פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 110
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
שאלה בנושא פגיעה בslap
יואב 27/12/2018 | 09:23שלום ותודה רבה על העזרה אני בחור צעיר בין 22 השתחררתי לפני חצי שנה באותה תקופה הייתי מתאמן המון ועושה טיפוס מצוקים גם לפני יותר משנה התחילו לי כאבים בשני הכתפיים עשיתי mri לכתף שמאל וזה מה שמצאו מה מה תוכל להמליץ לי הלאה והאם אני יוכל לחזור להתאמן ולטפס. ממצאים: מפרק ה- C/A מודגם תקין. הבורסה הסוב-אקרומיאלית הודגמה שמורה. הגידים המסובבים הודגמו תקינים. מודגם נזק SLAP דרגה 4 .קדמית למיטת ה-SLAP מודגמת ציסטה פראלברלית בקוטר 7 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 7 מ"מ )חתך 6 סדרה 201 .)נזק ה-SLAP נמשך כלפי מטה לאורך בסיס הלברום הקדמי אמצעי ללא עדתו לבצקת של הגלנואיד בסמוך. הקפסולה הודגמה שמורה. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. ללא עדות לנזק היל-זקס. סיכום: נזק SLAP משולב דרגה 4 ו-5 עם יצירת ציסטה פראלברלית כמתואר. תודה רבה מעריך מאוד את השקעת הזמן והעזרה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלה בנושא פגיעה בslap
דר' ירון סלע 29/12/2018 | 15:14שלום רב יואב, ותודה על פנייתך ! אני מודה לך על פירוט בדיקת ה MRI. אבקש שתפרט גם על הבדיקה הגופנית שלך. מי בדק אותך עד כה? האם מומחה כתף ? במידה ולא, ראוי להיבדק על ידי מומחה כתף. אתה בחור צעיר ובריא ופעיל גופנית. נזק כבר נוצר לכתף - נזק בלברום בדרגות כאלו פעמים רבות מצריך ניתוח. אולם, בטרם "נרוץ" לניתוח, חשוב לתאר מה ממצאי הבדיקה. מה דרגת הכאב שלך... מה עזר ומה לא עזר בטיפול שבוצע עד כה... וכו' וכו' בהצלחה רבה!הוסף תגובה
-
-
פענוח תוצאות EMG כתף
ron 28/12/2018 | 21:18מה התוצאה אומרת? מצורף לינקים. https://i.imgur.com/mjvXa6n.jpg https://i.imgur.com/SbS0HLK.pngהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פענוח תוצאות EMG כתף
דר' ירון סלע 29/12/2018 | 15:11שלום רב רון, ותודה על פנייתך ! אין באפשרותי לעזור לך, ללא שליחת כל תוצאות הבדיקה. בטרם שליחת תוצאות הבדיקה, בכל מקרה, עליך לשלוח פרטים על מי אתה ומה תלונתך. חשוב לציין גיל , מקצוע, זמן הבעיה, איזה טיפול בוצע עד כה, מה הבירור שבוצע עד כה, מה ממצאי הבדיקה הגופנית... כל אלה חשובים לא פחות משליחת תוצאת "בדיקת עזר". אם תשקיע יותר, אוכל לעזור לך יותר. בברכה, ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
כאבים עזים בכתף ימין
אבי 29/12/2018 | 12:29שלום רב מזה כמה ימים סובל מכאבים עזים בכתף שמאל עם קושי רב בתנועה כלשהי שמערבת את הכתף כדוגמא להסתובב במיטה מלווה בכאבים ותחושת צריבה מוזרה והרגשה כאילו הכתף יוצאת החוצה אבקש להדגיש שלא עברתי חבלה כלשהי אך אני מוגדר עם crps בברך ימין ומתהלך המון המון עם קב קנדי בצד ימין דוקא בגלל שבר ברדיוס דיסטאלי ביד שמאל שממתין לניתוח מזה כחצי שנה לתשובתך אודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים עזים בכתף ימין
דר' ירון סלע 29/12/2018 | 15:07שלום רב אבי ותודה על פנייתך ! ממה שתואר, מצבך הרפואי הכללי מורכב יותר מהמטופל "הסטנדרטי", תקן אותי אם אני טועה. נשמע, שיש לך עומסים לא סטנדרטים על יד שמאל. חשובה בדיקה גופנית על ידי מומחה כתף. חשוב לקחת לבינתיים משככי כאב, על מנת שלא תסבול לעת עתה. חשוב לבצע הדמייה מתאימה לכתף שלך. לרוב מתחילים בצילום ו US. הבדיקה הגופנית הממוקדת לכתף, תבהיר למטפל, איזה בדיקות עזר עליו לבקש. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף ובזרוע
ורד 26/12/2018 | 08:55הי, אני בת 47, בריאה. מזה כ-8 חודשים סובלת מאד מכאבים בכתף ימנית,קיבלתי אתופן, אחכ ארקוקסיה, אחכ קיבלתי זריקת סטרואידים וכ-4 חודשים של פיזיוטרפיה. ללא שיפור. עשיתי השבוע MRI ואלה התוצאות: .A/C - מודגמים שינויים ארטריטיים מינימאליים במפרק ה מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית. מודגם קרע חלקי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרה-ספינטוס קרוב לאזור אחיזתו אל הגבשושית הגדולה בקוטר 9 מ"מ במישור הקורונלי )חתך 13 סדרה 4( ובקוטר 1.2 ס"מ בציר הסגיטלי )חתך 9 סדרה 6(. הקרע מערב פחות משליש מעובי הגיד. מודגם בין סיבי גיד הסופרה-ספינטוס גופיף היפואינטנסי בקוטר 4 מ"מ בציר הסגיטלי )חתך 7 סדרה 6(, ייתכן הסתיידות. שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. דרגה 1. הלברום התחתון מודגם תקין. SLAP מודגם נזק מודגם קרע חלקי של הקפסולה הקדמית באזור אחיזתה אל הלברום )חתך 15 סדרה 3(. לא הודגמה קונטוזיה של הגלנואיד. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. ללא עדות לנזק היל-זקס. מודגם מוקד ציסטי תת קורטיקלי זעיר בהיקף האספקט האחורי של הגבשושית הגדולה. דרגה 1 וחשד לקרע של הקפסולה הקדמית כמתואר. SLAP סיכום: קרע חלקי של גיד הסופרה-ספינטוס, נזק דרגה 1 וחשד לקרע של הקפסולה הקדמית כמתואר. מה הלאה?? תודה רבה על תשובתך!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף ובזרוע
דר' ירון סלע 26/12/2018 | 11:10שלום רב ורד, ותודה על פנייתך במפורטת. מהמידע שסיפקת לי, נראה שטיפול שמרני אינו מקל על מצבך. חסרה לי כמובן הבדיקה הגופנית של הכתף. מה טווחי התנועה והכוח של השרירים ועוד מידע בסיסי. האם נבדקת על ידי מומחה כתף בעבר ? מה האפשרויות הטיפוליות שקיבלת עד כה ? אפשרות ניתוחית עומדת הפרק, במידה ואין הטבה לאורך מספר חודשים, עם קרעים חלקיים בגידי השרוול המסובב. על מנת שאתן לך ייעוץ מכוון אליך, אני חייב לבדוק אותך ולעבור על החומר הרפואי שלך. במידה ותחפצי בעזרתי הישירה, אשמח לעזור, ויש דרכים ליצור עמי קשר דרך האתר. אאחל לך בריאות שלמה והחלמה מהירה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף ובזרוע
ורד 26/12/2018 | 11:25תודה רבה על תשובתך! נבדקתי ע"י אורתופד כללי וטרם קיבלתי הסבר על הבדיקה. יש לי מוגבלות בתנועה (הטווחים קצת השתפרו בעקבות פיזיוטרפיה אבל עם כאב) וסובלת מכאבים בתנועות מסויימות של היד למעלה ואחורה או קדימה ולצד. ובעיקר קושי וכאב בתנוחות מסויימות בשינה. אני אשמח להבין מה ראית ב-MRI שעשיתי? מה זה אומר כל התיאור שהעתקתי משם? הפענוח. שוב תודה רבה. אבדוק איך לקבוע אליך. ורדהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף ובזרוע
דר' ירון סלע 26/12/2018 | 11:27תודה על העדכון ורד. אשמח לפרט לך על הבדיקה שעברת. כמובן, והפירוט יבוצע לאחר שאעבור עליה ב"עיניי שלי". במקביל, אבדוק אותך, ואעזור לך להתקדם במטרה למצוא מזור לאחר תקופה ממושכת של כאב. נא פני אלי, ונתקדם משם. בברכה,הוסף תגובה
-
-
כתף
אסתר פרץ 25/12/2018 | 19:58יש יכ כאבים ביד כבר שבועיים בבדיקה אולטרסנת הודגם קרע מלא בקוטר 1.2 סמ בקטע אמצעי מה עושייםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מחסור במידע בפנייה
דר' ירון סלע 26/12/2018 | 11:18שלום רב אסתר, ותודה על פנייתך ! אסתר יקרה, אבקש ממך, ומשאר ציבור הקוראים/פונים בפורום זה, לפרט יותר, ולספק לי יותר מידע בפנייתכם. זו דוגמה "קלאסית" לפנייה אליה אני לא יכול להתייחס. אין לי מידע בסיסי בכל כך הרבה רבדים, שאני נאלץ לבקש ממך "לשדרג" הפנייה, ובשלב זה, להימנע מתגובה. בברכה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאב בכתף שמאל
אריק 23/12/2018 | 17:23שלום כחודש וחצי עם כאבים בכתף. מעט מגביל בתנועה, מפריע בעיקר בזמן השינה. לפי צילום שעשיתי: מספר פסאודוציסטות קטנות עם גבולות סקלרוטיים בראש, בצוואר ובגבשוש הגדול של זרוע.השטחים של מפרקים שמורים. אין עדות לקו שבר. במה מדובר? האם זו דלקת? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בכתף שמאל
דר' ירון סלע 26/12/2018 | 11:15שלום רב אריק, ותודה על פנייתך ! לצערי, אינני רוצה לסכן אותך בעצה מוטעת. אני חייב לראות הצילום למול עייני, שלא לדבר, על דבר בסיסי שזה בדיקה גופנית של הכתף שלך. לאחר מכן אוכל לייעץ לך. במידה ותחפוץ בעזרתי הישירה, אשמח לעזור, ויש דרכים ליצור עמי קשר דרך האתר. אאחל לך בריאות שלמה והחלמה מהירה !הוסף תגובה
-
-
ניתוח כתף
אדלה 23/12/2018 | 13:47שלום תוצאות הבדיקה MRI, אובחן נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוף את אקרמיאלית מודגם קרע חלקי של השטח האקרומיאלי של הגיד הסופראספינטוס באזור אחיזתו האחורי לגבש ושיטה גדולה המערב יותר ממחציתם עובי גיד בכותר 1.6 סנטימטר במישור הקורונלי שאר הגידים המסתובבים מודגמים תקינים הודגמו אותות כינים ממוח העצם ללא עדות לשברים או בצקות למעט מוקדים ציסטיים תת קורטיקליים זהירים בהיקף הגבשושית הגדולה הודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית סיכום קרע חלקי של גיד הסופראספיטוס כמתואר לאחר בירור אם רופא אורטופד נאמר לי שעליי לעשות ניתוח שאלתי היא האם כדיי לעשות, האם הקרע גדול? ואין אפשרות אחרת אני סובלת מכאב בעיקר בלילה ומגבלה בתנועת הידהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתוח כתף לקרע חלקי ב SS
דר' ירון סלע 26/12/2018 | 11:12שלום רב אדלה, ותודה על פנייתך. מהמידע שסיפקת לי, נראה שיש קרע בגיד הסופרה-ספינטוס. חסרה לי כמובן הבדיקה הגופנית של הכתף. מה טווחי התנועה והכוח של השרירים ועוד מידע בסיסי - כגון גילך, בריאותך הכללית, כמה זמן כואב, איזה טיפול בוצע עד כה ... האם נבדקת על ידי מומחה כתף בעבר ? מה האפשרויות הטיפוליות שקיבלת עד כה ? כמובן, שאפשרות ניתוחית עומדת הפרק, במידה ואין הטבה לאורך מספר חודשים, עם קרעים חלקיים בגידי השרוול המסובב. על מנת שאתן לך ייעוץ מכוון אליך, אני חייב לבדוק אותך ולעבור על החומר הרפואי שלך. במידה ותחפצי בעזרתי הישירה, אשמח לעזור, ויש דרכים ליצור עמי קשר דרך האתר. אאחל לך בריאות שלמה והחלמה מהירה !הוסף תגובה
-
-
פריקת כתף חוזרות
אבי 18/11/2018 | 14:47שלום אני בן 29 אחרי פריקות חוזרות מעל 9 פעמים וכאבים בכתף לא יכול להרים את יד ימין או להרים איזה משהו כבד בלי לפחד שיהיה פריקה ,עם כאבים אחרי שישנים על היד אפשר להגיד כמעט כול פעולה עם היד אני חושב פעמים אחרי תלונות נשלחתי לעשות צילום u.s תוצאות הבדיקה : 1.MODERATE PARTIAL THICKNESS TEAR OF SUPRASPINATUS גודל הקרע 12 מ"מ בקצה קידמי דיסטלי של הגיד לציין שקרע מערב את כל רוחב הגיד מהאנפרהספינטוס ועד האינטרבל הקידמי 2. SMALL PARTIL THICKNESS TEAR OF SUBSCAPULARIS גודל הקרע 5.6 מ"מ בקצה הקידמי דיסטלי של הגיד 3.הבורסה מעובה ללא נוזל 4.לא הודגמו הסתיידויות בגידים או על גבי הבורסה 5.המפרק A.C תקין 6.גיד הביצפס תקין 7. באספקת לטרלי אחורי של ראש הזרוע מודגמת דפורמציה ע"ש "היל זקס" אשמח אם תוכל לעזור לי בפעינוח של הבדיקה ומה השלבים הבאים תודה רבה ויום טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פריקת כתף חוזרות
דר' ירון סלע 21/11/2018 | 08:58שלום אבי ותודה על פנייתך ! כמובן, ואינני מכירך ולא בדקתי אותך, ואין לי מושג על הרקע הרפואי הכללי שלך, ואופי חייך הכולל סוג עבודה ותפקוד ספורוטיבי וכו' וכו'. לאור זאת, כל המלצתי אליך הנה בערבון מוגבל. לפי מה שתיארת, יש אינדיקציה לשקול התערבות ניתוחית. אינני יודע האם נבדקת על ידי מומחה כתף עד היום. במידה ולא, אני מציע לך בחום להיבדק בהקדם על ידי מומחה כתף. יש לשקול ביצוע בדיקת MRI לכתף . הבדיקה צריכה לכלול הזרקה חומר ניגוד על מנת לראות בצורה מיטבית את מרכיבי המפרק השונים (לאחר פריקות יש פגיעה בסחוס הטבעתי- לברום). יתכן קרע בגידים בנוסף לנזק סחוסי. לפי הסבל הרב והממושך שלך, בשילוב עם גילך הצעיר - בהחלט אפשרות ניתוחית עומדת על הפרק. אך לפני כן, חשוב לבדוק אותך, ולעבור על הרקע הרפואי והטיפול שבוצע עד כה , ולקבל החלטה מושכלת בהתאם. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
לאחר שהמלצת על mri
אבי 25/12/2018 | 22:07לאחר בדיקת mri אורטגרפיה : התוית קלינית:חשד לנזק ללברום. ממצאים: מפרק הA/C מודגם תקין הבורסה הסוב אקרומיאלית הודגמה שמורה.מודגם קרע חלקי שטחי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרה-ספינטוס קרוב לאזור אחיזתו הקדמי אל הגבשושית הגדולה בקוטר 5 מ"מ (חתך 8 סדרה 501) הקרע המעורב פחות משליש מעובי הגיד.מודגם קרע חלקי של המשטח הארטיקולרי של גיד האינפרה-ספינטוס באזור אחיזתו אל הגבשושית הגדולה בקוטר 5 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 14 סדרה 301). הקרע מערב יותר ממחצית מעובי הגיד. שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצס הודגם שמור. הלברום הקדמי תחתון מודגם קטום.מודגמת היפרדות חלקית של הקפסולה הקידמית מאחיזתה אל הגלנואיד עם יצירת מעין שרוול פריאוסט מודגם גופיף היפואינטנסי בקוטר 5 מ"מ במישור הצדדי פנימי. יתכן שבב לברום מנותק (חתך 9 סדרה 601) הקפסולה הודגמה שמורה הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות למעט מוקדים ציסטיים תת קורטיקליים זעירים בהיקף הגבשושית הגדולה סיכום: קרעים חלקיים בגידי הסופרה והאינפרה ספינטוס ונזק ללברום קידמי תחתון כמתוארהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאחר שהמלצת על mri
דר' ירון סלע 26/12/2018 | 11:05שלום רב אבי, ותודה על העדכון. אכן , בדיקת ה MRI יעילה ואיכותית יותר בהשוואה לבדיקת ה US בזיהוי הפתולוגיות התוך-מפרקיות. הסיפור מקרה שלך מתאים לממצאים בבדיקה. יש קרע בלברום ובעיה של יציבות מפרקית. אתה בחור צעיר ופעיל. אפשרות ניתוחית בהחלט עומדת על הפרק. יש להיבדק על ידי מומחה כתף ולעבור בדיקה גופנית יסודית ומעבר מעמיק מעל הרקע הרפואי שלך ומה הטיפו שבוצע עד כה, ואז, ורק אז, לקבל החלטה משותפת האם ניתוח ראוי בעבורך. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
חשד לדלקת גידים
לנה 12/12/2018 | 13:44שלום רב, לפני כשבועיים וחצי החלו כאבים בכף יד ימין והחמירו עם הזמן. זה התחיל מנימול באצבעות ובכף היד ועבר לכאבים בכף יד ובאמה. הרגשה כאילו יש מיתר ביד שלא נמתח עד הסוף וגורם לכאבים. בביקור אצל אורתופד הוא עשה בדיקה ידנית- קיפל את שורש כף היד ושאל האם יש זרמים באצבעות- אמרתי שאין והראיתי לו היכן הכאב. הוא אמר שלפי הבדיקה זו לא התעלה הקרפלית ונראה כמו דלקת בגיד. רשם לי כדורים בשם "סלקוקס 200" ואמר שאם אחרי 10 ימים זה לא עוזר, לחזור אליו. התחלתי ליטול את התרופה (3 ימים) והכאב פחת, אולם עדיין קיים קצת במיוחד בזמן עבודה (על מחשב). קראתי על התרופה וקיבלתי רושם שזו תרופה חזקה ומסוכנת ומשתמשים בה במקרים רציניים ביותר כמו דלקת פרקים. השאלה שלי היא האם זה נראה לך תקין שרק על סמך בדיקה ידנית (ללא אולטרסאונד למשל) הרופא הסיק שזו דלקת ורשם כזו תרופה שעל פניו עם תופעות לוואי מסוכנות) תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חשד לדלקת גידים
דר' ירון סלע 23/12/2018 | 13:37שלום רב לנה , ותודה על פנייתך ! לנה, אבקש להפנותך לפורום הנכון באתר זה. את זקוקה לפורם כף היד. אאחל לך בריאות שלמה, והחלמה מהירה !הוסף תגובה
-
-
קרע בגיד הסופראספינטוס
אדלה דהן 20/12/2018 | 20:03בבדיקת הmRI מודגם שינויים ניוונית במפרק הA/C מודגם גם קרע חלקי של המשטח האקר ומיאמי של גיד הסופר פינטוס באיזור אחיות האחורי לגבש ושפית הגדולה המערב יותר ממחצית מעובי הגיד בקוטר 1.6 ס״מ במישור הקורונלי והודגמם נוזל תוך פירקתי בכמות פיזיולוגית הייתי אצל מומחה כתף והוא אמר לי שצריך לעשות ניתוח אני מפחדת מהניתוח האם אתה חושב שרק ניתוח יעזור תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בגיד הסופרא-ספינטוס
דר' ירון סלע 23/12/2018 | 11:01שלום רב אדלה ותודה על פנייתך ! על מנת שאכוון אותך ספציפית, עלי לבדוק אותך ! לאחר הבדיקה הגופנית ומעבר על שלל החומר הרפואי שצברת עד כה, אוכל לתת לך המלצה מכוונת. בפורום זה אינני יכול לתת המלצות ספציפיות, למטופל כזה או אחר, ללא בדיקתו. רפואה מקצועית ורצינית מתחילה ונגמרת בבדיקה הגופנית. במידה ותחפצי בעזרתי, אני זמין ישירות לתקשורת בערוצים המקובלים באתר זה. בעמודים קודמים בפורום זה, תוכלי לקרוא רבות על קרעים בגידי השרוול המסובב. לרוב הקרעים מתחילים בגיד הסופרה ספינטוס ( כמו במקרה שלך...). חשוב לתפור את הטיפול הנכון לאדם הנכון. אינני יודע גילך (זהו פקטור משמעותי בקביעת ההחלטה לניתוח או לא), אינני יודע כמה זמן הכאבים ומה הטיפול עד כה... (זהו פקטור משמעותי בקביעת ההחלטה לניתוח או לא). אינני יודע עוד שלל דברים אודותיך (לדוגמה בריאותך הכללית ותפקודך וכו' וכו'). לכן - אינני יכול להמליץ לך ישירות ללא בדיקתך. אאחל לך בריאות שלמה ומציאת מזור במהרה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דמם
-
סיאטיקה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת MRI
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
מונחים קשורים
-
אוסטאוכונדריטיס של נעורים
-
איחוי
רופאים בתחום
ד"ר עודד רבאו
אורתופדיה
מומחה בכירורגיה אורתופדית ומנתח עמוד שדרה. מומחה לאבחון וטיפול בבעיות עמוד שדרה.
ד"ר אוהד סגל
אורתופדיה
אורתופדיה, פיזיותרפיה, ספורטתרפיה, רפואת כאב, תזונה, ריפוי בעיסוק, אימונים שיקומיים
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג