פורום רפלקסולוגיה - עמוד 29
פורום רפלקסולוגיה למענה מקצועי: מוזמנים להתייעץ עם מומחית לרפלקסולוגיה ולקבל הסברים על שיטות טיפול, אבחון דרך כפות הרגליים ופתרונות טבעיים לבעיות בריאותיות. זה המקום לשאול שאלות על נקודות לחיצה בכף הרגל, לקבל המלצות ממומחית ולהעמיק את הידע בטיפולים משלימים לבריאות מיטבית.
צילה סמל רצון
טיפול לא יעיל? 08/08/2012 | 16:49מטפלת מזה 6 חודשים במטופלת עם לחץ דם, סוכרת,שומנים בדם ובלוטת תריס בהיפו. כל האמור לעיל מאוזן תרופתית. ציפיתי שהבדיקות יראו ירידה בערכים ואין כן הדבר, יש אפילו עליה בערכי הסוכרת. המטופלת מדווחת על יותר חיוניות, יותר בטחון עצמי, יותר רוגע, יותר מודעות ואסרטיביות. איך להתייחס לערכים בבדיקות שם אין שיפור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול יעיל! גב' יעל רוקח 15/08/2012 | 08:43היי, ראשית, יש לקחת בחשבון את "זמן הנזק", כלומר, כמה זמן היא חולה במחלות אלו ובאיזו רמה (מהם הערכים של הסכרת/לחץ הדם..). -> ככל שזמן המחלה ארוך והנזק גדול יותר - זמן ההבראה ארוך יותר. מעבר לכך - הטיפול, לפי דיווחי המטופלת, אכן יעיל! העליה בערכי הסכרת- האם העליה קרובה לזמן טיפול? (סביר שיקרה ואף מראה שהגוף עובד..) יעלהוסף תגובה
זרמים חמים בכף רגל ימין 01/08/2012 | 14:09אני בת 26, בריאה. לפני כשלושה שבועות התחלתי טיפולי טווינא וכחמישה ימים לאחר הטיפול הראשון התחלתי לרגיש זרמים חמים בכף רגל ימין. אין לי כאבי גב (המטפל גם לחץ לאורך החוליות וגב תחתון ולא הרגשתי כאב)אך בתקופה האחרונה אני עובדת בעבודה משרדית כ- 6 שעות ביום אך מקפידה לעשות הליכות. חשוב לציין כי אני נועלת אך ורק נעלי נוחות ויש לי מדרסים כ- 7 שנים. מהם הזרמים הללו? האם יש קשר לטווינא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זרמים בכף הרגל גב' יעל רוקח 15/08/2012 | 08:36היי, מדוע את עם מדרסים מזה כ- 7 שנים? תחושת הזרמים קשורה למערכת העצבים. הטיפול, באופן עקיף, הפעיל את הגב התחתון ועורר אותו ואת מערכת העצבים באיזור. ככל הנראה, למרות שאינך מרגישה כאב, ישנו לחץ על עמוד השדרה התחתון (חוליות L5,L4) שמשפיעות על כף הרגל. הייתי ממליצה לעבוד על איזור הגב התחתון ועל כף הרגל. תרגישי טוב, יעלהוסף תגובה
נקודה אדומה. 25/07/2012 | 10:35יש לי נקודה אדומה כמו שטף דם תמידי בקצה הבוהן הגדולה ברגל שמאל,באיזור המקביל למוח, לפי המפה הרפלקסולוגית, מה יכולה להיות הסיבה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נקודה אדומה גב' יעל רוקח 29/07/2012 | 08:45האם הנקודה היתה שם תמיד? האם השתנה גודלה? מגרדת? לפי התיאור, ככל הנראה מדובר בנגע קטן וחסר חשיבות של כלי דם, הנעלם עם הזמן (המנגיומה). בכל מקרה, הייתי ממליצה ללכת לרופא עור. יעלהוסף תגובה
גלי חום בפרק כף הרגל השמאלית אלי 13/07/2012 | 10:41שלום רב, בימים האחרונים אני חש מעין גלי חום בפרק של כף רגלי השמאלית - אחת לכמה זמן האזור מתחמם מאוד, תחילה זה אף היה מאוד מלחיץ. אני בן - 30, לא עוסק בפעילות גופניתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גלי חום גב' יעל רוקח 22/07/2012 | 19:38אלי, בעיקרון זה איזור המשקף את מערכת הלימפה התחתונה (מבחינת הגוף- בלוטות הלימפה שבמפשעות). מעבר לכך, יתכן שיש דלקת במפרק עצמו (כתוצאה ממתיחת הרצועות במפרק). כדי לדעת יותר אשמח להבין- האם האזור מתנפח? האם גלי החום מלווים בכאב? מה מהות עיסוקך (יושב / עומד רוב שעות היום)? יעלהוסף תגובה
אוססאורטרייטיס +פירוש הוליסטי לאגן דורית 14/05/2012 | 21:24שלום יעל. אשמח לשמוע מה הפירוש ההוליסטי של האגן אם בכלל יש כזה מכיוון של מצאתי פירוש כאשר חפשתי בדפי הלימודים מהתקופה שלמדתי רפלקסולוגיה. בנוסף, אשמח לשמוע את דעתך לגבי טיפול באוססאורטרייטיס המתבטא בעיקר בקרסוליים. חשבתי על מערכת השלד, מערכת השרירים, מהלב וכלי הדם, מערכת לימפה והרפיה אך נדמה לי שמעט התפזרתי. רב תודות ושבוע נפלא.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
ושאלה נוספת אם אפשר...דורית 14/05/2012 | 21:31נתקלתי ב3 אנשים לאחרונה שהחלו להם כאבים באזור הלבלב,אדרנל, T12 אך באזור שריר עמוד השדרה ולא על העצם. לאף אחד מהם אין בעיה בלבלב וגם לא מרירות בחיים ולאף אחד מהם אין כאבי גב באזור זה. הכאבים לא החלו כתוצאה מאירוע מסויים או פעולה לא נכונה עם הרגל\וספורט, פשוט הופיע. מישהי הציעה לי לחשוב על כיוון אחר- התחיל האביב ואנשים מחליפים לנעליים פתוחות, סנדלים מה שמשפיע על היציבה ודריכת הרגל. אולי יש לך רעיון? שוב, המון המון תודה יעל.הוסף תגובה
תשובת מומחה אוסטאוארטריטיס, אגן ואזור- T12 גב' יעל רוקח 25/05/2012 | 14:18דורית, המשמעות ההוליסטית של האגן מתמקדת יותר באלמנט האדמה ובצ'קרות 1 ו- 2 הנמצאים באיזור. לגבי אוסטאוארטריטיס, מערכות השלד, השרירים, הלימפה וההרגעה זה מצויין! הכאבים באיזור T12 יכולים לנבוע גם מהמעבר לנעלים אחרות וגם כן הייתי בודקת, בכל זאת, את הגב (לפעמים מטופלים לא מדווחים על כאב אך כשבודקים מקומית את האזור אז כן מרגישים את הכאב). בנוסף, הייתי בודקת עימם האם הם בתקופה שיש להם צורך פתאומי למתוק. על-פי המפה הכירופרקטית, חוליות T11, T12, L1 (החוליות באזור) אחראיות על כליות, מעי דק וגס, ומחזור הלימפה - הייתי בודקת גם את האיברים הללו.. חג שמח, יעלהוסף תגובה
יעל, המון תודה על העזרה, חג שמח:)27/05/2012 | 09:46הוסף תגובה
שלום דורית,15/07/2012 | 20:25בראיה של שיטת תטא הילינג באגן יושבים נושאים של הגנה, בטחון, השרדות. גם נושא של תמיכה. האם אנחנו מאפשרים לעצמינו לקבל עזרה, לסמוך על אחר. לדעת שאנחנו לא לבד. אני חושבת שהטיפול שאת מתארת כאן, פועל בדיוק על המערכות הקשורות באופן ישיר או מסייע. חגית פינקו, מורה לתטא הילינג- מלווה בתהליכי ריפוי והתפתחות אישית.הוסף תגובה
חום בכף הרגל בילי 01/07/2012 | 08:36היי, אני סובלת מזה כמה שבועות מחום בכף רגל ימין, מספר פעמים ביום. ממש גלי חום, כף הרגל מתחממת, וזה עובר.. ממה נובע הדבר?כיצד ניתן להקל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חום בכף הרגל גב' יעל רוקח 08/07/2012 | 19:55בילי, לעיתים מדובר בהתכווצויות של כלי דם, כך שהדם מגיע לכף הרגל אך מתקשה לעלות חזרה. לעיתים מדובר בדחיסות חוליות עמוד השדרה התחתון. או שרירי גב תחתון תפוסים קשה לדעת, במקרה שלך, מהי בדיוק הסיבה, שכן צריך לדעת מהו הגיל שלך?, סוג עיסוק (עמידה / ישיבה..)? ועוד.. יעלהוסף תגובה
קפוסי סרקומה ונפיחות בכפות הרגליים רמי 25/06/2012 | 13:54יש לי קפוסי סרקומה נפיחות ובצקת בכפות הרגליים אני בן 42 ובמאמץ הכפות מתנפחות וזה כואב, רציתי לדעת האם רפלקסולוגיה אמורה להועיל ולתת תוצאות? כי בנתיים כלום לא עזר לי..תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קפוסי סרקומה ונפיחות בכפות הרגליים גב' יעל רוקח 25/06/2012 | 22:17רמי, לצערי, רפלקסולוגיה אינה יכולה לטפל בגידול, אך בהחלט יכולה לעזור ולהקל בתופעות הנלוות לטיפולים השונים. אילו טיפולים עברת? יעלהוסף תגובה
היי, עברתי זריקה מסויימת שנקראת אינטרפרון ומשחת אלדרה...25/06/2012 | 22:36אבל המומחית שמטפלת בי אמרה שצריך לחיות עם הנפיחות הזאת ואני מחפש בכל זאת משהו שיוריד לי אותה באיזו צורההוסף תגובה
תשובת מומחה בנוגע לנפיחות גב' יעל רוקח 25/06/2012 | 22:48האם הטיפול עזר בנסיגת המחלה ונשארה רק הנפיחות? למיטב הבנתי, הנפיחות נובעת מלחץ על כלי הלימפה. רפלקסולוגיה אכן עשויה לעזור במקרה זה ולהורידה. יעלהוסף תגובה
הטיפול היה בעיקר להעלמת הכתמים של הקפוסי אבל לא לנפיחות...רמי 25/06/2012 | 22:53וכן הנפיחות נוצרת כנראה מלחץ על הזרימה הלימפטית, אני שמח לשמוע שרפלקסלוגיה יכולה להועיל. השאלה אם זה יכול להוריד את הנפיחות לגמרי? אחרי כמה טיפולים? האם זה יחזור כשאני יפסיק?הוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול גב' יעל רוקח 25/06/2012 | 22:55רמי, לצערי, על שאלות אלו לא אוכל לענות מבלי לראות את הרגל.. יעלהוסף תגובה
הבנתי..מה אני אמור לעשות? לגשת לקופה או ישירות אליך?25/06/2012 | 22:56הוסף תגובה
תשובת מומחה רמי גב' יעל רוקח 27/06/2012 | 11:29לבחירתך, ניתן לפנות לקופת החולים הקרובה לביתך, וניתן גם לפנות ישירות אלי.הוסף תגובה
תשובת מומחה רמי גב' יעל רוקח 27/06/2012 | 11:29לבחירתך, ניתן לפנות לקופת החולים הקרובה לביתך, וניתן גם לפנות ישירות אלי.הוסף תגובה
תת פעילות בלוטת התריס ליהי 14/06/2012 | 17:26יעל שלום רב. למטופלת שלי גילו תת פעילות של בלוטת התריס: אם אני מבינה נכון, יש לטפל במערכת ההורמונאלית לשם איזון ובנוסף על עמוד השדרה בשלוש אצבעות מלמטה למעלה. יש לך עוד טיפים למערכות ו\או איברים לטיפול בנושא? ממש אשמח לקבל. שבת שלום ויום טוב. תודה רבה מראש:)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
בהמשך לשאלה של ליהי..לימור 20/06/2012 | 08:39גם אני אשמח לדעת על דרכי טיפול. וליהי, מה זה אומר - "על עמוד השדרה בשלוש אצבעות מלמטה למעלה"? - את זה אני לא מכירה. לא הבנתי את העניין של "בשלוש אצבעות". שאלה נוספת - האם לטפל בכל המערכת ההורמונלית, או שרק בלוטות המוח, אדרנל ובלוטת התריס עצמה? תודה!!הוסף תגובה
לימורליהי 24/06/2012 | 09:503 אצבעות = על עצמות עמוד השדרה, שריריי עמוד השדרה ועצבי עמוד השדרה ביחד בו זמנית. כלומר משתמשים ב3 אצבעות לעשות את כל השלושה יחד. מקווה שהסברתי ברור...יום טוב.הוסף תגובה
ליהילימור 24/06/2012 | 13:52כן, תודה על ההסבר ליהי. יום טוב!!הוסף תגובה
תשובת מומחה תת פעילות בלוטת התריס גב' יעל רוקח 25/06/2012 | 22:53ליהי ולימור, הייתי מוסיפה, לטיפול שציינת, עבודה על בלוטת התריס, אכן טיפול במערכת ההורמונלית ועל עמוד השדרה, אך יש לשים דגש על חוליה c7, שכן היא זו שמעצבבת, לפי המפה הכירופרקטית, את בלוטת התריס. בהצלחה, יעלהוסף תגובה
יובש בכרית כף הרגל שמאל!!! עדי 22/06/2012 | 16:26שלום!!! יש לי יובש בכרית כף רגל שמאל שהולך וחוזר, למרות הפדיקור קשה לדרוך על הרגל וכואב, וגם יובש תמיד בעקבים של הרגלים, כל לילה מורחת משחה או וזלין עושה פדיקור יש לזה איזה סיבה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה יובש בכרית כף הרגל שמאל!!! גב' יעל רוקח 25/06/2012 | 12:15עדי, לפי תורת הרפלקסולוגיה, לכל סימן בכף הרגל, לרבות עור יבש, יש סיבה. טיפול קוסמטי הינו טיפול בסימפטום ולא בשורש הבעיה. לדוגמא, עור יבש בעקב מדבר על הבסיס הקיומי שלנו, על הפחדים הקיומיים שלנו ועוד. ממליצה ללכת לטיפול רפלקסולוגי בו המטפל יוכל לאבחן ברמה עמוקה יותר את הבעיה, ולטפל בה. מעבר לכך, ממליצה להחליף את הוזלין בחמאת שיאה.. יעלהוסף תגובה
ריאקציות רינת 21/06/2012 | 09:16שלום מטופלת שהגיעה פעמיים לטיפול עקב עייפות וחולשה כללית וחוותה ריאקציות קשות,אחרי כל טיפול. רציתי לדעת האם בטיפול אנטי סטרס שהוא טיפול מרגיע ,יכולות להיות ריאקציות חזקות של כאבי ראש? או שמשהו בצורת העבודה שלי לא בסדר.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריאקציות גב' יעל רוקח 25/06/2012 | 12:10רינת, ריאקציה מעידה על תגובת הגוף לטיפול. לעיתים התגובה נעימה יותר ולעיתים פחות.. לגבי המקרה שלך- קצת קשה לענות מבלי לדעת פרטים נוספים כגון- גיל, כמה זמן חשה עייפות וחולשה, עיסוק בחיים, ממצאים ובכף הרגל.. האם עבדת באסטרטגיה כלשהי, מעבר לאנטי סטרס? האם ביצעת פריקה / טעינה?.. יעלהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תרופות נוגדות דיכאון
-
עיסוי רפואי
-
הרפיה
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
פאמציקלוביר
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
סומטי

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי

אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
ד"ר מיכאל שוורץ
פיט סטפ פרו
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס