פורום מחלות לב נשים
ד"ר אביטל פורטר ד"ר אביטל פורטר, מומחית לרפואה פנימית וקרדיולוגיה, מומחית במחלות לב מורכבות, בבעיות מסתמים, מחלות לב בנשים (הריון מסובך, גיל המעבר {מנופאוזה } מחלת לב כללית נשית), מטפלת בחולי לב לאחר אוטם שריר הלב, אי ספיקת לב קשה והפרעות קצב מורכבות. ד"ר פורטר הינה יו"ר החוג למניעת מחלות לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל. ד"ר אביטל פורטר מנהלת מחלקת טיפול נמרץ לב ביניים ואת מרפאת לב האישה במרכז הרפואי רבין - קמפוס בילינסון, פתח תקווה. כמו כו, מרצה באוניברסיטת ת"א בפקולטה לרפואה, מנחה סטודנטים בשנים הקליניות במהלך לימודיהם. בנוסף פעילה בתחום קרדיולוגיה ומגדר ובריאות לב האשה ופועלת במחקר והוראת תחום זה. * ד"ר אביטל פורטר מנהלת פורום באתר YNET. עדיפות לפנייה במייל: portert@013.net
פלביקס אחרי tavi שרון 05/12/2025 | 00:10עברתי לפני כשנתיים החלפת מסתם אאורטלי ב tavi. בגלל מסתם דו עלי. יש לי מעי רגיז ואני לא מגיבה טוב לפלביקס ואחרי שנה הפסקתי לתקופה של שבעה חודשים באישור הרופא. עכשיו יש שינויים באקו במפל ובלחץ של המסתם שהוחלף. הרופא החזיר לי פלביקס ואמר שאעשה אחרי חודש שוב אקו. הפלביקס גורם לי בעיות עיכול, כאבי בטן, בחילות, סחרחורות , ובעיות עור ואני לא יודעת איך להמשיך מכאן. מה אפשר לעשות כדי לפתור את הבעיה ? תודה גדולה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פלביקס אחרי tavi ד"ר אביטל פורטר 05/12/2025 | 02:00השאלה מובנת אך את הניהול וההחלטות הטיפוליות צריך להוביל הקרדיולוג המטפל ואליו יש להפנות את השאלההוסף תגובה
אקג דנה 05/10/2025 | 23:54ברשותי 7 אק״ג משנת 2022 כשבכולם שינויים בגלי v1-v2 , aVF ll ll, ספטמבר 25 בממון נמצא תקין ללא עלית טרופונין אק״ג וצל״ח תקין. עד כה כל האק״ג יצאו אותו דבר ומעולם לא אמרו לי לבדוק למעט הפעם, רופאה אומרת שאם זה ככה משנת 2022 זה או ארוע ישן או משהו מבני, אני דואגת כי בכל שבעת הפעמים שבאתי לעשות אקג זה היה ממש התרגשת דקירה קלה חזה( שלא ידעתי אם זה שייך לחרדה או לארוע לבבי אז הלכתי לבדוק)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אקגטלי פורטר 06/10/2025 | 05:57אנא הראי בתרשימים לרופא שלך אם אינו מודאג אז יתכן שאין סיבה לדאגה שלךהוסף תגובה
מודאגת. הפרעות קצב לב אור 16/06/2025 | 17:02שלום רב בת 44,אני סובלת מהפרעות קצב לב לאחרונה חזקות מלוות ב סחרחורות, חולשה, קושי לנשום, ובצקות ברגליים. ביצעתי בדיקת הולטר ואקו: הולטר NORMAL BEAT TOTAL. . . :1 0 83 1 5 ABERRANT TOTAL. . . . . . :6 40 PREMATURE NORMALS. . . :1 3 1 PREMATURE ABERRANTS. :6 1 6 SVTS. . . . . . . . . . . . . . . . : COUPLETS. . . . . . . . . . . . : TRIPLETS. . . . . . . . . . . . : SALVOS. . . . . . . . . . . . . . : VTS. . . . . . . . . . . . . . . . . : BRADYCARDIA. . . . . . . . . : MAXIMUM HEART RATE. . :11 5 MINIMUM HEART RATE. . :6 0 MEAN HEART RATE. . . . . :8 2 DROPED BEATS. . . . . . . . : QRS TOTAL. . . . . . . . . . . :1 0 9 11 2 PAUSES. . . . . . . . . . . . . . : PACED BEATS. . . . . . . . . :2 הע ר ות . . . . . ס יכ ום פע נ וח : מש ך הבד יקה : שע ות : 23 דק ות : 5 1 . קצב בס יס י ס י נ וס ש נע ב י ן 0 6 ל - 5 11 לדקה ) 2 8 בממ וצע ( . הפ רע ות קצב חד ר י ות : 40 6 VPBS . הפ רע ות קצב על חד ר י ות : 1 3 1 APBs . סיכום בדיקה אקו חדר שמאל בגודל תקין .דופנותיו בעובי תקין .תפקוד סיסטולי של חדר שמאל בגדר הנורמה. מקטע פליטה מוערךכ- .60% ללא הפרעת התכווצות איזורית .הרפייה תקינה של חדר שמאל .עליה שמאלית מורחבת במידה קלה .עליה ימנית בגודל תקין .ללא עדות לפגם במחיצה בין עלייתית .חדר ימין בגודל תקין .תפקוד החדר הימני בגדר הנורמה .מסתם אאורטלי תלת עלי .עלי המסתם האאורטלי עדינים ותקינים .אי ספיקה קלה של מסתם אאורטלי .מורפולוגיה תקינה של עלי המסתם המיטרלי .אי ספיקה קלה של מסתם מיטרלי .מבנה המסתם הטריקוספידלי בגדר הנורמה .אי ספיקה קלה עד בנונית של מסתם טריקוספידלי .וריד נבוב תחתון ברוחב תקין .וריד נבוב תחתון עובר תמת שאיפתי תקין . יתר לחץ דם ראתי קל עד בנוני. מוערך כ - 48ממ"כ .פריקרד בגדר הנורמה .ללא תפליט פריקרדיאלי .שורש האאורטה בגודל תקין .אאורטה עולה בגודל תקין . מה זה אומר? לתשובה אודה בברכההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מודאגת. הפרעות קצב לב ד"ר אביטל פורטר 16/06/2025 | 19:02לא תוארו הפרעות קצב משמעותיות . מבנה הלב ותפקודו תקינים הלחץ בעורק הריאה היה מוגבר במידה קלה - לכך מס סיבות ועליהם יש לדון עם הרופא/ה ששלח לבדיקה ומכיר ההקשר הקליניהוסף תגובה
מודאגת. הפרעות קצב לבאור 17/06/2025 | 21:15תודה על המענה, שאלה לחידוד, האם בדיקות אלו יכולות להסביר בצקות ברגליים, קרסוליים חשודים, וכאבים איומים?הוסף תגובה
פיענוח אקו לב במאמץ דינה 26/05/2025 | 21:23שלום רב, אני בת 62.ברקע יתר לחץ דם והיפרליפדמיה תורשתית.מטופלת על ידי פרלואנט 300 מ''ג,אזקור 10 מ''ג,אמלו 5 מ''ג.אני סובלת מכאבים ולחצים בחזה במנוחה. לפני מספר שנים עברתי צנטור ללא ממצא חריג. היום עברתי אקו לב במאמץ. אשמח לדעת האם מדובר באקו תקין?אם לא,האם יש צורך בבירור נוסף /מעקב? תודה רבה,רבה The left ventricle is mildly hypertrophic (L.V.H). Normal LV chamber size. Normal LV systolic function, Normal left atrium size. Mild mitral annulus calcification. Minimal mitral regurgitation. Normal aortic root diameter. Normal ascending aorta diameter. Normal aortic valve appearance. Normal right ventricle size. Normal appearance of tricuspid valve. Trace tricuspid regurgitation. No pulmonary hypertension. No evidence of pericardial effusion. No pleural effusion. Stress echo: Bruce protocol – 04:00 min, 6.5 Mets, max HR 151 -95% of age predicted, max BP 164/72 mmHg no chest pain. ECG: nonspecific ST changes, upsloping ST depression, VPB isolated ECHO: no new wall motion abnormalities. Augmentation of LVEF at stress : No evidence of inducible ischemia at stress echo.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אקוטלי פורטר 27/05/2025 | 06:07אין ממצא חריג והבדיקה בכללותה למעט עיבוי קל של שריר לב מתאים ליתר לחץ דם וכושר לא גבוה לא העלתה ממצא חריג - מעקב צריך בכל מקרההוסף תגובה
עוד שאלה נוספותדינה 27/05/2025 | 07:31בוקר טוב,דוקטור! תודה על תשובתך המהירה אני מטופלת על ידי אמלו ולחצי דם מאוזנים.האם עלי למדוד יותר מפעמיים ביום כדי לתפוס את העליה בלחץ דם?הולטר לחץ דם אצלי לא אבחנתי,כי בגללו לא ישנה בלילה ועצבנית.... מה לגבי הממצא במסתם-קלציפיקציה?איך ניתן לעקוב? אני עושה אקו פעם בשנה.לפני שנה לא היו ממצאים חריגים.אין ניתן למנוע את התפתחות התהליכים גם במסתם וגם בעיבוי שריר הלב או שזה מצב אבוד בגיל 62? תודה רבה ויום נעים!הוסף תגובה
עודטלי 27/05/2025 | 08:03למדוד פעם פעמיים בשבוע ולהיות במעקב - מעבר לזה איני חושבת שיש להרחיב דיון בפורוםהוסף תגובה
פעימות מוקדמות?? שרונה 22/05/2025 | 09:04שלום . בת 52. עם סטרס תמידי. רפלוקס של שנים. ופעימות מוקדמות הרבה שנים . בשנתיים האחרונות כמעט ולא הרגשתי אותן. השבוע האחרון יותר תחושה של פעימות מוקדמות ואתמול ששכבתי על הצד אחרי ארוחת צהריים הרגשתי כמו לחץ בושט או חזה למעלה ואחכ כמה דפיקות לב חלשות ומהירות כל זה היה חצי דקה לערך. בלילה מתוך שינה הרגשתי שהתהפכתי משכיבה על הצד לשכיבה על הגב הרגשתי שהלב שלי מתהפך כאילו עושה סלטה. האם מתאים לפעימות מוקדמות?? הייתי לפני שבוע אצל הרופאה והיא נתנה לי הולטר לב שטרם ביצעתי. אקו לב עשיתי לפני חצי שנה שהיה תקין.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
פעימותטלי פורטר 22/05/2025 | 10:24יכול להיות לא נשמע מטריד או מדאיגהוסף תגובה
בדיקת רמות שומנים בדם מנחם 29/08/2019 | 00:42שלום בן 45, עם עודף משקל, לא מעשן, לא מטופל בתרופות. 1.76 , משקל 99. עושה הליכות למשך שעה, מס' פעמים בשבוע. בבדיקת דם: סוכר תקין TRIGLYCERIDES 163.00 MG/DL CHOLESTEROL 217.00 MG/DL HDL-CHOLEST. 42.00 MG/DL LDL-CHOLEST. 142.40 MG/DL NON HDL CHOLEST 175.00 MG/D רמות הכולסטרול מעל הנורמה הרופא רצה לתת לי טיפול תרופתי, אך לבקשתי הוא הסכים לתת בשלב ראשון אופציה של שינוי תזונתי באמצעות דיאטנית ולחזור על הבדיקה בעוד 3 חודשים, ואז להחליט לגבי טיפול תרופתי. 1. האם בערכים כאלו מקובל לתת טיפול תרופתי? (על אף תופעות הלוואי של התרופות הללו) 2. האם שינו תזונתי של 3 חודשים יכול להשפיע בצורה משמעותית על ירידת ערכי הכולסטרול (כמובן חוץ מהכולסטרול הטוב) לערכי הנורמה? 3. האם לעודף משקל יש קשר ישיר לרמות הכולסטרול המוגברות, וכמה צריך לרדת במשקל בכדי לחזור לנורמה? 4. האם יש קשר והשפעה לרעה על התוצאות של רמות הכולסטרול לכך שבלילה שלפני הבדיקה לקחתי את התרופות הבאות: אופטלגין טרמדקס 100 מ"ג בשחרור מושהה אמביאן לשינה וכן שהצום כלל לא רק צום מאכילה אלא גם משתיה (לאחר 15 שעות ללא שתיה)? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כולסטרולטלי 29/08/2019 | 07:42אין ספק שצריך להגיע למשקל יעד ולתזונה בראיה ולנל השפעה על פרופיל השומנים - חסרים לי עוד נתונים ויתכן בדיקות להערכת סיכון מלאה והחלטה על טיפול תרופתי בערכים שנתת . שעות הצום והכדורים שנלקחו לא משנים מהותית את ערכי הבדיקההוסף תגובה
כולסטרולמנחם 01/09/2019 | 00:31שלום לכל אחד מהדברים (משקל ותזונה) לכשלעצמו יש השפעה על רמות כולסטרול? אלו בדיקות יש להערכת סיכון מלאה? ובגדול, האם שינוי תזונתי של 3 חודשים (עד לבדיקת הדם הבאה) יכולה להוריד את ערכי הכולסטרול לערכי הנורמה (ואז יהיה אפשר לוותר על תרופות)? תודההוסף תגובה
3טלי 01/09/2019 | 10:24למשקל ופעילות משמעות רבה אך לא בהכרח ימנעו תרופות ( זה הבסיס. !) יש לחשב סיכון מדויק ולהוסיף אמצעים כגון מדדי דלקת דופלר עורקי צוואר או קלציום סקור בהתאם ולאחר שינוי התנהגותי ובדיקה חוזרת נקבעים א. יעד מטרה של ערך כולסטרול. רע ב. צורך בטיפול תרופתיהוסף תגובה
מדדי דלקת נבדקומנחם 02/09/2019 | 00:44שלום ד"ר אם הכוונה לזה: CRP 1.70 MG/L האם זה תקין? (הטווח במעבדה זה 0-5) לגבי דופלר עורקי צוואר לא עשיתי. קלציום סקור זה בעצם מה שידוע כ"צנתור וירטואלי" או משהו אחר? והאם זו בדיקה שנעשית גם בהפניה מרופאי קופ"ח או רק באופן פרטי? תודההוסף תגובה
3טלי 02/09/2019 | 10:07זה בדיוק השיח שצריך להתנהל עם כל מטופל אישית וצריכות להלרח החלטות. אלו בדיקות נוספות צריך והאם צריך לטפל - מציעה שמכאן הדיון יתבצע מול הרופא המטפלהוסף תגובה
הפסקת טיפול תרופתי לכולסטרולורד 18/05/2025 | 20:16שלום, רופאת המשפחה ביקשה מאמא שלי להפסיק את הטיפול התרופתי לכולסטרול , מכיוון שהכולסטרול HDL הוא גבוה:83. שאר הערכים: LDL- 128.5, כולסטרול כללי - 229.2, טריגליצרידים : 87 האם מומלץ להפסיק טיפול תרופתי לכולסטרול בגיל 86? האם ההפסקה צריכה להיות הדרגתית או בבת אחת? אם היא תפסיק הכולסטרול לא יחזור? תודה רבההוסף תגובה
המלצהטלי פורטר 18/05/2025 | 20:53יש לשאול את הרופאה לסיבותיה וכל מקרה לגופו יש לדון על תועלת מול תופעות לוואי . כעיקרון יש תועלת בסטטינים גם בגיל מבוגר אך זו אינה המלצה פרטניתהוסף תגובה
אורטה גליה 24/04/2025 | 11:34סיכום בדיקת אקו במאמץ (06/03/2025): תפקוד לב כללי: EF (תפקוד חדר שמאל): 60% – תקין אין שינויים איסכמיים במאמץ (כלומר לא נראה חסר חמצן בלב בזמן מאמץ) לא הופיעו תסמינים לבביים במהלך הבדיקה תפקוד דיאסטולי: מדדים תקינים, כולל MV E/A תקין (1.11) זמן DT תקין (161ms) מבנה הלב: כל המידות של החדרים, המחיצות והעליות בגבולות התקינים מסת הלב (LV Mass): 89 גרם – תקין שסתומים: שסתום מיטרלי: פתיחה תקינה, שטח תקין (4.7 ס"מ²) אאורטה: שורש האאורטה: 2.9 ס"מ האאורטה העולה: 2.8 ס"מ בדיקת מאמץ: שלב 3 בפרוטוקול Bruce דופק מירבי: 170 (90% מהצפוי) ללא תסמינים לבביים METS: 8.70 – מציין סבולת מאמץ תקינה לחץ דם: במנוחה: 110/70 במאמץ: 140/70 מאוד מודאגת האם תקין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אקו מאמץטלי פורטר 24/04/2025 | 12:48נראה תקיןהוסף תגובה
פרופיל שומנים מיקי 20/04/2025 | 11:26בת 60. אבי עשה ניתוח מעקפים בגיל 70. פרופיל השומנים שלי: 207.4 mg/dL CHOLESTEROL 72 mg/dL TRIGLYCERIDES 60 mg/dL CHOLESTEROL- HDL 133.0 mg/dL CHOLESTEROL-LDL calc האם הפרופיל תקין ואם אינו תקין, מה עליי לעשות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
פרופיל שומניםטלי פורטר 20/04/2025 | 14:37איני רואה ערכים חריגים אך כמובן זהו רק חלק מהערכת סיכוןהוסף תגובה
כולסטרול (לת) מיקי 20/04/2025 | 11:32בת 60. אבי עשה ניתוח מעקפים בגיל 70. פרופיל השומנים שלי: כולסטרול 207, טריגליצרדים 72, כולסטרול HDL- 60, כולסטרול LDL 133. האם בדיקה תקינה ואם לא- מה עליי לעשות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כולסטרול יעלה 07/04/2025 | 11:45אני בת 59 ועשיתי בדיקות של הכולסטרול. הכולסטרול יצא234. הTRIGLyCERIDES יצא 119. כולסטרול-LDL.CAIC 144.9. כולסטרול-HDL יצא 66. וכלסטרולN0N -HDLי יצא169 השאלה שלי אני צריכה להתחיל טיפול ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כולסטרולטלי פורטר 07/04/2025 | 13:05הערכים אינם מיטביים - המלצה על טיפול אינה לפתחי ודורשת הסטוריה מלאה ולעיתים בדיקות נוספותהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דלקת המיצר
טיפולים וניתוחים קשורים
-
השתלת מסתם אורטלי בצנתור (TAVI)
בדיקות קשורות
-
הולטר לב
תרופות קשורות
-
מקסילטין הידרוכלוריד
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
מונחים קשורים
-
אודם

פורומים נוספים בתחום
פורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)פורוםמחלות לב נשים
בפורום מחלות לב נשים ניתן להתייעץ עם ד"ר אביטל פורטר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות לב נשים

פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל
ד"ר אביטל פורטר