פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 98
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
שאלה
מ 15/07/2019 | 01:28שלום וברכה תודה רבה על העזרה רציתי לשאול כמה דברים אני בת 21 לאחר תאונה אני בריאה בד"כ למעט מאז התאונה יש כאבים בכתף הייתי אצל רופא והוא כתב כתף שמאל רגישות ברורה על אזור ACJ משמאל עם אי סדירות קלה מקומית כאב בסוף פליקציה .CBA שגורם לכאב על אזור ACJ שאר בדיקה JOBE'S ספיד התנגדות לאינפרה- ספינטוס סוגרים תקיניות רושם באולטרסאונד כתף שמאל ללא ממצא משמעותי לפי פיענוח רושם מקור הכאב מאזור ACJ נתנו לי זריקה של דיפרוספן לידוקאין באזור ACJ יש כאבים ממש חזקים הייתי רוצה לדעת מה 1. אתה חושב על הבדיקה הזאת 2. מזה אומר אי סדירות קלה מקומית 3. האם הזריקה באמת עוזרת? 4. ומה עושים אם היא לא תעזור? כמו כן מגבלה מסויימת בידהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלה
דר' ירון סלע 15/07/2019 | 07:40שלום רב מ', ותודה על פנייתך ! אשמח לדעת מה מהות התאונה. איזו תאונה- תאונת דרכים (ברכב, הולכת רגל, אופניים...), תאונת עבודה, תאונת ספורט... מה בדיוק קרה בתאונה? האם היתה באנרגיה גבוהה או נמוכה? האם היו חבלות נוספות? מתי בדיוק התרחשה התאונה ? אי סדירות ב ACJ- לפי צילום רנטגן ? האם את פעילה גופנית ומבצעת שנים רבות עומס משקולות על הכתף ? יש סיבות שונות לאי סדירות במפרק. יתכן על רקע שחיקתי, יתכן על רקע טראומתי, רקע זיהומי, רקע גידולי או רקע דלקתי אחר. ללא בדיקתך הגופנית אינני יכול להתרשם מהממצאים ואינני יכול לחוות דעתי המקצועית. אינני יודע איכן בדיוק ניתנה הזריקה ומדוע לא עזרה. ציינת בסוף הפסקה שיש "מגלבה מסויימת ביד" - גם משפט זה אינו ברור לי . "יד" - הכוונה לכתף , הכוונה לכף היד או מרפק ? מה מקור המגבלה ? כאב או חסימה מכאנית. לסיכום- אשמח לעזור ישירות. עלייך להיבדק על ידי מומחה כתף (במידה והבדיקות עד כה לא היו על ידי מומחה כתף). בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
המשך
מ 15/07/2019 | 08:56הייתי הולכת רגל ומיניבוס פגע בי אף פעם לא הרמתי משקולות על הכתף והמגבלה המסוימת ביד זה בגלל הכתף שקשה לי להרים תיד גבוהה רק עד הכתף אפילו קצת פחות קיבלתי את הזריקה בדיוק איפה שהכי כאב שזה היה ACJ רציתי לדעת אם הזריקה באמת אמורה לעזור לכאב שלי או שלא בטוח? אי סדירות ACJ זה לפי הבדיקה הגופנית שהרופא עשה לי אני הייתי אצל רופא אורטופד מהקופה והוא אמר לי לפי בדיקה אולטרסאנד BICEPS תקין עם מעט נוזל סביבו המומחה כתף אמר לי שהוא חושב שמקור הבעיה בACJ ולכן נתן לי תזריקה לשם. שהלכתי שבוע אחרי התאונה למומחה כתף הוא לא ראה משהו מסויים הוא ראה קצת רגישות באזור כנראה שזה הלך והחמיר הייתי שמחה לדעת מה אתה חושב על זה ומזה האי סדירות שכנאה פתאום ראו אותו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' ירון סלע 15/07/2019 | 09:05תודה על המידע הנוסף. הוא אכן תורם. כמובן, שאינני יכול לדבר בשם הרופאים האחרים או לדעת מה היה הלך מחשבתם. אני מניח שהרופא חשב שהבעיה אכן ממוקדת למפרק ה ACJ והגיוני ולגיטימי לקבל זריקה חד פעמית באזור. כמובן, שבמידה ויש פתולוגיות נוספות בכתף, כדוגמת דלקת סביב הגיד הארוך של הבייספס, כפי שציינת ב US . יש אכן אפשרות שזריקה רק ל ACJ ולא ממוקמת קדמית בכתף סביב הבייספס, אכן תשאיר כאב סביב הבייספס. לעתים מבצעים הזריקה בכמה מוקדים שוים בכתף, כאשר יש מספר פתולוגיות במקביל. אי סדירות ב ACJ יכולה לנבוע מחבלה היוצרת נזק רצועתי ומצב של תת פריקה או פריקה מלאה של המפרק. שוב, אינני יודע האם לכך הם התכוונו. לא בדיקתך הגופנית ומעבר על הצילומים במו עיניי, אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה. לרוב, מזהים בצילום רנטגן וב US את הבעיה במפרק ACJ, במידה ויש בעית יציבות של המפרק. הבדיקה הגופנית היא חלק קרדינלי באבחון זה. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
עוד שאלה קטנה
מ 15/07/2019 | 09:11תודה רבה על בעזרה אם קיבלתי את הזריקה בACJ זה אומר שכאב בACJ יותר לא יהיה לי? ואחרי כמה זמן מהזריקה אני אמורה להרגיש שינויהוסף תגובה
-
המשך שאלה
מ 15/07/2019 | 09:17האם דיקור סיני אמור לעזור במצב כזה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עוד שאלה קטנה
דר' ירון סלע 15/07/2019 | 09:42זריקה היא לא תעודת ביטוח אין מאה אחוז ברפואה לעתים עוזרת ולעתים לא. לרוב, עוזרת לאחר יום או יומיים, ותלוי בפתולוגיה האמיתית, כדי לדעת לכמה זמן היא תעזור...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיקור סיני
דר' ירון סלע 15/07/2019 | 09:44רפואה משלימה היא דבר מבורך. לעתים עוזרת ולעתים לא (כמו גם הרפואה ה"רגילה"). תלוי באבחנה המדוייקת. מאד אינדיבידואלי ותלוי באיכות המטפל. אין לי התייחסות למקרה שלך לכאן או לכאן כי לא בקדתי אותך.. בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף לאחר מאמץ
ניבר 13/07/2019 | 20:57שלום, עברתי תאונת אופנוע נזקקתי מהאופנוע נחתתי על הכתף. נזקים: 1. קריעת רצועות בכתף - עברתי ניתוח שחזור רצועות בכתף. 2. קרע חלקי בגיד סופרהספינטוס 4 מ"מ- אובחן רק שנה אחרי התאונה. לא טופל עד היום. תלונות: כיום אני סובל מ: 1. כאבים כתף. 2. שרפה בכתף. 3. כתף קפואה. כל אלו מופיעים: 1. לאחר מאמץ של הכתף. 2. לאחר הרמת הזרוע מעל גובה הכתף. הכאבים והשרפה נשארים במשך מספר ימים. ממה זה נובע? כיצד מומלץ לטפל? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף לאחר מאמץ
דר' ירון סלע 14/07/2019 | 10:23שלום רב ניבר, ותודה על פנייתך ! מצבך מורכב מידי להמלצות טיפול מעל "גלי האינטרנט". מסוכן לתת המלצה קונקרטית ללא בדיקה גופנית. אשמח, כמובן, לייעץ ישירות מחוץ לפורום, ויש דרכים להשיגני ישירות. עליך להיבדק על ידי מומחה כתף ולקבל חוות דעת ברורה לפי הבדיקות שבוצעו עד כה. מעבר לזה, אינני יכול לתת מידע נוסף ללא בדיקתך. לטעמי, חשוב להיות במעקב אצל המנתח שלך אשר מכיר המקרה לעומק. בברכה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה
כואב לי בכתף מה עושים ?
דר' ירון סלע 10/07/2019 | 21:44שלום רב, מעטים התרחישים בחיים, המשאירים אותי ללא מילים... זהו אחד מהם.הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף לאחר תאונה
מ 09/07/2019 | 01:33שלום וברכה אני אחרי תאונת דרכים קיבלתי מכה בכתף יש לי כאבים בכתף עשיתי אולטרסאנד ואילו התוצאות כתף שמאל: הדגמת גיד ה-BICEPS תקין עם מעט נוזל סביבו. ה-SUBSCAPULARIS תקין. -SUPRASPINATUS ללא עדות לקרע. לסיכום: לא הודגם קרע ב-CUFF ROTATOR . ה-ACG נראה תקין. מעט נוזל סביב הביספס. הרופא נתן לי כדורים בשם XEFO 8 פעמים ביום ואני לא מרגישה שזה עוזר לי הכאבים הולכים ובאים ושאני נוגעת במקום אני מרגישה תכאבים תמיד כמו כן יש לי גם כאבים קצט בתחילת הצוואר וגם שאני הולכת קצת מהר אני מרגישה ממש כאבים בכתף הרבה פעמים אני מרגישה שאני לא מצליחה כמעט להרים את היד הכי גבוהה רק עד גובה הכתף ושזה לא הכי כואב אני עדין לא מצליחה להגיע לגובה של הכתף השניה עשיתי גם צילום ואין שבר האם יש מה לעשות במצב כזה? או פשוט להמשיך לסבול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף לאחר תאונה
דר' ירון סלע 10/07/2019 | 11:14שלום רב מ', ותודה על פנייתך ! אתחיל מהסוף - אין סיבה "פשוט להמשיך לסבול"... עליך לעבור בירור ובדיקה על ידי מומחה כתף על מנת לקבל אבחון מלא. אינני יודע מי בדק אותך עד כה. אין לי גם מידע רב אודותייך (מידע היכול מעט לעזור לי לעזור לך...) מידע כמו - גילך, בריאותך הכללית, מתי התרחשה התאונה, האם לפני התאונה היו בעיות בכתף, האם יש רקע של בעיות בצוואר, האם עברת טיפול כלשהו בעבר או מאז התאונה, למעט כדורי XEFO. ועוד מידע רב הצריך להישאל. יש לעבור על צילום הרנטגן ביסודיות, כולל של הצוואר. יש לבדוק בבדיקה הגופנית האם את סובלת מהדבקות של הקפסולה ודלקת שלה (מצב המוגדר ככתף קפואה ). מצב הנוצר פעמים רבות ללא סיבה ברורה, או לאחר חבלות. תנועה פאסיבית ואקטיבית מוגבלות עד גובה חגורת הכתפיים יכולות להיות עקב שחיקה מתקדמת בסחוסים או קפסולת מפרק מעובה ודלקתית. יש לקבל החלטה על המשך הטיפול לפי אבחנה . פעמים רבות, המומחה לא מסתפק בבדיקה רנטגן וUS ופונה דם ל MRI כתף (אינני אומר שזה המקרה אצלך, אך יתכן ובעתיד תזדקקי להמשך בירור, במידה ולא תהיה הטבה בכאב והגבלה תפקודית.) בריאות שלמה, ובהצלחה !הוסף תגובה
-
המשך פרטים על המקרה
מ 10/07/2019 | 16:25שלום תודה רבה על העזרה אני בת 21 בריאה בדרך כלל , אף פעם לא היו לי כאבים בצוואר ובכתף התאונה היתה לפני חודשיים הייתי כהולכת רגל ומיניבוס פגע בי הייתי בפיזרוטרפיה כמה פעמים אך היא אמרה שאני ילך לפיזירוטרפיה במים כי לא רואה שיפור וקצת החמרה לקחתי גם אטופן ולא הרגשתי שזה עוזר וגם הרבה אופטלגין וזה גם לא עוזרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך פרטים
דר' ירון סלע 10/07/2019 | 21:42תודה על העדכון. יש לבצע את המלצותיי. אני ממליץ להיבדק ולשלול מצב של כתף קפואה. אני ממליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף ולהתקדם באבחון וטיפול על מנת לא לסבול. לטעמי, קיימות דרכים לעזור לך. אל תאמרי נואש. ברמת הפורום אני לא יכול לעזור לך ישירות. במידה ותחפצי בעזרתי. נא פני ישירות בדרכים המקובלות באתר. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
קרע supraspinatus
דפנה 04/07/2019 | 01:56שלום רב, אני בת 35 סובלת מעל לעשור מכאבי כתפיים חזקים, בעיקר בכתף ימין עם כאב בצד ימין של הצוואר וכאב במרפק ימין עם קליקים ונעילות מרפק וכף יד ימין נרדמת אחריי כמה דקות ללא תזוזה. עבדתי כקופאית בסופר וסבלתי מדלקות כתפיים ומרפקים חוזרות. בשנת 2014 לאחר הפסקת עבודה ותלונות רבות על כאבים חזקים בכתפיים נתגלה בבדיקת u.s. כתפיים. בכתף ימין קרע 11מ"מ בsupraspinatus ללא איבוד נפח. ולאחר פיזוטרפיה ובדיקת וu.s. לאחר חצי שנה הממצאים: בכתף ימין ב supraspinatus קרע 6.6מ"מ ובכתף שמאל ב supraspinatus קרע 3.6מ"מ. בבדיקת u.s. מלפניי כמה שבועות הממצאים: long tendon of biceps muscle - הדגמה תקינה. tendon subscapularis - הדגמה תקינה. tendon supraspinatus - הדגמה תקינה. subdeltoid-subacromian bursa - הדגמה תקינה. נוזל בפרק של הכתף- לא הודגם. פרק אקרומיו קלויקולרי- הדגמה תקינה. מבנה גרמי- תקין. ב2 הכתפיים. ושאלותיי הן: 1. האם כאבי הצוואר / כתף / מרפק מושפעים 1 מין ה2. 2. כשנתגלה הקרע בכתפיים האורטופד הסביר לי שקרע בגיד לא מתאחה. האם תוצאות הבדיקה האחרונה הגיוניות? האם יכול להיות שאחרי 5שנים מהבדיקה שבא התגלו הקרעים בגידים בכתפיים שהגידים התאחו? יש לציין שאני סובלת מכאבים בכתף (אם בטעות ישנה על כתף ימין יותר מ5-10דקות מתעוררת מכאבים חזקים). 3.האם עליי לבקש מהרופא בדיקת u.s. חוזרת? או בדיקות נוספות? אודה לתשובתך המהירה, דפנההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע supraspinatus
דר' ירון סלע 07/07/2019 | 09:52שלום רב דפנה ותודה על פנייתך ! לגבי שאלותייך- 1. בהחלט כן ! נהוג לומר שכאבים ממקור צווארי ועם בעיה עצבית צווארית יכולים להקרין מטה לכיוון השכמה וכתף ומשם לזרוע ואמה ואצבעות. לרוב מלווה בנימולים וזרמים או שריפה מקומית או בעיות תחושתיות. את רשמת - "וכף יד ימין נרדמת אחריי כמה דקות ללא תזוזה..." ולכן יתכן שיש לברר הצוואר. 2. בהחלט כן ! מאד תלוי עם הקרע חלקי בעובי שלו או בעובי מלא. כמו כן תלוי בגודל הקרע מבחינת הרוחב במישור קדמי-אחורי. ככל שהקרע קטן יותר ועוביו חלקי בלבד. הגוף מצליח לייצר רקמת איחוי מקומית (נקרא לזה צלקת מקומית) אשר בבדיקת הסונר (US) ניתן לראותה ולפרשה כתקינה. לעתים בדיקת ה MRI מדגימה ממצאים פתולוגים שלא מודגמים ב US .... לאחר מספר שנים, תתכן דינמיקה בין בדיקות סונוגרפיה שונות (US). 3. יש לברר את מצבך בכמה גזרות שונות - בדיקת מומחה עמוד שדרה ולשקול צילום צוואר לפחות (יתכן בהמשך CT או MRI צווארי)ובדיקת EMG צווארי ולאורך היד. בדיקת ראומטולוג לשלול בעיה דלקתית מפרקית... המשפט שלך - ..."בת 35 סובלת מעל לעשור מכאבי כתפיים חזקים, בעיקר בכתף ימין עם כאב בצד ימין של הצוואר וכאב במרפק ימין עם קליקים ונעילות מרפק וכף יד ימין נרדמת אחריי כמה דקות ללא תזוזה. עבדתי כקופאית בסופר וסבלתי מדלקות כתפיים ומרפקים חוזרות"... מעלה בי חשד שיש לשול משהו ראומטי. בדיקת MRI כתף לבירור מעמיק יותר של מצב הגידים . בדיקת ה MRI איכותית יותר מבדיקות אולטרסאונד. כמו כן יש לבדוק את המרפק בבדיקה גופנית יסודית ולברר האם הכאב שם מוקרן מהצוואר או כתף או שזה כאב ממקור בעייתי במרפק עצמו. לעתים מבצעים צילום מרפק ו/ או US למרפק לפי הממצאים בבדיקה הגופנית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבי כתף
דקל 04/07/2019 | 07:54שלום, תקופה של מספר שנים שאני סובלת מידי פעם מכאבי כתף חדים. לרב מתעוררת באמצע הלילה מכאב פתאומי וחזק שנמשך בין מספר דקות בודדות לרבע שעה.לעיתים שאני קמה בבוקר ישנם "שאריות של כאב" עמום שעובר במשך היום. כעת כבר 4 ימים בערך שהכאב נשאר ימים שלמים. אמנם לא ברמה ובעוצמה של הכאב הלילי... אבל בהחלט מפרחע ומטריד. אף פעם לא בדקתי ממה הכאב. שייכתי זאת תמיד לשחיקת סחוס קלה שאני יודעת שיש לי בכתף. אבל עכשיו תוהה האם זה קשור/ החמיר/ רצוי לטפל ואי? אשמח לתשובה, תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי כתף
דר' ירון סלע 07/07/2019 | 09:35שלום רב דקל, ותודה על פנייתך ! אכן, מומלץ לבדוקת את מצב הכתף שלך, לאור העובדה שכבר זמן רב קיימות תלונות חוזרות ונשנות. התחלת "המסע" הטיפולי כוללת בדיקת מומחה כתף וצילום רנטגן של הכתף ובדיקת אולטרסאונד לכתף. לפי הממצאים, ניתן יהיה להתקדם בטיפול ראוי ומותאם לך בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה
נוזלים בכתף
דר' ירון סלע 07/07/2019 | 09:11שלום רב רבקה ותודה על פנייתך ! אשמח לפירוט נוסף על מנת לעזור לך. בברכה,הוסף תגובה
-
-
כאבי לא נסבלים
זאהר עבדאללה 24/06/2019 | 22:34היי איך אפשר לטפל בכאבים במרפק יד כאשר בכל תנועה אפשרות זה חוזר על עצמו ממש בלתי נסבל ומגביל אותיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בלתי נסבל
דר' ירון סלע 25/06/2019 | 12:14שלום רב מר זאהר, ותודה על פנייתך ! אשמח לנסות ולעזור לך. לשם כך, אני זקוק למידע ברור ומפורט יותר. לא הבנתי איכן ממוקם הכאב? האם במפרק היד (שורש כף היד או במרפק ?) כמה זמן כואב, מה גרם לכאב? מה הטיפול שקיבלת עד כה ? מה מצבך הרפואי הכללי ? מהו גילך ועיסוקך בשגרת היום? וכו' וכו'. נא ספק לי המידע הנוסף, ואנסה לכוון אותך ביעילות. בברכה.הוסף תגובה
-
עדכון
זאהר עבדאללה 25/06/2019 | 12:39תודה על המענה המהיר נפלתי מגובה על מרפק (בשנת 97)תאונת עבודה בבה"ח לא זיהו בזמנו שברים ,כמעט חודש עם חבישות ואמרו שבר דחיסתי . ניגשתי למומחה אמר שישנה הסתיידות שמרפק ,כמובן המשכתי טיפולי משחות כולל פיזוטרפיה תחבושות אלסטיות . כבר כמה שנים הכאבים במרפק וסביבתו וכל תנועה ביד ולחיצה בכף היד הכאבים עזים וכנ"ל בתחלופת מזג האויר . בסביבת מיזוג קר זה חוזר על עצמו עד השבתת תנועת היד מה ניתן לעשות בבקשההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עדכון לכאבי מרפק
דר' ירון סלע 26/06/2019 | 10:46תודה רבה על העדכון. מצבך מורכב ומצריך התייחסות מעמיקה ולא על גבי "דפי האינטרנט" . יש להיבדק על ידי "מומחה מרפק", אשר ניתן למצוא בארצנו, תחת קטגורית מומחה כף היד או מומחה כתף ומרפק. בדיקה גופנית יסודית של המרפק, ומעבר על בדיקות עזר עדכניות - הכוללות צילום רנטגן ובדיקת אולטרסאונד (ויתכן גם צורך ב CT ו/ או MRI של המרפק) תוכל לקדם האבחנה והטיפול. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
-
Slap
בן אהרונסון 24/06/2019 | 18:23שלום ד"ר אני משרת בצבא בחטיבת חילוץ והצלה של פיקוד העורף ועכשיו חזרתי מקורס קרב מגע שבמהלכו פרקתי את הכתף 2-3 פעמים אבל היא תמיד חזרה לבדה למקום וזה התלווה בהרבה מאוד כאבים לשבוע שאחרי הפריקות. אותו הדבר קרה לי גם באזרחות לפני שהתגייסתי שפרקתי את הכתף 2 פעמים. הלכתי לראות רופאה בקורס והיא חושדת שיש לי slap בלברום העליון. רציתי לדעת איך אני יכול לדעת לפני הMRI אם יש לי את הקרע או לא? בנוסף אני מרגיש כאב בכתף כל הזמן גם שאני במנוחההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
SLAP
דר' ירון סלע 24/06/2019 | 18:34שלום רב בן, ותודה על פנייתך ! לגבי שאלתך - אתה זקוק לבדיקה יסודית של הכתף על ידי מומחה כתף. זו הדרך לאבחנה. בדיקת ה MRI רק מהווה כלי עזר אבחנתי המאשר את הבדיקה הגופנית. כל מסע אבחנתי, מתחיל בבדיקה גופנית של המומחה בתחום ( במקרה שלך - מומחה כתף). ישנן בדיקות גופניות סלקטיביות וספציפיות ללברום - פציעות כמו בנקרט או SLAP מתגלות בבדיקה. כמו כן, חשוב לעבור על הדמייה ישנה שלך, במידה וקיימת מפציעות העבר, על מנת להשוות בין ישן וחדש. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
Slap
בן 24/06/2019 | 18:37תודה רבה על התשובה ד"ר רציתי גם לדעת אם זה שיש לי פריקות חוזרות זה יכול לקרות בכל הslap ואם הפריקות האלה יכולות לשנות לי את מהלך השירות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
SLAP ?
דר' ירון סלע 25/06/2019 | 12:16שלום רב בן. לפנ שיוצאים בהצהרות והשערות, יש לבררן. עליך לעבור בדיקה גופנית על ידי מומחה כתף, ובמידת הצורך, המשך בירור עם MRI ארתרו (חומר ניגוד) לכתף. "כשתתבשל" האבחנה, יהיה מקום לדבר על SLAP או BANKART או כל ממצא אחר שיתגלה. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פריקת כתף
משה חנן 23/06/2019 | 19:31היתה לי פריקת כתף ימין עקב החלקה באמבטיה עשו לישחזור פריקה כרגע אני בהתחלת טיפולים פיזיוטרפים בבדיקת אולטרסאונד נמצא:גיד סובסקפולריס מעובה בלתי אחיד גיד סופפאר ספינאטוס מעובה בלתי אחיד לא נראה נוזל משמעותי סביב גיד הביצפס או בבורסה סובדדלטואיד -סובאקרומים השאר תקין עד התאונה התאמנתי בחדר כושר הפסקתי כמובן מה דעתך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 24/06/2019 | 07:29שלום רב משה, ותודה על נפייתך ! קראתי את שרשמת, אך חסר לי מידע בסיסי כדי לכוון אותך יותר. מידע קריטי הינו גילך, עיסוקך, בריאותך הכללית, ממצאי הבדיקה הגופנית, מועד הפריקה, כמה זמן עבר עד היום... וסוג הפריקה (קדמית או אחורית והאם היה גם שבר נלווה...) יש לציין שבדיקה האולטרסאונד, כבודה במקומו מונח, ואני שמח שלפחות ביצעת אותה..., אך בדיקה זו, אינה מספקת בקבלת מידע לאחר פריקת כתף. עליך לבצע בדיקת MRI ארתרו לכתף, לבירור מצב המבנים התוך מפרקיים ביתר דיוק. בראש ובראשונה, אני ממליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף. זו נקודת פתיחה טובה ל"תחילת המסע" שלך לשיפור מצב הכתף. בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
המשך לתשובתך
משה חנן 24/06/2019 | 10:15אני בן 65 יצאתי לפנסיה מוקדמת לא עובד הייתי מנוי בחדר כושר עד המיקרה23/5 זה התאריך שהיה המיקרההית לי פריקה קידמיתהוסף תגובה
-
המשך
משה חנן 24/06/2019 | 10:17שכחתי לציין הרופא רשם בדיקהנוירוסקולרית תקינההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אני שמח על כך.
דר' ירון סלע 24/06/2019 | 12:29בהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פעילות בחדר כושר לאחר פריקת כתף
דר' ירון סלע 24/06/2019 | 12:31המלצתי אליך, להימנע מתנוחה מאומצת עם הכתף מעל גובה חגורת הכתפיים והרחק מהגוף. תנוחה זו מסכנת אותך לפריקות חזורות. נסה לשמור על הידיים צמודות לגוף ומתחת לגובה חגורת הכתפיים. בצע פעילות גופנית של הרגלים ובטן ובצע פעילות לכתף, המנוטרת בפיזיותרפיה בהצלחה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פריקת כתף
-
בלט דיסק
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
-
תרבית נוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
אוסטאופיט
-
אוסטאוסרקומה
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג
ד"ר דן צין