פורום טיפול בכאב - עמוד 101
אבנר מן
-
כאבים בכתף
מור 14/11/2016 | 01:20שלום וברכה, אני בחורה בת 20, לא עושה פעילות גופנית ולא מתאמצת יותר מידי פיזית הגובה שלי הוא 167 ס"מ ושוקלת 64+- לפני הרבה זמן התחילו לי כאבים בכתף ימין (מהאזור של הגב) זה כואב לי גם בלי שאני עושה תנועות מסויימות וכשאני מאמצת את היד זה עוד יותר כואב ותמיד אני צריכה ללכת כשהכתפיים הולכות אחורה בצורה משמעותית כדי שאוכל לסבול פחות..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
מר גבעון פלד 14/11/2016 | 10:00האם את עובדת מול מחשב? האם את ימנית?הוסף תגובה
-
כאבים בכתף
מור 14/11/2016 | 10:38אני לא עובדת עם מחשב, וכן אני ימנית..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
מר גבעון פלד 14/11/2016 | 10:49יש שריר מסויים שאליו כיוונתי ששמו unfra spinatus והוא תואם את תאור הכאב שלך. לרוב נעילת טריגרים בו ויצירת הכאב עקב כך נוצר עקב שימוש מרובה ביד בתנועות קטנות כגון עכבר מחשב, ציור, כתיבה מרובה ועוד. טיפול יעיל לבעיה מעין זו נקרא טריגר פוינט טראפי.הוסף תגובה
-
כאבים בכתף
מור 15/11/2016 | 17:40אז אני צריכה ללכת לרופא ולבקש הפניה לטיפול כזה? או איך אני מטפלת בזה אם לא דרך קופח?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טריגרפוינט טראפי
מר גבעון פלד 16/11/2016 | 11:40לצערי נכון לכתיבת שורות אלו איןא הטיפול כחלק ממערכת הבריאות אלא כחלק מרפואה משלימה פרטית. את צריכה לחפש מטפלים מתחום הטריגר פוינט טראפי שבאזור מגורייךהוסף תגובה
-
-
כאב ליד המרפק
אירית 14/11/2016 | 10:04שלום, בשבת גדלה לי גולה ליד המרפק (גולה קטנה). ממש כואבת לי. לא זכור לי שקיבלתי מכה. מה זה עוד יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ליד המרפק
מר גבעון פלד 14/11/2016 | 10:55יכולות היות מגוון סיבות. אצטרך פרטים נוספים עלייך ועל מצבך.הוסף תגובה
-
המשך
אירית 14/11/2016 | 20:10אין לי משהו מיוחד.. אולי זה קשור- אני בבירור אנדוקרינולוגי עכשיו.. חושבים אולי יש לי בעיה בבלוטת התריס. מיום שבת יש לי גולה ליד המרפק שכואבת לי (היום הצבע שלה נהיה ורוד) לא זוכרת שקיבלתי מכה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ליד המרפק
מר גבעון פלד 15/11/2016 | 10:27באבחון מעין זה הייתי ממליץ דבר ראשון לפנות לרופא המטפל. האם את לוקחת תרופות כלשהן?הוסף תגובה
-
לא
אירית 15/11/2016 | 13:45לא לוקחת דבר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ליד המרפק
מר גבעון פלד 15/11/2016 | 15:03המלצתי הראשונה היא לעדכן את הרופא המטפל. אם ישלול קשר נוכל להמשיך לנסות להתחקות אחרי הכאב.הוסף תגובה
-
-
שרירים
חן 14/11/2016 | 23:04בהמשך לשאלתי אבקשך לדעת האם יש שרירים תת עורפיים suboppicitalisשהם בצוואר. והעורפיים oppicitalis נמצאים טיפה למעלה בגולגולת במקביל לקו האוזניים. בתודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שרירים
מר גבעון פלד 15/11/2016 | 10:30כאבי עיניים או כאבים בארובות העיניים עלולים לנבוע ממגוון סיבות ואכן גם נקודות טריגר פעילות בשרירים. בין היתר שרירי צוואר כמפנה הצוואר, שרירים עורפיים שציית ועוד. בעין עצמה אוסף רב של שרירים. לגבי קו הגולגולת מאחרון המכונה נוחהליין הטרפז מסתיים בו וגם הוא עלול בין היתר לייצר כאבים אך לרוב הקרנות הכאב שלו הן למעל העיניים יותר באזור המצח והחלק הקדמי עליון של הגולגולת.הוסף תגובה
-
-
שרירים (לת)
חן 14/11/2016 | 22:47שלום רב אני סובלת מכאבים עיניים וכאבי. ברצוני לדעת כמה שרירים יש בעין האם רק משריר אחד או כמה שרירים ?והאם עיסוי יכול לעזור? 2.היכן נמצאים בדיוק שרירי העורף occipitlisהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
כאבים בצד שמאל בחזה באיזור הלב
ליאבש 08/11/2016 | 17:05לפעמים יש לי מין לחץ באיזור הלב ושאני נושם זה כואב יותר ללכת לרופא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה שמאל.
מר גבעון פלד 08/11/2016 | 19:42לא ציינת שום פרט עלייך כגון גיל, משקל וגובה. לא ציינת כמה זמן הכאב קיים. אינני יודע אם אתה פעיל גופנית או לא.... לא אועכל להתייחס ללא פרטים נוספים. באופן כללי אם יש כאב בחזה המתגבר בפעילות גופנית גם קלה כגון עליית מדרגות יש לגשת לרופא.הוסף תגובה
-
-
יוסף
גו 06/11/2016 | 00:35כבר איזה שלוש ימים שאני משלשל למרות שאני בקושי אוכל והיום בצהרים הרגשתי כאבים בכתף בצד ימין ועכשיו יש לי כמו דקירות בחזה בצד ימין מה אני יכול לעשות ודרך אגב יש לי משקל עודףהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים
מר גבעון פלד 06/11/2016 | 10:44בלי להילחץ הייתי ממליץ לגשת לרופא.הוסף תגובה
-
-
היי מר פלד
שי 27/10/2016 | 02:33אשמח לעזרה בפענוח 2 בדיקות mri היי עברתי לפני שנה ויותר נפילה מאופניי על 30 קמ"ש. זרקתי ידיים למפגש אם הכביש ונוצר לי באותו רגע כאב באמצע החזה מהטראומה החזקה . הכאב לא עוזב אותי מעל שנה . עברתי לפני 3 חודשים Mri ועברתי עוד אחד עכשיו 3 חודשים אחרי . אשמח לעזרה שואל אותך שנית כי עברתי עוד בדיקה הכל רשום למטה אשמח אם תסביר לי מה אתה מבין בידיוק מ2 הבדיקות האלה שעברתי ... תשובות להלן תוצאות של סריקת סטרנום : הבדיקה בוצעה בטכניקת במישור STIR T1 ' T2 במישור אקסיאלי , סאגיטלי וקורונלי. הודגם בצקת מח עצם מסביב לזווית של הסטרנום הקדמי . אין סימנים של תזוזה בין הצדדים . אין שינוי עמדה , סיגנלים נמוכים ב - T1 בחלק הסאגיטלי וגבוה ב- T2 בקורונלי, מתאים ל- BONE BRUISE . זה הmri הראשון שעברתי וכעת הmri הנוסף 3 חודשים אחרי ... להלן תוצאות סריקה mri מכוון לעצם החזה : הבדיקה בוצעה בשיטת STIR , TSE , בשקלול T2 , T1 במישור סגיטלי , אקסיאלי וקורונלי ובשקלול T1 לאחר מתן גדוליניום כולל חיסור שומן. סיבת הבדיקה : מעקב אחר קונטוזיה גרמית . הפעם כמו בבדיקת הקודמת זוהה אזור של התמרה שומנית תת קליפתית במנובריום סטרני , אין חסר קליפתי. סינגל לשד שאר העצמות תקין . המפרקים הסטרנו-קלביקולרים שמורים . בסיכום : אין שינוי ביחס לבדיקה הקודמת שלפני 3 חודשים . אשמח לעזרה מה יש לי שם בידיוק ומה עושים למה הכאב בלתי אפשרי יותר. תודה רבה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים
מר גבעון פלד 27/10/2016 | 11:00שלום רב. לפני התייחסות לממצאים או למה עלול היה להתרחש אין פירוט של הכאב עצמו. היכן מורגש, מתי, כמה הוא כואב. יותר בתנועה, שכיבה או נשימה עמוקה וכו... אשמח לפירוט על מנת להתאים את הממצאים לכאב או לעניין אחר.הוסף תגובה
-
תשובות פלד..
שי 28/10/2016 | 01:09הכאב הוא כאב קבוע בול באמצע בית החזה בול באמצע בעצם של הסטרנום. כאשר הכאב מתגבר שמסובב ידיים הצידה את 2 הידיים יחד . או מתכופף אם הידיים גם ישר כאב חזק באותו המקום . וגם לפעמים שמותח תגוף הצידה אם הידיים אז יוצר לי קליק חזק מהאזור שם אם כאב חזק . וכמובן הכאבים נשארים . לאור כל הדברים האלה. והממצאים של 2 הmri שרשמתי בהודעה הקודמת .. מה בידיוק יש שם? ניסיתי גם כדורים נוגדי דלקת וגם 2 זריקות סטרואידים דפומדרול .. ללא הטבה בכלל בכלל. מה קרה שם . זה נמשך כבר 15 חודשים רצוף . ולא רואה מצב שיכול לעבור לי. ואיך זה בגיל צעיר כל כך מתחת ל30 מנפילה כזו הגעתי למצב שלא מתרפא ולא עובר . ואני מכיר אנשים כדורגלנים וכ' ששברו את בית החזה והם אחרי חודשיים חזרו לשחק כיאילו הכל תקין . האם קיים טיפול לממצאים שיש לי ??? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 28/10/2016 | 20:52הממצאים תואמים חבלה, מכה. זה שזה נמשך 15 חודשים זו עיקר הבעיה מכיוון שיכול להיות שהתקבעה תמונת כאב ולכן יקחו טיפולים לא מעטים לשנות זאת. האם מעבר לכדורים וזריקות טופלת ?הוסף תגובה
-
איזה טיפולים אתה מדבר?
שי 31/10/2016 | 02:20ניסיתי טיפול יחיד של דיקור סיני בקופת החולים . ראיתי שגם אין בכלל הטבה. אז נאלצתי ממצב כלכלי קשה . להפסיק אחרי 1 כי כניראה זה גם לא עוזר. אז אתה כאחד שעוסק בטיפולים של כאב כמו שרשום מעל 10 שנים . והינה הממצאים בהודעה הראשונה רשומים כאשר אתה אומר זה מראה על מכה חבלה . אז למה זה שנה וחצי עוד מעט של כאב חזק מאוד שקשה לתפקד. האם לפי הממצאים זה רק מכה חבלה? ואין פה נזק בלתי הפיך - משהו חמור. אז מה עושים בסיכום כל מה שעברתי ואם הממצאים האלה תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום.
מר גבעון פלד 31/10/2016 | 10:58לצערי גם חבלה קטנה עלולה לייצר כאבים משמעותיים ולאורך זמן. דרך הפורום אני מנסה לייעץ וקשה מאוד עד בלתי אפשרי לפתור. ישנם טיפולים כמו דיקור, שיקום אורטופדי ועוד שיכול להיות שיעזרו. ניתן לקבל חלקן דרך הקופות בהשתתפות עצמית קטנה יחסית. לא רואה דרך שאוכל לפתור דרך הפורום את המקרה שלך אלא רק לנסות לכוון אותך.הוסף תגובה
-
האם אצלכם נתקלתם בבעיה כזו ?
שי 02/11/2016 | 01:34האם במרפאה שלך נתקלת מבעייה מסוג זה אם ממצאים כאלה כמו שרשמתי? האם יש אצלך פתרון לפתור את הכאבים האלו לאור 2 הבדיקות שרשמתי לך למעלה . זה מעל שנה של כאבים . אשמח לדעתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 02/11/2016 | 13:26אצלנו הטיפול נעשה על רקמות רכות, שרירי וחיבור. הכאב כמעט תמיד יורגש צבתנודתיות ולא קבוע כל הזמן אותו דבר ולכן מתאורך אינני חושב שאנחנו הפתרון. הייתי ממליץ לך לגשת לאיבחון פיזי אצל רופא ולא לקבל תשובה של אין מה לעשות כי תמיד יש מה לעשות. לצערי כפי שציינתי דרך הפורום רק אוכל לנסות להכווינך...הוסף תגובה
-
אוקי אז לאן הכיוון כעת?
שי 03/11/2016 | 01:39אם אתה אומר שלפי הממצאים . הטיפול אצלכם זה לא הפתרון . אז איפה כן אתה יכול לכוון אותי למי ומה לפנות? מה נותר אז לעשות .. אני מתחיל כבר לאבד תקווה שיהיה בלי כאבים . כמו שאנשים נשארים בלי יד - רגל . ככה אני מתחיל להרגיש במצב שלי שאסבול קבוע מהכאבים האלו זה כבר שנה וחצי כמעט!. לאן אפשר לפנות אם ממצאים כאלה למרפאת כאב אין תשובה לא זריקות שלא עוזרים בכלל וניסיתי כבר 2 ולא כדורים . וגם לכירוגיה חזה- מנתח חזה שהייתי אצלהם בבית חולים גם אין תשובות הם אומרים שזה חבלה וצוחקים שאמרתי אולי נעשה ניתוח יענו איזה ניתוח מה נעשה בניתוח . אז מה נותר לעשותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 03/11/2016 | 10:56האחריות על בריאותך היא רק בידך. אני לא חושב שמישהו צחק על בקשתך לניתוח כי אתה חייב להבין המערכת נתונה לעומס מטורף ומנסה לסנן רק את מה שהיא רואה לנכון שמתאים לטיפולים ספציפיים אם לניתוח או כל טיפול אחר. אתה חייב לגשת לרופא שטיפל בך, לציין כי כל מה שנעשה עד היום לא עזר ולדרוש המשך בירור של הכאב. שוב לצערי לאור כל מה שציינת אני לא חושב שאנחנו הפתרון ועל מנת לברר מקור פתרון אחר יש לבצע המשך בירור לאחר איבחון פיזי. לתמצית: גש לרופא המטפל ותדרוש באסרטיביות (לא אגרסיביות) המשך בירור. אם אין מענה, תחליף רופא. אל תוותר !הוסף תגובה
-
-
כאבים גבג תחתון
הודיה 30/10/2016 | 11:17גובה 1.70 משקל 78 התחלתי להיתאמן לאחרונה עקב סוכר גבוה מהשמנת יתר.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בגב תחתון
מר גבעון פלד 30/10/2016 | 11:54יכול להיות שהתחלת האימון אם נעשה באופן לא מבוקר גרמה לכאב. אך האם הכאב קבוע או האם הוא משתנה שינוי תמוחה?הוסף תגובה
-
כאבים גבג תחתון
הודיה 30/10/2016 | 12:10הוא משתנה מטייל בצד ימין של הגב, בתנועות מסויימות שאני עושה הוא כואב ושאני נוגעת כואב. יש קגעים שהוא נעלם אכן התחלתי להיתאמן על דעת עצמי ללא מאמן ללא תכנית מסודרתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בגב תחתון
מר גבעון פלד 30/10/2016 | 15:01תאורך תואם כאבים ברקמה רכה. עיקר הכאבים מסוג זה מקורם בנעילת מערכות שריר על ידי נקודות טריגר ויכול להפטר בטיפול הנקרא טריגר פוינט טראפי.הוסף תגובה
-
כאבים גבג תחתון
הודיה 31/10/2016 | 07:30לא כלכך הבנתי את הטיפול אפשר במילים יותר פשוטות, מאיפה לדעתך הגיעו הכאבים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי גב תחתון
מר גבעון פלד 31/10/2016 | 10:55מרבית כאבי גופנו התואמים את התאור שלך מקורם בשרירים הננעלים ומייצרים כאבים. הטיפול מתבצע על ידי לחיצות על נקודות עצביות הנקראות טריגרים. הלחיצות לא חזקות מאוד ועם כאב מועט ומייצרות תהליך גופני של שחרור מערכות שריר והשארתם כך.הוסף תגובה
-
-
מחקר חדש-טיפול בכאב,המונע מיגרנה (לת)
פאינה 30/10/2016 | 22:59שלום לכולם, אתם מוזמנים להשתתף במחקר חדשני -מחקר בערב,המציע טיפול למיגרנה בחינם! באתר: R4you דרך הלינק: https://www.r4you.co.il/?categories%5B%5D=5&sub_categories%5B%5D=99&s=הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
כאבים באמצע החזה נטייה לצד שמאל
בת 13 וחצי 23/10/2016 | 15:02לפני רגע התחילו לי כאבים כמו דקירות באמצע החזה עם נטייה לצד שמאל..מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה
מר גבעון פלד 25/10/2016 | 13:45את בת שלוש עשרה וחצי? דבר ראשון לפנות להורה אחראי בבקשה...הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
דמיון מודרך
-
הרפיה
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
-
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
סומטי
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס