פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 92
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
כשזה מגיע ללופוס ומחלות אוטואימוניות לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:

פרופ' ננסי אגמון-לוין, עונה על שאלות בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות
מנהלת המכון לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה , מרפאת זאבת (לופוס) ומחלות אוטואימוניות, שיבא תל השומר
רוצה לקבוע תור לפרופ' ננסי אגמון-לוין?
לקביעת תורכשזה מגיע ללופוס ומחלות אוטואימוניות לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
חיסון קורונה לסכרת נעורים ציפי 26/12/2020 | 19:50שלום, אשמח לשמוע את עמדתך לגבי חיסון הקורונה וחולים בסכרת טייפ 1. הבת שלי בת 24 חלתה בסכרת לפני 20 שנה ובשל התגובה האוטואימונית ( גם בקרב בני משפחה אחרים - קרוהן וסכרת מעורים אצל אחייניות שלי) אנחנו מתלבטים האם עשויה להיות רגישות גהוהה יותר לחיסון ותגובתיות מוגזמת של מערכת החיסון.הרקע האוטואימוני המשפחתי מעורר אצלנו ספק ודאגה. אודה לתגובתך 🙏 ציפיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קורונה וסכרת נעורים פרופ' ננסי אגמון-לוין 26/12/2020 | 21:04ציפי שלום , כפי שעניתי למחלות אוטואימוניות שונות , המידע לגבי החיסון באופן סגולי לכל מחלה מוגבל. לכן כל התשובות הקודמות המבהירות את הצורך לשקול את ה "בעד" ו"נגד" לכל מטופל נכונות לכל אחד. עם זאת - סכרת היא אחד מגורמי הסיכון לתחלואה קשה יותר מקורונה - זה מאוד בעד החיסון סכרת טייפ 1 - לאחר 20 שנות מחלה אינה צפויה "להחמיר" - ולכן אין ממש "נגד" ולכן בסיכום - במקרה זה נדמה לי שהשיקולים לטובת החיסון חזקים במיוחד.הוסף תגובה
GBS בעבר וחיסון קורונה דיקלה 23/12/2020 | 22:47שלום רב בני בן ה17 חלה בגיאן ברה בגיל 5, עבר טיפולים רבים ושיקום ארוך והיום בריא ללא כל נזק. האם חיסון הקורונה היהו בטוח עבורו? האם החיסון יכול לעורר את המחלה בשנית? קראתי מספר מאמרים בחול שמצאו כ 1000 חולים בקורונה שפיתחו מחלה זו במהלך החלמתם. אודה לשתובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גיאן ברה GBS והחיסון לקורונה - תשובה נוספת פרופ' ננסי אגמון-לוין 26/12/2020 | 19:37שלום דיקלה נתחיל מהסוף - למיטב ידיעתי (על פי הדיווחים עד דצמבר 2020) לא נמצא קשר בין הזיהום בקורונה ושכיחות מוגברת של גיאן ברה. כידוע מעל 70 מליון איש נדבקו בקורונה - אז יש להניח שאם היה קשר מובהק בין הזיהום לגיאן ברה - לאחר שנה שהנגיף משתולל בעולם - זה היה ממצא ברור ואין הדבר כך. לגבי החיסון לקורונה : אכן גיאן ברה דווח בעבר בהקשר לחיסונים שונים ובפרט החיסון לשפעת שניתן לפני כשלושים שנים בארה"ב והכיל חומר אשר גרם לתגובה זו (חומר זה אינו נמצא בחיסונים המיוצרים בעשרות השנים האחרונות) . בהקשר של החיסון לקורונה - עד היום אין מידע המעלה חשש להופעה/החמרה של גיאן ברה - ולכן ההמלצה הרשמית של האיגודים הנוירולוגים השונים היא להתחסן . ולמרות האישורים - אני יכולה להבין את החשש - העולה ממטופלים רבים ובני משפחותיהם. ואכן כמות המחוסנים בחיסונים החדשים לקורונה בעולם עדין "קטנה יחסית" ואני מניחה כי בשבועות הקרובים לאחר שיתחסנו מליוני אנשים בעולם נהיה חכמים הרבה יותר. לכן - ההחלטה בשלב זה היא "אישית" לכל מטופל. ההחלטה נשענת על הסיכון לתחלואה קשה מקורונה (גורמי סיכון הידועים ) ולכן בוודאי שכדאי לחולים שיש להם גורמי סיכון למחלה קשה מהזיהום עצמו להתחסן גם אם היה להם גיאן ברה בעבר.הוסף תגובה
גיליאן ברה וחיסון לקורונה דוד 25/12/2020 | 10:42עברתי גיליאן ברה קשה מאד לפני קצת יותר משנה, ואני עדיין בתהליך שיקום. האם יש סיכון מסוים למי שעבר גיליאן ברה, לקבל את החיסון לקורונה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גיליאן ברה וחיסון לקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 26/12/2020 | 18:30שלום דוד חולים שלקו בגיליאן ברה לא נכללו במחקרי החיסון לקורונה - ולכן אין תשובה חד משמעית לשאלתך. כידוע - מחלה זו מופיעה בשכיחות גבוהה לאחר זיהומים וגם לעיתים לאחר חיסונים - ולכן החשש שלך מהחיסון ברור, אם כי כמובן שזיהום בנגיף הקורונה עלול להיות עוד יותר מסוכן. אם כי חשוב לציין כי עד כה לא דווח על קשר בין הזיהום בקורונה ו תסמונת גיאן ברה או בין החיסון לקורונה ותסמונת זו. ולכן - ההמלצות הרשמיות של האיגודים הנוירולוגים בארץ ובעולם - הן בעד לחסן גם מטופלים אשר לקו בגיליאן ברה ובאופן אישי - מה אני מציעה - במידה והתחלואה בגיליאן ברה הופיע אצלך לאחר חיסון ו/או אתה חושש - אני מציעה שתדון עם הרופא הנוירולוג-אימונולוג המטפל שלך ותעריכו יחד את הבעד והנגד לחיסון בעבורך באופן אישי ( וזאת בדומה לתשובות שעניתי לגבי לופוס ו APLA) - ובפרט בגיליאן ברה - זה תלוי בטיפול שאתה מקבל פרט לטיפול השיקומי. בסופו של דבר ההחלטה להתחסן כוללת את הסיכון לתחלואה מקורונה אשר משתנה מאדם לאדם על פי גיל, תחלואה נלווית וכו. מידת יציבות המחלה האוטואימונית , הטיפולים התרופתיים ועוד.הוסף תגובה
לופוס וחיסון לקורונה ניצה 24/12/2020 | 00:27אני אישה בת 74. בגיל 30, לאחר לידת בני, סבלתי ממחלת לופוס פעילה, וטופלתי במשך מספר שנים בפרדניזון ואימורן. המחלה שלי לוותה בפגיעה כלייתית. בהדרגה המינון של התרופות ירד, עד שהפסקתי לקחת תרופות לגמרי, ונכנסתי ל"רמיסיה" שנמשכת כבר כמה עשרות שנים. יש לי עדיין סימנים מסויימים ללופוס בבדיקות דם , אבל אין סימנים קליניים אחרים. אני מתלבטת אם להתחסן נגד קורונה, משום שלמיטב ידיעתי המדגם של פייזר לא כלל חולים במחלות אוטואימוניות (כולל לופוס) ויש לי חשש שאולי החיסון עלול לעורר מחדש את המחלה "הרדומה". האם תוכלי לייעץ לי מה לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לופוס וחיסון לקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 26/12/2020 | 18:23ניצה שלום בדומה לתשובה שעניתי לשואלים אחרים את צודקת א. לא נערכו מחקרים על חיסון לקורונה באנשים עם מחלות אוטואימוניות בכלל ועל חולי לופוס בפרט ב. יש לנו (הרופאים העוסקים בתחום ) נסיון רב - בכל הקשור לחיסונים ואף ערכנו המלצות אירופאיות למתן חיסונים לאנשים עם מחלות אוטואימוניות ולכן לכל מטופל צריך לשקול את הבעד והנגד לחיסון בעד - האם יש התוויה לחיסון (כלומר צורך בחיסון) - במקרה הזה במדינה כמו שלנו "אדומה" יש הצדקה טובה לחיסון ,בגילך 74 - בהחלט יש הצדקה להתחסן את בסיכון גבוה לתחלואה קשה עם תחשפי לקורונה. לא פרטת תחלואה נלווית (עודף משקל, לחץ דם, עישון , סכרת) כל אלה המעלים סיכון למחלה קשה עם נחשפים לנגיף הקורונה ולכן מחזקים את הצורך בחיסון נגד - האם יש התווית נגד לחיסון (כלומר סיכון מוגבר לחיסון) - למשל אנשים שהמחלה האוטואימונית שלהם מאוד סוערת כעת (ולך יש מחלה מאוד יציבה לפי תאורך) , או אנשים שקיבלו טיפול שמפריע לחיסון, או כאלה שהגיבו באופן לא תקין לחיסונים בעבר, אלרגים לחיסונים וכו - אם אינך סובלת מהבעיות הללו - אין סיבה לא לקבל את החיסון. לסיכום -ההחלטה היא אישית לכל מטופל/ת אבל מהתיאור שלך נדמה לי שכדאי לך להתחסן. בהצלחה.הוסף תגובה
טריפל apla וחיסון קורונה רון 22/12/2020 | 20:51שלום, האם נערך מחקר על מאובחנים בטריפל apla בהקשר של חיסון הקורונה? בנוסף, חוויתי אירוע של קריש דם לפני כשנה ושלושה חודשים, האם עקב כך מומלץ בשלב זה לא להתחסן?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה APLA וחיסון קורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 26/12/2020 | 18:19רון שלום, א. לא נערכו מחקרים על חיסון לקורונה באנשים עם מחלות אוטואימוניות בכלל ועל חולי "APLA" בפרט. ב. יש לנו (הרופאים העוסקים בתחום ) נסיון רב - בכל הקשור לחיסונים ואף ערכנו המלצות אירופאיות למתן חיסונים לאנשים עם מחלות אוטואימוניות בעקרון ישנם שני שיקולים 1. האם יש התוויה לחיסון (כלומר צורך בחיסון) - במקרה הזה במדינה כמו שלנו "אדומה" יש הצדקה טובה לחיסון , לא פרטת מה גילך וכמובן תחלואה נלווית (עודף משקל, לחץ דם, עישון , סכרת) כל אלה המעלים סיכון למחלה קשה עם נחשפים לנגיף הקורונה ולכן מחזקים את הצורך בחיסון 2. האם יש התווית נגד לחיסון (כלומר סיכון מוגבר לחיסון) - למשל אנשים שהמחלה האוטואימונית שלהם מאוד סוערת כעת, או אנשים שקיבלו טיפול שמפריע לחיסון, או כאלה שהגיבו באופן לא תקין לחיסונים בעבר, אלרגים לחיסונים וכו - אם אינך עונה על ההגדרות ההללו, אין סיבה לא לקבל את החיסון. ולכן ההחלטה היא אישית לכל מטופל. אבל מהמעט שפרטת נראה שאתה צריך לשקול בחיוב להתחסן. ומילה אחרונה על APS - מעלה את הסיכון לקרישה וכך גם הזיהום בקורונה - אז אולי לחולים עם APLA יש אפילו "סיבה" נוספת להתחסן.הוסף תגובה
תוצאות תת אוכלוסית לימפוציטים אנו 12/11/2020 | 17:36שלום פרופסור,קיבלתי תוצאות :בעיות בעיכול LOW CD4/CD8 RATIO CD3+4_8_=25.4% CD3+4_8_TCRgd=22% CD3+56+TCRgd+=14.4% CD56=34 BCD20%=4 וגם 19 שווה 4 CD4=27 וגם 609.3 CD8=35 וגם שווה 789.9 האם יש בעיה? תודה רבה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תת אוכלוסיות לימפוציטים פרופ' ננסי אגמון-לוין 14/11/2020 | 20:25אנו שלום, ישנן חריגות קלות בלבד בתוצאות המפורטות לעיל אבל בירור אימונולוגי ברמה הזו דורש הערכה של אימונולוג מומחה - אני מניחה שהאימונולוג/ית ששלחו את הבדיקה ישלימו הערכה במידה ונדרש.הוסף תגובה
תת אוכלוסיית לימפוצטיםאנו 15/11/2020 | 10:32תודה על המענה, שאלה נוספת בבקשה- CD56 באחוזים הערך הוא 34 . בטבלה מופיע שהגבול העליון הוא 18. זה משמעותי? שוב תודההוסף תגובה
תשובת מומחה עליה ברמת NK פרופ' ננסי אגמון-לוין 15/11/2020 | 18:19בדרך כלל זה ביטוי של "פיצוי" של המערכת - ולא סיבה לדאגה - אבל כאמור זה מחייב מעקב אימונולוגי מסודרהוסף תגובה
IGMאנו 14/12/2020 | 18:22בהמשך לעזרתך לגבי תת אוכלוסיית לימפוציטים בבדיקות הדם הערך IGM היה : במאי 27.8 בספטמבר 25.9 והיום בדצמבר 23.5 מה דעתך? יש קשר? תודה רבההוסף תגובה
IGMאנו 14/12/2020 | 18:35שכחתי להוסיף כי לגבי IGG , IGA בספטמבר היו תקינים.הוסף תגובה
תשובת מומחה דיסרגולציה אימונית פרופ' ננסי אגמון-לוין 17/12/2020 | 09:04אנו שלום, בהחלט יש קשר . כאשר מערכת החיסון סובלת מתקלה הביטויי של התקלה הוא בערוצים אימונים שונים ובבדיקות שונות - וכן - בהחלט האחד קשור בשני. אני חושבת שהשאלה החשובה מבחינתך - היא מה המשמעות של התקלה הזאת האם צריך רק לעקוב ? האם צריך לטפל - רק טיפול מונע? או שצריך ממש לתקן את התקלה ? על כך אין אפשרות להשיב במייל - ולכן אתה צריך להגיע לבירור אימונולוגי ניתן לביצוע בכל אחד מהמרכזים הרפואיים הגדולים ואני בטוחה שתקבל תשובות מלאות.הוסף תגובה
IGMאנו 17/12/2020 | 12:43תודה פרופסור, השאלה האם הירידה בערכים לרמה של 23.5 -זו רמה מסוכנת? והאם זה ערך שמגדיר חסר חיסוני?הוסף תגובה
תוצאות בדיקות וחיסון קורונהאנו 26/12/2020 | 16:55תודה פרופסור, השאלה האם הירידה בערכים לרמה של 23.5 -זו רמה מסוכנת? והאם זה ערך שמגדיר חסר חיסוני? והאם על רקע נתוני בדיקת תת אוכלוסיית לימפוציטים(תגובה בפורום מיום 12/11 )-מותר להתחסן לקורונה?הוסף תגובה
תשובת מומחה הערכה אימונולוגית פרופ' ננסי אגמון-לוין 26/12/2020 | 18:12אנו שלום, בדומה לתשובות קודמות בשלב הזה נדרשת הערכה קלינית במרפאה אימונולוגית. בברכה,הוסף תגובה
בדיקות ללופוס רוי 20/12/2020 | 12:06סובלת כשנה מאדמומיות בעור הפנים שמחמירה עם חשיפה לשמש גם עם שימוש במקדם הגנה ובנוסף נשירת שיער מסיבית. ביצעתי בדיקות לחשד ללופוס. בדיקת Ana vascular יצא חיובי? Ana titer שלילי, rnp 4.1. כל שאר הבדיקות תקינות כולל ביופסיה שנלקחה צהעור וחזרה תקינה. האם אפשר לאשש הבחנה ללופוס או לחילופין לבטלה? האם מדובר במחלת קולגן כלשהי?? איזה בדיקות נוספות עליי לבצע עדי להגיע לאבחנה כל שהיא??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לופוס - ומחלות מהמשפחה של לופוס פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/12/2020 | 22:52שלום רוי, בדומה לתשובותי לשאלות קודמות (וזה רק כדי לחזק את ידייך שכן השאלה שלך מטרידה אנשים רבים) לאודם בעור ונשירה שיער יש הרבה סיבות - גם לופוס אבל בוודאי גם אחרות, אפילו שכיחות יותר. ANA חיובי, ואפילו ANTI-RNP חיובי (שזה מה שאני מניחה שיצא בבדיקה שלך) - יכול להיות בלופוס - (אבל גם ב ב 5-15% מהאנשים הבריאים) ולכן - זה לא מספיק לאבחנה, חשוב לציין שהנוגדן המסוים הזה שכיח במחלה "בת דודה" של לופוס הנקראת MCTD - אבל גם למחלה הזאת אי אפשר לעשות אבחנה רק על פי הנתונים הללו. אז מה זה אומר ? א. שלעיתים קרובות בדיקות המעבדה , אינן קובעות אבחנה - ומאוד יתכן שאין לך לופוס ואין סיבה לדאגה. אך , חשוב להגיע למומחה למחלות אוטואימוניות כדי להשלים את הערכה ולבדוק האם צריך לעשות בדיקות נוספות (למשל רמת דלקת בדם, רמות חלבון המשלים ועוד) ב. חשוב מאוד לבדוק סיבות אחרות לאודם בפנים ונשירת שיער. ולפעמים יש מקום לטיפול רק בנשירת השיער בנוכחות ANA - גם לשם כך כדאי להגיע ממש לבדיקה, אצל מומחה למחלות אוטואימוניות אשר יוכל לענות/לכוון לבירור המתאים.הוסף תגובה
בדיקות ללופוסרוי 22/12/2020 | 18:37תחילה מודה על תשובתך. בוצעו בדיקות לרמות המשלים c3+c4 וגם הן היו תקינות. Crp היה מעט גבוה. מה ניתן ללמוד מכך? רוצה לחדד שיש לי יתר לחץ דם ריאתי ומטופלת בטרפרוסטיניל תת עורי. האם התרופה או המחלה יכולה לגרום לתופעות של נשירה ואדמומיות בעור?? Ana vascular יצא חיובח אך Ana titer יצא שלילי. הבנתי שהשיטה של titer יותר אמינה.הוסף תגובה
נוגדי SLE יונית 21/12/2020 | 11:10ד"ר שלום רב, שמי יונית. בת 59. ברקע: כשהייתי בת 35 עברתי שתי הפלות טבעיות ולאחר מכן שני אירועים של TIA. הרקע לאירועים נבע ככל הנראה מאנטיקרדיוליפין גבוה (43). מאז מטופלת באספירין ובמעקב חצי שנתי אצל נוירולוג. מאז לא היו עוד אירועים וחזרתי לשיגרה רגילה בכל עד היום. ברקע גם SLE במשפחה. אימי ז"ל נפטרה מאד צעירה אך ככל הנראה היתה חולה בלופוס. תמיד הלחיים והסנטר שלה היו אדומים, היה לה סכרת ואנגינה פקטוריס. מה דעתך לגבי חיסון לקורונה עבורי? האם את מציעה לעשות עוד בדיקות דם ספציפיות? אודה מאד לתשובתך. בברכה, יונית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אפלא , וחיסון לקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/12/2020 | 22:42יונית שלום, למיטב הבנתי יש לך APS = תסמונת הנוגדנים האנטי פוספוליפידים (כלומר נוגדני אפלא - אנטי קרדיולופין) הפלות ומעורבות מוחית אני בטוחה שהרופאים שטיפלו בך בעבר/עד היום בדקו גם בדיקות הקשורות ללופוס שכן המחלות הללו אוהבות ללכת יחד. אם אני מבינה נכון, את יציבה אין לך תלונות ואת מקבלת אספירין בלבד ולכן אין מניעה שתקבלי את החיסון , אפילו כדאי שכן מחלת הקורונה כרוכה בקרישיות יתר וזה בטח לא טוב לחולים עם תסמונת הנוגדנים האנטי-פוספוליפידים. בהצלחה.הוסף תגובה
חיסון לקורונה סימונה 21/12/2020 | 18:04שלום לפני הרבה שנים אובחן אצלי השימוטו. לפני 15 שנים עברתי כריתה מלאה של בלוטת מגן עקב ממאירות ללא טיפולים בהמשך. האם אני נחשבת כיום לחולה אוטואימונית? ב. האם כתוצאה ממחלה אוטואימונית החיסון יכול להיות מופחת ויש סיכוי שאדבק ואחלה בקורונה בצורה קשה (אני בת 75)? תודה מראש סימונההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה האשימוטו, קורונה והחיסון לקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/12/2020 | 22:38סימונה שלום, האשימוטו היא מחלה אוטואימונית, וכריתת הבלוטה - לא משנה את העובדה שהגוף ייצר נוגדנים נגד עצמו. אבל ... זו מחלה אוטואימונית מאוד שכיחה ויחסית קלה - למיטב ידיעתי היא לא מהווה גורם סיכון למחלת קורונה קשה. לא פחות חשוב - האשימוטו היא לא סיבה להמנע מחיסון לקורונה (בוודאי לא כאשר המחלה יציבה ולא דורשת שום טיפול) ובהחלט בגיל 75 יש הצדקה להתחסן בריאות שלמה.הוסף תגובה
מספר מחלות אוטואימוניות דינה 20/12/2020 | 02:58שלום! בעלי בן 59.חולה AS מתקדם מאוד .לא טופל.ברקע גם סרקואידוזיס ברמסיה. פרט לכך סוכרת ועודף משקל גבולי להשמנת יתר,יתר לחץ דם.סוכרת ויתר לחץ דם מטופלים ומאוזנים היטב. בעלי אלרגי לרמקייד-הרגיש קוצר נשימה חזק במהלך העירוי. האם במקרה כזה היית ממליצה את החיסון לקורונה? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חיסון לקורונה , מחלות אוטואימוניות ותגובות אלרגיות פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/12/2020 | 22:36דינה שלום, כמובן שהמידע לגבי חיסוני הקורונה מוגבל ודל - אנו יודעים שהחיסון יעיל ובטוח לאנשים בריאים (אשר נבדקו במחקר) ולכן כמה עקרונות לגבי החיסון א. חולים עם מחלות אוטואימוניות (למשל אנקילוסינג ספונדיליטיס וסרקואידוסיס) - אם המחלה יציבה ו"רגועה" - אפשר לקבל את החיסון ב. האם הטיפול מפריע - מרבית הטיפולים כולל נוגדי TNF (למשל יומירה, אנברל , רמקייד), תרופות כמו מתותרקס ואחרים ואפילו פרדניזון במנונים לא גדולים - לא מפריעים לחיסון - אפשר להתחסן. ג. האם אלרגיה היא סיבה להמנע מחיסון ? לא - רוב התגובות האלרגיות הן לא סיבה להמנע מהחיסון . תגובה אלרגית מסוכנת המוגדרת "אנפילקסיס" לתרופה או חיסון בעבר - היא סיבה להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי בטיחות החיסון. בהתייחס לרמיקייד זו תרופה אליה יש הרבה תגובות - אם התגובה לא היתה מסוכנת (לפי הערכת הרופא המטפל) ניתן יהיה לקבל את החיסון, בכל מקרה אני ממליצה על השגחה של חצי שעה (לא רבע שעה כמו כולם) לאחר החיסון במידה ויוחלט לקבל את החיסון. בהצלחה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
אנגיואדמה
-
תסמונת די-ג'ורג'
טיפולים וניתוחים קשורים
-
משאף
בדיקות קשורות
-
TNF-α
-
תפקודי ריאה ותבחיני תגר בילדים צעירים
תרופות קשורות
-
אזאתיופרין
-
קטוטיפן
מונחים קשורים
-
אופסוניזציה
-
אימונולוגיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)פורוםאטופיק דרמטיטיס מבוגרים וילדים
בפורום אטופיק דרמטיטיס מבוגרים וילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אטופיק דרמטיטיס מבוגרים וילדיםפורוםאלרגולוגיה
בפורום אלרגולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר בן ורנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אלרגולוגיהפורוםנאזאל פוליפוזיס
בפורום נאזאל פוליפוזיס ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נאזאל פוליפוזיס

פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רמית מעוז-סגל
ד"ר בן ורנר