פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 111
ד"ר נבות גבעול
4.9
( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
כאב
-- 29/05/2015 | 18:14שלום, בזמן האחרון יש לי כאב בלחיצה בפנים, באזור הלסת העליונה מתחת לתחילת עצם הלחי.. מה זה יכול להיות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 01/06/2015 | 11:39שלום, יתכן ומדובר בדלקת בקצה השורש של אחת השינים באזור, יתכן ומדובר בכאב באחד השרירים, ויתכן ומדובר בבעיה בבלוטת הרוק. הסיכוי הגבוה ביותר הוא שמדובר ממקור של אחת השיניים, משום שזוהי התופעה הנפוצה ביותר. הדבר הנכון לעשותו הוא לפנות לרופא שיניים או למומחה לכירורגית פה ולסת לבדיקה עם צילומים כדי לבדוק מה המקור של הבעיה.הוסף תגובה
-
-
פה ולסת והקשר לשמיעה/טינטון
עוז 25/05/2015 | 22:56מזה שנים אני דוחה ניתוח לטיפול בשן בינה כלואה אשר כבר גרמה נזקים לשיניים מעליה. בשנתיים האחרונות אני סובל מטינטון חזק (באותו צד של השן הכלואה), תחושת מלאות באוזן וירידה בשמיעה. ....הייתכן שיש קשר ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פה ולסת והקשר לשמיעה/טנטון
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 26/05/2015 | 08:28שלום, בלי בדיקה מלאה הן אצל רופא מומחה לכירורגית פה ולסת ואצל מומחה לאף-אוזן-וגרון קשה להעריך מה קורה אצלך. אני לא מכירה קשרים ישירים מסוג זה, אבל בהחלט יתכן שתהליך דלקתי באזור האוזן ישפיע על כל האזור, ולכן אני ממליצה לך להבדק כדי לקבל תשובה המתייחסת למצבך.הוסף תגובה
-
-
תפרים אחרי עקירה
חיים 25/05/2015 | 21:44היי :) עברתי היום עקירת שיני בינה בצד שמאל של הפה (תחתונה הבעייתית וזו שמעליה) ונראה שאת התפרים (שלא נספגים - אני צריך לחזור להוריד אותם). הרופא תפר ללחי (הלחי שלי מחוברת עכשיו לחניכיים). האם המצב הגיוני? זה נעשה בכוונה? תודה :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תפרים לאחר עקירה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 25/05/2015 | 22:03שלום, לפעמים אין ברירה, וכדי לסגור את פתח העקירה יש צוורך בתפרים, אשר מבוצעים כך שהם תופסים גם את הלחי באזור. לעיתים קרובות יותר זו רק התחושה בגלל המתח שנוצר במקום בעקבות העקירה והריפוי. בכל מקרה, אם אתה מרגיש מתיחה חזקה בכל פעם שאתה פותח את הפה, כדאי לפנות לרופא שיבדוק את המצב ואולי יסיר את התפר או התפרים שגורמים לבעיה.הוסף תגובה
-
תודה ;]
חיים 25/05/2015 | 22:05אין תחושת מתח... הרגשתי את זה פתאום עם הלשון. רק רציתי לוודא שאין פה שום סכנה כלשהי... תודה רבה על התגובה המהירה :)הוסף תגובה
-
-
לאחר עקירה כירורגית
אדר 21/05/2015 | 13:16שלום עברתי ביום א' עקירה כירורגית של שן בינה כלואה (תחתונה). העקירה היתה מעט קשה עם פיצול השורש וכו'. קיבלתי מוקסיפן ל-5 ימים. קיימים תפרים. עברו 5 ימים מיום העקירה אך ישנם עדיין כאבים עזים והגבלה בפתיחת הפה. בנוסף לאלו שנשמעים הגיוניים, עדיין מופיע דימום מאזור העקירה בכל פעם שאני מנסה לאכול (כמובן אוכלת בצד השני). האם תקין הדימום או שמא הוא מצביע על בעיה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לאחר עקירה כירורגית
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 21/05/2015 | 13:45שלום, בהחלט ישנה אפשרות שהמקום לא עבר ריפוי מספיק ו/או שאת סובלת מתופעה הקרויה "מכתשית יבשה". את צריכה לחזור לרופא/ה שביצעו את העקירה, או למומחה בתחום פה ולסת באזור מגורייך לצורך הערכה וטיפול, כדי להבטיח הקלה בכאב וריפוי יעיל.הוסף תגובה
-
-
טיפולי שיניים בהרין
אורית 20/05/2015 | 11:56שלום, אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון, אבל אמשח לשמוע את חוות דעתך לגבי טיפולי שיניים בהריון, שמעתי דעות לפה ולפה. האם מותר לעשות טיפולי שיניים ובאיזה חודש זה מסוכן? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפולי שיניים בהריון
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 21/05/2015 | 08:54שלום, למרות שבציבור עדיין קיימת אי בהירות בנושא זה, הקהילה הרפואית יודעת מזה שנים רבות שאין כל בעיה רפואית בביצוע טיפולי שיניים בזמן הריון. יחד עם זאת, הרופאים נוקטים זהירות יתרה ומעדיפים לבצע טיפולים לפני או אחרי ההריון, ואם אין ברירה, להשתדל לבצע אותם בין החודש ה-3 ל-6 של ההריון. זאת, מפני שבמהלך החודשים הראשונים העובר נוצר ולא רוצים לבצע פעולות העלולות לפגוע בשלבים אלה, ולעומת זאת, הגדילה של הבטן בשלושת החודשים האחרונים להריון עלולים ליצור אי נוחות ולכן מעדיפים לא לבצע טיפולים לקראת סוף ההריון. ולכן, הדבר הנכון הוא לקבוע עד כמה הטיפול נדרש ומה יקרה אם הוא ידחה לאחר ההריון. אם מדובר על טיפול דחוף או על טיפול שביצועו ימנע נזק בהמשך - כי אז לא צריכה להיות כל בעיה בביצוע טיפולי שיניים תוך כדי הריון. כל זאת, בתנאי שאין מניעה אחרת לביצוע הטיפולים. ולכן חשוב לפנות לגניקולוג שלך לפני הפניה למרפאת השיניים, כדי לקבל ממנו אישור לכך שטיפולי שיניים לא יסכנו אותך או את ההריון.הוסף תגובה
-
-
תופעות לאחר עקירת שן
יוני 10/05/2015 | 09:56שלום, לפני שבוע וחצי עקרו לי את שן 26. מהלך העקירה היה ארוך ובסופו הושתלה אבקת עצם למילוי כהכנה לשתל עתידי, ובוצעו תפרים. בזמן שהייתי עם תפרים הרגשתי כאבים שהתרחשו בעיקר כאשר חייכתי. לאחר שבוע הוצאו התפרים, אך אני עדיין מרגיש לחץ ומתיחה באזור שבין החניכיים ללחי. הלחץ והמתיחה מורגשים בעיקר כאשר אני מחייך. אני לא יודע אם יש קשר, אבל יש לציין כי לאחר העקירה אני מבחין בשסע שמתחיל מאזור השן שנעקרה ושעולה מעלה בחניכיים עד קרוב ללחי. מה עלול לגרום לתחושת המתיחה? האם מדובר בתפירה שבוצעה באופן לא תקין? האם זה דבר שאמור לחלוף? תודה רבה, יוניהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תופעות לאחר עקירת שן
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 10/05/2015 | 10:29שלום יוני, כאשר מבצעים פרוצדורה משולבת של עקירה והשתלת עצם יש להגיע לסגירה מקסימלית של אזור העקירה. מאחר והחניכיים באזור החיך צמודים לעצם באופן שאינו מאפשר הזזה שלהם לכיסוי פצע העקירה, מה שעושים זה למשוך את הרקמה המשוחררת הקיימת חיצונית לשן פנימה. משיכה כזו בהחלט יכולה ליצור כאבים או תחושת מתח בעת חיוך. זה לא נשמע לי משהו חריג. ואולם, אם האזור נפתח ואתה ממש רואה "חור" באזור העקירה, כדאי שהרופא שביצע את הפרוצדורה יראה אותך לביקורת כדי להבטיח שהמקום סגור כפי שהוא צריך להיות.הוסף תגובה
-
תודה. עשיתי כפי שרשמת..המשך..
יוני 13/05/2015 | 13:06תודה רבה. עשיתי כפי שרשמת והלכתי לרופא השיניים שביצע את העקירה הכירורגית לבדיקה. אכן, החתך שהוא ביצע בחניכיים בזמן העקירה בחניכיים הקדמיות באזור 26 לא נסגר ויש "חור" גדול. גם החניכיים במקום שבו היתה שן 26 לא סגורות. כמסתכלים דרך ה"חור" רואים את האזור של תחליף העצם שנבנה לאחר העקירה. אזור זה חשוף. רופא השיניים החליט שנדרש לבצע ניתוח חניכיים לסגירה של המקום, תוך שימוש בממברנת גורטקס. יש לי שתי שאלות - 1. האם כדאי לבצע את הפרוצדורה הזו אצל רופא השיניים, או שכדאי לבצע אותה אצל רופא שיניים מומחה בתחום זה? במידה וכדאי לבצע אצל מומחה, אז איזה מומחה מבצע הליך כזה? 2. רופא השיניים קבע לי את מועד הטיפול בעוד שבוע מהיום עקב היעדרותו. האם משך זמן זה של המתנה במצב זה עלול לגרום לסיבוכים? תודה רבה, יוניהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעה לאחר עקירה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 13/05/2015 | 13:30שלום, אני הייתי פונה למומחה בתחום החניכיים או בתחום כירורגית פה ולסת. אני לא יכולה להעריך עד כמה הדבר דחוף בלי לראות במה מדובר. מכל מקום, לדעתי נכון להתקשר לרופא ולבקש את עצתו, ולומר לו שאינך רוצה לחכות שבוע. יתכן והוא עובד עם משהו שיוכל לראות אותך מוקדם יותר כדי להעריך את המצב.הוסף תגובה
-
-
גידול שפיר בחניכיים (לת)
יפעת 10/05/2015 | 15:48שלום רב לד"ר סאמט-רובינשטיין נתבשרתי כי יש לי גידול שפיר בחניכיים המצריך ניתוח. רציתי לברר על ניתוח מסוג זה. האם מדובר על ניתוח בהרדמה מקומית או מלאה? האם יש צורך באישפוז או שבאותו יום הולכים הביתה? מה משך החלמה ממוצע (מבחינת ימי מחלה..) כמו כן אני מבינה כי עוקרים שן או שיניים במהלך הניתוח... מתי ואיך מחזירים חזרה? (שתל?)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שן בינה
שירה 08/05/2015 | 16:31רציתי מה כדאי לעשות אם יש חור בשן בינה האם כדאי לעקור או לעשות טיפול שורש וכתר? והאם אם עושים עקירה ואני כבר בגיל יותר מבוגר ממה שזה בדרך כלל כואב , האם יש לזה השפעה על הפעילות העקירה או שלהשפעת הגיל אין השפעה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שן בינה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 08/05/2015 | 23:52שלום שירה ההחלטה לבצע עקירת שן בינה תלויה בכמה גורמים, אחד מהם הוא האם בכלל ניתן להגיע עם מכשירים של רופאי שיניים כדי לטפל בשן הזו בכלל. מאחר ושן בינה נמצאת בקצה הפנימי של הפה, ומאחר ולמכשירים של רופאי השיניים יש גודל נתון, לא תמיד ניתן לבצע טיפול טוב ויעיל בשיני הבינה. אפשרות אחרת היא, שהמאמץ הטיפולי יסתיים במקרה הטוב ביותר בשן בעייתית לעתיד. כמו כן, תלוי גם מה האנטומיה של השן, ועד כמה השורשים קרובים לעצב. לדוגמא: אם יש חשש לפגיעה בעצב, עדיף לעשות כל מאמץ ולטפל בשן מאשר לעקור אותה. ולכן, כדאי לך להגיע לרופא מומחה בכירורגית פה ולסת שיבצע אבחנה נכונה של מצב השן ושל האפשרויות השונות. יציג לך אותן עם היתרונות והחסרונות של כל אפשרות, ואז תוכלי להחליט מה נכון במצבך.הוסף תגובה
-
שן בינה
שירה 09/05/2015 | 01:48תודה ברור שאלך אבל אני בדרך! כלל איך האנטומיה של שן בינה למטה בצד שמאל והאם שן הבינה שאתי היא היחידה שיש לי בפה יש השפעה גם אם כדאי לעקור או לנסות ולהציל חשוב ואם במקרה יצטרכו לעקור בסוף לא שמים משהוא במקום נכון כלומר שתל וכו׳.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שן בינה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 09/05/2015 | 22:39שלום, לצערי, אין "בדרך כלל" בקשר לשיני בינה, ולכן יש לבדוק כל אחת בנפרד. העובדה שאחרות לא קיימות בפה עדיין לא מבהירה מה מצב הפה שלך בכלל ו/או מה מצבן של השיניים שליד אותה שן. אם השיניים הסמוכות לאותה שן בינה הן שיניים במצב טוב, אז כנראה שעקירה תהיה הפתרון הנכון ביותר. שוב - בתנאי שהאנטומיה מאפשרת עקירה ללא פוטנציאל לסיבוכים. לגבי שתל - כאן כן אפשר לומר שבמרבית המקרים לא משקמים שן בינה שנעקרה, כלומר הסיכוי שתצרכי שתל במקום הוא נמוך מאד.הוסף תגובה
-
-
לאחר עקירת מוקצולה מהשפה
יצחק 04/05/2015 | 14:01עברתי לפני כחצי שנה עקירת מוקוצלה מהשפה התחתונה. הרופא הוציא את כל הרקמה ושלח לביופסיה. הכל יצא תקין, רק שעד היום אין לי תחושה בנקודה שבה היא היתה, וגם בנקודה בשפה שממולה. האם התחושה תחזור מתישהו, ואם לא - יש משהו לעשות? תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עקירת מוקוצלה מהשפה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 08/05/2015 | 23:48שלום התשובה תלויה במהלך הניתוח ובגודל האזור בו טיפלו. בלי בדיקה, יהיה קשה להעריך את המצב. יתכן ומדובר בירידה בתחושה עקב כך שנוצרה במקום צלקת קטנה. אם זה המצב, הפתרון קל ובהחלט יתכן שהתחושה תחזור עם הזמן. נדיר שיש פגיעה ממשית בעצב. הייתי פונה למחלקת פה ולסת באזור מגורייך לבדיקה והערכה של המקום.הוסף תגובה
-
-
נפיחות- עצם בולטת ?
שן 04/05/2015 | 07:30שלום רב, מזה למעלה משנה יש לי אסימטריה באזור שמתחת לשורת השיניים התחתונה(אינני יודעת אם זה נקרא החיך הקשה או אולי החיניכיים. בכל אופן, בצד ימין של הפה ישנה בליטה קשה שאיננה מופיעה בצד שמאל. ניתן לחוש בתוכה בשלוש בליטות קטנות שאני משערת שהן שורשי השיניים הסמוכות. אני בת 34, בריאה בדכ עם היסטוריה של בעיות במפרקי הלסת. עקרתי את כל שיני הבינה, ואני נועלת לסתות במהלך הלילה. האם זה יכול להיות מבנה עקום? או שיש מקום לבדיקה האם זהו גידול? אציין שרופאי שיניים ושיננית שראו אותי בשנה האחרונה לא העירו על כך דבר ולכן המעטתי בחשיבות של זה אך פתאום אינני בטוחה כבר. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בהמשך למעלה- בצד הפנימי בין הלשון לשיניים
שן 04/05/2015 | 07:320הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נפיחות - עצם בולטת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 04/05/2015 | 07:59שלום, מדובר כנראה בבליטה של עצם, שיש לה שם מדעי: TORUS. בליטות כאלה קיימות פנימית למלתעות (השיניים הנמצאות מיד אחרי הניבים התחתונים) בחלק הפנימי של הלסת התחתונה. אבל כדי להבטיח שזה מה שקיים אצלך - כדאי לפנות לרופא שיראה את אותן בליטות ויאשר שזו אבחנה נכונה. אם מדובר בבליטות כאלה - אין בכך כל בעיה. זו תופעה מוכרת ונפוצה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח חניכיים
-
עקירת שן בינה
-
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
-
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום
ד"ר רונן גספר
כירורגיית פה ולסת
5.0
( 8 חוות דעת )
"הטיפול של ד"ר רונן גספר היא חוויה מתקנת"
ד"ר פבל ווסקובויניק
רפואת שיניים
5.0
( 7 חוות דעת )
"ברצוני לשתף אותכם על חוויה יוצאת מן הכלל
לא הרגשתי
טיפול בשיניים
לאורך כל הדרך
מקצוען אמיתי
כולל אלונה אסיסטנטית שמשלימה אותו
לסיכום ממליץ בחום לבצע טיפול אין מה לחשוש
בהצלחה"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול