פורום שתלים דנטליים - עמוד 3
ד"ר ניצן שלזינגר ד"ר ניצן שלזינגר מנהל מרכז להשתלות שיניים ואסתטיקה במרכז יהלום ,ראש העין, בעל ניסיון רב בהשתלות שיניים ושיקום לסתות בשיטות שונות ALL ON 4-6 שתלים מוטים, שיקום לסתות ביום אחד, בנית עצם בשיטת SONIC WELD הרמת סינוס סגורה פתוחה - וזעיר פולשנית, בעל ניסיון רב באסתטיקה בשיקום פה ולסתות. 1994-1997 מרצה ומדריך בפקולטה לרפואת שיניים, האוניברסיטה עברית , הדסה ירושלים. 1994-1996 מתנדב ביד שרה - טיפול באנשים מבוגרים ושיקום לסתות. חבר וועד של העמותה הישראלית להשתלות שיניים . ד"ר ניצן שלזינגר מנהל פורומים מקצועיים בנושא השתלות שיניים: אינפומד- השתלות שיניים סטארמד- השתלות שיניים BE-OK- השתלות שיניים וטיפולי שורש 4SENIOR- השתלות שיניים. משתתף פעיל וקובע דרך בהשתלמויות וכנסים של העמותה הישראלית להשתלות שיניים. משתתף בכנסים רבים בארץ ובעולם ומרצה בכינוסים מקצועיים. כתבה במאקו: שיטת All at once להשתלת שיניים המצמצמת את משך הטיפול 039012411
פליפר זמני מורי 02/08/2018 | 15:14שלום דר שלזינגר. לפני כשנתיים עקרתי שן בלסת עליונה בצד ימין במיקום שלוש שיניים מהשיניים הקדמיות. מאז אני עם פליפר זמני שמולבש בין שתי השיניים מצדדיו וכמעט ולא רואים שזה פליפר. הוא נוח לי מאוד וכמעט ולא מורידה אותו מלבד ניקוי. בשן לידו החניכיים מעט עלו מעלה. אך אין שום כאב או שינוי כלשהו במבנה הפה. שאלתי היא האם זה בסדר להישאר עם הפליפר לטווח הרחוק או שמא הוא עלול להוות נזק לחניכיים/ שיניים בעתיד ? יש לי כבר שלושה שתלים אחרים בפה ולא בא לי לעבור זאת שוב עם שתל חדש. אודה מאוד לתגובתך בנושא.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פליפר זמני ד"ר ניצן שלזינגר 07/08/2018 | 23:48מורי שלום, בעקרון הפתרון של פליפר ( תותבת נשלפת קטנה להשלמת חוסר שן ) הינו זמני ובד"כ זהו פתרון דחוק אשר משתמשים בו כאשר לא ניתן לספק פתרון שאינו נשלף. הפליפר יכול לגרום לעומס על שהיניים עליהם הוא נסמך וכן לנסיגת חניכיים. בכל מקרה ממליץ לך לבצע שתל עם שיקום קבוע. בהצלחה :-)הוסף תגובה
פליפרשולמית 01/12/2024 | 14:31אני לא יכולה לעשות שתלים כי יש לי אוסטאופורוזיס ונבדקתי על ידי כמה רופאים שאמרו לי זאת ולכן שאלתי היא אם אפשר לעשות פליפר לשני שיניים חסרות בלסת ימין עליונה של טוחנות וכן פליפר לשן בודדת בצד שמאל לסת עליונה גם שן טוחנת שהיא לפני השן האחרונה ? תודה על העזרההוסף תגובה
תשובת מומחה תותבת חלקית נשלפת ד"ר ניצן שלזינגר 07/12/2024 | 22:40שלום שולמית, ניתן לבצע תותבת חלקית נשלפת אשר משלימה את המשנן החסר . בעבר כאשר לא היו שתלים במקרים מסויימים ביצעו תותבות כאלו, הרבה פעמים כאשר יש שן לפנ החוסר ושן אחרי החוסר בוצע גשר ( החסרון הוא בפגיעה בשיניים הללו - בהכנה לקבלת הגשר ). במקרים בהם חסרות שיניים ללא שן אחורית , הפתרון הינו תותבת חלקית נשלפת ואז ניתן לשלב גם שיניים נוספות. עלי לציין כי גם במקרים של אוסטאופרוזיס ניתן לבצע שתלים כתלות במצב העצם והתרופות שנוטלים. במידה ומעוניינת אוכל לפרט. בהצלחה :-)הוסף תגובה
מגע קל של השיניים עם כף בעת האכילה טל 09/07/2024 | 06:31שלום, רציתי לשאול, לעיתים בזמן האכילה, במיוחד בשימוש בכף מלאה באוכל, יש מגע קל של השיניים (בד"כ הניבים) עם הכף, האם המגע הזה מזיק? פוגע בזגוגית השן? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה האם מגע קל של כף בשיניים יכול לגרום לבעיה ? ד"ר ניצן שלזינגר 27/08/2024 | 21:34טל שלום, עד כמה מפתיע דווקא המגע הקל לכאורה - יכול לגרום לשבר של השן - כאשר אנו אוכלים בעזרת כף או מזלג הרי שיש סיכון שבמהלך האכילה נסגור את השיניים על כף או המזלג - כאשר זה קורה אבל חלק גדול מן המזלג נמצא בין השיניים , באופן אוטמאטי הלסתות יפתחו ולא יגרם נזק. דווקא כאשר המגע של השיניים הוא בקצה מזלג או הכף יש סיכוי סביר לנזק כח אז אנחנו לא מרגישים אם המזלג ויש סיכוי שנסגור חזק והשן עלולה להשבר. בהצלחה :-)הוסף תגובה
מברשת חשמלית ניקו 24/07/2024 | 21:45הי האם אפשר להשתמש במברשת שיניים חשמלית באזור שהושם שתל ,שכרגע בתהליך התאחות עם העצם? האם רעידות מפריעות לאיחוי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מברשת חשמלית באזור השתלה חדשה ד"ר ניצן שלזינגר 27/08/2024 | 21:27ניקו שלום, באזור בו הותקן שתל טרי רצוי שלא לנקות עם מברשת ( גם לא חשמלית) על מנת לאפשר לרקמה הרכה לעבור איחוי . - ולכן משתמשים בעיקר בשטיפות , לאחר כ שבועיים ניתן לצחצח בעדינות עם מרשת מיוחדת עם סיבים רכים מאוד - בד"כ לא ניתן לרכוש מברשת שכזו בבית המרקחת, ניתן למצוא כזו במרפאת השיניים. לאחרמכן ניתן להשתמש במרשת רגילה או חשמלית , הויברציות לא מפריעות לקליטה של השתל- כמובן שלא לוחצים חזק וממושך על השתל. בהצלחה :-)הוסף תגובה
תשובת מומחה למה כיפת ריפוי מתנדנדת ומה עושים? ד"ר ניצן שלזינגר 27/08/2024 | 21:22לכיפה שלום, במקרים מסויימים מתקינים על השתל הדנטלי כיפת ריפוי מיידית לאחר ההשתלה ולעיתים רק בחשיפה - כיפת הריפוי מתברגת אל השתל - לעיתים מסיבות של לחץ ותנועה כיפת הריפוי מתחררת , מאחר והיא מוברגת היא לא נופלת מיד אלא רק זז, במידה ולא תוברג למקומה סיבר שהיא טיפול . רצוי מאוד להחזיר את כיפת הריפוי מיידת למקומה אחרת החניכיים גדלים ומכסים את השתל ויהיה צורך בביצוע של חשיפת השתל מחדש . בהצלחה :-)הוסף תגובה
הרמת סינוס סגורה האם בעייתית לסינוסים שלפעמים מעובים באותו צד מאור 30/07/2024 | 10:32אני על 4 מילימטר, המליצו לי הרמה סגורה פלוס - שיטת בייקון או שיטת הבלון. המקדחים. בצד השני - יש לי סינויסטיס כרוני. בצד של השתל העתידי. הם לפעמםי מעובים. האם יכול לגרום לי רגישות יתר בצד של הסינוס המאורר ולפעמים מעובה? במידה ואעשה הרמה סגורה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה האם הרמת סינוס סגורה בעייתית לסינוסים מעובים? ד"ר ניצן שלזינגר 27/08/2024 | 21:18הי מאור, בכל מקרה של ספק - ניתן להתייעץ עם מומה א.א.ג.. במידה ואין סינוסיטיס חריפה והדלקת כרונית ללא סימטומים, במילים חארות יש רק עיבוי של הרירית בסינוס אבל הסינוס מאוורר, ניתן לבצע שתלים עם הרמת סינוס .הוסף תגובה
הרמת סינוס או שתל קצר מוני 27/01/2019 | 17:33אין לי גורמי סיכון לכשלון שתלים לא מעשן בריא והצליחו להקלט שתלים בלסת תחתונה ועליונה ( קידמי ) שלא נדחו . אבל חסר לי עצם והמליצו הרמת סינוס פתוחה . מה עובי עצם מינימלי שניתן לבצע שתל קצר עם סיכוי טוב להצלחה ואיזה סוג שתל קצר הוא הטוב ביותר . האם יש הבדל במחיר בין סוגי שתלים קצרים לפי תוחלת החיים של הסוגים השונים ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הרמת סינוס או שתל קצר או הרמת סינוס זעיר פולשנית ? ד"ר ניצן שלזינגר 16/02/2019 | 20:55מוני שלום, עובי מינימאלי של עצם להשתלה הוא 8 מ"מ - יש חשיבות גם לרוחב העצם . אם העצם צרה הרי שצריך עובי גדול יותר או שימוש בשני שתלים. ישנם שתלים רגילים קצרים , ישנם שתלים קצרים יעודיים כמו בייקון או פירמדיון- קשה להגיד איזה סוג הוא הכי טוב שכן יש להתאים למצב הספציפי. לגבי עלויות קשה להתייחס לכך.. עלי לציין כי היום ניתן לבצע הרמת סינוס זעיר פולשנית עם הרבה פחות תופעות לוואי ואז ניתן להשתיל שתל באורך רגיל . בהצלחה :-)הוסף תגובה
שני שתלים להתגברות על חוסק עצםמוני 17/02/2019 | 10:46תודה רבה על תשובתך האם הניסיון המצטבר דורש עובי מינימלי של 8 מ"מ עובי עצם להשתלה גם אם מדובר ב 2 או אפילו יותר שתלים ומספר השתלים הנוסף המומלץ נובע רק ברוחב העצם ? נאמר שיש עצם ברוחב נורמלי אבל בעובי 5 מ"מ האם יש טעם בכלל לשים שתל ליד שתל נוסף של 10 ממ או שבמקרה זה הפתרון הנכון הוא רק הרמת סינוסהוסף תגובה
תשובת מומחה האם במקרה של עצם במיימדים מינימאליים עדיף להוסיף עוד שתל? ד"ר ניצן שלזינגר 11/03/2019 | 00:22מני שלום, ככל שהשתל במימדים קטנים יותר באורך ובקוטר , הרי שיש פחות שטח פנים של השתל עם העצם ולכן במקרים מסויימים רצוי לבצע שתל נוסף. דוגמא טובה לכך היא במקרה של שן טוחנת תחתונה אשר נעקרה ונותר מרווח גדול - במידה והעצם רחבה , הרי שניתן להשתמש בשתל בעל קוטר רחב , במידה והעתצם צרה רצוי לבצע שני שתלים צרים אשר יחדין נותנים תמיכה טובה יותר מאשר שתל אחד. לגבי המצב שלך - יש לבחון כל מקרה לגופו. ההסתכלות הינה הנדסית מטבעהץ בהצלחה :-)הוסף תגובה
בדיוק באותה דילמה..מאור 30/07/2024 | 10:454, 3.5 מילמטר גובה. מתלבט בין הרמה סגורה זעירה פולשנית פלוס בייקון לבין הרמה סגורה זעירה פולשנית. מקדחי ורסה. בלון משהו כזה. מה שמפחיד אותי בביקון שאם רוצים להסירו.. זה בעיה ומכרסם ומאוד רגיש לניקיון.. דילמה..הוסף תגובה
תשובת מומחה עצם בסינוס בגובה של 3.5-4 מ"מ- מה רצוי ד"ר ניצן שלזינגר 27/08/2024 | 21:15מאור שלום, בסופו של דבר הכי רצוי שטח פנים גדול של השתל שבא במגע עם העצם ולכן , אם בכל מקרה אתה חייב הרמת סינוס עדיך כבר לבצע עבור שתלים רגילים באורך רגיל ולקבל אחיזה טובה יותר בעצם.- במילים אחרות - לבצע הרמת סינוס סגורה - עם וורסה או בלון. בהצלחה :-)הוסף תגובה
מראה לא טבעי בשיחות וידאו יעל 24/06/2024 | 08:26שלום, שאלה שהיא לא רפואית אבל זה המקום היחיד שאולי מכיריעם את הבעיה וניתן יהיה לסייע לי. עשיתי השתלה של פה שלם. המראה ביום יום הוא טבעי לגמרי, אבל בשיחות זום השיניים נראות לבנות וזוהרות באופן מאד לא טבעי. השיחות האלה הן חילק מהעבודה שלי וזה גורם לי אי נעימות גדולה. יש פתרון לכך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מראה לא טבעי של כתרים ד"ר ניצן שלזינגר 29/06/2024 | 22:09שלום יעל, שיקום על גבי שיניים או שתלים - מתבצע ע"י חומרים שונים כגון , חרסינה , קמפוזיט , זירקוניה - החומרים הללו נראים שונה בתנאי תאורה שונים - קוראים לזה האפקט המטאמורי של האור - אורכי גל שונים של אור מוחזרים בצורה שונה מכל חומר. ישנם חומרים אשר בתאורת יום ריגלה נראים מאוד טבעיים ואילו בתאורה שונה למשל של מועדון עם אורות סגולים - יראו בצבע שחור , או לחילופין בהירים מדי כפי שאת מתארת . על מנת לפתור את הבעיה הזו - ניתן או להחליף את החומר של הכתרים או להחליף את סוג התאורה שבה את נמצאת במהלך שיחת הזום - למשל היום רוב התאורה היא תאורת לד - נסי להאיר עם פלורסנט או עם מנורת ליבון או PL , יתכן וזה יפתור את הבעיה . בהצלחה :-)הוסף תגובה
כתרים מחוברים או בודדים שירה 13/10/2017 | 21:55רציתי לשאול מה טוב יותר או לא כלומר מה כדאי 2 כתרים מחוברים או בודדים ?והאם במקרה שיש בעיה צריך להוריד ולעשות מחדש את שניהם והאם עשיית כתרים מחוברים זה אפשרי 2 , או רק גשר שאז פוגעים בשן אחת? והאם משנה עדיפות באיזה סוג שן , אצלי מדובר על 2 טוחנות עליונות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כתרים בודדים או מחוברים ד"ר ניצן שלזינגר 21/10/2017 | 22:03שירה שלום, כאשר משקמים שתי שיניים סמוכות - תמיד ישנה הדילמה האם לחבר או להשאיר כל כתר בנפרד. יש יתרונות וחסרונות לכן שיקום. בכתרים בודדים - יש יתרון שלכל שן יש את הכתר שלה וכן כל שן מקבלת עומס לעיסי בנפרד - קל יותר לנקות בין השיניים ע"י חוט דנטלי. נבצע כתרים בודדים כאשר כל שן יכולה להחזיק כתר בודד ( יש כותרת מספיק גדולה וכן מבחינה של חניכיים המצב תקין). כתרים מחוברים מאפשרים לפצל את העומס בין השיניים ובעיקר טובים כאשר אין מפיק חומר שן בכותרת של כל שן או כאשר יש בעיית חניכיים והשיניים עלולות לזוז. החסרון קשה יותר לנקות - כי לא ניתן להעביר חוט דנטלי - יש לנקות עם מברשות מיוחדות. כמו כן במצב בו במשנן הנגדי חסרה שן , רצוי לחבר את הכתרים על מנת שהשן שממולה חסרה שן לא תעבור בקיעת יתר. עלי לציין כי גם כאשר יש מצב בו חייבים להחליף כתר או לעקור שן אחת מבין השתיים בד"כ יהיה אפשר להפריד בין הכתרים ולשמר כתר אחד. בהצלחה :-)הוסף תגובה
כתר בודד או גשר כתריםליסה 06/04/2024 | 20:15עשיתי בהרדמה מלאה טיפול דנטלי ובמהלכו 5 שיניים עליונות ותחתונות בחזית הן עם הלבשת כתרים וכל שאר הפה זה שתלים. האם מומלץ שהכל יהיו כתרים בודדים או מורכבים מגשרים? ובנפרד- האם עדיף שהכתרים איפה שיש שן בחזית עליונה ותחתונהיהיו בגשר והשתלים בבודדת או שכל חלל הפה יהיו מכתרים בודדים?הוסף תגובה
תשובת מומחה האם לחבר שיניים בגשר או לבצע כתרים בודדים? ד"ר ניצן שלזינגר 08/06/2024 | 22:10ליסה שלום, קשה לתת תשובה - כי כל מקרה לגופו. בעיקרון במידה ובשיניים אין בעיות חניכיים והן יצביות וכן יש להן מספיק חומר שן בכותרת - עדיף לבצע כל כתר בנפרד ואילו שתלים בד"כ רצוי לחבר. בהצלחה :-)הוסף תגובה
שתל יצא בהוצאת כיפת הריפוי אור 08/06/2024 | 09:27לאחר 6 חודשי המתנה הגעתי למרפאה להוצאת כיפת הריפוי. בזמן ההוצאה הרגשתי כאב חזק והרופא עשה הרדמה. לא נאמר לי כלום מעבר לכך שיש להמתין עוד חודש. לאחר כשבועים לקחו מידה ושוב זומנתי לרופא שביצע את ההשתלה, רק אז הבינו שחסר שתל (היו שניים סמוכים ונותר אחד). שאלתי: האם זה סביר שהשתל יצא בהוצאת כיפת הריפוי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שתל יצא בהוצאת כיפת ריפוי ד"ר ניצן שלזינגר 08/06/2024 | 22:05שלום אור, ישנם מקרים בהם שתל לא נקלט למרות הזמן שחלף ולמרות שלא היו סימני כאב או דלקת וכאשר מנסים להוצא את כיפת הריפוי השתל יוצא ביחד עם כיפת הריפוי.סביר שהוצאת השתל גורמת לכאב. בהצלחה :-)הוסף תגובה
עקירת שן טוחנת צמודה לשתלים גיא 19/05/2024 | 09:24שלום רב, שן טוחנת אחרונה בצד ימין למעלה שצמודה לשני שתלים שנעשו לפני מספר שנים כולל הרמת סינוס. השן כעת נעקרה מאחר ולדעת הרופא שיניים קיימת בה מעט ניידות וחייבה טיפול שורש שנראה מיותר. שאלותי: האם עקירת השן משפיעה על יציבות השתלים הצמודים? יחד עם העקירה יצאה חתיכת עצם קטנה, האם יש לכך משמעות מיוחדת? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
עקירת שן טוחנת צמודה לשתלים-שאלה נוספת ברשותךגיא 19/05/2024 | 16:36בהמשך לשאלה הנ"ל, השן שנעקרה הינה טוחנת ונותרה רק שן טוחנת אחת לפניה. האם חובה לבצע שתל במקום השן שנעקרה או שניתן להתספק בשן טוחנת אחת? והאם ביצוע שתל נוסף צמוד לשתלים הקיימים עלול להשפיע על יציבות השתלים הקיימים? מודה מראש!הוסף תגובה
תשובת מומחה עקירת שן צמודה לשתל דנטלי ד"ר ניצן שלזינגר 21/05/2024 | 01:26שלום גיא, בד"כ - לאחר עקירת שן יש ספיגה של עצם - במידה והשתלים מספיק רחוקים כ 3 מ"מ מהשן הנעקרת - ,כמעט ולא תהיה השפעה - ניתן לשקול לבצע שימור רכס - כלומר הכנסת עצם לאתר העקירה - דבר שמשמר בצורה טובה יותר את העצם באזור העקירה . במידה והעצם שיצאה אינה באור השתל , הרי שלא אומרה להיות משמעות. ניתן לתפקד עם שן טוחנת אחת אבל הדבר יוצר עליה עומס גדול ובנוסף במידה ובצד השני יש שתי שיניים טוחנות ( כלומר יותר שיניים טחנות) , הרי שבאופן טבעי תהיה העדפה ללעיסה על הצד השני . לעיסה חד צידית במשך הזמן עלולה לגרום לנזק . לכן רצוי לשקם חוסר של שן טוחנת שניה. בהצלחה :-)הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מחלת מיסב השן
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח חניכיים
-
יישור שיניים שקוף
בדיקות קשורות
-
צילום פנורמי
תרופות קשורות
-
לידוקאין + פרילוקאין (אמלה)
מונחים קשורים
-
יישור שיניים, אורתודונטיה
-
שן בינה
פורומים נוספים בתחום
פורוםשיקום הפה
בפורום שיקום הפה ניתן להתייעץ עם ד"ר אוהד שרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שיקום הפהפורוםשתלים דנטליים
בפורום שתלים דנטליים ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שתלים דנטלייםפורוםהשתלות שיניים ביום אחד
בפורום השתלות שיניים ביום אחד ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיניים ביום אחדפורוםהשתלות עצם חניכיים ושיניים
בפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים ניתן להתייעץ עם פרופ' זיו מזור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות עצם חניכיים ושינייםפורוםטיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ
בפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל סביון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים ...פורוםציפוי שיניים
בפורום ציפוי שיניים ניתן להתייעץ עם ד"ר יואב ירון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ציפוי שיניים

ד"ר אוהד שרון
ד"ר ניצן שלזינגר
פרופ' זיו מזור
ד"ר אריאל סביון
ד"ר יואב ירון