פורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול - עמוד 62
פיט סטפ פרו רשת Fit Step Pro נחשבת לחלוצה ולמובילה בישראל בתחום האורתופדיה של כף הרגל, עם פריסה רחבה של כ-25 סניפים ברחבי הארץ. הרשת הוקמה בשנת 1956 בתל אביב על ידי האורטוטיסט המומחה ציון יעקב, מבכירי בוני המדרסים והנעליים האורתופדיות בישראל, דור שני למקצוע וממייסדי תחום מכוני האורתופדיה בארץ. כיום הוא משמש כנשיא כבוד של הרשת וכיועץ מומחה לבעיות מורכבות, וממשיך ללוות את צוות המחקר והפיתוח של החברה. עם למעלה מ-60 שנות ניסיון ומאות אלפי לקוחות לאורך השנים, Fit Step Pro מייצגת שילוב מדויק בין ידע קליני מעמיק לטכנולוגיה מתקדמת. בעזרת סורקים ממוחשבים, טכנולוגיות עיצוב חדישות ודיוק הנדסי, החברה מייצרת מדרסים והנעלה בהתאמה אישית – לכל צורך ולכל כף רגל. הצוות המקצועי כולל פיזיותרפיסטים, אורטוטיסטים, ספורטאים, רפלקסולוגים ומדענים מתחומי הביומכניקה והעיצוב, כולם בעלי ניסיון מוכח בעבודה עם אוכלוסיות ספורטיביות ומקצועיות. הודות לשילוב זה, Fit Step Pro מלווה ספורטאים, קבוצות מקצועיות ומאמנים בכירים, ומפעילה סניפים קבועים במוקדי הספורט המובילים בישראל – בהם הוועד האולימפי בהדר יוסף, כפר המכביה ברמת גן ומרכז הספורט אליאנס בתל אביב. מעבר לעולם הספורט, הרשת מציעה פתרונות מותאמים לכל אדם הסובל מכאבים, עומסים או חוסר יציבות בכף הרגל ובגב התחתון. המדרסים מיוצרים מחומרים איכותיים ומדויקים, במטרה להעניק תמיכה, נוחות ויציבות לאורך זמן. Fit Step Pro עובדת בשיתוף פעולה עם קופות החולים וחברות הביטוח הגדולות בישראל, תוך שמירה על יחס אישי וליווי מקצועי קבוע לכל לקוח – מהמדידה ועד השלמת ההתאמה המושלמת. 035579805
הלוקס ולגוס א.ק 20/11/2018 | 09:26לפני חמישה חודשים עברתי ניתוח לתיקון הלוקס ולגוס, הבוהן עדיין נוקשה והתנועה בה קצת מוגבלת וקיים רווח יחסית גדול בין הבוהן לאצבע הסמוכה והבורג הפנימי בולט קצת מתחת לעור. לפני חודשיים הייתי בביקורת והרופא אמר שאם הבורג מפריע אפשר להוציא אותו ושלח אותי לפיזיותרפיה. אני לא רואה שום שינוי בפיזיותרפיה , להיפך במקום שהבורג בולט יש נפיחות וכל נגיעה קטנה גורמת לי לכאבים , אני לא יכולה לנעול נעל סגורה ואפילו לא לגרוב גרב. האצבעות נוטות לצד שמאל והרופא אמר לי לפני הניתוח שהוא יישר גם את האצבעו אך הוא לא עשה זאת וכשהערתי לו על זה הוא אמר שזו לא בעיה , עושים חתך קטן ובעזרת חוטים מיישרים את האצבעות. האם הבורג הפנימי גרם לדלקת והאם זה יכול לגרום נזק לכף הרגל? והאם יישור האצבעות מצריך שוב הרדמה או שאפשר לעשות זאת בהרדמה מקומית והאם שוב אני אצטרך לנעול נעל דרקו? הרופא אמר לגבי הבוהן שכנראה יש הדבקויות והפיזיותרפיה תעזור האם זה נכון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מצב לאחר ניתוח הלוקס וולגוס ד"ר אייל הלר 21/11/2018 | 17:51הבנתי שיש מספר קשיים לאחר הניתוח ממליץ שתגיעי לבדיקת מומחה כף רגל, עדיף כמובן להמשיך עם האורתופד שניתח אותך, בכל מקרה, ניתן גם לקבל חוות דעת שניה דר' אייל הלר אורתופד מומחה לניתוחי כף רגל וקרסולהוסף תגובה
שבר תלישה בפיבולה סאפ 18/11/2018 | 12:20שלום, לפני ארבעה ימים נפלתי ועיקמתי את כף רגל שמאל. בשנת 2015 נפלתי על אותה הרגל והיה לי שבר תלישה בפיבולה. לאחר הנפילה בשבוע שעבר, הצילום הראה שיש לי שוב שבר תלישה בפיבולה (או שזה אותו השבר משנת 2015) אך לטענת האורתופד איתו ניפגשתי, הכאבים נובעים כתוצאה מנקע. מה המשמעות של הימצאותו של שבר תלישה בפיבולה? האם אכן הנקע גורם לכאבים, ולא השבר? האם לא חובה לטפל בשבר? האם בגלל שבר זה אני חווה לעיתים קרובות חולשה בכף רגל שמאל? אודה מאוד להכוונה וסיוע. תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שבר תלישה בפיבולה ד"ר אייל הלר 21/11/2018 | 16:32שבר תלישה הוא בדרך כלל קרע או קרע חלקי של רצועה שבמקום שתקרע בגוף הרצועה עצמה היא נתלשת עם חתיכת עצם, העצם יכולה לפעמים להפריע בפני עצמה ממליץ CT מכוון לקרסול וביקורת אורתופד מונחה בכף רגל וקרסול דר' אייל הלר ניתוחי כף רגל וקרסולהוסף תגובה
תשובה לא מובנת של צילום סוניה 08/11/2018 | 13:02שלום רב קיבלתי תשובה עבור צילום חוזר של זרת שבורה ברגל ואני לא מצליחה להבין האם השבר התאחה או לא התושב היא: שבר מחובר בקצה המרוחק של גליל אמצעי של אצבע מספר 5. תודה סוניההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה , תשובת צילום ד"ר אייל הלר 08/11/2018 | 15:17סוניה נראה כי השבר התחבר והתאחה לפי התשובה לעיל' דר' אייל הלר אורתופד מומחה בניתוחי כף רגל וקרסולהוסף תגובה
אי נוחות במדרסים של גרפיט אופיר 06/11/2018 | 14:45כשבועיים אני עם מדרסים של גרפיט חדשים בעקבות קריסת כף רגל ועדיין מרגיש חנוק בכף רגל עם קנאקים בבוהן,יש לציין שאני עם נעליים עם מידת רוחב של 4E . הלכתי לחנות ששם רכשתי אך הטכנאי אמר לי לתת לזה עוד זמן. יש לציין שהלכתי יום אחד ללא והרגשתי ממש טוב ומאוורר ברגל,מה עליי לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מדרסים ד"ר אייל הלר 07/11/2018 | 17:32לעיתים לוקח זמן להתרגל למדרסים חדשים, כדאי לנסות ללכת אתם לעוד כשבוע - שבועיים ובאם אין שיפור להתעקש על כך שיתוקנו דר' אייל הלר אורתופד מומחה בניתוחי כף רגל וקרסולהוסף תגובה
סיטי בעקבות חבלה בקרסוליים קובי 30/10/2018 | 00:23היי אמא שלי בת 67 שבר מרוסק בקלאקנאוס משני הצדדים תזוזה קשה של הפרגמנטים משמאל הקלקנאוס מימין שטוח קיימת אוסטיאופניה כללית משני הצדדים בצקת ברקמה הרכה היא בת 67 חוסר דם המגולובין נמוך ברזל נמוך אפשר בלי ניתוח ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שבר בעקב ד"ר אייל הלר 04/11/2018 | 14:39שלום קובי, לפי הממצאים המתוארים תמיד אפשר ---אך מאוד לא רצוי !!!!!! בברכה, דר' אייל הלר מומחה בכירורגיה אורתופדית וניתוחי כף רגל וקרסולהוסף תגובה
סיטי בעקבות חבלה בקרסולייםקובי 04/11/2018 | 22:16למה עדיף עם ניתוח מה ההשלכות תוספת היא עם מדללים ואחרי MIהוסף תגובה
בצקת מח העצם בעצם הטלוס (לת) אור שישמח להתייחסות 04/11/2018 | 20:23שלום ד"ר, מאוד אשמח להתייחסות. מאוד. לאחר צילום MRI ובדיקת אורתופד נשלחתי למחלקה אורתופדית כף רגל ושם הוחלט לגבס את הרגל (קרסול עד הברך לא כולל) ולראות אם הבצקת תיעלם (17/10/18). אתמול (1/11/18) הלכתי לאורתופד קופת החולים והוא אמר המון דברים שהשאירו אותי בהלם ואשמח לעצתך/הדרכתך: האבחון הוא לזיה אוסטאוכונדרלית פחות מ5מ"מ במשטח העליון של הטלוס שאינו מערב את המפרק. שוחררתי עם גבס דריכה והפנייה לצילום MRI בסוף דצמבר. אלו הם דבריו בנקודות: 1. לטענתו כנראה לא אוכל לחזור לרוץ יותר באופן רגיל. 2. אין טיפול שיחזיר לי את הרגל למצב תקין, העצם זוכרת את המצב וכל העמסת משקל תחדש את הבצקת. 3. הניתוח האפשרי הוא להבריג את האזור הבצקתי כך שלא יתנתק מהעצם ויגרום לנמק באיזור. 4. הגבס אמור למנוע תנועת מפרק על מנת למתן את תהליך ההתנתקות של החלק הבצקתי בתקווה שהחלק יתקשה מעט ויתחבר בחזרה. 5. אם בסופו של דבר יבוצע ניתוח להסרת הבצקת התנועה של המפרק לא תהיה מלאה ואחווה (לא כחוויה נעימה) כאב בנשיאת משקל. עד כמה מה שהוא טוען נכון? קראתי באינטרנט יותר מדי על הדבר הזה וראיתי שיש שלל אפשרויות (מהזרקת סטרואידים למקום ועד ניתוח לגירוד הבצקת והחלמה לבנייה מחדש). בתור רופא, תסלח לי שאני לא שש להאמין לו כי כשיצאתי מהמחלקה האורתופדית יצאתי בתחושה שעוד חודשיים אני אוכל לחזור לכשירות מלאה. בפן אחר, אשמח לדעת על טיפולים יעילים לתופעה שמבוצעים בארץ עם אחוזי הצלחה גבוהים. ממש אשמח להתייחסות למרות אורך ההודעה. המון המון תודה מראש! אור.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כאב בעקב עקב נחיתה חזקה טל 29/10/2018 | 19:56שחקתי טניס ונחתתי כנראה על העקב ונקעתי את הקרסול. לאחר שבוע נשאר לי כאב חזק בעקב בעיקר כשהולכת יחפה. אני גרה בחו”ל לא רציתי לבצע צילום האורתופד המקומי אמר שזה דורבן. האם יכול להתפתח דורבן עקב חבלה כזו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בעקב לאחר חבלה ד"ר אייל הלר 04/11/2018 | 14:41שלום טל, לא סביר שיתפתח דורבן להערכתי חשוב לשקול ביצוע צילום מכוון בברכה, דר' אייל הלר מומחה בכירורגיה אורתופדית וניתוחי כף רגל וקרסולהוסף תגובה
לאחר קיבוע שבר בפיבולה ביצוע אולטרסאונד רונה 30/10/2018 | 06:40שלום רב, לאחר קיבוע שבר חלפו שמונה חודשים עדין כאב משמעותי הן בהליכה והן במנוחה נשלחתי לבצוע אולטרסאונד אשמח להסבר אספקט מדיאלי נוזל סביב גידים פלקסורים מוקד מסוייד בתוך גיד PT אספקט דורסלי מעט נוזל סביב מספר מהגידים אקסטנסוריים קולקציה נוזלית קטנה עד 0.6 ס"מ צמודה לעצמות טרזליות אספקט לטראלי גידים פרוניאליים שמורים מעט נוזל באזור atfl תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ממצאי סונר ד"ר אייל הלר 04/11/2018 | 14:36היי רונה, על פניו תשובת הסונר מראה דלקת סביב גידים פנימיים (TP ופלרסוריים) וצידיים כמו גם הרצועה הצולבת הקדמית בקרסול (ATFL) ממצאים דלקתיים אלה אמורים להשתפר עם טיפולים בפיזיותרפיה, קיבוע וכדורים נוגדי דלקת מחד מאידך משך הכאבים לאחר ניתוח הקיבוע מחייבים התייחסות גם לשלמות העצם ומידת האיחוי, ממליץ ייעוץ אורתופד בברכה, דר' אייל הלר מומחה בכירורגיה אורתופדית וניתוחי כף רגל וקרסולהוסף תגובה
בצקת מח העצם (לזיה אוסטאוכונדרלית) (לת) אור 02/11/2018 | 15:27שלום ד"ר, לאחר צילום MRI ובידקת אורתופד נשלחתי למחלרה אורתופדית כף רגל ושם הוחלט לגבס את הרגל (קרסול עד הברך לא כולל) ולראות אם הבצקת תיעלם (17/10/18). אתמול (1/11/18) הלכתי לאורתופד קופת החולים והוא אמר המון דברים שהשאירו אותי בהלם ואשמח לעצתך/הדרכתך: האבחון הוא לזיה אוסטאוכונדרלית פחות מ5מ"מ במשטח העליון של הטלוס שאינו מערב את המפרק. שוחררתי עם גבס דריכה והפנייה לצילום MRI בסוף דצמבר. אלו הם דבריו בנקודות: 1. לטענתו כנראה לא אוכל לחזור לרוץ יותר באופן רגיל. 2. אין טיפול שיחזיר לי את הרגל למצב תקין, העצם זוכרת את המצב וכל העמסת משקל תחדש את הבצקת. 3. הניתוח האפשרי הוא להבריג את האזור הבצקתי כך שלא יתנתק מהעצם ויגרום לנמק באיזור. 4. הגבס אמור למנוע תנועת מפרק על מנת למתן את תהליך ההתנתקות של החלק הבצקתי בתקווה שהחלק יתקשה מעט ויתחבר בחזרה. 5. אם בסופו של דבר יבוצע ניתוח להסרת הבצקת התנועה של המפרק לא תהיה מלאה ואחווה (לא כחוויה נעימה) כאב בנשיאת משקל. עד כמה מה שהוא טוען נכון? קראתי באינטרנט יותר מדי על הדבר הזה וראיתי שיש שלל אפשרויות (מהזרקת סטרואידים למקום ועד ניתוח לגירוד הבצקת והחלמה לבנייה מחדש). בתור רופא, תסלח לי שאני לא שש להאמין לו כי כשיצאתי מהמחלקה האורתופדית יצאתי בתחושה שעוד חודשיים אני אוכל לחזור לכשירות מלאה. בפן אחר, אתה מכיר טיפולים יעילים לתופעה? אורתופדים שלא מוכנים להגיד 'אין מה לעשות' שאפשר לגשת להמשך טיפול אצלם? ממש אשמח להתייחסות למרות אורך ההודעה. המון המון תודה מראש! אור.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כאבים לאחר דלקת בגיד אכילס כתוצאה מריצה ת 23/10/2018 | 11:30שלוום רב, לפני כחודש אובחנתי כסובל מדלקת בחיבור של גיד אכילס עם עצם העקב בעקבות ריצות של 40 ק"מ בשבוע במהלך השנה האחרונה. טופלתי עם נוגדי דלקת, שרשם לי אורטופד, ואני עושה תרגילי חיזוק לגיד שהפיזיורתיפסט המליץ עליהם אני עדיין סובל מכאבים חזקים בבוקר ולאחר מנוחה בזמן דריכה (חולף אחרי מספר דקות) ופחות בזמן פעילות. הפיזיותרפיסט אומר שבמידה ולא כואב לי בזמן הליכה וריצה אין שום בעיה לבצע את הפעילות. בכל מקום אפשרי רשום במפורש לא ללכת ולא לרוץ. מה עלי לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דלקת עקשנית בגיד אכילס ד"ר אייל הלר 28/10/2018 | 05:58מדובר על דלקת בגיד האכילס המגיבה באופן חלקי לטיפול הניתן, להערכתי לא כדאי להעמיס על הגיד בשלב זה (ריצות והליכות מאומצות) וכדאי לאשש את האבחנה על ידי הדמיה ושקילת אופציות טיפוליות אחרות דר' אייל הלרהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
אוסטאופניה
-
דורבן
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארטרוסקופיה של הקרסול
-
פיזיותרפיה
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
פאמציקלוביר
מונחים קשורים
-
אוסטאופיט
-
אוסטאוכונדריטיס דיסקנס

פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםרפלקסולוגיה
בפורום רפלקסולוגיה ניתן להתייעץ עם גב' צילה סמל רצון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפלקסולוגיהפורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמת

ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
צילה סמל רצון
אורתוטיסט שמואל להב