- אינפומד
- טיפולים וניתוחים
- תעסוקה נתמכת לנפגעי נפש
תעסוקה נתמכת לנפגעי נפש (Supported occupation for mentally ill)
Supported occupation for mentally ill
המומחים של Infomed מסבירים:
בעולם המערבי עבודה היא מרכיב משמעותי בחיי הפרט ומהווה גורם מכריע בקביעת מעמדו הכלכלי, החברתי והאישי, כמו גם מסייעת בפיתוח הדימוי העצמי ובחיזוקו. מסיבה זו הושם דגש בפיתוח רצף תעסוקתי הכולל מגוון מסגרות תעסוקה ברמות שונות של מוגנות ועצמאות, כחלק מתהליך השיקום המפורט ב"חוק שיקום נכי נפש" (תש"ס, 2000).
שירותי ליווי והשמה בתעסוקה בשוק החופשי מוגדרים כ"תעסוקה נתמכת" והם נמצאים בקצה הגבוה של הרצף התעסוקתי. שירותים אלה מיועדים לזכאי סל שיקום המעוניינים והמסוגלים לעבוד במסגרות עבודה רגילות תוך קבלת ליווי וסיוע של עובד השמה. הצרכנים יכולים להשתלב באופן יחידני או בקבוצות במפעלים, בחנויות, במשרדים, בחברות וכד'.
הצרכנים מופנים לשירות זה באמצעות ועדות סל שיקום. תפקידו של עובד ההשמה לאתר את כישוריו, את צרכיו וקשייו של הצרכן באמצעות ריאיון ותהליך היכרות, על מנת שיוכל לסייע לו במציאת עבודה בהתאם לרצונותיו וליכולותיו. מציאת מקום העבודה יכול להיעשות על ידי עובד ההשמה לבדו ויכול להיעשות בשיתוף הצרכן. הדבר כרוך גם בעבודת שיווק שבמהלכה מוצגים בפני המעסיקים אוכלוסיית המשתקמים - צורכיהם, קשייהם ויכולותיהם, כיוון שרובם אינם מכירים אוכלוסייה זו ולחלקם דעות קדומות לגבי נפגעי נפש. בהמשך, תפקידו של עובד ההשמה ללוות את הצרכן בראיונות הקבלה למקומות העבודה, בהיכרות עם מקום העבודה החדש (תנאי השכר, שעות העבודה, סוג העבודה, המעסיק וכדומה) ובמעקב אחר השתלבותו. בנוסף, השירות מסייע לצרכן בהתמודדות עם קשיים שעולים במקום העבודה תוך כדי מציאת דרכי התמודדות עם קשיים, שמירה על זכויותיו במקום העבודה וקשר עם המעסיק. כחלק מתהליך חיפוש העבודה והליווי, על עובד ההשמה לתת תמיכה גם למעסיקים הנתקלים בקשיים משלהם מול המשתקמים וצורכיהם הייחודיים. תמיכה זו מסייעת בהתמודדות ומסייעת בקליטה טובה יותר של הצרכנים במקומות העבודה בשוק החופשי.