פורום בוטוקס ומילוי קמטים
ד"ר מוני פרידמן
ד"ר מוני פרידמן, מומחה לכירורגיה, בעשור האחרון ד"ר פרידמן מעודד את החזון שלו, ומחזיק בקליניקת בוטיק פרטית בתחום הרפואה האסתטית בברודצקי 43 רמת אביב, תל אביב.
בעברו, ד"ר מוני פרידמן שימש ככירורג בכיר במחלקת כירורגיה א', בית חולים אסף הרופא, מכבי שרותי בריאות ואסותא.
בשירותו הצבאי, שירת כרב סרן בחייל הרפואה ועדיין מתנדב בוועדות רפואיות של יחידות שדה.
במרפאה של דוקטור מוני פרידמן ניתן למצוא טיפולים אסתטיים - טיפולי הזרקות, בוטוקס, הסרת נגעים בלייזר וכמובן דגל המרפאה – מכשור ייחודי ובלעדי לטיפולים אסתטיים ברמה המתקדמת והגבוהה בעולם.
ד"ר פרידמן להשתמש ולהביא למרפאתו אך ורק ציוד משוכלל וייחודי מהטובים ביותר בעולם, אשר קיבל את כל האישורים הרפואיים הנדרשים ועשוי מהחומרים האיכותיים ביותר. ביחד עם הניסיון הרב והבקיאות המקצועית, התוצאה היא טיפולים בטוחים לחלוטין עם דגש על המראה הטבעי והתוצאות האולטימטיביות.
דגש נוסף הוא יושרה: ד"ר מוני פרידמן מספק לכל המטופלות והמטופלים חוות דעת אובייקטיבית לגבי הצורך בטיפול והכדאיות שלו, ומציע רק הליכים שהוא בטוח שיספקו את הפתרון האופטימלי.
-
גוש אחרי רדיאס
אנונימית 15/11/2020 | 06:58שלום רב, לאחר הזרקת רדיאס בקמטי חיוך ההולכים מהאף לפה, נוצרה לי נפיחות וגוש בצד שמאל שהפיל לי את השפה כלפי מטה, וכאב. לאחר. לאחר שבועיים ללא שינוי הרופאה הזריקה לי חומר הממיס את הרדיאס ומסתבר שאני אלרגית. מפה לשם הגעתי למיון לקבל זריקת סטרואידים. העניין הוא שעדיין נשאר שם גוש קטן, שכואב לי במגע, וגם נראה לא יפה אסתטית. עכשיו כשאין אפשרות להזריק לי חומר להמסה, מה עוד ניתן לעשות..? עבר חודש וחצי מהזרקת הרדיאס. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רדיאס
ד"ר מוני פרידמן 15/11/2020 | 08:50היי , היתי רוצה לדעת איזה חומר ממיס הזריקו לך וגם לך חשוב מאוד לרשום בדיוק מה שם החומר. מוזר כי לרדיאס אין ממש חומר ממיס. אפשר לדלל עם מים פיזיולוגים. השאלה אם זה היה רדיאס או אחד התחליפים. אני לא יכול ליעץ בלי בדיקה . יתכן וזה שארית או אולי תגובה דלקתית מקומית. האם זה אדום וחם? אם לא אז תנסי קצת מסז. זה אמור לעבור עם הזמןהוסף תגובה
-
המשך
אנונימית 26/11/2020 | 17:32החומר הממיס היה- (מעתיקה מה שכתוב במכתב איתו הגעתי למיון בגלל התגובה האלרגית) הזרקה של הילאז+דיפרוספאן+5FU, לאיזור הנפיחות בשפה להפגת הנפיחות. יש שם גוש עדיין. והוא כואב ונפוח. ואני על אנטיביוטיקה כבר שבוע מינון של 750 פעמיים ביום של ציפרודקס ואניטיהיסטמינים פעמיים ביום ואין שום שינוי לא בגוש ולא בכאב. ובכללי זה נראה רע כי זה מעוות לי צד אחד של הפה והשאר פשוט נפוח.הוסף תגובה
-
גוש דלקתי אחרי רדיאס
פרידמן 30/11/2020 | 15:08יתכן וזהו גוש דלקתי.הזריקו לך כל מה שניתן בניסיון להוריד את הדלקת שסביב הגוש. כמו שכתבתי לא ניתן להמיס רדיאס ותצטרכי להעזר בסבלנות. זה יעלם אבל יקח זמן. הטיפול שאת מקבלת זה נגד התגובה הדלקתית והדלקת. זה לא יעלים את הגוש אולי את הדלק שסביבו.הגוש יעלם בהדרגההוסף תגובה
-
שאלה נוספת
אנונימית 02/12/2020 | 20:57כמה זמן עד שהרדיאס נעלם...? זה הוזרק לי בצורה ממש לא נכונה וכעת יש לי נפיחות באיזור הלחיים שליד קמטי הצחוק וזה נראה ממש לא טוב... כמה זמן לוקח לחומר עצמו להתפרק ולהיעלם? אין שום דבר שניתן לעשות?! תודה מראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר מוני פרידמן 02/12/2020 | 21:54אני מניח שלא הוזרק לך כמות משמעותית בצידי הפה אבל עדיין הרדיאס ייספג במשך מספר חודשים. יתכן וחלק מהגוש זאת הדלקת ואז הגוש ייספג יותר מהר. צריך סבלנות בסוף הכל יחלוף.הוסף תגובה
-
לא רק בצידי הפה
א 09/12/2020 | 19:51תודה על הסבלנות. פשוט הרדיאס מסתבר לא הוזרק רק בצידי הפה. הוא הוזרק גם מעט מתחת לעצם הלחי, משום מה. וכרגע זה נראה כאילו יש לי אוכל בשני צידי הפה, כמו שאוגר אוסף בפיו? ואני פשוט תוהה... וזה פשוט הולך ונהייה תפוח יותר ונראה כל כך רע. והשאלה אם כמו שאמרת, אין אפשרות להמיס, האם יש אפשרות לעזור לזרז את תהליך ההתפוגגות שלו מהגוף? האם סטרואידים יעזרו? ממש קשה לי עם זה שאני צריכה להסתובב ככה שנה עד שיתחיל לפוג מעצמו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רדיאס
ד"ר מוני פרידמן 13/12/2020 | 19:36אפשר לנסות לדלל עם מים סטריליים. לתגובה הדלקתית שמסביב אפשר לנסות סטרואידים . מתנצל אבל לא מכיר עוד משהו שבאמת יעיל בזירוז הספיגה.הוסף תגובה
-
תודה רבה
א 13/12/2020 | 21:08המון תודה על כל התשובותהוסף תגובה
-
רדיוס בבטן
ליאת דקל 13/12/2023 | 22:04שלום, הזריקו לי אתמול רדיאס בבטן באיזור הטבור, האם יש בזה סיכון ? עלי לציין שביום שישי האחרון עשיתי בדיקת קולנוסקופיההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רדיאס מדולל לשיפור מרקם העור באזור הבטן
ד"ר מוני פרידמן 14/12/2023 | 07:58מזריקים רדיאס מדולל תת עורי בכדי לשפר את מרקם העור. אין שום אפשרות להגיע לחלל הבטן עם מחט או קנולה . אין שום הגיון בזריקה עמוקה. תסירי דאגה מליבך. גם עם יש גושים קטנים אחרי ההזרקה הם חסרי משמעות יתמזגו עם הזמןהוסף תגובה
-
רדיאס
שולה 23/10/2024 | 16:31הנפיחות הצליחה לרדת? הזריקו לי גם ועברו 3 יימים ואני מרגישה מאוד נפוחה סוג של בצקת . הבנתי שלא ניתן להמיס אך 30/ מזה כן אפשריהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רדיאס
ד"ר מוני פרידמן 27/10/2024 | 08:00יכולה להיות בצקת מקומית שתחלוף בתוך מספר שבועות. לא ניתן להמיס רדיאס .הוסף תגובה
-
חוויה דומה
מזדהה 04/12/2025 | 00:35עברתי הזרקה של ראדיאס ובדיוק כמו אצלך, החומר מרוכז הלחיים לצידי הפה ואינו מחמיא. חלפו 5 שנים מאז שמפרסמת ורציתי לשאול אם בסוף מצאת פתרוןהוסף תגובה
-
רדיאס
מזדהה 30/03/2026 | 01:335 שניפ רדיאס לא התפוגג?הוסף תגובה
-
-
שיקום אחרי היאלדרונידאז
מיטל 27/03/2026 | 08:30הי, הומס לי חומר מילוי אחרי חמישה ימים עם היאלדרונידאז ומאז הפנים שלי לא אותו דבר. נוצר ברקוד מעל השפתיים וקפלים בצידי הפה שלא היו. בנוסף הנפח בלחיים ירד והסנטר גם פחות ארוך. הפנים איבדו צורה ואני נראית זקנה יותר ב10 שנים לפחות. השאלה איך אפשר להחזיר את הפנים לקדמותם מאחר וכל הסיפור פגע לי מאד באושר. האם סקולפטרה או רדיאס? מאד מפחדת מנזקים נוספים ועדיין חייבת לתקן את מה שנגרם. בנוסף אם אפשר לשלוח שם של רופא שמזריק נכון סקולפטרה למייל או איך אני יכולה למצוא אחד כזה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שיקום אחרי היאלדרונידאז
ד"ר מוני פרידמן 27/03/2026 | 10:07ההזרקות נועדו להחדיר חומצה "ולמתוח" את עור על ידי הוספת נפח. ברגע שהמסת ישנה נפילה של העור. אם את מעל 55 אני לא חושב שסקולפטרה תעזור יותר מדי. מה שצריך זה נפחים על ידי הזרקת חומצה או חומרי מילוי לכל אזור שמפריע לך. אם את בסביבות 55 ומעלה וכמה שזה נשמע לא נעים ,זה הזמן לשקול מתיחת פנים. אני בעד ניתוח בגיל מוקדם אם יש נפילה משמעותית. אנחנו לעולם לא נצליח בהזרקות להתקרב לתוצאה של ניתוח שבו מסירים עודפי עור בפנים וצוואר.הוסף תגובה
-
שיקום אחרי היאלדרונידאז
מיטל 27/03/2026 | 10:24תודה על התשובה, אני רק בת 40. לא רוצה פנים נפוחות אלא להחזיר את הפנים לאיך שהיו לפני ההמסה. היו באמת מתוחות ללא קמטים כלל. ולאחר מכן כמה שפחות להמשיך להתעסק בכל ההזרקות. האם מתיחת פנים היא האופציה היחידה לתיקון?הוסף תגובה
-
-
חומצה בעצמות הלחיים והמסה
סתיו 13/03/2026 | 11:00לפני 7 שבועות עשיתח הזרקה בעצמות הלחיים לאחר יומיים התנפח לי מעט צד ימין באיזור ההבעה והתחילו לי זרמים, נימול ולחץ ושריפה באיזור הלחי. הלכתי להמסה תחת us והראו גוש קטן בלחי למטה לא בעצמות הלחיים. המיסו רק את הגוש. שחזרתי הבייתה התחיל שריפה חזקה בעין ימין שבאה והולכת לסירוגין ולחץ בעצם הלחי ומתחת לעין ובאיזור האף ליד העין. וגם תחושת זרמים מתחת לעין . אני לא יודעת אם זה בצקת מההמסה או רקמה רגישה גם לא יודעת אם לתת לזה זמן או להמיס עוד. אני כבר מותשת ועייפה מהמצב, אני על כדורים נגד חרדה. מרגישה שאני חייבת קצת אור ותקווה מה אתה מציע לעשות? אני מפחדת שעוד המסה עוד פעם תגרה את כול האיזורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
פיספסת את השאלה שלי :)
סתיו 23/03/2026 | 14:52שאלה למעלההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר מוני פרידמן 23/03/2026 | 22:16עברו 10 ימים מהשאלה. לא חל שום שיפור? אם לא אז להמיס שוב. מסזים מקומיים במקביל להמסה.הוסף תגובה
-
חל שיפור של שבוע ללא תסמינים
סתיו 24/03/2026 | 07:30אבל לפעמים זה חוזר בגלים ואז שוב שקט כדאי להמיס שוב? או לחכות? כי ההמסה מחמירה את הבצקתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר מוני פרידמן 27/03/2026 | 10:01עדיף שלא חחזרי על ההמסה אם המראה האסתטי לא מפריע .הוסף תגובה
-
-
הזרקות חומצה ובוטוקס
אנונימית 17/03/2026 | 20:20ערב טוב 20 יום לאחר חומצה היאלרונית בלחי לחי צידית רקות נזולביאלי בוטוקס 3 אזורים סה"כ 5 מזרקים לגבי הבוטוקס אין לי מושג כמה יחידות כאשר שאלתי איך חולקו המזרקים נאמר לפי הבנתי בצורה שווה אתמול בלילה נוצר שקע קטן בלחי שמאל על עצם הלחי בסמוך לעין מה ה פשר לאחר 20 יום ? ואיך ניתן לתקן? הזרקות הלחי השמאלית עדיין יש הבדל מהלחי הימנית לחי שמאל נפוחה לדעתי מכיוון שהיתה לי אסימטריה קודמת והפס הנזולביאלי בולט אמורה להיות שבוע הבא אצל הרופא לביקורת ותיקונים מאוד חוששת מכיוון שאין שקיפות מלאה אף על פי שביקשתי את כמות ההזרקות וכמה לכל צד נענתי שהם לא נותנים סיכום לכן שואלת אם יש עדיין נפיחות בלחי האם נכון להזריק בנזולביאלי הבולט ואם כן היכן? ושאלה נוספת האם זה תקין לא לתת לי מידע כלכך חיוני שוקלת פשוט לעבור לרופא אחרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הזרקות חומצה ובוטוקס
ד"ר מוני פרידמן 18/03/2026 | 08:28כמו לבוטוקס גם לחומצה לוקח זמן להתקבע. היא סופחת נוזלים ואחרי שבועיים שלושה מגיע לתוצאה הסופית. אם יש שקע קטן אפשר למלא נקודתי. כנ"ל באזור הנזולביאלי. כנראה שתצטרכי לשלם על עוד מזרק. מבחינת הבוטוקס עם התוצאות טובות אז הוזרק לך מה שצריך. אני ממליץ בחום לא לעבור מרפאה בשלב זה. . סה"כ התוצאות טובות וחבל שתתחילי מאפס במרפאה אחרת.הוסף תגובה
-
הזרקות ובוטוקס
אנונימית 18/03/2026 | 09:03היי ותודה על המענה המהיר הצד השמאלי בלחי נפוח מעל קו הנזולביאלי האם הגיוני 21 יום אחרי ההזרקות רואה את ההבדלים בחיוך ובמצב סטטי בתחושה זה רך זה יכול להיות בצקת? והאם זה יכול להסתדר? ומבקשת לדעת האם זה תקין שאני מבקשת מהמרפאה את סיכום הביקור הקודם לדעת מה הוזרק והיכן כולל מספרי אצווה ולא מקבלת האם זה מקובל לא לתת? אני ממש לחוצה מהרופא ומהתיקונים אודה לתשובתך הכנה והמקצועיתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הזרקות חומצה ובוטוקס
ד"ר מוני פרידמן 18/03/2026 | 10:05תתכן בצקת . הרופא אמור לאבחן. אם זאת מרפאה רצינית חייבים לתת לך את הסיכום עם סוג החומר מספר אצטבה ומיקום ההזרקה. אם זאת מרפאה שהרופא שכיר שם אז לפעמים הם מקשים . לכן אני מעדיף לפנות למרפאות בניהול רופא. לרוב יש אחריות. שוב יתכן והבעיה פתירה ולכן בכל מקרה אני ממליץ לפנות ולהגיע לביקורתהוסף תגובה
-
הזרקות ובוטוקס
אנונימית 18/03/2026 | 10:51וכמה זמן אמורה לעבור הבצקת ומה ניתן לעשות? המרפאה שייכת לרופא אך לא ניתן לדבר איתו רק עם המזכירות בעיניי זה מחשיד כל השאלות שאני אמורה לשאול אותו אני שואלת אותךהוסף תגובה
-
הזרקות ובוטוקס
אנונימית 18/03/2026 | 10:52וכמה זמן אמורה לעבור הבצקת ומה ניתן לעשות? המרפאה שייכת לרופא אך לא ניתן לדבר איתו רק עם המזכירות בעיניי זה מחשיד כל השאלות שאני אמורה לשאול אותו אני שואלת אותךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הזרקות חומצה ובוטוקס
ד"ר מוני פרידמן 18/03/2026 | 12:42משתנה לפעמים שבועיים לפעמים חודשים במיוחד אם קרוב לערובת העין.יתכן הבוטוקס משפיע על כיווץ השריר ומעוות או מגביר בצקת. אני לא יכול לעזור בתכתובת ואני לא מטפל בסיבוכים.חייבת להיות לך ביקורת של הבוטוקס אז תשאלי. יש רופאים מעולים שיודעים גם להמיס במקרה הצורך וגם לטפל בצורה מדויקת ואין לי ספק שגם הרופא שלך רוצה שיהיו התוצאות הכי טובות תני לו הזדמנות. בהצלחההוסף תגובה
-
-
גוש בלחי
אורה סו 15/03/2026 | 10:36הזריקו לי רדיאס בעצמות לחיים לפני חצי שנה. מכיוון שלא נתן את האפקט הרצוי ,אחרי חודשיים הוזרקה חומצה היאלרונית. הכל היה בסדר חצי שנה עד לפני שבוע שבו פתאום צץ.לי גוש גדול מוארך בלחי מתחת לעצמות הלחיים וקרוב לשפתיים. חומר המסה לא עזר. הגוש באורך 4 סמ לערך. ניכרת נפיחות על פני העור. הגוש קשה כמו גומי ואינו רגיש למגע. מה השערתך לגבי מה שקרה ומה הפתרון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גוש בלחי
ד"ר מוני פרידמן 15/03/2026 | 10:58ייתכן שמדובר בגוש מאוחר שנוצר באזור שבו הוזרק בעבר רדיאס. החומר הזה אינו ניתן להמסה, ולעיתים חודשים לאחר ההזרקה יכולה להופיע תגובה מקומית או פיברוזיס שיוצרים גוש קשיח. העובדה שחומר המסה לא השפיע מחזקת אפשרות זו. השלב הבא הוא לבצע בדיקת אולטרסאונד של האזור כדי לראות בדיוק איזה חומר נמצא שם, ובהתאם לכך ניתן לטפל – לרוב באמצעות הזרקות מקומיות שמקטינות את הגוש, ולעיתים במקרים נדירים נדרש טיפול נוסף. יש רופאים שמתמחים בזה כמו ד"ר דניאל קידר ,ד"ר בצר ודר מרינה לנדאוהוסף תגובה
-
-
הזרקות חומצה ובוטוקס
אנונימית 14/03/2026 | 18:56היי שבוע טוב שמתי קרם עיניים של cerave משקם והיה רשום לעור רגיש ויש בו ניאצמיד מרגישה נפיחות ואדמומיות בעצם הלחי הפסקתי אך דואגת מה עליי לעשות? בלחי אחתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הזרקות חומצה ובוטוקס
ד"ר מוני פרידמן 14/03/2026 | 19:06להפסיק שימוש לשטוף בעדינות עם מים וסבון עדין. למרוח קרם מרגיע כגון פרפין לרוב זה נרגע תוך 24–72 שעות.הוסף תגובה
-
-
הזרקות חומצה ובוטוקס
אנונימית 12/03/2026 | 20:31שלום כאשר יש חוסר סימטריה טבעית בפנים האם זה תקין להזריק בצורה שווה אני שבועיים אחרי הזרקות ורואה את ההבדליםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הזרקות חומצה ובוטוקס
ד"ר מוני פרידמן 13/03/2026 | 08:01במהלך הטיפול מנסים לתקן אסימטריה אם ניתן. אפשר להזריק סימטרי ואם יש צורך בחלק שחסר אפשר להזריק יותר. אני בטוח שלרופא המזריק יש הסבר.הוסף תגובה
-
הזרקות בפנים
אנונימית 13/03/2026 | 10:12זאת אומרת שהיה צריך ל התחשב מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הזרקות חומצה ובוטוקס
ד"ר מוני פרידמן 13/03/2026 | 10:20אם ציינת לפניו שמפריע המזריק צריך לתכנן כדי לאזן. במידה והשתמש במזרק אחד קשה מאוד להגיע לסימטריה. לפעמים יש צורך במספר מזרקים להגיע לתוצאותהוסף תגובה
-
-
הזרקות בוטוקס וחומצה
אנונימית 09/03/2026 | 23:27היי האים ניתן להשתמש במסיר איפור מיים מסילריים 11 ימים אחרי הזרקות והאם ניתן להשתמש בקרם עיניים ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הזרקות בוטוקס וחומצה
ד"ר מוני פרידמן 10/03/2026 | 07:28כן וכן. ההזרקות הם בעומק. קרמים מסירי איפור וכל משחה חיצונית לא יכולה להגיעה. ההמלצה היחידה זה לא להשתמש ביום ההזרקה עקב הדקירות שמה זה יחדור וגם זה בסימן שאלה אם עלול להשפיע.הוסף תגובה
-
-
הזרקה חומצה היאלרונית ובוטוקס
אנונימית 07/03/2026 | 20:43בת 52 מעולם לא הזרקתי בפנים, הזרקתי לפני 9 ימים בוטוקס במצח וצידי עיניים ,לחי ,לחי צידית ,נזולביאלי, מעט מריונטות, רקות ,סהכ 5 מזרקים של סטילאג' עדיין יש נפיחות בצד השמאלי ששם הנזולביאלי היה יותר עמוק ומרגיש שצד אחד יתר נפוח מהשני יש לציין שיש חוסר סימטריה טבעית הצד הימני הנפיחות ירדה, ושמתי 4 ימים אחרי ההזרקות קרם פנים ליום שהוא אנטאייגינג פעם אחת בבוקר שכנראה היה בו חומר פעיל עם קרם הגנה ו שמתי לב שזה עשה לי כמו קילוף הפסקתי ובשאר הלילות מרחתי אקווה גל של Avene האם זה פוגם בטיפול לפי הבנתי הקרם אקווה גל הוא עדין והיום ראיתי שוב כמו יובש באזורי ההזרקה השאלה אם הזרקות עושות גם יובש ומה עליי לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ד"ר מוני פרידמן 07/03/2026 | 21:29הבוטוקס לפעמים גורם ליובש באזורי ההזרקה. החומצה מוזרקת לעומק ולא קיים שום קרם פנים שחודר לעומק. תחליפי קרם פנים ותשאירי רגועה. בביקורת הרופא המזריק יתקן מה שצריך. אין מניעה ואפילו מומלץ להשתמש בקרם פנים אחרי הזרקותהוסף תגובה
-
הזרקות בוטוקס וחומצה היאלרוני
אנונימית 07/03/2026 | 23:03תודה על המענה המהיר האם יש לך המלצה על קרם עדין ליום שמתאים למצבי ?וחייבת לציין שלא רואה שינוי מהותי וכמה זמן יקח לנפיחות בצד השמאלי לרדת רואה שהצד השמאלי בנזולביאלי יוצא מבסיס האף הצידה מעוגל ובולט ומעט אדמומי האם תקין?הוסף תגובה
-
הזרקות חומצה ובוטוקס
אנונימית 07/03/2026 | 23:07לפני ההזרקות צרכתי טבליות לעיסה של קולגן שלחברת 123 והפסקתי בעקבות ההזרקה האם ניתן 9 ימים אחרי ההזרקות לחזור להשתמש בהםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר מוני פרידמן 08/03/2026 | 07:54כל קרם עד 100 ש"ח יעשה את העבודה. ביאפין זה קרם מעולה להרגע .תנסי עיסוי באזור הנזולביאלי. זה עשוי ולהשטיח את הגוש אם את לא מצליחה הרופא ידע מה לעשותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר מוני פרידמן 08/03/2026 | 07:58לא מובן לי מדוע הפסקת אבל אין צורך להפסיק ואין סיבה שלא תחדשי . אין לזה השפעה על החומצה .הוסף תגובה
-
הזרקות והוטוקס
אנונימית 08/03/2026 | 08:53העניין הוא שאני מתייעצת בפורום מכיוון שהרופא לא מגיב להודעות שלי עונה בוט עקב המלחמה אנחנו סגורים חסרת אונים לחלוטין ושילמתי המון כסף אני לא מרגישה גוש זו נפיחות רכה צמודה בסמוך לקפל ושוב תודה על המענה המהירהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר מוני פרידמן 08/03/2026 | 13:32אני מבין את הלחץ אבל ממש אין סיבה. מעבר לבליטה אסתטית אין לגוש הזה שום משמעות. במידה וזה לא ירד וימשיך להפריע ניתן להמיס אותו גם אחרי חצי שנה. אל תדאגי ברגע שהרופא יתחיל לעבוד הוא יראה אותך. חבל לעבור למשהו אחר בשביל משהו כזה.הוסף תגובה
-
הזרקות חומצה ובוטוקס
אנונימית 08/03/2026 | 19:42היי אני לא חושבת שזה גוש זה מרגיש רך ולא קשה האם עיסוי 10 ימים אחרי עדיין רלוונטי פשוט נפיחות בסמוך לנזולביאלי השמאלי לכל האורך ושוב תודה לך על המענה המהירהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר מוני פרידמן 08/03/2026 | 21:29גוש רך זה בהחלט גוש של חומצה. רלוונטי תמיד העיסוי. המטרה זה ולהשטיח קצת. בכל מקרה אם לא בולט לעין נתן להמתין כמה שצריך. אין לזה משמעות רפואית אלה אסתטית. אם מציק ניתן להמיס אבל גם פה הייתי ממתין חודש כי לפעמים הוא מצתמק .הוסף תגובה
-
-
חומצה הילארונית בעצמות הלחיים ותופעת לוואי
מורן 21/02/2026 | 07:52עשיתי חומצה הילארונית בעצמות הלחיים לפני חודש לאחר יומיים עשיתי מקלחת חמה הלכתי לישון, בבוקר התעוררתי שלחי ימין מעט נפוחה ובמהלך כול היום חוויתי זרמים ותחושת נימול במשך שבוע עד שזה עבר. אחרי שבוע נוסף עשיתי שוב אמבטיה חמה ושוב זה חזר אפילו יותר גרוע. אני לא בטוחה מה לעשות מפה. מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ד"ר מוני פרידמן 21/02/2026 | 08:09התסמינים שאת מתארת – נפיחות בלחי יחד עם תחושת נימול או זרמים, במיוחד לאחר חשיפה לחום – יכולים לעיתים להופיע לאחר הזרקת חומצה היאלורונית. חום גורם להרחבת כלי דם ולעיתים לבצקת מקומית שיכולה להפעיל לחץ זמני על עצבים באזור, וזה עשוי להסביר את התחושות שחווית. מומלץ בשלב זה להימנע ממקלחות או אמבטיות חמות, סאונה ופעילות גופנית אינטנסיבית, ולהגיע לבדיקה של הרופא המזריק כדי להעריך את האזור. במידת הצורך קיימים טיפולים פשוטים שיכולים להקל על המצב. לפעמים המסה עדינה באזור משחררת את הלחץ של החומצה.הוסף תגובה
-
תחושץ נימול וזרמים
מורן 07/03/2026 | 23:58המסתי גוש קטן שהרופא ראה באולטרסאונד לאחר ההמסה העין הימנית צורבת ממש, זה בא בגלים. ויש עדיין תחושות בלחי הימנית שבאים והולכים. מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר מוני פרידמן 08/03/2026 | 07:57תשובה למורן. כנראה גירוי של עצב תחושתי בעקבות ההמסה. זה אמור לחלוף תוך מספר ימיםהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סרחי עור
-
קסנטלזמה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הסרת נקודת חן
-
ניתוח לטיפול בהזעת יתר בכפות הידיים
-
ניתוח הזעת-יתר ראשונית
-
איפור קבוע
-
ניתוח עפעפיים, הרמת עפעפיים
פורומים נוספים בתחום
פורוםבוטוקס ומילוי קמטים
בפורום בוטוקס ומילוי קמטים ניתן להתייעץ עם ד"ר מוני פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בוטוקס ומילוי קמטיםפורוםניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל
בפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל ניתן להתייעץ עם ד"ר טלי פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן ...פורוםניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין
בפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה ...פורוםניתוחי חזה קוסמטיים
בפורום ניתוחי חזה קוסמטיים ניתן להתייעץ עם ד"ר שגית משולם-דרזון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי חזה קוסמטייםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתר
ד"ר מוני פרידמן
ד"ר טלי פרידמן
ד"ר אהוד רייך
ד"ר שגית משולם-דרזון
ד"ר רונן גלילי