דלג לתוכן

אלמטוזומאב (למטרדה)

נוגדן חד-שבטי (monoclonal antibody), סרטן, נוגדי, סרטן, נוגדי, ביולוגיים | Alemtuzumab (Lemtrada)

מתאים לטיפול ב:

  • לוקמיה
  • טרשת נפוצה
יש צורך במרשם

שמות מסחריים

  • למטרדה
    למטרדה Lemtrada
המומחים של Infomed מסבירים:

אלמטוזומאב (למטרדה) מיועד לטיפול בחולים בטרשת נפוצה התקפית (RRMS), במחלה פעילה, הבאה לידי ביטוי במחזורים של התלקחויות. זהו נוגדן חד-שבטי אשר פועל באופן סלקטיבי על חלבון המצוי על תאי מערכת החיסון, אשר מעורבים בתהליך הדלקתי המתרחש בטרשת נפוצה. השינוי שנוצר בהרכב תאי החיסון, מסייע לאיזון ולהפחתת פעילות המחלה הפוגעת בעצבים, ולכן בתפקוד.

שימוש נוסף (התוויה שאינה רשומה בישראל): אלמטוזומאב מיועד לטיפול בחולי לוקמיה לימפוציטית כרונית (CLL - chronic lymphocytic leukaemia), אשר טיפולים כימותרפיים שניתנו להם בעבר לא השיגו תוצאות או שהשיגו תוצאות חלקיות בלבד. 

 אלמטוזומאב הוא נוגדן חד-שבטי והוא פועל על לימפוציטים מסוג B ו T אשר על פניהם מצוי חלבון (אנטיגן) ספציפי. התקשרות התרופה לתאים אלו גורמת למערכת החיסון של הגוף להגיב ולתקוף את התאים הסרטניים, הנמצאים בדם ובמוח העצם. מאחר והתרופה נקשרת גם ללימפוציטים בריאים, הטיפול גורם לירידה במספר תאי הדם הלבנים. ירידה זו צפויה מספר שבועות לאחר תחילת הטיפול וגורמת להחלשות מערכת החיסון. כדי למנוע את הסיכון להתפתחות של זיהומים מקובל לתת טיפול אנטיביוטי ואנטי-ויראלי במהלך תקופת הטיפול ולאחריו. ירידה ביצור הטסיות במוח העצם צפויה גם כן לאחר מספר שבועות של טיפול, ועלולה להגביר את הסיכון לדימומים. עם זאת, תופעת לוואי זו היא זמנית, וחולפת אצל מרבית המטופלים. 

אלמטוזומאב ניתן בעירוי תוך ורידי, ותחת השגחה רפואית. כדי למנוע את הסיכון לתגובות אלרגיות לתרופה מקובל לתת, קודם לתחילת העירוי, טיפול מונע בתרופות, כגון: אנטי-היסטאמינים, פאראצטאמול או סטרואידים. אמצעי נוסף להורדת הסיכון לתופעות לוואי הוא עלייה הדרגתית במינון אלמטוזומאב עד אשר מושגת מנת היעד. 

אין להשתמש במצבים הבאים: רגישות יתר לחומר הפעיל או לאחד המרכיבים, מטופלים עם HIV, חולים שיש להם זיהום חמור פעיל- עד להחלמה מלאה, חולים עם יתר לחץ דם לא מאוזן, חולים עם היסטוריה של דיסקציה בעורקי ראש- צוואר, עם היסטוריה של שבץ, או של תעוקת לב או אוטם שריר הלב, חולים עם הפרעות קרישה , המטופלים במדללי דם, חולים עם מחלות אוטואימוניות נוספות (מלבד טרשת נפוצה). 

צילום: Shutterstock 
  • מידע על התרופה

    אופן נטילת התרופה

    עירוי תוך ורידי.

    תדירות וזמן נטילה

    טיפול ראשון: 5 ימים עוקבים.

    טיפול שני (לאחר 12 חודשים): 3 ימים עוקבים.

    טווח המינון

    טרשת נפוצה התקפית, מינון מומלץ: 12 מ"ג/יום בשני קורסים טיפוליים. הראשון: 5 ימי טיפול, השני, לאחר 12 חודשים מהראשון: 3 ימי טיפול.

    במידת הצורך, לאחר 12 חודשים לפחות, אפשרות לשני קורסים טיפוליים נוספים.

    תחילת ההשפעה

    בחלק מתופעות הלוואי ניתן לחוש כ 30-60 דקות לאחר תחילת הטיפול. ההשפעות המיטיבות של התרופה נראות כ 4-12 שבועות לאחר תחילת הטיפול.

    משך ההשפעה

    בחלק מתופעות הלוואי ניתן לחוש כ 30-60 דקות לאחר תחילת הטיפול. ההשפעות המיטיבות של התרופה נראות כ 4-12 שבועות לאחר תחילת הטיפול.

    מנה שנשכחה

    לא סביר, כיוון שהתרופה ניתנת תחת השגחה קפדנית של רופאים מקצועיים

    הפסקת התרופה

    הפסקת התרופה תעשה בהוראת הרופא, בהתאם להתקדמות הטיפול ולתופעות הלוואי.

    מינון עודף

    מינון עודף עלול להגביר את הסיכון לתופעות לוואי, כגון: חום, ירידה בלחץ הדם ואנמיה.

יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא

רופאים בתחום

שיאצו
עדי בוסקילה
4.9
( 9 חוות דעת )
"עדי מטפל נעים וקשוב הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
קראו עליי עוד
כירורגיה פלסטית
ד"ר גיל נרדיני
5.0
( 38 חוות דעת )
"ד"ר נרדיני הוא רופא בחסד עליון, פרפקציוניסט מאוד וחד עין לצד היותו בן אדם נעים הליכות וסבלני מאוד. המקצועיות לצד האנושיות שלו הפכו את החוויה לקלה יותר משמעותית."
קראו עליי עוד
נוירולוגיה
ד"ר ורד ליבנה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום. גישה נעימה ומכבדת"
קראו עליי עוד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו