דלג לתוכן

היפרתרמיה, יתר-חום

Hyperthermia
המומחים של Infomed מסבירים:
היפרתרמיה (יתר-חום) היא עלייה בחום הגוף של האדם אל מעל ל-37.1 מ"צ.

ייצור החום מיוצג על ידי האנרגיה הסופית (Energy) המיוצרת מחילוף החומרים הבסיסי (Basal metabolism) של כל תאי הגוף באיברים שונים, כמו: כבד, מוח, לב ושרירי השלד. החום אובד דרך העור, הנשימה, השתן והצואה, בתהליכים שונים צורכי אנרגיה. האיזון (Thermoregulation) בין הייצור של חום הגוף לבין איבודו הוא תהליך מסובך מאוד המתבצע על ידי מערכת העצבים כולה שבמרכזה נמצאת תחתית הרמה (Hypothalamus). חום גבוה יכול להופיע כתוצאה ממחלות שונות המפריעות לייצור, לאיבוד ו/או לאיזון של המערכת כולה. כאשר חום הגוף עולה אל מעל ל-41.6 מ"צ, קיימת סכנת חיים עקב הריסת תאי הגוף.

התסמונת תוארה לראשונה בשנת 1960 כסיבוך של הרדמה כללית. שיעור התמותה ירד מ-90% בשנות ה-60 ל-5% כיום, בזכות הטיפול בדנטרולן (Dantrolene). כאשר המנותחים הנושאים את הפגם הגנטי ליתר-חום ממאיר מורדמים כללית בחומרים מגרים (שתוארו לעיל), מתפתחת תגובה קלינית המתאפיינת כיתר-פעילות מטבולית חד, מלווה בהרס השריר המשורטט וחלה עלייה מהירה וניכרת בחום הגוף, היפרתרמיה ממאירה 44-43 מ"צ.

ד"ר ויולטה גלאובר
  • היפרתרמיה, יתר-חום תסמינים

    הסימנים הראשונים אינם ייחודים לתסמונת זו ויכולים לכלול: הפרעות קצב לב, קישיון שרירי הלעיסה ו/או של השרירים המשורטטים, עלייה מהירה וניכרת של ריכוז הפחמן הדו-חמצני (End tidal CO2), כיחלון, הזעה ותמט המודינמי. העלייה בחום מופיעה מאוחר יותר, אך יכולה להיות מהירה עד מעלה אחת לכל 5 דקות, מה שמעיד על מצב חירום רפואי שדורש טיפול נמרץ ומיידי כדי למנוע מוות.

רופאים בתחום

רפואת שיניים
ד"ר הדר פנקס
4.9
( 25 חוות דעת )
"הטיפול היה מקצועי, יעיל, והתוצאה לשביעות רצוני המלאה"
קראו עליי עוד
רפואת שיניים
ד"ר נופר גבריאלה איסקוב
5.0
( 53 חוות דעת )
"ד״ר איסקוב מהממת סבלנית ועושה טיפול איכותי וטוב .טובה עם ילדים . מסבירה בסבלנות ממליצה בחום"
קראו עליי עוד
כירורגיה
פרופ' פרנסיס סרור
5.0
( 8 חוות דעת )
"הגענו לפרופסור פרנסיס סרור לקבלת אבחנה לפני ניתוח לבן שלי.. קיבלנו הסבר מפורט על התהליך.. אדם נעים ומקצועי.. ממליצה בחום ומודה מקרב לב על הכל"
קראו עליי עוד

מאמרים בנושא היפרתרמיה, יתר-חום

יש לו חום גבוה: מתי נותנים תרופה?
יש לו חום גבוה: מתי נותנים תרופה?
ד"ר שמואל גור מאת: ד"ר שמואל גור 19/06/2014

מה נחשב לחום גבוה בפעוטות ותינוקות? מתי צריך לרוץ לרופא או למיון? איזה תרופות מסייעות בהורדת חום ומה המינון המומלץ?... לכתבה המלאה

באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו