פורום טיפולי פוריות - עמוד 1599
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
מחזור עם דימום חלש
ענת 17/09/2017 | 02:48שלום פרופ'אשכנזי, אשמח מאוד לחוות דעתך המקצועית, אני בת 38 ללא ילדים. רזה,בריאה בכושר, מנסה להיכנס להריון בעזרת הזרעה ולטרוזול. בינתיים היה הריון כימי אחד. מוטרדת מאוד כי כבר כשנה שנתיים שהדימום אצלי במחזור מאוד חלש. בעבר היה לי דימום חזק מאוד וכאבים עד שכמעט לא יכולתי לתפקד מספר ימים. AMH=1.07 , FSH=6.5, ספירת זקיקים קטנים = 9, האם הסיכויים ישתפרו בהרבה בIVF? מתגוררת בארהב. הכי מטריד אותי זה הדימום שנעשה חלש יותר עם השנים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מחזור עם דימום חלש
ענת 17/09/2017 | 02:56תודה רבה לתשובתך! קוראת לא מעט אצלך בפורום. פורום חשוב ומעניין, תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצתי שתעברי לטיפול עם זריקות של גונדוטרופינים שישפרו את התגובה שלך ואת תגובת רירית הרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2017 | 08:36הוסף תגובה
-
-
מהזה פרוג'?
דנה 15/09/2017 | 18:14אני רואה שיש בנות שמבצעות את הבדיקת דם לאחר החזרות. זה קיצור של פרוגרטסרון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
כן
נטלי 15/09/2017 | 20:43.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/09/2017 | 23:40הוסף תגובה
-
וכמה זה פרוגרסטרון תקין לפני החזרה/ הזרעה?
המשך לשאלה 16/09/2017 | 08:38וכמה זה תקין לאחר ההחזרה הזרעה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ערכי פרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/09/2017 | 08:59בבדיקת ערכי הפרוגסטרון יש להתייחס תמיד לערכי ה LH.ערכי הפרוגסטרון בזמן הביוץ, כאמור מעלה, עשויים להיות 3-6, מה שמעיד על תהליך ביוץ. אם , למשל, ערכי הפרוגסטרון הם 3 וערכי ה LH הם 8 בערך, עדיין האישה לא בייצה. אך אם LH כבר נסק ל 40-50, האישה ממש עומדת לבייץ,אחרי הביוץ ערכי ה LH יורדים, בעוד שרמות הפרוגסטרון עולות (למעלה מ 10). אפילו ערכים של 7.5 יכולים להעיד על ביוץ.הוסף תגובה
-
-
הריון או לא?
יסמין 15/09/2017 | 09:24שלום..יש לי שחלות פוליציסטיות ולא מקבלת מחזור מקבלת רק עם תרופות למניעת הריון ועכשיו אני רוצה לכנס להריון אז לקחתי פרימולוט נור וב14/8 קיבלתי מחזור וביום החמישי 18/8 לקחתי אקקלומין פעמיים ביום ויום האחרון לאקקלומין היה ב22/8 והיום כבר 15/9 ולא קיבלתי מחזור ובבדיקה ביתית של ההריון יוצא לי שלילי..(לקחתי אקקלומין ללא מעכב זקיקים ) רציתי לדעת מתי בדיוק אני צריכה לקבל מחזור אם אני לא בהריון??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
יתכן שיהיה צורך בטיפול עוקב של אסטרוגן ולאחר מכן עם פרוגסטרון כדי לרבל מחזור,ולאחר מכן להתחיל טיפול להשריית ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/09/2017 | 00:25הוסף תגובה
-
-
פונדקאות
אלי 15/09/2017 | 10:45האם רופא פריון ימליץ לזוג עם בעיית פריון בלתי מוסברת, לאחר 5 סבבי IVF ואחרי כל הבדיקות האפשריות, כולל נטילת סטרואידים וקלקסן, לעבור להליך פונדקאות? הייתה השתרשות פעמיים 1.הריון שנפל בשבוע 9 2. הריון כימי האם החלטה להפסקת הניסיונות הם של הזוג בלבד? מאחר שהרופא מאמין שהטיפולים היא הדרך הטובה ביותר. אשמח לתגובתך האם לזוג יאמר שאין להם סיכוי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כשלון חוזר בטיפולי הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/09/2017 | 00:21המלצתי שקראי את המאמר בקישור הבא http://www.doctors.co.il/ar/20177הוסף תגובה
-
-
ניתוח קיסרי
גלי 12/09/2017 | 20:55פרופ יקר מכול, אני שבוע 32 עם שליית פתח . הרופא אמר ניתוח קיסרי שבוע 36 37 . עד כמה זה משמעותי ההבדל בין 36 37 ומה עדיף? ובכלל... באיזה שבוע נהוג לעשות ניתוח קיסרי? האם זה הרדמה מלאה או חלקית? בברכה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המלצתי לבצע את הניתוח בשבוע 38 שבו מובטחת בשלות ריאתית של העובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/09/2017 | 17:10הוסף תגובה
-
ניתוח קיסרי
גלי 13/09/2017 | 18:46תודה פרופ, ומה לגבי הרדמה בניתוח? חצי או מלאה מה המשמעות של כל זה? אני בת 43 הריון ראשון לידה ראשונה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אפידורלית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/09/2017 | 16:01הוסף תגובה
-
ניתוח קיסרי
גלי 15/09/2017 | 11:56האם הרדמה מלאה מסוכנת לתינוק? ומתי מחליטים בכל זאת על מלאה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הרדמת הבחירה לניתוח קיסרי מתוזמן הנה הרדמה אפידורלית הנחשבת בטוחה יותר לעובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/09/2017 | 23:47הוסף תגובה
-
-
אוזניים
יעלי 15/09/2017 | 18:23שבוע 32 ... יש לי תופעה של לחץ באוזניים כמו בטיסה... יכול ליות דבר כזה? לא רגישה כלל באוזניים לעולם לא היתה לי דלקת וכיוב... (:הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התופעה לא שגרתית ומצריכה ביקורת רפואית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/09/2017 | 23:45הוסף תגובה
-
-
הריון והפרשות
בר 15/09/2017 | 18:50שלום פרופ׳ אני בשבוע ה 6 להריון אחרי ivf. נוטלת קרינון פעם ביום. אין לי הפרשה בכלל פרט להפרשה הגושית של הקרינון. זה נורמלי?... לא אמורה להיות לי הפרשה כלשהי בתחילת הריון? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מתקבל הרושם שהכול תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/09/2017 | 23:44הוסף תגובה
-
-
פרוג' נמוך-האם יש מה לעשות
מריה 11/09/2017 | 14:06שלום פרופסור, תרומת ביצית, החזרה היתה ב23.8. לפי המחשבון אני שבוע 4 ו5 ימים. ב31.8 (8 ימים לאחר החזרה, בדיקה נעשתה עקב הפרשות במשך 3 ימים): אסטרדיול 8000+ פרוג' 39.7 בטא 42 ב-4.9 (12 יום אחרי החזרה): אסטרדיול 4000+ פרוג'35 בטא 256 ב 11.9 (19 יום אחרי החזרה): אסטרדיול-לא ידוע פרוג' 26 בטא 4736 .נצפה שק הריון עם עובר, בינתיים לא ראו את הדופק 1. פרוג' שלי נמוך ויורד מבדיקה לבדיקה למרות אנדומטרין 3 פעמים ביום+ זריקת פרוג' 500 ,פעם ב5 ימים. האם זה מסכן את ההריון? האם יש מה להוסיף לתמיכה? (אני לוקחת גם פרוגינובה 2 כדורים פעמים ביום+ מדבקות אוורל) 2.האם זה בסדר שכבר רואים את העובר בשלב כזה מוקדם? 3. אם כבר רואים את העובר, האם זה בסדר לא לראות דופק 19 יום אחרי ההחזרה? מאוד מודאגת בגלל ערך הפרוג'... תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שכחתי לשאול
מריה 11/09/2017 | 14:16בימים אחרונים אני מרגישה כאילו יש לי קצת חום, שלשום באמת היה לי 37.1, אתמול לא היה אבל הרגשתי כאילו יש קצת (לא גלי חום, אלא פתאום קצת קריר לי , אחר כך חם לי) ... אין לי נוזלת, לא כואב גרון כלום... האם זה תופעה של התמיכה? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
1.אין כל בעיה עם הפרוגסטרון ,בהחלט שומר על ערכים פיסיולוגיים 2. בהחלט סביר 3.בהחלט בסדר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/09/2017 | 11:13הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהחלט יתכן שהחום עולה במקצת בגלל התמיכה ההורמונאלית של הפרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/09/2017 | 11:14הוסף תגובה
-
קר/ח בתחילת הריון, שבוע 5
מריה 12/09/2017 | 12:53תודה על תשובתך. אפילו כשאין לי חום בכלל אני מרגישה פתאום קר לי (כאילו קור מבפנים), פתאום חם לי.. וזה קורה לי אחרי צהריים ונמשך עד ערב. בבוקר אין תופעה כזאת. בהריונות הקודמים (טבעיים) לא היה לי דבר כזה. האם זה נורמלי? או כדאי להיבדק אצל רופא משפחה? ושדיים שלי יותר חמות מהגוף? האם גם זה נורמלי? תודההוסף תגובה
-
לא מרגישה טוב
מריה 13/09/2017 | 09:29פרופסור בוקר טוב. כבר שאלתי אותך האם חם קר לי זה בגלל הרמונים. ככה נמשך 4 ימים,רק קר וחם לי ופעם אחד היה טמפ 37.1. אתמול בערב הרגשתי שקצת כאבות לי הרגליים והראש ו העניים. והיום קצת גרון. אין חום למרות שעדין קר וחם לי. יש גם סחרחורת היום. כנראה זה מין וירוס כזה. עד כמה זה מסוכן להתפתחות העובר בשבוע 5? מודאגת תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יש לקחת טיפול תומך ולבצע את בדיקות ההיריון ובכלל זה את הבדיקה ל-CMV
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/09/2017 | 16:58הוסף תגובה
-
וירוס או הצתתנות שבוע 5
מריה 13/09/2017 | 18:03תודה על תשובתך. 1.מה זה טיפול תומך אם אין לי חום?תרופתי? נשארתי בבית,שותה הרבה, עשיתי שטיפת גרון עם מלח כמה פעמים, שום... האם זה מספיק? 2.האם יש סכנה לעובר? 3.בהריון הקודם הטבעי לפני 8 שנים בבדיקת דם יצא לי: CMV IgG 6.9 ( נורמה 0.01-0.4) CMV IgM negativ אז הבנתי שחליתי בעבר וכבר לא יכולה לחלות בשנית.האם זה נכון? 4. Toxoplazma IgG יצא לי אז 17.9 Toxoplazma IgM negativ הבנתי שחליתי גם בזה עבר,האם נכון.תודה רבה לך על עזרההוסף תגובה
-
חום בתחילת הריון
מריה 14/09/2017 | 15:37עדכון:היום היתי אצל רופאת משפחה. הגרון באמת טיפה אדום אבל ללא נקודות לבנון. בדיקת דם כללית: RBC 4.12 נורמה 4.2-4.5 LYM 18% נורמה 20-50 WBC 9.5 נורמה 4.8-10.8 כל השאר לא חורג מהנורמה. 1.הבנתי ששתי הבדיקות שחוגרות זה הגיוני בהריון. זה נכון? 2.האם לפי בדיקת דם כללית אפשר להגיד שאין לי זיהום? 3.גם היום היה לי חום 37. האם אני יכולה להיות בטוחה שזה רק מפרוגסטרון או כדאי לבדוק עוד משהו? 4.בדיקת CMV עוד לא מוכנה אבל לפני 8 שנים IGG היה לי חיובי,IGM היה שלילי שאומר שכבר חליתי בוירוס זה? אם חליתי זה כבר לא מסוכן עכשיו? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מתקבל הרושם שהכול במסגרת התופעות הצפויות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/09/2017 | 15:41הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כל הנתונים תקינים ואת נוהגת כנדרש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/09/2017 | 15:43הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאמור בינתיים מתקבל הרושם שהכול תקין-פני לרופא המטפל שלך עם קבלת שאר הבדיקות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/09/2017 | 15:45הוסף תגובה
-
עדכון
מריה 14/09/2017 | 16:31עכשיו קיבלתי עוד תשובה Ebv vca igm borderlineEbv vca igg positiv Ebv igg ebna positivמה זה אומר ועד כמה זה מסוכן?האם זו הסיבה לחום ולא פרוגסטרון?תודההוסף תגובה
-
בבקשה הסבר ועזרה
מריה 15/09/2017 | 18:08פרופסור שלום. היום פתאום התחילו לי הפרשות דמיות וכשעה-שעתיים אחרי הדימום קצת כאבים,לא חזקים.נסעתי למיון.שם בדקו אותי ואמרו שיש שק הריון,שק חלמון אבל ללא עובר. נתנו הפניה לגרידה. אני פשוט בשוק. החזרה של 2 עוברים מתרומת ביצית היתה ב23.8. .ב11.9 במח'ivf ראו עובר.דופק לא ראינו כי היה מוקדם. אמרו להגיע אליהם ב24.9 בטא באותו יום היתה 4700. יש מצב שרק עובר נפל ושק הריון נשאר ברחם?הוסף תגובה
-
עכשיו ראיתי שגם
מריה 15/09/2017 | 18:52שק ההריון נפל...היה כהה בגודל כחצי שעועית... כמעט ללא כאבים וללא דימום.. ככה זה נראת הפלה טבעית? מה הסיבה? הרי הפעם זה ביצית של בחורה צעירה?תודה וסליחה ים כמות ההודעות. פשוט לא היתי מוכנה נפשית להפלההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בנסיבות החדשות יהיה ראוי לפנות לרופא המטפל להמשך הכוונה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/09/2017 | 23:43הוסף תגובה
-
-
צהבת (לת)
... 14/09/2017 | 22:17שלום רב! האם צהבת של תינוק שנולד מסוכנת לאישה בהיריון? האם היא נחשבת צהבת זיהומית? שבוע 35הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שאלה
ילנה 14/09/2017 | 17:57אחרי שהשתבש לי המחזור וקבלתי 3 פעמים בחודש יולי והפעם אחרונה 31.7 ולא מחזור חזק יחסית חלש היום הייתה אצל רופאת נשים וראתה שעובי רירית רחם עבה 9מ"מ ובקשה ממני בדקה הריון האם יש סיכוי שיש הריון ונגיד ואין הריון מה הסיבה בבקשה ממך תעזור לי....תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
האפשרות של היריון קיימת,אם כי גם שיבוש במחזור עשוי לגרום לתופעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/09/2017 | 21:08הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
וסטיבוליטיס
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הזרעה תוך רחמית IUI
-
שאיבת ביציות
-
בדיקות קשורות
-
אבחון אנמיה ע"ש פנקוני
-
אולטרסאונד
-
תרופות קשורות
-
דידרוגסטרון
-
ניטרופוראנטואין
-
מונחים קשורים
-
אורגזמה
-
גונדוטרופין כוריוני אנושי (HCG)
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן