פורום טיפול בכאב - עמוד 128
אבנר מן
-
כאבים חזקים מאוד בצלעות צד ימין
ערן 31/10/2014 | 09:07שלום רב לאדוני היקר!!! אישתי(33)סובלת מזה כשנה מכאבים חזקים מאוד בצלעות צד ימין (קצת מתחת לקו השד)- הייתה הפוגה אחת של כ-3 חודשים בערך עד שהכאבים חזרו. בבדיקות אולטראסאונד (כיס מרה וכליות), קולונוסקופיה וגסטרו לא נמצא ממצא כלשהו המעיד על בעיה. כמו כן לא הייתה חבלה כלשהי. הכאב הוא כאב כרוני ובכל פוזיציה. יש לציין שהיא בתחילת הריון. מה לדעתך כן יכולה להיות הבעיה וכיצד ניתן לטפל בא לאור המצב? יום טוב, ותודה על תשובתך הכנה....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב חזק בצלעות בצד ימין
מר גבעון פלד 05/11/2014 | 12:28ראשית התנצלות. מערך העברת ההודעות לא היה תקין ולכן היה שבוע שבו לא קיבלתי או עניתי על שאלות. לאור הבדיקות שציינת סביר להניח כי המקור לכאב הינו שרירי, מערכת השרירים מהווה מעבר להיותה מערך תנועתי גם מערך הגנתי שלעיתים נוטה להינעל בנקודות הטריגר (נקודות עצביות שהן מרכזי תנועה). נעילה זו עלולה לייצר כאב קבוע או משתנה שינו נותן שום אותות בבדיקות אחרות. לצורך בדיקה וטיפול ניתן לפנות למטפלים מתחום השיקום האורטופדי או הטריגר פוינט טראפי.הוסף תגובה
-
-
כאב בעת הנשימה
נוי 18/10/2014 | 03:59ביומיים האחרונים כואב לי בעט הנשימה אני מרגישה כאילו יש מעין דקירות ושריפות כאלה בבטן בתחתונה וגם כאב בחזה בצד שמאל וזה גם מורבה עם כאבי גרון מה זה יכול להיות ואני מקווה שתיארתי טוב את הכאב בת 16הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בנשימה
מר גבעון פלד 19/10/2014 | 16:16ראשית סליחה על זמן המענה אך הייתה תקלה שלא העבירה פניות אלי ולכן התגובה המאוחרת. את מתארת מצב שיכול להיות קשור למספר גורמים אך לדעתי יותר למזג אויר ושפעות למינהן. הייתי ממליץ לך קודם כל לגשת לבדיקה אצל רופא המשפחה שלך.הוסף תגובה
-
-
כאב חד וצורב בשכמה
יעלי 17/10/2014 | 11:45לפני כשנה ניסיתי לסגור רוכסן של שמלה באמצעות ידי הימנית. משכתי את ידי הימנית אחורנית לכיוון הרוכסן בעזרת ידי השמאלית. פתאום שמעתי קנאק, והייתה לי מעין תחושה שמשהו זז מהמקום. באותו ערב נתפס לי כל הגב ומאז כל חודשיים נתפס לי הגב בצורה חמודה. לאחרונה התחיל הכאב להתמקד רק בנקודה מסויימת בשכמה. זהו כאב דוקר וחד ומקרין לכל איזור השכמה ויד ימין. הלכתי לאורטופד שנתן טיפול תרופתי בקוקסל ל15 יום. הטיפול השפיע ועזר והתופעה נעלמה. אך מסג שעשו לי ביום ה15 לתרופה החזיר את התחושה בבת אחת. חזרתי לרופא והוא נתן לי זריקת קורטיזון בטענה שהזריקה תעביר לי את הכאב תוך יום יומיים. עברו שבועיים מאז הזריקה, הכאבים נשארו והם חמורים מתמיד. אשמח להכוונה וייעוץ. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בשכמה
מר גבעון פלד 19/10/2014 | 15:50ראשית סליחה על זמן המענה אך הייתה תקלה שלא העבירה פניות אלי ולכן התגובה המאוחרת. תאורך תואם כאבים המוקרנים לאזור השכמה על ידי מספר נקודות טריגר בשרירי כתף וגב עליון. ניתן לטיפול מהיר יחסית באמצעות שיקום אורטופדי או טריגר פוינט טראפי.הוסף תגובה
-
-
כאבים בעת נשימה עמוקה (לת)
אמיר 19/10/2014 | 15:434 ימים סובל עם כאבים קצת מתחת לחזה בצד ימין בעת שאני נושם נשימה עמוקה מרגיש כאבים כמו סכינים בצד ימין ובאמצע מה זה יכול להיות? ממה זה נובע? האם יש לזה טיפול? יש כאב במנוחה מוחלטת וגם לפני שינה ותוך כדי שינה זה מעיר אותי. לא מבצע פעילות גופנית עברתי ניתוח בקע טבורי לפני כשבועיים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
כאב בחזה בצד ימין
דוד 12/10/2014 | 18:05כבר יומיים אני מרגיש כאבים בחזה בצידו הימני, בזמן הזזת היד הימנית, התכופפות והתמתחות. אני בן 15 גובה 1.75 ומשקל 66 קילו. לפני בערך חודש הייתי מעורב בקטטה וקיבלתי אגרוף ממש חזק בדיוק לאיזור שכואב לי עכשיו, אך במשך חודש לא היו כאבים בכלל והכאבים התחילו רק עכשיו האם זה יכול להיות קשור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב לאחר מכה.
מר גבעון פלד 19/10/2014 | 15:25ראשית סליחה על זמן המענה אך הייתה תקלה שלא העבירה פניות אלי ולכן התגובה המאוחרת. הכאבים . אכן יכולים להיות קשורים למכה. הגוף מתגונן ולא תמיד מרגישים את הכאב של נעילת נקודות הטריגר בשרירים מייד כי אם לאחר תקופה. האם תוכל לפרט את התנועות שמגבירות את הכאב?הוסף תגובה
-
-
כאב חד בחזה
דנית 11/10/2014 | 10:30שלום , אני בת 23 בריאה בדר"כ . קמתי היום עם דקירות חדות המופיעות כל כמה ד' מתחת לחזה צד ימין ממש סמוך לשד לכיוון בית החזה . ניראה לי קוראים לזה עצם הבריח . הכאב קצת מלחיץ . האם יש צורך לגשת לבדיקת רופא ? אם אני נוגעת המקום זה גם כואב או אם אני נשענת על הבטן .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב חד בחזה
מר גבעון פלד 19/10/2014 | 15:15ראשית סליחה על זמן המענה אך הייתה תקלה שלא העבירה פניות אלי ולכן התגובה המאוחרת. אכן הייתי ממליץ קודם כל לגשת פיזית לרופא.הוסף תגובה
-
-
כאב חזה תקופה ארוכה
סאמר 08/10/2014 | 10:23אני בן26 מעשן יש לי כאבים בחזה בצד ימין מקרין לגב וליד ימין עשיתי רנטגן חזה גב פעמיים תקין , מיפוי עצמות תקין , אולטראסאונד בן עליונה הכל תקין בדיקות דם תקין , יש לי קליק בבליעה עשיתי סיטי ועשיתי תקין זה מאוד מטריד אותי האם יש פתרון לבעיה שלי ? אשמח לתשובה ואם תוכל ליעץ לי מה לעשות תודה לךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה
מר גבעון פלד 19/10/2014 | 15:13ראשית סליחה על זמן המענה אך הייתה תקלה שלא העבירה פניות אלי ולכן התגובה המאוחרת. האם יש או היו כאבי צוואר?הוסף תגובה
-
-
כאבי לחץ
כאבים 05/10/2014 | 02:43שלום, כבר מזה תקופה ארוכה אני סובל מלחץ מאסיבי בראש. בהתחלה זה היה נסבל ועכשיו אני כבר לא מסוגל לישון בלילות, יש לי גם מספר גבוה אבל בעבר לא היו לי תחושות כאלו. אשמח אם תוכל לייעץ ולהמליץ מה עליי לעשות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש
מר גבעון פלד 05/10/2014 | 09:32יש סוגים שונים של כאבי ראש. אשמח לתיאור של הכאב, מתי הוא מופיע או שהוא תמידי וכן נתונים כליים עלייך (גיל, גובה, משקל, פעילות גופנית). בנוסף האם היית בבדיקות כלליות או אחרות?הוסף תגובה
-
כאבי ראש
כאבים 05/10/2014 | 10:50שלום, הייתי בבדיקות כלליות היום ובאופן חריג הופיע לי לחץ דם גבוה מהרגיל, קבלתי הפניה לCT ראש מוח. בבדיקות דם שעשיתי לפני כשנה היה לי חסר b12 אבל משום מה פשוט לא עודכנתי, נאמר לי שאין משהו חריג. בקשר לפעילות גופנית - הייתי ספורטאי פעיל, עכשיו פחות אבל משתדל לרוץ לפחות פעמיים בשבוע. משקל בין 80 ל85 לדעתי, לא נשקלתי בזמן האחרון. מטר 1.79, עם משקפיים. הכאב הוא כאב חד, דומה יותר למצב שבו מוחצים לך את הראש מבפנים(מילולית אני פשוט לא מוצא דרך טובה יותר לתאר את זה).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש מקבצי
מר גבעון פלד 05/10/2014 | 13:22תאורך תואם מצב של כאב ראש מקבצי העלול להגרם ממספר סיבות אך גם שילוב של לחץ דם, מתח ועוד. הייתי קודם כל משלים את הבדיקות ומבצע גם מספר בדיקות לחץ דם על מנת לוודא כי הלחץ דם בבדיקה שציינת הינו מקרי או לא. לטווח המיידי ניתן לבדוק האם אתה רגיש לקור או חום ולהעזר בזאת כלומר אם קור מגביר את הכאב להתשמש בחום עדין בתחילת כל אפיזודת כאב על מנת להקל ולהרגיע ולהפך אם אתה מרגיש יותר כאב בקור. בנוסף ניתן לגשת לטיפול מתחום הטריגר פוינט טראפי. טריגרים באזור הצווארי עלולים לייצר או להגביר את כאבי הראש.הוסף תגובה
-
כאבי ראש
כאבים 05/10/2014 | 15:20תודה על המענה המהיר והמקצועי, זה אינו מובן מאליו. אני אעדכן מחר ברגע שיגיעו לי תוצאות של בדיקות הדם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
מר גבעון פלד 05/10/2014 | 15:47אשמח.הוסף תגובה
-
כאבי ראש
כאבים 08/10/2014 | 04:21שלום, עשיתי בדיקת CT היום ובדיקות דם. בתוצאות הופיע לי שחסר לי b12 וספירה נמוכה של mcv. בינתיים אני ממתין כשבוע לתוצאות הבדיקה של הct אבל אופי הכאבים גורם ללחץ נפשי מסוים, שמן הסתם אדם מכין את עצמו דווקא לגרוע מכל.הוסף תגובה
-
-
שאלה חשובה
מרים 03/10/2014 | 10:04שלום! אני עם כאב בחזה וקשיי נשימה מלווים בדופק מהיר כבר שבוע הייתי עכשיו אצל רופא המשפחה הוא בדק לחץ דם סיטורציה ואפילו בדק אק"ג... והוא טוען שהכל בסדר... אני לא ממציאה שאני לא יכולה לנשום! ואין לי שום כלום בתיק הרפואי.(בת 26). וגם לא ממהרת לגשת לרופא, איך זה יתכן?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה וקושי נשימתי
מר גבעון פלד 03/10/2014 | 10:36ראשית טוב שנגשת להיבדק כי יש לשלול את הדברים החמורים יותר לפני שממשיכים. מאחר שביצעת את הבדיקות והן ללא ממצאים רוב הסיכויים כי מקור הכאבים הינו אחד מהשרירים שמקרין לחזה כגון שריר המעלות (scalane). נקודות הטריגר בשרירים מתכווצות ומייצרות כאבים היכולים להיות מורגשים בחזה, ביד ובצוואר. כאבים אלו לאורך כמה ימים מייצרים לחץ ואז מתחיל גם קושי נשימתי. כפי שציינתי חשוב ראשית לשלול תמיד סיבות לבביות וכדומה ולאחר מכן ניתן לטפל באמצעות טיפול הנקרא טריגר פוינט טראפי. עד לטיפול חשוב שאת תנוחי ולא תכנסי לפניקה. נשימות סדירות, עמוקות ואיטיות, שתיית מיים סדירה ומנוחה. הכאבים שאת מתארת מוכרים ומטופלים בקלות בטיפול זה.הוסף תגובה
-
תודה
מרים 03/10/2014 | 10:58תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת, רק אציין שאין כאב ביד או בצוואר רק קשיי נשימה דופק מהיר ובחילה..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בחזה ובחילות
מר גבעון פלד 03/10/2014 | 12:37כפי שציינתי הסימפטומים יכולים להיות כולם או חלקם. לאחר הבדיקות שעשית הייתי ממליץ לך לנסות ליישם את מה שהצעתי ולגשת לטיפול. אני מעריך שזה יעזור.הוסף תגובה
-
כמיטב ידיעתי
גולי 06/10/2014 | 01:43אלו סימנים נפוצים מאד לחרדה, לפחדים. המלצתי ללכת לטיפול בכיוון הזה. ראיה, בבדיקה "גופנית" לא נמצא דבר. הנפש מדברת אלינו דרך הגוף במצבים של מתח...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גוף - נפש
מר גבעון פלד 06/10/2014 | 07:32מה שציינת נכון מאוד אך מנסיוני לאמר לאנשים בפורום זה לחץ, לא עוזר. בנוסף כל מה שמורגש בגוף הינו בגדר תחושת ראש, אין שום כאב גופני הכל מעוצבב במוח... מכאן שכל מה שאנו חווים הוא "בראש שלנו" ומי שלא מבין זאת משתמש בביטוי כטעות. אכן יש קשר ללחץ והוא מתבטא בלמנטים גופניים הניתנים לזיהוי דרך מערך השרירים ובהתאם גם נפשית...הוסף תגובה
-
כאב בחזה
מרים 06/10/2014 | 23:25תודה רבה לכולכם על התגובות... ישנו מצב לחץ אבל קל מאוד יחסית למצבי לחץ אחרים ובהם לא היה חולי.. היום כבר היה הרבה יותר טוב.. בתחושה שלי זה היה שריר באיזור החזה שנתפס מהתקררות אולי ושוב תודה על ההתייחסות המהירה.הוסף תגובה
-
-
כאבים בגב תחתון צד ימין
אלון 02/10/2014 | 08:43גבעון שלום. לאחר סחיבת משאות כבדים התעורר אצלי כאב בגב התחתון- תחילה עוד יכולתי לתפקד ומקלחת חמה עזרה. עכשיו (לאחר יומיים) אני בקושי מסוגל לזוז, למצוא תנוחה נכונה. הכאב הוא חד, חזק -בתנועות ובתנוחות מסוימות. איני יכול ליישר את הגב אלא במצב של שכיבה. נראה כאילו זה משהו בין חולייה 4-5. אשמח לקבל ממך ייעוץ וטיפים. בברכה, אלוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב גב
מר גבעון פלד 02/10/2014 | 15:51כמה שאלות על מנת להבין את המצב: 1. האם יש כאב בשכיבה? 2. אם אתה בכאב ונשכב האם הכאב נרגע? 3. האם בקימה מישיבה או שכיבה אינך יכול להתיישר ולאט לאט זה מסתדר, או לא? 4. האם יש קושי בהרמת רגל לעיית מדרגה? אם כן איזה רגל? 5. בשכיבה על הגב האם בהרמת רגל אחת (ימין או שמאל) כעשרים סנטימטר מהרצפה יש כאב? אם לא המשך להרים כלפי מעלה ושים לב אם יש כאב. בצע בשתי הרגליים. 6. האם הליכה מגבירה או מחלישה או לא משנה לכאב. לאחר תשובותיך אנסה לתת לך ייעוץ ממצה.הוסף תגובה
-
גבעון שלום,
אלון 02/10/2014 | 18:34תודה רבה על תשובתך המהירה והממצה. אכן במעבר בין פוזיציות יש כאב חד+הקרנות. במהלך השכיבה הכאב נרגע (אם אני ללא תזוזה). במדרגות הכאב אינו חד, אך הוא קיים.עם הרמת רגל ימין כאב קל. עם הרמת רגל שמאל- כמעט ולא מורגש. חשוב לציין לקחתי משככי כאבים(איבופרן פורטה), וספריי אילחוש. אשמח להמשך יעוץ מצדך. תודה רבה רבה, אלוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי גב
מר גבעון פלד 02/10/2014 | 20:17מתשובותיך כנראה שיש טריגרים, נקודות מעוררות כאב, בשריר המותן כסל, שריר המרובע הקטן, שרירי הישבן ואולי מספר שרירים נוספים שלרוב הם משניים מבחינת יצירת הכאב. יכול להיות שיש לך בלט דיסק אך אין מקום לדאגה כי אם לעשייה. ישנם הרבה טיפולים החל ממנוחה ועיסוי דרך תרופות, פיזיותרפיה, שיקום אורטופדי ועד הקצה - ניתוח. במרבית המקרים אין צורך בהתערבות כירורגית, ניתוח, וניתן לטפל ללא התערבות כירורגית. במקרים קיצוניים כמו איבוד שליטה על סוגרים או כאב עז בלתי נסבל שלא מרפה גם בשינוי תנוחה אין ברירה אלא לנתח. כפי שציינתי לא נשמע כי אתה במצב זה. הייתי ממליץ לך לגשת לאיבחון וטיפול מתחום השיקום האורטופדי, עבודה על רקמות חיבור ושריר, כמעט ללא כאב ועדינה עם אחוזי הצלחה גבוהים מאוד. רצוי לא למשוך את זמן ההמתנה לטיפול כי המערך הפיזיולוגי שנעל את השרירים עלול להפוך רגיש יותר ויותר ואז היציאה מהכאב תקח יותר זמן.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עיסוי רפואי
-
דמיון מודרך
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פרופוקסיפן
-
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
דיקור (אקופונקטורה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס