פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 33
פרופ' ננסי אגמון-לוין פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאימונולוגיה קלינית ואלרגיה. משמשת כמנהלת המכון לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה, מרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומר תחומי עיסוק עיקריים - מחלות אוטואימוניות: כגון זאבת (לופוס), תסמונת הנוגדנים האנטיפוסופוליפידים ואחרים - הריון ומחלות אוטואימוניות ואלרגיות - אימונולוגיה של פוריות - מחלות מערכת החיסון: כגון אורטיקריה (סרפדת), אנגיואדמה, חסר חיסוני - מחלות אלרגיות בילדים ובמבוגרים
בליקסטן ועליה במשקל איריס 05/11/2023 | 20:32האם יש קשר בין נטילת בליקסטן לעליה חריגה במשקל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אנטי היסטמינים ועליה במשקל פרופ' ננסי אגמון-לוין 10/11/2023 | 16:31ככל הנראה לא .... אבל תרופות נלוות אחרות עלולות היו לגרום לכךהוסף תגובה
לופוס ופריחה בלתי נסבלת . טליה 28/10/2023 | 19:13שלום , פרופ'אגמון. שאלה- בלופוס ,כאשר התסמין העיקרי הוא ביטוי בעור. השאיפה היא להגיע למצב שלא תהיה בכלל פריחה ? אני שואלת, כי אני כבר מיואשת. מחליפה טיפול מעלה מינונים.. ועדיין- דוקר לי, מגרד ,שורף לא אסטתי וזה תמיד חוזר. לא זוכרת שהצלחתי לעבור שבועיים של שקט מוחלט . המצב המוחלט שהיה לי שקט ארוך- זה עם קבלת סטרואידים במינון גבוה (בפעם אחת).הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לופוס של העור - יש לזה פתרון פרופ' ננסי אגמון-לוין 01/11/2023 | 21:57שלום טליה, כמו חולי לופוס רבים (ררבות בעיקר) הסבל מלופוס של העור הוא משמעותי - גם אם בהגדרה הרפואית זה "לופוס קל" למטופלת זה לעיתים ממש קשה. תגובה לסטרואידים היא סימן טוב הרבה פעמים - כי זה אומר שאפשר להשפיע על המחלה בעור ולעצור אותה (כלומר התהליך ניתן לטיפול) אבל כמובן שטיפול בסטרואידים אינו מומלץ בוודאי לא במינונים גבוהים לאורך זמן. אז מה עושים - אני מציעה שתגיעי למרפאה ייעודית ללופוס - כדי שניתן יהיה להתאים לך טיפול (בדרך כלל זה משלב של כמה טיפולים ) יש היום טיפולים כימים ולפחות שני טיפולים ביולוגים שהוכחו כיעילים מאוד לטיפול בזאבת עם מעורבות עורית ואפילו כאלה שמאפשרים הפחתה משמעותית של כמות סטרואידים. כן, זה עלול לקחת זמן כמה שבועות ולעיתים אפילו כמה חודשים - אבל זה ניתן לביצוע. וכן , השאיפה היא להגיע למצב שלא תהיה תפרחת ובוודאי שלא יהיה סבל מהתפרחת.הוסף תגובה
לופוס והריון.... אני 21/10/2023 | 20:28שלום פרופ' אגמון, מאובחנת בלופוס. אני רוצה להפסיק את הגלולות החל מהחודש הקרוב. (לגביי מצב הלופוס- בשבועיים האחרונים העלו לי מינון של הטיפול) השאלה- מעבר לטיפול השוטף שאני מקבלת(שאני יודעת שניתן להמשיך ולקבל אותו גם בהריון ) יש משהו נוסף שצריך לעשות לפניי ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לופוס והריון - איך נערכים פרופ' ננסי אגמון-לוין 22/10/2023 | 21:10כיום חולות זאבת יכולות להשלים הריון , בבטחה ובאופן מוצלח. כמה נקודות חיוניות בהכנות להריון א. חשוב שהמחלה - הזאבת - תהא יציבה ומאוזנת עם טיפול קבוע במינונים יציבים - למשך תקופה - למשל שישה חודשים. . ב. חשוב שהטיפול בתקופה זו "תקופת ההכנה להריון" הוא כזה שאפשר להמשיך אותו בהריון - באופן רציף - כפי שציינת. ג. חשוב להיות במעקב במרכז שבו יש מעקב משולב למרפאת זאבת, ומרפאת הריון בסיכון (ניתן להתחיל במעקב המשולב עם השגת הריון או קודם לכן - כל מטופלת לפי מה שמתאים לה). מקווה שזה עוזר.הוסף תגובה
תופעות לוואי של פלקווניל שי 06/10/2023 | 09:55שלום פרופסור אגמון. אני נוטלת פלקווניל למניעה מזה כשנה וחצי, במינון של 300 שמותאם למשקל הגוף שלי. לפני חצי שנה העלו לי את המינון ל 400 כיוון שאני בטיפולי פוריות ומעוניינת להיכנס להריון. לאחרונה אני חווה מדי פעם בחילה ולחץ בחזה. האם פלקווניל יכול לגרום ללחץ בחזה במקרה שהמינון קצת יותר גבוה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פלקוויניל ולחץ בחזה פרופ' ננסי אגמון-לוין 11/10/2023 | 20:44שלום שי הסבירות שיש קשר בין פלקוויניל לתלונות שלך נמוך מאוד מאוד ובוודאי שלא בשל השינוי במינון לאורך מספר חודשים עם זאת תלונות כאלה יש צורך לברר - אקג, אקו לב, תפקודי ריאות - יתנו לרופא/ת הלופוס שלך את המידע הדרושהוסף תגובה
תשובת ביופסייה - למחלה אוטואימונית שרית 04/10/2023 | 19:03שלום, ביצעתי ביופסיית מח עצם. קיבלתי אבחנה: b23-28087/1 האם יש קשר למחלה אוטואימונית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביופסית מח עצם פרופ' ננסי אגמון-לוין 06/10/2023 | 06:44שלום שרית צרפת את מספר הביופסיה - זו לא תשובה/אבחנה בכל מקרה בטוחה שההמטלוג שביצע את הבדיקה יוכל לענות לך.הוסף תגובה
MRI מוח ללא ועם גדוליניום תוצאות עד לקבלת תור לרופא אלי 01/10/2023 | 14:27אודה לעזרתך לקבלת הבנה מה הממצאים שהתק לו ומה החשד שמצאו בבדיקה. לאחר תאונת דרכים וחבלת ראש אשר סובל מאיבוד שווי משקל , כאבי ראש סחרחורות ואיבוד או ראיה לא חדה וכאבי עיניים . אני כמעט בן 40 וזו בדיקה הראשונה שעברתי . אלו התוצאות שהתקבלו : ממצאים: חדרי המוח והחריצים - ברוחב תקין. בשקלול 2T \ FLAIR מודגמים מוקדי אות גבוה בודדים בחומר הלבן התת קורטיקלי פרונטו-פריאטלי דו"צ. ללא עיכוב בדיפוזיה או האדרה. מבני הגומה האחורית תקין. מודגמת טלנגיאקטזיה בפונס. מבני קו האמצע שמורים. ללא האדרה פתולוגית. ללא עיכוב דיפוזיה. ללא תוצרי פרוק דם ב- SWI. החזר אות תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים הראשיים. מעבר קרניוצרביקלי חופשי. הסננה נוזלית בתאים מסטואידליים אחוריים מימין. פרט לכך, אוורור תקין של מערות הפנים ותאי המסטואיד. רושם לארטיפקטים המוטלים על חוט השדרה הצווארי העליון בסדרות 1T ולא נגעים. הבדיקה אינה מכוונתלעמוד השדרה הצווארי. מוקדים בודדים של אות חריג בחומר הלבן. ממצאים אלו אינם ספציפיים ואינם במיקום וקונפיגורציה של נגעי טרשת נפוצה. למרות זאת, בהתאם לקליניקה ניתן לבצע בדיקת מעקב בפרוטוקול MS להערכת דינימיקה. אודה להבנת הממצאים שהתקבלו להבנה עד לתיאום מול הרופא המטפל.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ממצאי MRI פרופ' ננסי אגמון-לוין 01/10/2023 | 19:04שלום אלי אני לא מומחית לפענוח MRI מח - וגם לא נוירולוגית או רופאת אא"ג - והם כמובן המומחים שצריכים לפרש לך את הבדיקה ואת המשמעות שלה. ובכל זאת אנסה לסייע בהיבט של מי מהמומחים יוכל לסייע לך יש בבדיקה שני ממצאים שדורשים מעקב/בירור: א. מוקדים בודדים בחומר הלבן דו-צדדי - מוקדים אלה ככל הנראה אינם חדשים . הם יכולים בחלקם להיות "פסיולוגים" (מגיל מסוים יתכנו בודדים לכל אחד) ובחלקם ביטוי לבעיות רפואיות בכלי דם או מחלה אוטואימונית - זה ניתן לקבוע על פי הפיזור של הנגעים והמראה שלהם, מעקב לאורך זמן וכמובן התאמה לתלונותיך - על כך יוכל לענות לך הנוירולוג - או נוירו-אימונולוג . ב. יש מעט נוזל בתאים מסטואידלים - זה לרוב ממצא שלא דורש התערבות - במקרה הזה כדאי להתייעץ עם רופא אאג מקווה שזה עוזר חג שמחהוסף תגובה
LAC SCT SCREEN יעל 05/08/2021 | 14:35שלום, לאור אורטיקריה קשה בוצע ברור לאחריו אובחנתי עם לופוס אנטיקואגולנט על סמך LAC SCT SCREEN 1.28 LAC SCT RATIO 1.54 לאור ממצאים אלו בתי בת ה17 גם נבדקה. התקבלה תוצאה אחת חריגה LAC SCT SCREEN 1.28 א. האם יש לה בעית קרישיות? ב. אם כן, מהי ומה צריך לעשות? ג. בני בן 15, האם הוא גם צריך להיבדק? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקות LAC - מה צריך לעשות ? פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/08/2021 | 22:35שלום יעל הבדיקות שציינת גם לך וגם לביתך הינן ברמה "נמוכה" - עם זאת אני ממליצה לחזור על הבדיקה לאחר 12 שבועות (זה קריטריון חיוני להערכה האם התוצאה "אמיתית" וקבועה או תגובתית וחולפת) במידה והבדיקות מתמידות בהחלט יש צורך להימנע מתרופות מסוימות, להשלים בירור אוטואימוני ולקבל חוו"ד מסודרת - או אז אני מציעה להגיע למומחה אוטואימוני המתמקצע בתסמונת הנוגדנים האנטי-פוספוליפידים - להערכה.הוסף תגובה
בירור ללופוסליטל 07/04/2022 | 14:57Lac sct screen-37.0 Lac sct confirm-31.8 האם זה תקין?הוסף תגובה
תשובת מומחה זו תשובה חלקית בלבד - ממליצה להגיע למרפאה עם כל הבדיקות להערכה מלאה. פרופ' ננסי אגמון-לוין 08/04/2022 | 16:35הוסף תגובה
בירור ללופוסליטל 08/04/2022 | 17:5871 -% PROT-S ANTIGEN (FREE 30.8- Sec APTT-sec 1.03- Ratio APTT-R 34.7 -Sec LAC RVVT SCREEN 27.7- Sec LAC RVVT CONFIRM LAC SCT RATIO- 1.09 norm. Ratio 2.85 -Ratio APCR RATIO 103 % -PROTEIN C ACTIVITY 133 %- ANTITHROMBIN-III 37.0 -Sec LAC SCT SCREEN 31.8 -Sec LAC SCT CONFIRM Negative 2.0> ANTI CARDIOLIPIN IgA Negative 2 ANTI CARDIOLIPIN IgG ANTI CARDIOLIPIN IgM- 29 low positive Negative 1.4> A.B2 GLYCOPROTEI IgG A.B2 GLYCOPROTEI IgM -26 low positive ברקע אני סובלת מהשימוטו פיברו ואפלה עכשיו הרופא רוצה לבדוק אם יש לי לופוס אשמח לעזרתך?הוסף תגובה
תשובת מומחה הבדיקה חיובית ברמה נמוכה - נדרש בירור נוסף פרופ' ננסי אגמון-לוין 09/04/2022 | 19:19הוסף תגובה
בירור ללופוסליטל 09/04/2022 | 22:48אשמח להגיע אליך לייעוץ יש אפשרות לקבל טלפון כדי לקבוע תור?הוסף תגובה
בירור ללופוסליטל 09/04/2022 | 23:06רשמת הבדיקה חיובית ברמה נמוכה, הכוונה חיובית נמוכה ללופוס?הוסף תגובה
Lct sct screenתמי 01/09/2023 | 08:44,התוצאה הינה 0.7 מתחת לנורמה 0.8 עד 1.25 האם יש לזה משמעות. תודההוסף תגובה
תשובת מומחה lac נמוך מדי פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/09/2023 | 21:09בדרך כלל ליחס נמוך אין משמעות. אך חשוב להגיע למומחה ולעבור על כל הבדיקות בכדי לתת תשובה מהימנההוסף תגובה
עייפות ...ולופוס ? אני 23/09/2023 | 19:55אני סובלת מעייפות כמעט כל הזמן. גם לאחר שינה ממושכת. האם "להאשים" את הלופוס ? הבדיקות דם יחסית טובות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עייפות ולופוס פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/09/2023 | 21:07שלום לך אכן עייפות היא סמן שכיח מאוד בקרב חולי זאבת, ובפרט תסמין זה "קשה לטיפול/שליטה" - אך היום יש כלים להתמודד איתו "בדיקות טובות" - זה טוב - השאלה איזה בדיקות בוצעו - עייפות דורשת הערכה רחבה במיוחד חוסר דם חוסר ויטמינים פעילות הזאבת אפילו "סמויה" עייפות יכולה לבטא - שינה לא תקינה - והיום יש כלים מצוינים גם בבית להעריך את איכות השינה. עייפות יכולה לבטא מתח - גם לזה יש כלים להערכה וטיפול אבל לא פעם זה פשוט חלק מהמחלה ואנחנו צריכים למצוא את המשלב הטיפולי האידאלי שיאפשר לנהל אורח חיים ולהפחית/להתמודד עם העייפות הזאת.הוסף תגובה
אנגיואדמה אידיופטית - טיפול מתמשך Tova 22/09/2023 | 11:51אני סובלת מאנגיואדמה אידיופטית ומטופלת בהצלחה רבה (מ-התנפחות בכל יומיים ל-0 התנפחויות), בשילוב של הקסאקפרון ו-דסלורטידין.. מבקשת לקבל מידע על טיפול מתמשך, אפקטיביות לאורך זמן, השלכות וכדומה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אנגיואדמה אדיופטית - כחלק ממחלה אימונית/אוטואימונית פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/09/2023 | 21:03שלום טובה, ראשית אני שמחה לשמוע שהטיפול עוזר - זה טיפול שניתן לקחת לאורך זמן בוודאי דסלורטידין - הקסקפרון כדאי להפחית עם הזמן (לא ציינת מינון) ההגדרה של אנגיואדמה אדיופטית - דורשת הערכה מלאה (מניחה שבוצעה) במידה ולאו - כדאי להגיע למרכז לאנגיואדמה (לא דחוף) אך רצוי להשלים הערכה ובהתאם לקבוע את זמן הטיפול ברוב המקרים המחלה ה"אדיופטית" - דועכת עם הזמן ומאפשרת הפסקת טיפול.הוסף תגובה
לופוס ...... שאיפה לרמיסיה יעל 09/09/2023 | 20:58שלום פרופסור אגמון, אני מאובחנת בלופוס, נוטלת ציקלופסרין. 100 מ"ג. מה המינון המקובל בדר"כ ? אני שואלת כי- עדיין יש לי תסמינים. ועייפות אינסופית. אמנם אני עובדת משרה מלאה, אך לאחר העבודה קשה לי מאד לתפקד. בנוסף יש לי בעיה של זיכרון ושליפה..מהו השלב שזה כבר חורג מהנורמה ויש צורך לבדוק? (הבנתי שגם הלופוס יכול לגרום למצה הנ"ל )הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לופוס ורמיסיה פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/09/2023 | 21:01שלום יעל אכן השאיפה היא להגיע לרמיסיה (הפוגה ) של המחלה - ההגדרה של הפוגה אינה פשוטה ואינה "רק של הרופא/ה" אלא דורשת הגדרה משולבת של רופא/ה וחולה ביחד - אבל היא ניתנת להשגה היום יותר מתמיד. ציקלוספורין - נותנים לפי משקל המטופל לא לפי מ"ג (בדרך כלל בין 2-5 מג לקג) עייפות היא לצערי לגמרי חלק מלופוס וחלק שקשה במיוחד לטיפול - אם כי גם לכך יש לעיתים תקנה. מאוד חשוב להעריך מדוע יש עייפות - לעיתים זה חוסר דם, חוסר ויטמינים ו/או אחר שניתן לתיקון יחסית בקלות, לפעמים זה דורש איזון טוב יותר של הזאבת .... אז יש עוד לאן לשפר. ועייפות היא אחת הסיבות השכיחות לבעיות זכרון ושליפה .... בכל מקרה זה ניתן להערכה מדויקת . מקווה שזה עוזר.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הפטיטיס G
-
אי ספיקת כבד
בדיקות קשורות
-
ספירת דם
-
ביופסיה כבד
תרופות קשורות
-
טלביוודין
-
צפטריאקסון
חיסונים קשורים
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
מונחים קשורים
-
אבחנה מבדלת
-
אידיוסינקרטיה

פורומים נוספים בתחום
פורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)פורוםמחלות לב נשים
בפורום מחלות לב נשים ניתן להתייעץ עם ד"ר אביטל פורטר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות לב נשים

פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל
ד"ר אביטל פורטר