פורום סרטן המעי הגס - עמוד 55
ד"ר רונן ברנר ד"ר רונן ברנר מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בוולפסון (ושט, קיבה, לבלב, כבד, מעי דק, מעי גס, רקטום, אנוס, גידולים נוירו אנדוקריניים ו-GIST). בוגר התמחות באונקולוגיה, מרכז הסרטן ע"ש דוידוף, בי"ח בילינסון בפ"ת. מומחה ברפואה פנימית, פנימית ג' שיבא. בעל נסיון קליני רב ברפואה פנימית ובאונקולוגיה. שילוב זה מאפשר מתן טיפול כוללני ועדכני במחלת הסרטן, בסיבוכי הטיפולים במחלה ובבעיות פנימיות שאינן קשורות ישירות במחלה ולכן נותרות לעיתים קרובות ללא מענה בחולים אונקולוגיים (חולי סרטן עם מחלות לב, סכרת, מחלות נוירולוגיות, מחלות ראומטיות). דובר שפות: עברית, אנגלית, יידיש. * ד"ר רונן ברנר מנהל באינפומד את פורום סרטן הלבלב ופורום סרטן המעי הגס.
קרצינואיד בתוספתן ענב 22/03/2014 | 23:07שלום רב, לפני כחודשיים עברתי ניתוח להוצאת תוספתן מודלק. בפתולוגיה נמצא קרצינואיד 0.8 , נמצא בבסיס וישנה חדירה לכלי דם ועצבים. כיום אני נמצאת בשבוע 33 להריון. ייעצו לי לגדת לניצוח כריתת המעי הגס הימני לאחר הלידה וכי אין דחיפות. בכל זאת אני מאוד חרדה ולחוצה. אשמח לוות דעתכם, תוגההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קרצינואיד בתוספתן ד"ר רונן ברנר 25/03/2014 | 01:15שלום ענב. הגישה המקובלת לגידולי קרצינואיד בתוספתן, מחלקת אותם לגדולים מ-2 ס"מ שאז יש צורך בכריתת מעי ימני. לגבי גידולים קטנים מ-2 ס"מ אין קוים מנחים אחידים ונהוג לכרות מעי ימני במידה וקיימים גורמי סיכון, כמו חדירה לכלי דם ועצבים. בגידולים קטנים מ-1 ס"מ הסיכוי לקיום מחלה מחוץ לתוספתן קטן מאד. לאור הנתונים והקירבה למועד הלידה ובהנחה שהוציאו את הגידול בשלמות, נראה שהגישה של הכירורג לבצע כריתת מעי גס לאחר הלידה הגיונית.הוסף תגובה
בדיקת CTC לירן 11/08/2013 | 11:19שלום לכם, התכתבנו בשבוע האחרון, לאימי יש סרטן המעי הגס דרגה 4. ישנה חברה(cancerhope.co.il)בראשות גליה בסול כוכב, המציעה טיפול ממוקד בסוגי ובמתן כימותרפיה באמצעות בדיקת CTC - Circulating Tumor Cell. וכן מתאימה תפריט תזונה ותפריט תוספי תזונה. הם אומרים שהם שולחים את הבדיקה לגרמניה ושם מבצעים כ60 סוגי כימותרפיה על התאים בכדי לדעת איזה סוג כימו פועל על התאים הסרטניים בצורה האופטימלית. מאחר ויש גם הרבה נוכלים בתחום, אני אשמח לדעת אם זה משהו שנתקלתם בו בעבודתכם והאם לדעתכם הוא כן יכול לתרום למיקוד הטיפול ומתן הכימותרפיה? תודה רבה לירןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה CTC דר' יחיאל זיו 12/08/2013 | 07:59כן נפגשתי, לא מדובר בנוכלים, אך לגבי התוצאות - הדעות חלוקות. אני לא ראיתי תוצאות מעודדותהוסף תגובה
תשובת מומחה CTC דר' רונן ברנר 13/08/2013 | 01:41שמעתי גם על חברה זו. יש לא מעט שיטות ותורות חלופיות המתיימרות להצליח באופן יוצא דופן בטיפול בסרטן. המשותף להן הוא, שאין תעוד מסודר ומבוקר של התוצאות. נראה כי שיטה לא מקובלת שהיתה מצליחה לספק תוצאות טובות מהשיטות המקובלות, היתה הופכת מיד למקובלת. בשלב בו אמך נמצאת, אני ממליץ לקבל את הטיפול המוכר שיש הוכחות רבות כי עוזר.הוסף תגובה
תודה רבה לשניכםלירן 13/08/2013 | 10:09אני מודה לכם מאוד על המענה המקצועי והמהיר!הוסף תגובה
ניסיון חיובי עם בדיקת CTCמורן 17/03/2014 | 18:13חבר שלח לי את הדיון הזה ומצאתי לנכון לשתף את הקוראים שיש לנו ניסיון טוב עם הבדיקה אמנם בסרטן השד אבל חשוב לדעת שזה עזר לשותפתי לחיים שנכשלה בהרבה טיפולים קודמים ואחרי הבדיקה סוף סוף קיבלה טיפול שנתן לנו שקט כבר חצי שנה.הוסף תגובה
סרטן המעי הגס- עבור ד"ר ברנר דניאל 10/03/2014 | 11:44שלום, אבי אובחן כחולה בסרטן המעי הגס לפני שבעה חודשים, הוא עבר ניתוח לכריתת חלק מהמעי הימני והחל בטיפול כימוטרפי שנמשך כחצי שנה של אווסטין וקסלודה. לפני תחילת הטיפול הוא נשלח לפט סיטי שמצאו שם שני ממצאים חריגים , לקראת אמצע הטיפול נראה שיפור דרסטי בממצאים (אחד נעלם והשני קטן מאוד) בסוף הטיפול עשה טפ סיטי בשנית שהראה שהממצאים חזרו : בבדיקה הנוכחית הופיעה קליטה פתולוגית חדשה בעוצמה suv max 3.0 בגוש רקמתי הידוע בטן מימין קדמי לחלק השלישי של התריסריון (עד כ 1.3 ס"מ) כמו כן הודגמה קליטה פתולוגית בקשריות לימפה כ- 0.7 ס"מ ברטרופריטונאום פראאורטלית משמאל,אשר גדלה במ"מ בודדים מהבדיקה הקודמת שאלתי: מה משמעות הממצאים? ומה בדכ עושים במצב כזה? ניתוח? כימיותרפיה? הקרנה? ומהם אחוזי ההישרדות במצב כזה (משוערים כמובן) ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סרטן המעי הגס ד"ר רונן ברנר 13/03/2014 | 00:34שלום דניאל. במצב שאתה מתאר נשאלת למעשה השאלה, האם התקדמה המחלה תחת טיפול. הפיענוח המילולי שהבאת אינו מספק והתשובה תינתן ע"י האונקולוג המטפל שמחליט בד"כ בישיבה משותפת עם רדיולוג, אם אכן התקדמה. אם כן, השלב הבא הוא החלפת הטיפול הכימי. שרידות היא אינדבידואלית ותלויה בגורמים רבים. כללית אציין שסדרי הגודל של אורך החיים של חולים עם סרטן קולון גרורתי השתנו בשנים האחרונות מחודשים לשנים.הוסף תגובה
פוליפ שטוח שהתגלה בקולונוסקופיה פרח1 12/03/2014 | 15:17בקולונוסקופיה התגלה גוש פוליפואידי כי30 מ"מ עם בסיס רחב מאד ושטוח-ללא גבול מוגדר בינו לבין הקולון-אינו מכוייב ואינו חוסם-באיזור המעי הימני בכפף הכבד. ממצאי ביופסיה: hepatic flexure: small superficial framents of tubulovillous adenoma with suspected focal high grade dysplasia no invasion. לפי הגסטרואנטרולוג לא ניתן לכריתה אנדוסקופית בהמלצתו נשלחתי לכירורג שממליץ על כריתת קולון ימני לפרוסקופי. אבקש חו"ד נוספת ואם יש דרך אחרת חוץ מכריתה?? אני בת 51 ובריאההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פרח1 ד"ר יחיאל זיו 12/03/2014 | 19:06חד משמעי - לנתח, ניתן לבצע בטכניקה לפרוסקופית אך אם לא סומן הממצא , עלולים לפספס אותו, ישנה גם טכניקה רגילה בה ניתן למשש. את הממצא (לא ניתן למשש בלפרוסקופי. כל שיטה עם יתרונות וחסרונות שלה). אם רצונך בייעוץ נוסף (זה תחום התמחותי) צלצלי למרפאתי 036401234הוסף תגובה
גוש בפטמה שאלה 12/03/2014 | 04:36בן 21 בד"כ בריא , לפני שבוע התחילו לי כאבים בשד ימין הכוללים כאבים בפטמה הימנית כאשר אני נוגע באיזור בלבד ., ואין איזה שינוי חזותי באיזור, כשאני נוגעה אני מרגיש גוש מתחת לפטמה האם זה יעבור לבד או שיש ממה לחשוש תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גוש בםטמה ד"ר יחיאל זיו 12/03/2014 | 08:42אמנם זה לא נוגע לפורום זה, אך עליך ךה יבדק בהקדם אצל כירורגהוסף תגובה
צואה מוזרה אני 10/03/2014 | 13:04שלום רב, בת 26. לפני כ-4 חודשים היו לי בחילות והקאות, היה חשש לצהבת- בדיקות דם יצאו תקינות. עשיתי סוגשל דיאטה לפי המלצת הרופא ועכשיו הכל בסדר. אני אוכלת רגיל (אך מרגישה ירידת במשקל), אך לאחרונה(מאז המקרה) הצואה שלי נראית לי מוזרה. בהתחלה הייתה בהירה ורכה, אחרכך נראתה לי בצבע הרגיל, אך היו כל מיני דברים צהובים בתוכה לא ברורים וכמו גרגירי סומסום חומים/אדומים. לפני כשבוע סבלתי מעצירות והרגיש לי כאילו יש לי טחור חיצוני שממש כאב, העצירות עברה ועכשיו הצואה שלי רכה. היום ראיתי כי בתוך הצואה יש נקודות אדומות-שחורות/כהות. ועכשיו אני בחרדות כי לא ביצעתי כלל מעקב אחר הצואה. ממה כל זה יכול לנבוע ? האם זה חמור ? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צואה מוזרה ד"ר יחיאל זיו 10/03/2014 | 20:27גשי והיבדקי ע"י רופא גסטרואנטרולוגהוסף תגובה
קולונוסקופיה ורטואלית יאיר. 09/03/2014 | 21:28שלום, ביצעתי בדיקה במכון מור קולונוסקופיה ורטואלית ויצא תקין. כמו כן ביצעתי בדיקה דם סמוי בצואה ויצא שלילי. ( ביצעתי את הבדיקה הנ"ל עקב שיצא לי דם על הנייר טואלט היה לי בעבר פיסורה וטחורים ) האם הבדיקות הנ"ל מספיק אמינות. הפרוקטולוג שם אותי במעקב. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה יאיר ד"ר יחיאל זיו 10/03/2014 | 20:26קרוב לוודאי שהסיבה בחלק התחתון של מערכת העיכול והסיבה השכיחה הינה טחורים. שילוב תוצאות הבדיקות - אמיןהוסף תגובה
ct חזה בטן אגן אינה 06/03/2014 | 08:35שלום רב, אימי עברה ניתוח עקב גידול במעי ב2/8/2011. עברה טיפול כימוטרפי. כרגע נמצאת במעקב. ב2/2014 בוצע ct חזה בטן אגן. יצא תקין(הינו אצל אונקולוג מטפל). רציתי לשאות מדוע בct אין התייחסות לקיבה? מה זה אומר? האם יש בדיקה נוספת שצריך לעשות שתתייחס לקיבה ספציפית? בנוסף, למה צריך לשים לב (אונקולוג קבע לנו פגישה לעוד 6 חודשים) במהלך הזמן הזה. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אינה ד"ר יחיאל זיו 06/03/2014 | 09:18הי, כנראה השמטה של הרדילוג, אך ניתן לראות את הקיבה ב CT אם יש חשד מסוים לקיבה יש לבצע גסטרוסקופיה. כל שינוי בתחושה, בתאבון, בהרגלי יציאה וכו'- מומלץ להיבדק קודם לכןהוסף תגובה
קיבהאינה 06/03/2014 | 09:59תודה רבה על תגובתך המהירה. השאלה היא אם כן יש בעיה בקיבה, זה אמור להופיע בct?ומה זה אומר השמטה? יתכן ופיספנו משהו חשוב? אני יודעת שאונקולוג של אימי בודק את הדיסקים גם ללא קשר לפיענות שאנחנו מביאים. למען האמת זה כבר ct רביעי של אימי ואף פעם לא צויין שום דבר על קיבה. כרגע שאלתי כי אמא מתלוננת כשבוע על חולשה וכאבים לא חדים בקיבה. היתה ממליץ על גסטרוסקופיה דחופה?הוסף תגובה
תשובת מומחה אינה ד"ר יחיאל זיו 06/03/2014 | 14:28התייעצו עם האונקולוג שלכם, לי נראה שלאור הסימפטומים של אמא ראוי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג אם יש מקום לגסטרוסקופיה כהשלמה ל CT שבוצעהוסף תגובה
תשובת מומחה CT חזה בטן אגן ד"ר רונן ברנר 08/03/2014 | 11:03שלום אינה. אכן רדיולוגים רבים משמיטים את המשפטים העוסקים בקיבה מדו"ח הפיענוח במידה ולא נראו ממצאים חריגים ולא בגלל שלא הודגמה. במעקב לאחר כריתת גידול במעי אין צורך בבדיקה משלימה ל-CT המכוונת לקיבה. מאידך, אם קיימים סימפטומים חדשים בבטן (לא בטוח שהם דוקא מהקיבה) יש צורך לבררם. כפי שהציע ד"ר זיו, האונקולוג המטפל הוא כתובת נכונה.הוסף תגובה
ניתוח מעי גס + קולונוסק טניה 02/03/2014 | 23:56הגידול נמצא 13 ס"מ מעל פי ה הטבעת. המנותח בן 45, בריא מה אומרת הגדרת הנתוח? כיצד מומלץ לנתח ???הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניתוח מעי גס ד"ר רונן ברנר 03/03/2014 | 23:20הגידול לפי תוצאת הקולונוסקופיה נמצא בגבול המעי הגס והרקטום. עומק מדויק של הגידול וגישה טיפולית בהתאם, ניתן לקבוע רק ע"י רקטוסקופיה. לכן, אתם צריכים לפנות בהקדם לפרוקטולוג. בהמשך ובהתאם לתוצאות הרקטוסקופיה ובדיקות הדמיה נוספות יוחלט אם לבחור בניתוח תחילה או בכימותרפיה וקרינה תחילה ואח"כ ניתוח.הוסף תגובה
תשובת מומחה טניה ד"ר יחיאל זיו 04/03/2014 | 13:36להלן תשובתי מה 24.2 : "1 - - לא. ניתוח עם רובוט משלב טכניקה לפרוסקופית אך נעשה עם רובוט 2 - לכל שיטה היתרונות שלה והחסרונות. אני מדבר על קונבנציונלי מול לפרוסקופיה. הרובוט תופס תנופה בגידולי רקטום ולא כ"כ בגידולים המצויים במרחק 13 ס"מ מפי הטבעת שזה גבולו העליון של הרקטום." לגבי הנתון שנתת כעת : לאור מרחק הגידול מפי הטבעת אשר אני מקווה שנמדד ברקטוסקופ קשיח יש ללכת ישירות לניתוח ולא להערכה קדם ניתוחית אם לתת טיפול כימי והקרנתי לפני הניתוח. קיימות 2 אופציות : ניתוח בשיטה לםפרוסקופית או קונבנציונלי. לכל שיטה יתרונות וחסרונות. חולק אני על חברי דר רונן, אינך צריכה פרוקטולוג אלא מנתח קולורקטלי (מומחיות על בתחום זה של כירורג כללי אשר התמחות זו, לפי נתוני ספרות עולמית - תוצאות טובות יותר מכל הבחינות מאשר כירורג כללי שלא עשה התמחול על כזו). בהיותי כזה , אם תרצי, פני למרפאתי 036401234 או 036401206 אם ברצונך על מומלצים בתחום הזה מאזור הצפון או הדרום, אוכל לסייע לך למי לפנות.הוסף תגובה
רירית מעובה יוסי 02/03/2014 | 09:421. בדיקה היסטולוגית מראה קטעי רירית במבנה של פוליפ, הרירית מעובה במידה בולטת ע"י התארכות קריפטות במבנה סיסי, עם מוקדים של דיספלציה בדרגה גבוהה, אין לראות רירית תקינה בגבול הכריתה. זהו תיאור מיקרוסקופי של קולונוסקופיה. 2. הוצאו 2 פוליפים שפירים. האחד 10*10*8 בקוטר 3 מ"מ אורך 3מ"מ. השני 10*5*5 בסיס בקוטר 3 מ"מ. לא מבין כלום נקבע תור לקולוסקופיה לעוד חודש ומאידך נרשם דחוף. האם מישהו יסביר לי כי אני בחששות אדירים. בעברי גידול בקיבה בשנת 94. ובהווה זוהה אצלי גידול ממאיר בערמונית שלא מטופל רק במעקב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה יוסי ד"ר יחיאל זיו 02/03/2014 | 09:47דיספלזיה בדרגה גבוהה ללא רירית תקינה בשולי כריתה מחייב המשך ברור ובהקדם. לא לחכות חודש !!!. חשוב גם במיקום המדויק מאין נלקחו הפוליפים וצה האבחנה במדויקת של שני האחרים - לא מספיקה המילה "שפירים" ייתכן ולא אהיה זמין עד מחר בבוקר היות ועוד מספר שעות אני יוצא בדרכי חזרה לארץ.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דיכוי מח העצם
-
אוסטאוארתרופתיה היפרטרופית
בדיקות קשורות
-
בדיקת טיי-זקס
-
סידן בדם
תרופות קשורות
-
גמציטאבין
-
דיסודיום קלודרונאט
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
מונחים קשורים
-
אדנ-
-
גידול שפיר
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל