שאלה: אני בן 35. יש לי היצרות בשופכה הפנו-בולברית. הבנתי שאפשר לטפל בזה על ידי הרחבות או על ידי ניתוח בהרדמה מלאה, ושאז חותכים את המקום המוצר. האם נכון שלשני הפתרונות האלה יש אותם סיכויי הצלחה? לפי הבנתי, אם חותכים את המקום המוצר בעזרת סכין, מעצם הפעולה המקום מצטלק וגורם להיצרות נוספת לאחר מכן. מה הפתרון הכי יעיל שיש היום לרפואה לבעיה זו? מובן מאליו שנחוצה בדיקת אורולוג לקביעת סיבת ההיצרות בשופכה וחומרתה, ולפי ממצאים אלה להמליץ על הטיפול. בהיצרויות שפירות ניתן לבצע בשלב ראשון הרחבה עם בלון והשארת צנתר, סטנט, לתקופה של כמה שבועות על מנת למנוע היצרות חוזרת. אם טיפול זה לא מצליח, ניתן לבצע ניתוח להרחבת המעבר בצינור השתן, וגם אחריו מקובל להשאיר צנתר. ניתוחים נרחבים לשחזור השופכה מבוצעים בכמה מרכזים רפואיים בעולם לפי אינדיקציות ברורות. ד"ר נחום ורבין
שאלה: במשך היום אני עצבנית ואיני רגועה. בשעות בית ספר קשה לי להתרכז, וזה יוצר בעיות עם המורים וההורים. מצד אחד אני אוהבת חברה מאוד, מצד שני קשה לי להיות הרבה עם אנשים, כולל עם המשפחה. אני בוכה לפחות פעמיים ביום מכך שאני מתעצבנת וכועסת סתם. אני לא יודעת איך לפתור את זה ולהיות סבלנית ושלווה. אשמח אם תעזרו לי, גם אם צריך תרופות וכדומה.
שאלה: אני בת 17. עשיתי בדיקות שתן בבקו"ם בצו הראשון, ולאחר 3 חודשים בערך התקשרו ואמרו שמצאו לי חלבון בשתן. הלכתי לעשות בדיקות שתן וגילו שיש לי דלקת בדרכי השתן כתוצאה מחיידק. נתנו לי אנטיביוטיקה ולאחר מכן אמרו לי שוב לעשות בדיקות שתן. שוב מצאו פעם דלקת בדרכי השתן ושוב נתנו לי אנטיביוטיקה. עכשיו סיימתי את הטיפול האנטיביוטי ויש לי בריחת שתן, דבר שמעולם לא היה לי. מה עושים במצב כזה?
שאלה: האם יש קשר בין החיידק הליקובקטר פילורי לבין בעיות של שיעול כרוני מלווה בליחה רבה?