פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 19
ד"ר נבות גבעול 4.9 ( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון. יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים. בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא. נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל תחומי טיפול של ד''ר גבעול: - שתלים דנטליים - השתלות עצם - הרמת סינוס - עקירות כירורגיות - עיוות במפרקי הלסת הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב: https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
כמה זמן אחרי עקירה יכולה להיווצר מכתשית יבשה? אמיר 01/02/2023 | 20:16שלום ד"ר. לפני כיומיים ביצעתי עקירה של שן ללא תפרים. אחרי כמה זמן ניתן להסיר את החשש למכתשית יבשה? כרגע בהנחיית הרופא אני שוטף את הפה בעדינות עם מים פושרים וחצי כפית מלח אחרי כל פעם שאני אוכל משהו וגם לפני השינה. לוקח גם מוקסיפן 3 פעמים ביום. כמה ימים אחרי העקירה אפשר להפסיק לחשוש ממכתשית יבשה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום אמיר ד"ר נבות גבעול 11/02/2023 | 23:26לאחר שבועהוסף תגובה
עקירת שן בינה תחתונה כלואה ליד/על העצב המנדיבולרי MMM 01/02/2023 | 18:21שלום לחבריי הפורום, ותודה!!! הייתי בבידקת רופא "בכללית סמייל" ולאחר צילום CT הפנו אותי לבית חולים לביצוע עקירת שן בינה תחתונה כלואה ליד/על העצב המנדיבולרי. אשמח אם תוכלו לעזור לי. 1. עד כמה מדובר במצב מורכב - כמובן אין לכם את הצילומים אבל בגלל שהפנו אותי לבית חולים זה אומר בעכרך שמצב מורכב, הוא שפוט יש חשש אז עדיך בית חולים 2. אם אני עושה את העיקרה באופן פרטי גם אז צריך בית חולים, או בגלל שזה פרטי אפשר לעשות את זה במרפא 3. תמיד צריך לעשות הרדמה מלאה במקרים כאלו. תודה רבה :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום ד"ר נבות גבעול 11/02/2023 | 23:25מבלי לראות את הצילום בדרך כלל לא מדובר במצב מורכב ובדרך כלל לא צריך הרדמה כלליתהוסף תגובה
הוספה קטנה וי 28/01/2023 | 13:03שלום רב, אני רוצה להוסיף הערה קטנה. ההערה הינה - אני משתמש במי פה מרידול בערב או בלילה לפני השינה. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום ד"ר נבות גבעול 29/01/2023 | 12:51כפי שעניתי, יש לפנות למומחה לרפואת הפההוסף תגובה
פצע בפה אנונימית 26/01/2023 | 23:02שלום דוקטור. אני בת 19 ללא מחלות רקע, לפני שלושה ימים הרגשתי עם הלשון פצע אדום קטן ברצפת הפה, הוא לא כואב או מפריע. אם מסתכלים ממש מקרוב אפשר לראות שיש עיגול לבן קטן באמצע שלו. אשמח לדעת מה יכולות להיות הסיבות? תודה רבה. קישור לתמונה- https://postimg.cc/gwPys2JWהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום ד"ר נבות גבעול 29/01/2023 | 12:50יש לפנות למומחה לרפואת הפההוסף תגובה
מי פה וי 28/01/2023 | 12:34שלום רב, אני משתמש במי פה מרידול בכמות בינונית כ30 שניות פעם אחת בכל יום לאחר צחצוח שיניים יסודי עם משחת מרידול, אך למחרת לפעמים אני מרגיש קושי ומאמץ בדיבור. כמו כן, לפעמים אני מרגיש שפתיים נפוחות קל ורוק או ליחה מציקים בפה. איך אוכל לפתור בעיה זאת? מהי ההמלצה הרופאית שלך כך שלא ארגיש את התופעות שציינתי למעלה? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום ד"ר נבות גבעול 29/01/2023 | 12:49יש לפנות למומחה לרפואת הפההוסף תגובה
צחצוח שיניים נקי 26/01/2023 | 11:51שלום רב, קראתי על שתי אופציות לצחצוח שיניים לאחר שקמים ואכילה. שתי האופציות הן - 1. צחצוח שיניים לפני האכילה ולאחר מינימום 20 דקות ניתן לאכול ארוחה. 2. אכילה ואז צחצוח שיניים לאחר המתנה של לפחות חצי שעה. * ישנם רופאים התומכים באופציה 1 וישנם ב 2. האם שתי האופציות הינן בסדר ומועילות לשיניים? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום ד"ר נבות גבעול 29/01/2023 | 12:33יש לפנות לפורום רופאי שינייםהוסף תגובה
עקירת שן בינה כלואה אירנה 22/01/2023 | 10:39שלום, אני מניקה תינוקת בת חודשיים ואני אמורה לעקור דחוף שן בינה כלואה..הרופא אמר לי שהוא לא יודע אילו חומרים מותר ואמר לברר, הוא אמר שיש לו לידוקאין ואדרנלין..האם מותר להשתמש בהם בהנקה ואז להניק מיד? או אולי חומרים אחרים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום אירנה ד"ר נבות גבעול 22/01/2023 | 15:37אין בעיה עם לידוקאין אדרנלין באלחוש מקומיהוסף תגובה
כאבים בלסת הילי 12/01/2023 | 21:33שלום לפני שבועיים נגסתי בגבינה קשה ומאז אני מתקשה לפתוח את הפה וללעוס. משתדלת לאכל רק דברים רכים. יש לציין שהכאב וחוסר הנוחות מופיעים רק בזמן אכילה. האם עליי ללכת להיבדק או שזה כאב אופייני שאמור לחלוף מעצמו? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום אירנה ד"ר נבות גבעול 22/01/2023 | 15:26אני ממליץ לגשת לכירורג פה ולסת, להיבדקהוסף תגובה
אחרי עקירה כירורגית אורי 22/01/2023 | 11:33עברתי עקירה כירורגית והאיזור רגיש מאוד, גם חודשיים אחרי. משהו שניתן לעשות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום יאיר ד"ר נבות גבעול 22/01/2023 | 15:22ממליץ לחזור לרופא שעקר להבדקהוסף תגובה
תרגילים חשובים time 12/01/2023 | 17:20שלום רב, מידע : גיל - 30 ועד 40. גודל פנים ופה: לא גדול ביחס לגילי. מצב בריאותי כללי: טוב, ללא בעיות כלליות. הבעיה: הדיבור השתנה בשל טיפול שיניים לקוי. הטיפול: לאחר טיפולי שיניים שונים ותקינים אצל רופא טוב יותר ובדיקות שונות, הדיבור לאט לאט חזר למצבו הרגיל, אך עדיין יש מעט מאוד הפרעות בדיבור. הרופא טען שיותר אין לי בעיות שיניים וחניכיים. כמו כן, רופא מומחה פה ולסת טען שהפה והלסת שלי תקינים, ללא שום בעיה. להלן התרגילים שאני עושה: * 5 תרגילי פה ולסת ע"פ פיזיותרפיסט ממשרד הבריאות (פתיחה וסגירה של הפה, הזזת השפה קדימה, הזזה ימין ושמאל, תנועות לעיסה ימין ושמאל וניפוח הפה). בבוקר: 5/ 10 חזרות כל תרגיל, בערב: 5. * אוטוסוגסטיה המתאימה לשיפור וחיזוק הדיבור - 5 חזרות פעמיים ביום. * מנוחות שונות, כגון ישיבה שקטה, תענית דיבור וכדומה. האם כל התרגילים הנ"ל (הכתובים בכוכביות) ישפרו ויחזקו את דיבורי ויחזירו את דיבורי למצב שהיה לפני הטיפול השגוי? אשמח גם להסבר. תודה רבה על עזרתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום ד"ר נבות גבעול 22/01/2023 | 14:37נושא זה לא בתחום שלי ממליץ קלינאית תקשורתהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח חניכיים
-
עקירת שן בינה
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום
ד"ר הילטון קנגיסר רפואת שיניים
4.9 ( 30 חוות דעת )
"אדיבות, ענה לכל שאלותי בסבלנות רבה, הסביר על כל פעולה שביצע, דאג לשאול לשלומי בכל מהלך הטיפול, ובעיקר האוירה בחדר הייתה נינוחה ונעימה, בלי לחץ, הרגשתי שאני בידיים בטוחות. ועם כל זאת נראה שהוא לא מתפשר על עבודה מושלמת. בתודה ובהערכה"

ד"ר פבל ווסקובויניק רפואת שיניים
5.0 ( 7 חוות דעת )
"ברצוני לשתף אותכם על חוויה יוצאת מן הכלל לא הרגשתי טיפול בשיניים לאורך כל הדרך מקצוען אמיתי כולל אלונה אסיסטנטית שמשלימה אותו לסיכום ממליץ בחום לבצע טיפול אין מה לחשוש בהצלחה"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת

ד"ר נבות גבעול