מיקונאזול (Miconazole)
מיקונאזול (Miconazole)
מידע נוסף
שמות מסחריים
מיקונאזול הינה תרופה נוגדת פטריות הנפוצה בשימוש עוד משנות ה-70. התרופה מופיעה בתכשירים לעור ולנרתיק, לטיפול בזיהומי קאנדידה של הנרתיק ובזיהומי טינאה של העור, בעיקר בכפות הרגליים ובמפשעה. בטיפול מקומי תופעות הלוואי אינן שכיחות.
אופן נטילת התרופה
קרם, ג'ל לשימוש בפה, כמוסות לנרתיק.תדירות וזמן נטילה
זיהומי עור: פעמיים ביום. זיהומי נרתיק: פעם ביום לפני השינה.טווח המינון
מבוגרים: זיהומי עור: כמות מספקת לכיסוי העור הנגוע והאזור שמסביבו. זיהומי נרתיק: פתילות - 100 מ"ג או 200 מ"ג ליום. קרם - תוכן אפליקטור אחד ליום.תחילת ההשפעה
תוך 2-7 ימים.משך ההשפעה
עד 24 שעות.תזונה
אין הגבלות.אחסון
לשמור במיכל סגור במקום קריר ויבש, הרחק מהישג ידם של ילדיםמנה שנשכחה
אין סיבה לדאגה, אך יש לקחת או למרוח את התרופה מייד כשנזכרים.הפסקת התרופה
יש להשלים את הטיפול במלואו .גם אם התסמינים נעלמו, הזיהום המקורי עשוי עדיין להיות קיים, והתסמינים עלולים לחזור אם מפסיקים את הטיפול מוקדם מדי.מינון עודף
מנה עודפת מקרית אינה צריכה להדאיג. אך אם מבחינים בתסמינים מיוחדים, או אם נלקחה מנה עודפת גדולה, יש ליידע את הרופא.הריון
למרות שמיקונאזול ניטראט במתן חיצוני ודרך הנרתיק נספג מעט מאוד לדם, מומלץ להימנע משימוש בו בשליש הראשון להריון. אף על פי כן, אם חייבים ניתן להשתמש בו. יחסית, מיקונאזול נחשבת לתרופה הבטוחה ביותר מבין התרופות נוגדות פטריות האחרות, זאת בעקבות נסיון של שנים רבות בנשים הרות מבלי שגרמה מומים או נזקים כלשהם לעובר (C)הנקה
ניתן לקחת. אין עדות לסיכון לתינוק.תינוקות וילדים
יש צורך בהפחתת המינון בהתאם לגיל ולמשקל.קשישים
אין בעיות מיוחדות.נהיגה
אין בעיות ידועות.אלכוהול
מומלץ להימנע משתיית אלכוהול בזמן נטילת תרופה זו. השילוב של אלכוהול עם תרופה זו עלול להיות מסוכן.תופעות לוואי
נדיר להיתקל בתופעות לוואי עם תכשירים לטיפול מקומי. גירוי באזור המריחה אינו שכיח. הערה: התופעות הרשומות בטבלה מתייחסות לתכשירי עור.פרטי תגובה עם תרופות אחרות
[ציסאפריד]: תיתכן ירידה בפירוק התרופה על ידי מיקונאזול, ועלייה בריכוזו בדם. עלולות להופיע תופעות של רעילות לבבית ושינויים ברישום החשמלי של הלב. אין לתת את שתי התרופות הללו יחד. [אמפוטריצין B]: עלול לעכב את פעולתו נוגדת הפטריות של מיקונאזול. [ציקלוספורין, פניטואין]: ייתכן עיכוב פירוקם, עלייה בריכוזיהם בדם ובתופעות הלוואי. [נוגדי קרישה]: ייתכן חיזוק ההשפעה על קרישת הדם וסכנה לדימומים.השפעת שימוש ממושך
לא צפויות בעיות.השפעות
השפעה / תופעה | תדירות | דווח לרופא | הפסק תרופה | לחדר מיון |
---|---|---|---|---|
צריבה |
|
|||
גירוי |
|
|||
פריחה |
|
נמצא כמרכיב בתרופות הבאות
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
שאלות ותשובות
- לבני בן ה-14 מצאו עקבות דם בצואה ובדיקת הפרזיטים יצאה שלילית. עד לקבלת תור לרופא הילדים אני די לחוצה. על מה זה יכול להעיד ומה ניתן לעשות? זו הפעל השלישית בחודשיים שזה קורה לו.
- אני בת 44. עקב מצב נפשי רעוע הכולל לחץ, מצבי רוח, דאגנות יתר, חרדות, וחוסר יכולת להירדם, אני נוטלת ויאפקס XR במינון של 225 מ"ג מדי יום כשנה בהתייעצות עם פסיכיאטר. מצבי הנפשי השתנה לטובה, אני יותר רגועה, רואה את החיים בפרופורציות, ופחות לחוצה וחרדתית. לפני שנה, כשהתחלתי לקחת את הויאפקס התחלתי ליטול גם כדורים לשינה (בהתייעצות עם הפסיכיאטר) על מנת להפיג את נדודי השינה. אני נוטלת לפני השינה סטילנוקס מידי יום. לפני כשלושה חודשים פוטרתי מהעבודה, ולאור עודף הזמן התחלתי ליטול סטילנוקס פעמיים בשילוב 2 כדורי ואבן, בצהריים לשינה, ולפני השינה בלילה. הכדורים מרגיעים אותי מאוד ומביאים אותי לשלווה. כעת אני מעוניינת להפסיק לקחת ואבן וסטילנוקס לפחות בצהריים, היות שבעוד כמה ימים אני מתחילה לעבוד, ואני מרגישה תלות בכדורים, ואני יודעת שבלעדיהם אני לא רגועה, הגוף ממש דורש אותם. ידוע לי שתרופות מסוג ואבן וסטילנוקס ממכרות ויוצרות תלות, ולכן אני מבקשת לדעת כיצד אוכל להפחית את המינון עד להפסקתו, על מנת שלא תהיה לתרופות השפעה לרעה בעבודה וכדי שלא יפגעו לי בזיכרון. אני מרגישה שהזיכרון שלי התערער עקב התרופות.
- אבקש עזרתכם: רוצה לשאול על התרופה ארימידקס ותופעות הלוואי שלה.
- ברצוני לקבל הסבר לתשובת בדיקת MRI שעבר בני, בן 28, בברך ימין: בצמוד לרצועה הצולבת האחורית נראית מסה של רקמה רכה בממדים 35x13x16 מ"מ. המסה בעלת סיגנל מוארך, לא הומוגנית עם האדרה בגדוליניום. מוקד של כונדרומלציה, פטלה סחוסית באורך 15 ס"מ בפסט הלטרלי. בסיכום: תהליך תופס מקום תוך-פרקי צמוד ל- PCL. אבחנה מבדלת בין סוגים שונים של תהליכים מזנכימלית - GCT באה בחשבון. דרושה אבחנה היסטולוגית.
- ב-10 השנים האחרונות אני מתמודדת עם בולימיה, ובנוסף עם OCD, חרדה ודיכאון. לאחרונה המצב הדכאוני החמיר, ואני גם לא ישנה יותר משלוש או ארבע שעות ביום. איזו תרופה ממשפחת SSRI או ממשפחה אחרת יעילה למצבים שציינתי ולא תגרום להפרעות בשינה? האם הבנתי נכון שעם פלובוקסאמין, שהיא אחת התרופות המועדפות לבעיות כמו שלי, יש בעיה מהבחינה הזאת? להלן רשימה של תרופות שידוע לי עליהן. imipramine (Tofranil) desipramine (Norpramin) fluoxetine (Prozac) sertraline (Zoloft) paroxetine (Paxil) naltrexone naloxone איזו תרופה ממשפחת SSRI או ממשפחה אחרת יעילה למצבים שציינתי ולא תגרום להפרעות בשינה? האם הבנתי נכון שעם פלובוקסאמין, שהיא אחת התרופות המועדפות לבעיות כמו שלי, יש בעיה מהבחינה הזאת? קיבלתי מרשם ללוסטראל ולפבוקסיל, והבחירה ביניהן נותרה בידי. מה מהם עדיף עבורי? אילו נקודות חשובות יש בהשוואה ביניהם?
- אני בת 35, לאחר 2 לידות תקינות. עברתי הפלה יזומה (שאיבה) בשבוע ה-6. הדימום היה קל ופסק לאחר 10 ימים. שלושה שבועות לאחר מכן נבדקתי אצל רופא הנשים אצלו אני מטופלת, אך הבדיקה הייתה ידנית בלבד. לדברי הרופא, הרחם מכווץ והבדיקה מעידה על מצב תקין. לשאלתי מדוע אינו מבצע בדיקה מקיפה עם אולטרסאונד, ענה ש"הבדיקה הידנית מספיקה וסביר להניח שיימצאו קרישי דם, שסתם ילחיצו, כך שאין צורך". אני מאוד מוטרדת שמא ישנם עדיין שרידי הריון שניתן היה לראותם בבדיקת אולטרסאונד. האם די בבדיקה ידנית כדי לדעת שאכן ההריון נפל? האם לחזור לרופא ולהתעקש על בדיקת אולטרסאונד מקיפה? האם העובדה שייתכן שנותרו שרידי הריון תשפיע על נסיון כניסה להריון כבר בווסת הבאה?
- אנו הורים לילד בן שנתיים ושמונה חודשים (בן יחיד). לבננו בעיות שינה, יש לו קשיים בהירדמות והשינה קלה ביותר, כך שהוא מתעורר כמה פעמים בלילה. בעיות אלו התעוררו בגיל 4 חודשים, ומאז אין לילה של שינה רצופה. כשפנינו לרופאים כגון נוירולוג ורופאת ילדים נאמר לנו שהילד בריא אך מפונק, וצריך להתעקש איתו על כך שיישן. ניסינו את הדרך הזו, אך הילד בוכה בכי מר אפילו אם זה 4-5 שעות, אם כשהוא לבד ואם כשאחד מאיתנו נמצא איתו. כיום אנו אובדי עצות ואיננו יודעים מה אנו אמורים לעשות.
- אני בן 32 ויש לי בעיה מזה כשנה. בהתחלה זה היה לעיתים רחוקות, אולם בתקופה האחרונה אני מרגיש כמעט כל שעה לחץ דחוף להשתין, ועם זה יש לי כאבים באשכים ותחושה של אי נעימות בבטן. בכל הבדיקות הקליניות שעשיתי לא מצאו שום דבר והכל תקין. מה שנראה זו בעיה של חרדה / מתח / לחץ. אני לא אדם דכאוני בדרך כלל, אולי לעיתים קצת מבואס. אשמח להצעות ורעיונות.
- אני גבר בן 28 שסובל מבעיות בבטן מעל לשנתיים. הבעיות באות לידי ביטוי בשלשולים על בסיס יומי, כאבי בטן, גזים, חוסר תיאבון ולפעמים דימום מפי הטבעת (נבדק - זה לא טחורים). במהלך החצי שנה החולפת אני בקשר קבוע עם קופת חולים שכרגע רק שלחה אותי לבדיקות הדם הרגילות (סוכר, כולסטרול, ספירת דם ...) ובדיקת צואה, והופניתי לגסטרואנטרולוג (אני עדין מחכה לתור). רציתי לשאול אילו עוד סוגי בדיקות אפשר לבקש או סוג של אבחנה ראשונית מכיוון שאני לא מקבל תשובות אלו מקופת החולים.
- עשיתי בדיקת הריון: בדיקת דם - HCG-B Qualitative (B)