פורום שתלים דנטליים - עמוד 4
ד"ר ניצן שלזינגר ד"ר ניצן שלזינגר מנהל מרכז להשתלות שיניים ואסתטיקה במרכז יהלום ,ראש העין, בעל ניסיון רב בהשתלות שיניים ושיקום לסתות בשיטות שונות ALL ON 4-6 שתלים מוטים, שיקום לסתות ביום אחד, בנית עצם בשיטת SONIC WELD הרמת סינוס סגורה פתוחה - וזעיר פולשנית, בעל ניסיון רב באסתטיקה בשיקום פה ולסתות. התמחות בטכנולוגיות דנטליות מתקדמות: תכנון ממוחשב והדמיות בתלת-ממד, סריקה דיגיטלית, השתלות מונחות מחשב ופרוצדורות זעיר-פולשניות להרמת סינוס 1994-1997 מרצה ומדריך בפקולטה לרפואת שיניים, האוניברסיטה עברית , הדסה ירושלים. 1994-1996 מתנדב ביד שרה - טיפול באנשים מבוגרים ושיקום לסתות. חבר וועד של העמותה הישראלית להשתלות שיניים . ד"ר ניצן שלזינגר מנהל פורומים מקצועיים בנושא השתלות שיניים: אינפומד- השתלות שיניים סטארמד- השתלות שיניים BE-OK- השתלות שיניים וטיפולי שורש 4SENIOR- השתלות שיניים. משתתף פעיל וקובע דרך בהשתלמויות וכנסים של העמותה הישראלית להשתלות שיניים. משתתף בכנסים רבים בארץ ובעולם ומרצה בכינוסים מקצועיים. כתבה במאקו: שיטת All at once להשתלת שיניים המצמצמת את משך הטיפול 039012411
כתרים מחוברים או בודדים שירה 13/10/2017 | 21:55רציתי לשאול מה טוב יותר או לא כלומר מה כדאי 2 כתרים מחוברים או בודדים ?והאם במקרה שיש בעיה צריך להוריד ולעשות מחדש את שניהם והאם עשיית כתרים מחוברים זה אפשרי 2 , או רק גשר שאז פוגעים בשן אחת? והאם משנה עדיפות באיזה סוג שן , אצלי מדובר על 2 טוחנות עליונות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כתרים בודדים או מחוברים ד"ר ניצן שלזינגר 21/10/2017 | 22:03שירה שלום, כאשר משקמים שתי שיניים סמוכות - תמיד ישנה הדילמה האם לחבר או להשאיר כל כתר בנפרד. יש יתרונות וחסרונות לכן שיקום. בכתרים בודדים - יש יתרון שלכל שן יש את הכתר שלה וכן כל שן מקבלת עומס לעיסי בנפרד - קל יותר לנקות בין השיניים ע"י חוט דנטלי. נבצע כתרים בודדים כאשר כל שן יכולה להחזיק כתר בודד ( יש כותרת מספיק גדולה וכן מבחינה של חניכיים המצב תקין). כתרים מחוברים מאפשרים לפצל את העומס בין השיניים ובעיקר טובים כאשר אין מפיק חומר שן בכותרת של כל שן או כאשר יש בעיית חניכיים והשיניים עלולות לזוז. החסרון קשה יותר לנקות - כי לא ניתן להעביר חוט דנטלי - יש לנקות עם מברשות מיוחדות. כמו כן במצב בו במשנן הנגדי חסרה שן , רצוי לחבר את הכתרים על מנת שהשן שממולה חסרה שן לא תעבור בקיעת יתר. עלי לציין כי גם כאשר יש מצב בו חייבים להחליף כתר או לעקור שן אחת מבין השתיים בד"כ יהיה אפשר להפריד בין הכתרים ולשמר כתר אחד. בהצלחה :-)הוסף תגובה
כתר בודד או גשר כתריםליסה 06/04/2024 | 20:15עשיתי בהרדמה מלאה טיפול דנטלי ובמהלכו 5 שיניים עליונות ותחתונות בחזית הן עם הלבשת כתרים וכל שאר הפה זה שתלים. האם מומלץ שהכל יהיו כתרים בודדים או מורכבים מגשרים? ובנפרד- האם עדיף שהכתרים איפה שיש שן בחזית עליונה ותחתונהיהיו בגשר והשתלים בבודדת או שכל חלל הפה יהיו מכתרים בודדים?הוסף תגובה
תשובת מומחה האם לחבר שיניים בגשר או לבצע כתרים בודדים? ד"ר ניצן שלזינגר 08/06/2024 | 22:10ליסה שלום, קשה לתת תשובה - כי כל מקרה לגופו. בעיקרון במידה ובשיניים אין בעיות חניכיים והן יצביות וכן יש להן מספיק חומר שן בכותרת - עדיף לבצע כל כתר בנפרד ואילו שתלים בד"כ רצוי לחבר. בהצלחה :-)הוסף תגובה
שתל יצא בהוצאת כיפת הריפוי אור 08/06/2024 | 09:27לאחר 6 חודשי המתנה הגעתי למרפאה להוצאת כיפת הריפוי. בזמן ההוצאה הרגשתי כאב חזק והרופא עשה הרדמה. לא נאמר לי כלום מעבר לכך שיש להמתין עוד חודש. לאחר כשבועים לקחו מידה ושוב זומנתי לרופא שביצע את ההשתלה, רק אז הבינו שחסר שתל (היו שניים סמוכים ונותר אחד). שאלתי: האם זה סביר שהשתל יצא בהוצאת כיפת הריפוי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שתל יצא בהוצאת כיפת ריפוי ד"ר ניצן שלזינגר 08/06/2024 | 22:05שלום אור, ישנם מקרים בהם שתל לא נקלט למרות הזמן שחלף ולמרות שלא היו סימני כאב או דלקת וכאשר מנסים להוצא את כיפת הריפוי השתל יוצא ביחד עם כיפת הריפוי.סביר שהוצאת השתל גורמת לכאב. בהצלחה :-)הוסף תגובה
עקירת שן טוחנת צמודה לשתלים גיא 19/05/2024 | 09:24שלום רב, שן טוחנת אחרונה בצד ימין למעלה שצמודה לשני שתלים שנעשו לפני מספר שנים כולל הרמת סינוס. השן כעת נעקרה מאחר ולדעת הרופא שיניים קיימת בה מעט ניידות וחייבה טיפול שורש שנראה מיותר. שאלותי: האם עקירת השן משפיעה על יציבות השתלים הצמודים? יחד עם העקירה יצאה חתיכת עצם קטנה, האם יש לכך משמעות מיוחדת? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
עקירת שן טוחנת צמודה לשתלים-שאלה נוספת ברשותךגיא 19/05/2024 | 16:36בהמשך לשאלה הנ"ל, השן שנעקרה הינה טוחנת ונותרה רק שן טוחנת אחת לפניה. האם חובה לבצע שתל במקום השן שנעקרה או שניתן להתספק בשן טוחנת אחת? והאם ביצוע שתל נוסף צמוד לשתלים הקיימים עלול להשפיע על יציבות השתלים הקיימים? מודה מראש!הוסף תגובה
תשובת מומחה עקירת שן צמודה לשתל דנטלי ד"ר ניצן שלזינגר 21/05/2024 | 01:26שלום גיא, בד"כ - לאחר עקירת שן יש ספיגה של עצם - במידה והשתלים מספיק רחוקים כ 3 מ"מ מהשן הנעקרת - ,כמעט ולא תהיה השפעה - ניתן לשקול לבצע שימור רכס - כלומר הכנסת עצם לאתר העקירה - דבר שמשמר בצורה טובה יותר את העצם באזור העקירה . במידה והעצם שיצאה אינה באור השתל , הרי שלא אומרה להיות משמעות. ניתן לתפקד עם שן טוחנת אחת אבל הדבר יוצר עליה עומס גדול ובנוסף במידה ובצד השני יש שתי שיניים טוחנות ( כלומר יותר שיניים טחנות) , הרי שבאופן טבעי תהיה העדפה ללעיסה על הצד השני . לעיסה חד צידית במשך הזמן עלולה לגרום לנזק . לכן רצוי לשקם חוסר של שן טוחנת שניה. בהצלחה :-)הוסף תגובה
כאבים אחרי עקירת שתל שירן 08/04/2024 | 13:50שלום רב, לפני כארבעה חודשים עברתי השתלה בשן האחרונה בלסת התחתונה. הרופא התקין את השתל כשהוא בולט מעל החניכיים כמעט בגובה של שן, לאחר שלושה חודשים חזרתי לרופא לקחת מידות לכתר וכשבוע לאחר מכן חזרתי להרכבה של השתל. בזמן ההרכבה הסגירה היתה לא טובה ולכן הוא היה צריך להוריד מגובה הכתר ובנוסף הוריד גם מגובה השן העליונה (והבריאה לחלוטין) הרגשתי שישנו רווח רב בין החניכיים לכתר בצד אחד(הפנימי) והרופא אמר שזה תקין כאשר בצד השני לא היה כלל רווח והכתר היה ממש צמוד החניכיים. חשתי המון חוסר נוחות לאחר התהליך; כאב בשן העליונה שהורד ממנה חלק ניכר, הצטברות של המון שאריות אוכל ברווח בין הכתר החניכיים שלא הצלחתי להסיר עם חוט או מברשת ולחץ על החניכיים בצד השני. חזרתי לרופא שטען שאני צריכה להתרגל, ביקשתי שפשוט יוריד לי את הכתר ואעשה כתר חדש כי הרגשתי שזה פשוט לא מתאים לי. בשלב זה הוא הסביר לי שעל מנת להתאים את הכתר לסגירה של הפה הוא הוריד הרבה מהגובה של הכתר ובעצם גילח את מקום ההברגה ולכן הוא לא יכול להבריג את הכתר החוצה. לאחר מכן ראיתי רופא אחר במרפאה שהציע לקדוח בכתר ובעצם לשבור אותו על מנת להוציאו. לאחר שהוא הוציא את הכתר (החלק מהחרסינה) הוא ניסה להוציא את ההברגה של הכתר בשלב זה תוך כדי ההברגה החוצה של הכתר הוא הבריג החוצה את השתל. (לא הייתי עם הרדמה מקומית וזה כאב מאוד) כעת אני שבועיים לאחר עקירת השתל וחווה רגישות מסויימת באזור ובעיקר כאבים בפתיחת הפה. לא קיימת דלקת בחניכיים ונראה שהפצע בחניכיים נסגר לחלוטין. האם יכולה להיות אופציה שנגרם לי נזק לעצם הלסת עקב הכוח שהופעל? ולמי אני צריכה לפנות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים לאחר הוצאת שתל ד"ר ניצן שלזינגר 30/04/2024 | 21:22שלום שירן, רצוי לקבל טיפול באותה המרפאה בה בוצע הטיפול - שכן נוצר מצב מורכב מבחינת האחריות על המשך הטיפול. בכל מקרה, בד"כ שתל שנקלט קשה מאוד להוציא ע"י הברגה רגילה - כי יש צורך בכוח רב.- יתכן והשתל מראש לא נקלט בצורה טובה . במידה והעצם מסביב לשתל שלמה , בד"כ המקום יתמלא בעצם וניתן יהיה לבצע שתל חדש. למי לפנות? - כפי שציינתי - המקרה הפך למורכב כאשר פנית למרפאה אחרת. שיהיה בהצלחה :-)הוסף תגובה
נפיחות מתחת ללשון נורית 31/03/2024 | 20:07שלום, לפני 3 ימים ביצעו לי עקירה השתלת עצם ושתל בשן מודלקת. מאז ועד היום יש נפיחות מתחת ללשון בצד השתל (שמאל למטה) הרגשה שחלק מהלשןן בצד שמאל כאילו רדומה אבל היא לא! משהו לא נוח בלשון. עדיין נפוח לי בלחי ובלימפה. נאם זה תקין? תודה עהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נפיחות לאחר עקירה , השתלת עצם והשתלת שתל דנטלי ד"ר ניצן שלזינגר 01/04/2024 | 01:57נורית שלום, לאחר עקירת שן יתכן ותהיה נפיחות , לאחר בנית עצם סביר שתהיה נפיחות ולאחר השתלת שתל דנטלי - יתכן ותהיה נפיחות - מאחר ושלושת הדברים הללו בוצעו בו זמנית , הרי שסביר שתהיה נפיחות.- בד"כ ניתן לקחת סטרואידים להפחתת הנפיחות. לגבי תחושת הלשון הרדומה - יש לבדוק זאת אולם יש לזכור כי גם נפיחות יכולה לגרום לתחושה אחרת באזור. במידה ועדיין מוטרדת - נא פני לרופא המטפל . רפואה שלמה :-)הוסף תגובה
לשוןנורית 01/04/2024 | 06:50תודה על תשובתך. היום ה4 מאז הניתוח ונשארה אותה תחושה בלשון. סביר שלא משתפר?הוסף תגובה
תשובת מומחה תחושת לשון רדומה ד"ר ניצן שלזינגר 04/04/2024 | 00:41- הי נורית, ממליץ לחזור לרופא המטפל ולהבדק . רפואה שלמה :-)הוסף תגובה
שתל דנה 26/03/2024 | 09:26שלום, 1. האם היכן שהיתה שן אמורים להתקין שתל באמצע החלל שהיה פעם שן או אפשר גם בצד ליד הלשון? האם ההתקנה בצד ולא באמצע היא טעות? 2. האם חובה להתקין מעל השתל גם מיבנה וגם כתר או שאפשר רק כתר בלי מיבנה? 3. האם יש מצב שכתר שהודבק מעל שתל, הוא גדול מדי ,ופוגע בצד הלשון בצורה לא תקינה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שתל דנטלי -מיקום ושיקום ד"ר ניצן שלזינגר 01/04/2024 | 01:51דנה שלום, 1. מיקום השתל הדנטלי נקבע ע"י - מיקום העצם וכן - המיקום העתידי של הכתר- - לרוב יותקן השתל בעמדה שתהיה מסביבו מספיק עם בכל הכיוונים, המיקום גם יושפע מן מיקום של השיניים בלסת הנגדית.-קשה לכן לקבוע האם בוצעה טעות בהתקנת השתל או שהסגר מכתיב את המיקום. 2. בשיקום שתל ע"י כתר - יש שתי אשפרויות עיקריות - כתר בהדבקה - אז יש להתקין מבנה ( את המבנה מבריגים לשתל ) ועליו מדביקים כתר. אופציה שניה כתר מוברג- במצב הזה הכתר מוברג ישירות אל השתל ( ולכן יש בכתר חור דרכו מבריגים את הכתר ) - אולם יש לזכור כי גם במקרה כזה יש סוג של מבנה (T-BASE) אשר עליו הכתר מודבק במעבדה ודרכו עובר הבורג. 3. כתר יכול להיות גדול מדי או בעיקר להרגיש גדול מדי - יש לזכור כי באזור השתל , הרבה זמן לא היתה שן והלשון התרגלה לחלל וכאשר מתקינים כתר , הלשון מרגישה שמשהו מפריע לה . יש לבדוק את הכתר ובמידת הצורך ניתן להורד מן הנפח שלו - אולם בד"כ רצוי להמתין מספר ימים. בהצלחה :-)הוסף תגובה
שתלים עדן 04/03/2024 | 22:40יש לי שתלים בפה בשיניים טוחנות במצב טוב לפי צילום. האם ניתן להרכיב פלטה שלמה על השתלים הקיימים כי אני רוצה לחדש את הכתרים. בשיטת oll on 6 או שאני צריכה להוסיף שתלים חדשים. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה האם ניתן לבצע שיקום של לסת שלמה על שתלים באזור אחורי בלבד? ד"ר ניצן שלזינגר 13/03/2024 | 21:38עדן שלום, על מנת לתת תשובה המתאמה למקרה שלך - יש לבצע בדיקה ולבחון צילומים. לכן אתן תשובה הגיונית- במידה והשתלים הדנטליים נמצאים רק באזור שיניים טוחנות ואפילו אם יש 3 שתלים בכל צד - הרי שסביר שיש צורך בשתל או מספר שתלים באזור קדמי על מנת לתת תמיכה נכונה לגשר , אחרת יהיה מנוף גדול מאוד באזור הקדמי אשר יצור לחץ על השתלים האחוריים , דבר שיגרום לעומס יתר על השתלים או להשתחררות של הגשר . בהצלחה :-)הוסף תגובה
כתר זז ברכה 25/02/2024 | 17:46לפני כמה שנים עשיתי טיפול בלסת עליונה שכללה עקירת כל השיניים ובמקומן הושתלו 6 שתלים וגשר של 12 כתרים. לאחר כמה שנים, נוצרה בעיה בלסת התחתונה שבעקבות כך הגעתי לרופא אחר שהמליץ לעקור את כל השינים בלסת התחתונה ולשים במקומן 6 שתלים. מרגע שהונחו השתלים והגשר התחילו בעיות בגשר העליון והוא זז . היום הגעתי לרופא והוא הוציא לי את הגשר העליון אך יחד איתו יצא שתל. לציין כי הוא הפעיל עם הפטיש לחץ קשה. השאלה אם הוצאת הגשר באופן כזה קשה יכול היה לגרום להוצאת השתל ממקומו? אשמח לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הוצאת שתל ביחד עם הסרת גשר ד"ר ניצן שלזינגר 13/03/2024 | 21:32ברכה שלום, קשה לתת תשובה - יש לבדוק תחילה מדוע הגשר העליון זז ? כמה זמן יש לך את השתלים העליונים ? כמו כן לבחון צילום פנורמי רלוונטי. בכל מקרה - כאש גשר מודבק על שתלים - מדביקים אותו עם דבק זמני על מנת לאפשר הסרה של הגשר . הסרת הגשר מתבצעת בד"כ ע"י דפיקות עם מכשיר . בד"כ הגשר מתנתק לאחר מספר דפיקות - שתלים טובים לא יוצאים עם הגשר , שתל שהיה במצב של אובדן תמיכה ( ספיגת עצם) , יכול לצאת ביחד עם הגשר אולם הגורם לכך בד"כ לא יהיה הסרת הגשר - עובדתית יתר השתלים נשארו במקום. בהצלחה :-)הוסף תגובה
השתלת שיניים זיוה 04/02/2024 | 14:52עשו לי השתלה לקאת השתלה הרופא שם לי כיפות חשופות .האם כך מקובל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה השתלת שיניים ד"ר ניצן שלזינגר 13/03/2024 | 21:26שלום זיוה , השאלה אינה ברורה - האם הכוונה שלאחר התקנת השתלים הדנטליים , הרופא הבריג כיפות ריפוי? במידה וזו השאלה - הדבר אפשרי ואף לעיתים רצוי -במידה וניתן להתקין מיידית כיפת ריפוי ( חשופה) - רצוי לעשות זאת כי הדבר חוסך בהמשך צורך בחשיפה של השתל כך שאין צורך בכירורגיה נוספת. בהצלחה :-)הוסף תגובה
קינוח אף לאחר השתלת עצם והרמת בינוס (לת) יפעת 10/03/2024 | 21:44לפני מספר ימים עברתי הרמת סינוס והשתלת עצם ושיניים. הרגשתי צורך עז לקנח את האף, ומהנחיר קפץ לי הפרשה עם חתיכה קטנה קשה כעין ציפורן גזורה. מה זה צריך להיות, האם גרמתי נזק ? אחרי זה הרגשתי הקלה עצומה באף.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מחלת מיסב השן
טיפולים וניתוחים קשורים
-
יישור שיניים שקוף
-
ניתוח חניכיים
בדיקות קשורות
-
צילום פנורמי
תרופות קשורות
-
לידוקאין + פרילוקאין (אמלה)
מונחים קשורים
-
יישור שיניים, אורתודונטיה
-
רפואת שיניים

פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסתפורוםיישור שיניים שקוף Invisalign
בפורום יישור שיניים ניתן להתייעץ עם ד"ר אסתי ליברמן, מצוות מרפאת שיניים האומה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום יישור שיניים שקוף Invisalignפורוםשתלים דנטליים
בפורום שתלים דנטליים ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שתלים דנטלייםפורוםהשתלות שיניים ביום אחד
בפורום השתלות שיניים ביום אחד ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיניים ביום אחדפורוםהשתלות עצם חניכיים ושיניים
בפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים ניתן להתייעץ עם פרופ' זיו מזור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות עצם חניכיים ושינייםפורוםטיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ
בפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל סביון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים ...

ד"ר נבות גבעול
מרפאת שיניים האומה
ד"ר ניצן שלזינגר
פרופ' זיו מזור
ד"ר אריאל סביון