פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 111
ד"ר ירון סלע ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק. ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר. ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל. ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח. קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168 ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר תחומי עניין: • שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד • תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים • שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים • פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף • ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל • טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים • מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים • מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה • תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף • שחזורים מורכבים של הגפה העליונה תחומי מחקר: קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה. מרפאות: מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834 מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834 מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834 מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
פריקות כתף חוזרות רון 08/12/2018 | 18:37היי יש לי פריקות חוזרות של הכתף. הייתי אצל הרופא והוא רשם לי מספר דברים והוא לא הסביר לי מה משמעותם אשמח אם תסביר לי מה מצבי לפי הסיכום הרפואי "כתפיים דו"צ:ללא סימני חבלה על העור,ללא נפיחות/בלט/אודם בהשוואה לכתף השנייה. סימן סלוקוס שלילי.ללא רגישות בSCJ- ולאורך הקלביקולה.ללא רגישות בACJ-ללא רגישות באספקט קדמי ואחורי של הכתף.ללא רגישות על הדלטואיד/טרפזיוס/גיד הבייספס. רגישות בהנעה אקטיבית ופסיבית של הכתף לכל הכיוונים. טווח תנועה-הרמת יד קידמית עד 160 מעלות. אבדוקציה עד 160 מעלות,ללא רגישות בסיבוב פנימי וחיצוני. מבחני צביטה( hawkins sign,neer impingement sign, jobes test)שליליים. מבחני ROTATOR CUFF שליליים. יציבות אנטרו פוסטריורית תקינה במבחני המגירה -APPREHENSION.שלילי. הנעת מרפק,כף יד ואצבעות תקינה.תחושה אקסילרית ודיסטלית שמורה,דופק רדיאלי ואולנרי נמושו. אבחנה משוערת: CONTUSION,UNSPECIFIEDהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פריקות כתף חוזרות דר' ירון סלע 09/12/2018 | 12:57שלום רב רון, ותודה על פנייתך ! אינני יודע את גילך ואת בריאותך הכללית. כמו כן אינני יודע האם הפריקות מלאות או תת פריקות שחוזרות עצמאית. אינני יודע מה הטיפול שבוצע בך עד כה, ומה התלונות כעת מבחינת כאב והגבלה בתנועה. כמו כן לא בדקתי אותך- ככך שלסיכום - אינני יודע עליך בעצם כלום שיוכל לכוון אותי בעזרה ספציפית לך. במידה ותחפוץ שאבדוק אותך, נא פנה לערוצים הזמינים באתר זה לתקשורת ישירה למולי, ואשמח לכוונך. באשר לשאלתך. אתה מעוניין שאני אתייחס מלל של רופא אחר. אינני יודע מי הרופא, ומה עבר בקו מחשבתו, בעת כתיבת המילים המצוטטות. בגדול, נראה, כי הבדיקה הגופנית שלו "דלה" בממצאים פתולוגים מהותיים. אני שמח בשבילך שאלו הם ממצאיו. אאחל לך בריאות שלמה, והחלמה מהירה !הוסף תגובה
פענוח MRI לאחר פריקת כתף (בן 23) עומר 07/12/2018 | 11:50היי ד"ר ירון אשמח אם תוכל עלזור לי בפענוח התוצאות התור שלי לאורטופד רחוק. בחודש ספטמבר עברתי תאונת דרכים וכתואצה מכך פריקת כתף שמאל . להלן הפענוח: של כתף שמאל: MR-ARTHROGRAPHY להלן תוצאות במישור קורונלי, אקסיאלי וסאגיטלי, T1, T2, SPIR בשקלול TSE הבדיקה בוצעה בטכניקת לאחר הזרקת גדוליניום מדולל לתוך המפרק. MR ARTHRO וכן בטכניקת סיבת ההפניה: פריקת כתף שמאל. הודגם לזיה על שם היל-זקס באספקט האחורי של ראש ההומרוס חלק עליון בגודל כ- 14 מ"מ ובעומק כ- 9 מ"מ. .RC ללא שינויים פתולוגיים בגידים הגיד ביצפס הודגם עם לוקסציה מדיאלית, מעובה. לברום: נראה קרע של הלברום התחתון קדמי: בנקרט. בסיכום: לוקסציה מדיאלית של הגיד ביצפס. היל-זקס יחסית גדול בראש ההומרוס בחלק האחורי. קרע של הלברום התחתון. נפיחות או קרעים חלקים של הליגמנט גלנו-הומרלי תחתון.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פענוח MRI לאחר פריקת כתף (בן 23) דר' ירון סלע 08/12/2018 | 14:22שלום רב עומר, ותודה על פנייתך ! אתה בהחלט ראוי לבדיקת מומחה כתף. בחור צעיר בן 23 לאחר פריקת כתף ראשונה טראומתית (משמע, לא גמיש יתר ומסוגל לפרוק כתפיים עצמאית, אלא לאחר חבלה...), מצריך בדיקה יסודית של הכתף וקבלת החלטה על המשך טיפול - ניתוחי או שמרני. הספרות המקצועית שנים רבות דנה בסוגיה זו- האם מקרים כמו שלך ראויים לטיפול ניתוחי מיידי, על מנת למנוע את הפריקה הבא (אליה אתה חשוף באחוזים גבוהים, למשך שארית חייך) או לבצע פיזיותרפיה ולהיות מודע באורח חייך, למצבים המסכנים אותך לפריקה נוספת, ולנסות ולהימנע מהם... כמובן, שלא אוכל לפרט לגביך ספציפית, ללא בדיקתך. ה MRI ששלחת, לפחות לפי הפענוח שלו, מעיד על פריקה של הכתף עם פגיעה (היל זקס) בראש ההומרוס (עצם הזרוע) - זהו סוג של שבר שקיעה על העצם הרכה (חשוב על "קליפת ביצה") באזור זה של עצם הזרוע. כמו כן יש נזק (בנקרט) בלברום וגלנואיד ("המכתש" של הכתף). נא ראה שרשורים רבים בעמודים קודמים בפורום זה, בנושא פריקות כתף בצעירים. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
קליקים לאחר פריקת כתף משה 05/12/2018 | 18:45שלום וברכה, אני בן 23 פעיל מאוד פיזית (איגרוף תאילנדי) לפני 8 חודשים פרקתי את כתף ימין בפעם הראשונה מתנועה חזקה מאוד עם היד לאחור. עברתי פיזותרפיה כחודשיים. חזרתי להתאמן באיגרוף תאילנדי לפני מספר חודשים. ההרגשה טובה ויציבה בכתף ללא לחץ וכאב. מאז הפריקה יש לי מעין "קליקים", (הרגשה של התחככות עצם בעצם באיזור הכתף) בטווח תנועות יחסית קיצוני כשהיד מאחורי הכתף. ללא כאבים. רציתי לשאול האם ריבוי הקליקים יכול לגרום לשחיקה של המפרק? והאם כדאי לעשות בדיקת mri? שוב אני מדגיש שהכתף מרגישה ממש טוב. תודה מראש משההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קליקים לאחר פריקת כתף דר' ירון סלע 06/12/2018 | 11:33שלום רב משה ותודה על פנייתך ! אני שמח בשבילך שאתה עם טווח תנועה מלא, וללא כאב. למרות התעסקות בפעילות עם "סטרס" גבוה לכתף. אני ממליץ "בחום" להיבדק על ידי מומחה כתף. פריקת כתף אינה דבר של מה בכך... יש הרבה נזק רקמתי שמתרחש בעת הפריקה. במידה והיתה פריקה מלאה, אשר הוחזרה על ידי רופא, ולא תת פריקה קלה... אני ממליץ להיבדק ולקבל תשובה לגבי שאלת ה "קליקים". ללא בדיקתך, אינני רוצה לסכן אותך בעצה לא מדויקת. יש מקורות שונים לקליקים במפרק וחשוב לברר לעומק את מהותם. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
פענוח mri ארתורגרפיה נדב 26/11/2018 | 15:00היי, סובל במשך שנים מכאבים בכתף שמאל לאחר פריקת כתף. מאז פריקת כתף סובל באופן קבוע מפריקות רצוניות ולא רצוניות, הגבלת תנועה לצד נגדי ובייחוד מעל גובה הראש. תוצאות mri ממצאים: כמות סבירה של החומר הניגודי בתוך המפרק. מודגם וריאנט אנטומי בלברום-ריצס סוב-לברלי בהיקפו העליון, אין לזהות קרע. רושם לאי סדירות מינימלית של הסחוס המכסה באספקט תיכון-קדמי של הגלנואיד אשר בבדיקה הקודמת באותו המקום מודגמת חדירת חומר ניגודי לתוך הסחוס, יתכן lesion GLAD .ללא ממצאים סובכודנרליים חריגים בצמד. הדגמה תקינה של הגידים המסובבים ושל גיד הביצפס. הרצועות הגלנו-הומרליות שמורות. מרקם ונפח של השרירים תקינים. ללא הדגמת ממצא חריג במבנה הגרמי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פענוח mri ארתורגרפיה דר' ירון סלע 02/12/2018 | 10:12שלום רב נדב, ותודה על פנייתך ! קשה להתייחס לפנייה ללא נתונים בסיסים כגון גיל, תפקוד כללי, רקע טיפולי - מה עזר, מה לא עזר, והכי הכי חשוב- בדיקה גופנית יסודית. לגבי הממצאים- אני זקוק לראות הבדיקה בעיניי. אך לפחות, לפי מה שרשום ,ישנה התאמה בין הסיפור החבלתי ותלונות של אי יציבות בכתף ובין הממצאים. ממליץ להיבדק על ידי מומחה כתף בשאלת אינדיקציה לניתוח שיפור היציבות. שילוב של ה MRI ביחד עם נתוני המידע שחסרים לי... יהוו את מכלול המידע לקבלת החלטה על ניתוח למול טיפול שמרני. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
אבחון תוצאות mri arthurgraphyנדב 02/12/2018 | 10:29היי. אני בן 19, בעבר הייתי משחק כדורסל מקצועי במשך שנים. הפציעה נגרמה בעת משחק כדורסל וביצעתי טיפולי פיוזטרפיה אינטנסיבית במשך חצי שנה(כמובן שגם בבית המשכתי התרגילים). גם לאחר כל הטיפולים המשיכו לי תת-פריקות והכאב לא חלף ואפילו התגבר. אני נפגשתי עם מומחה כבר והוא טען בתוקף שאני זקוק לניתוח. לפי ניסיונך, האם אחרי כל הטיפולים שעברתי והמשך תתי פריקות, הגבלת תנועה שמלווה בכאב עז לצד הנגדי, מחייב ניתוח ?הוסף תגובה
תשובת מומחה אבחון תוצאות mri arthurgraphy דר' ירון סלע 02/12/2018 | 10:46שלום רב נדב, ותודה על המידע הנוסף שסיפקת. הוא אכן מבהיר את המצב טוב יותר. נטיית ליבי, לפי כל מה שציינת, היא אכן לפנות לכיוון ניתוחי. כמובן, כמובן, בעירבון מוגבל, ולא לגופו של מקרה , אלא באופן תאורטי. מטופל בגילך, ברמת פעילותך, עם משך הזמן הרב של תלונות, עם הטיפול השמרני שנוסה (ללא הטבה מספקת), עם בדיקת ה MRI שביצעת - כל זה מקדם אותנו לכיוון המלצה ניתוחית. לא בדקתי אותך, ואם תחפוץ בחוות דעתי "לגופו של מקרה" , נא פנה אלי בדרכים המקובלות באתר זה לפנייה ישירה לרופא, ולא דרך הפורום. אאחל לך, כך או כך, בריאות שלמה !הוסף תגובה
פענוח MRI יפעת 26/11/2018 | 10:46שלום רב, יש לי תור קצת רחוק לאורתופד ועד אז הייתי שמחה מאוד אם תוכל לעזור לי להבין את תוצאות בדיקת הMRI שלי (בעיקר לגבי המקומות בהם יש ממצא של שינויים ארטריטיים מתונים המשפיעים על ...): תודה מראש!!! להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של כתף שמאל: במישור קורונלי, סאגיטלי ואקסיאלי. T1, T2, DUAL, SPIR בשקלול FFE, TSE הסריקה בוצעה בטכניקת ברקע: בירור כאבי כתף. לא נצפה אות חריג משמעותי בלשד העצם בשלד המודגם. ללא תפליט בחלל המפרק. תפליט בורסלי מתון. הדגמה תקינה של הלברום במגבלה שהבדיקה לא מסוג ארתרוגרפיה. .RC- מדגים שינויים ארטריטיים מתונים המשפיעים על שולי ה ACJ- מפרק ה ללא הדגמת קרע, ללא הדגמת אות משמעותי GT- גיד הסופרה ספינטוס שומר על רציפותו עד לאחיזה ב :RC- ה חריג. הדגמה תקינה של האינפרה ספינטוס ושל גיד הסוב-סקפולריס. סגיטלי. T1- סריקה 24 ב ,CUFF- מצב טרופי תקין של שרירי ה גיד הביצפס הארוך במיקומו האנטומי התקין ללא אות חריג, ללא תפליט מוגבר בשרוול. רקמות רכות שכנות: ב.מ.פ. בסיכום: כמפורט לעיל. .RC- ללא הדגמת קרע משמעותי ב שאר הממצאים כמפורט. לייעוץ קליני מתאים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
פענוח MRIיפעת 26/11/2018 | 10:54שוב אני ☺ שמתי לב שישר נתתי את התוצאות מבלי לתת רקע של הבעיה.. לאחר התפרצות כאבים חדים מאוד ופנייה למיון באפריל האחרון פניתי לאורטופד אשר הפנה אותי לבדיקות שונות ולבדיקת MRI מאז ועד היום אני עדיין חווה כאב חד בעת ביצוע פעולות מסויימות (כמו הורדת חולצה בתנועת אלכסון) וקושי בביצוע פעולות, יש בהחלט כאב במקום אך חשוב לציין שאינו חד כפי שהיה בתחילת הבירור. לפני מסםר חודשים אף השלמתי סדרת טיפולי פיזיותרפיה שאולי גם תרמו. לפי הבנתי הממש לא מקצועית, נראה כי פענומ הMRI לא מצביע על משהו חמור שדורש התערבות ניתוחית (חוששת מניתוח כי זו היד הדומיננטית שלי היא שמאל) מקווה שתוכל לסייע לי להבין את המצב ע"פ כל הנתונים שנתתי.הוסף תגובה
תשובת מומחה פענוח MRI דר' ירון סלע 02/12/2018 | 09:52שלום רב יפעת, ותודה על פנייתך ! אני שמח בשבילך שזו תוצאת ה MRI. כמובן שלא עברתי עליה בעיני, אך לפחות, לפי הפענוח, אין דרמה גדולה. אני מאחל לכל הפונים בפורום זה לקבלת תשובות מסוג זה של בדיקת ה MRI. הבדיקה הזו מאד רגישה ומזהה פתולוגיות רבות בכתף. לכן, זה מעודד בשבילך שזו התוצאה. יחד עם זאת, את כאובה וסובלת זה זמן רב, ולכן צריך לבצע בדיקה גופנית יסודית על ידי מומחה כתף. אינני יודע גילך ותפקודך הכללי עם היד והפעילות והעומסים הרגילים שלך על הכתף. כמו כן, אינני יודע איזה טיפול קיבלת עד כה, ומה עזר יותר ומה עזר פחות... לשאלתך, הממצאים הקלים ביותר שנמצאו בבדיקה הם שגרתיים מגיל מסוים (שוב, אינני יודע גילך...) בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
SLAP דרגה 3 ברק 26/11/2018 | 10:50שלום, נפצעתי בכתף בזמן תרגיל מתח ופענוח הMRI גילה שאני סובל מSLAP דרגה 3. הכאבים בכתף באים והולכים אבל בסך הכל סבילים, אולם אני סובל מכאב קבוע באזור המרפק בזמן הרמה והורדה של האמה. האם הכאב במרפק יכול להיות כתוצאה מהפגיעה בכתף? אני ממשיך להתאמן בחדר כושר מלבד תרגילים של גובה הכתפים ומעלה. האם זה נכון? האם יש סכנת החמרה ללא ניתוח? האם במשך הזמן המצב יכול להשתפר מעצמו? (לא ניתחתי קרע במניסקוס וכיום הוא כמעט ואינו מציק לי). תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה SLAP דרגה 3 דר' ירון סלע 01/12/2018 | 09:48שלום רב ברק ותודה על פנייתך ! הנזק המתואר הנו לסחוס הטבעתי בכתף. הלברום נפגע. יש דרגות שונות של נזק. ההחלטה על הטיפול קשורה לגילך, מידת הכאב ומידת ההגבלה בתפקוד היומי ובעבודתך ופעילות הפנאי. לעתים, כאבי מרפק מוקרנים מאזור הכתף. לעתים , יש בעיות בשתי הגזרות במקביל. ברור לך, שללא בדיקתך, אינני יכול להיות מכוון. עליך להיבדק על ידי מומחה בתחום, במידה ולא נבדקת עד כה. אינני יכול לענות בצורה רצינית ומקצועית על שלל שאלותיך (החשובות) ללא מעבר על ה MRI וביצוע בדיקה גופנית. אני מעודד שיש שיפור בכאבים ומפציר בך להוריד עומס גופני על הכתפיים. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
MRIכתף אורית 26/11/2018 | 23:5410 חודשים לאחר תאונה בבדיקת mri לברום קדמי תחתון מודגם מעובה ובעל אותות חריגים ממצא המחשיד לנזק כרוני ללברום מודגם עיבוי של הקפסולה הקדמית ממצא המחשיד לנזק כרוני לקפסולה ומוקד ציסטי קוריקלי זעיר בהיקף הגבשושית הגדולה הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה מה עלי לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה MRI כתף דר' ירון סלע 01/12/2018 | 09:42שלום רב אורית, ותודה על פנייתך ! מה עלייך לעשות? עלייך ללכת להיבדק על ידי מומחה כתף, במידה ולא נבדקת עד כה. מומחה הכתף יעבור על הרקע הרפואי שלך, יעבור על גורמי סיכון, יברר מה מהות הנזק (חשוב להדגיש מה קרה בתאונה. האם יצאה הכתף ממקומה. האם היו פריקות כתף בעבר...)בבדיקה הגופנית ויעבור על בדיקת ה MRI. בהתאם לכל המידע שיצבור (מידע אשר חסר לי, בשלב זה, רובו ככולו...) הוא יוכל לומר לך מה המלצתו. כשיש אבחנה- יש טיפול מכוון אבחנה. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
מרפק טניס יואל 27/11/2018 | 12:28דר ירון סלע שלום רב, מזה כשנה אני סובל ממרפק טניס (משחק טניס באופן קבוע כ 3-4 פעמים בשבוע). הכאבים החלו ללא שינוי במחבט/שיזור, אם כי מאז הכאבים, החלפתי בהמלצה למחבט עם זעזועים פחותים. ביצעתי פיזיוטרפיה, וטיפול בגלי הלם, מה שעזר מעט, אך הכאבים חזרו. במהלך השנה, אף נמנעתי מפעילות למשך של כ 3 חודשים. שוב, ההפסקה עזרה מעט, אך הכאבים חזרו. מבדיקת CT, עולה כי באזור המוצא המשותף של הגידים האקסטנסורים נצפו שינוייים טנדינופתים וקרעים זעירים במרקם הגידים. נצפה גם מוקד גרמי זעיר במרקם הגידים. השאלה, האם זריקות קורטיזון יכולה לסייע. ואם כן, האם בדרכ זה רק בטווח הקצר ולא יכול לגרום לנזק ארוך טווח? האם יש טיפול אחר שהיית ממליץ עליו? אני בן 45, ויודע כי פציעות ספורט טורדניות שכאלו יכולים להגרר זמן רב, בייחוד ככל שמתבגרים. כנגד, משחק טניס הוא התחביב והספורט העיקרי שלי, ואני מאד לא רוצה לוותר עליו. תודה רבה ויום טוב, יואלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מרפק טניס דר' ירון סלע 01/12/2018 | 09:15שלום רב יואל, ותודה על פנייתך ! אכן, מרפק טניס זו צרה צרורה וטורדנית. מנחמת העובדה, שפעמים רבות, זו צרה חולפת... בסופו של דבר. המהלך הממוצע יכול להימשך בין חצי שנה לשנה וחצי !!! כמובן, שככל שמתעלמים וממשיכים לאמץ היד (בטניס או פעילות גופנית אחרת או בעבודה פיזית), סבירות גבוהה לאי הטבה. נדיר שמגיעים לפתרון ניתוחי. לעתים כשאין הטבה לאורך זמן, למרות שלל הטיפולים השמרניים, הפתרון הניתוחי הנו יעיל, ראוי וטוב. הוא נותן פתרון מהיר, באחוזי הצלחה גבוהים. במקרה שלך, לא קראתי שאתה משתמש ב"חבק למרפק טניס" החבק, כשמו כן הוא. הוא מחבק את האמה כ 5 ס"מ מתחת לנקודת מקור הגידים המיישרים (של השורש כף היד ואצבעות), במרפק, ונקודת הלחץ המבוקרת שלו מדמה שינוי במקור הגידים. כך מתאפשרת מנוחה למקור "האמיתי" של הגידים (אותו אזור שציינת בבדיקת ה CT עם שינויים פתולוגים). יש להתמיד ברצועה זו לאורך זמן. מהבוקר עד הלילה, ללא צורך לישון אותה. התמדה ומוטיבציה עוזרים בשיפור סימפטומטי. זהו רק עוד רובד אחד משלל רבדי הטיפול. הטיפול במקביל ולא בטור. עליך להתמיד עם האביזר הרפואי, במקביל לפרוטוקול פיזיותרפי ובמקביל לנוגדי דלקת ומנוחה מנוחה מנוחה ! זריקות אינן יעילות לאורך זמן !!! נושא זה כבר הוכח מחקרית זה זמן רב. כשהשוו בין 2 קבוצות טיפול זהות, האחת טופלה עם זריקה והשנייה ללא, לאחר שנה לא היה הבדל בתוצאות הטיפול. זה נכון, שבחודשים הראשונים יש הקלה בכאב יותר בקבוצת הטיפול בזריקה סטרואידלית. יואל, בריאות שלמה והמשך הנאה מהספורט הלבן !הוסף תגובה
כאבים בכתף וזרוע ימין בוב 25/11/2018 | 19:44שלום, בן 41, בריאות תקינה. במהלך ניסיון החלקה על קרח (בהיכל בחולון) התרחקתי קצת מהמעקה ובניסיון לחזור למעקה תוך איבוד שיווי משקל מתחתי את הידיים לכיוון המעקה והרגשתי משהו נקרע בתוך היד. בבדיקת אוטראסאונד כחודש לאחר מכן (זמן המתנה) יצא - א.ס. כתף סיבת הפנייה sprain shoulder right ממצאים us כתף ימין בדיקה מכוונת לכף ימין acj במפ rotator cuff infraspinatus - בעובי וצורה תקינה, אין עדות לנוזל תוך מרפקי Supraspinatus - בלתי הומוגני עם הפסחחת נפח בחיבור לראש האומרוס במידה של כ 16 8 2 מ"מ המתאים לקרע חלקי. הפסקות נוספים במרכז הגיד במידה של כ 13 8 2 מ"מ. Subscapulafis - תפוח בלתי הומוגני בחיבור לראש עם הפסקה של מבנה כפיברילרי במידה של כי 15 * 2 ממ המתאים לקרע חלקי. subdeltoid and subacromial bursa - אין לראות נוזל בתוכו. Biceps tendon bursa - תפוח בלתי הומוגני עם הפסקות של מבנה פיברילרי ונוזל בכמות קטנה המתאים לקרעים קטנים. מבנה גרמי תקין סיכום - כמתואר - tendinitis בגיד SS ובגיד SCCT וגיד ה BICEPS עם קרעים חלקי. אודה לתשובתך על מה מדובר ומה הטיפול המומלץהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בכתף וזרוע ימין דר' ירון סלע 01/12/2018 | 08:08שלום רב, בוב ותודה על פנייתך ! האם היו כאבים בכתף לפני החבלה ? פעמים רבות, יש שחיקה הדרגתית של הגידים המסובבים בכתף. בנוסף, יתכן מהלך טראומתי לכתף, כפי שתיארת, אשר מהווה נזק נוסף לנזק שכבר בהדרגה התרחש בגידים. במידה ולא היו כאבים בכתף, בהחלט יתכן, והקרע נוצר מהחבלה עצמה. חשוב להתמקד בתשאול הרפואי על הרקע הבריאותי שלך, ומה העומס על הכתף שלך בשגרה. האם אתה עובד פיזית, האם אתה עוסק בספורט המהווה גורם סיכון לכתפיים... חשוב לבצע בדיקה גופנית אצל מומחה כתף. בהתאם לבדיקה והתשאול הרפואי, יוחלט איך להתקדם. האם לבצע בדיקת MRI בנוסף למה שנעשה עד כה, או שמא להסתפק במידע הקיים ולנסות לטפל בשלל אפשרויות אשר תוארו בפורום זה כה רבות... אנא קרע בעמודים הקודים על קרעים בגידי ה RC. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
כאבים בגב העליון גיל 30/11/2018 | 15:12לא יודעת איך בדיוק להסביר אבל לפני כמה שנים התחיל לי תחושה מוזרה בנקודה מסויימת בגב העליון בצד ימין זה מין תחושה שמשהו יושב לי על המקום זה מציק ואף כואב מאז זה הספיק לעבור לי כבר כמה שנים ופתאום זה חזר לי כל יום זה בא הייתי שמחה לדעת ממה זה יכול לנבועהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בגב העליון דר' ירון סלע 01/12/2018 | 07:57שלום רב גיל, ותודה על פנייתך ! לצערי פורום זה אינו עוסק בבעיות גב. אנא פנה לפורום המתאים באתר. בברכת בריאות שלמה !הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
כאבי צוואר, צוואר תפוס
-
כאבי גב תחתון
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
פיזיותרפיה
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
מונחים קשורים
-
אוסטאופיט
-
אוסטאובלסט

פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב

ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג