פורום רפלקסולוגיה - עמוד 35
צילה סמל רצון
צילה סמל רצון, בעלת הקליניקה "אלאורם" – קליניקה לרפלקסולוגיה, עיסויים, עיסוי לימפטי וטיפול אנרגטי מרחוק.
מפתחת הקורס הדיגיטלי "דואט עם אנדו" – להקלה על כאבים לחולות אנדומטריוזיס (בעבודה עצמית של עד 7 דקות ביום).
מומחית לבצקות ולמצבים פרודלקתיים, מומחית לסטרס פיזי ונפשי.
בעבר התמקצעתי בתחום העיסויים בכל הנוגע לגב תחתון, מחלת נהגים ועוד.
בנוסף לכל הנ"ל, אני גם ארומתרפיסטית במקצועי. למדתי טיפול באמצעות פרחי באך, עיסוי בקני במבוק, עיסוי בטכניקות מתקדמות, עיסוי הריון, טיפול באמצעות כוסות רוח כולל הקזת דם (חיג’אמה), דמיון מודרך, קינזיוטייפ ועוד.
הקליניקה מתמחה בעיסוי לימפטי לאחר ניתוחים אסתטיים, סטרס פיזי ונפשי ומצבים פרודלקתיים (פיברומיאלגיה, בצקות, מחלות אוטואימוניות, אנדומטריוזיס ועוד).
עיסוי לימפטי הוא למעשה עיסוי למערכת ניקוז הרעלים של הגוף. כאשר היא בעומס, מצטברים רעלים (טוקסינים) שעלולים לגרום לבצקות או להחמיר כאב ממחלה קיימת.
בטיפול בסטרס אני משלבת רפלקסולוגיה, ארומתרפיה, עיסויים, דמיון מודרך ועוד.
במסגרת הטיפול האנרגטי אני מתמחה בפירוק והרכבה של חוזים נשמתיים – לשחרור דפוסים ישנים ויצירת חוזים מיטיבים.
האני מאמין שלי...
אני מאמינה ביחס אישי לכל מטופל.ת – ממש שירות פרא-רפואי אישי.
עוזרת לנשים לאחר ניתוח למצוא את עצמן מחדש בתוך הגוף המנותח, להשתחרר מהבצקות ולהרגיש טוב יותר עם עצמן ועם גופן.
אני יושבת עם כל מטופל ומטופלת כדי להבין את מקור הבעיה, ועובדת לפי זה מתוך ידיעה שככל שנקלף את שכבות הבצל – נגיע לעומק העניין, ויהיה קל יותר לטפל בשורש הבעיה, בין אם היא פיזית או רגשית.
לאחר שנים של ניסיון בתחום הטיפולי, אני עדיין מתרגשת לראות את השיפור במטופלים – את שחרור הסטרס (באמצעות רפלקסולוגיה, ארומתרפיה ושיטות נוספות) ולראות א.נשים שרוצים לטפל בעצמם ולהרגיש טוב יותר.
-
עוד שאלה לגבי מטופלים
לימור 06/11/2011 | 09:09שלום יעל, התחלתי לעבוד בקופת חולים ולכן מרובות השאלות.. :) אני רוצה לשאול, אדם בגיל 29, שוטר במקצועו, כל שעות היום על הרגליים בנעליים סגורות. מתלונן על כאבים חדים בכפות הרגליים רק בערבים, כשמגיע הביתה. טוען שכאשר לוחצים לו חזק על הכאב זה מה שעוזר לו, "מוציא את הכאב החוצה". בכפות הרגליים יש הרבה יובש. גם זה מטריד אותו, טוען ששם כל ערב קרם וזה לא עוזר... רוצה לדעת מה זה היובש הזה. מה שאני רואה זה שבכף רגל שמאל בלבד העקב כולו ביובש. בנוסף בשתי כפות הרגליים יש יובש באזור המים, רק באזור הגשר (לא השקע), חלק מהיובש הוא בעצם קילוף כזה לח של הכף רגל, לא ממש יובש. בעקב זה יותר יובש. (עד כמה שזוכרת.. הטיפולים שם מאוד קצרים ועוד לא הצלחתי ממש לתעד לעצמי את זה). אני עובדת איתו על הרגעה, ניקוי, לימפה של כפות הרגליים. בעיקר רוצה להבין מבחינה רגשית את עניין היובש והקילופים שיש לו. בינתיים עשיתי לו שני טיפולים. אחרי הטיפול הראשון אמר שמרגיש טוב, שהטיפול גם מרגיע וגם מוסיף לו כוחות, שיוצא יותר ערני ממה שנכנס. בטיפול השני דיווח שיום אחרי הטיפול הראשון היו כאבים מאוד חזקים שנמשכו גם יום נוסף אחרי ואז זה נרגע. האם צריכה ללכת עם הבקשה לו לעבוד חזק במקומות בהם זה כואב לו? המצב וההשפעה של הטיפולים עוד לא ברור ובתחילת הדרך, אבל בכל זאת אשמח לעוד איזה הערה/הארה בעניין, במיוחד ברובד הרגשי. לשאלתי אליו - אין בעיות שקשורות במשפחה/עבודה - מה שקשור ביסוד האדמה. תודה לתגובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מטופלים
גב' יעל רוקח 11/11/2011 | 14:33לימור, לפי התיאור, יתכן כי יש על הרגל פטריה ולכן הקילופים הלחים. לגבי העקב- ציינת שמדובר באיזור האדמה, ולטענתו אין בעיות הקשורות במשפחה/עבודה. אך אלמנט האדמה מספר לנו גם על פחדים קיומיים, קשר לאמא, קושי בהתקרקעות, התעסקות עם מוות (לאו דווקא פיזי, יכול להיות סוף של תקופה או משהו כזה- יכול להתחבר לפן נוסף של הקילופים שמדבר על התחדשות..). יתכן שיש קשר למה שהוא עובר בעבודה (מנסיון, עבודות בטחוניות אינן קלות ולעיתים חווים דברים לא קלים ואף קשה/לא ניתן לדבר עליהם). הייתי ממשיכה בטיפול כפי שציינת- הרגעה-והרבה, ניקוי, לימפה. ולגבי עוצמת הטיפול- כשמטופל מבקש עבודה חזקה מאד- מספר לנו המטפלים שכרגע הוא יכול להתמודד עם ה'כאן ועכשיו', להרגיש את הכוח ולהישאר עירני בניגוד לעוצמה רכה מאד שמאפשרת למטופל להירגע ולמטפל להיכנס עמוק לנפש (כמו בטכניקה המטא-מורפית). לכן, הייתי ממשיכה עם העוצמה החזקה-זה מה שהוא רוצה ומסוגל להתמודד. בהמשך, הייתי בודקת אם ניתן להפחית עוצמה. יעלהוסף תגובה
-
בהמשך למטופל עם היובש בעקב.
לימור 11/11/2011 | 21:16תודה יעל על התגובה. בינתיים הייתה לי פגישה טיפולית נוספת עם הבחור. הוא סיפר שהיה בשבוע האחרון שיפור במצב הכאבים. שיפור בתדירות הכאבים - לא כל יום היו כאבים, כשהיו כאבים היה באותה העוצמה לדבריו. הפעם לא נתקלתי בקילופים לחים, היובש בעקב זה רק בכף רגל שמאל! אחרי שסיפר לי על השיפור בכאבים, אמרתי לו שהטיפול לא חייב להיות כואב בשביל שיעזור ושלא סתם מטפלת איפה שמטפלת.... הוא ענה שאוקיי, הוא עכשיו שותק וזהו. ואכן הוא ממש הצליח בטיפול הזה להרפות ואפילו להירדם. תודה על ההרחבה בעניין יסוד האדמה ואכן מעניין לשאול אותו לגבי השפעת העבודה עליו - ברמת מחשבות/דאגות/תחושות בכל מה שקשור לנושאים קיומיים. באופן כללי הוא עושה רושם של אדם מאוד רציונלי. בנוסף הפעם גם שמתי לב ליובש בשתי כפות הרגליים באזור הכתף.... מה שדיי שכיח, אבל גם - מצביע על לקיחת אחריות רבה בחייו.. רציתי לשאול אותך - מה אפשר להסיק מכך שהיובש בעקב הוא רק בכף רגל שמאל? אני יודעת שכף רגל שמאל שייכת יותר לתחום הרגש, לתחום הקשר שלו עם עצמו, לקשר שלו עם האמא.... תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
גב' יעל רוקח 12/11/2011 | 21:24לימור, התשובה אצלך- ציינת שהוא אדם מאד רציונלי, ציינת שהבעיות הן בכף רגל שמאל השייכת יותר לתחום הרגש, והיובש הוא בעקב. כלומר, הקושי אצלו הוא בהתמודדות הרגשית עם כל מה שמציין העקב, אלמנט האדמה. קושי בהתמודדות הרגשית עם אמא/פחדים/קרקע יציבה/פרנסה וכו'.. (שוב, לא פוסלת קושי בהתמודדות הרגשית עם החוויות בעבודה שלרוב קשה או לא ניתן לשתף). יעלהוסף תגובה
-
תודה
לימור 12/11/2011 | 21:28אחלה. תודה רבה על המיקוד והסדר והחיבור של הדברים... :) זה עוזר. תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שמחה שעזרתי
גב' יעל רוקח 12/11/2011 | 21:42הוסף תגובה
-
-
שאלה של מטפלת
לימור 06/11/2011 | 08:56שלום יעל, אני רוצה לשאול: 1) לגבי מקרה שבו כפות הידיים נרדמות בזמן הטיפול שאני עושה. מה זה אומר? למה זה קורה? האם זה תקין שזה קורה? תודה. 2) לגבי בצקות בכפות הרגליים, באזור הקרסול. האם כאשר לוחצת ולא נוצרת גומה זה אומר שזה בצקת? מה זה אומר שזה קורה ואיך מטפלים בזה? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
גב' יעל רוקח 11/11/2011 | 13:19לימור, 1. כפות הידיים- בהנחה כי אין שום בעיה רפואית, וזה קורה רק בזמן הטיפול ולא בשגרה, יתכן כי הפות הידיים נרדמות בגלל מנח פחות טוב של הצוואר. חולית הצוואר הן אלו שמעצבבות את הידיים ושילובמשל צוואר קצת תפוס ששוכב במנח לא כ"כ טוב יכול לגרום להירדמות כפות הידיים. ניתן לפתור בכרית או תמיכה אחרת לצוואר. 2. באיזור הקרסול ניתן לראות לעיתים נפיחות קלה אך זו לא בצקת. איזור זה משקף את איזור הבטן התחתונה. יתכן כי מדובר בשרירים רפויים. מומלץ למטופל לעבוד על שרירי הבטן התחתונה. כמו כן, הייתי בודקת עם המטופל האם ישנה פציעה/מתיחה של רצועות מפרק הקרסול. יעלהוסף תגובה
-
תודה רבה יעל.
11/11/2011 | 21:00הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בכיף :)
גב' יעל רוקח 12/11/2011 | 20:54הוסף תגובה
-
-
התעלפות מכאב לאחר עיסוי רגליים
תמי 08/11/2011 | 11:53בת 41 לפני יומיים הרגשתי יטוב אך מעט תשושה,בעלי עשה לי מסג' ממושך ומאוד חזק ומשחרר בכפות הרגליים וממש ציינתי שהתחושה היא שדם מגיע לאיזורים שלא ידעתי על קיומם.. ואז קמתי לשרותים ובמהלך יציאה אחז אותי כאב מאוד חזק כמו לחץ מפי הטבעת שהקרין עד לכל הבטן, ולאחריו היתה לי בחילה וראיתי הכל שחור והתעלפתי, התעוררתי אחרי מספר שניות. יש לציין שזה לא קרה לי בעבר. לא היו דימומים. ביקרתי במיון ושם ביצעו לי בדיקה של ספירת דם שיצאה תקינה. במישוש בטן רכה ביצעו אקג והיה תקין ושלחו אותי הביתה עם הסבר שיכול לקרות מצב כזה מכאבים של יציאה,שיש קשר בין כאב ובבטן להתעלפות. ושאם יקרה שוב אז רק לבצע אקו לב. הבנתי ממי שנכח לידי שחירחרתי מס' שניות כשהייתי עם הראש כלפי מטה ולאחר שהטו לי את הראש למעלה זה הפסיק. רציתי לברר האם יתכן שיש קשר כלשהו בין העיסוי בכפות הרגליים לכאב החזק שהיה לי בבטן בזמן היציאה? ואם כן, מה יכולה להיות הסיבה? מה שמפליא אותי מאוד זה שמאז ההתעלפות נעלמו לי בצקות שהיו לי בכפות הידיים כבר 3 שנים שבאו והלכו אבל לא לגמרי ולא מצאו סיבה לקיומן. ויש דבר נוסף שמטריד אותי-רק מאז ההתעלפות נשארתי עם תחושה מוזרה של חוסר יציבות ותחושת תזוזה, למרות שאני יציבה, האם קיימת תופעה כזו לאחר התעלפות? איך יוצאים מזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התעלפות מכאב לאחר עיסוי רגליים
גב' יעל רוקח 12/11/2011 | 20:04תמי, מאחר ואני לא יודעת איפה ואיך בעלך עיסה את כפות הרגליים, ומה מצבך הבריאותי הכללי, קשה לדעת אם יש קשר לעיסוי או לא. רפלקסולוגיה גורמת, בין היתר, להמרצת מערכת הדם לכל הגוף. יתכן שקמת מהר מידי מהעיסוי וזרימת הדם טרם התאזנה, מה שיכול לעיתים רחוקות לגרום לכך. מצד שני, יכול להיות שמדובר במשהו אחר- למשל עייפות כללית או כפי שציינו במיון לחץ חזק ביציאה. לגבי חוסר היציבות- האם קיבלת מכה כשהתעלפת? האם יש בעיות אזניים? יעלהוסף תגובה
-
-
רפלקסולוגיה בהריון
לימור גול 08/11/2011 | 11:11שלום, האם ישנו ספר מומלץ (עדיף בעברית) בנוגע לטיפולי רפלקסולוגיה בהריון? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רפלקסולוגיה בהריון
גב' יעל רוקח 11/11/2011 | 14:37לימור, לצערי, אני לא מכירה ספר המדבר על רפלקסולוגיה בהריון :( אולי למכללת 'קשת בענן' המתמקדים בכך יש משהו מומלץ. יעלהוסף תגובה
-
-
חתחים ופצעים באצבעות
קטריאלה 02/11/2011 | 11:02יש לי מטופלת אם חתחים כמו פצעים בכריות של האצבעות ברגלים מזה אומר מבחינת נפש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
האצבעות
גב' יעל רוקח 02/11/2011 | 17:08קטריאלה, האצבעות הינן השתקפות של החושים שלנו. קצה האצבע (החלק עליו אנחנו לא דורכים, ממש מתחת לציפורן) הינו איזור הסינוסים שלנו. האצבעות מהוות את אלמנט האויר. כדי לפרט את ההיבט ההוליסטי של האצבעות, אשמח לדעת האם החתכים מופיעים על קצות כל האצבעות, או רק על אצבעות מסויימות? האם החתכים נמצאים על הכריות עליהן אנו דורכים, או באיזור הסינוסים? יעלהוסף תגובה
-
האצבעות
קטריאלה 04/11/2011 | 10:07תודה רבה על תגובה מהירה. המטופלת הלכה לבדיקות אצל רופא וזה כבר לא חתחים זה פטריה בכריות של האצבעות חוץ מאצבע 5הוסף תגובה
-
-
ארטריטיס בכף הרגל
מירב 31/10/2011 | 19:31בעז"ה כשיש אבחנה של ארטריטיס בכף הרגל האם מומלצת הליכה?מה אפשר לעשות כדי לרפא את זה?בעז"ההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ארטריטיס בכף הרגל
גב' יעל רוקח 02/11/2011 | 16:05מירב, בעיקרון, פעילות ספורטיבית מומלצת במצב של ארטריטיס, אך יש לשים לב למצב הפיזי ולא להקשות מידי על הגוף. תזונה נכונה עשויה להקל על חלק מהסימפטומים. וכמובן גם טיפול רפלקסולוגי מומלץ מאד. הרבה בריאות, יעלהוסף תגובה
-
-
כאב חד בכף
יונתן 30/10/2011 | 12:03היי יעל, יומיים לאחר שהתאמנתי בחדר כושר, התעוררתי עם כאבים בכתף ימין, הכאבים החריפו לקראת הערב, ובלילה היו בלתי נסבלים, לקחתי כדור Advil אך זה לא כל כך עזר. גיליתי שאם אני ישן על הצד שמאלי של הגוף ואני מושך את הכתף הימנית לכיוון קדימה/למטה הכאב נעלם (אם אני ישן על הגב אם היד מושטת לכיוון שמאל אני עדיין חווה כאב מחריד). היום, כ- 4 ימים מאז שהייתי בחדר כושר הכתף עדיין כואבת. מה לדעתך גרם לזה, ואיך ניתן לזרז את זמן ההחלמה ? האם לדעתך זה קשור לחדר הכושר ? אני מתאמן כבר כמה שנים וכל 3 חודשים עושה הפסקה של חודש, לפני שבועיים התחלתי שוב להתאמן.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב חד בכתף
גב' יעל רוקח 30/10/2011 | 20:52יונתן, להערכתי מדובר בפגיעה שנבעה מהאימון. אולי מעומס יתר באימון או מתנועה לא נכונה. הייתי ממליצה לבדוק אצל אורטופד האם מדובר בדלקת בשריר או מתיחת/קריעת רצועה או גיד. בהתאם לתשובת האורטופד ניתן יהיה להמליץ על טיפול. תרגיש טוב, יעלהוסף תגובה
-
-
שאלה של מטפלת מתחילה
גל 26/10/2011 | 09:45האם כשבא אליי מטופל עם כאב אקוטי בגב,עליי לעבוד סימפטומטי ?כלומר בעיקר עבודה על עמוד השדרה בדגש החוליות המתאימות בנוסף לכל המערכות? או האם עלי גם להתמקד גם במערכת העצבים? הגיע אליי מטופל עם כאבים קשים בעצם הזנב, עבדתי בעיקר על האזור המתאים בעמוד השדרה וגם הוספתי את כל המערכות האם הייתי צריכה להוסיף עוד משהו בטיפול? יש לציין שלמחרת הודיע על שיפור רב ואפילו תפקד כרגיל.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
היי גל
- 27/10/2011 | 15:37מומלץ לברר מהן הסיבות לכאבי גב ובהתאם לכך לבנות תוכנית טיפולית- האם יש פריצת דיסק ברקע? מתי החלו הכאבים? האם עובד עבודה פיזית? עוסק בפעילות גופנית וכו'...הוסף תגובה
-
תשאלתי את המטופל..
27/10/2011 | 17:30ולטענתו אין סיבה מיוחדת לכאבים ,פשוט התעורר כך בבוקר, אין פריצת דיסק ,אך שאלתי היתה בנוגע לטיפול הראשון כשהמטופל הגיע עם כאב אקוטי האם עבודה אינטנסיבית על האזור הכואב ברגל היא נכונה,ברור לי שעליו להמשיך לעוד טיפולים ,לבנות תוכנית ולברר לעומק את הסיבה. ומה לפי דעתך הם כאבים בעצם הזנב ,מבחינה הוליסטית?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
גב' יעל רוקח 28/10/2011 | 11:04גל, העבודה הסימפטומטית היא נכונה, אך יש להתייחס למכלול השלם=עבודה הוליסטית. כאבים בעצם הזנב יכולים לנבוע מבעיות פיזיות- בלט/פריצת דיסק, מכה, שרירים וכו', וברמות נוספות- צ'אקרות, אלמנטים וכו'. עצם הזנב ממוקם בבסיס התחתון- אלמנט אדמה, צ'אקרה ראשונה. המטופל מדווח על כך שאין לו, למיטב ידיעתו, בעיה ברמה הפיזית. לכן, הייתי מבררת יותר בכיוון האחר. מבחינת הטיפול- כפי שציינת- טיפול מלא, דגש על עמוד השדרה, הרגעה, ולהוסיף הטענות וחיזוקי הבסיס התחתון. יעלהוסף תגובה
-
-
עזרהלגבי מטופל!!!
א 16/10/2011 | 10:36הי יעל, אני מטפלת באדם שכשהגיע אלי אמר שהוא בא בשביל הכיף ואין לו בעיות...עם הזמן פתאום אמר שיש לו בעיות בגב תחתון שנים ואני לא אצליח להעביר לו את זה, אח"כ גיליתי שסובל מבעיות שינה ולוקח כדורי שינה. הוא אומר שאין לו בעיה להירדם בכלל, הוא פשוט מתעורר מוקדם בסביבות 3 לפעמים 5 בבוקר, הוא מתעורר אנרגטי מאוד ואומר שהעייפות מגיעה רק בצהריים. אני עובדת חזק על הגב ומערכת עצבים והרגעה כללית של הגוף ושל הראש. הרגל שלו מלאה בקשקשי אוויר, כלומר רואים שהראש שלו טרוד, והוא טוען שזה ענייני עבודה. חוץ מזה רואים שבאזור חוליה T12 ישנה רגישות כלשהיא, ישנה אדמומיות ווריד נפוח בדיוק על החוליה בשתי הרגליים. המטופל סובל מעודף משקל, אני מניחה שזה לא תורם לבעיות הגב, אך אני מודה שאני נבוכה להגיד לו את זה. המלצתי לו גם ללכת אולי לאורתופד ולעשות התעמלות לחיזוק שרירי הגב. עברנו כבר 5 טיפולים ואין שינוי בהרגלי השינה. הגב מציק לו פחות אך עדיין. אנא תני לי כיוון!!!!המון תודה לךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הי אשמח לקבל תשובה....
20/10/2011 | 20:07הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עזרה
גב' יעל רוקח 22/10/2011 | 16:43ראשית, מתנצלת על העיכוב בתשובה. לגבי המטופל, אני ממליצה להתחיל מחדש את כל התשאול הראשוני, שכן ישנם פרטים חדשים שעלו במהלך הטיפול ויש צורך להיכנס לעומק בתשאול המטופל, ויתכן כי יעלו דברים חדשים שאף עשויים לעזור בהבנת בעיות השינה. האיזור התחתון חלש (חוליה T12 המעצבבת את איזור המעי הדק ומחזור הלימפה, גב תחתון) מעיד על עייפות רגשית, ירידה בשמחת חיים. בן כמה המטופל? איך נראים האלמנטים שלו, בדגש על אלמנט המים? מה מעיר אותו כ"כ מוקדם (הרגל, רעש, חלומות, מחשבות, דאגות)? העבודה על מערכת העצבים וההרגעה נכונה, ואף יש להעמיק בעולם הרגש. אפילו הייתי בוחנת אם מתאים, במקרה זה, לשלב את השיטה המטמורפית. אין מה להיות נבוכה, יש לומר למטופל, בדרך עדינה ולא פוגעת כמובן, שלטובתו עליו לטפל בעודף המשקל. יעלהוסף תגובה
-
המשך
23/10/2011 | 11:48תודה על התשובה. הרגל שלו מאוד יבשה כרגע גם אזור המים,כשהגיע אלי הרגל הייתה פחות יבשה יותר לחה עם המון אש, האש נשארה אבל האויר מאוד השתלט מהטיפול השלישי בערך. הוא מתעורר בלילה כנראה כבר מתוך הרגל, הוא לא אמר לי שהוא מתעורר עם מחשבות על עבודה, אבל הוא כן מאוד טרוד ועסוק בעבודה בכללי, יש עליו עומס רב לטענתו. חשבתי לעבוד על מערכת העיכול והשתן למרות שאין בעיה פיזית באזור, רק בשביל ל"פתוח" את עולם הרגש שלו. הוא לא ממש נפתח אלי מבחינה רגשית,הוא בן אדם שעובד עם הראש והרציונל. הוא בן 46 עובד עם מחשביםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
גב' יעל רוקח 24/10/2011 | 10:55לפי הנתונים, המטופל "מבזבז" את האנרגיה והמשאבים שלו בפלג הגוף העליון (אש ואויר) ופחות בחלק התחתון (מים ואדמה), יותר ברוח פחות בחומר, יותר במחשבות פחות בלעשות. האש מטעה כיוון שהיא משדרת אנרגתיות ושמחה, אך מדובר בעומס באש. הייתי ממליצה לחזק את פלג הגוף התחתון ברמה הפיזית והאנרגתית, להעביר מהעומס למעלה לחוסר שלמטה. עמוד שדרה עם דגש לגב תחתון, הטענות של הבסיס התחתון והצ'אקרות התחתונות. להמשיך, כפי שציינת, את העבודה על מערכות ההרגעה והעצבים.הוסף תגובה
-
תודה...
24/10/2011 | 11:56הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בכיף..
גב' יעל רוקח 25/10/2011 | 09:15הוסף תגובה
-
-
שאלה של מטפלת
לימור 07/10/2011 | 13:12יעל שלום, אני מטפלת ברפלקסולוגיה ורוצה לשאול שאלה לגבי טיפול במקרה של בחורה באזור גיל ה-30 שהתגלה אצלה כעת תת פעילות של בלוטת התריס. לדבריה בכמה חודשים האחרונים היא עלה במשקל ב10 קילו, סובלת מעייפות, סחרחורות, עצירות, מחזור לא סדיר. במשך 3 השבועות האחרונים היא לוקחת כדור אתרוקסין במינון של חצי כדור ליום (20 מ"ג), עוד שבוע היא אמורה לעשות בדיקת דם כדי להחליט על המשך טיפול. השאלה שלי : האם בשלב הזה של הטיפול אפשר ע"י טיפול רפלקסולוגי לעזור לבלוטה לחזור לתפקוד תקין ולהגיע למצב שיפסיקו לבחורה את הטיפול התרופתי? וגם אם כן אפשר לעזור, איך אפשר לדעת לפי בדיקת הדם את תפקוד הבלוטה כאשר היא מקבלת בתרופה את הורמון התירוקסין? אודה לתשובתך המהירה. לימור.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בלוטת התריס
חוה רוט 10/10/2011 | 12:06שלום לימור בשלב זה ניתן לעזור לבלוטה.יש לעבוד על המערכת ההורמונלית.מינון הכדורים שהיא מקבלת הוא קטן ומכאן כנראה שהבעיה לא קשה מידי. אם תוצאות בדיקת הדם יראו שיפור בתיפקוד,רק בהתיעצות עם רופא ניתן לבדוק אם להוריד את התרופות ולהמשיך לקבל טיפול רפלקסולוגי ואחר כך שוב לערוך בדיקת דם. בברכה, חוה רוט רפלקסולוגית בכירה, טיפולי גוף נפש קליניקה בכפ"ס 054-5873687הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
גב' יעל רוקח 10/10/2011 | 12:37לימור, אני מסכימה עם חוה שטוענת כי ניתן לעזור לבלוטה בשלב זה. ואכן, רק ע"י בדיקות דם ומעקב רפואי ניתן יהיה לדעת אם ומתי ניתן יהיה להוריד את מינון הכדורים. חג שמח, יעלהוסף תגובה
-
תודה לתגובתכן..
לימור 10/10/2011 | 15:18שאלה נוספת : האם כדאי להתחיל בשלב הזה עם שני טיפולים בשבוע? בנוסף - איך אפשר לדעת לפי בדיקת הדם אם יש שיפור בתפקוד הבלוטה, כאשר הבחורה מקבלת את הורמון הבלוטה בתרופה?? כלומר-ניתן יהיה לראות מצב תקין לכאורה, אך לא ניתן לדעת אם זה מהתרופה או מתפקוד הבלוטה, האם זה נכון? למה שרופא יסכים להוריד מינון התרופה ולהסתמך על הרפלקסולוגיה? מראש אמרו לה שזה כדורים לכל החיים!! תודה לתגובתכן!!הוסף תגובה
-
ושאלה נוספת:
לימור 10/10/2011 | 15:20האם יש צורך לעבוד על כל המערכת ההורמונלית עם דגש על הבלוטה, או רק על הבלוטה ולא על כל המערכת ההורמונלית בכף הרגל? תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
גב' יעל רוקח 10/10/2011 | 16:32לימור, לגבי כמות טיפולים בשבוע, אני הייתי מתחילה בטיפול בשבוע ורואה איך המצב מתקדם. המשך אפשר להעלות או להוריד את תדירות הטיפולים. בבדיקות הדם בודקים, בין היתר, את ערך ה- TSH. כמובן שהרופא לא יוכל לדעת, בתור התחלה, אם מדובר בשינוי ערכי ה-TSH בזכות התרופה או בזכות הרפלקסולוגיה. אך בהמשך ניתן יהיה לראות שינוי גדול יותר לעומת מינון התרופות, ובכך ניתן יהיה להוריד המינון. מומלץ, כדאי ורצוי לעבוד על כל המערכת ההורמונלית, ולא רק על הבלוטה. הרבה בריאות, יעלהוסף תגובה
-
אוקיי. תודה רבה יעל!!
10/10/2011 | 21:05הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בכיף :)
גב' יעל רוקח 10/10/2011 | 22:32הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
עיסוי רפואי
-
תרופות נוגדות דיכאון
-
תרופות קשורות
-
פאמציקלוביר
-
פרופוקסיפן
-
מונחים קשורים
-
סומטי
-
מיינדפולנס
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
פיט סטפ פרו
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס