פורום קנאביס רפואי
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס ד”ר עידן הרפז הוא אימונולוג וחוקר מערכות ביולוגיות, מהבולטים בישראל בתחום האינטגרציה בין מדעי החיסון לרפואה מבוססת קנאביס. דרכו המחקרית החלה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שם השלים את הדוקטורט שלו תוך התמקדות בקשר שבין לחץ כרוני לפגיעה במערכת החיסון – ובפרט בהחמרת מחלות אוטואימוניות. ממצאיו, שזכו להכרה בקהילה המדעית, חשפו כיצד סטרס מתמשך עלול להטות את שיווי המשקל החיסוני ולהעצים תהליכים דלקתיים מזיקים. לאחר הדוקטורט, בחר ד”ר הרפז לנתב את מומחיותו לעולמות הרפואה המתחדשת – כשהוא ממקד את מחקריו בפוטנציאל הרפואי של הקנאביס כווסת טבעי של מערכת החיסון. כיום, הוא עומד בחזית של פיתוח מודלים טיפוליים חדשניים המבוססים על התאמה אישית של רכיבי קנאביס למאפיינים החיסוניים הייחודיים של כל מטופל. עבודתו משלבת הבנה עמוקה של מנגנוני החיסון, ידע פרמקולוגי מתקדם ורגישות קלינית גבוהה. בין תחומי המחקר המובילים שלו: טיפול במחלות דלקתיות, ויסות פעילות חיסונית יתר ומניעת התפרצות של מחלות כרוניות. תוצאות ראשוניות ממחקריו מצביעות על יכולתו של הקנאביס לשמש לא רק כמשכך תסמינים – אלא ככלי טיפולי מהותי לאיזון מערכתי ולריפוי מהשורש. ד”ר הרפז מייצג את הדור החדש של החוקרים-קלינאים, הפועלים לחבר בין המדע לבין האדם. שילוב הידע המחקרי שלו עם גישה הוליסטית ומותאמת אישית למטופל מאפשר לו להציע מסלולי טיפול ייחודיים – שמבוססים לא רק על נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. ד”ר הרפז מייצג את הדור החדש של החוקרים-קלינאים, הפועלים לחבר בין המדע לבין האדם. שילוב הידע המחקרי שלו עם גישה הוליסטית ומותאמת אישית למטופל מאפשר לו להציע מסלולי טיפול ייחודיים – שמבוססים לא רק על נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. בעל ניסיון של שני עשורים במחקר על השפעת סטרס כרוני על המערכת החיסונית והרגישות למחלות. לא רק על ידי נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. פרסומים נוספים: ✔ גישה אחרת למחלות באופן כללי ומחלות כרוניות בפרט והאפשרות לטפל בהן. ✔ ד"ר עידן הרפז, אימונולוג ומנהל לטיפול בקנאביס רפואי במרכז קנהיל בשיחה עם אלי לוי בתכנית מחפשים כיוון ✔ הרגע שלא השאיר אף עין יבשה - אחרי שנים של מאבק הפרקליטות ירדה מרוב האישומים נגד ניר המלאך שרקח שמן קנאביס למאות חולים, אז הזמנו אותו לחגוג באולפן. צפו בהפתעה המרגשת 077-203-3934
סכיזופרניה פרנואידית וקנאביס רפואי אמה 01/12/2025 | 14:43האם בנוסף לתרופה ריספרידריקס 20,האם קנאביס רפואי בנוסף עוזר לסכיזופרניה פרנואידית?רופא פסיכיאטר שלו ממליץ בגלל פוסט טראומההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סכיזופרניה פרנואידית וקנאביס רפואי Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס 01/12/2025 | 15:07הכל תלוי במטרות הטיפוליות שרוצים להשיג. לפי מחקרים, יש להעזר במינונים גבוהים של סיבידי ומינונים נמוכים אם בכלל של טי אץ סיהוסף תגובה
קנאביס עם השפעה ממושכת מיכל 01/12/2025 | 13:29שלום, האם יש קנאביס בעל השפעה ממושכת לנטילה של פעם ביום? קשה לי לקחת 3 פעמים ביום... תודה מראש על עזרתכםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קנאביס עם השפעה ממושכת Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס 01/12/2025 | 13:42כיצד את נוטלת את הקנאביס? בעישון אידוי או מיצוי? על מנת שרפואת הקנאביס תעבוד באופן מיטבי מומלץ לחלק את המנה ל4 נטילות ממיצוי איכותי. יש לשלב מספר חומרים מבית המרקחת הזה שנקרא קנאביס ובהתאם למטרות הטיפוליות. אין משמעות לנטילה חד יומית או צריכה בעישון/אידוי וההשפעה על המטרות הטיפוליות מוחלשת.הוסף תגובה
תשובת מומחה ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal 01/12/2025 | 14:16שלום. לצערנו עדיין לא קיימים מוצרי קנאביס אשר משפיעים לזמן כה ממושך. הקנאביס משפיע לאורך ארבע שעות על מערכת החיסון ולכן ההמלצה היא לחלק את המינון היומי כאשר משתמשים במוצרים המאושרים לשיווק בבתי המרקחת.הוסף תגובה
קנאביס מרדים ולדי 30/11/2025 | 15:18לאחרונה אני די רדום לאחר השימוש בקנאביס שלי, ולא ככ יודע מה עלי לעשות כי הוא מקל על כאבים שלי...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קנאביס מרדים ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal 30/11/2025 | 15:35היי. באילו זנים אתה משתמש? האם הצריכה היא בצורה של עישון או מיצוי?הוסף תגובה
קנאביס למחלת מפרקים מתקדמת שלום 30/11/2025 | 15:02שלום, אני סובל ממחלת מפרקים שמלווה בהרבה כאב, מטופל במשככי כאבים מכל הסוגים. האם אני מועמד מתאים לטיפול בקנאביס? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קנאביס למחלת מפרקים מתקדמת Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס 01/12/2025 | 12:40אני מניח שחלק מהפתופיזיולוגיה של מחלת המפרקים היא דלקת כרונית הגורמת לכאב. פרוטוקול מותאם אישית במיצוי קנאביס מובחרים בהחלט יוכלו לענות על המטרות הטיפוליות לשיכוך כאב וויסות דלקת פתוגנית.הוסף תגובה
קציר ותוקף ערן 06/11/2025 | 15:35היי עם המוצר נקצר לפניי 7 חודש והתוקף הוא לעוד חצי שנה העם הוא טוב או מעבד מהטריות בגלל שנקצר לפניי 7 חודש ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קציר ותוקף רוקחי בזלת 06/11/2025 | 15:57שלום ערן הכל תלוי באיזה תנאים הוחזק ומה רמת הלחות . בתנאים מבוקרים ולפי התקן יש אפשרות לייצר עד שנה מהקציר והתוקף לאריזה סגורה הרמטית הוא לעוד שנה ועד שנה וחצי . אריזה פתוחה ללא בקרה - חודש מהפתיחה תודההוסף תגובה
שינוי שמן בעקבות מחסור תמי 24/10/2025 | 18:56יש לי ילד אוטיסט עם פיגור שכלי בינוני. מאופיין עם התקפי זעם ועקשנות לא לעשות כלום. מטופל בקנאביס. עד לא מזמן קיבל מיצוי t5c5. לבוקר t1c20 ללילה. הפסיקו להביא לארץ t5c5אז נאלצנו לעבור ל t10c10,פחות טיפות - 6 במקום 12. ההתנהגות שלו ממש בלתי נסבלת. הוא אמנם מסטול- אבל מתעקש, שוכב על הרצפה ולא מוכן לעשות כלום. איזה מיצוי של שמן אנחנו צריכים ליום כדי שהוא יהיה רגוע וחיוני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שינוי שמן בעקבות מחסור רוקחי בזלת 27/10/2025 | 16:12שלום לחברת בזלת יש שמן סילבר 5/5 במלאי . את יכולה לרכוש בבתי מרקחת שיזמינו לך. הוא מיועד לכלל הגילאים : גם לילדים וגם לגיל השלישי . את יכולה לרכוש מעופיין אינדיקה וזה ישמש לכם ללילה . 1/20 יהיה ליום . יש מוצר שנקרא ASD1/20 שמיועד ספציפית לילדים על הספקטרום לבעיות התנהגות במהלך היום והלילה .הוסף תגובה
איך אפשר להצליח להתמיד בזה? מיואשת 23/10/2025 | 00:44שלום, כבר חודש וחצי לוקחת שמן (מאוזן-10/10). לפני שבוע משכתי מרשם שני ואמרתי לרוקחת שאני כרגע לוקחת 3 פעמים ביום, 3 טיפות כל פעם (סה"כ 9 ביום) ואין שום השפעה (אבל גם מראש נאמר לי שלבעייה שלי מתאים רק תפרחת T22). אבל אני בנתיים בהסתגלות אז מתחילה מזה. הרוקחת אמרה לי שהמינון שלי נמוך ושאגיע ל-10 טיפות כל פעם. ואכן, העלתי בהדרגה ורק במנה של הערב לקחתי 4 טיפות. כשעתיים אחרי התחלתי להרגיש סחרחורת וערפול. בהמשך הייתי כמו בניתוק. מודעת להכל אבל אובדן שליטה בגוף, חוסר יכולת ללכת ומחשבות מטרידות. למחרת בבוקר הכל נעלם. המשכתי ב-4 טיפות כל אותו יום והיה בסדר. למחרת שוב העלתי רק בערב ל-5 טיפות ושוב ההתקף הזה חזר. מאז אני על 4 טיפות קבוע ומפחדת לעלות שוב. אני מרגישה יאוש ולא יודעת איך להתקדם. זה גם מרגיש שכל החיים שלי הפכו להיות סביב זה. אני מקפידה לאכול לפני שאני לוקחת אז כל היום אני עוסקת בלתזמן ולחשב מתי לאכול. אני אוכלת גם בלי חשק או לפעמים גם כפול. הכל פשוט הפך להיות סביב האוכל והשעון. כדי לנסות להימנע שוב מהתופעות האלה אני מקפידה עכשיו על רווח של 6 שעות לפחות בין המנות, מה שגורם גם לאכול בשעות לא רגילות (גם בלילה) וזה משבש הכל וגורם לבעיות בעיכול ובשינה . באופן כללי קשה לי גם ככה להתמיד עם לקיחת תרופות באופן קבוע ופה צריך להקפיד לקחת 3 פעמים ביום ולשמור על השעות המרווחות ולאכול כל פעם. זה לא משהו שאני אוכל להחזיק עוד הרבה זמן. ממש קשה לי . אני מאד רוצה שזה יצליח אבל מרגישה שזה משתלט עלי. אני מרגישה אבדן שליטה . כל יום אני מודאגת שמא אחווה שוב את התופעות האלה ולכן גם חוששת להגדיל את המינון שוב ותקועה באותו מקום. קשה לי להתמודד עם כזו כמות ואני לא מבינה איך להגיע לכפול מזה. יש משהו לעשות שיהפוך את זה לנסבל יותר? שלא הכל יהיה סביב אוכל וזמנים? אני רואה אחרים נהנים מזה בזמן שלי זה סיוט . למה זה ככה? יש לי מה עוד לעשות כדי לא להישבר? תודה (וסליחה על האורך..)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה איך אפשר להצליח להתמיד בזה? רוקחי בזלת 27/10/2025 | 16:08שלום ממש אני רואה רואה שאת בהתמודדות ולקחת את הטיפול לגישה מאוד מתמטית וקשוחה . כל הענין עם קנאביס הוא דווקא לזרום ולשחרר. הגישה הרבה יותר הוליסטית בטיפול . גם לא ציינת ממה את סובלת . והאם 4 טיפות עוזר לך להתמודד עם הבעיה שלשמה קיבלת את הטיפות .? אם קשה לך 3 פעמים אז תנסי לעבור לפעמיים ביום ותעלי במינון בטח לא כל יום אלא אחת ל3-5 ימים כשהגוף והנפש מתרגלים למינון מדוייק ואין תופעות לוואי . לא צריך ארוחה רצינית . ספיגה טובה גם עם פרוסת אבוקדו/טחינה או אפילו יוגורט לפני . מקווה שעזרנוהוסף תגובה
תשובת מומחה אגרה רוקחי בזלת 27/10/2025 | 16:02שלום בעקרון האגרה היא שנתית אבל אנו לא עוסקים בתחום הכלכלי ונושא רשיונותהוסף תגובה
שלום רב, לוקחת ציפרלקס לדיכאון וחרדה ולוריון שעת צורך ריחן 17/09/2025 | 12:16לוקחת כדור ציפרלקס מס חודשים וגם לוריון לישעת הצורך, ציפרלקס לא כול כך עוזר לי לחרדה קיבלתי רישיון לקנביס רפואי מרשם 1)T3C12 ללילה 2)T1C28. בוקר וצהרים כמה טיפותאני צריכה ליצרוך טיפות כול יום מכול סוג לשינה והרגעת חרדה מה יתאים לי יותר תודה והאם זה לא מתנגש לי עם התרופות שצינתי .ובתוך כמה זמן אתחיל ל להרגיש הקלה תודה מראש על תגובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כאבים חרדה גבוהריחן 17/09/2025 | 12:27המשך לשאלתי הקודמת,שכחתי להוסיף גם סובלת מכאבים בגב כתפייםבגוף האם השמן קנביס שצינתי יכול לעזור גם לכאב תודההוסף תגובה
תשובת מומחה שלום רב, לוקחת ציפרלקס לדיכאון וחרדה ולוריון שעת צורך רוקחי בזלת 17/09/2025 | 12:43שלום אנו ממליצים לקחת T3/C15 INDICA ללילה T1/C28 ליום אלה מוצרים עשירי CBD ומתאימות מאוד לאיזון מצב רוח וגם בהמשך לכאבים . מתחיחים ממספר טיפות בודדות ומעלים כל פעם אם הכל תקין . ההשפעה מצטברת ולכן חשוב לקחת כל הזמן עד שמרגישים הטבה אחרי כשבועיים - שלושה רק בריאותהוסף תגובה
המשך שאלה ציפרלקסריחן 17/09/2025 | 13:39תודה על תשובתך רק בבקשה תענה לי לגבי התרופות ציפרלקס ולוריון וחצי כדור של2,5 מג שאני לוקחת ללחץ דם יחסית מאוזן האם זה בסדר לקחת יחד עם השמן קנביס שציני בשאלה קודמת שאלתי זה לא מתנגש יש בעיה עם זה? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה שלום רב, לוקחת ציפרלקס לדיכאון וחרדה ולוריון שעת צורך רוקחי בזלת 17/09/2025 | 13:45שלום קנאביס בדרך כלל הוא תוספת לתרופות ואינו באינטראקציה שלילית איתם ( ביחוד לא עשירי CBD כמו אצלך ). אבל למען הזהירות בתקופה הראשונה תפריד שעתיים בין שמן ותרופה או תקח רגיל במינון נמוך של שמן בהתחלה ותעלה לאט יותר ( כל 4-5 ימים ) בטיפה וכך תוודא שאין השפעות לא רצויות . בכל מקרה בהתחלה יכולות להיות תופעות קלות שחולפות עם הזמן . בהצלחההוסף תגובה
תחושת שריפה בבליעת השמן שאלה 03/09/2025 | 21:24התחלתי לקחת שמן וכשאני בולעת אותו (אחרי שהחזקתי מתחת ללשון), אני מרגישה כמו שריפה בגרון. אני כרגע לוקחת טיפה אחת, אבל צריכה להגדיל. אני חוששת שאם אגדיל את הכמות, גם התחושה הזו תגבר. זה הגיוני להרגיש ככה שלוקחים את השמן? זה עובר בשלב כלשהו? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תחושת שריפה בבליעת השמן רוקחי בזלת 07/09/2025 | 10:46שלום לא ציינת איזה סוג שמן והאם מועשר בטרפנים . בעיקרון תופעת צריבה בגרון מוכרת יותר בעישון בגלל מרכיבים צמחיים שונים . בשמן אנו לא נתקלים בתופעה זו, יש אפשרות לאחר הבליעה לאכול קצת יוגורט/גבינה להרגעת התחושה . רק בריאותהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
התקף חרדה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בדיכאון וחרדות
-
טיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעות קשב וריכוז
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
אבחון דידקטי
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פאמציקלוביר

פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי

פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
פיט סטפ פרו
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס