פורום נטורופתיה - עמוד 54
ברוכים הבאים לפורום נטורופתיה! כאן תמצאו מידע מהימן, מענה מקצועי לשאלות, ושיח פתוח בהנחיית מומחית בתחום, רעות מוקדס, אשר מטפלת בנטורופתיה וארומתרפיה, ובפרחי באך, ונרות הופי. בנוסף רעות מתמחה ברפואה משלימה, הרבליזם קליני, והינה יועצת לתזונה טבעית ומומחית לירידה נכונה במשקל.
רעות מוקדס
-
שמן הקוקוס.
שגב 27/03/2016 | 14:26בן 67 ,סובל מ-יל"ד,הפרעות קצב,הפרעות שינה ו"רגליים בוערות". נוטל קנדור(ל"ד),קסנקס( הפרעות שינה),טמבוקור(הפרעות קצב)וחומצה אלפא ליפואית(רגלים בוערות,-התרופות הכימיות לרגליים גרמו להגברת הפרעות הקצב). נוטל את הקסנקס שנים רבות והתרופה פוגעת חזק בזיכרון, כשגיליתי את שמן הקוקוס התרשמתי מהמאמרים החיובים עליו בפורומים ובמאמרים רבים, בין השאר נכתב,הוא טוב לירידה במשקל,במיוחד בשומן הבטני וגולת הכותרת הייתה-עוזר בטיפול באלצהיימר,תוך שילוב הסיפור על מנהלת המחלקה בבית חולים בארה"ב אשר בעלה לקה באלצהיימר ואיבד כל קשר עם סביבתו בגיל-50, הרופאה(קונבנציונאלית)הצליחה לגרום להחלמתו של בעלה תוך 60 יום ע"י מתן 2 כפות שמן קוקוס ביום. מאחר והסימנים הראשונים של האלצהיימר מתחילים בפגיעה בזיכרון ובנוסף אני שוקל ב 5-6 ק"ג מעל המשקל הרצוי(ברובם באיזור הבטן) ,החלטתי ליטול 2 כפות שמן קוקוס ביום , תוך כ-30 יום עליתי במשקל כ-3-4 ק"ג ועל הזיכרון זה לא השפיע. 3 שאלות:- א.מדוע כל העוסקים בתזונה ונטורופתיה לא מזהירים את הציבור ששמן קוקוס-גם משמין?(900 קלוריות לחצי כוס פלסטיק חד-פעמי) ב.מה הסגולות האמתיות של שמן הקוקוס? ואם עוזר לזיכרון-איך "עוקפים" את בעיית ההשמנה ממנו.? ג. באיזה תוספי מזון נוספים אפשר להשתמש לחיזוק הזיכרון כשאני נוטל-2000 מק"גB12 + 800 מק"ג חומצה פולית ביום?. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שמן קוקוס
גב' ריקי וסרמן 27/03/2016 | 21:13שגב שלום רב, מכוון שהינך סובל מהפרעות קצב ויתר לחץ דם, חשוב שתקבל המלצות שיותאמו באופן אישי ובמצבך במיוחד - לא להתפתות לכתוב "חדשות לבקרים" באמצעי התקשורת. כל שומן בכמות גבוהה מזיק לבריאות וגורם לעליה במשקל. כנ"ל גם לגבי שמנים ושומנים בריאים נוספים , כגון: טחינה, שמן זית, אבוקדו ועוד. אין "נוסחאות קסם" ושמן קוקוס אינו יכול להחליף תזונה נכונה . אם עלית 3-4 ק"ג בחודש, סביר שלא רק שמן הקוקוס "אשם" , אלא כנראה גם מזונות שומנים וסוכרים נוספים. לפני הכנסת מזון חדש לתפריט, מומלץ לבדוק את מרכיביו , במיוחד אנשים הסובלים מהפרעות מטאבוליות. על סגולות הקוקוס, תוכל לקרוא באתרי אינטרנט שונים. לגבי זיכרון: תאי המוח נהרסים ומתנוונים עקב תהליכי חמצון. כדי לשמור על תאי המוח, כדאי ליטול צמחים או נוגדי חמצון מתאימים. האם אתה נוטל 2000 מק"ג B12 בגלל בעיית ספיגה מוכחת ? או שבבדיקה שגרתית נמצא כי רמת הוויטמין נמוכה ? סביר להניח שאחרי נטילה של 2000 מק"ג למשך יותר מחודש וחצי-חודשיים – אין לך מחסור. כל שעליך לעשות זה לבצע בדיקת דם ואם רמת הוויטמין מעל 500 – אין צורך להמשיך ליטול כמות גבוהה של הוויטמין, מספיק כדור של 1000 מק"ג 2-3 פעמים בשבוע אשר יספיקו לשמור על רמתו. ערכים מעל הנורמה: 900-1000 מיקרוגרם למיליליטר דם (תלוי בקופ"ח) , אינם משפרים את הזכרון, אלא מופרשים כ"עודפים" בשתן, כך שאין טעם להמשיך ליטול מינונים גבוהים. פורמולות לשיפור הזיכרון מכילות לרוב חלק מהצמחים הבאים: בקופה, ג'ינקו בילובה, אטד ואדפטוגנים. כאמור, יש תוספים רבים המועילים לזיכרון , אך אינני ממליצה על נטילתם ללא לווי של מטפל מוסמך. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שמן קוקוס
גב' ריקי וסרמן 27/03/2016 | 21:13שגב שלום רב, מכוון שהינך סובל מהפרעות קצב ויתר לחץ דם, חשוב שתקבל המלצות שיותאמו באופן אישי ובמצבך במיוחד - לא להתפתות לכתוב "חדשות לבקרים" באמצעי התקשורת. כל שומן בכמות גבוהה מזיק לבריאות וגורם לעליה במשקל. כנ"ל גם לגבי שמנים ושומנים בריאים נוספים , כגון: טחינה, שמן זית, אבוקדו ועוד. אין "נוסחאות קסם" ושמן קוקוס אינו יכול להחליף תזונה נכונה . אם עלית 3-4 ק"ג בחודש, סביר שלא רק שמן הקוקוס "אשם" , אלא כנראה גם מזונות שומנים וסוכרים נוספים. לפני הכנסת מזון חדש לתפריט, מומלץ לבדוק את מרכיביו , במיוחד אנשים הסובלים מהפרעות מטאבוליות. על סגולות הקוקוס, תוכל לקרוא באתרי אינטרנט שונים. לגבי זיכרון: תאי המוח נהרסים ומתנוונים עקב תהליכי חמצון. כדי לשמור על תאי המוח, כדאי ליטול צמחים או נוגדי חמצון מתאימים. האם אתה נוטל 2000 מק"ג B12 בגלל בעיית ספיגה מוכחת ? או שבבדיקה שגרתית נמצא כי רמת הוויטמין נמוכה ? סביר להניח שאחרי נטילה של 2000 מק"ג למשך יותר מחודש וחצי-חודשיים – אין לך מחסור. כל שעליך לעשות זה לבצע בדיקת דם ואם רמת הוויטמין מעל 500 – אין צורך להמשיך ליטול כמות גבוהה של הוויטמין, מספיק כדור של 1000 מק"ג 2-3 פעמים בשבוע אשר יספיקו לשמור על רמתו. ערכים מעל הנורמה: 900-1000 מיקרוגרם למיליליטר דם (תלוי בקופ"ח) , אינם משפרים את הזכרון, אלא מופרשים כ"עודפים" בשתן, כך שאין טעם להמשיך ליטול מינונים גבוהים. פורמולות לשיפור הזיכרון מכילות לרוב חלק מהצמחים הבאים: בקופה, ג'ינקו בילובה, אטד ואדפטוגנים. כאמור, יש תוספים רבים המועילים לזיכרון , אך אינני ממליצה על נטילתם ללא לווי של מטפל מוסמך. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
מכשיר NLS האם מרפא?
טלי 20/03/2016 | 21:02ברצוני לברר על מכשיר שקיבלתי לגביו המלצה לחיזוק הגוף מעייפות וכאבים (כנראה פיברומיאלגייה), ובעצם לריפוי כולל של הגוף. המכשיר נקרא NLS (החדש). הוא נתלה בשרשרת על הצוואר כתליון, הבנתי שהוא קולט תדרים את החלשים - באיזור/איבר החלש ) מהגוף, ושולח בחזרה לגוף תדרים כדי (להרים את התדרים למצב שבו הם צריכים להיות) לשפר את מצב הגוף/ האיברים ובכל חודש וחצי בערך יתוכנת על ידי הרופא ותוך שנה הגוף יתרפא. האם ידוע לכם על המכשיר והאם וכיצד יוכל לעזור לי ? אני סובלת על בסיס יומי עייפות וכאבים בייחוד באיזור הרגליים. מה דעתכם ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מכשיר NLS
גב' ריקי וסרמן 21/03/2016 | 13:30טלי שלום רב, על-פי נהלי האתר, איננו מורשים להמליץ, או לחוות דעה על מכשירים, או סוגי תוספי תזונה. כאבים יכולים לגרום לסבל רב וליבי אתך, אך כאבים באזור הרגליים יכולים לנבוע מגורמים שונים. צריך לבצע אבחון מדוייק כדי לשלול מחלות מסויימות כגון מחלות כלי דם ,קרישות יתר ועוד. אם אובחנת כסובלת מפיברומאלגיה, תזונה נכונה + צמחי מרפא (נוגדי דלקת + נוגדי חרדה ודכאון) + טיפולי מגע רכים כגון רפלקסולוגיה - יכולים להועיל לך. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
דלית
דלית 20/03/2016 | 08:30אם אפשר לקחת שמן אורגנו ללא התייעצות אני פשוט מרגישה את הסיפטומים של קנדידה עוד לא עשיתי בדיקה רק על הלשון יצא מושבות בודדות וגירוד בנרתיק אך לי יש סיפטומים כאילו זה התפשט כי לקחתי מלא אנטיביוטיקה בזמן האחרון האם שמן ארוגנו יעילהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קנדידה
גב' ריקי וסרמן 20/03/2016 | 15:12דלית שלום, שמן אורגנו יעיל ואפשר ליטול ללא התייעצות בתנאי שאינך בהריון , אין לך אלרגיה מיוחדת לשמן וגם לא הפרעות של קרישות הדם. יחד עם זאת עליך לדעת כי, הטיפול בפטריות בכלל ובתוכן קנדידה צריך להיות רב-מערכתי ולאורך זמן. אם נטלת אנטיביוטיקה – כדאי לך ליטול פרוביוטיקה , להקפיד על תזונה מתאימה- נטולת מתוקים ורכיבים מעוררי ליחה ולחות. מלבד האורגנו, הייתי מוסיפה צמחי מרפא מתאימים. למרות שפרוביוטיקה ושמן אורגנו אינם מזיקים, כדאי לבצע בדיקות לאיתור "קנדידה" טרם נטילת התוספים. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
הפרעות שינה בלילה
רינת 19/03/2016 | 12:37שבת שלום.בימים האחרונים אני מרגישה חוסר שינה בלילה ובאמצע היום אני מרגישה חולשה חוסר אנרגיה ורעידות.אני לא יודעת עם הרעידות זה מהחוסר שינה,אני קרובה לגיל 50.אשמח לדעת איך ניתן להתמודד עם זה דרך נטורופתיה,אני מאוד מודה לך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרעות שינה בלילה
גב' ריקי וסרמן 19/03/2016 | 19:54רינת שלום, כדי לדעת איך להתמודד עם הפרעות שינה, חוסר אנרגיה ורעידות, צריך תחילה לאבחן את הסיבה להפרעות השינה. כל הנ"ל, הם "תוצאות" של בעיה אחרת שגורמות להפרעות ומשליכות על אברים ומערכות אחרות/נוספות. יכול להיות שהסיבות הורמונאליות מחסור במינרלים כגון ברזל, חרדות, בעיות לבביות וכלי דם ועוד. כתוצאה קשה לך לישון – דבר המשפיע על האנרגיה והעייפות ביום שלמחרת. הרעידות יכולות לנבוע גם מרמת סוכר היורדת בלילה כשאת ב"צום". מחסור בשעות שינה, רעידות וחולשה הם מצב שלאורך זמן יכולות כאמור, לפגוע גם במערכות אחרות. ממליצה לגשת לרופא המשפחה ולהתחיל ב"בדיקות מעבדה" ובמקביל לקבוע עם נטורופת , אשר יבצע אבחון נטורופתי וימליץ על טיפול בהתאם. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
דלקת פרקים
שיר 15/03/2016 | 23:16שלום ריקי אימי בת 69, סובלת ממחלת הפסוריאזיס בשילוב דלקת פרקים. דלקת הפרקים החמירה מאוד בעקבות כוויה מטיפול פוטותרפיה, שיצרה אריתרודרמה . מזה כחודש סובלת מברך נפוחה וכאבים בכל הגוף , לא יכולה לדרוך על הרגל ומתקשה להזיז ידיים. הרופאים ממליצים על סטרואידים וכו'. שאלתי, האם לנטורופתיה יש פתרון לדלקת פרקים חזקה ואם כן , האם זה יכול להחליף טיפול קונבנציונאלי? וכן תוך כמה זמן רואים שיפור במצב הדלקת בגוף. תודה רבה ! שיריהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דלקת פרקים
גב' ריקי וסרמן 16/03/2016 | 17:49שירי שלום, פסוריאזיס אריתרודרמה הינו מצב שמצריך טיפול צמוד כדי לעקוב אחרי התפתחות סיבוכים/זיהומים ולא הייתי ממליצה לך להסתפק במידע שאני יכולה לכתוב במקום הצר בפורום. אני לא אוהבת להבטיח פתרונות קסם - אני לא מכירה את המקרה בשלמות ולפעמים, טיפול טבעי נותן פתרון מועט יחסית. למרות זאת, תהיה לו השפעה על כלל מערכות הגוף ולכן, הייתי מנסה טיפול צמחי ותזונתי למשך מספר חודשים ומשלבת צמחי מרפא עם סטרואידים לתקופה קצרה ולאט לאט "משחררת" את הטיפול הסטרואידי ונשארת עם צמחי המרפא, בודקת ורואה את מידת ההצלחה ולפי זה ממשיכה לפעול. כאמור, יש צורך לפנות לנטורופת והרבליסט קליני המתמחים במחלות מטאבוליות ואוטואימוניות כדי שיתאים הטיפול לאמך. אם זו הדרך שבחרתן, כדאי להתחיל אותה כמה שיותר מהר (כאמור, לטיפול הצמחי יש יתרונות נוספים , אך צריך סבלנות, כוון שהאפקט שלהם לוקח זמן). בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
שאלה לגבי פרוביוטיקה
רוני 15/03/2016 | 16:45אני סובל מנפיחויות בבטן תחתונה שמתחילים כבכל יום מספר שעות לאחר ארוחת הצהרים,גם כשאני אוכל רק דג מבושל. ניסיתי פרוביוטיקה ג'ארו דופילוס ולא עזר, ניסיתי פרוביוטיקה VIVOMIXX (ארבע מאות וחמישים מיליארד חיידקים) ועזר חלקית-האם יכול לשמש פתרון לטווח הארוך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלה לגבי פרוביוטיקה
גב' ריקי וסרמן 15/03/2016 | 20:05רוני שלום, לא ציינת מה גילך ולכן אענה באופן כללי. נפיחות בבטן יכולה להגרם מסיבות שונות והדרך לפתרון אופטימאלי הוא לאבחן את מקור הבעיה ולטפל בו. פרוביוטיקה אינה נותנת מענה לגורם ולכן אולי זאת הסיבה שהפרוביוטיקה עזרה רק באופן חלקי וזאת הסיבה שכל רכיב שאתה אוכל (אפילו דג) גורם לך לנפיחות. ממה יכולה להגרם נפיחות ? • מערכת עיכול חלשה כולל פריסטלטיקה איטית ופינוי איטי של הפסולת . • מעי רגיש • פעילות פטרייתית או דלקתית • תזונה לא נכונה • גזים ועוד. ממליצה לפנות לנטורופת מוסמך אשר יאבחן התופעה ויתן לך טיפול בהתאם לצרכי גופך . בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
תת פעילות בלוטת התריס
עדן 14/03/2016 | 10:30שלום, רציתי לשאול לגבי טיפול בתת-פעילות בלוטת התריס: בזמנו טיפלתי בכך ע"י נטילה של טירוזין+ יוד+ סלניום. זה עזר לי מאד והוריד ערכי TSH. כעת אני בתחילת הריון ויש לי קצת תת-פעילות של בלוטת התריס. TSH=3 אני לא מעוניינת לקחת אלטרוקסין... האם אפשר לקחת את החומרים האלה שוב? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תת פעילות בלוטת התריס
גב' ריקי וסרמן 14/03/2016 | 17:06עדן שלום, ראשית, אני חייבת לציין כי, 3 TSH אינו נחשב כתת-פעילות הבלוטה. אולם, אם היתה לך היסטוריה "מוכחת" של תפקוד לקוי של הבלוטה וזה אומר לפי מדדים נכונים רמת TSH מעל 4 (בקופ"ח המדד הינו מעל 5 ) כולל תוצאות בדיקות של 3/4 T , ו/או סימפטומים אופייניים - אזי הייתי ממליצה על תזונה נכונה הכוללת הוספת מזונות המכילים יוד כגון דגי ים (מבושלים, לא נא) אך לא תוסף יוד. המנעות ממזונות גויטרוגנים כלומר, רשימה של מזונות בעיקר ממשפחת המצליבים אך גם אפרסקים, צנוברים, דוחן, סויה, בוטנים, תרד וחרדל (תוכלי לקרוא הרשימה המלאה בגוגל) מוסיפה פעילות גופנית קבועה אך מתונה כגון צעידות. ישנם תרגילי יוגה האפקטיביים ל"הנעת" בלוטת התריס, אך חייבים לבצע אותם בלווי צמוד של מדריך. לא מומלץ ליטול בהריון תוסף טירוזין ויוד ובכלל תוספים שאינם נחוצים. הקפידי לחזור בתדירות רבה על בדיקת Thyroglobulin Ab , TSH T3 , T4 בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
ויטמין E מוריד,או מעלה לחץ דם?
שגב 13/03/2016 | 08:41לגב' ריקי שלום. סובל מלחץ דם שנים רבות,נוטל ללחץ דם תרופה בשם קנדור,לאחר ש-20 שנה נטלתי אמלודיפין. עקב סימנים רבים של חוסר בויטמין E (כולסטרול וטריגליצדים גבוהים,ערמונית,פגיעה בעצבים פריפריאליים-"רגלים בוערות"),החלטתי לקחת ויטמין E, בבדיקה בפורומי נטורופתיה וספרים בנושא יש סתירות,אחד כותב שויטמין E מעלה את לחץ הדם ומי שסובל מ-י.ל.ד. יקח בהתחלה 100 מ"ג ואחרי שיתרגל יעבור ל-200 מ"ג יעלה בהדרגה. נטורופת שני כותב שויטמין E מוריד לחץ דם. מאחר ואין בשוק כמוסות של -100 מ"ג ואין כדורי ויטמין שאפשר לשבור לקחתי כמוסות של 200 מ"ג שהעלו את לחץ הדם מ-120-30/80 ,ל-150-60/90,מה עושים.? שאלה נוספת-באיזה תוספי מזון אפשר להשתמש "נגד רגלים בוערות"? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ויטמין E
גב' ריקי וסרמן 13/03/2016 | 17:26שגב שלום, לא ציינת מה גילך ואיזה תרופות נוספות אתה נוטל מלבד ללחץ דם. באופן כללי, אם אנחנו חשים שחומר כלשהו אינו מטיב עם גופנו (למרות מחקרים ו/או המלצות) – צריך להפסיק ליטול אותו כוון שלא לכולם יש מנגנון חילוף חומרים זהה. ויטמין E : הוא בעיקר נוגד חמצון וזה עיקר השפעתו. כדאי לבחור מוצר המכיל קומפלקס של ויטמיני E (תערובת של כמה סוגים) . אם מטרתך העיקרית הינה הורדת לחץ דם, הייתי בוחרת תוסף אחר לדוגמא קו-אנזים קיו-10 המועיל גם לעודף שומנים בדם. בנושא הכאבים הנוירופתים הייתי ממליצה שימוש בחומצה אלפא ליפואית ו/או קומפלקס ויטמיני B. ישנם גם צמחים סיניים מועילים (אך חייבים להתאים אותם במיוחד לצרכי גופך). מכוון שהינך סובל ממחלות מטאבוליות שונות, ממליצה לך לשקול פניה למטפל באזור מגוריך, כדי שימליץ לך על צמחי מרפא ו/או תוספים בהתאם לצרכי גופך. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
תה ירוק
קרן 09/03/2016 | 17:04היי, אני צורכת הרבה תה ירוק בחליטה, בין 6-8 כוסות ביום, אני מוסיפה לתה חמוציות או גוג'י ברי, האם בכך אני פוגמת בתועלת של מי מהם? ועוד שאלה, האם קיים הבדל מהותי בין חליטות תה ירוק שקונים בחנויות השונות לחליטות תה ירוק אורגניות? איך באמת אפשר לדעת שהתה איכותי ולא "עבודה בעיניים"? תודה מקרה לב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תה ירוק
גב' ריקי וסרמן 10/03/2016 | 00:34קרן שלום רב, אני אתחיל מסוף הודעתך: אף פעם איננו יודעים האם גידול עלי החליטה מבוקר והאם העלים באיכות גבוהה. האם הם אורגניים ? - גם זה לא בטוח. אך אם יצרן הנחשב אמין מציין נתונים מסויימים, אפשר לבטוח בו. בשקיות יש כמות קטנה של עלי תה ירוק ולכן עדיף לקנות/לחלוט עלי תה ירוק מיובשים מאשר להשתמש בשקיות. תה ירוק מכיל קפאין, אשר מונע ספיגת ברזל ומינרלים נוספים ועלול לגרום למחסורים שלהם. באופן כללי: ויטמינים המסיסים במים נהרסים בבישול ומאחר שגם בחמוציות וגם בג'וג'י ברי יש ויטמין סי וויטמנים נוספים – אז ויטמין זה לא שורד בבישול. אך בגוגי ברי יש גם חלבונים, ויטמין A,E,K שאינם מושפעים מחום. בכל מקרה, הייתי ממתינה כ-10 דקות בטרם הכנסת הפירות (כדי שהנוזל מעט יתקרר). אני מניחה שיש לך מטרה מיוחדת בכמות ספלי תה זה . חליטת עלי תה ירוק אמנם מומלצת למניעת וריפוי מחלות כרוניות שונות, אך כמות רבה מידיי עלולה כאמור להפריע לספיגת מינרלים. אי-לכך, הייתי מגוונת עם חליטות עלים אחרות. כמו-כן, לא הייתי מכניסה בכל חליטה את הפירות הנ"ל, אלא רק ב- 2-3 ספלים ביום. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
תודה
קרן 10/03/2016 | 11:17תודה על תשובתך המהירה והמלומדת. אני מוסיפה את הפירות לתה פעם אחת בערב. ואכן אני שותה הרבה אך מקפידה שזה יהיה בין הארוחות ולא עם הארוחות, כך שאני מניחה שזה לא מפריע לספיגת הברזל והמינרלים.קראתי הרבה מחקרים גם באנגלית על היתרונות של התה הירוק ולכן אני שותה ממנו הרבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תה ירוק
גב' ריקי וסרמן 10/03/2016 | 12:41קרן שלום, תה ירוק בריא, אך גם בבריאות לא צריך להגזים. אכן הרחקת שתיית התה מהארוחות פחות מזיקה, אך כששותים כמות רבה של ספלים, בכל זאת יש קרבה לארוחות. ממליצה שוב, לוותר על מחצית מהכמות לטובת סוגים אחרים, גם לסוגים אחרים יש יתרונות ובל נשכח שחליטות תה ירוק יותר מפורסמות מסוגי צמחים אחרים (בהקשר של חליטות). הייתי משלבת למשל חליטות מרגיעות, או חליטות ומרתחים שיש להם קשר לנטיה הגנטית של משפחתך. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
תודה
קרן 10/03/2016 | 14:24שוב תודה על תגובתך המהירה. אני חולטת גן מקלות קינמון ושותה עם דבש. יש לי שתי בעיות רפואיות מרכזיות: אני ובעלי בטיפולי פוריות ללא הצלחה עד כה, הבעיה לא ידועה. ושנית, אני סובלת מרפלוקס אם כי התסמינים לא מופיעים באופן קבוע. בנוסף אני משלבת באוכל פשתן טחון, ומקפידה על אכילת אוכל בריא. דבר נוסף ולא ממש חיובי, מעשנת כ- 4-5 סיגריות ביום.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תה ירוק
גב' ריקי וסרמן 11/03/2016 | 10:01קרן שלום, שמחתי לקרוא שאת אוכלת בריא ומוסיפה זרעי פשתן (אני מקוה שאת צורכת אותם מטחינה טרייה ביתית). לפי הרפואה הסינית , אחת מתופעות הלוואי של עישון סיגריות– היא ליחה + צרבות וריפלוקס. ריפלוקס מונע עיכול תקין וספיגה אופטימלית של רכיבי המזון (ויטמינים ומינרלים) גם עלי תה ירוק "תורמים" לצרבות וריפלוקס ואינם מומלצים לסובלים מהם. מקלות קינמון ובכלל חלקי צמח "קשיחים" כמו שורשים וקליפות עצים – צריך לבשל כ- 20 דקות, חליטה אינה "מוציאה" את כל החומרים הפעילים של הצמח. לגבי הפוריות הבלתי מוסברת : אני מניחה שאת ובן זוגך עשיתם את כל הבדיקות הנחוצות. לפעמים צריך לעזור ל"גיל", לאיכות הזרע או לחסימות ברחם. הרפואה הסינית יכולה לעזור לך מהיבטים שונים: אם עקב חסימה היא רגשית/נפשית, חסימה פזיולוגית (מגבירים את איכות ופעילות הזרע אצל גברים ומזינים את רחם האשה), בעיקר באמצעות דיקור וצמחי מרפא. גם חוסר פעילות גופנית ומשקל עודף לפעמים מפריעים. מניסיון רב שנים, שילוב טיפולים מהרפואה הקונבנציונאלית עם רפואה סינית או רק סינית, נותן תוצאות חיוביות ברוב המקרים. כדאי לפנות למטפל "מומחה לפריון " (ולא מטפל שאין לו התמחות ספציפית ומטפל בכל מחלה...) יוכל לעזור לך גם לריפלוקס . בהצלחה וכל טובהוסף תגובה
-
-
שאלה לגבי אנזימי עיכול
משה 22/02/2016 | 14:00שלום אני בן 62 ובריא בד"כ.לוקח ויטמין D3 וB12. אני סובל הרבה שנים מנפיחויות וגזים שמתחילים מספר שעות לאחר ארוחת הצהרים ללא קשר מה אני אוכל. האם עדיף לקחת תוסף אנזימון של חברת NSP או זים קל שמייבא אלטמן?איזה מהם אפשר לקחת לטווח ארוך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אנזימי עיכול
גב' ריקי וסרמן 22/02/2016 | 17:03משה שלום, לא הייתי "רצה" ישר לתוסף הכולל אנזימי עיכול. נפיחות וגזים נגרמים בגלל חולשה עיכולית שיכולה לנבוע מגסטריטיס או הליקובקטר שיכולים לגרום למחסור בחומצות קיבה, דיספסיה וקשיי עיכול. דבר המשהה את המזון בקיבה יתר זמן וכתוצאה המזון "תוסס" מנפח את הקיבה והמעי ויוצר גזים. כל הנ"ל יכולים לגרום למחסור של "אבני בנין" ביניהם אנזימי עיכול. ראשית, כדי לשמור על האנזימים שבמזון כדאי לצרוך 60-70% מהתזונה בטמפרטורה שעולה על 50 מעלות (חום גבוה הורס אנזימים). חשוב ללעוס היטב כל ביס 20-30 פעם. להמעיט בחלבון מהחי ובכלל מזונות שזמן עיכולם ממושך. לצרוך ירקות כ- 50% מהתזונה היומית. לשתות מים בין הארוחות (ולא בזמן הארוחות, כוון שהמים מדללים את האנזימים). ממליצה לפנות לנטורופת מוסמך, אשר יאבחן את הגורם לנפיחות וימליץ על טיפול בהתאם לצרכי גופך. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
מידע נוסף לגב' ריקי
משה 22/02/2016 | 19:33לא ציינתי שלפני שנתיים היה לי חיידק הליקובקטר וטופל בכדורים. אני מקפיד בצהרים על אוכל מבושל בלבד,ללא פחמימות ושומנים,שתית מים עד לפני הארוחה,ולא עוזר. הבעיה חוזרת גם כשאני אוכל ביצה בערב. התוסף 'זים קל' עוזר חלקית. אלו בדיקות לבקש מרופא?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מידע נוסף
גב' ריקי וסרמן 23/02/2016 | 12:34משה שלום, "זים קל" מטפל חלקית בתוצאה ולכן אינו עוזר. צריך לטפל במקור הבעיה. חיידק ההליקובקטר - עקשן ומינסיוני למרות 2-3 סוגי אנטיביוטיקה בהם נוהגים לטפל ברפואה הקונבנציונאלית- החיידק חוזר (לא תמיד מרגישים בקיומו/בכאב). אפשר לבדוק זאת בבדיקת צואה ו/או נשיפה. כמו-כן, מן הסתם קבלת גם טיפול בכדור "אומפרדקס" או "לוסק" - אשר מפחיתים את חומצות הקיבה שהן אחת הסיבות לנפיחות וגזים (ראה תשובתי הקודמת). ממליצה לפנות לנטורופת/ית מוסמך אשר יעזור לאבחן את הסיבה לנפיחות ויתן לך טיפול מוכח גם כנגד החיידק אם יש. עד לפגישתך עם נטורופת/ית, תוכל להעזר על בסיס יום-יומי בחליטות קמומיל או מליסה. מרתחי ג'ינג'ר עם קינמון ואניס. בישול עם הל קימל, מרווה או קורנית. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
שאלה אחרונה עד שאגיע לנטורופת
משה 23/02/2016 | 18:01האם חתיכת אננס טרי לפני ארוחת צהרים יכולה להקל? כמה זמן לפני/אחרי הארוחה לאכול אננס? כמה שעות לאחר הארוחה לשתות חליטת קמומיל?הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
טיפול בחרדה, טיפול בחרדות
-
בדיקות קשורות
-
תבחין מימן בנשיפה
-
תרופות קשורות
-
כולסטיראמין
-
פלובסטטין
-
מונחים קשורים
-
תזונה
-
אי-סבילות ללקטוז
פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםרפלקסולוגיה
בפורום רפלקסולוגיה ניתן להתייעץ עם גב' צילה סמל רצון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפלקסולוגיה
ד"ר עמנואל אטלי
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
צילה סמל רצון