פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 85
פרופ' ננסי אגמון-לוין פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאימונולוגיה קלינית ואלרגיה. משמשת כמנהלת המכון לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה, מרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומר תחומי עיסוק עיקריים - מחלות אוטואימוניות: כגון זאבת (לופוס), תסמונת הנוגדנים האנטיפוסופוליפידים ואחרים - הריון ומחלות אוטואימוניות ואלרגיות - אימונולוגיה של פוריות - מחלות מערכת החיסון: כגון אורטיקריה (סרפדת), אנגיואדמה, חסר חיסוני - מחלות אלרגיות בילדים ובמבוגרים
נוגדני ANA וחיסון נגד קורונה גגג 07/01/2021 | 21:12הבת שלי בת 16 וחצי. מאובחנת עם תת פעילות של בלוטת התריס מגיל 3. מטופלת ביוטירוקס מינון של 750 בשבוע וכרגע מאוזנת. בנוסף יש לה נוגדני ANA חיוביים - לא ברור למה - אין סימפטומים נוספים. הנוגדנים ברמה משתנה 1:160 בדכ. האם מותר לה להתחסן לקורונה? בזמנו הומלץ לה שלא להתיסן למשל לוירוס הפפילומה מחשש שתתלקח מחלה אוטואימונית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ANA וחיסון נגד קורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/01/2021 | 22:03גגג שלום, רגע לפני הדיון על חיסון לקורונה : למה יש לה ANA חיובי ? זה ממצא הקיים ב 40% מהחולים עם תת פעילות (האשימוטו) של בלוטת המגן ולרוב זו הסיבה היחידה וזה חלק מהתהליך האוטואימוני כנגד הבלוטה (במילים אחרות אין צורך "לחפש" עוד מחלה) ולעניין החיסון - כמו כל תרופה גם חיסון צריך לשקול "בעד" ו"נגד" והפעם אתייחס רק לחיסון הקורונה - יש הרבה מאוד "בעד" להתחסן בכלל (הבת שלך מאוד צעירה ולא כל כך בקבוצות סיכון) אך בקרוב אנו תקווה יהיו חסונים לכולם , ובהחלט גם צעירים בני 16.5 יתחסנו. תת פעילות בלוטת המגן, בוודאי אם היא מאוזנת אינה סיבה להמנע מהחיסון. ובשורה אחת - במידה ואין לה בעיות רפואיות אחרות - הנוטות לכיוון ה"נגד" במהלך מגיפה שכזו - נראה שה"בעד" עולה על ה"נגד".הוסף תגובה
נוגדני ANA וחיסון נגד קורונה - הבהרהגגג 11/01/2021 | 07:14תודה רבה על תשובתך. רק רציתי להבהיר כי אין לה האשימוטו.בבדיקות רבות שעשו לה, לא נמצאו אצלה נוגדנים לבלוטה. כך, שממצא ה ANA החיובי הוא מפתיע ולא מוסבר. כמו כן הוא אינו יציב - עולה ויורד מפעם לפעם אך לא נעלם.... בדכ על 1:160. היינו אצל ראומטולוגית מספר פעמים, אך היות ואין לה אף ממצא קליני אחר, אין חשד כרגע לאף מחלה אוטואימונית אחרת כמו לופוס, אך נדרשנו כמובן להיות כל הזמן במעקב. לאור נתונים אלה עלתה שאלתי - האם חיסון מסוג זה - קורונה, עלול לייצר איזושהי תגובה מסוכנת שאנחנו לא מודעים אליה. אשמח אם תוכלי להתייחס לאור תוספת זו, אם עדיין את ממליצה על החיסון. תודה רבה!!הוסף תגובה
תשובת מומחה הבהרה. פרופ' ננסי אגמון-לוין 16/01/2021 | 18:46גגג לא זה לא משנה את ההמלצה. בסופו של דבר הסיכון לחלות בקורונה הוא אמיתי לגמרי (גם אם מאוד לא משמעותי בגיל 16) והסיכון להחמרה של מחלה אוטואימונית בשלב זה הוא תאורטי .הוסף תגובה
apla וקרישיות יתר לימור 11/01/2021 | 07:50שלום, יש לי קרישיות יתר מורכבת - גם מולדת, וגם נרכשת. (apla). אני חוששת להתחסן כנגד קורונה, כי ממה שהבנתי יש אפשרות שהחיסון הזה עלול לעורר ולהחמיר מחלות אוטואימוניות. מה ידוע על עניין זה בהקשר לחיסון הזה? תודה לך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה APLA - קרישיות יתר והחיסון לקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 16/01/2021 | 18:43שלום לימור לא ציינת מהי הקרישיות המולדת (אנחנו בדרך כלל מתייחסים ל APLA כמחלה נרכשת) כמו כן לא ציינת את גילך ותחלואה נלווית שכמובן משפיעים מאוד על השיקול בעד החיסון. אבל השאלה העיקרי האם קרישיות יתר היא סיבה לחשש מהחיסון - אז בעיני המצב הוא הפוך. קרישיות יתר היא סיבה להתחסן . מדוע ? כיוון שמחלת הקורונה כרוכה בקרישיות יתר מוגברת (וזה בוודאי לא טוב לאנשים שיש להם קרישיות יתר מלכתחילה) וחלק משמעותי מאותה "הדרדרות" עליה מדברים בתקשורת כרוכה בקרישיות יתר שהוכחה גם בריאותיהם של חולי הקורונה הקשים ביותר. אז בעיני לפחות - קרישיות יתר היא לגמרי בצד של "בעד החיסון"הוסף תגובה
חיסון נגד קורונה למחלים מגילאן ברה רגינה 12/01/2021 | 13:48שלום וברכה בעלי חלה בשנת 2017 בגילאן ברה ומטופל בשל כפי הנראה "שאריות" הפוגעות בתפקודי הגפיים שלו (מטופל במרפאת עצב-שריר בתל השומר). שאלתי היא במידה ויכול להתחסן נגד קורונה (נגד שפעת לא מאושר) אוסיף שהוא מעל גיל 60 ובנוסף חולה סכרת. אודה לתשובתך באם אכן ניתן יהיה לו להתחסן.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גיליאן ברה והחיסון לקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 16/01/2021 | 18:34רגינה שלום, כפי שעניתי בפורום הזה בעבר - על פי האיגודים העולמיים והישראלי לנוירואימונלוגיה גיאן - ברה אינה התווית נגד לחיסון לקורונה. וכמובן שעל פי התיאור שלך גילו של בעלך ומחלת הסכרת מציבים אותו בסיכון גבוה לתחלואה משמעותית מקורונה. מנגד - החשש שלך ברור, ובפרט בחולים אשר לקו בגילאן ברה לאחר חיסון - ובמקרים האלה אני מציעה להתייעץ עם הרופא המטפל , כן אני מעריכה כי בשבועות הקרובים עם התקדמות החיסונים בעולם - ויש כבר מליוני מחוסנים במידה ותוך 3-6 שבועות (לאחר שמרבית המחוסנים בעולם יקבלו חיסון שני ובטווח הזמנים השכיח בו דווח על קשר בין גילאן ברה וחיסונים ) לא תהיה כל "התראה" עולמית על גליאן ברה , זה יחזק את הביטחון שלכם שאין סיכון מיוחד בחיסון זה.הוסף תגובה
האם זאבת יכולה להיות מאובחנת בגיל 57? שיר 16/01/2021 | 18:26האם הגיוני שבגיל 57 יש חשש לזאבת ? זאת לא מחלה של צעירים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זאבת בכל גיל פרופ' ננסי אגמון-לוין 16/01/2021 | 18:30שלום שיר, אכן זאבת שכיחה בנשים צעירות , אך היא יכולה להתבטא גם בילדות וגם בנשים מבוגרות (נדמה לי שהחולה המבוגרת ביותר שאבחנתי לראשונה היתה בת 87) , וכמובן שגם בגברים. אז התשובה היא כן. לזאבת פנים רבות.הוסף תגובה
לופוס, APLA וחיסון נגד קורונה טלי 09/01/2021 | 20:36שלום, אני בת 43, חויתי התפרצות קלה (כהגדרת הרופאים) של לופוס לפני 10 שנים כשנה לאחר לידה. חויתי כאבי פרקים בידיים, ברגליים ובגב והיו לי סימפטומיים עוריים על הקרקפת. הצלחתי לטפל בכך באמצעות הרפואה האלטרנטיבית ומזה כשנים ללא טיפול תרופתי. במדדיי מעבדה בעבר היה Anti dna , ANA , ראומטיד פקטור חיוביים ונוגדני APLA גבוהים שחייבו קלקסן לאורך ההריונות. בבדיקות שתן כבר 7 שנים שמופיע ממצא בבדיקת שתן של תאי דם : ממצא נמוך יציב וקבוע. אולטראסאונד כליות אחרון תקין.כיום, ראומטיד פקטור עדיין נשאר מוגבר אך נוגדנים נגד התא ו APLA שליליים. מדי פעם כאביי מפרקים אך כמו שציינתי ללא עדות מעבדתית. מאז התחילה המגיפה אני בחרדות רבות. בימים הקרובים אני אמורה להתחסן לקורונה וגם מכך אני מלאה בחששות. קטונתי מלהבין את טכנולוגיית החיסון החדשה ונראה שאף אחד לא באמת יודע אם החיסון עלול להוביל בעתיד למחלות אוטואימוניות שונות או לעורר מחלה רדומה. האם תוכלי לסייע לי ולשפוך אור על העניין. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תחלואה אוטואימונית והחיסון לקורונה. פרופ' ננסי אגמון-לוין 10/01/2021 | 22:47טלי שלום את שואלת שאלות המועלות בפני מדי יום - ואת לגמרי צודקת אין לכך תשובות חד משמעיות ולא יהיו בשנה הקרובה אז מה עושים במצבים הללו מנסים לנתח את הנתונים א. המחלה האוטואימונית שלך לא לגמרי ברורה לי אבל ברור שהיא אימונית עם כאבי מפרקים ו RF חיובי , אך אם אני מבינה היא רגועה בשנים האחרונות, ואפילו חלק מהנוגדנים נעלמו (לא ציינת אם את מקבלת טיפול או לא ?) אז אם כך המצב המחלה הזאת אינה סיבה להימנע מהחיסון , והסיכון להחמרה במחלה האוטואימונית הוא מאוד מאוד נמוך . ב. אנחנו בעיצומה של מגיפה ובישראל התחלואה גבוהה - אז צריך לבחור בין להישאר בידוד מאוד מאוד מוקפד (בעצם "סגר" מרצון בבית עם מסיכות ) או להתחסן ותוך 5 שבועות להיות מוגנים. הסיכון מקורונה בגילך אינו מאוד גבוה אבל הוא לא מאוד נמוך. ג. חששות הן דבר מובן ואני חושבת שכולנו חווים אותם - זה הכי טבעי בימים הללו, וההחלטה מה יותר נכון בעבורך היא רק שלך.הוסף תגובה
חיסון קורונה לחולת זאבת רונית 09/01/2021 | 23:39בת 52 חולת לופוס זאבת מטופלת בפלקווניל 200 מג ליום, האם מותר לקבל חיסון לקורונה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זאבת והחיסון לקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 10/01/2021 | 22:39שלום רונית, על פי התיאור מדובר בזאבת יציבה עם טיפול מינמלי בפלקוויניל - במקרה שכזה הייתי ממליצה לקבל את החיסון.הוסף תגובה
חיסון קורונה לאנשים עם ויטיליגו לילך 10/01/2021 | 19:21שאלה: האם למי שיש ויטילגו מומלץ למהר לעשות חיסון או כדאי להמנע עקב הבעיה במערכת החיסונית ? מתלבטתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ויטיליגו וחיסון לקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 10/01/2021 | 22:38שלום לילך כמובן שאין מידע לאורך זמן על ויטיליגו והחיסון (כמו לגבי כל מחלה אחרת) אך ויטיליגו אינו התווית נגד לחיסון.הוסף תגובה
מחלות רקע וחיסון לי 10/01/2021 | 20:43שלום לך אני בת 40 סובלת מהאשימוטו, צליאק, שיוגרן וגם ברטונלה. מתפקדת ועובדת באופן מלא עם כי סובלת מאד מכאבי פרקים בעיקר בידיים. מבחינת תרופות נוטלת רק אלטרוקסין 1. האם כדאי להתחסן ל קורונה? 2. האם סביר שלמרות שאני נוטלת אלטרוקסין ועושה דיאטה ללא גלוטן עדיין סובלת מכאבי פרקים?( בירור לא העלה גורם לכאבי הפרקים. שאר המדדים כמו משקל/כולסטרול/שומנים וכו תקינים לחלוטין) תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מחלות אוטואימוניות וחיסון קורונה. פרופ' ננסי אגמון-לוין 10/01/2021 | 22:37לי שלום, המחלות אשר פרטת אינן סיבה להמנע מחיסון לקורונה - במידה וכל המחלות מאוזנות והבדיקות יציבות. לכאבי מפרקים יש סיבות רבות -בדרך כלל אלטרוקסין ודיאטה דלת גלוטן הן לא המענה כלומר הם חשובים מאוד עבור המחלות האחרות שלך אבל לרוב נדרש לכאבי המפרקים טיפול אחר.הוסף תגובה
תופעות לוואי כתגובה למנת החיסון הראשונה ניצה 09/01/2021 | 15:19שלום פרופ' ננסי אגמון-לוין, ב-4.1.2021 קיבלתי את מנת החיסון הראשונה, לאחר שהתייעצתי איתך ובנוסף לכך גם עם רופא המשפחה בקופ"ח ורופא מומחה נוסף למחלות ראומטיות בהדסה. מיד לאחר קבלת הזריקה ובשעות הראשונות לאחר מכן הרגשתי בסדר גמור. כשעתיים-שלוש לאחר קבלת הזריקה, התחלתי להתעטש ללא הפסקה. כשההתעטשויות פסקו, החלה צריבה עזה בנחיר הימני שהתפשטה לראש וגם לצוואר, לעמוד השדרה וליד הימנית (הזריקה ניתנה ביד שמאל). הכאבים היו לעיתים בלתי נסבלים בעוצמתם. גם משככי כאבים כמו אקמול לא עזרו. בנוסף לכך הייתה לי הרגשה כללית רעה מאוד: חולשה, בחילות, סחרחורות. בעברי הרחוק הייתה לי מחלת לופוס פעילה. כיום אני ברמיסיה וללא טיפול, אבל עקבות המחלה עדיין ניכרים בבדיקות דם. שאלתי: האם לקבל חיסון שני? אני מאוד פוחדת מהישנות התגובה שהייתה לי אחרי המנה הראשונה או חלילה מתגובה עוצמתית יותר.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תופעות לוואי למנת החיסון הראשונה לקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 10/01/2021 | 22:34ניצה שלום, תופעות כאלה עלולות להיות תגובה לחיסון - לתגובות המופיעות בשעות הראשונות לאחר החיסון אני ממליצה על הערכה לרגישות לחיסון - וקבלת המלצות להתנהלות לצורך החיסון השני. אנא פני בהקדם למוקד / מרפאת אלרגיה באחד המרכזים הגדולים לביצוע הערכה.הוסף תגובה
המשך השאלה הקודמת בעניין אלרגיה לטקסול מיכל 07/01/2021 | 17:07שלום, תודה על תשובתך,ואני מתנצלת על אורך התגובה: אני חולה בסרטן השחלה. הטיפולים הראשונים היו 18 טיפולים שבועיים, של טקסול וקרבופלטין. בטיפול הראשון, כשהתחלתי לקבל את הטקסול, תוך מס' דקות, או אפילו פחות מכך, התחלתי להרגיש לא טוב, הרגשתי חום/שריפה משמעותית מאוד באזור החזה והפנים, וכן האדמתי מאוד מאוד ובצורה משמעותית באזורים אלו. מייד הופסקה קבלת החומר באינפוזיה, וקבלתי אנטיהיסטמינים וסטרואידים. חיכיתי כשעתיים, או פחות, ולאחר מכן, הטיפול נמשך ללא תגובה אלרגית. (באותו היום). בטיפולים הבאים (17 טיפולים נוספים, וסה"כ 18 טיפולים), קבלתי לפני כל טיפול אנטיהיסטמינים וסטרואידים כטיפול מקדים, וכל הטיפולים עברו כסדרם ללא תגובה אלרגית לטיפול שניתן לי, אחרי הטיפול המקדים.כל 17 הטיפולים הנוספים עברו ללא תגובה אלרגית. האם מתיאור התגובה שלי, ובהמשך תיאור הטיפולים הנותרים, ניתן להבין כי אוכל כן להתחסן כנגד הקורונה? אולי רצוי יהיה שאקבל לפני החיסון גם תרופות מהסוג שקבלתי? זאת האינפורמציה היחידה שאוכל לומר על מה שקרה לי. בנוסף, אני מטופלת בבית חולים תל השומר. להצעתך כי אתייעץ עם מומחה לאלרגיה: במקרה כזה אגיע ממילא למרפאתך בתל השומר, אך התורים הם מאוחרים, והדבר עשוי הן לעכב את קבלת החיסון, וכן אני משתדלת במצבי ולאור המצב לא להגיע למקומות הומי אדם, בשל הסיכון הכרוך בכך. אם תרצי והדבר אפשרי, אוכל להתייעץ איתך בתור טלפוני, עם התחייבות של קופ"ח שתשלח למרפאה מראש. תודה על כל עזרה מצידך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אלרגיה לתרופות וחסון קורונה - איך יוצאים מזה .... פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/01/2021 | 21:57מיכל שלום, בשיבא (וגם בבבתי החולים הגדולים האחרים) אנו נותנים מענה כולל תבחינים המעריכים את הסיכון לתגובה לחיסון - הפניות ניתן לבצע דרך "מוקד קורונה" בכל מרכז רפואי ו/או על ידי הרופא המטפל. על פי התאור - התגובה שעשית היא לא אנפילקטית - ואני בטוחה שניתן יהיה לסייע לך לקבל את החיסון אם ידרשו תבחינים מוקדמים ו/או טיפול מקדים ובתנאים מתאימים.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
גרגירומת
-
הפטיטיס G
בדיקות קשורות
-
שקיעת דם
-
טרנספרין
תרופות קשורות
-
אמאנטאדין
-
דיפנהידראמין
חיסונים קשורים
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
מונחים קשורים
-
איבר מטרה
-
אגאר

פורומים נוספים בתחום
פורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)פורוםמחלות לב נשים
בפורום מחלות לב נשים ניתן להתייעץ עם ד"ר אביטל פורטר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות לב נשים

פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל
ד"ר אביטל פורטר