פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 98
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
חבלה המרפק
יעל 03/08/2019 | 13:26שלום לך, יש לי שאלה לגבי המרפק, לפני כחודש וחצי קיבלתי משיכה חזקה המרפק ע'י הכלבה שלי, העצם התנפחה לי ויש כאב בישור, אורטופד שבדק אמר לי שאין דבר ולחבוש השבוע את המקום, היום אני מרגישה גם תחושת חום וזרם,הכאב עדיין קיים וכשאני מורידה את התחבושת הכאב הוא יותר חזק בישור היד, לא נעשה צילום או אולטראסאונד לברור, מה דעתך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חבלה המרפק
דר' ירון סלע 05/08/2019 | 09:23שלום רב יעל, ותודה על פנייתך ! קראתי בעיון את פנייתך. יש לבצע צילום רנטגן למרפק בשני מישורים, ובדיקת US למרפק, ולהיבק על ידי מומחה מרפק. מומחה מרפק ניתן למצוא בתחום "כתף-מרפק" או בתחום "כרורג כף היד". אאחל לך בריאות שלמה, ובמהרה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתפיים
אלי 01/08/2019 | 15:06בת 52 כאבים חזקים בכתפיים יותר בצד ימין אולטרסאונד כתף ימין Long tendon of biceps tendon-הודגם מעט נוזל במעטפת הגיד Infraspinatus tendon- תקין Supraspinarus tendon- הודגם קרע. חלקי באורך 0.42 ס״מ Subacromial bursa- הודגם בורסיטיס קל אין נוזל תוך פרקי כתף שמאל Supraspinatus tendon- הודגם גיד בלתי אחיד ברוב שיטחו ללא קרע מה מומלץ במיקרים כאלה לעשות תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתפיים
דר' ירון סלע 01/08/2019 | 21:02שלום רב אלי, ותודה על פניתך ! לגבי שאלתך, בראש ובראשונה עליך להיבדק על ידי מומחה כתף. הממצאים שתוארו בUS מאד שכיחים לקבוצות גיל מסויימות, ופחות שכיחים בקבוצות גיל צעירות. חסר לי מידע רב אודותיך- עיסוקך, גורמי סיכון לכתפיים, מאמצים ושחיקה בעבר, ספורט כלשהו המהווה גורם סיכון. האם היו חבלות בעבר. האם יש מחלות רקע. מה הטיפול שבוצע עד כה .... ועוד ועוד בהתאם למענה על שאלות אלו, ניתן להתקדם ולתפור את חליפת הטיפול המתאימה לך ספציפית. אין דינו של אדם אחד כדינו של משנהו. ישנם אנשים עם ממצאים אלו בסונוגרם אשר כלל אינם כאובים בכתפייים. לכן, מומלץ להיבדק על ידי מומחה כתף. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתפיים
אלי 01/08/2019 | 23:09אני בת 52 עקרת בית ללא מחלות ברקע ללא עבר ספורטיבי טופלתי עד היום בארקוקסיה זריקות אביטרן עד לפני שבוע התחלתי רוקסט + נותן מענה חלקי בוצע צילום רגיל בכתף ללא ממצאיםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עדכון מידע
דר' ירון סלע 02/08/2019 | 15:38אני מודה לך על הוספת המידע, אלי. לאור מה שתיארת, במידה והכאב נמשך, לגיטימי (לאחר בדיקת מומחה כתף), במידה ויראה זאת לנכון, לאפשר למומחה הכתף לבצע זריקה של קורטיזון לכתף במיקום המתאים למוקדי הדלקת בכתף. במקביל, יש לתאם טיפול בפיזיותרפיה. במקביל - ישנם מטופלים המוצאים מזור בטיפולים במסגרת רפואה משלימה (על סוגיהם השונים). במידה ואין הטבה, למרות הטיפוס בפירמידה הטיפולית, ניתן לבצע בירור מעמיק יותר (בדיקות עזר נוספות). בריאות שלמה אלי !הוסף תגובה
-
-
מרפק טניס כאבים עזים במרפק
יוסי 31/07/2019 | 23:15שלום לפני כיום התחיל לי כאבים נורא חזקים בתוך שני המרפקים שלי הבנתי שיכןל להיות שזה מרפק טניס רציתי לדעת מאני יכול לעשות בנידון בינתיים אני עושה מתיחות למפרקים אבל הם עוזרים רק לרגע זמני ותמיד כשאני מכופף את הזרועות לזמן קצר ומנסה לישר אותם אני לא מצליח בגלל הכאבים ישנם עוד דרכים לטפל/לשפר את הבעיה? ולקחת אופטלגין לכאבים יכול לעזור? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מרפק טניס כאבים עזים במרפק
דר' ירון סלע 01/08/2019 | 07:53שלום רב יוסי, ותודה על פנייתך ! כאבים באזור המרפק נובעים מסיבות שונות. אינני יודע מה אבחנתך. אמנם ציינת בהחלטיות שמדובר במרפק טניס, אך לא בהכרח יוסי. כמו כן, ציינת יממה של כאב. אין דינה של יממה כדינה של שנה עם כאב... המסר שלי הוא, שכל מקרה לגופו, ולעתים, כשיש כאבים ימה בלבד, ניתן פשוט להוריד עומס, לנוח, ולעקוב אחר מגמת הכאב. אינני יודע שלל דברים אודותיך- לדוגמה גילך, בריאותך הכללית, עיסוקך (משרדי או פיזי), סוג הספורט בו אתה עוסק, האם נחבלת או לא , האם מדובר בשחיקה הדרגתית או פציעה אקוטית... מידע רב חסר לי על מנת להבין יותר לעומק את בעייתך במרפקים. שלא לדבר, על כך שבדיקה גופנית אינה זמינה לי. אייעץ לך, לסיכום, תחילה לנוח, ולאחר מכן להיבדק על ידי מומחה בתחום. אזור המרפק "מנוהל" בארצנו על ידי מומחה "כתף-מרפק" או מומחה כירורג כף היד. אייעץ לך לעבור בדיקה גופנית על ידי מומחה בתחום , אשר יחליט האם יש צורך בבדיקות עזר, כדוגמת צילום רנטגן או US , ובמקביל, ייעץ לך מה סוג הטיפול הרצוי. אאחל לך בריאות שלמה , ובמהרה!הוסף תגובה
-
-
אי סדירות קלה
רבקה 28/07/2019 | 02:24שלום ד"ר אי סדירות קלה בכתף מלווה בכאב עם מגבלה בתווך התנועה מה הטיפולים שעושים במצב כזה? אם כדורים לא עוזרים וסטרואידים קצת עזר לא לגמרי למגבלה בכלל לא עזר תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אי סדירות קלה
דר' ירון סלע 28/07/2019 | 10:26שלום רב רבקה, ותודה על פנייתך ! אשמח לנסות ולייעץ לך רבקה, אך לשם כך, אני זקוק למידע נוסף. ציינת "אי סדירות" - איכן ה"אי סדירות" בכתף. יש שלל מרכיבים אנטומיים בכתף. באיזה בדיקה דימות הודגמה האי- סדירות ( רנטגן, US או בדיקה אחרת...) מה ממצאי הבדיקה הגופנית, כמה זמן כואב, איזה טיפולים בוצעו עד כה? שלל נושאים אחרים לא ידועים קשורים אלייך כגון - גילך, עיסוקך, ספורט כן או לא, יד דומיננטית או לא ... בעיות רפואיות אחרות ברקע, האם נחבלת ? האם החמיר בהדרגה או לפתע ? האם מעיר משינה בלילה ? האם יש כאב בצוואר או מרפק ? האם מקור אחר של כאב מקרין לכתף ? שלל נושים שמומחה כתף צריך לשאול ולבדוק (אגב, האם נבדקת על ידי מומחה כתף או אורתופד "כללי). אאחל לך בריאות שלמה, ובמהרה !הוסף תגובה
-
אי סדירות בעצם הבריח
רבקה 28/07/2019 | 10:35אי סדירות בעצם הבריח אני בת 25 נפלתי על הכתף הכאבים נמשכים יותר משלוש חודשים בהתחלה ירד קצט הכאב אבל חזר מוכפל יד שמאל לא דומיננטית בעיקרון בריאה קצט כאבים בתחילת הצוואר, המקום הוא בכתף זה לפי בדיקת מומחה כתף הטיפולים שבוצעו פיזרוטרפיה שזה לא עזר וקצט החמיר לטענת הפיזרוטרפיסט,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אי סדירות בעצם הבריח
דר' ירון סלע 28/07/2019 | 12:05תודה על המשך העדכון, המאיר ומסביר קצת יותר את מצבך. אז אני מבין שהבעיה בעיקר במפרק ה ACJ. אי סדירות יכולה להיות מודגמת בצילום רנטגן לאחר חבלות היוצרות פגיעה רצועתית עם או בלי שבר מקומי. פעמים רבות נותר כאב מקומי למרות תנועה מלאה, ולפעמים נלוות תנועה מוגבלת. הכאב יכול נבוע מהרס הסחוס במשטח המפרקי ו/או פגיעה רצועתית. הדלקת הנוצרת סביב מתסיסה הכאב. טיפול נוגד דלקת "פומיים", בשילוב מנוחה ופיזיותרפיה, מחישים ההחלמה. פעמים רבות, אם אין הטבה, משבלים זריקה מקומית של קורטיזון למפרק, ובמקביל לכל זה, יש המשלבים רפואה משלימה להקלת הכאב. עבודה פיזית לאורך תקופת ההחלמה, אינה מומלצת. בוודאי שלא לבצע ספורט בחדר כושר עם משקולות מעל חגורת הכתפיים. אין לעבוד עבודה פיזית עם מאמצים מעל חגורת הכתפיים. כאין מנוס והכאב מחמיר למרות מספר חודשים עם טיפול "שמרני" - שוקלים ניתוח. אינני רוצה לפרט על סוגי הניתוח לאור העדר הכרות אישית עם מצבך הרפואי (על מנת לא להטעות). בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
אי סדירות בעצם הבריח
רבקה 28/07/2019 | 12:18קיבלתי זריקה בכתף אך עדין יש כאבים, מדי פעם כאב חזק שמו לי דבק כזה במקום ויש לי מגבלה בתנועה ממש זה אומר שאני בקושי יכולה להרים את היד יש מצב שאני ישאר ככה עם היד עם מגבלה וכאבים ורק ניתוח זה מה שיואיל? או שיש עוד דרכים לטיפול? ואם נניח מציעים ניתוח אז מה עושים בניתוח זה דלקת מה שיש שם זה, שחיקת סחוס? ואחרי ניתוח הכתף חוזרת לקדמותה אני ממש מפחדת מכל העניין הזה ואובדת עצות מפחדת להגיע לניתוח ולכן אני רוצה להתחיל להרים גם משקולות אולי ישפר לי את הטווח תנועה שיש לי מה אתה יכול להמליץ לי לעשות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אי סדירות בעצם הבריח
דר' ירון סלע 28/07/2019 | 14:31שלום רבקה, קראתי בעיון את התכתובת החוזרת בינינו. אני חש שאת במצוקה. נשמע שאת כאובה ונמצאת בלחץ מהאי וודאות והעדר מענה עד כה לבעייתך. אשמח לעזור לך. עזרה ישירה אינה ניתנת להשגה (לצערי) מעל גבי "גלי האינטרנט" בפורום קולקטיבי. אולם, בהחלט ניתן לעזור ישירות, וזאת על ידי פנייה ישירה אלי ותיאום מפגש. הפנייה דרך האתר או באפיקים אחרים הזמינים באינטרנט. נא צרי קשר, ואנסה לעזור לך במהרה. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף
רינת 25/07/2019 | 10:55שלום רב, אני סובלת מספר שנים מכתף מסויידת. לאחרונה יש לי התקף של כאבים חזקים ומוגבלות בתנועה. מלבד טיפול פיזיותרפי וכו האם מומלץ לחמם או לקרר את הכתף?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 25/07/2019 | 11:29שלום רב רינת, ותודה על פנייתך ! הסתיידות בגידי הכתף הנה צרה צרורה הקיימת בשכיחות גבוהה באוכלוסיה. בעמודים הרבים בפורום זה, תוכלי לקבל אינפורמציה בנושא. ובאשר לסוגיה שהעלית - חימום או קירור להקלת כאב... אין תמיכה וודאית בספרות המקצועית בנושא זה. כדרך הטבע, כשאין וודאות בנושא מסוים, תוכלי לקבל שלל דעות ופילוסופיות מנוגדות זו לזו (חלקן אפילו משכנעות) בנושא. לטעמי, אין הכרח כלל. במידה ואחת האפשרויות אכן מקלה עליך -דיינו! המשיכי בה... ראיתי מטופלים שנשבעו בפני שקירור עוזר להם, וחימום דווקא מחמיר התלונות, ובאותה נשימה, ראיתי מטופלים שהתחייבו על ההפך הגמור. יש שלל טיפולים להסתיידות בכתף, על האפשרויות השונות, מידע רב בדפי פורום זה. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
שבר קטן בכתף
PEDRO 24/07/2019 | 09:34ד"ר ירון הנכבד שלום לפני שבועיים נחבלתי כתוצאה מנפילה בכתף האורתופד קבע לי שאין שבר בפיענוח צילום הרנטגן התברר שיש שבר ב GT עם תזוזה קלה וההמלצה פיזיוטרפיה ולהניע היד והכתף ככל יכולתי. שאלתי האמנם תנוועות הכתפיים והיד לא יכולות להחמיר את נזק השבר? והאם לא צריך לקבע באיזה שהוא אופן את הכתף ? מודה לך מאוד מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר קטן בכתף
דר' ירון סלע 24/07/2019 | 10:36שלום רב פדרו, ותודה על פנייתך ! עליך להיבדק על ידי מומחה כתף. שבר בהומרוס המקורב באזור הגבשושית הגדולה (GREATER TUBEROSITY) , יכול לזוז במידה ומפעילים מוקדם מידי את שרירי השרוול המסובב (אשר חלקם, אחוזים באזור זה בעצם). עליך לקבל הנחיות ברורות ממומחה כתף, לפי הממצאים בצילום, לגבי כמה זמן להיות עם מתלה או מקבע כתף, ומתי להתחיל פיזיותרפיה ועל אלו תרגילים להתמקד. אסכם ואומר שתנועות פזיזות מידי, ומוקדמות מידי, יכולות לגרום לתזוזה משנית בשבר. בריאות שלמה, ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף
חלי 20/07/2019 | 20:27במשך כשלושה ימים יש לי כאבים חזקים בחצי צוואר הימני, כתף ימני והכאבים גולשים עד למרפק הייתי בביקור רופא והוא כתב שינויים נוניים בע"ש צווארי כואב לי מאוד מה אומרת המסקנה שהרופא אומר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב מקרין מהצוואר לכתף וזרוע
דר' ירון סלע 21/07/2019 | 08:23שלום רב חלי, ותודה על פנייתך ! אינני יודע את גילך (והאם הוא מתאים לאבחנת הרופא...) ואת מצבך הרפואי וסיפור הרקע שקדם לכאב. ההמלצה להיבדק על ידי מומחה כתף ו/או מומחה עמוד שדרה. ביקור במוקד הוא ביקור ראשוני לגיטימי, על מנת להקל מידית על הכאב, אך הוא אינו לגיטימי ומספק לקבלת אבחון סופי. יש לבצע צילום צוואר וצילום כתף כבסיס. לעתים , לפני הבדיקה הגופנית מוסיפים בדיקת אולטרסאונד לכתף או בדיקות דימות כגון CT לצוואר (הכל מותנה בדיקה גופנית). שינויים ניווניים בצוואר ראויים להישאל בפורום גב וצוואר. יש דרגות שונות של שחיקה ובהתאם לחומרה- כך גם הטיפול. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
המשך לשאלנ
חלי 21/07/2019 | 10:12קודם כל ברצוני להודות לך על התגובה, לא ברור מאליו שמישהו יושב מאחורי מקלדת ועונה לעניין, אז שוב תודה לך וכן ירבו כמוך אני בת 50 אין לי בעיות בכללי מלחיץ אותי המונח שינויים ניוונים בעמווד שדרה, אני הולכת לרטפא משפחה שלי אבל רק מחר יש תורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שחיקה בצוואר
דר' ירון סלע 21/07/2019 | 10:42תודה על העדכון חלי ! אכן, המצב אופייני, משכבת גיל מסוימת מתחילות "המתנות של החיים". שחיקה יכולה להיות במפרקי גוף שונים (אצבעות הידיים, ברכיים, כתפיים וכו'), ובין השאר בין חוליות הצוואר. פעמים רבות יש מרכיב גנטי בנושא (רץ מדור לדור, לא שזה מנחם, ולא שיש משהו לעשות בנידון...) ופעמים רבות משתלב גם נושא נרכש (אופי עבודה, אופי עומסים והתנהלות בשעות הפנאי...) יש, כאמור, להיבדק על ידי מומחה עמוד שדרה. יש לראות את דרגת החומרה של השחיקה לפי הצילום רנטגן (כאמור, לעתים ממשיכים בבירור עם CT, אך מדובר בקרינה רבה בבדיקה, ולא תמיד צריך לבצעה...) אנא נסי לקבל אינפורמציה באתר זה ב"פורום גב ומכאוביו"... בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע חלקי בסופרהספינטוס וקרע קטן בלברום
לירן 21/07/2019 | 01:09אהלן ירון, שמי לירן, הייתי מטופל שלך לתקופה קצרה. בעקבות משחק כדורסל וגלישת גלים נגרם לי קרע חלקי בסופרהספינטוס וקרע קטן בלברום. אחרי טיפולי פיזיו וטיפול תרופתי שנתת לי אני מוכן לחזור לפעילות ורוצה לדעת באיזה ציוד להשתמש כמגן - האם להשתמש ברצועות קינסיו? לגבי מגן - האם כדאי לי להשתמש ב-OMOTRAIN או שאתה ממליץ על מגן כתפיים אחר? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע חלקי בסופרהספינטוס וקרע קטן בלברום
דר' ירון סלע 21/07/2019 | 08:29שלום רב לירן, ותודה על פנייתך ! אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה, מבלי להתעמק בו. העובדה שבדקתי אותך בעבר (מתוך אלפים מרובים של מטופלים בשנה...) אינה משנה את העובדה שעלי להתעמק כעת במקרה על מנת לתת ייעוץ מכוון. באופן תאורטי, במידה וחשים בטוב, תקופה ארוכה וללא כאב או הגבלה בתפקוד, אין מניעה מחזרה הדרגתית לפעילות. אין צורך באביזרים רפואיים שונים בכתף. יש צורך בהיגיון בריא והבנה מה לעשות ומה לא לעשות. לא לבצע פעילות גופנית פיזית מעל גובה חגורת הכתפיים ורחוק מהגוף יש לשמור כמה שניתן את הזרועות קרובות לבית החזה על מנת להוריד על "המנוף" והעומס על גידי הכתף. יש להיות עם הידיים נמוכות ככל ההאפשר, מאותה סיבה בדיוק. אי ציות לחוקי פיזיקה בסיסיים אלו, יגרום לנזק ושחיקה ועומס לאורך זמן (ולא משנה איזה רצועה או אביזר שיווקי/מסחרי נמצא על הכתף). לסיכום - זה לא האביזר, זו ההתנהלות/מודעות ומניעתיות ! בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע ב-Tendom Supraspinatus בגודל 0.5 ס"מ
Segev 18/07/2019 | 18:37אני בת קצת יותר מ-67, בריאה בדרך כלל אך מאז עברתי את גיל 60 מתחילה לחוש סימני זיקנה: לחץ-דם - לא מי יודע מה אבל לוקחת כדורים וכן ערך קצת גבוה של טריגליצרידים (גם כן מטופל). אבל מה שמדאיג אותי זה חולשה עקרונית בסחוסים ובגידים שלי, כנראה מולדת. אני עומדת בפני החלפת שני מפרקי הירכיים בגלל סחוסים שחוקים, ובשתי הכתפיים יש לי בעיות עם הגיד הנ"ל. הקרע הנ"ל הוא בכתף השמאלית וגם בכתף הימנית מתחילה לי בעייה דומה. אין שום סימן לדלקת פרקים בגופי. אני פשוט מעוניינת לתקן את כל המעוות בניתוחים פולשניים וזהו. אין טעם בגילי לנסות טיפולים "רכים" שעלולים להימשך זמן רב. האם 0.5 ס"מ הוא קרע מספיק גדול כדי לנתח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע ב-Tendom Supraspinatus בגודל 0.5 ס"מ
דר' ירון סלע 19/07/2019 | 18:00שלום רב, ותודה על פנייתך ! כמובן, ויש להיבדק על ידי מומחה כתף. בדיקה יסודית בנוסף לצילום רנטגן ואולטרסאונד, תבהיר את המצב ותאפשר תשובה המתאימה למצבך. באופן לא ספציפי אליך, אומר, שבגיל 67, לעשרות אחוזים מהאוכלוסייה יש קרעים של 5 מ"מ בגיד הסופרה ספינטוס. אלו חלק מ"מתנות החיים". אחוזים רבים מאוכלוסיה זו מסתובבים בינינו מבלי שהם יודעים שיש להם קרע בגיד. חשוב לדעת האם הקרע בעובי מלא או חלקי ולא רק רוחבו (5 מ"מ כפי שציינת). אם הכאב ללא שיפור לאחר כדורים ופיזיותרפיה וזריקה מקומית, לעתים שוקלים טיפול ניתוחי ארתרוסקופי. לפני בצוע ניתוח, מומלץ לבצע בירור הדמייתי מעמיק יותר, על ידי בדיקת MRI לכתף. לסיכום, אני ממליץ תחילה להיבדק על ידי מומחה כתף, ולהתקדם משם. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
שאלה
מ 15/07/2019 | 01:28שלום וברכה תודה רבה על העזרה רציתי לשאול כמה דברים אני בת 21 לאחר תאונה אני בריאה בד"כ למעט מאז התאונה יש כאבים בכתף הייתי אצל רופא והוא כתב כתף שמאל רגישות ברורה על אזור ACJ משמאל עם אי סדירות קלה מקומית כאב בסוף פליקציה .CBA שגורם לכאב על אזור ACJ שאר בדיקה JOBE'S ספיד התנגדות לאינפרה- ספינטוס סוגרים תקיניות רושם באולטרסאונד כתף שמאל ללא ממצא משמעותי לפי פיענוח רושם מקור הכאב מאזור ACJ נתנו לי זריקה של דיפרוספן לידוקאין באזור ACJ יש כאבים ממש חזקים הייתי רוצה לדעת מה 1. אתה חושב על הבדיקה הזאת 2. מזה אומר אי סדירות קלה מקומית 3. האם הזריקה באמת עוזרת? 4. ומה עושים אם היא לא תעזור? כמו כן מגבלה מסויימת בידהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלה
דר' ירון סלע 15/07/2019 | 07:40שלום רב מ', ותודה על פנייתך ! אשמח לדעת מה מהות התאונה. איזו תאונה- תאונת דרכים (ברכב, הולכת רגל, אופניים...), תאונת עבודה, תאונת ספורט... מה בדיוק קרה בתאונה? האם היתה באנרגיה גבוהה או נמוכה? האם היו חבלות נוספות? מתי בדיוק התרחשה התאונה ? אי סדירות ב ACJ- לפי צילום רנטגן ? האם את פעילה גופנית ומבצעת שנים רבות עומס משקולות על הכתף ? יש סיבות שונות לאי סדירות במפרק. יתכן על רקע שחיקתי, יתכן על רקע טראומתי, רקע זיהומי, רקע גידולי או רקע דלקתי אחר. ללא בדיקתך הגופנית אינני יכול להתרשם מהממצאים ואינני יכול לחוות דעתי המקצועית. אינני יודע איכן בדיוק ניתנה הזריקה ומדוע לא עזרה. ציינת בסוף הפסקה שיש "מגלבה מסויימת ביד" - גם משפט זה אינו ברור לי . "יד" - הכוונה לכתף , הכוונה לכף היד או מרפק ? מה מקור המגבלה ? כאב או חסימה מכאנית. לסיכום- אשמח לעזור ישירות. עלייך להיבדק על ידי מומחה כתף (במידה והבדיקות עד כה לא היו על ידי מומחה כתף). בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
המשך
מ 15/07/2019 | 08:56הייתי הולכת רגל ומיניבוס פגע בי אף פעם לא הרמתי משקולות על הכתף והמגבלה המסוימת ביד זה בגלל הכתף שקשה לי להרים תיד גבוהה רק עד הכתף אפילו קצת פחות קיבלתי את הזריקה בדיוק איפה שהכי כאב שזה היה ACJ רציתי לדעת אם הזריקה באמת אמורה לעזור לכאב שלי או שלא בטוח? אי סדירות ACJ זה לפי הבדיקה הגופנית שהרופא עשה לי אני הייתי אצל רופא אורטופד מהקופה והוא אמר לי לפי בדיקה אולטרסאנד BICEPS תקין עם מעט נוזל סביבו המומחה כתף אמר לי שהוא חושב שמקור הבעיה בACJ ולכן נתן לי תזריקה לשם. שהלכתי שבוע אחרי התאונה למומחה כתף הוא לא ראה משהו מסויים הוא ראה קצת רגישות באזור כנראה שזה הלך והחמיר הייתי שמחה לדעת מה אתה חושב על זה ומזה האי סדירות שכנאה פתאום ראו אותו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' ירון סלע 15/07/2019 | 09:05תודה על המידע הנוסף. הוא אכן תורם. כמובן, שאינני יכול לדבר בשם הרופאים האחרים או לדעת מה היה הלך מחשבתם. אני מניח שהרופא חשב שהבעיה אכן ממוקדת למפרק ה ACJ והגיוני ולגיטימי לקבל זריקה חד פעמית באזור. כמובן, שבמידה ויש פתולוגיות נוספות בכתף, כדוגמת דלקת סביב הגיד הארוך של הבייספס, כפי שציינת ב US . יש אכן אפשרות שזריקה רק ל ACJ ולא ממוקמת קדמית בכתף סביב הבייספס, אכן תשאיר כאב סביב הבייספס. לעתים מבצעים הזריקה בכמה מוקדים שוים בכתף, כאשר יש מספר פתולוגיות במקביל. אי סדירות ב ACJ יכולה לנבוע מחבלה היוצרת נזק רצועתי ומצב של תת פריקה או פריקה מלאה של המפרק. שוב, אינני יודע האם לכך הם התכוונו. לא בדיקתך הגופנית ומעבר על הצילומים במו עיניי, אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה. לרוב, מזהים בצילום רנטגן וב US את הבעיה במפרק ACJ, במידה ויש בעית יציבות של המפרק. הבדיקה הגופנית היא חלק קרדינלי באבחון זה. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
עוד שאלה קטנה
מ 15/07/2019 | 09:11תודה רבה על בעזרה אם קיבלתי את הזריקה בACJ זה אומר שכאב בACJ יותר לא יהיה לי? ואחרי כמה זמן מהזריקה אני אמורה להרגיש שינויהוסף תגובה
-
המשך שאלה
מ 15/07/2019 | 09:17האם דיקור סיני אמור לעזור במצב כזה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עוד שאלה קטנה
דר' ירון סלע 15/07/2019 | 09:42זריקה היא לא תעודת ביטוח אין מאה אחוז ברפואה לעתים עוזרת ולעתים לא. לרוב, עוזרת לאחר יום או יומיים, ותלוי בפתולוגיה האמיתית, כדי לדעת לכמה זמן היא תעזור...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיקור סיני
דר' ירון סלע 15/07/2019 | 09:44רפואה משלימה היא דבר מבורך. לעתים עוזרת ולעתים לא (כמו גם הרפואה ה"רגילה"). תלוי באבחנה המדוייקת. מאד אינדיבידואלי ותלוי באיכות המטפל. אין לי התייחסות למקרה שלך לכאן או לכאן כי לא בקדתי אותך.. בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
כאבי צוואר, צוואר תפוס
-
פריקה, נקע
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
איחוי מפרק
-
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
מונחים קשורים
-
שלד
-
אוסטאובלסט
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג