פורום נטורופתיה - עמוד 88
ברוכים הבאים לפורום נטורופתיה! כאן תמצאו מידע מהימן, מענה מקצועי לשאלות, ושיח פתוח בהנחיית מומחית בתחום, רעות מוקדס, אשר מטפלת בנטורופתיה וארומתרפיה, ובפרחי באך, ונרות הופי. בנוסף רעות מתמחה ברפואה משלימה, הרבליזם קליני, והינה יועצת לתזונה טבעית ומומחית לירידה נכונה במשקל.
רעות מוקדס
ורידים איריס 03/08/2010 | 14:02שלום אני בת 32 אמא לשישה, אחרי הלידה אחרונה יש לי ורידים ממש בולטים ברגליים, בדרך כלל אחרי לידות זה היה עובר אבל אני כבר כחצי שנה אחרי לידה ולא עבר. האם יש לנטורופטיה מענה תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ורידים בולטים ענת קידר עמית 03/08/2010 | 21:00שלום איריס הטיפול הנטורופתי בורידים נפוחים ובולטים כולל שילוב של תוספי מזון המחזקים את דופן כלי הדם כמו ביוולפנואידים שונים (זרעי ענבים, קוורציטין וכו), צמחי מרפא המכווצים ורידים כמו רוסקוס או אכילאה, שמנים אתריים למריחה חיצונית כמו ברוש וגרניום (בדילול על שמן נשא)ושיפור זרימת דם לרגליים על ידי ויטמין E, גינגו בילובה, עיסוי וכו. אם הורידים דלקתיים וכואבים נשלב גם טיפול אנטי דלקתי. מציעה שתפגשי עם נטורופט כדי לבנות לך את הטיפול המתאים. בהצלחה ענתהוסף תגובה
כאבי בטן, גזים ושיהוקים קשים, מיגרנות חנה 01/08/2010 | 23:06שלום ענת בתי בת 26 סובלת מזה זמן מה מכאבי בטן קשים מאד שמופיעים כאשר היא מסיימת לאכול ולא משנה מה היא אוכלת. מתחילים להופיע מיד בסיום הארוחה שיהוקים קשים גם שהיא שותה וגזים ונפיחות של הבטן. כמו כן היא סובלת ממגרנות קשות שמשבשות לה את כל מהלך החיים הנורמלי ביום יום. היא עשתה את כל הבדיקות השיגרתיות שנותנים בקופת חולים והכל יצא תקין. גם בדיקת הליקובקטור יצאה תקינה. אנחנו אובדי עצות ולא יודעים כיצד לעזור לה והיא בנתיים סובלת . אשמח באם תוכלי לעזור לה. בתודה חנההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי בטן ענת קידר עמית 03/08/2010 | 10:54שלום חנה בראייה הנטורופטית, תופעות כמו שאת מתארת יכולות להיות קשורות, לרגישות למזון, לחוסר איזון במערכת העיכול כמו חסר בחיידקים טובים או אנזימים, לפרזיטים במערכת כמו פטריות, לעודף רעלים או לסטרס מוגבר. חשוב להפגש עם נטורופט כדי לבצע תשאול ואבחון מעמיק ולטפל בגורמים שנמצאו. בכל מקרה בשלב הראשון כדאי להימנע ממוצרי חלב וחיטה, לשתות תה שומר ומליסה וליטול כמוסות של חיידקים טובים, ולראות האם יש שינויים בתופעות. בהצלחה ענתהוסף תגובה
ריפלוקס הילה 28/07/2010 | 22:10שלום. קיבלתי כדורי לנטון ל 3 חודשים לאחר שאובחן ריפלוקס. שללתי דברים אחרים ע'י קולונוסקופ' וגסטרוס'. האם הלנטון הוא טיפולי? מה יקרה כשאפסיק? כרגע אני בתפריט מיוחד לאיזון חומציות ונוטלת כדורי אנזימים לעיכול.לפני 3 ימים החלטתי עצמאית להפסיק ולבדוק אם אפשר בלי. היום חוזרת הצרבת. מה לעשות? להמשיך עם הכדור? עד מתי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריפלוקס ענת קידר עמית 28/07/2010 | 22:28שלום הילה לנטון זו תרופה שמורידה את רמת החומציות בקיבה ובכך מקלה על תופעות כמו צרבת. תתייעצי עם הרופא שלך לגבי כמה לקחת ולכמה זמן. בריפוי טבעי אנו עוזרים לגוף לאזן את החומציות בקיבה, לעכל את המזון ביתר קלות, ובכך למנוע תסיסה וריפלוקס. אנו ממליצים על אכילה לפי שיטת הפרדת מזונות - הפרדה בין חלבון ופחמימה באותה הארוחה, מה שעוזר למנוע תסיסה ועליית מיצי קיבה. אנו ממליצים על פרוביוטיקה ואנזימי עיכול לאיזון מערכת העיכול. ולטיפול בצרבת ואיזון חומציות חליטות צמחים כמו זרעי שומר, זרעי אניס, פיליפנדולה. מציעה שתפני לנטורופט להתאמת טיפול אישי עבורך. בהצלחה ענתהוסף תגובה
התכווצויות בגפיים דליה 24/07/2010 | 22:18שלום רב, אבקש לשאול מדוע מופיעות התכווצויות בשוקיים ובכפות הרגליים, בעיקר בלילה, תוך כדי שינה, במשך שנים ארוכות, גם לא בזמן הריונות. בעבר, נאמר לי שזה בגלל חסר במגנזיום או לחילופין יתר ויטמין E. הפסקתי לקחת ויטמין E ונוטלת מגנזיום, אך ללא הטבה. כיצד ניתן למנוע זאת? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התכווצויות שרירים ענת קידר עמית 25/07/2010 | 12:59שלום דליה, התכווצויות שרירים בגפיים בלילה יכולות להגרם מסיבות שונות, בניהן: בעיה בזרימת דם לרגליים, חוסר איזון בין מינרלים בגוף (עודף זרחן ממזון מעובד וחוסר בסידן, מגנזיום ואשלגן החשובים להתכווצות השריר), וחסרים תזונתיים אחרים שקשורים הם: חסר ב B קומפלקס.. לכן חשוב לאכול מזונות עשירים בסידן, מגנזיום, אשלגן ו B ולהימנע ממזון מעובד , משקאות מוגזים וממותקים המכילים זרחן, ממתקים ומזון מקמח לבן. כל אלו גורמים לאיבוד מינרלים. אפשר גם ליטול אותם בכמוסה. ויטמין E הוא מזרים דם ולכן הוא עוזר כאן ולא מזיק. וכמובן לא לשכוח מתיחות ושמירה על גמישות שריר לפני פעילות גופנית ולפני השינה. בהצלחה ענתהוסף תגובה
דלקת בעינים[בלפריטס אייריס 21/07/2010 | 10:44שלום רב האם ניתן באמצעות טיפול נטרופטי להתמודד מול דלקת עינים עקשנית בלפריטס בעפעפיים?רופאי עינים שהייתי עם בעלי נתנו לו טיפות ומשחות חלקם גרם לאלרגיה חלק לא סייעו.כמו כן גם שימוש באנטיביוטיקה גרם לכאבי בטן עזים.כרגע ללא טיפול של מס' חודשים עד לביקורת אצל הרופא מה ניתן לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דלקות עיניים ענת קידר עמית 21/07/2010 | 21:44שלום איריס הטיפול הנטורופתי לדלקות עיניים משלב טיפול חיצוני של שטיפות עיניים או קומפרסים של חליטות של 2 צמחים עיקריים: אאופרזיה וקמומיל שהינו אנטי דלקתי ומרגיע.. אופרזיה אפשר למצוא כטיפות ב D3 בצורה הומאופטית.או בטיפות אוקולוהייל של חברת הייל. בנוסף חשוב לחזק את מערכת החיסון על ידי שילוב של נטילת ויטמין C, אבץ או צמחי מרפא כמו אכינצאה או אסטרגלוס. שיהיה בהצלחה ענתהוסף תגובה
טיפול אלטרנטיבי באנטי רפלוקס ליאור 19/07/2010 | 23:59שלום לפני מספר חודשים אובחן אצלי תופעת אנטי רפלוקס,ע"י אנדוסקופיה אצל גסטרולוג. הטריגר לבדיקות היה הדבקות בחיידק הליקובקטר פילורי אשר טופל בטיפול אנטיביוטי ולאחר בדיקת תרחיף נשיפה התוצאה חזרה שלילית. קיבלתי טיפולים בכדורים נוגדי חומצה דוגמת אומפרדקס ופמוטידין ובלנסופרזול ולאחרונה לנטון. גם בהקפדה על נטילת הכדורים לא חשתי הקלה.מנסה בכל כוחי לעמוד בכללי האנטי רפלוקס מבחינת אוכל וכד' אך לא תמיד בהצלחה עקב תחושות רעב תכופות ואכילת דברים לאו דווקא טובים. ברצוני לקבל המלצה על טיפול אלטרנטיבי וטבעי שכולל תפריט ותוכנית טיפול עם מסגרת כמובן עם התחייבות מצידי כי אני סובל מאוד מכאבים בחזה ותחושת בערה באזור הכיבה. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רפלוקס או אנטי רפלוקס ענת קידר עמית 21/07/2010 | 17:32שלום ליאור, לא כל כך ברור לי מה היא בעיית הבריאות שלך. האם זה רפלוקס? - כלומר שמיצי הקיבה עולים לוושט ולפה וגורמים לצרבת, כאב, בעירה וכו. או שזו תופעה אחרת. אשמח לענות לאחר שאדע מהי הבעיה ענתהוסף תגובה
בצקת ברגליים ושתיית נוזלים מיכל 08/07/2010 | 12:24אם יש לי בצקת ברגליים (הקשורה למחלות לב וכלי דם), האם שתיית מים קשורה איכשהו?לשתות הרבה מים זה בעייתי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בצקת ושתיית מים ענת קידר עמית 09/07/2010 | 17:04שלום מיכל בדרך כלל אין קשר בין שתיית מים ובצקות, אלא אם כן יש בעיה של תפקודי כליות לקויים. גם בעיות ורידים, לימפה או תפקוד לקוי של הלב יכול לגרום לבצקות. יחד עם זה אין צורך להעמיס על הגוף עודפי נוזלים, המלצה היא של 8-10 כוסות מים כ 2 ליטר מים ביום. הקשר התזונתי יכול להיות לעודף מלח במזון, לחסר בירקות בתזונה, לכן הורידי מלח נתרני ממזונך, המנעי ממזון מעובד ומשומר והרבי בירקות. מציעה לך גם לפנות לרופא שלך כדי לבדוק האם בעיות הלב שלך דורשות הגבלת נוזלים. בהצלחה ענתהוסף תגובה
חיידקים לא טובים במעיים אושרית 06/07/2010 | 15:33אובחנתי ע"י מטפל כי אני סובלת מריבוי חיידקים חא טובים במעיים - היכן אני יכולה למצוא חומר/הסבר/דרכי טיפול בנושא זה והאם יש מינוח רפוי לדבר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פלורת המעי ענת קידר עמית 07/07/2010 | 10:59שלום אושרית במעיים שלנו חיים מגוון רחב של מיקרואורגניזמים. הם נקראים פלורת המעי. חלקם חיוביים התורמים לגוף שלנו על ידי חיזוק החיסון, הגנה על הרירית ואף ייצור B12. חלקם שליליים המזיקים לנו ועלולים לגרום לדלקות, תסיסה, כאב וכו.הם מתרבים במצבים שונים של חולשת הגוף, שימוש בתרופות מסויימות, תזונה עשירה בסוכרים, חוסר חומציות, סטרס וכו. החשוב הוא לשמור על יחס טוב בניהם ולמנוע את התרבות הפרזיטים. הבדיקות השכיחות לאבחון הן: בדיקה להמצאות החיידק הליקובקטר פילורי, בדיקת תולעים, אמבות ופטריות. יש טיפולים טבעיים לפרזיטים השונים והכי חשוב זה ליטול כמוסות של חידקים טובים כדי לחזק את "הצבא הטוב". מציעה לך לחזור אל המטפל לאבחון נכון וטיפול מתאים. לחיפוש נוסף של חומר נסי תחת הגדרה של פלורת מעי. בהצלחה ענתהוסף תגובה
אורטיקריה סולרית או אלרגיה למזון? ריקי 04/07/2010 | 22:02שלום, אני כבר 4 שנים סובלת מאורטיקריה סולרית - תפרחת כתגובה לאור יום (לא רק שמש). ניסיתי את כל הרופאים מכל הסוגים, דיקור סיני, הקרנה של אור וכו'... לאחרונה התחלתי טיפול אצל נטורפטית. היא טוענת שיש לי קנדידה. התחלתי טיפול בקולורקס, ובמקביל קיבלתי דיאטה נטולת חמוץ, מתוק, שמרים, תירס, עגבניות ומוצרי דיאט למיניהם (אליהם הייתי מכורה), כולל שתיה. לאחר כשבוע כבר התחלתי להתרשם שהאורטיקריה פחתה. אני יכולה כבר להיות חצי שעה בשמש(!) ולא יצא לי כלום בידיים ובפנים, אלא רק ברגליים. זה תקדים כי עד עכשיו היה לי בכל הגוף כשהרגליים היה הכי חמור, ולפחות עכשיו זה יותר מתמקד ברגליים. ברגליים עדיין התגובה מאד חזקה. אני די סובלת מהדיאטה הזו כי הרבה דברים שאהבתי נגזר עליי להתנזר מהם. רציתי לדעת האם ייתכן דבר כזה שאחד המזונות האלה (אולי עגבניות או האספרטיים שהרעלתי את הגוף בו בכמויות) הוא זה גורם מתווך בין אלרגיה למזון, לבין תגובה לשמש. כלומר, האלרגן הוא האוכל, אך התגובה מתבטאת בגירוי של אור יום?? האם זו אופציה? ואם כן, לכמה זמן להפסיק את זה ומתי להתחיל להחזיר דברים לתפריט כדי לבדוק את זה? האם ייתכן שזו פשוט הקנדידה שמושמדת לאט לאט או סביר להניח שזה המזון? תודה רבה רבקההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אורטיקריה ענת קידר עמית 07/07/2010 | 10:42שלום ריקי, אלרגיה היא תגובה שונה/אחרת של הגוף לחומרים שונים. הרבה מאוד אנשים סובלים מאלרגיה למספר חומרים וככל שהאלרגניים רבים כך לעיתים התגובה מתעצמת. תארי לך זאת כמו מגדל של קוביות שאנו מניחים קוביה ועוד קוביה אחת על השניה ויוצרים עומס, ככל שהעומס גדול יותר התגובה גדולה יותר, ולהיפך מגדל נמוך ותופעות מינימליות.. מאוד יכול להיות שאת אלרגית גם לשמש וגם למזון, וכשאת נמנעת מהמזון האלרגני התגובה לשמש נחלשת. אפשרות נוספת היא שהקנדידה ועומס הרעלים החלישו את הגוף והחמירו את התופעה. ולכן את רואה כעת שיפור. מציעה לך לחזור לנטורופתית להמשך טיפול, כדי שבדיקת המזונות תעשה בדרך הנכונה ולאחר סיום הניקוי והטיפול בקנדידה. בהצלחההוסף תגובה
כרום פיקולינט אבי 02/07/2010 | 20:26שלום, בן 51. סכרת סוג 2. נוטל 2 מטפורמין ביום,לטיפול בסכרת. למרות שאני שומר חזק על תזונה,הרמות בצום עדיין בין 130-140. BMI כ 32.5 האם אפשר וכדאי לקחת את התוסף "כרום פיקולט"? האם יש לו תופעות לואי? איך לוקחים? לכמה זמן? אבקש מידע ועצה. בתודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כרום פיקולינט ענת קידר עמית 06/07/2010 | 23:38שלום אבי כרום הינו מינרל החשוב מאוד לאיזון פעילות האינסולין והשפעתו על התאים. לכן תוסף של כרום יכול לשפר את תמונת הסוכר בדם, במיוחד אצל הסובלים מחוסר במינרל זה. הוא בטוח לשימוש וניתן לקחת ממנו בכמוסות של 200 מק"ג 1 או 2 כמוסות בוקר ו/או צהריים עם האוכל. (לא בערב). בהצלחההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
השמנה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בהתקפי חרדה
-
בלון קיבה
בדיקות קשורות
-
תבחין מימן בנשיפה
תרופות קשורות
-
כולסטיראמין
-
פלובסטטין
מונחים קשורים
-
אנדומורפי
-
תזונה

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםרפלקסולוגיה
בפורום רפלקסולוגיה ניתן להתייעץ עם גב' צילה סמל רצון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפלקסולוגיה
ד"ר עמנואל אטלי
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
צילה סמל רצון