פורום סרטן המעי הגס - עמוד 53
ד"ר רונן ברנר
ד"ר רונן ברנר מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בוולפסון (ושט, קיבה, לבלב, כבד, מעי דק, מעי גס, רקטום, אנוס, גידולים נוירו אנדוקריניים ו-GIST).
בוגר התמחות באונקולוגיה, מרכז הסרטן ע"ש דוידוף, בי"ח בילינסון בפ"ת.
מומחה ברפואה פנימית, פנימית ג' שיבא.
בעל נסיון קליני רב ברפואה פנימית ובאונקולוגיה. שילוב זה מאפשר מתן טיפול כוללני ועדכני במחלת הסרטן, בסיבוכי הטיפולים במחלה ובבעיות פנימיות שאינן קשורות ישירות במחלה ולכן נותרות לעיתים קרובות ללא מענה בחולים אונקולוגיים (חולי סרטן עם מחלות לב, סכרת, מחלות נוירולוגיות, מחלות ראומטיות).
דובר שפות:
עברית, אנגלית, יידיש.
* ד"ר רונן ברנר מנהל באינפומד את פורום סרטן הלבלב ופורום סרטן המעי הגס.
-
בן 83 סרטן מעי הגס עם גרורות רבות בחלל הבטן ומיימת
מודאגת 07/06/2014 | 18:54לאבי בן 83 , גילו בימים האחרונים סרטן מעי הגס עם גרורות רבות בחלל הבטן ללא גרורות באיברים פנימיים. יש לו מיימת בבטן כאבים חזקים 1. מה הטיפול ? אם בכלל ? 2. האם יעמוד בניתוח ? 3. האם יעמוד בטיפולים ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מודאגת
פרופ' יחיאל זיו 07/06/2014 | 18:58צר לי, אך אין לי מה להציע לך. רק לדאוג שלא יסבול מכאבים.הוסף תגובה
-
בן 83
מודאגת 07/06/2014 | 19:10אין שום טיפול שיכול להאריך חיים ? ביולוגי ? כימי ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מודאגת
פרופ' יחיאל זיו 07/06/2014 | 19:50רק יגביר את סיבלו. תנו לו את איכות החיים הי טובה שאפשר כל זמן שאפשרהוסף תגובה
-
בן 83
מודאגת 08/06/2014 | 07:30תודה על ההתייחסות הכנה האם הנחרצות זה בגלל המיימת שבבטן ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מודאגת
פרופ' יחיאל זיו 08/06/2014 | 08:18כן בנוסף לפיזור הגרורתי הנרחבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בן 83 עם פיזור גרורתי
ד"ר רונן ברנר 08/06/2014 | 22:09שלום לך. אני לא הייתי מוותר מראש. לפי התיאור שנתת הטיפול שיכול להתאים לאביך הוא אונקולוגי ולא כירורגי. מיימת ופיזור גרורתי נרחב אינם הוראת נגד לטיפול אונקולוגי תרופתי. קיימים בהחלט טיפולים כימיים וביולוגיים שעשויים לשפר את איכות חייו ולהאריכם. החלטה על ויתור ושיכוך כאב בלבד היא החלטה שתמיד ניתן לבצע, לאחר שקילת אמצעי הטיפול האונקולוגי וביחד עם החולה. יש לי נסיון רב בטיפול בקשישים עם פיזור גרורתי. את מוזמנת ליצור קשר בטלפון 03-5014942.הוסף תגובה
-
בן 83 עם פיזור גרורתי
מודאגת 09/06/2014 | 22:29תודה רבה !!!! אתקשר אליך מחרהוסף תגובה
-
-
גילוי מוקדם
יוסי 09/06/2014 | 13:32שלום, לאבי בן ה55 בבדיקה שגרתית של דם סמוי בצואה אובחן בקולונסקופיה בשבוע שבעבר מה שנראה כגידול סרטני במעי הגס בקוטר של 1.5 ס"מ . בפעם האחרונה שהוא עשה בדיקת דם סמוי היתה בינואר 2012 והיא היתה תקינה. מאז אני משתגע מדאגה מורטת עצבים עד לחזרה של הביופסיה ולבדיקת הC.T. בשבועות הקרובים אשר אמורה לבדוק אם היתה התפשטות לאיברים אחרים. האם יש משהו בנתונים הנ"ל אשר יכול לשער או לרמוז על שלב הגילוי? האם אפשרי כי מדובר בגילוי מוקדם עדיין? יוסי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
יוסי
פרופ' יחיאל זיו 09/06/2014 | 16:10בהחלט אפשרי שזה בשלב מוקדםהוסף תגובה
-
-
מעי הגס
יחזקאל 01/06/2014 | 09:21שלום, לפני שנה וחצי עברתי ניצוח להסרת אבסס. עד היום חתך הניקוז טרם התאחה וכתוצאה מכך יש לי עדיין דימום המופיעה על נייר הטואלט. לאחרונה אני סובל מלחץ גדול באזור עצם הזנב ומטה. כמו״כ יש לי קושי להתרוקן לגמרי. נקבע לי תור לגסטרו בעוד חודש וחצי האם זה דחוף או להמתין עד אז?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
יחזקאל
פרופ' יחיאל זיו 01/06/2014 | 10:39בדיקה ע"י כירורג קולו-פרוקטולוג. אם תרצה, צלצל למרפאתי 036401234הוסף תגובה
-
תגובה
יחזקאל 01/06/2014 | 10:48שלום ותודה על תגובתך המהירה. הייתי אצל פרופ׳ עופר קפלן אשר הפנה אותי לבדיקת קלנוסקופיה. על מנת להגיע לבדיקה יש להיבדק אצל רופא גסטרו אשר כאמור נקבע לי לעוד חודש וחצי. האם עדיין יש טעם שאגיע אליך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יחזקאל
פרופ' יחיאל זיו 01/06/2014 | 11:06פרופ קפלן כירורג מעולה. אין צורך להגיע אלייהוסף תגובה
-
תגובה
01/06/2014 | 11:17הוסף תגובה
-
תגובה
יחזקאל 01/06/2014 | 11:19תודה רבה - אני ממש מצטער אך האם לדעתך אין צורך לקדם את התור לרופא גסטרו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יחזקאל
פרופ' יחיאל זיו 01/06/2014 | 11:52לאהוסף תגובה
-
תגובה
יחזקאל 01/06/2014 | 12:00תודה רבה אני מכיר לך טובה על התייחסותךהוסף תגובה
-
-
כאב בטן עמום תחתונה בלחץ + גזים וקשיי הוצאת גזים
יוסי 28/05/2014 | 05:58בן 43 אחרי בדיקת קולונסקופיה עקב גידול ברקטום אצל אמי התגלו הממצאים האלו: כוס1:נכרת עם לולאה פוליפ 1 ס"מ ססילי ועם ביופטר פוליפ 4 מ"מ בסביבות גובה 40 ס"מ. כוס 2:נכרת עם לולאה פוליפ 8 מ"מ על גבעול בגובה 20 ס"מ. הקולונסקופיה עברה בסדר גמור רק לאחר כ 4 ימים יש כאב עמום לא חזק שמופיע בלחץ בבטן התחתונה בעיקר מצד שמאל אך לפעמים גם במרכז ואשר מקרין לגב התחתון.ישנם הרבה קולות וגרגורים מהבטן ולפעמים יוצאים גזים אבל אני מרגיש קשיי יציאתם כי אם בעבר מספיק הייתי יוצר עם שרירי הבטן טיפה לחץ היו משתחררים ועכשיו משום מה קצת פחות זה הולך. שאלותיי:האם זה יכול להיות כתוצאה מהקולונסופיה שעברתי או כדאי להמשיך בירור נוסף ואשמח אם תוכלו לומר לי על מה להתמקד? האם הפוליפים האלו שפירים או סרטניים ומה טיבם? ממה בעצם מגיעים הפוליפים האלו לחלל המעי ואם יש אפשרות למנוע בכלל את הופעתם ע"י שינוי אורח חיים,שינוי תזונה,אולי יש מזון שרצוי או לא רצוי לאכול שעוזר להופעתם ומנגד יכול למנוע את הופעתם בשנית. מצטער על שאלתי הארוכה פשוט זאת הפעם הראשונה שלי שאני עושה קולונסקופיה ואני רואה את אמי סובלת מאוד.בתודה יוסיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
יוסי
פרופ' יחיאל זיו 28/05/2014 | 13:23ממה נוצרים - איננו יודעים. סיבות רבות. שפירים או ממאירים - תמתין לביופסיה האם קשור לקולונוסקופיה שעעברת ? קרוב לוודאי שכן, פנה מיידית לגסטרואנטרולוג שביצע את הבדיקה. אם יש לך חום > פנה מיידית למיוןהוסף תגובה
-
-
סרטן מעי הגס - בת 28
עינב 01/07/2013 | 08:56בת 28, בריאה בד"כ. לפני כחודשיים לאחר כאבי בטן ודימום רקטלי - אושפזתי בבית חולים רמבם , ולאחר בדיקות: רקטוסקופיה,קולונוסקופיה, לקיחת ביופסיה,כרית פוליפים, בדיקת טרוס, בדיקת גסטרוסקופיה,סיטי בטן וחזה. גילו שיש לי סרטן 7 ס"מ מהרקטום, גידול ממאיר בגודל של 9.1 ס"מ. הרופאים טוענים, כי לא ניתן לנתח, מהסיבה שסבירות שהגידול יחזור - סיכוי גבוה. ולכן, החליטו שאעבור טיפול רדיותרפייה 5000 גריי, במשך 5 שבועות - 5 ימים בשבוע בשילוב עם קסלודה 3000 מ"ג ליום. ולאחר מכן לעבור ניתוח. האם ידוע מה הם תופעות הלוואי במצב זה? מה בערך סיכויים להחלמה? והאם לפי סוג הטיפול שאצטרך לעבור כעוד שבוע -האם אוכל לתקפד ולטפל בבת שלי יומיום ואם בזמן טיפולים מסוג זה ניתן לעבוד? אודה לעזרתך בנידון, עינבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מיכל
דר' יחיאל זיו 04/07/2013 | 12:23זהו ביוק הטיפול המקובל כיום. ניתן לנתח אך בשלב 2 ומעלה נותנים בדיוק את הטיפול הזה. לגבי תופעות לוואי וכל השאר ממליץ לך לשוחח עם האונקולוג והמנתח שלך, כך יאה. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סרטן רקטום - כימוקרינה
דר' רונן ברנר 06/07/2013 | 23:12שלום עינב. מצטרף לד"ר זיו, זה הטיפול הנחוץ. קיימים סיכויי החלמה מלאה טובים והם קשורים בעיקר לרמת התגובה לטיפול הכימוקרינתי שתקבלי. הטיפול בקרינה גורם למעשה לכוויה באזור המוקרן. הוא הורג תאים סרטניים בעיקר, אבל פוגע גם ברקמות בריאות ולכן קיימות תופעות לואי. כשמפרטים תופעות לואי של טיפול, חשוב לזכור שאצל חולה מסוים יש תופעות קלות ואצל האחר קשות יותר. עדיין לא ניתן לצפות איך יגיב חולה ספציפי. תופעות הלואי של הקרינה יכולות לכלול כויה בעור, כאב באזור הרקטום, שלשולים ולעיתים גם צריבה בדרכי השתן. יכולה להיות גם חולשה כללית. הטיפול הכימי מגביר את האפקט של הקרינה ולכן נותנים אותו במקביל. עלול לגרום גם לקילוף עור בכפות הידיים והרגליים, צריבה בפה ונטיה לזיהומים. עם תופעות הלואי ניתן להתמודד ואת תימצאי במעקב יומיומי של הצוות המטפל של מכון הקרינה. סביר שתוכלי לטפל בבת. לגבי עבודה, תלוי כמובן באופי העבודה, אבל קחי בחשבון שסביר שתזדקקי לחופשת מחלה לזמן הטיפולים עד לאחרי ההתאוששות מהניתוח. שני דברים הקשורים לגילך הצעיר : 1. הטיפול פוגע בשחלות ולכן קיימת פגיעה בפוריות. יש מספר אופציות לשימור פוריות. דברי על כך עם האונקולוג המטפל. 2. מומלץ מאד לפנות ליעוץ גנטי. בהצלחההוסף תגובה
-
סיפור דומה. בתחילת יולי סיימתי טיפול כימוקרינתי כזה בדיוק
נעה 23/08/2013 | 07:56עינב שלום, אני בת 39, בריאה עד לגילוי הגידול בקולונסקופיה. גם אצלי התגלה גידול רקטלי בגודל של כ10 ס״מ שחודר את כל שכבות המעי עד כדי פריצה, למזלי ללא גרורות. הפרוטוקול שקיבלתי זהה לזה שאת מתארת. עם זאת עברתי לפניו גם ניתוחון לכריתת פוליפים שפירים מתחת לגידול הממאיר. יכולה לשתף מניסיוני בלבד: בשלושת השבועות הראשונים תפקדתי כרגיל למעט ירידה בתיאבון ובחילה קלה נוסף על תשישות קשה שהייתי פותרת עם שנת צהריים (ממש קרסתי (קצת כמו תשישות של הריון). ולעיתים באמצעות קבלת עירוי נוזלים מאחיות המחלקה. לאחר שלושה שבועות החלו אצלי כאבים שדמו קצת לצירים בבטן מפעם לפעם. היו ימים ששילשלתי מספר רב של פעמים ביום (בחלקן לא הספקתי להגיע לשירותים) ובנוסף התפתחה אצלי פיסורה (אולי בשל חולשה של האזור שהיה לאחר ניתוח). זה טופל באמצעות משחה ייעודית ולקחתי במשך שבועיים גם משככי כאבים. לאורך כל התקופה עברתי גם טיפול בדיקור במרכז לרפואה משלימה לחולי סרטן בבית החולים. מה שחשוב לי בעיקר לספר זה ששבועיים מסיום הטיפול עליתי על מטוס עם שלושת ילדיי לחופשה וכבר הרגשתי מצויין. עברתי ימים שלמים של פעילות ללא צורך במנוחה ונהניתי מכל רגע. ביום שני הקרוב אני עוברת את ניתוח הכריתה של הגידול. כפי שייעץ קודמי חשוב לברר את סוגיית הפוריות. במידה ותרצי לשמוע עוד על ההתמודדות שלי ולדבר את מוזמנת לשלוח לי מייל פרטי. שיהיה בהצלחה ויעבור בקלותהוסף תגובה
-
אותו סיפור בדיוק..לאימי
רויטל 25/08/2013 | 19:19נעה, ראשית שיהיה בהצלחה בניתוח ורפואה שלימה! אם אפשר כשתוכלי לשלוח לך מייל לפרטי אשמח יש לי הרבה שאלות...אנחנו רק בתחילת הדרך תודה רבה ושוב רפואה שלימה רויטלהוסף תגובה
-
קשר
נעה 14/09/2013 | 19:08רויטל, בקשי ממנהלי הפורום את המייל שלי או פרסמי לי את שלך ואצור קשר. אני מחלימה מהניתוח יפה עם תוצאות טובות מהצפוי:) אשמח לשתף אותך נעההוסף תגובה
-
כתובת מייל
רויטל 29/09/2013 | 21:19היי נועה, שמחתי שלשמוע שאתמחלימה יפה מהניתוח! אשמח אם נוכל ליצור קשר במייל בעזרתם האדיבה של מנהלי הפורום- האם מנהלי הפורום יכולים לשלוח לי את המייל של נועה? תודה רויטלהוסף תגובה
-
צרי קשר
נעה 01/10/2013 | 22:43noa.grinboim@gmail.comהוסף תגובה
-
סלחו לי שאני נאלץ לקטוע את שמחתכם
יובל 25/05/2014 | 02:54אך מסרטן במעי הגס שקרוב לרקטום לא באמת מחלימים אם זה כך נדמה.המחלה חוזרת ובגדול. ומן הראוי והשקוף שהרופאים יהיו גלויים עם מטופליהם כי הטיפולים הם קשים מאוד וכפי שאמרתי לפעמים זה בפירוש סתם סבל מיותר.גם למטופל ובעיקר למשפחתו.ולא יעזור שום ניתוח ושום בטיח.זהו פשוט גורל אכזר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סרטן המעי הגס והרקטום
ד"ר רונן ברנר 25/05/2014 | 06:10שלום יובל. ההחלמה מסרטן הרקטום והקולון קשורה לשלב שבו הופיעה המחלה. אני מניח שחוית חזרת מחלה אצל אדם קרוב ומצער לשמוע זאת. אבל, הסטטיסטיקות מראות כי קיימת החלמה בעשרות אחוזים מהחולים. בסרטן הרקטום ספציפית, מתן טיפול משולב של קרינה מקומית וכימותרפיה לפני הניתוח, משפר באופן מובהק את סיכויי ההחלמה. השיפור הזה מצדיק מתן של טיפול שאינו קל אך מציל חיים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יובל
פרופ' יחיאל זיו 25/05/2014 | 23:04מצטרף לכל מילה של חברי דר' ברנר. אוסיף ואומר שאתה אדם רע ויהיו סיבותיך אשר יהיו לצגובה מסוג זה שלך. אנו עוישם הכל, לילות וימים כדי להיטיב עם אנשים חולים, מנסים להשפיע על אנשים לעשות סקרים לגילוי מוקדם. אתה - במחי שרבוט עלוב וחוסר התחשבות מוכרח הפיל אנשים ולקחת מהם כל תקווה. אנו הרופאים עונים בפורום זה בהתנדבות, מקדישים זמן יקר ללא כל תמורה (בטוחני שקשה לך להאמין שהרי נגטיביסט אתה, אך זו האמת). בוש לך.הוסף תגובה
-
-
בדיקת דם סמוי
שירי 25/05/2014 | 20:04האם קיומם של טחורים משפיעים על תוצאה חיובית בבדיקת סקר לדם סמוי שמבוצעת ע"י קופת חולים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת דם סמוי
ד"ר רונן ברנר 25/05/2014 | 22:21שלום שירי. טחורים יכולים להשפיע, אבל, מאחר וטחורים יכולים להתקיים יחד עם גידול במעי ומחלות אחרות, במקרה של בדיקת דם סמוי חיובית הם לא יהיו סיבה לכך שלא יבוצע בירור מלא.הוסף תגובה
-
-
פוליפ חיצוני - האם צורך בבדיקה פנימית ?
משה 15/05/2014 | 16:26שלום רב ! לפני מספר שנים נמצא בפי הטבעת פוליפ חיצוני אשר הוסר בניתוח חיצוני. אני מניח כי הביופסיה לא הראתה חלילה סימן לגידול סרטני. שאלתי - האם עקב המצאותו הייתם ממליצים לבצע בדיקה לסרטן המעי ואם כן איזה סוג של בדיקה ? אני בן 42. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
משה
פרופ' יחיאל זיו 15/05/2014 | 19:09זה שאתה מניח ולא יודע בוודאות - לא טוב. דאג לקבל תשובה פתולוגית. לנושא קולונוסקופיה : אם יש קרוב מדרגה ראשונה עם סרטן מעי גס אזי אתה חייב לעשות קולונוסקופיה . אם אתה סימפטומטי (דמם רקטלי) - מומלץ לעשות קולונוסקופיה גם אם אין סיפור מישפחתי. אם לא זה ולא זה ותשובת הפוליפ שהוסר הינה פוליפ היפרפלסטי - אזי אין צורך אלא בגיל 50הוסף תגובה
-
שאלת הבהרה
משה 17/05/2014 | 04:00ראשית - תודה ! 1. האם ב"קרבה ראשונה" כוונתך לאחים/אחיות והורים (בלבד) ? או גם דודים ? או סבים/סבתות ? 2. אני מניח שהפוליפ היה שפיר (כמובן שאבדוק שוב עם הרופא) מתוך חשיבה שלא יתכן שהיה מוצא ממצא ממאיר חלילה וחס, ולא מודיע לי. בהנחה והממצא אכן שפיר - הם לא יתכן שנמצאים עוד פוליפים שהן בתוך המעי ולא חיצוניים (כמו זה שהופיע לפתע בפי הטבעת) ? אני יוצא מתוך נקודת מחשבה שאם אחד הופיע בחוץ מי יודע מה מסתתר בפנים... או שאפשר להיות רגוע וכפי שאמרת לגשת רק בגיל 50 לבדיקה. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
משה
פרופ' יחיאל זיו 18/05/2014 | 20:181- כן , מישנה זהירות 2 - הכל ייתכן, אך עושים מה שמקובל....הוסף תגובה
-
-
אני בלחץ אטומי, עליה תלולה במרקרים
אוסי 13/05/2014 | 17:42סרטן מעי הגס עם גרורות בכבד ובצפק. אחרי שהחל טיפול באבסטין אוקסליפלטין ו- 5fu במשך 3 וחצי חודשים המרקרים ירדו מאד יפה. CEA בשיא היה 276 וירד ל- 189. CA 19-9 בשיא היה 209 וירד ל- 117 (ואפילו היו ירידות תלולות של 40 בשני הסמנים תוך שבועיים במיוחד בשני הטיפולים שקדמו לטיפול האחרון) והאופטימיות לגבי ההמשך היתה בשיאה. אחרי הטיפול האחרון חלה פתאום תפנית ויש עליות תלולות בשני הסמנים. CEA עלה מ -189 ל240. CA 19-9 עלה מ-117 ל- 147. וזאת תוך שבועיים. האם הגיוני שלפתע הגוף יצר עמידות בצורה כה דרסטית לטיפול הנוכחי ? או (אני מקוה )שהטיפול הצליח מאד ועקב תאי סרטן רבים שמתו, כמות גדולה של חלבונים מופרשת לדם מה שמעלה בצורה תלולה את ערכי המרקרים ? חשוב לציין שהטיפול האחרון היה קשה במיוחד הרבה בחילות והקאות וההתאוששות של הכדוריות הלבנות היתה יותר איטית ובדיקת הדם נעשתה לפני שהגוף הספיק להתאושש לחלוטין.וכן ה- GGT שתמיד היה בטווחים נורמלים עלה ל- 95. כל שאר אנזימי הכבד (GOT-AST, GPT-ALT )תקינים לחלוטין גם כעת. וכל שארהערכים תקינים. האם יתכן שיש ליקוי בבדיקה עצמה לדוגמא בתנאי אחסון הדם ו/או בתהליך ההפקה ? עד בדיקה זו תמיד התקבלו תוצאות באותו יום הבדיקה. והפעם הזו, בשל לחץ במעבדה, הפענוח של המרקרים נעשה במעבדה רק אחרי 5 ימים. התור לאונקולוג רק עוד שבועיים ואנו בלחץ נוראי....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עליה במרקרים
ד"ר רונן ברנר 17/05/2014 | 12:54שלום אוסי. כדאי להרגע. העליה בסמנים ברמות שאת מציינת אינה מכוונת בהכרח להתקדמות מחלה. בנוסף, אין תועלת בניטור רמות הסמנים פעם בשבועיים. אני מציע להיצמד להנחיות האונקולוג לגבי תדירות לקיחת הסמנים.הוסף תגובה
-
-
קולונוסקפיה קצרה
עדי 13/05/2014 | 22:19מזה מספר חודשים שינוי באופן היציאות. לעיתים יציאות רכות ולעיתים תחושה של חוסר התרוקנות מלאה. כמו כן נאלצת לעזור לצואה לצאת ע״י לחיצה על האיזור על מנת לעזור לצואה לצאת. מניפולציה ידנית. ישנם טחורים חיצוניים כבר מספר שנים. בשבועיים האחרונים גם כאבי בטן עמומים. הרופא אמר לי שניתן לבצע קולונוסקפיה קצרה במידה וארצה. האם תסמינים אלו מתאימים לסרטן המעי?? האם יש סכנה בביצוע הבדיקה? בת 35. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עדי
פרופ' יחיאל זיו 14/05/2014 | 15:35לא מתאים לסרטן מעי, מאפיין יותר רקטוצל, טחורים גדולים ןעןד. מצריך בדיקה ידנית וקולונו קצרה ולפי התוצאות ייתכן ויהא צורך בבדיקות נוספות.הוסף תגובה
-
-
פולים במעי הגס שמול כ חמש ס״מ לא סרטני א) אים מיטה טיפולית סרגין אפרה אדום זה טוב ב) ניתוח להוצי את הפוליפ שלם מפי העבעת
כהן 07/05/2014 | 07:20אני עשיתי את כל הבדיקות הפוליפ יחסית שטחי חדירה בן 1) ? 2) יש לי פקס 035346960הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כהן
פרופ' יחיאל זיו 07/05/2014 | 23:45לא מבין אותךהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אי ספיקת כבד
-
הפטיטיס G
-
בדיקות קשורות
-
ניקוז ציסטה מהשד
-
צילום חזה
-
תרופות קשורות
-
צפטריאקסון
-
ליזינופריל
-
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
-
מונחים קשורים
-
אדנוזין
-
איטריום 90
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל