פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 39
פרופ' ננסי אגמון-לוין
פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאימונולוגיה קלינית ואלרגיה. משמשת כמנהלת המכון לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה, מרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומר
תחומי עיסוק עיקריים
- מחלות אוטואימוניות: כגון זאבת (לופוס), תסמונת הנוגדנים האנטיפוסופוליפידים ואחרים
- הריון ומחלות אוטואימוניות ואלרגיות
- אימונולוגיה של פוריות
- מחלות מערכת החיסון: כגון אורטיקריה (סרפדת), אנגיואדמה, חסר חיסוני
- מחלות אלרגיות בילדים ובמבוגרים
-
השימוטו
אני 13/02/2023 | 22:54היי. בבדיקות דם THYROGLOBULIN AB כבר חודשים מעל 500. Tsh בבדיקה האחרונה 6.7 (גבוה מעט). מרגישה חולשה, עייפות, חוסר כוח, למרות תפריט מאוזן לא מצליחה לרדת במשקל, הכל יוצא מפרופורציה מבחינת מצב רוח וממש מרגישה שאורח החיים נפגע. הייתי אצל מס׳ מומחים חלק אמרו יעבור חלק אמרו לשתות את הכדור של בלוטת התריס יחלק אמרו שלא ונשארתי ככה באוויר. איך מתנהלים עם השימוטו? שיניתי תזונה לפי הומאופתית(נמנעת מגלוטן, מירקות מצליבים וכאלה). אשמח להבין מה אפשר לעשות כדי לעזור למצב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
האשימוטו, והחלטה על התחלת טיפול
פרופ' ננסי אגמון-לוין 17/02/2023 | 16:03שלום לך אכן נוגדנים בערך גבוה (הם יכולים להשאר בערך שכזה לאורך שנים) מעידים על תקלה של מערכת החיסון הפועלת נגד הבלוטה - במקרה זה לאורך שנים הבלוטה תפגע עד שהתפקוד שלה יהיה לקוי וידרש טיפול חליפי לבלוטה (אלטרוקסין, יוטרקס ואחרים) ההחלטה על טיפול נגזרת מרמת TSH (נניח מעל 10 זה בדרך כלל מצדיק טיפול תרופתי) או רמה מתחת לעשר אבל תסמינים משמעותיים - במילים אחרות כאשר ה TSH - גבולי, ההחלטה היא בהתאמה אישית . לא פחות חשוב - לחלק מהתסמינים שתארת יתכן הסבר אחר אז מה עושים מציעה לפנות למרפאה לאנדוקרינולוגיה להערכה מקפת והחלטה על טיפול בהתאם. לעיתים זה נכון לקחת טיפול לתקופה - ולראות את ההשפעה של הטיפול - ובהתאם החלטה על המשך או הפסקת הטיפול ומעקב.הוסף תגובה
-
-
כשל חיסוני?
הדר 13/02/2023 | 23:37שלום, במידה ויש חשד שדלקת במערכת העיכול נובעת מכשל חיסוני,איך בודקים זאת? אילו בדיקות צריך לעשות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הערכת כשל חיסוני
פרופ' ננסי אגמון-לוין 17/02/2023 | 15:58הערכה חיסונית דורשת בדיקות דם - חלקן מבוצעות בקופת החולים וחלקן רק במעבדות מיוחדות אם יש ספק - מציעה לפנות למרפאה אימונולוגית במקום מגוריך להמשך בירור.הוסף תגובה
-
-
טיפול במטוטרוקסט .
עדי 10/02/2023 | 11:56שלום פרופ' אגמון. אני נוטלת מטוטרקסט מזה כ 12 ש' עקב אבחנה על ספקטרום לופוס...או לופוס עורי (לא ברור לי) בבדיקת דם האחרונה נמצא- ערכיי ברזל גבוהים מאד. בהפרש של 3 ש' קפצו מ- 40 ל 230. איזה סיבה יכולה להיות ? גם המדדי דלקת עלו..כולל cRp . בתחושה הכללית כאבי מפרקים ..פריחה שונה עייפות וכו' אני קצת חוששת. לא ברורה לי התגובה. יש מצב שזה קשור לטיפול במטוטרקסט ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ערכי ברזל ומדדי דלקת
פרופ' ננסי אגמון-לוין 11/02/2023 | 18:58שלום עדי , לא ציינת איזה ערך ברזל - אם אם מדובר בערך - פריטין - הוא אכן מדד דלקתי, ואם מדדי הדלקת עלו גם פריטין יעלה. ולפי תאורך על כאבי מפרקים, תפרחת ועייפות - יש מכון להערכת רופא המשפחה ובמידת הצורך גם רופא המומחה למחלות אוטואימוניות שכן תסמינים אלה יכולים לבטא מחלה זיהומית חולפת (גם מחלה וירלית) ו/או התלקחות של מחלה אוטואימונית בכל מקרה הרושם הראשוני הוא שככל הנראה - אין מדובר בתופעת לוואי של מטוטרקסט .הוסף תגובה
-
תגובה- תודה על המענה
עדי 11/02/2023 | 20:17שלום, תודה על המענה- פניתי לרופאת המשפחה...היא הפנתה אותי לראומטולוג. הערכים שעלו הם- iron מ- 40 ל- 230. ו- %transferrin stauration ערך עליון 50 ויש לי 62 . בד"כ אני לא סובלת מכאבי מפרקים... הערכים של הברזל שעלו .. גם קשורים לתגובה דלקתית?הוסף תגובה
-
תגובה על המענה- ושאלה
עדי 11/02/2023 | 20:58כתבתי שאלה למעלה- תודה!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא ממש
פרופ' ננסי אגמון-לוין 17/02/2023 | 15:57לא ממשהוסף תגובה
-
-
Ana חיובי ונשירת שיער
שיר 10/02/2023 | 17:47שלום פרופסור ננסי אני סובלת מנשירת שיער חמורה במשך עשרה חודשים בדיקת ana יצאה חיובית עשיתי את כל הבדיקות דם לשלילת מחלות אוטומאניות כל הבדיקות יצאו תקין מלבד ana האם יש טיפול לנשירת שיער עם ana חיובי ? אני מציינת שאני לא גרה בארץ ולא מצאתי תשובה פה מאף רופאהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נשירת שיער ו ANA חיובי
פרופ' ננסי אגמון-לוין 11/02/2023 | 18:54שלום שיר נשירת שיער היא תופעה לא מסוכנת אך קשה מאוד לכל הלוקים בה. השאלה הראשונה היא האם מדובר בנשירת שיער בשל תהליך דלקתי , לופוס הוא רק סיבה אחת לכך , או בשל תהליך אחר למשל בעיה אנדוקרינית (הורמונלית) או חסרים של ויטמינים ומינרלים החיוניים לזקיק השערה. ישנן סדרת בדיקות דם אשר יכולות לסייע בהליך הבירור ולעיתים אף נדרשת ביופסיה מעור הקרקפת כדי לאשש את התהליך שגורם לנזק לזקיקי השערה. במקרים בהם מאותרת בעיה מאלה שציינתי יש בהחלט טיפול/ים אשר יכולים לסייע. יש לציין כי נשירת שיער גם אצל נשים יכולה להיות על רקע גנטי (פעמים רבות יהיו נשים נוספות במשפחה עם בעיה דומה) - במקרים כאלה מומלץ לפנות לרופא עור המתמחה בנושא.הוסף תגובה
-
-
אורטיקריה וחיסון קורונה
עירית 02/08/2021 | 17:51יש לי אורטיקריה כרונית מלפני כחצי שנה כחודש וחצי לאחר חיסון שני .מקבלת רופפין 1 ליום האם יכולה להתחסן בחיסון שלישי?והאם צריכה להפסיק כדור כמה זמן לפני החיסון?תודה מראש לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אורטיקריה וחיסון קורונה
פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/08/2021 | 22:41שלום עירית , אנו מטפלים במאות חולי אורטיקריה כרונית, ומרבית החולים שלנו מוגדרים קשים ומטופלים בטיפולים כימים וביולוגים - כולם חוסנו לקורונה, ומי שצריך גם בחיסון שלישי. עם זאת מצאנו כי לחלקם היתה "החמרה קלה באורטיקריה" לאחר החיסון - ולכן אני מציעה בדרך כלל לתגבר את הטיפול סביב החיסון. ובאופן מעשי - ממליצה כי תתיעצי עם רופא האורטיקריה שלך / או מרכז אורטיקריה - ניתן לביצוע גם באופן דיגיטלי - וניתן יהיה להנחות אותך כיצד לנהוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
האם כדאי לשנות את סוג החיסון למניעת החמרה בתופעות האורטיקריה?
עדנה 26/09/2021 | 17:50האם אפשר בחיסון השלישי להתחסן בחיסון מסוג אחר , ולא של פייזר כדי למנוע השנות תופעות אורטוריקה קשות שנגרמו אחרי החיסון השני? הבנתי שיש חיסונים שיותר דומים בטכנולוגיה לחיסוני השפעת , שאולי לא יחמירו את התופעותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חיסון שלישי שאינו של פייזר לקורונה
פרופ' ננסי אגמון-לוין 30/09/2021 | 18:33כן. ניתן יהא ככל הנראה בשבועות הקרובים לקבל חיסון של אסטראזניקה ו/או של מודרנה - כחיסון שלישי.הוסף תגובה
-
חיסון קורונה לחולי אורטיקריה עם רגישות לפרדינזון.
אסתר 06/10/2021 | 01:51חולת אוריטקריה כרונית אדיופיט שכולל פריחה ואנגיואדמה קרוב ל15 שנה . רגישה ללחץ וחיכוך מכל סוג שהוא .הפסקתי על דעת עצמי טיפולים בכדורים אנטי היסטמינם מכל הסוגים לאחר שהבנתי ששום דבר אינו מתאים לי . בהתקף האחרון שהתנפחו כפות הרגליים הרופאה הזריקה לי פרדינסון . תוך פחות מחצי שעה קיבלתי פריחה על החזה קוצר נשימה ואיבוד טעם למשך שבוע. אני רוצה להתחסן אבל מאוד חוששת . השאלה היא האם זה אפשרי במצבי ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אורטיקריה אלרגיה וחיסון לקורונה
פרופ' ננסי אגמון-לוין 08/10/2021 | 13:31שלום אסתר בהחלט כן ! אנו חיסנו אלפי מטופלים שלהם מחלות אוטואימוניות, אימוניות ואלרגיות בהצלחה ובבטחה. ממליצה שתגיעי לייעוץ אימונולוגי/אלרגי - והערכת הרגישות וטיפול סביב החיסון.הוסף תגובה
-
אורטיקריה
נטלי 10/10/2021 | 20:44היי עירית, לבת שלי אותו הדבר, מקרה מאוד דומה. האם אפשרי לדבר איתך. הטלפון שלי 0544831478. נטליהוסף תגובה
-
אפרת מור
אפרת 31/12/2021 | 17:20מה המדיניות שלכם בנוגע לחיסון ילדים עם אורטיקריה כרונית?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אורטיקריה כרונית וחיסון לילדים.
פרופ' ננסי אגמון-לוין 01/01/2022 | 21:13שלום אפרת אני לא בטוחה שההגדרה "מדיניות שלכם" היא משהו שאני יכולה לענות עליו ו/או שיש מדיניות בנושא. אני יכולה אולי לסייע מנסיוני - ואני מטפלת במאות רבות של מבוגרים וילדים הסובלים מאורטיקריה כרונית (ברוב המקרים מדובר במחלה אוטואימונית) . החיסון לקורונה, ובפרט כעת בגל החמישי - הוא חשוב ולכן , למרות שתתכן החמרה קלה באורטיקריה בימים הראשונים לאחר החיסון - זה לרוב ניתן לשליטה באמצעים פשוטים (למשל אנטי-היסטמינים) ולכן עם ההנחיות המתאימות לכל מטופל, כל מטופלנו חוסנו ללא סיבוכים מיוחדים. מציעה להתייעץ עם מרכז המומחה לאורטיקריה ולקל הנחיות פרטניות לילד/ה - לטיפול סביב החיסון.הוסף תגובה
-
אורטיקריה
יאיר 04/09/2022 | 00:44גם אני מספר חודשים (כשלשה נדמה לי...) לאחר חיסון שלישי לקורונה קיבלתי אורטיקריה כרוניתהוסף תגובה
-
אורטיקריה / חיסון מלריה
רחל 08/02/2023 | 13:27שלום, אני חולת אורטיקריה כרונית, נוטל 5 כדורי טלפס ביום, ואחת ל 4 שבועות 3 אמפולות של xolair * 150 . אני נוסעת לאפריקה וצריכה לקחת חיסון מלריה ( malanil או ,malarone ) האם מותר לי?הוסף תגובה
-
-
חשד ללופוס
שיר 02/02/2023 | 05:44שלום ד"ר, פניתי בעקבות תלונות של נשירת שיער מאסיבית בשנה האחרונה, עייפות, כאבי שרירים ומפרקים(ללא נפיחות או אודם). ברקע אורטיקריה כרונית קשה המטופלת בציקלוספורין 100 מג ואנטיהיסטמינים. אנמיה קלה מחוסר ברזל 11.5 פריטין 9 iron 23 נשלחתי לבדיקות מקיפות Ana שלילי c3 c4 תקין rf שלילי וכל הפאנל שקשור אליו Lac חיובי בבדיקות בכל הפרמטרים שלו התבקשתי לאשש אבחנה של לופוס אנטיקיאגולנט לאחר 12 שבועות. ההמוטולוג הפנה אותי ליעוץ ראומטולוגי מה הסבירות ללופוס (שלא בדם) אם פאנל אוטואימוני שלילי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שכחתי להוסיף
שיר 02/02/2023 | 08:46יש בשנה האחרונה לויקופניה wbc קלה שנעה מ3.4 עד 3.8הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לופוס אנטי קואגולנט - זה לא בהכרח לופוס
פרופ' ננסי אגמון-לוין 04/02/2023 | 21:20שלום שיר לופוס אנטי קואגולנט - הוא שם קצת מבלבל - למעשה מדובר בנוגדן המאפיין תסמונת הנוגדנים האנטיפוספוליפידים . הנוגדנים הללו יכולים להופיע גם במחלות אחרות , כמו לופוס, ראומטאודי ואחרים. מנגד אורטיקריה כרונית קשה המטופלת בציקלוספורין - נכון שתגיעי למרפאה אימונולוגית/אוטואימונית שתוכל להשלים הערכה כוללת.הוסף תגובה
-
אז האם ראומטולוג הוא הכתובת עבורי?
שיר 05/02/2023 | 11:12אז האם ראומטולוג הוא הכתובת עבורי? מטופלת במחלקת אלרגיה במרכז רפואי "לין'הוסף תגובה
-
-
העלאת מינון פלקווניל
שני 04/02/2023 | 15:47שלום פרופסור, אני נוטלת פלקווניל למניעה מזה כשנה, בשל ana גבולי, אנטי רו גבולי וחלבון c3 נמוך. לא מאובחנת ושאר הבדיקות תקינות. שוקלת 48 ונוטלת יום כדור אחד ויום שניים. עשיתי בדיקת שדה ראיה שיצאה תקינה. אני לקראת טיפולי פוריות ו הראומטולוג הציע שחודשיים שלושה לפני ההחזרה, אני אקח 400,שני כדורים ביום. השאלה שלי, האם זה לא יכול להזיק לי לקחת מינון גבוה ממשקל גופי למשך מספר חודשים עד שנה, בתקווה שאקלט לפני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מינון פלקוויניל
פרופ' ננסי אגמון-לוין 04/02/2023 | 21:24שלום שני, אכן בחולות המקבלות פלקוויניל לאורך שנים ארוכות (לעיתים ל"כל החיים") מומלץ להקפיד על מינון של כ 5 מג לקג (עבורך מינון ממוצע של כ 300 מג) עם זאת במצבים מסוימים במהלך הריון ניתן להמליץ על מינון קצת יותר גבוה של 400 מג - לתקופה מוגבלת (מספר חודשים לפני ההריון ובמהלכו) .הוסף תגובה
-
-
נוגדנים עצמיים
טובה 26/01/2023 | 15:03בבדיקת דם יצאו הבאים חיוביים 2.6.ANTI cadiotipin IgG ANA פרופיל חיובי Ssa (ro) single 7.7 חיובי Ssa 52 7.7 חיובי. תור לרופא מומחה יקח הרבה זמן. בינתיים נוטלת 10 מג פרדינזון ביום. ו100 אספירין. 1. האם זה מספיק או שיש סכוי שצריכה יותר כדי לדכא את המערכת החיסונית? 2. האם עלי להתיעץ גם עם המטולוג בקשר לקרישיות? 3. האם זה עלול לפגוע בפוריות או בעובר? אשמח לדעתך בינתיים. תטדה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נוגדנים עצמיים והריון
פרופ' ננסי אגמון-לוין 28/01/2023 | 19:39שלום טובה , לא הבנתי מדוע נשלחת לביצוע הבדיקות, אבל הפרופיל הזה חלקי בלבד ולכן אוכל לענות רק באופן חלקי נוגדן ANTI CARDILPIN - הוא חלק מפרופיל שנקרא APLA - והוא זה שמבטא קרישיות, אם הבירור נדרש יש להשלים את כל הבירור (6 בדיקות) הבדיקה היחידה שפרטת כאן היא שלילית - ולא מעידה על קרישיות, אבל זה כמובן חלקי בלבד. בדיקת ה ANA - שלך היא חיובית בגלל ANTI RO - שזה אותו הדב כמו ANTISSA - ולכן גם אותו מספר 7.7 - זה מספר משמעותי, וכן הוא עלול להשפיע על העובר. לא הבנתי האם את בהריון - אבל אם זה כך ו/או כאשר תהיי בהריון - צריך מעקב ייחודי (אין סיבה ללחץ, פשוט לבצע את מה שצריך, ואנחנו נותנים טיפול נוסף תרופתי לפני הריון לנשים שיש להם נוגדן כזה) - ולכן ממליצה מאוד להגיע למרפאה אוטואימונית שמתמחה בהריון.הוסף תגובה
-
היי
אני מהשאלה הקודמת. קצת לחוצה 28/01/2023 | 20:19אני בטיפולי פריון. מקבלת כרגע 10 מג פרדינזון ביום. האם זה מספיק? נשמע לי מעט. אני חוששת שאם לא נחליש את המערכת החיסונית, הגוף עלול לתקוף את העובר.כבר היתה לי החזרה של 2 עוברים מצוינים שהגוף לדעתי תקף אותם והיה הריון כימי שגווע די מהר. מבינה ש10 מג פרדינזון זה רק למנוע תגובה דלקתית אבל לא בטוח שמספיק לדכא מערכת החיסונית. כרגע אני בגיל מבוגר וכל יום חשוב פה. יקח לי זמן לקבוע תור למומחה.... אשמח בינתיים לעצתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הריון - פוריות ומערכת החיסון
פרופ' ננסי אגמון-לוין 29/01/2023 | 22:13שלום לך, אכן למערכת החיסון יש תפקיד משמעותי בפוריות, הריון ולידה - והיא זו שמאפשרת לעובר להקלט, להתפתח, ובסוף גם לצאת לאויר העולם. ובהתאם במקרים בהם יש קשיי פוריות (לרוב הגורמים הם גיל, גנטיקה ותחלואה גניקולוגית) אך עדין בכשליש מהנשים הקושי להרות קשור בתפקוד לקוי של מערכת החיסון. הבירור הנדרש הוא קודם כל לשאלה האם בכלל יש בעיה אימונית הקשורה לאי-הפוריות, לאחר מכן חשוב לאפיין את הבעיה - ובהתאם לאפשר טיפול. הבירור הזה הוא לא "שגרתי" - ודורש אין ברירה ... להגיע לייעוץ חצי הכוס המלאה - כאשר מאפיינים בעיה אימונית הגורמת לאי-פוריות אפשר לטפל ואפילו לעזור.הוסף תגובה
-
-
Ana ro חיובי אבל משלימי c3 c4 תקינים
חנה 25/01/2023 | 19:13שלום רב בבדיקות דם שעשיתי נמצא ana ro ועוד משהו אוטואמוני חיובי. C3 וc4 תקינים אבל ממש נמוכים בתוך טווח הנורמה. 1. האם המערכת חיסונית שלי טובה או בגלל שהם נמוכים ניתן להניח שהיא לא משהו? אני נדבקת די בקלות מוירוסים וכל מיני דברים בסביבתי. 2. בשל טיפולי פוריות אני נוטלת פרדינזון. האם לדעתך יש צורך או שזה מיותר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מחלות אוטואימוניות, ,ובפרט ANRI RO חיובי וטיפולי פוריות.
פרופ' ננסי אגמון-לוין 28/01/2023 | 19:45שלום חנה שאלת למעשה שתי שאלות ואנסה לחדד א. רמות משלים נמוכות - או בגבול הנמוך של הנורמה - זה לא מעיד על מערכת חלשה, אלא דווקא על מערכת שעובדת קצת יותר מדי ו"מנצלת" את המשלים ביתר - זה אופיני למחלות אוטואימוניות. בכל מקרה יתכן שצריך להשלים לך בירור רחב יותר של מערכת חיסון אם את נוטה לחלות לעיתים קרובות (ללא קשר לרמת המשלים) . ולמרות שזה נשמע מוזר מערכת החיסון יכולה לעבוד יותר מדי ופחות מדי בו זמנית - אם יש בה תקלה. ב. כן , אני חושבת שיש מקום לטיפול בפרדניזון לחלק מהנשים שיש להן בעית פוריות (אני לא יכולה לענות על השאלה עבורך - כי אין לי את כל הפרטים) , אבל יש מקום לתת לך עוד טיפול בגלל הנוגדן שתארת - ולכן ממליצה מאוד שתגיעי למרפאה אוטואימונית/אימונית מתמחה בהריון ופוריות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה על התשובה המשל שאלה
חנה 28/01/2023 | 20:15אשמח לדעת איזה מרפאות או רופאים אוטואמוניןם מתמחים גם בפריון? אני גרה בירושלים אז אעדיף באזורהוסף תגובה
-
-
שלום, שאלה. לופוס עורי...........
טלי 25/01/2023 | 08:43שלום פרופ' ננסי, רציתי לשאול- האם במצב של לופוס עורי רחצה בים המלח יכולה להועיל ?או לפחות לא להכאיב ? כי זכור לי לפניי 3 שנים שהייתי... והעור בער לי כמו כוויה. (כנראה זה היה בזמן התפרצות פעילה). שאלה נוספת- אני נוטלת מטוטרקסט.בתחילת השבוע היתי בטיול שטוף שמש. חזרתי עם פריחה...וכל הגוף כואב. והרגשתי חולשה ועייפות וכאבי ראש כמו שפעת(ממש סמרטוט) במשך 3 ימים. האם זה הגיוני ? ומה עושים אם כן רוצים לטייל בשמש חורפית ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לופוס עורי - וטיולים בחיק הטבע
פרופ' ננסי אגמון-לוין 28/01/2023 | 19:48שלום טלי, לצערי אני לא יכולה "לטפל" בך דרך האתר - ואת צריכה להגיע למרפאה אוטואימונית להשלים הערכה ולקבל הנחיות ברורות שמתאימות לך באופן אישי. ובכל זאת אנסה לסייע בשתי נקודות א. ים המלח מאוד טוב לחולי פסוריאסיס , לופוס זו מחלה אחרת. ב. אני מאמינה שאנחנו מנהלים את המחלה , ולא המחלה אותנו ולכן אני לא מונעת ממטופלי לצאת לטיולים - עם כמה עצות טובות אפשר לטייל, ואפילו כדאי - זה משמח לבב אך שוב צריך להתאים את ההנחיות לכל אחד ואחת (אין הנחיה מתאימה לכולם) לחלק מהמטופלים מספיק "רק קרם הגנה עם SPF - 50, אחרים צריכים יותר) .הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הפטיטיס G
-
גרגירומת
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת מאזן pH (חומצה בסיס)
-
ביופסיה
-
תרופות קשורות
-
לודוקסמיד
-
בלוקסאוויר (קסופלוזה)
-
חיסונים קשורים
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
-
מונחים קשורים
-
אוויטמינוזיס
-
אב"כ
פורומים נוספים בתחום
פורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)פורוםמחלות לב נשים
בפורום מחלות לב נשים ניתן להתייעץ עם ד"ר אביטל פורטר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות לב נשים
פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל
ד"ר אביטל פורטר