פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 112
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
כאבים בשורש כף היד והכתף האמצעית
שני 30/11/2018 | 19:24היי בחודש וחצי-חודשיים האחרונים שורש כף יד שמאל נרדמת לי בשינה עד כדי התעוררות לפעמים, כאבים כאשר אני לוחצת עם האגודל על משהו חיצוני ובכללי פשוט מורגש שמשהו קורה שם. לאחר בדיקה אצל רופא יש לי חשש לתסמונת התעלה הקרפאלית. בימים האחרונים הכתף האמצעית(בצד שמאל גם) מצטרפת למסיבה והיא כואבת לי כאב דקירה. כל סיבוב של המפרק החוצה כנגד משהו (לדוגמה הטיית ההגה שמאלה בנהיגה) והרמת דברים כבדים. האם זה עדיין תסמינים של התעלה הקרפאלית או שלדעתך מדובר על משהו אחר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בשורש כף היד והכתף האמצעית
דר' ירון סלע 01/12/2018 | 07:42שלום רב שני, ותודה על פנייתך! מהמידע הקיים, נראה שסבירות גבוהה ששני התסמינים אינם קשורים/ תלויים זה בזה. לרוב, תסמונת תעלה קרפאלית מתבטאת בזרמים ונימולים וכאב ורדימות בכף היד ואצבעות 1-3 (אגודל זו אצבע מספר 1...). כמו כן כאב מקרים לאמה לעיתים. פעמים רבות זה מתבטא בלילה, לעיתים אף מעיר משינה , והמטופל מנער ידו בניסיון להקלת כאב. לא נפוץ ש CTS מקרים עד לכתף... יתכן והמקור צווארי ומקרין לכתף וליד... יתכן ואופי פעילותך הגופנית מעודד כאב בכתף שמאל... אינני יודע, כי חסר לי מידע על פעילותך. יתכן כיוון אחר- ראומטי דווקא. בעיקר בנשים ובצעירות, אם יש כאבים במפרקים שונים ותסמינים אחרים, שווה לבדוק רקע משפחתי מחשיד, ולעיתים לבצע בירור ראומטולוגי, במידה ונשללים כיווניים אחרים כמקור לכאב. כמו כן, מומלץ לקבל מידע על נושא כף היד בפורום כף היד באתר זה. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
mri -ארתרוגרפיה כתף
גלית 21/11/2018 | 12:47שלום-הבן שלי עשה mri ארתרוגרפיה כתף ימין והתשובה נראית תקינה. הבעיה היא שהכאבים הוא בשכמה צד ימין, האם צילום ה mri כולל גם את אזור השכמות? מכוון שהכאבים לא עוברים תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
mri -ארתרוגרפיה כתף
דר' ירון סלע 22/11/2018 | 20:39שלום רב גלית, ותודה על פנייתך ! אינני יכול לענות לך, ללא מעבר על הבדיקה. לרוב, הבדיקה בעיקר מתמקדת במפרק הכתף והשרירים הסמוכים, פעמים רבות, ניתן לראות גם חלק ניכר מעצם השכמה והשרירים המקיפים אותה. האם הרופא ששלח אותך לבדיקה, ביקש גם להתמקד בשכמה ? מה הממצאים בבדיקה הגופנית של בנך ? מה חושב הרופא שבדק אותו ? חסר לי מידע לצערי . בכל מקרה שיהיה בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
פענוח בדיקת MRI
בר 21/11/2018 | 23:07היי ד"ר, אודה לעזרתך בפענוח הבדיקה. אתחיל מרקע... בת 27 ללא כל נזק קודם, לפני כ4 חודשים נפלתי ונחבלתי בגב כף יד ימין וכתוצאה מהפגיעה ביד החלו מיד כאבים איומים בכתף ימין (לא הצלחתי לקום מהרצפה כי הרגשתי שאין לי שליטה על היד, לאחר כמה שניות הרגשתי "קליק" והתפקוד ביד חזר, כמו כן החלו זרמים ביד למשך כמה שעות). עשיתי בדיקת רנטגן ואולטראסאונד שיצאו תקינות ובשל הכאבים הופנתי לMRArthro, להלן התוצאות: גידי השרוול מראים אות וצורה רגילים. אין נוזל בבורסה הסובדלתואידית-סובאקרומיאלית. אין מעבר חומר ניגוד לבורסה הסובדלתואידית סובאקרומיאלית, ממצא השולל קרע בעובי מלא של גידי השרוול. המפרק האקרומיוקלביקולרי עם שינויים ניווניים קלים כולל היפרטרופיה של המפרק. מודגם אות גבוה בסיבי שריר של הסופרספינטוס מתחת מאזור של המפרק אקרומיו-קלביקולרי . 401-14 . הרצועה קרקו אקרומיאלית עם בצקת סביבה. תמונה מחשידה לצביטה סובאקרומיאלית קלה. אין זיז סובאקרומיאלי. האקרומיון קמור. מודגם פגם גרמי מוקדי על שם היל זקס ראה חתך 21 סדרה 701 . הובא הפגם 16 מ"מ עומק 5 מ"מ ברוחב 4 מ"מ. מודגם אות גבוה ועיבוי קל ומראים מעט מעוגל של לברום קדמי תחתון ראה חתך 12 עד 14 סדרה 701 מתאים לפגיעה בלברום ו פגיעה בנקרט רקמה רכה. הלברום עליון שמור, ללא עדות לSLAP. גיד הביספס בתעלה, רציף עד לאזור המאחז בלברום. הרצועות הגלנוהומראלית העליונה, ותחתונה והרצועה הקורקוהומראלית רציפות. לא נראה בבירור הרצועה , הגלנו-הומרלית האמצעית . מודגמים סביבים בודדים לא רציפיס באזור הרצועה , ראה חתך 18 סדרה 401 חשודים לרצועה קרועה. אין עדות לפרגמנטים חופשיים תוך מפרקיים. מסת השרירים שמורה. לשד העצם עם אות תקין. ה- notch הספינוגלנואידי חופשי. לסיכום: פגם גרמי על שם הילזקס ופגיעה בלברום קידי תחתון : התמונה מתאימה למצב לאחר פריקה קידמית . רושם למרכיב של צביטה סובאקרומיאלית. ללא עדות לקרע SLAP. אודה לעזרתך בפענוח התוצאות בשפה ברורה יותר. תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פענוח בדיקת MRI
דר' ירון סלע 22/11/2018 | 20:35שלום בר, ותודה על פנייתך ! יש התאמה בין התלונה שלך המציינת כאב עז ופתאומי לאחר חבלה עם תחושת קליק בכתף ורושם לאי יציבות, ובין הממצאים ב MRI. עושה רושם, לפחות לפי הפענוח, שנוצרה פגיעה האופיינית לפריקה של המפרק- נוצר שקע/שבר בראש עצם הזרוע, בחלק העליון ואחורי (היל זקס) ובמקביל, נזק ללברום - הסחוס הטבעתי המעמיק את המשטח המפרקי. יתכן גם נקז רצועתי מקומי. אני ממליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף , על מנת שיוכל לבצע בדיקה גופנית מעמיקה ובירור בתשאול רפואי מכוון לנזק בכתף שלך. בהתאם לממצאיו, הוא יוחל להחליט האם להמליץ על התערבות ניתוחית בכתף , או טיפול לא ניתוחי. אינני יודע איזה טיפול עברת עד כה, ולאור זאת אני מתקשה להמליץ לך על המשך הטיפול. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע 2.1ס"מ בsupraspinatus
עופר 20/11/2018 | 22:48שלום בבדיקת אולטראסאונד נצפה קרע מלא בשריר הsupraspinatus באורך 2.1 ס"מ. בן 40, בריא. כאבים בכתף מלווים אותי זה מס' שנים מאז נפילה על הכתף בסקי. בכל השנים הללו עסקתי בספורט ללא כל בעייה, עם חימום טוב לפני הפעילות לא הרגשתי כאבים. לפני כשבועיים עקב ת.ד ללא פציעה החלו כאבים משמעותיים יותר במקום. שאלתי: האם יש להמשיך בפעילות סדירה כל עוד זה בתחום הכאב הנסבל? כמובן במקביל לפנייה לקבלת אינדיקציה רפואית. האם גם נכון להתחיל באופן פרטי ביצוע פיזיותרפיה תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע 2.1ס"מ בsupraspinatus
דר' ירון סלע 21/11/2018 | 09:03שלום רב עופר ותודה על פנייתך ! לאור המידע המצומצם שקיים ברשותי, אני ממליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף. גילך הצעיר, בשילוב עם פעילותך, בשילוב עם תשובת ה US - מהווים אינדיקציה להתערבות ניתוחית. תפירה ארתרוסקופית של הקרע בגידים. אני ממליץ לך לבצע בדיקת MRI לכתף ולעבור בדיקה גופנית יסודית על ידי מומחה. לגבי שאלתך בנושא פיזיותרפיה. בוודאי. יש לבצע זאת בזהירות על ידי מומחה בתחום. חשוב לשפר המצב, ולא להחמירו. פיזיותרפיה זו אינה מהווה טיפול מספק ובודד, ועליך לבצע במקביל את המלצותיי. הזמן אינו פועל לטובתך, במידה ותזניח המצב הקיים, ויתכן והקרע יגדל בהדרגה וסיכויי תיקון ניתוחי בעתיד, יהיו מופחתים. אינני רוצה להלחיצך, המצב אינו חירום רפואי, אך יחד עם זאת, מומלץ להיות עם "היד על הדופק", ולדחוף לכיוון פתרון "דפניטיבי". בהצלחה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פענוח של Mri אורתוגרפי של הכתף
ד׳ 18/11/2018 | 23:35שלום בן 19 עברתי החלקה בקטנוע ועקב כך התחילו כאבים בכתף והרופא שלח אותי לMri , תוכל בבקשה להסביר לי מה המשמעות של התוצאות. לא נראה שבר דחיסה ע"ש היל-זקס בראש ההומרוס. הלאברום הקדמי-תחתון תקין. הלאברום העליון תקין ללא עדות לנגע מסוג SLAP. גיד הביצפס בחריצו, תקין והמשכי. גידי השרוול המסובב תקינים ללא קרע. מסת השרירים שמורה. המפרק האקרומיו-קלויקולרי תקין. אינסרצית קפסולת הכתף לגלנואיד מדיאלית )כ-1.5 ס"מ(. סיכום: אינסרציה מעט מדיאלית של קפסולת המפרק לגלנואיד, יתכן לאחר פגיעת תלישה לא חדשה. פרט לכך, ללא ממצא חריג בכתף שמאל.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פענוח של Mri אורתוגרפי של הכתף
דר' ירון סלע 20/11/2018 | 20:20שלום רב ד', ותודה על פנייתך ! בתור אורתופד מומחה כתף, אני תמיד מתחיל מתשאול רפואי, ממשיך בבדיקה גופנית ומסיים (במידת הצורך בלבד) בבדיקות עזר כדוגמת MRI. זה גם סדר החשיבות. לבקש פענוח של בדיקת MRI אפשר לשאול רנטגנולוג. אני רואה זאת כטעם נפגם, ללא בדיקתך. התשובה לבדיקת ה MRI נעשת אך ורק באסוסיאציה לממצאי הבדיקה הגופנית. קריאה מילולית בלבד של הבדיקה שביצעת, על פניו, נראת כתקינה. הכל בערבון מוגבל ! בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
הסתיידות גסה בכתף וכתף קפואה
טובי 28/09/2018 | 17:40שלום דוקטור, מזה שלושה חודשים אני סובלת מכאבים נוראיים בכתף , לפני כחודשיים ביצעתי צילום כתף שיצא תקין ואולטרסאונד כתף שבו התגלתה הסתיידות גסה . קבלתי זריקת סטרואידים ע״י רופא ללא שיפור בכאב. פניתי למומחה כתף שהזריק לי שוב אך גם אז לא חל שיפור הכאבים אף התגברו וטווחי תנועת היד קטנו משמעותית. באיבחון של הפיזיוטרפיסט נאמר לי שיש לי כתף קפואה , טווחי תנועת היד שלי מאוד נמוכים והיד חלשה מאוד . שאלתי היא מי יכול לתת לי איבחון מדוייק לבעייתי , איך מקלים על הכאבים הנוראיים האלה ( קיבלתי אטופן, זלדיאר, ארקוקסיה וכן ספריי להקלה על כאב) והאם מלבד ניתוח יש דרך לטפל בבעיה? אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הסתיידות גסה בכתף וכתף קפואה
דר' ירון סלע 29/09/2018 | 08:28שלום רב טובי, ותודה על פנייתך ! המצב אותו צינת, הנו שכיח ביותר (אך זה בוודאי לא ינחם אותך...) השילוב של דלקות כרוניות בכתף סביב הסתיידות בגידי השרוול המסובב, יחדיו עם דלקת בקפסולה המפרקית (כתף קפואה= FROZEN SHOULDER = ADHESIVE CAPSULITIS), הנו שילוב שכיח ביותר בקליניקה של מומחה הכתף. לרוב, הטיפול הנו שמרני, ולא ניתוחי. לרוב , יש מקום לאופטימיות, ולאפשר ל"זמן לעשות את שלו". פעמים רבות הקפסוליטיס הנה תחת קטגורית "SELF LIMITED DISEASES". לשאלתך, האבחנה בעיקרה בבדיקה הגופנית. לרוב, אין צורך בבדיקות כמו MRI כדי לאבחן כתף קפואה. כמובן, וניתן לשלב "בדיקות דימות גבוהות", בעיקר כדי לשלול פתולוגיות נוספות היכולות לגרום לכאב בכתף. אייעץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף לקבלת חוות דעת נוספת. אינני יכול לענות לשאלתך לגבי מצבך הספציפי מבלי שבדקתי אותך. ייעוץ שכזה הנו בלתי אחראי מצידי. אאחל לך בריאות שלמה - ובמהרה !הוסף תגובה
-
הסתיידות גידים
טליה 20/11/2018 | 18:19שלום רב. כבר אובחנתי בכתף ימין, אך אצלי היו כאבי תופת ורצתי למיון. כעת אותו סיפור חוזר בכתף שמאל. יש לי סוכרת וכמובן, לא אפשרי לקבל זריקות סטרואידים. לא רק הכאב שהוא נוראי מפריע, גם כפות הידיים, האצבעות כואבות כל כך שאיני ישנה בלילות. במיון נתנו לי עירוי של טרמאל וגם כדורים. זה החליש את עוצמת הכאב, אבל עדיין יש לי כאב נוראי. המצב רע כ"כ שאיני יכולה להרים קומקום חשמלי מתקשה להתלבש ולהתפשט... מה עוד אפשר לעשות כדי להקל על הכאבים? תודה רבה (בביקור אצל אורטופד בבי"ח הוא טען שזה בכלל בעיה סוכרתית, והאורטופדית במיון כעסה ואמרה שזה לא קשור לסוכרת)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסתיידות גידים
דר' ירון סלע 20/11/2018 | 20:07שלום רב טליה ותודה על פנייתך ! אבקש הבהרה - מי זו טובי ומי זו טליה . האם אתם אותו אדם ? התגובה שלך היא שרשור של תכתובת קודמת ולא ברור לי איך להתייחס לפנייה. האם יש קשר לטובי? התוכן אינו ברור דיו, כדי שאוכל לעזור לך מעל "גלי האינטרנט" . צר לי על סבלך הממושך. במידה ותחפצי . פני אלי ישירות דרך האתר, כדי שאבדוק אותך ואתן לך עצה מושכלת ואחראית. ישנם מקרים "קלים" אשר יחסית ברורים מאליהם באבחנה ובצורת הטיפול. במקרין אלו, אכן ניתן לתת עצה בפורום זה, ואילו, מקרים כפ י שאת מציגה, מצריכים התעמקות ב"עובי הקורה" כדי להבין לאיזה תחום רפואי את "שייכת", ומי צריך להיות ה"מנצח" (הקורדינטור העקרי) באבחון וטיפול בך. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
bursitis disorders
אלון 16/11/2018 | 17:48שלום. אני גבר בן 51, 181/75, בריא בדר"כ למעט עקמת גב קלה שמציקה מידי פעם בגב תפוס. 7בימים האחרונים אני חש כאבים במפרק ירך ימין. קשה בדריכה וקשה במעבר ממצב ישיבה לקימה. בצעתי רנטגן ואולטרסאונד. בשניהם האבחנה שיש לי bursitis (אמרו לי סוג של נוזל בבורסה בירך. לא גדול). נתנו לי ארקוקסיה 90 ליומיים. כאב לא עבר ונתנו לי ארקוקסיה 120. הכאב לא עובר והבעיה המרכזית שאני אמור לטוס לחול בעוד שלושה ימים. ביקשתי זריקת קורטיזון על מנת לעבור את הטיול בשלום. הרופא טוען שעלולה להתפתח לי סכרת גם מזריקה אחת (ולא בטווח שהיא תפחית כאבים) אשמח לחוות דעתך אלוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
bursitis disorders
דר' ירון סלע 16/11/2018 | 20:53שלום רב אלון, ותודה על פנייתך ! הפורום הזה עוסק בבעיות רפואיות של הכתף והמרפק. באתר זה ישנם פורומים רפואיים רבים, ובין השאר, תוכל למצוא עזרה רפואית בתחום אותו אתה מציג. אומר לך רק שהמילה "בורסיטיס" (המייצגת דלקת של הבורסה) קיימת באזורי גוף שונים. השכיחים בהם הם בכתף, מרפק ובחלק החיצוני של מפרק הירך. בפורום זה אנו עוסקים רבות בבורסיטיס בכתף. פעמים רבות, זריקת קורטיזון חד פעמית נותנת מזור מיידי, ולטווח הארוך. אינני מכיר אותך ואת מצב בריאותך הכללי, אך במידה ואין לך סוכר גבוה מטופל ברקע, אין חשש גבוה מהשפעת הזריקה. זה נכון שרמות הסוכר עולות במידה מסוימת למספר ימים, אך במידה ואינך סכרתי, לרוב, רבה התועלת על הנזק, בניסיון הזריקה האמורה. נא פנה לפורום הראוי ושיהיה, כך או כך, בהצלחה !הוסף תגובה
-
bursitis disorders
אלון טל 17/11/2018 | 06:57בוקר טוב ד"ר סלע ראש וראשון - תודה והערכה רבה על תשובתך. יום שישי בערב.. לא מובן באליו. בפורומים אחרים עונים אחרי ימים (אם בכלל...). ולכן תגובתך המהירה ראויה להארכה. לגופו של עיניין, באתר הנוכחי אין פורום ירך פעיל. אנסה לבדוק במקומות אחרים. שוב, תודה.הוסף תגובה
-
-
תת פריקה של מפרק SCM דו צדדי
אמא דואגת 04/11/2018 | 13:34הבן שלי בן 15. לפני כשבועיים הבחין בתזוזה של העצמות וחזרה למקומן, באיזור המפרק. אין לו כאבים, אך זה לא היה לפני כן.האורתופד כתב שמדובר בתת פריקה של מפרק SCM דו צדדי. אמר שאם יש כאבים או פריקה מלאה, הפתרון הוא ניתוח.ממה דבר זה יכול להגרם? איך מטפלים בזה? האם ניתן להשיב את המצב לקדמותו ואיך? מה לגבי שיעורי התעמלות? מה מותר ומה אסור? האם יש הגבלה בכל הנוגע למכון כושר? חוששת מהמצב החדש וחוששת להחרפה. זהו פגם שלא היה. אודה לתשובות ולהכוונה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אבקש להוסיף כי מדובר בתזוזה בצד שקרוב לחזה
אמא דואגת 04/11/2018 | 14:11שני עצמות מימין ומשמאל עם תזוזה במפרקים שקרובים לבית החזההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תת פריקה של מפרק SCM דו צדדי
דר' ירון סלע 07/11/2018 | 08:27שלום רב , לך ותודה על פנייתך ! אשמח לעזור, אך אינני בטוח לגבי מיקום הבעיה. האם הכוונה למפרקי ה- SCJ - STERNO- CLAVICULAR JOINT הנמצאים בין עצמות הבריח ועצם החזה הקדמית - סטרנום) ? ציינת SCM - ואינני מכיר ראשי תיבות אלו. נא הבהירי כוונתך. תודההוסף תגובה
-
-
שבר ברדיוס המרפק - האם צריך ניתוח?
דנה 01/11/2018 | 17:42שלום ד"ר סלע! באמצע ספטמבר נפלתי מאופניים בחו"ל. בחו"ל עשו לי צילום ואמרו שאין שברים. מכיוון שעדיין יש לי כאבים בכל מיני תנועות, ומכיוון שאני לא מצליחה ליישר באופן מוחלט את הזרוע, ערכו לי פה בארץ צילום נוסף למרפק לפני מספר ימים - ואז התגלה שדווקא יש לי שבר בראש הרדיוס (מצ"ב לינק לצילום: https://bit.ly/2PvLAJX ). הרופא האורתופד של הקופה אמר שכדאי להתייעץ עם מומחה לכף יד כדי לברר האם יש צורך בניתוח או לא (הוא אמר שלדעתו כנראה שאין צורך ושתספיק פיזיותרפיה, אבל בכל זאת היה חשוב לו שאשאל מומחה). אני מנסה לקבוע תור, אבל כל התורים הם לפחות לעוד חודש, וזה מלחיץ אותי כי אני לא יודעת כמה זה דחוף. לכן חשבתי לנסות להתייעץ איתך כאן. אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי. תודה מקרב לב, -דנההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר ברדיוס המרפק - האם צריך ניתוח?
דר' ירון סלע 03/11/2018 | 13:14שלום רב דנה, ותודה על פנייתך ! אשמח, כמובן, לעזור. מסיבות טכניות, הלינק ששלחת אינו נפתח. אינני יכול לראות הצילום. כמובן, ובשברים, הזמן אינו משחק לטובתך, ואכן, במידה ויש צורך בניתוח. כדאי לבצעו בהקדם... נא צרי עמי קשר ישירות. באתר זה ישנן דרכי תקשורת ישירה, מחוץ לפורום קולקטיבי זה. בברכה, ואיחולי החלמה מהירה!הוסף תגובה
-
תודה רבה רבה! שלחתי לך פנייה בפרטי
דנה 03/11/2018 | 13:42היי שוב, שלחתי לך עכשיו פנייה דרך טופס פרטי כלשהו באתר, אני מקווה שהיא תגיע... :-) עכשיו הלינק לצילום אמור לעבוד (השתמשתי עכשיו בצורת העלאה אחרת) - אז ליתר ביטחון, אשלח אותו גם דרך כאן: https://ibb.co/jXZHyL המון תודות, -דנההוסף תגובה
-
-
כאבים עזים בכתף ולאורך כל היד
קזנטיני רינה 29/10/2018 | 15:26לפני כשנה נפלתי על הכתף ומאז אני עם כאבים עזים והגבלה רצינית בתנועה היד. תוצאות בדיקת m.r.i מודגמים שינויים ניווניים קלים במפרק AC מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית מודגם שקע קטן בגבשושית ההומרלית הגדולה, בצקת לשדית תת קורטיקלית, ממצאים יכולים להתאים לשבר דחיסה ללא תזוזת פרגמנט. מודגם אות מוגבר הטרוגני באזור מאחז גידי הסופראספינטוס והאינפראספינטוס לגבשושית. גיד הסופראספינטוס-אות הטרוגני מוגבר בין סיבי הגיד, ללא קרע בעובי מלא. מסת השריר-מודגמת אטרופיה קלה, דרגה 1-2 . גיד הסבסקפולריס-שינוי טנדינוטי מתון, ללא קרע. מסת השריר-אטרופיה מתונה דרגה 2. גיד הביצפס-מודגם אות מוגבר אינטרסטיציאלי בתוך הגיד, מערב או חלקו התוך מפרקי, חלקו החוץ מפרקי שמור. הלברום הודגם ללא קרע משמעותי (הבדיקה אינה אתרוגרפית). הודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית. אשמח לקבל ממך אבחון והמשך טיפול.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 31/10/2018 | 21:16שלום רב רינה ותודה על פנייתך ! אני מודה לך על הפירוט של בדיקת ה MRI. היא אכן מאד מפורטת. כמובן ולא ראיתי את הבדיקה בעצמי, ולכן אקח הכל בערבון מוגבל. לצערי לא פירטת בפניי את גילך, מצבך הרפואי הכללי ומה קרה בדיוק באותה חבלה לפני כשנה. - מה היה מנגנון החבלה. כמו כן, אינני יודע דבר על הבדיקה הגופנית שלך, שהיא המהות של הכל. מה טווחי התנועה ומה הכוח וכו' וכו'. אין ספק, שיש מקור לכאבים בכתף שלך. קרעים בגידים ושינויים שחיקתיים בשריר וגיד ודלקות סביב עם נוזלים, הן כולן מקור לכאב. לא ברור לי מה היה הטיפול שקיבלת עד כה, ולכן קשה לי לייעץ על מה הטיפול שעוד כדאי לך לנסות. לסיכום, במידה ולא ראית עד עתה מומחה כתף- נא ראי, ובהקדם. או לחילופין , תני לי מידע נוסף ,כפי שביקשתי, ואוכל לעזור לך יותר. בברכה רבה, ובהצלחה !הוסף תגובה
-
רינה 01/11/2018 | 08:33בוקר טוב ראשית מודה לך על תגובתך המהירה. אני בת 58. מצבי הכללי טוב ברוך השם, מלבד כאבים חזקים עם הגבלת תנועה ביד. לאורך כל היד, מידי פעם מרגישה חולשה כללית ביד עד כדי נפילה שכשאני מחזיקה במשהו. נפלתי לפני כשנה על הכתף במשחק באולינג ושברתי את הכתף. טופלתי בפיזיותרפיה, זריקות קורטיזון וכדורים נגד כאבים. מקווה שפירטתי מספיק. אודה לתשובתך. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 01/11/2018 | 09:55תודה על המידע הנוסף רינה. האם השבר התאחה בעמדה טובה. האם יש מעורבות של המשטח המפרקי ? מה אמר לך האורתופד העוקב בנידון. לרוב, בעיות בכתף לא גורמות לחולשה בכף היד וזרמים או עייפות מתחת למרפק. הכל יתכן ברפואה, אך זה לא שכיח... יש לברר כיוון צווארי בנוסף לכתף. הייתי מבצע צילום רנטגן לצוואר במידה ולא בוצע עד כה, הייתי מבצע בדיקת הולכה עצבית EMG- NCV , במיה ולא בוצעה עד כה, לבירור הסטאטוס העצבי. כמו כן , לגבי הכתף, יש מספר בעיות המצריכות טיפול. יתכן אף טיפול ניתוחי. אינני יכול להתייחס לעומק, ללא בדיקתך. אשמח לעזור, במידה ואת חפצה. ניתן לאתר אותי ישירות באתר זה. בהצלחה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פריקה, נקע
-
בורסיטיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת ויטמין D
-
אנדוסקופיה
-
מונחים קשורים
-
אוסטאוכונדריטיס דיסקנס
-
אגן
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג