פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 61
ד"ר נבות גבעול 4.9 ( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון. יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים. בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא. נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל תחומי טיפול של ד''ר גבעול: - שתלים דנטליים - השתלות עצם - הרמת סינוס - עקירות כירורגיות - עיוות במפרקי הלסת הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב: https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
הרדמה כללית ללא סיבה רות 28/04/2020 | 06:48באזור מגורי (צפון) אין מרפאה שנותנת שירותים כירורגים כמו הרמות סינוס או גם עיבוי עצם, שבהסדר קופת חולים מכבי, משכך שלח אותי מומחה מטעמה לשיקום כירורגי בבית חולים, כלומר הפנה אותי לבית חולים ואמר שלא משנה לאיזה מהם אלך. הגעתי לאחד הסמוכים יחסית לעיר מגוריי. התברר לי שמנהל פה ולסת מתעקש על הרדמה כללית. לצורך הרמת סינוס (??) אני לא מאמינה לו, כי לדעתי הוא מנסה בניגוד לרצוני (הוא גם לא הכחיש כששאלתי אותו), לשקם את הלסת העליונה שלי בשתלים מהזיגומה, שקום שאני בוחלת בו, וגם איננו בסל קופת חולים, כלומר לא תהיה לי השתתפות יחסית.. אני שואלת, הואיל והוא מסרב לנמק בפני למה מתעקש על הרדמה כללית, הרי אני אישה בריאה, והוא ענה לי, "כדי שיהיה נוח לכירורג" מעבר לכך שתשובתו אינה ראויה כי היא העלבת אדם, הרי הרדמה נועדה בלבד להגנה על חיי המטופל או על פי רצונו, האם מותר לו להסתיר ממני את הסיבה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום רות. ד"ר נבות גבעול 30/04/2020 | 18:34לא אסור להסתיר את הסיבה. אך לדעתי גם הוא לא ישים שתלים זיגומטיים בניגוד לרצונך. בכל מקרה את צריכה לתת הסכמתך לטיפול וזאת לאחר שקיבלת הסבר ושאלותיך נענוהוסף תגובה
הארכת כותרת אסתי 17/04/2020 | 14:25שלום. אני כחודש לאחר הארכת כותרת וכתר קבוע שהודבק לאחר 3 ימים מהטיפול. יש רגישות איפה שנעשה החיתוך בחיניכיים. האם זה הגיוני שלוקח זמן רב ככ לטיפול? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום אסתי ד"ר נבות גבעול 19/04/2020 | 12:38כן. תהליך הריפוי לאחר הארכתכותרת הוא תהליך איטי.הוסף תגובה
הארכת כותרת עוד שאלהאסתי 21/04/2020 | 19:54תודה רבה על התשובה. אני מרגישה מעין עקצוצים וכמו שריפה קלה. וכל זה רק איפה שהיה החתך. האם יש מה לעשות כדי לעזור לריפוי? והאם אלה תסמינים נורמליים? תודה רבה מראשהוסף תגובה
תשובת מומחה שלום אסתי ד"ר נבות גבעול 23/04/2020 | 11:19תסמינים תקינים רק לשמור שיהיה נקי לשטוף אחרי האוכל במיםהוסף תגובה
תשובת מומחה שלום שירה ד"ר נבות גבעול 23/04/2020 | 11:20לא לחכות עלול להגרם נזק גם לחניכיים וגם למבנההוסף תגובה
שתל וכתר בשן (לת) שירה 21/04/2020 | 21:34אם הכתר או המבנה של השתל זזו זו תחושתי ובעקבות ככה דימומים מדי פעם ומקפידה על נקיון יותר . אם אחכה עד שתחזרו בתקווה שבקרוב כבר האם יכול להגרם נזק ואיך זה בכלל קורה ואם באמת משהוא בהברגה קרה זה משהוא פשוט לסדר או צריך שוב מעבדה והאם יכול להיות גם שקרה משהוא בשתל ולאמרק בכתר או במבנה,תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
שפה עליונה נפוחה סימה 15/04/2020 | 23:32שלום התנפחה לבת שלי השםה העליונה הרופא הניח שזה חיידק נתן אנטיביוטיקה וזה חלף. לאחר חודש וחצי שוב יש נפיחות קלה. האם יתכן שזה אלרגיה ולט חיידק? תודהההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום סימה ד"ר נבות גבעול 19/04/2020 | 13:08יתכן ומדובר בתגובה אלרגית. בד"כ נפיחות בכל השפה או בכל בחציה הימני או השמאלי מעידה על אלרגיה. נפיחות מאלרגיה בד"כ לא תלווה בכאב חזק. אני ממליץ ללכת לרופא שיניים לשם התבוננות בשיניים.הוסף תגובה
דלקת חניכיים מכגור חדש שירה 17/04/2020 | 13:56רציתי לשאול האם יכול להיות דלקת חניכיים כתוצאה מהתחלת תרופה חדשה ? כי מרגישה דלקת באיזור מסוים ואף יורד דם או שבדרך כלל אין קשר בין הדברים ? וזה באיזור של שתל שנעשה לפני שנתיים או באיזור שם ואם כן מה כדאי בינתיים אולי יש איזה כדור לדלקת בינתיים לקחת עד שאוכל ללכת למרפאה כי זו של קופת חולים בעקבות המצב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום שירה ד"ר נבות גבעול 19/04/2020 | 12:36כן, עלולים להופיע שינויים בחניכיים כתוצאה של טיפול תרופתי. באם יורד דם בציחצוח מאיזור בודד כנראה שהבעיה היא מקומית ולא עקב התרופה. בשלב ראשון יש להקפיד יותר על היגיינת הפה.הוסף תגובה
חריקת שיניים בלילה עדי 17/04/2020 | 10:47שלום , ד״ר, אני חורקת את השיניים כבר מעל עשר שנים , בשנים האחרונות כבר הגעתי למצב של פריקת לסת מלווה בקנאקים וקליקים מהלסת , כאבי ראש אחוריים וצוואר כרונים , כאבי אוזניים וצלצולים באוזניים, ירידה בשמיעה . כאבים מאחורי האוזניים. ותחושה של חיכוך עצמות . אני רוצה לשאול אותך מה עליי לעשות ? סד ניסיתי וזה לא עזר . עשיתי פיזיותרפיה שגם לא עזרה . לקחתי ארקוקסיה לא עזר. מה כן יכול להקל עליי על מנת להפחית את הכאבים אני ממש מרגישה שאני מתעוררת בבוקר נוקשות בצוואר וכרבי בראש אחורי עוטף אותי בכאב חזק, והאם רסקיו לילה יכול להקל גם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום עדי ד"ר נבות גבעול 19/04/2020 | 12:31כפתרון זמני רסקיו לילה יכול לעזור. ממליץ להגיע למומחה פה ולסת להעריך את המצב ולבנות תוכנית טיפול מסודרתהוסף תגובה
כאבים בשתל מלפני שנתיים שירה 14/04/2020 | 14:05יש לי כאבים לפי דעתי בשתל או בשן לידה אבל די בטוחה שזה מהשתל כי ככה לא הרגשתי אף פעם בשן רגילה כמו תזוזה. השתל נעשה לפני שנתיים בשן עליונה עם הרמת סינוס קטנה במהלך השתל. אבל פתאום בימים האחרונים רגישות וכטב וגם לחא קשר לאכילה והיום שחצחתי באיזור מסוים ירד דם. מה לעשות האם אפשר לקחת משהוא להקלה כי עכשיו בכל המצב גם הקופות לא עובדים רגילצוכם קצת פוחדת לטיפול כלשהו. יש איזה תרופה בינתיים נחכה אולי בקרוב יתנו לכם לחזור לעבודה ואז לא תהיה בעיה וגם לרופאה שלימכי מאמינה שבמתכונת החירום בטח מספר רופאחם מצומצם במיוחד בקופות החולים ,תודה וחג שמח.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום שירה ד"ר נבות גבעול 19/04/2020 | 12:21ממליץ להקפיד על צחצוח. וכן בשבוע הקרוב שטיפות עם מי פה (קורסודיל, טרודנט), לא יותר משבוע כיוון שזה מכתים את השיניים.הוסף תגובה
גידול עורי בצד האחורי של קצה הלשון דליה 07/04/2020 | 23:35בת 65 .בריאה. גיליתי גידול עורי בצד האחורי של קצה הלשון. זה נראה קטו ובצבע קרם. מרגישה עקצוץ בזמן התעטשות וגם כשנוגעת בו עם השן. מה זה ואיך להתייחס לזה. רופא עור אמר ששייך לפה ולסת. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום דליה ד"ר נבות גבעול 19/04/2020 | 12:18ממליץ לגשת להבדק אצל כירורג פה ולסת או אצל מומחה לרפואת הפההוסף תגובה
שן בינה עקירה כירורגית סיון 04/04/2020 | 14:54שלום, לפני כשלושה ימים עברתי עקירה כירורגית מסובכת בשן 38 בינה תחתונה. הרופא הזהיר כי השן קרובה לעצב וכי יש סיכון לפגיעה. מאז העקירה לא חזרה לי התחושה לשפה התחתונה כולל השיניים והסנטר..האם זה תקין? מתי עליי לדעת שהמצב חריג? מתי התחושה אמורה לחזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום סיון ד"ר נבות גבעול 05/04/2020 | 21:33לא תקין שהתחושה לא חזרה לאחר שלושה ימים. עדיין יש סיכוי גבוהה שהיא תחזור במיוחד עם יש דינמיקה כלומר אם את מרגישה זרמים או שינויים קלים. ממליץ לחזור לרופא לבדיקה וקבלת תרופות. במצב זה רצוי לקחת ויטמין B וסטרואידים. ממליץ ליצור קשר בדחיפות עם הרופא המטפל לקביעת מינונים ובירור רגישויות ובעיות רקע שלא מונעות קבלת הטיפול התרופתי.הוסף תגובה
כאב בלסת שמאל שרון 01/04/2020 | 23:44הנני בת 44 , אמא לילד אחד. בריאה בדר"כ . בעשור האחרון עברתי ניתוחים מניעתיים - כריתה ושיחזור דו"צ של השדיים והוצאת שחלות וחצוצרות דו"צ. ( בשל נשאות ל- Brca 1 ). בשבועות האחרונים התחלתי להרגיש כאב בלסת שמאל בעיקר בלעיסה, במקרים קיצוניים הרגשתי שהלסת בצד שמאל מוגבלת בפתיחה ( יש לציין שהכאב החל לאחר שלעסתי משהו קשה). בימים האחרונים הכאב פחת אך הופיעו כאבים באוזן שמאל שמגיעים בדקירות כואבות לכמה רגעים ועוברות. כמו כן יש תחושה של - כובד, כאב ולחץ על עין שמאל ומסביב לה. העין נפקחת פחות מעין ימין אך אינה נפוחה או אדומה. כמו כן לאורך היום מופיעה תחושה קבועה של חום בחלק הקדמי של לחי שמאל, ללא אודם או כאב. שאלותיי- 1. האם ייתכן שכל הכאבים החלו מהלסת?שהבעיה נמצאת בלסת ? 2. האם כדאי לפנות לרופא או שאפשרי לחכות ולעקוב במחשבה שאולי יעבור לבד? 3.מה זה יכול להיות? תודה חמה על ההתייחסות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום שרון ד"ר נבות גבעול 05/04/2020 | 21:28התיאור של הכאב והקושי בלעיסה מתאים לבעיה במפרק הלסת משמאל. הגבלה בתנועה גם היא מתאימה לבעיה במפרק כך גם הקרנת הכאב לאוזן. תחושת החום ותחושת אי הנוחות והצימצום בעין בדרך כלל קשורות לבעיה עצבית שמומלץ שתבדק על ידי נוירולוג לגבי בעית המפרק לעיתים חולפות מעצמן. ניתן להקל על ידי כלכלה רכה במשך שבועיים. ממליץ לפנות לנוירולוג בהקדם. 0לא בדחיפות)הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עקירת שן בינה
-
ניתוח חניכיים
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
מונחים קשורים
-
לסת
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת

ד"ר נבות גבעול