פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 108
ד"ר נבות גבעול
4.9
( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
ניתוח
יערה 25/08/2015 | 19:37רציתי לשאול כמה זמן אחרי ניתוחי חניכיים ו/או עקירה כדאי /רצוי לשמור על אוכל פושר/קר ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתוח
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 26/08/2015 | 08:23בדרך כלל ב-24 השעות הראשונות, אלא אם כן הרופא/ה המליצו אחרת.הוסף תגובה
-
-
ניתוח
גלי 22/08/2015 | 18:03אני אחרי טיפול שורש ומבנה של שן של קיר שבור מתי יודעים בוודאות אם אצטרך הארכת כותרת האם רק לפי מבט כי לא עשו לי עדיין צילום מטיפול השורש אחרי המבנה האם בוודאות יודעים אחרי הכתר הזמני או יכול להיות אחרי המדידות הראשונות לכתר קבוע וזה שחוץ מקיר שבור בטיפול השורש אמרו גם שן מאוד קטנה יש לזה גם השלכות והקיר השבור זה בשן עליונה טוחנת אם זה משנה משהו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתוח
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 23/08/2015 | 09:45שלום גלי, ההחלטה על ניתוח הארכת כותרת צריכה להיות לפני תהליך שיקומי - אם שבר הקיר היה עמוק מתחת לחניכיים. לעיתים, כאשר השבר הוא קרוב לקו החניכים, ניתן לבצע מבנה והכנה לכתר זמני ואז לקבל את ההחלטה.הוסף תגובה
-
-
רעש חזק בצד שמאל של קליקים בזמן לעישה של אוכל רך + קשה
לירון 18/08/2015 | 23:23שלום ד"ר נעמה שמי לירון ואני בן 19 יש לי כבר במשך 3 חודשים רעש שנשמע רע ומגעיל (קליקים) בזמן שאני אוכל בצד ימין אז ישר יש קליקים עם רעש מאוד חזק פק.פק.פק. טק טק טק ..... בצד שמאל ! אינ מאוד סובל ,אני מתבייש לשבת לאכול ליד אנשים , וזה גם מפריע לי בחיי יום יום . כרגע יש לי תור בפה ולסת כירורג איכילוב תל אביב בתאריך 7.9.15 ולפני זה הייתה לי שם רופאה בם ד"ר נוימן מישל (לא כירורגית ) תחום פה ולסת רגיל והיא ביקשה ממני להביא צילום פנורמי ,ומסתבר שהיא לא יודעת לפענח כי לא רואים את המפרקים בלסת עליונה ואז היא ביקשה ממני לביא עוד 2 צילום פנורמי ושירימו את המכונה של הרנטגן מעל הלסת עליונה כדי שיראו את המפרקים ואז אני בא לתור שלי באיכילוב פה ולסת ואז גם היא אמרה לי לא רואים את המפרקים צילום לא תקין .... אני ד"ר נעמה כבר חטפתי 3 קרינות , ו 300 שקל על זה חבל מאוד . אני ישמח ליעוץ שלך בבקשההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רעש חזק בצד שמאל
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 19/08/2015 | 09:28שלום לירון לדעתי, אם התחלת את התהליך באיכילוב, הדבר הנכון הוא לפנות אליהם ולבקש להפגש אם מנהל המחלקה ולספר לו את העניין. אם הרופאה מקבלת צילומים לקויים, לדעתי עליה ליצור קשר עם מכון הרנטגן ולהבטיח שהם מסוגלים לבצע צילום תקין ונכון. בכל מקרה, בלי צילום טוב ובלי בדיקה מלאה לא ניתן לדעת מה קורה ומדוע זה התחיל עכשיו. לדעתי, אם לא באיכילוב, הייתי פונה למחלקת סגר בבית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטה בתל אביב. בהצלחההוסף תגובה
-
-
שתלים
שרית 13/08/2015 | 14:00עלי לעשות 4 שתלים בשיניים 24-28 שאלתי היא: מתי הכי מומלץ לעשות צילום CT ושתלים אחרי העקירה? ומה המקסימום חודשים שאני יכולה למשוך אחרי עקירה ללא שתלים ? (לפני שיזוזו שיניים איבוד עצם וכו') והאם אפשרי לעשות רק 3 שתלים עם 4 כתרים או לא מומלץ? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שתלים
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 16/08/2015 | 10:33שלום שרית, CT כדאי לעשות חודשיים-שלושה לאחר העקירה. ההחלטה היא בידי הרופא, על פי פרוטוקול הטיפול המקובל עליו. המתנה של עד חצי שנה לא תגרר בעיה כלשהיא. לאחר מכן יש סכנה של איבוד עצם באזור המיועד להשתלה (אבל זה לא קורה תמיד). לגבי מספר השתלים, הדבר תלוי באורך ובקוטר שלהם. בקשי מהרפא שיסביר לך למה לדעתו עדיפים 4 שתלים.הוסף תגובה
-
-
שאלות
שירה 07/08/2015 | 18:14יש לי שאלות. עושים לי מבנה ויצא שהכתר הזמני יצא רק שבועיים וחצי אחרי הטיפול זה בסדר ומה צריך להזהר והאם אפשר יהיה לעשות את הכתר הזמני בגלל שעושים לי ניתוח חניכיים בצד אחר ויצא 10 ימים לאחר מכן זה בסדר או לפי דעתך מוקדם מדי או עדיף לשאול את הרופא\ה אבל מי המנתח או המשקמת? וגם איך אוכל להזהר לגמרי אחרי המבנה ששבוע אח"כ עושים את הניתוח בצד שני אהיה חייבת לאכול בצד . והאם בשן שעושים מבנה וכתר זמני בגלל עשו טיפול שורש וההמשך עכשיו בעקבות שבר בקיר וזאת שן טוחנת שהבנתי יש שם יותר מאמץ הסיכוי גם פה להארכת כותרת גדול . אודה על התשובות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלות
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 16/08/2015 | 10:08שלום שירה, אלה הרבה מאד שאלות שעל חלקן קשה לי לענות כי אני לא בטוחה שהבנתי עד הסוף את העניין. אז ככה: לאחר טיפול שורש מבצעים מבנה. פעם נהגו לחכות מספר שבועות בין סיום טיפול השורש והמבנה. היום מחכים פחות זמן, וזאת כדי למנוע שבר של השן וכדי לאטום באופן סופי את התעלות. בין המבנה והכתר הזמני צריך לחכות כדי לאפשר לחומר המבנה להתקשות באופן סופי. יש חומרים שדורשים יום בערך. יש חומרים שמתקשים לגמרי תוך דקות. הדבר תלוי בשיטת הפעולה של הרופא. לגבי ביצוע כתר זמני לפני הארכת כותרת - יש יתרון בביצוע כתר זמני לפני הניתוח, וזאת כדי להגן על השן מצד אחד, וכדי לאפשר בזמן הניתוח לראות את שולי השחזור. אם ישנם דברים אחרים, כדאי להתייעץ עם הרופא/ים שיבצעו את הטיפול שלך.הוסף תגובה
-
-
לשון גיאוגרפית וצביעה צהוב ירקרק
ענת 07/08/2015 | 07:12שלום, אחרי שילדתי את בני הבכור לפני 3 חודשים החלו שינויים בלשון שלי.. כולל צריבות, חתכים קטנים, צבע לבן וכדומה. הייתי אצל רופא פה ולסת. אחד מהנחשבים בתחום בישראל והוא אבחן שיש לי לשון גיאוגרפית. כשהייתי אצלו הכתמים היו בצבע לבן. אך עכשיו מעת לעת הן נצבעות בצבע ירקרק לכמה ימים ואז זה חוזר להיות לבן. זה קרה פעמיים. פעם ראשונה אחרי שימוש בטרודנט והבנתי שזה גורם לצביעה. אך עכשיו זה קרה שוב ומבלי להשתמש בשום תכשיר. האם צביעה היא חלק טבעי מתופעת הלשון הגיאוגרפית או משהו שמחייב בירור? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לשון גיאוגרפית
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 07/08/2015 | 08:40שלום\ השם לשון גיאוגרפית מצביע על כך שאזורים שונים של הלשון נצבעים בצבעים שונים, ושהמצב אינו סטטי אלא משתנה כל הזמן. צביעה ירקרקה יכולה להיות גם תוצאה של האוכל אותו את אוכלת, לא רק תוצאה של שטיפת פה, אבל כמובן שבלי לראות את הלשון קשה לדעת. אני מציעה לך לצלם את הלשון בתאורה טובה אבל לא ישירה (לא פלאש) מדי כמה ימים, ולחזור לרופא שראה אותך עם התמונות. זה יאפשר לו להעריך את המצב בצורה טובה ולתת לך תשובה המתאימה למצבך.הוסף תגובה
-
-
שן טוחנת
סנדי 02/08/2015 | 16:48שלום רב אני אישה בת 30. עברתי לפני 3 שנים טיפולי שורש. קיימתי אצלי בעיה בשן מספר 37 טוחנת שניה בלסת התחתונה. בצילום נראה שיש סימני דלקת. על פי דעת הרופא במרפאה מדובר בדלקת ישנה ולא פעילה. אני מרגישה לעיתים תחושה של לחץ בכתר, גירוי מעצבן. לאכול ללעוס אני יכולה אין רגישות. הוסבר לי שאם הכתר מוסר סיכוי גדול ששן זו תלך לעקירה. אני שואלת את כבודך בעניין השתל. אני מבולבלת לגמרי. חלק מהרופאים טוענים שרצוי לעשות. 2 רופאים שבדקו אותי בכללית במרפאה של קופת חולים טענו שאין ממש צורך. השיניים נדחפות קדימה וכל עוד מדובר בטוחנת אחרונה אין צורך ממש בביצוע שתל (שן בינה כלואה שמאחוריה; ושן בינה בלסת העליונה נעקרו מזמן. 4 שיני הבינה בכל הפה נעקרו). שן שליד הטוחנת המדוברת גם עברה טיפול שורש מבנה וכתר והיא בסדר. מה את ממליצה ד״ר? היתי אצל כירורג פה ולסת שעקר לי כירורגית שן בינה כלואה בהליך ניתוחי ועל הדרך שאלתי אותן בעניין זה והוא טען שהדעות חלוקות. בכל מקרה הוסבר לי במקרה והוחלט על שתל לא ניתן יהיה לבצעו מיידית אלא רק לאחר 3 חודשים. האם במהלך 3 חודשים האלה אוכל לבדוק איך אני מסתדרת בלי טוחנת מבחינת לעיסה ותפקוד? אודה להכוונה. והאם בשן טוחנת ניתן להסתפק בשתל אחד או שצריך 2? אודה לתשובה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שן טוחנת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 03/08/2015 | 17:36שלום, שאלת הרבה שאלות, ועל רובן לא ניתן לענות בלי בדיקה מלאה הכוללת צילומים עדכניים וצילומים משנים קודמות. בכל מקרה, אם היו שני רופאים שאמרו לך שאין צורך לעשות שום דבר, הייתי בהחלט מחליטה עם מי ללכת ועוקבת אחר השן כל חצי שנה ובודקת אם יש שינוי. התחושות שאת מרגישה נגרמות, כנראה, בגלל סיבות אחרות. אם התהליך הדלקתי שעליו דיברו איתך היה פעיל, היית מרגישה כאב כל פעם שהיית נושכת על השן. עקירה היא הפתרון האחרון ברשימה, לא הראשון, ולכן לדעתי נכון לעשות כל מאמץ לשמור על השן שלך. בעניין השתל, הדברים שאמרו לך נכונים, אבל את צריכה לדעת עוד דבר. אם עוקרים שן טוחנת ולא מחזירים אחת במקומה, השן בלסת הנגדית יכולה להתחיל לבקוע, ולגרור בעיות קשות בהרבה. אבל גם זה לא קורה בכל מקרה, ולכן אם תגיעי לעקירה, יהיה צורך להמתין כחודשיים-שלושה לריפוי לפני שתל, ואז גם יהיה צורך להעריך מה הסיכוי שהשן הנגדית תבקע.הוסף תגובה
-
תודה רבה ועוד שאלה
סנדי 03/08/2015 | 17:47זה מה שאני מרגישה . הרגשת אי הנוחות יכולה להופיע לי יומיים ברצף תיעלם לחודש עד שתחזור שוב. אני בהחלט אראה מה ניתן לעשות לפני עקירה. ביום חמישי שעבר עברתי עקירת שן בינה כלואה בבית חולים מכיוון שהיתה קרובה לעצב. הליך החלמה היה מקובל יומיים אחרי החלה דעיכה בכאבים ןבנפיחות. היום בבוקר במהלך הצחצוח העדין התחיל לרדת לי שוב דם, ריח ממש רע מאיזור העקירה, ותחושת כאב שמקרין לטוחנת שליד ולאוזן. ביקרתי אצל המנתח לביקורת ונאמר לי שאני סובלת ממכתשת יבשה. מרח לי מין משחה בעלת אפקט מלחיש וסטרואידים. אחרי חצי שעה עד כה אני נהנית בירידה משמעותית מאוד בכאב. האם זו הדרך המקובלת עד שיתקבל ריפוי מלא?! האם זה שכיח בלסת תחתונה? הוא העיר לי שאם אחרי יומיים יהיו שוב כאבים לבקרו שוב ואז ישים לי שוב תרופה מרגיעה. קלינית התפרים במקום והוא אומר שההליך נראה מצוין. פעם ראשונה שקורה לי מכתשת יבשה. תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עוד שאלה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 05/08/2015 | 09:42שלום\ בהחלט נשמע שאת סובלת ממכתשית יבשה. זו תופעה נפוצה, בעיקר בלסת תחתונה. נשמע שמה שנאמר לך הוא בהחלט נכון.הוסף תגובה
-
-
חיך מוזר
דודי 31/07/2015 | 17:22בן 35 בריא בסהכ והיפונדר לצערי... כשאני מסתכל בתוך הפה למעלה יש אזור בחלל הלסת העליונה שהוא לבן שקוף כזה .. כאילו אין שם דם.. .. למה זה נראה ככה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 01/08/2015 | 16:59יתכן שאתה מדבר על אזור מסויים בחיך הקשה, אבל גש לרופא שיניים והראה לו על מה מדובר ואני בטוחה שהוא יסביר לך מה אתה רואה.הוסף תגובה
-
כן זה החיך השקה
דודי 02/08/2015 | 10:23למה הוא בצבע בהיר כמעט לבן?הוסף תגובה
-
-
עצם לחי שקועה
דני 01/08/2015 | 17:07שלום, אני בן 31. בילדות סביב גיל 9 התאמנתי בקבוצת כדורגל תוך כדי משחק קיבלתי כדור בעוצמה ישירה לעצם לחי הימנית ולא טופל. מאז יש לי אסימטריה בפנים, כשצד ימין שקוע מאשר צד שמאל, ויש סטייה של צד שמאל לצד ימין כולל הלסת. אני מעוניין לעשות שתל קבוע, איזה סוגי שתלים יש? איך שותלים בצורה סמטרית, יש צילומים מבפנים? הייתי בייעוץ ונאמר לי מכיוון שהעור שלי דק, שתל סליקון יבלוט על העור ויראו הוא המליץ על הזרקת שומן שלי, או חומר מילוי אחר, מכיוון שאצלי זה לא טיפול על מנת להיראות צעיר אלא ממש לטפל בלחי ניזוקה שמשפיעה על סימטריה אני מעוניין במשהו קבוע, אולי אפשרי לעשות השתלת עצם באיזור הלחי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עצם לחי שקועה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 01/08/2015 | 17:11שלום דני, קשה לתת תשובה חד משמעית באינטרנט, ללא בדיקה מלאה שלך וללא צילומי CT המראים את מצב העצמות באזור. מכל מקום, פרוצדורה כזאת דורשת הערכה מלאה של מצבך ושל אפשרויות הטיפול הקיימות, שכפי שכבר הבנת, יכולות להיות בעזרת הזרקת חומרים שונים למקום או שינוי מתאר העצם במקום. אני מציעה שתפנה למחלקת פה ולסת הקרובה למקום מגוריך, משום ששם יוכלו לבצע הערכה מלאה, ובמידת הצורך לערב מומחים נוספים, כדי לתת לך את הפתרון המתאים ביותר למצבך.הוסף תגובה
-
-
לשון צהובה
דניאל סמינוב 30/07/2015 | 21:35אוקיי אז ככה יש לי לשון צהובה בחלק האמצעי המלווה עם כמו פצעים אדומות ממש עיגול קטן בצבע אדום חלק אחורי של הלשון קצת לבן חזק ממה שצריך להיות ריח לא טוב מהלשון אני לוקח כדורי קיורטן אשמח לעזרה :) בנוסף לפני שבוע היה לי יום שהיה לי חמיצות חזקה רק יום אחד בלבד וזה עבר .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לשון צהובה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 31/07/2015 | 06:43שלום דניאל, צריך לבדוק ולהעריך במה מדובר. הסיבות הכי שכיחות הן מאכלים הצובעים את גב הלשון (כמו קרטיב לימון צהוב, למשל), אבל יתכן ומדובר בזיהום פטרייתי (שיכול להסביר גם את הריח הרע), או תוצאה של יובש וחוסר שתיה. במקרים אחרים יכול להיות שמדובר בתופעה הנקראת "לשון גיאוגרפית", שזו צורה רגילה של הלשון, שיש בה אזורים שונים שחלקם אדומים יותר וחלקם צהבהבים יותר. רק בדיקה תוכל להעריך מה הסיבה אצלך.הוסף תגובה
-
לשון צהובה
amitwin123456@gmail.com 31/07/2015 | 12:47אני לוקח קיורטן מה שגורם לפה ליובש כבד זה קשור ? יש דרך להפתר מזה הלשון גם לפעמים פרוותית כזאת ?ואיך אני עושה בדיקה פונה לרופא משפחה ואז ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לשון צהובה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 31/07/2015 | 16:13שלום, יש בארץ מספר רופאים שתחום ההתמחות שלהם נקרא "רפואת הפה." נראה לי שנכון לפנות אליהם.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עקירת שן בינה
-
ניתוח חניכיים
-
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
-
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום
מרפאת שיניים G Magic Touch כרמיאל
רפואת שיניים
4.9
( 124 חוות דעת )
"המרפאה מצוינת. הצילו לי את הילד מהרדמה מלאה, ברגישות ובמקצועיות שאין כמוהן. אין לי מילים להסביר כמה אני מודה."
ד"ר גל פרנקל
רפואת שיניים
רופא בכיר במחלקה לכירורגית פה ולסת, המרכז הרפואי איכילוב, תל-אביב
ד"ר אלי רוזנפלד
כירורגיית פה ולסת
4.9
( 13 חוות דעת )
"קיבלתי יחס אנושי מאוד ודר.רוזנפלד טיפל בי ברגישות והבנה לגבי מצבי.
הוא מהוד מקצועי."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול