פורום נטורופתיה - עמוד 66
ברוכים הבאים לפורום נטורופתיה! כאן תמצאו מידע מהימן, מענה מקצועי לשאלות, ושיח פתוח בהנחיית מומחית בתחום, רעות מוקדס, אשר מטפלת בנטורופתיה וארומתרפיה, ובפרחי באך, ונרות הופי. בנוסף רעות מתמחה ברפואה משלימה, הרבליזם קליני, והינה יועצת לתזונה טבעית ומומחית לירידה נכונה במשקל.
רעות מוקדס
-
איזון הורמונלי
רויטל 31/01/2015 | 08:10שלום רב, מזה 3 חודשים שיוצאים לי חצקונים ענקיים בפנים, אני בת 28 ולא היו לי חצקונים מאז כיתה יא! הפסקתי גלולות כבר לפני שנה, ואני טבעונית מזה שנה, מנסה לאכול בריא, בקושי אוכלת מתוק או מטוגן,מתעמלת, אקטיבית ובסך הכל בריאה. אני חושבת שהסיבה היא הורמונלית כי אני שמה לב שהם יוצאים פעמיים בחודש, ואני מניחה שזה בזמן ביוץ ולפני מחזור. המחזור שלי גם לא סדיר אז קשה לי לדעת בדיוק, ישנם חודשים שהוא מגיע כל 31-34 ימים ויש כל 44. בלוטת התריס- תפקוד תקין. הפנים שלי נראות זוועה, מלאות בפצעים ואני לא יודעת מה לעשות. האם עליי לעשות בדיקות מסויימות? להפסיק לאכול מוצרים מסויימים? לקחת צמחי מרפא? אשמח לכל עזרה :(הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
איזון הורמונלי
גב' ריקי וסרמן 31/01/2015 | 18:42רויטל שלום, אם לא בצעת בדיקות דם זמן רב, זו הזדמנות לבצע אותן . אך לא תמיד בדיקות הדם מראות על אלרגיה או בעיה פנימית אחרת. אבחון נטורופתי , הרבלוגי, או סיני מתבצע באופן שונה. יכול להיות שהסיבה הורמונלית ויכול להיות שזה שילוב מספר גורמים למשל: "חום בדם" (בשפה מקצועית). קשה לבצע אבחון מבלי לראות את הפצעים ומיקומם. לכן ממליצה לפנות לייעוץ נטורופת שהוא גם הרבליסט קליני המתמחה בצמחי מרפא (כוון שרוב הטיפול יהיה באמצעותם גם פנימי וגם חיצוני). בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
ניקוי הגוף בגמילה מעישון וגרין מאגמה
מישל 28/01/2015 | 18:05שלום רב, הפסקתי לעשן עכשיו (גיל 40) אחרי 20 שנות עישון של קופסא ביום. שאלתי - איך עוזרים לגוף לנקות את עצמו? התחלתי בזמן האחרון להתוודע לסגולותיהם של התוספים המכילים כלורופיל/אצות. התחלתי שימוש בספירולינה ובכדורי כלורלה . כעת גילית גם את התוסף גרין מאגמה - האם הוא אכן כל כך חיוני ומוצלח וטוב לניקוי הכבד? ובמידה וכן, האם ניתן להוסיף אותו גם לאצות שאני לוקח או שזה כבר יותר מדי וניתן להסתפק באצות? תודה רבה לעונים :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניקוי הגוף מגמילה מעישון
גב' ריקי וסרמן 29/01/2015 | 00:26מישל שלום, שמחתי לקרוא שבחרת להפסיק לעשן אחרי שנים רבות. לפי הרפואה הטבעית: סיגריות מכניסות חום לריאות ומייבשות אותן ופוגעות באלסטיות שלהן. הגוף שלנו חכם וכתוצאה מכך הגוף מפריש ליחה כדי לחלח את הריאות. תוספי התזונה שציינת טובים באופן כללי, אך לא יעזרו בשיקום רקמות הריאות ופחות יעזרו לנקות את הליחה , שאריות הרעלים והזפת. צמחי מרפא מסוימים יוכלו לשקם את הנזקים שצוינו, יעזרו לזרימת דם טובה יותר לריאות ובכך יסייעו בהפרשת מזהמים התקועים בריאות ועוד. התוספים שציינת, כאמור נהדרים, מכילים ויטמינים ומינרלים נחוצים וישפרו את בריאותך והאנרגיה שלך. יש צמחי מרפא אפקטיביים יותר לניקוי כבד וכדאי לשלב איתם טיפול בנזקי העישון. ניקוי כבד מומלץ לבצע בלווי מטפל מוסמך. ממליצה לך לפנות לנטורופת המתמחה בצמחי מרפא כדי שיוכל להתאים צמחים בהתאם לצרכי גופך. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
תודה רבה על התשובה המפורטת
מישל 30/01/2015 | 06:45עזרת לי מאוד.הוסף תגובה
-
-
-
-
טאורין
עע 22/01/2015 | 17:42באפריל שנה שעברה החלו לי הפרעות קצב מרבות כל כמה שניות התחלתי לקחת טאורין 1000 מ"ג פעמיים ביום ומגנזיום גיליצנט והפרעות הקצב נעלמו. לאחרונה הם חזרו כאשר הורדתי את מינון הטאורין . בעבר כשהורדתי את רמת הטאורין ל 500 ליום הפרעות הקצב חזרו כאשר העלתי שוב הסתדרו . לאחרונה הורדתי רמות טאורין ליום כן יומיים לא ושוב חזרו הפרעות הקצב. בדר"כ הם חוזרים אחרי הליכה. הפעם אני לא מצליחה לסדר אותם עם1000 מ"ג טאורין שאלתי 1. האם צריכה לאורך זמן של טאורין לא מזיקה. 2.האם יש עוד משהו שעלי לצרוך בכדי לסדר את הפרעות הקצב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טאורין
גב' ריקי וסרמן 22/01/2015 | 18:51שלום רב, לא ציינת את גילך, מחלות נוספות ו/או נטילת תרופות . לגבי הפרעות קצב: יש סוגים רבים של הפרעות קצב הלב, אך כל סוגי הפרעות קצב הלב נגרמות כתוצאה מהפרעה חשמלית בתפקוד הלב. מכוון שחסרים לי פרטים לתשובה, אענה באופן כללי : במצבים קלים ובמיוחד כשהלב לא ניזוק -ניתן לשלב תוספי תזונה (כמו 10-Q, אומגה 3 ויטמיני B) ו/או צמחי מרפא + דיקור סיני + טכניקות מרגיעות כמו יוגה, מדיטציה, או דמיון מודרך. במצבים קשים יש צורך בשיטות חודרניות (קוצב לב וכו') כל הטיפולים, גם הטבעיים, חייבים להיעשות בלווי ופיקוח של רופא באנשים בריאים אין סכנה בנטילה ממושכת של חומצת האמינו טאורין. אך יכולה להפריע להורמוני התריס, במינון גבוה - תפריע לאנשים הלוקים בכיב קיבה. במחקרים נמצא כי, במצבים קלים: תזונה המכילה כמויות נכונות של מינרלים (מגנזיום, אשלגן, נתרן,סידן)וויטמינים (בעיקר ויטמיני Bׂ) + צמחי מרפא ודיקור סיני - יכולים לעזור לך. ממליצה לך לרכוש מגנזיום 800 מ"ג + ויטמין B6. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
טאורין
ee 22/01/2015 | 20:37תודה על תשובתך המפורטת אני בת 44. הפרעות קצב מסוג פעימות מוקדמות vpbs לוקחת 150 מג מגנזיום גליצנט בבוקר על קיבה ריקה 100 בערב לפני השינה 500 מ"ג טאורין שעתים אחרי ארוחת בוקר 500 מ"ג טאורין לפני ארוחת ערב על קיבה ריקה ויטמין b6 נמצא אצלי בערך גבוה מהנורמה 66 כשהנורמה היא עד 27 לקחתי בעבר פעם ביומיים שלוש ויטמין b קומפלקס 50 הפסקתי מאז שגיליתי את ערך הגבוה של b6 אני אוכלת המון מזונות עם אשלגן 2 בננות ביום צימוקים תפ"א ומאז שחזרו ההפרעות ניסיתי להוסיף 99 מ"ג אשלגן עם ארוחת הצהרים. התחלתי לשתות גם חומץ תפוחים לפני ארוחת צהרים כפית לכוס וכל ערב 200 מ"ל מיץ רימונים סחוט לאחר שתיית מיץ הרימונים הפרעת הקצב נעלמות מה המשמעות של b6 גבוה? האם יתכן שנובע מהטאורין או מהמגנזיום? מתי כדאי הוסיף ולשלב אומגה 3 וq10 תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טאורין
גב' ריקי וסרמן 24/01/2015 | 23:50שלום רב, עודף וויטמין B6 יכול לגרום לנזקים עצביים (נוירופתיה ) שמתבטא בעקצוץ , חוסר תחושה, או כאב בלתי מוסבר ומתמשך בגפיים. הגורם יכול להיות בעיה באחד התהליכים האנזימתיים ואם משהו משתבש באחד התהליכים, עודפי הוויטמין לא מופרשים בשתן . אך סביר שהגורם הינו עודף נטילה של וויטמיני B . ציינת שנטלת בעבר 3 כדורי קומפלקס B – כמות רבה מידיי. אומגה 3 כדאי לקחת באופן מפוצל בוקר וערב בזמן הארוחה. Q 10 - כדאי ליטול אחרי ארוחת צהרים .בכל מקרה לא בשעות הערב, כוון שהכדור מעורר. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
כאבי מחזור- טיפול טבעי
שירין 21/01/2015 | 17:34מה אפשר לעשות נגד כאבי מחזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי מחזור
גב' ריקי וסרמן 21/01/2015 | 19:15שירין שלום, כאבי מחזור יכולים לנבוע מגורמים שונים ויש הבדל בטיפול בין כאבים בנשים בריאות לבין כאבי מחזור כתוצאה מבעיה רפואית מסויימת כמו אנדומטריוזיס, מיומות ,זיהומים ועוד. הרפואה הטבעית על כל גווניה (נטורופתית, הרבולוגית ורפואה סינית) מטפלת בגורם לכאב. באופן כללי טיפול יעיל כולל : "הנעה" + חימום של הבטן באמצעות: תזונה נכונה, צמחי מרפא, דיקור סיני ופעילות גופנית המשפיעה על אזור הבטן והרחם. ממליצה לפנות למטפל מוסמך שיעזור במניעת הכאב. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
טחורים
רעות 19/01/2015 | 13:41שלום, על מה מעידים הטחורים לפי הנטורופתיה? איך ניתן לחזק את המקום? שאלה נוספת, האם יש מצב של טחורים שהם לא תמיד מדממים? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
טחורים - רעות
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 21/01/2015 | 04:50בוקר טוב לך רעות, טחורים מעידים על לחץ מקומי על כלי הדם כתוצאה ממאמץ בעת היציאות. גם בזמן לידה נשים מקבלות טחורים מהלחץ. מומלץ על תזונה עשירה בסיבים תזונתיים. לפי הרפואה הסינית טחורים מדממים מעידים על חולשת הטחול ואפשר לחזק אותו בדיקור וצמחים סיניים. צמחי מרפא בשימוש חיצוני או פנימי יכולים לעזור לכווץ את כלי הדם במקום. בברכה, ד"ר אסתר מנחם מטפלת בדיקור סיניהוסף תגובה
-
-
צמחים
דיאנה 15/01/2015 | 20:05יש לי בגינה הרבה צמחים- -יש לי אלוורה וכו'..מעט לימונים . נענע זעתר שיבא וטימין-רוזמרין,גרניום וששונה. יכול להיות להם שימושים למשהו?משהו גם לקמטים סביב הפה? אני שמה רק זעתר בסלט ואלוורה קצת בקיץ על הפנים אבל שיבא וטימין מגעילים אותי.ולא אוהבת לשתות תה...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
צמחים
גב' ריקי וסרמן 18/01/2015 | 22:34דיאנה שלום יש לך גינה די מרשימה. כל הצמחים שציינת יכולים לשמש להעשרת מזונות או חליטות. אם יש לך אלוורה מסוג המשמש למאכל ? אפשר להוסיף חתיכה קטנה לשייק ו/או למיץ ירקות או למרוח על העור במקום בו יש גרד/פריחה או לצורך לחלוח העור. טימין ורוזמרין אפשר להוסיף לתבשילים שונים, זעתר אפשר להוסיף לסלט או כעלים בחביתה. עלי גרניום לימוני אפשר להוסיף ללימונדה טבעית. חליטת רוזמרין יכולה לשמש גם כמי-שיער. לחלק מהמבוגרים קשה לשתות חליטות צמחים, במיוחד את הסוגים המרירים כמו השיבה. אך בל נשכח את היתרונות הבריאותיים שלהם. כמעט לכל חומר במזון ו/או תבלינים וצמחי מרפא יש אלטרנטיבה, כך שלא חובה לאכול או לשתות אם הטעם לא ערב לחך. לגבי קמטים סביב הפה, ממליצה לך לפנות למטפלים המתמחים בדיקור סיני לפנים. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
כורכום כתוסף תזונה
שי 03/01/2015 | 13:28שלום, האם יש מחקרים שתומכים בכך שלתוסף התזונה כורכום יש השפעה אנטי דלקתית הדומה לתרופות ממשפחת הNSAID? בשביל לקבל את השפעתו האנטי דלקתית של הכורכום, באיזה מינון יומי כדאי לקחת, ולמשך כמה זמן? ואיזה בדיקות דם יש לבצע לפני במהלך ואחרי הטיפול? כי שמעתי שבכמויות גדולות לאורך זמן הוא עלול לפגוע בכבד. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תוסף כורכום
גב' ריקי וסרמן 03/01/2015 | 19:08שי שלום, צמח הכורכום נחקר רבות לאחרונה ויש הוכחות שיש לו פעילות אנטי דלקתית- כמעכב אנזים ציקלואוקסיגנאז,יצור פרוסטגלנדינים ו- תרומבוקסאנים (מעקב הצמדות טסיות הדם כלומר, נוגד קרישה). משפחת תרופות ה- NSAID כוללת תרופות רבות וכל אחת פונקציונאלית (ייעודית) למטרה אחרת. אם תכתוב לאיזו מטרה אתה מחפש פתרון, אוכל לענות לך באופן מדוייק יותר. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
תשובה
שי 05/01/2015 | 10:47קודם כל תודה על המענה. שנית, אני מעוניין להתחיל לקחת כורכום בגלל שבחצי שנה האחרונה יש לי כאבי גב, ברכיים, ירכיים, כתפיים, ובעצמות הבריח. עשיתי הרבה בדיקות החל ברנטגן, אחר כך מיפוי עצמות וגם MRI של העמוד שדרה. חשדו שיש לי A.S משום שיש לי פסוריאזיס בעור. לאחרונה שללו כל דלקת פרקים כלשהי. העניין הוא שעדיין יש לי כאבים, ואני חושב שהם אולי מאימונים אינטינסיביים בחדר כושר שעשיתי לכן רופאים הציעו לי NSIAD אבל חשבתי לנסות כורכום. השאלה באיזה מינון? 2 טבליות ליום? והאם אחת אחרי השניה? ולמשך כמה זמן? והאם יש בדיקות דם שצריך לבצע לפני לקיחת כורכום, במהלך, ואחריי? תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוסף כורכום
גב' ריקי וסרמן 05/01/2015 | 13:43שי שלום, הואיל ולא נמצא ממצא כלשה במיפוי עצמות ו-MRI , אפרט תשובתי: ברפואת הצמחים לא נהוג לתת צמח בודד , אלא לשלב כמה צמחים בפורמולה, כאשר כל אחד יכול לתת מענה בזווית שונה, או שילוב של כמה פעילויות רפואיות בו זמנית. לפי התיאור שציינת כמטפלת הייתי בוחרת בצמחי מרפא אחרים כמו למשל: זנטוקסילום, salix קורידליס או צמחי מרפא סיניים - לא נוטלים צמחי מרפא ללא השגחה ולווי של מטפל מוסמך. בנוסף ממליצה לעבור "סדרה" של דיקור סיני . אם תעדיף בסוף - כורכום , תבחר פורמולה המכילה גם פפרין (הספיגה משתפרת בשילוב השניים) כמו לכל צמח, גם לכורכום התוויות נגד : לפני ניתוח להפסיק ליטול הכמוסות, הוא אינו מתאים לשילוב עם תרופות נוגדות קרישה או חסימות בדרכי המרה ועוד. מינון יומי מומלץ בין 100-400 מ"ג 3 פעמים ביום . אם לא בצעת בדיקות דם לאחרונה , חשוב לדעת מאיזו רמה מתחילים. באופן כללי מומלץ "למבוגרים" לעבור בדיקות דם פעם בשנה. אם מצבך ישתפר אחרי הטיפול, אין צורך לבצע בדיקות בתדירות גבוהה. איזה בדיקות ? – המטפל שתלך אליו יבצע אבחון ויקבע בהתאם למצבך, אך כדאי שיהיו ברשימה: ספירת דם, תפקודי כבד וכליות, שקיעת דם ו/או CRP . בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
נפילה הורמונלית אצל צעיר, דיאטה
עידן21 01/01/2015 | 03:20שלום, אני בן 22, במהלך שנתיים השלתי כ15 ק"ג ממשקלי באמצעות ספורט ותזונה. ב4 חודשים האחרונים ירדתי 8 ק"ג נוספים באמצעות תפריט דל בפחמימה, עשיר מאוד בחלבונים רזים ושומנים בריאים (כגון שקדים אגוזי מלך וכו'). אני מתסף באומגה 3 ומולטי ויטמין של טוינלאב. יחד עם זאת, אני מרגיש ירידה רצינית בחשק המיני, בשמחת החיים ובחשק לצחוק. בבדיקות דם נמצאו רמות ויטמין D, טוססטרון וLH הרבה מתחת לנורמה !! כמו כן, הכולסטרול עלה (גם הטוב וגם הרע), הופנתי לאנדוקרינולוג. אני מבין שככל הנראה אני צריך להעלות את הצריכה הקלורית, כי הגוף היה בחוסר מסוים. אך האם ישנם מזונות מסוימים שמומלץ לאכול במצבי? תוספים שונים שכדאי לקחת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דיאטה ומצב הורמונאלי
גב' ריקי וסרמן 01/01/2015 | 19:25עידן שלום, אני מבינה את התסכול והמצוקה. רצית לרדת במשקל ובטח שמחת לנוכח הירידה היפה, אולם כנראה שוויתרת על רכיבי מזון חשובים. הורמון הטסטוסטרון מיוצר באשכים בהפרשת LH מיותרת המוח (היפופיזה) המפקחת על עוד בלוטות הורמונאליות .רמת הורמונים בכלל וביניהם טסטוסטרון מושפעת מתזונה לקויה, חוסר איזון הורמונלי, סטרס ודכאון. פעילות גופנית לא נכונה. כל הגורמים הנ"ל משפיעים ומושפעים אחד מהשני. כמו-כן, יכול להיות שהרמה הייתה נמוכה גם בעבר , אך הירידה במשקל החריפה את הבעיה . הרפואה הקונבנציונלית מטפלת בחוסר טסטוסטרון באמצעות משחה , תחליפי טסטוסטרון בכמוסות, מציעה שתקרא מידע רפואי בנושא , כוון שיש להם תופעות לוואי. לא ציינת איזה חלבונים צרכת וכמויות. כנ"ל מה רמות ויטמין D , טסטוסטרון וכולסטרול. למרות זאת אנסה לעזור לך הרפואה הנטורופתית לא מטפלת רק בחסרים (טסטוסטרון) אלא - בגורם. כמו-כן, בטיפול תהיה התייחסות גם לתסמינים נוספים כמו סטרס, דכאון , חוסר חשק מיני, פעילות גופנית (ממליצה על יוגה מכוונת לתסמינים הורמונאליים) ועוד. התזונה שמתאימה לחוסר טסטוסטרון צריכה להכיל בין השאר מינרלים כמו אבץ ומגנזיום + וויטמינים כמו 3 D וויטמין E. במולטי וויטמין יש מינונים יחסית קטנים של וויטמינים ומינרלים וזאת אולי הסיבה שנוצרו חסרים. מאחר שיהיה לך קשה להשיג המינונים המומלצים באמצעות תזונה בלבד, עליך לצרוך אותם גם בתזונה וגם באמצעות תוספי תזונה וצמחי מרפא שיעזרו באיזון ההורמונאלי, דכדוך , הגברת החשק המיני ושמחת החיים (שניהם בד"כ מופיעים ביחד) קשה להמליץ על מינוני תוספי התזונה , ללא מידע על הרמות הקיימות בגופך כעת (מאיזו רמה מתחילים ?) ממליצה לך לפנות לנטורופת באזור מגוריך על-מנת שימליץ וילווה אותך בתהליך. בדגש על צמחי מרפא אשר יותאמו במיוחד לך ולצרכי גופך. קח בחשבון שהתוצאות יהיו יחסית איטיות, במיוחד מילוי מאגרי ויטמין D . בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
וואו המון המון תודה ריקי !!
עידן21 01/01/2015 | 20:24מעריך את התגובה המפורטת, את פשוט נפלאה!! הטוסטסטרון עומד על 3.9, LH על 1.1 LDL 116 , HDL 68. הכולסטרול בכללי עלה מ147 ל 198 בחצי שנה. (גם הרע וגם הטוב עלו). ויטמין D עומד על 62. צרכתי חלבון של בערך פי 2 ממשקל גוף, בעיקר מבשר רזה, ביצים ומעט קטניות וקוטג' (על מנת לשמור על מסת שריר)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיאטה ומצב הורמונלי
גב' ריקי וסרמן 01/01/2015 | 22:20עידן שלום, אני ממליצה לך לבצע שוב בדיקות הדם. סביר להניח שהאנדוקרינולוג יעשה זאת. כמו-כן, אני מקווה שבצעת את בדיקת הטסטוסטרון בשעות הבוקר המוקדמות, כוון שאז רמתו בשיא והרמה יורדת ככל שמתרחקים משעה 08:00- 07:00 בבוקר. ואם לא עשית זאת, ניתן לשנות בפעם הבאה כולסטרול הינה תרכובת אורגנית חשובה ויש לו תפקידים רבים ,ביניהם יצירת הורמונים כמו טסטוסטרון, מיצי מרה, ויטמין D ועוד. הכולסטרול שלך היה בעבר נמוך וזה מראה שכבר אז התחילו "הבעיות". למרות שהיתה עליה של אחוזים נכרים (בתקופה קצרה), עדיין המדדים לא גבוהים. למרות זאת, צריך להתייחס ל"קפיצה" החדה בחצי שנה . סביר להניח שזה נובע מכל השיבושים המטאבוליים/הורמונליים שגופך עבר/עובר. ויטמין D – המדדים בכל קופ"ח שונים. רמה של 62 ננוגרם/ליטר לא נחשבת למאוד נמוכה אלא "גבולי". במקביל לפגישה עם האנדוקרינולוג, אתה זקוק גם לייעוץ תזונתי (כולל תוספי תזונה) וכמו בהודעתי הקודמת - אני ממליצה לך לפנות למטפל מוסמך, שימליץ לך על תזונה מאוזנת הכוללת פחמימות, שומנים וחלבונים במינונים בריאים. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
תודה רבה ריקי, את נפלאה !
עידן21 02/01/2015 | 19:55:)הוסף תגובה
-
-
עצירות קשה
רחל 28/12/2014 | 13:24אני בת 62 סובלת מעצירות הרבה מאוד שנים. הרבה פעמים עושה חוקן בביתי. מרבית שנות חיי לא אכלתי נכון ולא שתיתי מספיק (את זה אני יודעת ואני עובדת על זה) אשמח להבין אם קיים טיפול טבעי שיכול לעזור לי? מה עם תוספי תזונה? ממליצות על משהו מסוייםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
עיכול
רונן פרי 28/12/2014 | 17:44ממליץ לך לקחת תערובת אנזימי עיכול וצמחים- Comfort zone digestive complex. יש את התוסף הזה לסולגאר וזה מסייע בתהליך העיכול ולספיגת מיני מזון. עוזר גם בתופעות לוואי כמו עצירות שאת מתלוננת עליה. שיהיה בהצלחה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עצירות קשה
גב' ריקי וסרמן 28/12/2014 | 19:24גב' רחל שלום, על-פי נוהלי האתר, איננו יכולים להמליץ או לפרסם מוצר או תוספי תזונה. במיוחד במצבך -בעצירות רבת שנים , הייתי תחילה מנסה לברר , מה מקור העצירות . כמו-כן, במצבים קשים ,כפי שאת מתארת - תזונה בלבד אינה מספקת ויש צורך לשלב תוספי תזונה המכילים בעיקר צמחי מרפא (אשר צריכים לינתן בפיקוח מטפל). הייתי ממליצה לך לפנות לנטורופת (לפעמים פגישה אחת מספיקה), אשר יאבחן מה מקור הבעיה, גם יבדוק את תזונתך, וימליץ לך על : תפריט שיקל עליך (בעיקר מזון המכיל סיבים), על חליטות ו/או תבלינים מסויימים ותוספי תזונה/צמחי מרפא שיותאמו לצרכי גופך. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
כיצד לעשות אבחנה מדויקת בבעיות בטן
שמואל 21/12/2014 | 10:54שלום שלום, מזה חודש אני סובל מאי נעימות וכאבים בדרגות שונות בבטן (תחושת נפיחות, לחץ בבטן עליונה, טעם רע בפה, גזים עם ריח חריף, ללא שילשולים אך עם צואה קצת רכה). בדיקות התרבית יצאו שליליות, רגישות ללקטוז נשללה, וכך גם צליאק. האם יש מישהו או תחום מקצוע בתחום הרפואה המשלימה שיכולה לתת אבחנה מדויקת של מה שיש לי? כל כיוון או המלצה יתקבלו בברכה, שמואלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בעיות בטן
גב' ריקי וסרמן 21/12/2014 | 17:32שמואל שלום, התסמינים שציינת מאוד שכיחים והרפואה הנטורופתית יכולה לעזור לך. קשה לבצע אבחון דרך האתר, אך זה נראה כמו חולשת מערכת העיכול ובמיוחד של הקיבה (אולי עקב גיל ?.) במצב זה, המזון לא מתעכל היטב וגם לא בפרק הזמן הרצוי. כתוצאה - המזון שוהה זמן ממושך בקיבה ותוסס.הכאב והריחות יכולים לנבוע מגסטריטיס (דלקת). אם לא עברת בירור אצל גסטרואנטרולוג - כדאי לשקול בדיקת גסטרוסקופיה. ממליצה לפנות לנטורופת, אשר יאבחן הבעיה וימליץ על טיפול מתאים לתסמינך. בריאות וכל טוב. חג שמחהוסף תגובה
-
נשמע מאד לענין
שמואל 24/12/2014 | 10:18שלום ריקי, תודה על תשובתך המקיפה, היא עוזרת לי מאד. האם ענין הדלקת האפשרית יכול גם להסביר את הטעם הרע בפה? אני בן 38, בניתי על זה שהקיבה שלי תחזיק מעמד יותר זמן :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעיות בטן
גב' ריקי וסרמן 24/12/2014 | 19:11שמואל שלום, אכן, הנך צעיר ובגילך התופעה פחות אופיינית. אך אם אתה נוהג לאכול בשעות הלילה המאוחרות במיוחד מזון המכיל אחוזי שומן גבוהים (שוקולד, אגוזים, שווארמה, המבורגר וכו') סביר להניח שהתסמינים ביניהם הטעם הרע בפה יכולים להגרם מרפלוקס (החזר וושטי) או כל בעיה אחרת בקיבה. כדי לא להחמיר התופעה, אני ממליצה לך לפנות לנטורופת לצורך יעוץ תזונתי (לפעמים, פגישה אחת יכולה לעשות פלאים). בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
בלון קיבה
-
דמיון מודרך
-
בדיקות קשורות
-
תבחין מימן בנשיפה
-
תרופות קשורות
-
חומצה ניקוטינית
-
כולסטיראמין
-
מונחים קשורים
-
חילוף חומרים (מטבוליזם)
-
אנוג (ANUG)
פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםרפלקסולוגיה
בפורום רפלקסולוגיה ניתן להתייעץ עם גב' צילה סמל רצון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפלקסולוגיה
ד"ר עמנואל אטלי
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
צילה סמל רצון