פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 45
ד"ר נבות גבעול
4.9
( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
פענוח אולטרסאונד בלוטות הרוק
יסמין 21/02/2021 | 18:19שלום, בבדיקת אולטרסאונד בלוטות הרוק נכתב לי כי נצפתה קשרית לימפה בקוטר 1.2 ס"מ בתחנה 1 A מימין, עם מראה סונוגרפי תקין. (לא נמצאו קשריות לימפה מוגדלות פתלוגיות) האם מדובר בנתון מדאיג?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום יסמין
ד"ר נבות גבעול 28/02/2021 | 20:13לא מדובר בממצא מדאיג.הוסף תגובה
-
-
נפיחות/גוש באזור-בעור שבין מתחת הלשון לרצפת הפה
יסמין 07/02/2021 | 06:00שלום, אני כבר שבוע עם נפיחות בצד שמאל- באזור שבין מתחת ללשון לרצפת הפה, יש לי כמו גוש קטן שמתפצל בצורת מסרק. לאחר שבוע התחיל להתנפח לי גם הצד השני. האם יש סיבה לדאגה? רופאת המשפחה אמרה לי להמתין שזה יעבור לבד. זה לא מלווה בכאבים ולא בהפרעה לאכילה. האם יש מקום לדאגה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום יסמין
ד"ר נבות גבעול 07/02/2021 | 15:08כנראה מדובר בבעיה בבלוטות הרוק ממליץ להבדקהוסף תגובה
-
נפיחות של גושים מתחת ללשון
יסמין 10/02/2021 | 11:05האם זו יכולה להיות תופעת לוואי כתוצאה מחיסון ראשון לקורונה (הנפיחות התחילה 6 ימים לאחר החיסון הראשון לקורונה) היום כבר עברו 10 ימים מתחילת הנפיחות, ויש לי תחושה של גולה בגרון וקושי בליעה- זה גם קשות לבלוטות הרוק??)הוסף תגובה
-
נפיחות בלוטות הרוק
יסמין 14/02/2021 | 21:00ד"ר ניגשתי להיבדק אצל מומחה לפה ולסת, ששלל בעיה של חסימה כתוצאה מאבן, ושלח אותי לאולטרסאונד. הכאבים בגרון צד ימין בלבד ממש החמירו ויש לי כל הזמן תחושה של חנק רציני הגרון. האם יכול להיות מדובר בזיהום? יש לי זמן עד למועד האולטרסאוד...והכאבי בגרון חזקים, האם בנתיים לפי דעתך צריך אנטיביוטיקה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום יסמין
ד"ר נבות גבעול 17/02/2021 | 12:17לא מדווח על תופעת לוואי של החיסון. אם יש תחושה של חנק ממליץ לפנות לחדר מיוןהוסף תגובה
-
-
ורטיגו+לחץ על האזניים
לילך 11/02/2021 | 15:42צד ימין יש לי קליק בלסת בעת פתיחה הפה. לפני חודשיים וחצי התקף ורטיגו ולפני שבוע תחושת לחץ על שתי האוזניים. בבדיקת טימפנומטריה לחץ דו צדדי אך הרופאה לא רואה נוזלים. האם לחץ דו צדדי בבדיקת טימפנומוריה עשוי להיות קשור ללסת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום לילך
ד"ר נבות גבעול 17/02/2021 | 12:15בהחלט כן.הוסף תגובה
-
-
כאב בלסת
עמית 11/02/2021 | 15:25היי דוקטור, אני בן 16, התחילו לי כאבים וקליקים בלסת, שכנראה נבעו מעומס יתר על המפרק. הכאבים פוחתים מיום ליום, אבל הקליקים עדיין לא. האם זה יכול להחלים מעצמו? אין נעילת לסת, אני מסוגל לפתוח אותה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום עמית
ד"ר נבות גבעול 17/02/2021 | 12:14בחלק ניכר מהמקרים חולף ללא טיפול.הוסף תגובה
-
-
כאבים בלסת השמאלית
דני 11/02/2021 | 08:35שלום דוקטור קצת מיואש מרגיש כאבים בלסת השמאלית במפרק ובעצם ובנוסף יש קליקים בצד השמאלי אשמח לתגובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום דני
ד"ר נבות גבעול 17/02/2021 | 12:12תגיע לבדיקה ניתן לשפר!הוסף תגובה
-
-
שאלה בקשר לניתוח פה ולסת
ישראל 10/02/2021 | 09:38בוקר טוב. רציתי לשאול בקשר לניתוח שאני אמור לעבור, מצאו לי אבן מעל שבע מילימטרים במרכז הצינור וורטון מימין ועל פי סיכום יש צורך בהוצאת האבן בגישה אנדוסקופית משולבת גישה אינטרה אורלית "וכריתה חלקית של בלוטת הרוק" השאלה שלי לשם לשם מה כורתים את בלוטת הרוק אם היא תקינה האם מדבר בניתוח סטנדרטי שמתבצע עקב הוצאת האבן? בבית החולים פשוט הסבירו לי בצורה רפואית כלפציינט הפשוט. בתודה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום ישראל
ד"ר נבות גבעול 17/02/2021 | 11:17לא ברור למה כורתים בלוטת הרוק. באם מוציאים את האבן והבלוטה תקינה אין צורך להוציאה הגישה היא מתוך הפה. מנסים למשוך בעזרת מכשירים המתאימים לתעלת העבודה באנגוסקופ, לעיתים יש צורך לעשות חתך ברירת הפה בצד הלשון כדי להקל את הוצאת האבןהוסף תגובה
-
-
עיקרת שיני בינה
הודיה 07/02/2021 | 09:50היי אני בת 22 ללא מחלות רקע ואני אמורה לעקור את ארבעת שיני הבינה שלי שמעתי שיש אפשרות לעקור את ארבעתם בהרדמה מלאה (יש לי פחד מרופאי שיניים) רציתי לשאול אם זה מומלץ או שזה לקחת סיכוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום הודיה
ד"ר נבות גבעול 07/02/2021 | 15:29לא מומלץ. מומלץ במקומית צד צד.הוסף תגובה
-
-
מוקצלה קטנה בטוברוסיטי
נעמה 25/01/2021 | 12:29מבקשת לשאול מה זה מוקצלה קטנה בטוברוסיטי מימין לא קשור לשם בינה. האם יכול להיות ממאיר ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום נעמה
ד"ר נבות גבעול 27/01/2021 | 11:03מוקוצלה היא בעיה בהפרשה של בלוטת רוק קטנה. הטוברוסיטי הוא האיזור האנטומי בעצם בחלק האחורי של הלסת העליונה . הצירוף לא מוכר יתכן והתבלבלו לך המונחים?!הוסף תגובה
-
מוקצלה בטובורוסיטי
נעמה 01/02/2021 | 12:56בטובורוסיטי זה המיקום שנמצאת המוקצלה. רופא פה ולסת אמר שצריך לעשות ביופסיה ולהוריד את הציסטה הזו. אני שואלת האם זה יכול להיות ממאיר ? ממה זה ? תודה רבה רבההוסף תגובה
-
מוקצלה בטובורוסיטי
נעמה 01/02/2021 | 12:58מה שאני רואה, ניראה כמו בועה בדיוק שם, בחיבור בין החיך והעצם בחלק האחורי של הלסת העליונה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום נעמה
ד"ר נבות גבעול 03/02/2021 | 22:01מקובל להוריד. לא סביר שממאיר.הוסף תגובה
-
-
מחלת פה?
ניסמה 31/01/2021 | 21:05מזה כחודש אפטות חוזרות ללא הפסקה- לפני שנרפאת אחת כבר צומחות 2 אחרות וחוזר חלילה. בשבוע האחרון שמתי לב גם ללובן בלשון וכאב צורב בה. היגיינת פה מלאה- צחצוח בוקר וערב, לפעמים גם אחרי ארוחה, מידי פעם שטיפת פה. אציין כי לאחרונה טופלתי במרפאת שיניים ובוצעה הקצעת שורשים. במה המדובר? ואיך אפשר להועיל? (בנוסף, חזרתי לאכול מזון רגיל לאחר תקופה בת 3 חודשים בה הפחתתי משמעותית קמח וסוכר לבנים, יש קשר?)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום ניסמה
ד"ר נבות גבעול 03/02/2021 | 21:52ממליץ להבדק עם מומחה לרפואת הפה.הוסף תגובה
-
-
זיז עצם לאחר עקירת שן בינה
אביתר 27/05/2018 | 17:29שלום, לפני מספר ימים שאלתי אותך שאלה לגביי זיז עצם שנותר לי לאחר עקירה כירורגית של שן בינה תחתונה. ניגשתי לרופא שביצע את העקירה והוא אמר שאין מה להוציא כרגע, אלא לחכות שבוע-שבועיים כדי לחכות שהזיז ייתכסה בחניכיים, ושאפשר להוציא את הזיז אבל זה כרוך בחיתוך כירורגי של החניכיים וחשיפת העצם, ורק אז להוציא את הזיז. רציתי לשאול- האם באמת הזיז אמור להתכסות בחניכיים תוך שבוע-שבועיים? כי בינתיים הזמן עובר ואני לא מרגיש שום שינוי, אלא אני מרגיש תחושה חדה בלשון כתוצאה מהזיז, וקשה לי לאכול, לדבר ללעוס ולבלוע את הרוק. מה אני צריך לעשות? לגשת לרופא אחר? לחכות? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום אביתר,
ד"ר נבות גבעול 29/05/2018 | 20:44הייתי ממתין כשלושה שבועות ממועד העקירה עם לא זה מסתדר מעצמו אז יש לגשת לכירורג פה ולסת להוריד בפעולה כירורגית.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עקירת שן בינה
-
ניתוח חניכיים
-
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
-
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום
ד"ר פבל ווסקובויניק
רפואת שיניים
5.0
( 7 חוות דעת )
"ברצוני לשתף אותכם על חוויה יוצאת מן הכלל
לא הרגשתי
טיפול בשיניים
לאורך כל הדרך
מקצוען אמיתי
כולל אלונה אסיסטנטית שמשלימה אותו
לסיכום ממליץ בחום לבצע טיפול אין מה לחשוש
בהצלחה"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול