פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 34
פרופ' ננסי אגמון-לוין פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאימונולוגיה קלינית ואלרגיה. משמשת כמנהלת המכון לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה, מרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומר תחומי עיסוק עיקריים - מחלות אוטואימוניות: כגון זאבת (לופוס), תסמונת הנוגדנים האנטיפוסופוליפידים ואחרים - הריון ומחלות אוטואימוניות ואלרגיות - אימונולוגיה של פוריות - מחלות מערכת החיסון: כגון אורטיקריה (סרפדת), אנגיואדמה, חסר חיסוני - מחלות אלרגיות בילדים ובמבוגרים
CRP ורימסיה תמר 23/11/2023 | 08:53היי אני סובלת ממשהו אימוני שעוד לא הוגדר ככל הנראה סרקואדויזס ונכון לישון עדיין לא קיבלתי טיפול אבל לפעמים אני מרגישה פשוט רגילה למשך כמה ימים או שבועות ומדדי הדלקת תקינים איך זה יכול להיות שהמחלה נכנסת ויוצאת מהפוגה בלי טיפול? האם לדעתך בכל זאת כדאי להתייעץ רופאים לגבי טיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מדדי דלקת - כמו CRP - וסרקואידוסיס פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/11/2023 | 19:10שלום תמר, אכן סרקואידוסיס היא מחלה אימונית (בה תאי מערכת החיסון יוצרים דלקת מסוג מיוחד המכונה גרנולומה) . חלק מחולי הסררקואיד אינם זקוקים לטיפול, אלא למעקב בלבד (אינני יודעת מה התסמינים אצלך - אבל בטוחה שבייעוץ מסודר ניתן יהא לברר האם את צריכה או לא טיפול) מדדי דלקת ובפרט CRP - אינם מדד סגולי , כלומר הם עולים בכל זיהום, בכל מצב דחק, לפעמים פשוט בשל עליה במשקל, או עישון - וגם כביטוי למחלות דלקתיות שונות - ולכן זה מדד חשוב אבל לא מספיק כמדד יחיד בכדי להחליט על הצורך בטיפול. אז מה עושים ? קודם כל אם את מרגישה טוב - ורק ה CPR לא מרגיש טוב -זה מרגיע ושנית נראה שנכון לבצע עבורך הערכה אימונית מלאה , בשאלה של סרקואידסיס - ואולי הגורם להופעת הגרנולומות - מציעה שתגיעי למרפאה אימונית ובהתאם החלטה על טיפול (אם נדרש)הוסף תגובה
טיפול בלופוס ? תופעות לוואי. אני 24/11/2023 | 09:10שלום פרופסור, אני נוטלת ציקלוספרין 200 מ"ג, (מינון שהעלתי בהדרגה)- ומאז המינון 200 מ"ג- יש לי לעיתים תחושה של דפיקות לב מוגברות, פתאם תחושה של חמימות, תחושה של רעד בכל הגוף , היה לי גם ועבר תחושה של עיקצוצים באצבעות הידיים, הפרעןת בשינה, ולאחרונה גם מעט נפיחות בכפות רגליים. הפסקתי על דעת עצמי את הטיפול ל- 4 ימים, והתופעות חלפו. המשכתי את הטיפול- והכל חזר. מבחינת הלופוס- הטיפול השפיע לחיוב. אך מה עןשים במקרה כזה ? לפני שהעלתי את המינון הרמה בדם היתה נמוכה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול בציקלוספורין ותופעות לוואי פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/11/2023 | 19:04שלום לך, לכל טיפול שאנו נותנים יש תופעות לוואי - הללו שונות מאוד בין חולים - יש כאלה שכלל לא סובלים ויש כאלה שסובלים יותר. לכן נדרשת התאמה אישית לכל מטופל. במידה ויוחלט כי הטיפול אינו מתאים לך (חשוב שהחלטה זו תעשה ביחד עם רופא/ת הלופוס שלך) - יש חלופות טובות לציקלוספורין - גם מאותה משפחה של תררופות (למשל טקרולימוס) או תרופות מממשפחות טיפוליות אחרות.הוסף תגובה
שאלה...... שירן 22/11/2023 | 14:28באיזה מחלות אווטאימניות למעט לופוס , נגרם נשירת שיער ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נשירת שיער ומחלות אוטואימוניות פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/11/2023 | 19:01נשירת שיער היא אכן אחד התסמינים השכיחים במחלת הזאבת, אך יכול לבטא גם מחלות אוטואימוניות אחרות - למשל מחלה המכונה אלופציה אראטה שהיא מחלה אוטואימונית של זקיק השערה. חשוב לציין כי נשירת שיער היא דבר שכיח - וגם בקרב חולים עם מחלות אוטואימוניות הסיבות האחרות שכיחות - למשל חסר ויטמינים, מצבי מתח, נשירה גנטית (גם בנשים), ולפעמים ביטוי לטיפולים תרופתיים הניתנים לטיפול במחלה האוטואימונית. ניתן להבדיל בין הגורמים השונים ולטפל בהתאם.הוסף תגובה
אולטרסאונד us צוואר בלוטת המגן Lin 22/11/2023 | 11:43שלום לך אתאר לך בפירוט ברשותך אשמח מאוד מאוד לדעתך 🙏🙏 בינואר 2023 לפני עשרה חודשים: בדיקת us אולטרסאונד צוואר : בלוטת המגן : איסטמוס בגודל לא מורחב מרקם אחיד, אונה ימנית בגודל לא מוגדלת מרקם מעט לא אחיד עם קשריות היפואקוגניות זעירות מפוזרות הגדולה באספקט לטרלי כ 4 מ"מ, אונה שמאלית בגודל לא מוגדלת מרקם מעט לא אחיד עם קשריות היפואקוגניות זעירות מפוזרות ווסקולריזציה רגילה של רקמת הבלוטה, בלוטות רוק : מצד ימין פרוטיס הדגמה תקינה, תת לסתית הדגמה תקינה, מצד שמאל פרוטיס הדגמה תקינה תת לסתית הדגמה תקינה, פארתיירואיד: לא הודגמו בלוטות פארתיירואיד מוגדלות דו צדדי רקמות רכות מצד שמאל הדגמה תקינה של הרקמות הרכות, לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות מצד ימין הדגמה תקינה של הרקמות הרכות, לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בדיקה us צוואר נובמבר 2023: נערכה סריקה מאזור הסינפיזיס מנטי ועד לפוסה היוגולרית, צוואר קדמי נראה חופשי, הסטרוקטורות שמורות בקו האמצע. בלוטת המגן: איסטמוס ברוחב תקין 0.19 ס"מ מרקם אחיד גבולות שמורים אונה ימנית: רוחב 1.3 סמ, גובה 1.41 סמ, עומק 1.24 סמ, איננה מוגדלת, הודגמה קשרית הטרוגנית בקוטר 0.35 ס"מ, הקשרית איננה היפרווסולרית בביצוע בדיקת דופלר צבע. גבולות האונה שמורים. בסמוך לאונה כלי הדם הגדולים פתוחים. שרירים תקינים. רקמה תת עורית חופשית. בצוואר ימין: אין בלוטות לימפה מוגדלות לאורך הצוואר. אונה שמאלית רוחב 1.39 סמ, גובה 1.1 סמ, עומק 1.15 סמ , איננה מוגדלת מרקמה אחיד. גבולות האונה שמורים. בסמוך לאונה כלי הדם הגדולים פתוחים.רקמה תת עורית חופשית. בצוואר שמאל: אין בלוטות לימפה מוגדלות לאורך הצוואר. לסיכום: הודגמה קשרית קטנה ובודדת באונה הימנית של בלוטת המגן TIRADS 2 בדיקת TSH תקינה לגמרי 4, אשמח מאוד לדעה שלך.. טיפה לחוצה בגלל ההבדל בבדיקות מלפני עשרה חודשים ועכשיו🙏🙏🙏הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סונר בלוטות המגן פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/11/2023 | 18:59שלום לין הגדלה של בלוטת התירואיד והמצאות קשריות קטנות היא תופעה מאוד שכיחה - לרוב מחייבת מעקב בלבד. לעיתים עם קשרית גדלה- או אינה תקינה (זה אינו המצב אצלך) נדרש דיקור של הקשרית. במקרים רבים מדובר במצב שפיר - תתכן התפתחות של מצב שפיר המכונה גויטר מולטידונולרי. אשר אינו "אוטואימוני" מחלות אוטואימונית של הבלוטה גם הן שכיחות (עד % 5 מהאוכלוסיה) - במקרה זה צריך לבדוק נוגדנים נגד הבלוטה (לא פרטת האם נבדק) לסיכום אין סיבה לבהלה, רק למעקב. ממליצה מעקב מרפאה אנדוקרינולוגית במקום מגוריך. .הוסף תגובה
בעיה בעיה כאבים הדר 20/11/2023 | 17:01שנתיים של כאבי בטן שהורסים את החיים כל יום כל היום. Ige גבוהה מדי. דלקת כרונית בחניכיים . קנדידה בלשון. טיפול הליקובקטור שעזר מאוד אבל אחריו יצא שלילי והכל חזר כפי שהיה . לפני כמה חודשים החלו להופיע נקודות אדומות בכל הגוף שמתפשטות. ביופסיה לא העלתה דבר. ליחה כרונית שטופלה בזמנו ע"י פלאגיל,נעלמה,חזרה ומאז לא נעלמת. בדיקות פרזיטים ע"י קופ"ח יצאו שליליות. נשירה כבדה בשיער ועייפות עצומה כל היום. דלקת בסוף המעי הדק ,נשללו מחלות מעי . גסטרולוגים אובדי עצות. מה הפיתרון? מה הריפוי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים - ודלקת של המעי פרופ' ננסי אגמון-לוין 20/11/2023 | 21:52שלום הדר, התלונות שלך אינן "נדירות" - במילים אחרות את לא היחידה שסובלת - ולפעמים האבחנה "חבויה" וקשה לתת לה שם - אבל אנחנו בהחלט נתקלים במטופלים עם תלונות דומות ולאט לאט מפענחים את הגורם להם. לא ציינת בת כמה את ? והאם נלקחו לך בדיקות דם / צואה וכו . אז מה עושים ? זה דורש הערכה רב-מקצועית ורחבה - אני בטוחה שרופא הגסטרו יוכל לכוון אותך - או להפנות אותך למרכז אוטואימוני להערכה.הוסף תגובה
המשך בירורהדר 21/11/2023 | 18:46שלום שוב, נלקחו בדיקות צואה שלא יצאו חריגות. טפילים וקלפרוטקטין. בדם כאמור הIGE גבוה מדי. אני בת 32. רופאי הגסטרו-הטובים בארץ לא יודעים מה לעשות. אין להם תשובות. שללו קרוהן ,קוליטיס ומעי רגיז. יש לי הפנייה לאלרגיולוג בקופ"ח. האם אלרגיולוג זה אימונולוג?? ומה הכיוון שאת חושבת עליו לתשובה לסבל הזה? תודההוסף תגובה
טיפולי שיניים עקירות ושתלים רותי 20/11/2023 | 11:15שלום דר הנני מטופלת עם הנליסטה בעירוי אח ת לחודש,.מטופלת גם עם סלספטופקווניל.וכולכיצין. עומדת לפני טיפולי שינים. מבקשת לשאול מבחינת הטיפול אם יש איזה מגבלה או תיזמון שלו. אשמח לתשובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפולי שיניים לחולות לופוס פרופ' ננסי אגמון-לוין 20/11/2023 | 21:58שלום רותי קודם כל צריך לטפל בשיניים - זה חשוב גם לבריאות השיניים וגם לבריאות הכללית. השביל לענות לך אני צריכה - הערכה של רופא השיניים - איזה טיפולים נדרשים - עקירות, שתלים, טיפולים אחרים ? - בהתאם להיקף הטיפול אפשר לתת המלצות. ככלל לטיפולים התררופתיים שאת מקבלת ופרטת מעלה (במגבלת שאינני יודעת את מצבך הרפואי ועוד פרטים חשובים) אפשר לבצע את טיפולי השיניים - גם ללא הפסקת הטיפול התרופתי - ובדרך כלל טיפולי שיניים הם "ממושכים" ולכן אנחנו מנהלים אותם במקביל . עוד הערה קטנה - לפעמים יש להעריך את הצורך בטיפול אנטיביוטי (בהתאם לטיפול הנדרש לשיניים ) ובפרט לאור היותך מדוכאת חיסון - למרבית הטיפולים הפשוטים אין צורך בטיפול אנטיביוטי בטיפולים מורכבים לפעמים יש צורך. מה עושים ? קודם כל את צריכה לקבל תוכנית טיפולית מרופא השיניים ואז לחזור למרפאת הלופוס שלך לקבל הנחיות מותאמות.הוסף תגובה
טיפול תרופתי - לופוס שני 18/11/2023 | 19:40שלום פרופ' אגמון. מאובחנת ב sle . סובלת בעיקר מתסמינים עוריים. נוטלת פקלווניל וציקלוספרין 200 מ"ג. הפריחה לאחרונה נרגעה. אך החלו כאבים במפרקים בידיים. (בד"כ אני לא סובלת מכאבים ממפרקים( הכאב- ברמה שקשה וכואב לי לסגור את היד . מרגיש לי שהידיים נפוחות . זה בעיקר בסוף היום . ובנוסף- הטיפול התרופתי גורם לי לעיפות קשה. מתלבטת אם לגשת שוב לרופא ... ולנסות לשנות את הטיפול.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי מפרקים וזאבת פרופ' ננסי אגמון-לוין 20/11/2023 | 21:48שלום שני התשובה הפשוטה היא - כן . וביתר פירוט - זאבת היא מחלה רב גונית , העלולה לשנות מופע ובהחלט גם זאבת עורית בעיקר יכולה עם הזמן לערב מפרקים. מנגד - לכאבי מפרקים יש סיבות שונות ולא הכל תמיד זאבת איך נדע להבדיל בין כאבי מפרקים מזאבת ולא מזאבת? את זה אנחנו עושים בבדיקה גופנית, ובדיקות דם , והערכה של כלל הבעיות, לפעמים גם אולטרסונד למפרקים וביחד עם כל הנתונים מחליטים מה הגורם לכאבים - לפעמים החולה נכנסת לחדרי ומיד ברור לי שזו הזאבת ולפעמים צריך בדיקות , כדי לקבוע אם כן או לא הזאבת פועלת. ולמה זה חשוב ? כי זה קובע טיפול (ציקלוספורין ממש טוב לעור , קצת פחות למפרקים) . יש היום מגוון רחב מאוד של טיפולים כימים (בכדורים) או ביוולוגים שיכולים לעזור מאוד - אפילו לעצור את המחלה ויש כמובן טיפולים אחרים לכאבים ממקור אחר אז.... זה הזמן להגיע למרפאה ייעודית לזאבת להערכה ובהתאם לטיפול.הוסף תגובה
בירור למערכת החיסון בעקבות NTM הדס 07/11/2023 | 19:38שלום, אני בת 41, בריאה בד״כ מלבד צליאק. חליתי בזיהום חמור בריאות שנגרם מחיידק M.kansassi ממשפחת NTM ואני מקבלת טיפול אנטיביוטי מזה 3 חודשים (צפוי להמשיך עוד כשנה). נשלחתי לבירור של מערכת החיסון, והתקבלו מספר תוצאות חריגות. אשמח לחוות דעתך עד שיגיע התור שלי, אני לחוצה מהעניין. האם התוצאות יכולות לשקף תמונת מצב של מערכת חיסון שנלחמת בזיהום, או שיש סימן לבעיה עמוקה יותר? האם יש צורך בבירור נוסף? בעקרון התוצאות החריגות הן ב: igE, igG1, igG4 (מעל הנורמה) וב CD20, CD19 (מתחת לנורמה). igG1 - 1205 igG2 - 580 igG3 - 91 igG4 - 163 igE-ImmunoglobulinE - 267 Lymph.Subpop. Immuno FACS: WBC/ mm3 4030 cells/mm3 % LYMPHO 31.9 % LYMPHO/ mm3 1286 cells/mm3 CD3 (mature T) 75 % 60 - 85 [.....*...] CD3/mm3 964 cells/mm3 CD4 (T helper) 58 % 36 - 63 [.......*.] CD4/mm3 746 cells/mm3 436 - 1394 [..*......] CD8 (T sup-cyt) 18.0 % 15.0 - 40.0 [.*.......] CD8/mm3 231 cells/mm3 166 - 882 [*........] CD2 (T-ER+) 82 % 81 - 97 [*........] CD4/CD8 3.22 ratio 1.50 - 3.30 [........*] CD20 (mature B) 4 L % 5 - 25 *[.........] CD20/mm3 51 cells/mm3 50 - 300 [*........] CD19 (pan B) 4 L % 5 - 25 *[.........] CD19/mm3 51 cells/mm3 50 - 300 [*........] CD(56+16) 25 % 6 - 30 [.......*.] (CD3+(CD56+CD16+)) 3 % CD3+CD57+ 15 % CD2+CD57+ 10 % CD57 (NK cells) 16 %הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מערכת החיסון וזיהומים פרופ' ננסי אגמון-לוין 10/11/2023 | 16:35שלום הדס קודם כל כדי להרגיע - החריגות המתוארות לעיל אינן משמעותיות (וככל הנראה לא הסיבה לכך שיש לך זיהום משמעותי (אולי בחלקן מבטאות תגובה לזיהום) אבל .... ממש חשוב להגיע מרפאה אימונולוגית ולהשלים בירור (זה רק השלב הראשון) ובפרט בירור יייעודי לזיהומים מיקובקטריאליםהוסף תגובה
בליקסטן ועליה במשקל איריס 05/11/2023 | 20:32האם יש קשר בין נטילת בליקסטן לעליה חריגה במשקל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אנטי היסטמינים ועליה במשקל פרופ' ננסי אגמון-לוין 10/11/2023 | 16:31ככל הנראה לא .... אבל תרופות נלוות אחרות עלולות היו לגרום לכךהוסף תגובה
לופוס ופריחה בלתי נסבלת . טליה 28/10/2023 | 19:13שלום , פרופ'אגמון. שאלה- בלופוס ,כאשר התסמין העיקרי הוא ביטוי בעור. השאיפה היא להגיע למצב שלא תהיה בכלל פריחה ? אני שואלת, כי אני כבר מיואשת. מחליפה טיפול מעלה מינונים.. ועדיין- דוקר לי, מגרד ,שורף לא אסטתי וזה תמיד חוזר. לא זוכרת שהצלחתי לעבור שבועיים של שקט מוחלט . המצב המוחלט שהיה לי שקט ארוך- זה עם קבלת סטרואידים במינון גבוה (בפעם אחת).הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לופוס של העור - יש לזה פתרון פרופ' ננסי אגמון-לוין 01/11/2023 | 21:57שלום טליה, כמו חולי לופוס רבים (ררבות בעיקר) הסבל מלופוס של העור הוא משמעותי - גם אם בהגדרה הרפואית זה "לופוס קל" למטופלת זה לעיתים ממש קשה. תגובה לסטרואידים היא סימן טוב הרבה פעמים - כי זה אומר שאפשר להשפיע על המחלה בעור ולעצור אותה (כלומר התהליך ניתן לטיפול) אבל כמובן שטיפול בסטרואידים אינו מומלץ בוודאי לא במינונים גבוהים לאורך זמן. אז מה עושים - אני מציעה שתגיעי למרפאה ייעודית ללופוס - כדי שניתן יהיה להתאים לך טיפול (בדרך כלל זה משלב של כמה טיפולים ) יש היום טיפולים כימים ולפחות שני טיפולים ביולוגים שהוכחו כיעילים מאוד לטיפול בזאבת עם מעורבות עורית ואפילו כאלה שמאפשרים הפחתה משמעותית של כמות סטרואידים. כן, זה עלול לקחת זמן כמה שבועות ולעיתים אפילו כמה חודשים - אבל זה ניתן לביצוע. וכן , השאיפה היא להגיע למצב שלא תהיה תפרחת ובוודאי שלא יהיה סבל מהתפרחת.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
אי ספיקת כבד
-
גרגירומת
בדיקות קשורות
-
מבחן שילינג
-
גזים בדם עורקי ABG
תרופות קשורות
-
זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
-
פנילפרופאנולאמין
חיסונים קשורים
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
מונחים קשורים
-
אוטם
-
אלדוסטרון

פורומים נוספים בתחום
פורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)פורוםמחלות לב נשים
בפורום מחלות לב נשים ניתן להתייעץ עם ד"ר אביטל פורטר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות לב נשים

פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל
ד"ר אביטל פורטר