שאלה: שנתיים לאחר ניתוח הגדלת חזה, אני סובלת מהתקרחות (אלופציה אריאטה) ומדימומים קשים מהנרתיק. כל הבדיקות תקינות. האם זה יכול להיות קשור לניתוח, לדליפה בשתל או לגידול בחזה? כל מי שעוסק ברפואה יודע שכלל ראשון לאבחנה הוא נסיון למצוא מכנה משותף לכל התופעות
תשובה: מומחה לכירורגיה כללית
לפתיחה בעמוד חדש >שאלה: איך אוכל למנוע תסמיני אסתמה לאחר התעמלות?
תשובה:
אל לכם להימנע מפעילות גופנית בשל אסתמה הנגרמת ממאמץ גופני. תרופות נשאפות הנלקחות לפני פעילות גופנית יכולות לשלוט בתסמיני אסתמה שלאחר פעילות גופנית, ואף למנוע אותם. התרופות המועדפות למצב זה הם מפעילי קולטני בטא-2 מהירי פעולה (Short acting beta-2 agonists), כגון אלבוטרול.
בנוסף לנטילת תרופות נגד אסתמה, עריכת חימום וקירור לפני ואחרי הפעילות הגופנית עשויה למנוע התקף. לאלה הסובלים מאלרגיות, יש להגביל את הפעילות באוויר הפתוח בימים בהם יש ספירת אבקנים גבוהה. מוטב גם להגביל את הפעילות בחוץ כאשר הטמפרטורות נמוכות מאד או בימים בהם רמות הזיהום מאד גבוהות. נוכחותן של מחלות זיהומיות, כגון הצטננות, עלולה אף היא להגביר את התסמינים, כך שמוטב להגביל את הפעילות הגופנית כאשר אתם חולים.
לפתיחה בעמוד חדש >שאלה: מה הן תופעות הלוואי של התרופה מרחיבת הסימפונות שלי?
תשובה:
תופעות לוואי של מרחיבי סימפונות הם:
תופעות הלוואי של מרחיבי הסימפונות נוטים לקרות עם תרופות אוראליות (גלולות וכמוסות נוזל לנטילה דרך הפה) יותר מאשר עם תרופות נשאפות. עם זאת, לעתים קורות תופעות לוואי אפילו עם תרופות נשאפות. הן בדרך כלל נפסקות עם הסתגלות גופכם לתרופה. עם הן הופכות מטרידות וממשיכות להופיע, עליכם להודיע לרופאיכם.
לפתיחה בעמוד חדש >שאלה: האם יש דרך לעזור לאמא שלי לשמר את הזיכרון שנותר לה?
תשובה:
איבוד זיכרונות חשובים הוא אחת התוצאות ההרסניות ביותר של מחלת אלצהיימר. חלק מהתרופות שמשמשות לטיפול במחלת אלצהיימר, עשויות לסייע בהאטת התהליך של אובדן הזיכרון וקיימות טכניקות מסוימות שעשויות לחזק את הזיכרון שעוד נותר.
· ניתן להשתמש בפתקים, ברשימות, במזכרים וכו'.. על מנת להזכיר לאדם החולה במחלת האלצהיימר את משימותיו לאותו היום.
· כדאי להניח תמונות של בני משפחה וחברים במקומות בהם החולה יכול להבחין בהם. כדאי לציין שמות על התמונות, אם יש צורך בכך. מומלץ להעלות ביחד עם החולה זיכרונות על המשפחה, או על פעילויות שהחולה נהג ליהנות מהן בעבר.
· אפשר להשתמש ב"משחקי זיכרון", לדוגמא, לזכור דברים באמצעות שימוש בראשי תיבות.
· ניתן להדביק תוויות (עם מילים או תמונות), על מגירות או מדפים שיתארו את תכולתם.
· כדאי להגביל את צריכת האלכוהול של החולה ולנסות ולדאוג לכך שהוא ישן מספיק.
· כדאי להזכיר לחולה את התאריך, היום, השעה, המקום וכו'.. ולחזור מספר פעמים על שמות האנשים שהוא נמצא איתם בקשר.
· מומלץ לעודד את החולה להפעיל את המוח, על ידי קריאה, הרכבת פאזלים, כתיבה וכו'. כמו כן, כדאי לעודד את החולה לבצע פעילות גופנית שמתאימה למצבו. בכל מקרה, חשוב להימנע מלהציב בפני החולה אתגרים שיגרמו לו תסכול.
לפתיחה בעמוד חדש >