פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 109
ד"ר נבות גבעול
4.9
( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
מנשך עמוק מאוד
מישל 30/07/2015 | 16:24מדוע מנשך עמוק מאוד עלול לגרום לבקיעת יתר של שיניים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מנשך עמוק מאד
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 31/07/2015 | 06:40שלום מישל, בד"כ מומחים לשיקום עוסקים בטיפול במנשך עמוק, כמו גם מומחים לישור שיניים. מכל מקום, בהנחה שמדובר בשיניים התחתונות הקדמיות, הרי שהסיבה היא חוסר מגע עם השיניים העליונות. אם אתה מתייחס לשיניים אחרות, כדאי שתבדק אצל מומחה לשיקום, מכיוון שאז צריך להעריך מה הסיבות האחרות היכולות להביא למצב כזה.הוסף תגובה
-
-
עקירה שן קידמית וזיהום
רינת 28/07/2015 | 13:15בן 21 עקר שן 21 רופא שיניים רגיל לא מומחה) והוספת עצם לשימור רכס אחרי שבוע התפתח זיהום הסתובב עם הזיהום שבוע ללא טיפול אנטיביוטי שאלתי היא מה הסיכונים מהזיהום? אילו בדיקות עליו לעשות? שבוע אחרי שנירפא מהשיניים קיבל דלקת באוזניים ואיזה בדיקות עליו לעשות כדי למנוע זיהומים באברים אחרים בגוף. תודה מראש אמא מודאגתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עקירת שן קדמית וזיהום
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 28/07/2015 | 14:20שלום\ ההודעה הגיעה אלי כשהיא לא לגמרי ברורה, אבל אם הבנתי נכון ,מדובר על עקירה והוספת עצם שהזדהמה. במקרה כזה, אני מציעה להפנות את בנך למומחה לכירורגית פה ולסת שיערוך בדיקה מקיפה ויעריך גם האם יש קשר בין הזיהום בשן הקדמית לבין דלקות האוזניים.הוסף תגובה
-
-
פצעון בחיך
שני 26/07/2015 | 01:20יש לי פצעון בחיך למעלה, נראה כמו פצעון בגרות. הוא לא תמיד נמצא שם אלא בא ליום-יומיים, הולך לשלושה ימים וחוזר חלילה. כשהוא מתחיל לצמוח זה צורב וכואב, כשהוא כבר נמצא הוא לא כואב, רק מציק ואז הוא מתחיל לקרוא עד שנעלם. מה זה יכול להיות? אני לא יודעת אם יש קשר.. יש שני טיפולי שורש בלסת העליונה שאני צריכה לעבור שעדיין לא עשיתי, היו לי גם מעל השיניים אבסס שטופל באנטיביוטיקה. האם זה קשור והאם יש סיבה לדאגה? מה עליי לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
פצעון בחיך- המשך
שני 26/07/2015 | 01:22חשוב לי לציין שזה כבר ככה למעלה מחודשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פצעון בחיך
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 28/07/2015 | 08:50אני לא בטוחה שיש מקום לדאגה. יש בהחלט מקום לפנות לבדיקה מסודרת עם צילומים כדי לבדוק במה מדובר.הוסף תגובה
-
-
ניתוח לסתות
עופר 20/07/2015 | 20:21שלום ד"ר, אני בן 28 עם מנשך הפוך, הלסת העליונה שקועה והלסת התחתונה בולטת, השיניים העליונות נכנסות לתוך השיניים התחתונות ולא ההיפך, הייתי אצל אורתודנט ששלח אותי לעשות צילומי שיניים ועשה לי מן דוגמא של השיניים כמו גבס כזה והוא אמר שאני צריך לעשות ניתוח לסתות, אבל לפני זה הוא צריך להכין אותי לניתוח, רציתי לשאול כמה שאלות ואלה הן השאלות: 1.מה זה הכנה אורתודנטית לניתוח וכמה זמן ההכנה נמשכת? 2.איך הניתוח מתבצע? מנסרים את הלסת עד כדי ניתוק מהפה ומוציאים אותה? 3.החיתוכים והניסורים אם יש, בתוך הפה, נרפאים עם הזמןאו שנשארים סימנים וצלקות מהחיתוכים בתוך הפה? 4.הבנתי שאחרי שמסדרים את הלסתות , מקבעים אותם עם פלטות וברגים לפה, האם מורידים את הפלטות והברגים מתישהו אחרי הטיפול או שהם נשארים לנצח ואם הם כן נשארים לא מרגישים אותם בפה? הם לא מפריעים לתפקוד של הפה? תודה מראש עופרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתוח לסתות
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 23/07/2015 | 15:58שלום עופר. אמנם אפשר להסביר הרבה דברים באינטרנט, אבל מה שאתה מבקש הוא קורס שלם של 3-4 חודשי לימוד במסגרת אוניברסיטאית... זאת, משום שכל שאלה שלך פותחת אל הדלת לכמה אפשרויות, שלכל אחת מהן יתרונות וחסרונות, ורובן (סביר להניח) לא מתאימות אפילו למצבך. ולכן, זה יהיה לא אחראי מצידי אפילו להתחיל להסביר לך את כל המידע הזה בלי בדיקה מקיפה ובלי ללמוד לעומק את המצב הספציפי שלך. אני מציעה בחום רב שתדבר עם האורתודונט שלך, שוודאי עובד עם כירורג פה ולסת אחד או יותר. תקבעו פגישה משולשת אתה, האורתודונט והכירורג (לאחר שהם למדו את המצב שלך), ובו יסבירו לך את אפשרויות הטיפול ואת ההשלכות, היתרונות והחסרונות של כל שיטת טיפול המתאימה לך. מדובר על הליך מורכב, ולכן ההסבר צריך שיהיה מתאים למצבך.הוסף תגובה
-
המשך
עופר 23/07/2015 | 19:33תודה על המענה ד"ר, אני מבין שאי אפשר להסביר לי דרך האינטרנט כשלא ראית ולא בדקת את מצבי, אבל באופן כללי יש ניתוחי לסתות שבהם מנסרים את הלסתות לחלוטין מהמקום ומוציאים אותן החוצה ואז עובדים עליהם או שכל הניתוח נעשה בתוך הפה בלי להפריד את הלסתות מהפה ולעבוד עליהן מחוץ לפה? תודה מראש עופרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 23/07/2015 | 20:35שוב שלום, אני לא מכירה ניתוח בו מוציאים את הלסת ועובדים עליה בחוץ. יש הרבה כלי דם ועצבים הקשורים ללסתות, והתיאור שלך בלתי אפשרי. מכיוון שיש סרטונים באינטרנט המתארים חלק מהפרוצדורות, אם המטרה היא תיאורטית בלבד, אני מציעה שתחפש באינטרנט "ניתוח אורתוגנטי" ותראה שרטוטים, ציורים וסרטונים המציגים את האפשרויות בצורה טובה יותר מאשר תיאור מילולי.הוסף תגובה
-
-
עקירה כירורגית לשן בינה
מממ 22/07/2015 | 19:29שלום רב היום עברתי 2 עקירות של שיני בינה. אחת כירורגית לשן בינה תחתונה בצד שמאל שלא יצאה בשלמותה ולכן נאלצתי לעקור כי עשתה לי דלקת והשנייה, שן הבינה שמעליה בצד שמאל . רציתי לדעת בירך מה זמן הריפוי של המקום ? מתי אוכל לפתוח את הפה בחופשיות ולהרגיש פחות כאב ? ובימים הראשונים מה ניתן לאכול ? האם לעשות שטיפות עם מים ומלח ? בתודה מראש..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עקירה כירורגית לשן בינה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 23/07/2015 | 16:01שלום, כל השאלות האלה צריכות להיות מופנות לרופא/ה שביצעו את העקירות, משום שהם יודעים טוב ממני מה בוצע, ועד כמה הפרוצדורות היו מורכבות, ועד כמה היו גדולות. מכל מקום, על פי רוב הרקמה הרכה (החניכיים) נסגרות בתוך שבועיים-שלושה. במהלך השבועיים הראשונים צריכים להעלם הנפיחות ו/או ההגבלה בפתיחת הפה. אבל העצם דורשת זמן של חודשים לריפוי, ולכן יתכן שבמהלך מספר חודשים האזורים האלה יהיו רגישים למגע ישיר. לגבי אוכל - רצוי מאכלים רכים וקרים, ללא שבבים קטנים שעלולים להכנס לאזורי העקירה. לגבי שטיפות מים ומלח - אם לא קיבלת הנחיות מיוחדות, אני מניחה שזה לא יעשה שום דבר.הוסף תגובה
-
-
בלוטות הרוק
יפעת 19/07/2015 | 13:29יש לי יובש רציני בפה. מידי פעם כאבים מתחת לשתי האוזניים. בדיקת רוק במבחנה גרועה. בדעקת אולטראסאונד בלוטות רוק צקינה. בדיקות דם חמחלת סיוגרן תקינה. בדיקת שירמר תקינה. מיפוי בלוטות רוק: קליטה מעט מופחתת של חומר בבלוטות הרוק בשני הצדדים. לאחר גירוי עם לימון מעט איטיות בהפרשת רוק מכל הבלוטות. מה הסיבה לתוצאות? איזה בדיקות נוספות יש לעשות? יש לי גם פצעים בפה לאחרונה שחולפים אחרי כמה ימים ומופיעים מחדש במקום אחר. האם זה קשור ליובש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בלוטות רוק
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 19/07/2015 | 21:16שלום זו שאלה מורכבת מדי כדי לענות עליה באינטרנט. לדעתי, עלייך לפנות למומחה לרפואת הפה ולא למומחה בכירורגית פה ולסתות. עדיף כזה, שיש לו גם תואר ברפואה. ישנם כמה כאלה בארץ. יש לבצע ברור מלא על ידי מומחה כזה, שיבדוק גם את מצב בריאותך הכללי, תרופות שאת לוקחת ועוד.הוסף תגובה
-
-
גם כשנרגעה הסערה
מישל 13/07/2015 | 21:19בת 30, ברקע מנשך עמוק. הייתה דלקת חניכיים עד שטופלה באנטיביוטיקה, ובאותו זמן גם דלקת חזקה במפרק הלסת שטופלה באתופן ועכשיו פיזיותרפיה ועוד. במנשך קשה לטפל. הבעיה שלי עכשיו היא שבעקבות הדלקות נוצרה נפיחות באיזו רקמה או משהו שנראה כמו וריד נפוח, בחך שליד החניכיים העליונות בדיוק איפה שהמנשך שלי נסגר. לכן חודש אחרי כל הבלאגן אני עדיין לא יכולה ללעוס או לסגור את הפה. סד לילה רק מחמיר את הכאבים. האם אפשר לטפל ספציפית באותה רקמה? נגיד להיפטר ממנה או להרגיע את הנפיחות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גם כשנרגעה הסערה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 14/07/2015 | 07:36שלום מישל, אם מדובר באזור מיד מאחורי השיניים הקדמיות העליונות, כי אז מדובר על אזור טבעי שבו יש יציאה של כלי דם ועצבים. צריך לראות את זה כדי לוודא, משום שאז הפתרון הוא באמת לא סד לילה. מכל מקום, הייתי פונה למומחה לשיקום הפה ו/או למומחה לחניכיים כדי שיבצעו בדיקה של הפה בזמן שאת מרגישה את הנפיחות והכאב, כדי שתהיה להם אפשרות לאבחן נכון את הבעיה ולתת לך פתרונות מתאימים.הוסף תגובה
-
-
סד לילה
אמיר 11/07/2015 | 11:16שלום. לפני כחצי שנה התחילו לי קנאקים במפרקי הלסת שקרובים לאוזניים. במקביל לכך אשתי דיווחה לי שהתחלתי לחרוק שיניים בלילה וגם אני שמתי לב לנעילת לסתות בלילה. הרופאת פה ולסת בתל השומר המליצה לי על סד לילה. ובמכבי עשו לי סד לילה עליון רגיל בעובי 2 ממ בערך. הענין הוא שאני לא מרגיש שזה בכלל מונע ממני מלנעול את הלסת. ואני לא מרגיש שום שיפור. עדיין יש קנאקים חזקים.האם זה הסד לילה שהתכוונה הרופאת פה ולסת? האם זה באמת עוזר במשהו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סד לילה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 12/07/2015 | 07:55שלום אמיר, סד לילה במקרה של לחיצה חזקה של הלסתות אינו יכול למנוע את לחיצת הלסתות, אלא מקטין את הלחץ על השיניים וע"י כך אמור להקטין את הנזק לשיניים. הוא גם יכול, במקרים מסויימים, לאפשר הרפייה של שרירי הלעיסה, וע"י כך להקטין את העומס בזמן הסגירה. אולם, במצבים כאלה אין פתרונות קסם, ואין פתרון אחד שמתאים לכולם. ולכן, כדאי לפנות לרופאים העוסקים בנושא המפרקים באופן קבוע, כמו בבית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב. ביחס לשאלתך האם לסד כזה התכוונו במחלקת פה ולסת בתל השומר - לצערי תצטרך לשאול אותם, מכיוון שאין לי כל מידע רפואי ביחס למצבך או ביחס להמלצה שלהם.הוסף תגובה
-
-
דימום אחרי עקירה
אן 08/07/2015 | 20:47מדובר באדם מבוגר חולה לב שלוקח מדללי דם ועבר עקירה. מאז במשך כמה ימים -תדיר לפנות בוקר יש דימום מהפה.(ביום לא -רק בסוף הלילה). הדימום מופסק ע"י הנחת גזה ספוגה עם הקסקאפרון באיזור. רופאת השיניים שאליה פנה אמרה שלדעתה זה מהיובש בלילה בפה (אין רוק) שגורם לפצע העקירה להיפתח ולהמתין ולראות.איזה טיפול מונע ניתן לעשות כדי שזה לא יקרה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דימום לאחר עקירה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 09/07/2015 | 08:06שלום, לצערי לא יהיה אחראי מצידי להעריך מצב של דימום בלי לראות את המתרפא. אני מציעה, שאם הדימום לא פסק, להפנות אותו בדחיפות למחלקת פה ולסת בבית חולים קרוב או למומחה בכירורגית פה ולסת באזור מגוריכם.הוסף תגובה
-
-
צלילה עם פלטינה
אלי 06/07/2015 | 23:13שלום וברכה! לפני כתשע שנים עברתי ניתוח לתיקון שבר בזיגומה מימין, ולקיבוע השבר הכניסו פלטינה היושבת על העצם הפרונטלית-מאחורי הגבה. שאלתי היא האם ידוע לך אם ניתן לצלול (צלילת מכשירים עמוקה) עם פלטינה? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
צלילה עם פלטינה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 07/07/2015 | 07:10שלום אלי. לא ידועה לי בעיה מגבלה כלשהיא, אבל הייתי מתייעצת גם עם אנשי מועדון הצלילה, שלהם ודאי יש הרבה יותר נסיון מאשר יש לי בשאלה ספציפית זו.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח חניכיים
-
עקירת שן בינה
-
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
-
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום
ד"ר גל פרנקל
רפואת שיניים
רופא בכיר במחלקה לכירורגית פה ולסת, המרכז הרפואי איכילוב, תל-אביב
ד"ר פבל ווסקובויניק
רפואת שיניים
5.0
( 7 חוות דעת )
"ברצוני לשתף אותכם על חוויה יוצאת מן הכלל
לא הרגשתי
טיפול בשיניים
לאורך כל הדרך
מקצוען אמיתי
כולל אלונה אסיסטנטית שמשלימה אותו
לסיכום ממליץ בחום לבצע טיפול אין מה לחשוש
בהצלחה"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול