פורום טיפול בכאב - עמוד 92
אבנר מן
-
כבא בבית השחי כבר למעלה משנתיים
שרה 04/06/2017 | 09:15שלום רב, אני כותבת את השאלה הזו מבוהלת לחלוטין ואשמח לקבל תגובה מכם. אחותי בת 34, בערך שנתיים מתלוננת על כאב בבית השחי, בצד שמאל קרוב לחזה. יותר לכיוון מעלה. היא לא מרגישה את הכאב באופן יומיומי אלא רק אם היא לוחצת על נקודה ספציפית במקום, בנוסף ובעיקר קורה בתדירות של פעם בשבועיים עד חודש שיש לה כאב חד מאד בזמן אימון למשל או כשהיא מרימה את היד. הייתי נוכחת פעמיים שלושה בהתקף כזה שלה ונראה שזה ממש משתק אותה. הכאב לוקח בערך חצי שעה עד שהוא חולף ולעתים גם בעזרת אדויל. המקום לא נפוח ואני עצמי מיששתי לה אותו ולא הרגשתי כל שוני מבית השחי השני. לפני כשנתיים כשרק התחילו הכאבים היא הייתה אצל רופאת המשפחה שגם בדקה ואמרה שהיא לא מוצאת נפיחות או בלוטות מוגדלות ושלחה לאולטראסאונד שד שתודה לאל יצא תקין. אבל זהו, מאז היא לא בודקת את הבעיה ואומרת שזה כנראה כאב של שריר שהיא צריכה לחיות אותו. אני לעומתה חושבת שכאב בהחלט מאותת על בעיה פנימית ואני ממש חרדה ומבוהלת בעיקר ממחלה ארורה אחת שלצערי ידענו אותה במשפחה. השאלה שלי היא כזו, אם חלילה היה גידול סרטני. כאב כזה במשך שנתיים לא היה אמור להחמיר? האם יש גידולים שמתפתחים ככ לאט ומפגינים כאב שהוא לא מתמיד אלא לסירוגין? לפי תיאור הכאב על מה זה יכול להצביע? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בבית השחי
מר גבעון פלד 04/06/2017 | 19:00לפני הכל יש לבצע בדיקות וצילומים מפאת העבר המשפחתי ולשלול מחלות למיניהן. מעבר לכך כאבים באים והולכים, משתנים ללא מקור רפואי מאובחן מרביתם הינם ממקור שרירי או ליתר דיור מנקודות טריגר פעילות בשריר. נקודות אלו עלולות לייצר כאבים המדמים מצבי כאב אפילו של בעיות גופניות חמורות. הטיפול יחסית פשוט ונעשה על ידי מטפלים שהוכשרו לטיפול בטריגר פוינט טראפי.הוסף תגובה
-
-
כאבים בחזה צד שמאל באזור הלב.
גיל 01/06/2017 | 21:46שלום רב..לפני 3 חודשים היו לי כאבים חזקים בחזה צד שמאל אזור הלב עם קושי לנשום ובמיוחד בנשימה עמוקה. הרגשה של דקירה חזקה וכאבים. הייתי בבדיקות אקו לב ובדיקת מאמץ ורופא ריאות.התשובות היו תקינות. חזרתי לרופא המשפחה וגם בצילום חזה הכל תקין. אז הרופא אמר לי שזה דלקת בעצב שבין הצלעות ונתן לי משחה וולטרן פורטה. וזה לא עזר. ועם הזמן בערך חודש פלוס עבר לבד. עכשיו שוב אותו סיפור כאבים חזקים בנשימה וניסיתי למרוח את המשחה שוב אולי תעזור וגם לא עוזר! האם יש משהו אחר שיקל על הכאבים? כי זה מגביל אותי מאוד במאמץ ובנשימה. לתשובתך המהירה אודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
כאבים בחזה שמאל
גיל 01/06/2017 | 21:49בהמשך לפנייתי אני בן 38 גובה 1.87 משקל 70. בריא לא עוסק בספורט העבודה שלי היא קצת פיזית והרבה הליכות..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי חזה
מר גבעון פלד 02/06/2017 | 08:33אם לאחר בדיקות שציינת הכל יצא תקין פנה למטפל מתחום השיקום האורטופדי או הטריגר פוינט טראפי. נקודות טריגר במספר שרירים כגון שריר המעלות עלולילם להיות לגורם מטריד של כאבי חזה ואפילו יד....הוסף תגובה
-
כאבים בחזה צד שמאל באזור הלב.
גיל 02/06/2017 | 08:35ואין איזה משחה טובה או תרופה להפיג את הכאב בנתיים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בחזה
מר גבעון פלד 04/06/2017 | 16:49לצערי המשחות לא יהיו יעילות.הוסף תגובה
-
-
כאב קבוע בטן ימין תחתונה
בן 01/06/2017 | 11:51היי בן 34 ישנו כאב תמידי בצד ימין של בטן תחתונה מזה הרבה זמן נעלם לאחר אכילה וחוזר כשעה לאחר מכן ובנוסף ישנם כאבי גב תחתון מה לדעתך יכול להיותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בטן וגב תחתון
מר גבעון פלד 01/06/2017 | 21:37האם אתה עוסק בפעילות גופנית?הוסף תגובה
-
כאב קבוע בטן ימין תחתונה
בן 01/06/2017 | 22:57היי אני לא עוסק רק עובד פיזית מעט שליח של חבילות עד 35 קילוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בטן וגב
מר גבעון פלד 02/06/2017 | 08:32האם בדקת אפשרות לבקע?הוסף תגובה
-
כאב קבוע בטן ימין תחתונה
בן 02/06/2017 | 08:45היי לא בדקתי כלום פשוט מתעלם מהכאבים לפי דעתך יכול להיות שזה בקע ואם כן מה עלי לעשות תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב קבוע בבטן תחתונה
מר גבעון פלד 04/06/2017 | 16:47הייתי ממליץ לך לגשת לבדוק אפשרות של בקע, אצל רופא המשפחה.הוסף תגובה
-
-
רעד ביד
אתי 01/06/2017 | 20:34שלום . היום בצהריים פתאום החל לי רעד ביד שמאל במנוחה . החזקתי את הטלפון ואז שמתי לב שהאצבעות ממש רועדות.ביחוד אם כופפתי אותם וישירתי אותם. אני קראתי באינטרנט שזה יכול להיות פרקינסון .כרגע זה נרגע מעט אבל עדיין קצת יש רעד . אני בת 31 האם זה יכול להות פרקינסון?אני ממש לחוצה אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רעד ביד
מר גבעון פלד 01/06/2017 | 21:39רעד חד פעמי אינו פרקינסון. אם נרגע ונעלם לאחר כמה שעות או למחרת היום סביר להניח שאין מה לדאוג אם ברצונך להזים מחשבות טורדנית ולהיות על הצד הבטוח עשי בדיקות שיתחילו אצל רופא המשפחה שלך.הוסף תגובה
-
-
כאבי גב תחתון
גבריאל 16/03/2017 | 16:59אני בן 23 לא סובל משום בעיה מדי פעם תוקף אותי כאב גב תחתון בצד ימין חריף מאוד ! לא יכול להתכופף מה זה יכול להיות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי גב תחתון
מר גבעון פלד 18/03/2017 | 20:19אשמח ליאור רחב יותר, היכן בדיוק בגב, איך הכאב מורגש, האם בוקר, צהריים או לפי מידת קור, כמה פעמים ים בשבוע או חודש זה קורס, כמה זמן יש את התופעה הזו והאם אתה פעיל גוף יש.הוסף תגובה
-
כאבי גב תחתון
גבע 22/03/2017 | 11:44אחרי מאמץ פיזי בעצם הזנב מצד ימין כאבי חדים מאוד ואני פעיל גופנית עושה הרבה ספורטהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי גב תחתון
מר גבעון פלד 22/03/2017 | 18:00במנוחה או ישיבה אורכה אין כאב?הוסף תגובה
-
כאבי גב
גבריאל 29/05/2017 | 15:23אין שום כאב בישיבה ארוכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בעצם הזנב
מר גבעון פלד 30/05/2017 | 09:43יכול להיות שמקור הכאב עד הוא מפלג גוף עליון ואם לדייק את זה משריר הנקרא רחב גבי. שריר זה (המשולש הגדול בגב של מפתחי גוף) הוא חלק ניכר בבעיות שניתקלתי בהם בסגנון שאתה מתאר. נסה למתוח שריר זה ארבע-חמש פעמים ביום, מתיחה סטאטית ולא דינאמית. וכנ"ל אחרי מאמץ. תראה אם יש ירידה בכאב כבר אחרי שלושה ארבעה ימים או הכאב ממשיך..הוסף תגובה
-
-
האם מיץ חומציות טוב לדלקת בקיבה?
נופר 30/05/2017 | 08:19לפני כמה ימים קמתי עם כאב עז בבטן העליונה, הביאו לי תרופה לחמישה ימים בשם "ompera20" ואמרו לי שיש לי דלקת קטנה. מאז התחיל לי גם לשרוף בעת הטלת שתן. האם מיץ חמוציות (שעוזר כל כך לדלקות בדרכי השתן) יכול לעזור לי גם בדלקת בקיבה? אני חוששת לשתות את המיץ כדי שלא יעשה לי נזק הפוך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חמוציות לקיבה
מר גבעון פלד 30/05/2017 | 09:40זה אינו הפורום המתאים.הוסף תגובה
-
-
כאבים אחרי ניתוח
שרה 21/05/2017 | 19:11שלום רב, בשלישי האחרון עשיתי ניתוח שרירי עיניים שנעשה בהרדמה מלאה. מאחרי הניתוח אני מרגישה על הפנים. ממש חלשה ומסוחררת. כאבים עצומים איפה שהתפרים- שותה אופטלגין ונורפן אבל זה לא עוזר כל כך. כבר אין לי חום (היה לי יום אחד אחרי הניתוח). היום התחיל לכאוב לי הגרון, התחלתי להשתעל והתחילו להופיע לי פצעים בשפה ובפה. העיניים שלי קשות וכואבות.. ביקשתי מרופא המשפחה משהו להקל על העיניים והוא העדיף לא להתערב בתחום של העיניים... מה אני יכולה לעשות זה ממש מתסכל אני מרגישה על הפניםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב אחרי נתוח
מר גבעון פלד 21/05/2017 | 19:28הדבר הנכון הוא לפנות לרופא המנתח קודם שלך על מנת לראת את התגובתית עשי זאת בהקדם.הוסף תגובה
-
יש לי ביקורת ביום רביעי
שרה 21/05/2017 | 19:46בבקשה אני צריכה משהו שיקל לי על הכאבים. בעיניים ובפה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב לאחר ניתוח
מר גבעון פלד 21/05/2017 | 19:49אין לצערי במקרים מעין אלו יכולת עזרה דרך האינטרנט. יש לפנות לרופא המנתח או לחילופין אם יש קושי להשיגו ךגשת למרמ עם כל הניירת שיש לך. חשוב שתעשי כן ואל תקבלי דעות והצעות ללא ביקורת כל כך קרוב לניתוח.הוסף תגובה
-
אוקיי
שרה 21/05/2017 | 20:01תודההוסף תגובה
-
-
כאבים בצלעות ובגב תחתון מזה חודש
אנאל ד 29/10/2016 | 16:44שלום ד״ר, אני בת 24 לפני כחודש התחילו לי כאבים חזקים בגב התחתון ולאט לאט הכאב הקרין למותניים לבטן ולצלעות, יש לציין כי אבחנו דלקת בשתן שטופלה ע״י אנטיביןטיקה אך מאז הכאבים לא חלפו .עשיתי מספר בדיקות דם שהדלקת בשתן הייתה בשיאה ולכן בבדיקת crp התוצאה הייתה 75 .אציין כי לאחרונה ביצעתי שוב את הבדיקה והתוצאה יצאה תקינה . עשיתי בדיקות דם נוספות לגרעין הדם והתוצאות הגיעו באופן חלקי , מה שיצא לא תקין עד כה זה בדיקת DNa ds ab- broderline-8.0 קראתי שהתוצאה הגבולית יכולה לנבוע כתוצאה ממספר מחלות וביניהם דלקת פרקים שגרונית . אשמח לשמוע את דעתך והאם ישנו קשר בין כאבי הגב צלעות ובטן שיש לי לממצא הנ״ל.( או דלקת כליות שלא הצליחו לאבחן ) אציין כי נוסף לכאבים שיש לי בתקופה האחרונה גם יד ימין הזרוע כואבים לי . אודה לתשובתך המקצועיתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבנ בצלעות ובגב
מר גבעון פלד 30/10/2016 | 11:57אשמח לפרטים עלייך: גובה ומשקל וכן האם את פעילה גופנית. ןכן על תחושת הכאב... האם הוא קבוע ובאותה רמה כל הזמן או האם יש שינוי בכאב בשינוי תנוחות? (ישיבה, שכיבה, הליכה...)הוסף תגובה
-
כאבי גב וצלעות
אנאל . ד 30/10/2016 | 12:21הי , גובה 1.60 משקל 51 הכאב קבוע גם בישיבה /מנוחה/שינה/או על שינוי תנוחה הכאב זהה. נוסף לכך אני לא עושה פעילות גופניתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי גב וצלעות
מר גבעון פלד 30/10/2016 | 15:03הסיבה ששאלתי היא להבין האם יש כאב כתוצאה מבעיה שרירית או לא. תאור של כאב קבוע כפי שאת מתארת לרוב שולל אפשרות זו. לצערי לא אוכל לתת לך פתרון בפורום, חשוב כי תגשי לאיבחון וטיפול פיזי.הוסף תגובה
-
מבינה אותך
מזל 21/05/2017 | 15:04גם לי יש את אותם כאבים ואמרו לי שזה חשד לבקע תבורי מאז שכתבת כאן עברו לך הכאבים? את מרגישה יותר טוב בינתיים שלחו אותי לצילום בטןהוסף תגובה
-
הכאבי לא חלפו
אנה 21/05/2017 | 19:42לצערי הכאבים לא חלפו, אבל עשיתי עוד כמה בדיקות בניהם mri למפקדי האגן שהראו שיש בצקת במפרק הסקוריאליסטי , זה אומר שאצטרך לחזור על הבדיקה שנית בקרוב מקווה שיעבור כבר!!!פשוט סבלהוסף תגובה
-
-
כאבים
עדן 17/05/2017 | 22:06שלום , הלכתי לראות רופא כי כאב לי מאוד הבטן בזמן האחרון עשינו בדיקות והבדיקות יצאו תקינות . אל למרות זאת יש לי כאבים מאוד מוזרים שמקרינים לגב ואפילו יותר גבוה לאיזור הצלעות שאני לוקחת נשימה עמוקה . יש לי את הכאבים במיוחד בבוקר או כשאני שוכבת הרבה זמן על הגב . ממש מוזר לי וקשה לי להבין מה זה . אין רצון להקאה , יש קצת ירידה במשקל .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים
מר גבעון פלד 21/05/2017 | 10:19אשמח למעט מידע אישי על גובה, משקל ופעילות גופנית שוטפת.הוסף תגובה
-
מידע אישי
עדן 21/05/2017 | 10:23גובה : 1.78 לא עושה פעילות גופנית משקל : 60 דרך אגב הרופא כבר שאל אותי על רגישות ללקטוז וגלוטן ..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים
מר גבעון פלד 21/05/2017 | 10:27תאורך תואם בעיוץ וכאבים שעלולים לנבוע ממקור שרירי או ליתר דיוק מנקודות טריגר בשרירים. הייתי ממליץ לך לגשת לטיפול אצל מטפלים מץחום הוריגר פוינט טראפי.. הרעיון הוא שנקודות טריגר פעילות בגב עלולות לייצר כאבי גב והקרנות לבטן ללא איבחון אחר או מקור רחא. תאורך על התגברות בבוקר בשכיבה מתאים לבעיות מעין אלו.הוסף תגובה
-
-
כאב בחזה ימין
דנה 20/05/2017 | 07:55שלום, מזה כחודשיים כאב בחזה ימין, הכאב ממשיך לעיתים מתחת לבית שחי ועד אמצע הגב ( באזור השכמה הימנית) זה לא כאב רציף יש התקפות של כאב. נלווה לזה קושי בנשימה עמוקה, ועייפות מלבצע פעולות כבעבר ( הכרוכות במאמץ) הרופאה נתנה צילום ריאות - תקין והפנתה לפיזיו' מעבר לזה היית ממליץ על בדיקות נוספות? האם צריך לשלול בעיות אחרות מעבר לבעיה בשרירים? יש לציין כי אני בת 35, ללא בעיות רפואיות וללא עודף משקל.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה ימין
מר גבעון פלד 21/05/2017 | 10:21האם יש כאב גם במנוחה של חצי ישיבה? האם הכאב מתגבר במאמץ אפילו קל של עליית מדרגות?הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיה
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
-
מונחים קשורים
-
סומטי
-
מיינדפולנס
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס