רופאים בתחום
אינפיניטי – מרכז לכירורגיה אונקולוגית אינפיניטי – מרכז לכירורגיה אונקולוגית
מרכז מומחים לכירורגיה ואונקולוגיה הכולל מומחים... קרא עוד
פרופ' דן אדרקה פרופ' דן אדרקה
הקים את היחידה לגידולי דרכי העיכול בבית חולים... קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

פורום סרטן הלבלב

ד"ר רונן ברנר

ד"ר רונן ברנר
ד"ר רונן ברנר מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בוולפסון (ושט, קיבה, לבלב, כבד, מעי דק, מעי גס, רקטום, אנוס, גידולים נוירו אנדוקריניים ו-GIST). בוגר התמחות באונקולוגיה, עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • סרטן בראש הלבלב
  • אורה
  • 18/05/2019 23:40
  • שלום דוקטור אחי מטופל אצלך אחרי טיפול כימו ראשון וכעת הוא אצלי בבית מאחר ובביתו יש ילדים קטנים מחשש להידבק בזיהום כלשהו.השאלה שלי מתי הוא יכול לחזור לשהות בביתו? הטיפול התחיל ביום רביעי ונשלח הבייתה עם מיכל צמוד שהיסתיים ביום שישי והגענו להמאטו אונקולוגית להוריד את המיכל.ועוד דבר נימצא אצלו 2 בולות גדולות בריאות ואני חוששת שכשיצטרך לעבור ניתוח הסרת הגידול איך הוא יוכל לעמוד בניתוח בגלל הבולות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רמה גבוהה של CA19-9
  • אלה
  • 13/05/2019 21:17
  • שלום! אבא שלי בן 83 , ברקע סרטן מעי הגס לפני 15 שנה , קולונוסקופיה לפני שנה תקינה סכרת Hemoglobin A1c 8.3 עשה בדיקה שיגרתית כחלק ממנה CA19.9 , התוצאה 66.5 לפני שנתיים 27.1 CA 19-9 CEA 1.5 התוצאה של CA 19.9 מאוד מדאיגה , מה צריך לעשות ? לאיזה רופא לפנות תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אלה. הסמן אינו משמש למעקב אחר סרטן הקולון ולא לאיבחון מוקדם של סרטן הלבלב.מאידך, לאור הרקע ומאחר ונבדק, בקשי מרופא המשפחה תחילה לחזור על הבדיקה וגם לבדוק CEA. אם הערכים לא תקינים, ניתן להפנותו למרפאתי בוולפסון להמשך הבירור.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אין צורך בMRI?
  • אלה
  • 13/05/2019 23:21
  • CEA 1.5
  • אלה
  • 13/05/2019 23:23
  • סממן סרטני אחרי ניתוח ויפל
  • שמחה
  • 15/05/2019 18:31
  • שלום רב לך ד"ר, אמי בת 63 אובחנה לפני כחצי שנה עם סרטן הלבלב ( ממוקם בראש הלבלב) עברה 4 טיפולים כימותרפיים לפני ניתוח ויפל. לאחר מכן עברה ניתוח ויפל בהצלחה לפני כחודש וחצי. עשתה היום בדיקה של סממן סרטני התוצאה הייתה גבוהה מאוד 2000. לפני הניתוח היה הסממן בסביבות 450. בפתולוגיה ראו שהגידול הגיע ל4 בלוטות לימפה אך הסיטי נקי ולא נצפו גרורות. מה זה אומר? האם הסרטן עדיין קיים?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לבלב? גיסט? רקמת לבלב?
  • שירה
  • 16/11/2018 10:28
  • ד"ר שלום רב, רקע אודותי: בת 61. לא מעשנת, לא שותה אלכוהול,רזה. משנת 2009 במעקב גסטרו עקב פוליפ סיסלי באנטרום. בתחילה הפוליפ היה בגודל 5-6 מ"מ, אחר כך 8-9 מ"מ ובשנת 2017 גדל ל-1.5 ס"מ. בחודש אפריל 2017 לערך החלו לי כאבים ברום הבטן האמצעית, מעין לחץ באזור השקע למעלה. פניתי לגסטרו, וכיוון שגם הייתי צריכה באותה עת לחזור על אנדוסקופיה, ומכיוון שהפוליפ גדל ל- 1.5 ס"מ רופא הגסטרו שלח אותי לבי"ח בלינסון לבצע בדיקת EUS +FNA מהממצא. דו"ח EUS מחודש מאי 2017 הינו כך: באנטרום מודגם ממצא סבמוקוזלי בקוטר 1.5 ס"מ עם שקע מרכזי - בהנחת המתמר - הממצא בעל רקמה זהה לרקמת לבלב - יכול להתאים שארית לבלב, הודגם לבלב במרקם תקין. אבחנה EUS = Gastric Small Pancreatic Rest נשלחה פתולוגיה = לא. המלצות= הממצא בקיבה שפיר ואין צורך במעקב מיוחד. לא בוצע FNA כפי שאתה מבין כי לא ראו צורך. במשך כל אותו זמן ומעת לעת אמרתי שיש לי כאב ברום הבטן כי בעצם זה לא נרגע. אציין כי אין לי חס וחלילה בחילות או הקאות או ירידה במשקל , אלא רק כאב מידי פעם שמתעורר ברום הבטן למספר דקות לחץ חזק באזור. כעט, חזרתי לרופא גסטרו שביקש שאבצע C.T. פרוטוקול לבלב. אני מאד בחרדה, מכיוון שאני מתלוננת בעצם על הכאב ברום הבטן מחודש אפריל אולי אפילו לפני שנת 2017. עבר הרבה זמן. ואני בחשש גדול שמא ימצא לי משהו מאד מאד מסוכן. שאלתי היא האם זה שביצעתי בדיקת EUS במאי 2017 היו יכולים לראות אם יש משהו בלבלב? האם זה שעבר כל כך הרבה זמן זה יכול להיות גרוע? רופא הגסטרו אמר שהפוליפ לא יכול לגרום לי לכאב אותו אני מתארת, וכן הבנתי שיכלו לראות בEUS אם חלילה זה היה גיסט, ואמר שרקמת לבלב אינה גורמת לכאב. אז מה עוד יכולה להיות הסיבה? חוששת ממצב מסוכן . אנא תשובותיך וסבלנותך האדיבה בברכה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום שירה. מאחר ויש סימפטומים, בהחלט מומלץ להשלים את בדיקת ה-CT בפרוטוקול לבלב. הממצא בקיבה דורש דגימת ביופסיה והחלטה בהתאם לממצאים על המשך הטיפול.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פוליפ באנטרום שנראה כ- PANCREATIC RAST
  • שירה
  • 10/05/2019 09:57
  • ד"ר שלום רב, התייעצתי אתך בעבר בפורום זה כפי שתראה במייל הקודם שלי אליך. מתנצלת מראש על אורך המייל אך אני מנסה לפרט כמה שיותר על מנת לקבל את עזרתך האדיבה בהכוונה לבעיה שלי. מכיוון שהכאב אותו אני מתארת עם החמרה לאחרונה, תדירות של לפחות פעם או פעמיים בשבוע, תיאור הכאב הינו פחות או יותר: הכאב מופיע פתאום לא קשור למאמץ, לא קשור לאוכל,הכאב הוא ממש קצר כמו בין 2-5 דקות לפעמים נמשך כ-10-15 דקות, כאב לוחץ באמצע הבטן העליונה בערך בשקע, לפעמים מרגיש כאילו בתוך העצמות ולפעמים מרגיש בבשר קרוב לאזור הקיבה שמתי לב שכל פעם שהכאב מופיע שם, יש לי באותו זמן תמיד כאב נקודתי גם בגב מקביל לכאב ברום הבטן, הכאב קורע אותי, לוחץ מאד, איני מצליחה לעזור לעצמי, אני שוכבת עד שזה חולף, כמו כן שמתי לב שבזמן הכאב יש לי כאב נקודתי בגרון כאילו אני נחנקת אך אני מצליחה לנשום רגיל, לא משתעלת או משהו כזה, רק נעשית למספר דקות צרודה מעט. לאחר שהכאב חולף, כאילו כלום לא היה. אין בחילות אין הקאה או סימפטום נוסף כלשהו. לא לוקחת כדור נוגד כאב מכיוון שזה תוקף אותי למספר דקות אז לא רואה טעם לקחת כדור, לא לוקחת סותר חומצה כי אין לי צרבת. בחודש 12/2018 בוצע לי בגסטרו בדיקות: בגסטרוסקופיה חוזרות: באנטרום ממצא סובומוקוסלית בקוטר 15 מ"מ עם שקע וארוזיה במרכזו. נלקחו ביופסיות. תשובה פתלוגית של הביופסיה הינה: Fragments of gastric mucosa without significant abnormalitis עשו לי קולונוסקופיה - תקין. מהגסטרו נשלחתי ועשיתי C.T. בטן מכוון ללבלב ונרשם: לבלב תקין. גוש תת רירי בקוטר 1.5 ס"מ בעקומה הגדולה של אנטרום הקיבה, המתאדר לאחר הזרקת חומר ניגודי. דרכי המרה - תקינות. כיס המרה בגודל תקין. שני מוקדים נוזליים קטנים באיזור הפונדוס. מראה של כיס המרה יכול להתאים לאדנומיומטוסיס בפונדוס. נשלחתי לקורילציה עם בדיקת סונר. בדיקת סונר תקינה. הייתי אצל כירורג - לענין הממצא בכיס המרה - שאמר שהכאב אותו אני מתארת אינו קשור לכיס מרה. הייתי אצל אורטופד לענין הכאב- נשללה בעיה ממקור אורטופדי. בדיקות דם רוטינה תקינות למעט בתפקודי כבד ה-AST חריג מעט, במקום 32 יש חריגה שהינה 39. בעבר נאמר לי שיכול להיות שיש לי כבד שומני, לאחר בירור של בדיקות דם שעשו לי, אף על פי שאני רזה וללא שומנים בדם וללא כולסטרול, במשפחה מחלת לב, אין סכרת. שמעתי על תסמונת בשם זולינגר אדיסון ורציתי לדעת האם יכול להיות שעפ"י הסיפור הנ"ל זה יכול להיות שיש לי ולא אבחנו את זה? האם הבדיקות אותן עשיתי עד כה עפ"י מה שכתבתי לך היו מגלות כזה דבר? האם בדיקת ה-EUS שביצעתי בשנת 2017 היתה עולה על כזה דבר? האם היתה עולה על גיסט? האם בדיקת סיטי לבלב אותה עשיתי היתה רואה אם זה גיסט? או אחר? ובכלל מה דעתך, מה יכול להיות הכיוון בכל זאת לכאב אותו אני מתארת? האם הממצא המתואר כשארית לבלב באנטרום יכול לגרום לי לסימפטומים כאלה? אנא תשובתך והכוונה מה עלי לעשות? מה עלי לבדוק? מה יכול להיות הכיוון? תודה מראש ובברכת חג שמח

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לך. הממצאים לא מכוונים לתסמונת זולינגר אליסון. לא ניתן לבצע איבחון של כאבי בטן כאן בפורום. ממליץ להמשיך בבירור אצל הרופא המטפל ולכלול בבירור גם מיפוי לב.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה
  • שירה
  • 12/05/2019 08:48
  • עזרה בפענוח תוצאות פתלוגיה לבלב
  • ili
  • 06/05/2019 14:57
  • אשמח מאוד בעזרה בפענוח תוצאות ביופסיה שחזרו היום, פגישה עם אונקולוג נקבעה רק בעוד מספר ימים ואנחנו מאוד בלחץ. ממש דחוף, תודה!! FNA-HEAD OF PANCREAS VERY SCANTY MATERIAL SHOWING FIBRIN, BLOOD AND FEW GROUPS OF MALIGNANT EPITHELIAL CELLS STAINING POSITIVE FOR PAN-KERATIN, CK-7,CK-19,P53,WEAKLY POSITIVE FOR CEA. 1.T-D0537 M-09350

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מרקר 19.9 ברמה גבוהה 12000 ועירפול
  • הראל
  • 07/05/2019 15:32
  • שלום, אימא שלי בת 79. אחרי זמן רב שהיא חשה תשישות וכאבי בטן היא עברה בדיקות כולל ct ונמצאו ממצאים חשודים בזנב הלבלב, טחול וכבד. הסמן 19.9 ברמה של 12000. איך מתייחסים לרמת הסמן? האם ככל שהרמה גבוהה יותר המצב קשה יותר? היום היא עשתה ביופסיה מקומית. בימים האחרונים היא גם נהייתה הרבה יותר תשושה וכבר לא מסוגלת כמעט לצאת מהמיטה עקב תשישות ובחילות. בנוסף במהלך השבוע האחרון היא גם נהייתה יותר מעורפלת. לא זוכרת את היום בשבוע, מנסה לכתוב הודעה בנייד אבל כותבת ג'יבריש וכדומה. האם זה מעיד על התפתחות מדאיגה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן הלבלב
  • שלומי
  • 11/04/2019 10:26
  • בן 54 עברתי שני ניסיונות לניתוח וויפל. הנסיון השני אחרי פולפירונוקס 3 חודשים. הגידול על כלי הדם ולא ניתן היה לבסירו. האם ישנם אמצעים טכנולוגיים או ביולוגיים להרחקת הגידול מכלי הדם ולהסירו? לדוגמא קרינת רדיו או חשמל ממוקדים? או שצריך לעבור לתרופות קו שני? המחלה היא מצב מקומי עדיין.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן לבלב מפושט
  • עוזי גורן
  • 04/04/2019 21:09
  • בן 67. מקבל טיפול כימו תרפי folfirinox. אחרי 12 טיפולים pet.ct עם תןצאות טובות מאוד.הגרורות בכבד ובבלוטות נוספות.הנגיעות קטנה מאוד.עדיין מחלה פעילה.הבלוטות נסוגו לגמרי ללא קליטה פתולוגית. שאלתי לגבי היתכנות ניתוח???. והסיבות לחיוב או לשלילה??.הרגשה כללית טובה. תפקוד מלא כולל פעילות ספורטיבית ועבודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן לבלב מפושט-המשך
  • עוזי גורן
  • 16/04/2019 10:16
  • סרטן לבלב מפושט-המשך
  • עוזי גורן
  • 16/04/2019 10:23
  • סרטן לבלב מפושט
  • עוזי גורן
  • 08/04/2019 20:03
  • משך זמן התפתחות גידול בלבלב
  • חיים
  • 01/04/2019 20:18
  • שלום מה הזמן הממוצע להתפתחות גידול בלבלב? ידוע שבמעי הגס התהליך יכול לקחת הרבה זמן אפילו שנים משלב שפוליפ עובר התמרה לגידול האם זה נכון גם בלבלב?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן לבלב עם גרורות
  • יחיאל
  • 20/03/2019 09:24
  • לאחר כשנה עם טיפול בפולפרינוקס הטיפול הפסיק לעבוד ובהדמיה ניתן לראות שהגידול חזר ליגדול לאחר שנה עברנו לקוו שני אברקסן ןגזמר רציתי לדעת את היעילות בתור קוו שני העלויות מאד גבוהות של האברקסן והאם הסבילות תהיה יותר טובה לעומת הטיפול הקודם תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ערכים גבוהים של האינזימים ליפאז ועמילאז
  • רבקה כהן
  • 19/03/2019 16:58
  • שלום רב, לפני כחצי שנה בבדיקות דם שגרתיות היה ערך האינזים ליפאז בדם מעל 250. גם העמילאז היה גבוהה מ-200. חזרתי על בדיקות דם לערכים הנ"ל פעמיים נוספות והערכים של איזימים אלה עוד עלה קרוב ל-300. באולטרסאונד בטן כולל בטן, נבדק גם הלבלב ולא היו כל ממצאים. כמו כן עשיתי C.T בטן ולא היו כל ממצאים חריגים, כן התגלו מספר ציסטוט קטנות בכבד. עשיתי גם בדיקת גסטרוסקופיה והכל היה תקין. אני נוטלת כדורים לדיכאון במשך תקופה ארוכה. בבוקר 100 מ"ג לוסטרל, 200 מ"ג למיקטל ובערב 200 מ"ג סרקוול. יתר בדיקות הדם תקינות. אינני חשבה כאבים בבטן או ליד, אך ערכים אלה מדאיגים אותי מאוד. אבקש את תשובתך בהקדם, תודה, רבקה כהן

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סכנה לגוף מאלכוהול וכדורים
  • אוהד
  • 16/03/2019 16:26
  • שלום, רציתי לדעת מה מסוכן יותר לגוף - אלכוהול או כדורים פסיכיאטריים. אלכוהול- בירה , וודקה , וויסקי 4-5 פעמים בשבוע כדורים פסיכיאטריים- ציפרלקס / לוסטרל / למיקטל / סרקוול באופן קבוע כל יום.. וכדור שינה כל לילה (בונדרומין / סטילנוקס ) ברור לי ששתי האופציות מסוכנות לגוף (מוח, כבד, לב, כליות וכו׳) השאלה שלי- מה מבין 2 האופציות (אלכוהול / כדורים) מהווה סכנה יותר גדולה לגוף . תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת mri לבלב ודרכי בטן עליונה
  • נעמה
  • 20/02/2019 22:59
  • אני צריכה לעבור את הבדיקה הנל היות ואני אלרגית בכללי וגם ליוד הרופא אמר לי שיעשה בלי האם אפשרי לעשות את הבדיקה הנל לא שום חומר אנ טיפוס די חששן פןחדת להיות בתוך המכונה לבד ואם קורה לי משהוא כיצד ידעו זאת גם טיפוס תזוזני כמה זמן אורכת הבדיקה?? חוששת שלא אצליח לשרוד הרבה זמן ללא תזוזה וגם שמעתי שהמקום מאד צר ואני צריכה באופן כללי הרבה אויר ככה שיש לי המון חששות מהבדיקה הנל האם כל הראש בפנים ללא ראית הפתח?? המון שאלות והכל מתוך פחד שמא לא ארגיש טוב ואף אחד לא לצידי אודה לך אם תענה לי לשאלותי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם חשד לסרטן הלבלב?
  • נוגה
  • 02/02/2019 22:05
  • שלום. סובלת כבר תקופה ארוכה מאוד מכאבים בבטן ובגב, כמו חגורת כאב. רום הבטן והגב. נעשתה לי בדיקת CT אך ללא זריקת חומר ניגודי, בשל אסתמה. נראה בזנב הלבלב טשטוש עם שומן. ז'א שזנב הלבלב לא מופיע בבירור, אלא מטושטש עם גבולות לא ברורים. לא ברור. איזו בדיקה נחוצה כדי לשלול או לאשר סרטן בלבלב?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת הדמיה
  • נוגה
  • 03/02/2019 09:45
  • תודה. נקבע לי תור לאולטרסאונד לבלב וכליות. האם זה משהו שיכול לתת אינדיקציה במקרה שאכן יש גידול? או שמראש הבדיקה הכי אמינה ומדוייקת היא MRCP?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן בלבלב עם גרורות
  • סלי
  • 30/01/2019 12:11
  • אמא שלי בת 67 אובחנה לפני חודש סרטן בלבלב עם גרורות התחילו טיפולי כימוטרפיה מה אפשר לעשות במקביל לטיפול הזה? אפשר לקבל טלפון של רופא שמומחה לעניין הזה? הגידול נימצא בזנב אבל אי אפשר לנתח אני מוכנה לשלם כל סכום בעולם שמישהו יציל את אמא שלי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גידול סרטני בבלוטות הלבלב
  • אורלי
  • 25/01/2019 08:18
  • שלום רב, אדם קרוב מאוד המתגורר בגרמניה עבר ניתוח כריתת כמחצית הלבלב(זנב). כעת מקבל טיפול כימוטרפי דו שבועי לפי פרוטוקול mfolfirenox , השבוע היה טיפול השישי והמרקרים ממשיכים לעלות. שאלתי האם תופעת המרקרים שעולים הינה מצביע על המשך תהליך סרטני בגוף(מדובר על מרקר 19.9)? האם בארץ ישנם פרוטוקולים אחרים וכדאי להביא אותו לכאן להמשך הטיפול? ואם אפשר קצת רקע על הפרוטוקולים המקובלים בישראל. תודה מראש, אורלי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אורלי. הפרוטוקול שציינת נמצא בשימוש גם בארץ. המשמעות של עלית הסמן תלויה בפרופורציה שבינה לבין הערך הבסיסי של הסמן לפני העליה. לכן יש צורך בנתוני החולה הספציפי לצורך הערכה. מעבר לפרוטוקול FOLFIRINOX ניתן לטפל במישלב הכולל GEMCITABINE ו-ABRAXANE ובנוסף יש לבדוק סטטוס MMR שיכול לכוון לאופצית טיפול נוספת באימונותרפיה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גידול סרטני בלבלב וגרורות-
  • בן מודאג
  • 23/01/2019 23:03
  • שלום ליפני כחודש אימי כבת 78 הובחנה כחולת סרטן שלב4 עם גרורות בכבד. הטיפול היחד שהיא מקבלת זה קנאביס רפואי ומשככי כאבים בבית החולים עוד לא ניתן טיפול כלשהו אנו כמשפחה מודאגים וחסרי אונים ומתוסכלים זקוקים להכוונה כלשהי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה זה cbd
  • ברכה
  • 30/12/2018 22:59
  • הכבד בגודל תקין, מרקמו הומוגני. ללא ממצא פוקאלי . כיס המרה ללא אבנים בתוכו, דופנו אינו מעובה . דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות ברוחב תקין . הלבלב בגודל ומבנה תקינים. CBD מודגש באיזור גוף הלבלב . אין עדות לקשרי לימפה מוגדלים או גושים ברטרופריטונאום העליון . האאורטה הבטנית ברוחב תקין . הטחול בגודל תקין, מרקמו הומוגני . הכליות בגודל דומה ותקין. פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים. לא נצפו גושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס . שלפוחית השתן בקיבולת טובה ודפנות חלקים . ללא נוזל חופשי בחלל הבטן

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום ברכה. CBD הוא צינור המרה המשותף. זה צינור שמוביל את מיצי המרה מהכבד לתריסריון. הרופא ששלח להדמיה יעריך מה משמעות ההתרשמות שהוא מודגש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גידול בלבלב שהוסר
  • עדי
  • 03/01/2019 00:35
  • אבי בן 60 עבר לפני חודש ניתוח להסרת גידול בראש הלבלב. הגידול הוסר במלואו עם קצוות נקיים וללא גרורות. הגידול נשלח לביופסיה ומתוך 32 תאים רק 2 היו סרטניים. נקבע המשך טיפול כימותרפי למשך חצי שנה פעם בשבועיים. אציין מחלות רקע:עבר ניתוח להחלפת מסתם אאורטלי בלב לפני 10 שנים, עבר ניתוח להסרת כיס מרה עקב אבנים. נוטל תרופות קבועות ללחץ דם, מדללי דם ותרופות נוספות ללב. בנוסף בגלל הגידול התחיל להזריק אינסולין לפי בדיקות. אנו חוששים מהטיפול הכימותרפי עקב זה ששמענו שהוא יכול להיות מאוד הרסני לגוף ומפחדים שיזיק. בנוסף מדוע צריך טיפול כימותרפי אם הסירו את הגידול במלואו ולא היו גרורות? תודה רבה, עדי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום עדי. גידול בלבלב נוטה לשלוח גרורות מיקרוסקופיות שלא ניתן לראות בהדמיות המקובלות. לכן נותנים טיפול כימי משלים למשך חצי שנה. טיפול זה משמיד תאים סרטניים ומגדיל באופן מוכח את תוחלת החיים והסיכוי להחלמה. יש מספר טיפולים אופציונליים עם רמות יעילות שונות. האונקולוג המטפל מעריך בהתאם למצבו הכללי של החולה את מידת היכולת לקבל טיפול ואת סוג הטיפול המתאים.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום סרטן הלבלב

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ
infomed.co.il (הדפסה)