טרבינאפין (למיסיל) (Terbinafine)
מידע נוסף
שמות מסחריים
טרבינאפין (למיסיל) היא תרופה המשמשת לטיפול בזיהומים בעור ובציפורניים, הנגרמים על-ידי סוגים מסוימים של פטריות.
ניתן לתת את התרופה דרך הפה או למרוח מקומית כאשר התכשירים למריחה ניתנים לרכישה ללא מרשם רופא.
מתן דרך הפה של טרבינאפין (למיסיל) נחשב יעיל במיוחד לטיפול בפטרת בציפורניים תודות ליכולת של התרופה להתרכז באזור זה.
שיעורי ההחלמה מפטרת בציפורניים עם טרבינאפין (למיסיל) נחשבים גבוהים יחסית בהשוואה לתרופות אחרות נגד פטרת.
ההשפעה הקלינית המירבית בטיפול בפטרת נראית רק לאחר מספר שבועות ולעיתים אף חודשים של טיפול ועל כן חשוב להתמיד בטיפול. במקרה של פטרת בציפורניים, ייתכן ויהיה צורך לחכות עד לצמיחתן של ציפורניים בריאות לאחר סיום הטיפול.
במריחה, אם לא חל שיפור במצב תוך שבוע- יש לפנות לרופא. בדרך כלל הטבה ראשונית נראית לאחר מספר ימים. יש להמשיך בהתאם להמלצה הטיפולית גם בשיפור במצב, ולהימנע ממגע הקרם עם העיניים, האף, הפה או רקמות ריריות אחרות. במידה והיה מגע- יש לשטוף היטב עם מים.
הזיהום עלול להיות מידבק, ועל כן יש להקפיד על מגבת אישית וכדי למנוע זיהום חוזר, יש לכבס אותה בתכיפות. בנוסף, יש לשמור על יובש באיזור (לחות מעודדת את צמיחת הפטריות), כמו גם להימנע מלגרד את האזור כיוון שהדבר עלול להזיק ולהאט את קצב ההחלמה או לגרום להתפשטות הזיהום.
צילום: Shutterstock
מידע
אופן נטילת התרופה
טבליות, קרם, תרסיס.תדירות וזמן נטילה
טבליות: פעם ביום. קרם: למרוח פעם או פעמיים ביום. קרם לשימוש חד פעמי- חצי מהכמות לכל כף רגל, פעם אחת בלבד.
טווח המינון
טבליות: 250 מ"ג ליום. קרם: כמות מספקת לכיסוי העור או הציפורן הנגועים והאזור שמסביב.תחילת ההשפעה
השפעה קלינית נראית רק לאחר שבועות עד חודשים ספורים מתחילת הטיפול.משך ההשפעה
עד ל 3 חודשים.תזונה
במקרה של חוסר נוחות בבטן ניתן ליטול את התרופה עם הארוחה.אחסון
מתחת ל-25 מעלות צלזיוס.
מנה שנשכחה
יש לקחת מייד כשנזכרים. אם קרב הזמן לנטילת המנה הבאה, קח את המנה הבאה כרגיל. אין לקחת מנה כפולה.הפסקת התרופה
אין להפסיק את התרופה בלי להיוועץ ברופא, התסמינים עלולים לחזור.מינון עודף
ההשפעה של מנה עודפת גדולה אינה ידועה. יש ליידע את הרופא. דווח על נטילת מנות גבוהות (עד 5 גרם ליום) ללא תופעות לוואי רציניות (הקאות בחילות, כאבי ראש, סחרחורת, פריחה בעור).אזהרות
הריון
יש להתייעץ עם הרופא לפני השימוש. המידע עבור חלק התכשירים- מוגבל.
הנקה
התרופה עוברת לחלב אם ועלולה להשפיע על התינוק. אין להשתמש.תינוקות וילדים
לא מומלץ בילדים מתחת לגיל 12, אלא בהמלצה רפואית. למיסיל once אינו מיועד לשימוש מתחת לגיל 15 שנים.קשישים
סבירות גבוהה יותר לתופעות לוואי. ייתכן שיהיה צורך בהפחתת המינון.נהיגה
טיפול חיצוני- אין השפעה. בטיפול בטבליות- במקרה של סחרחורת, יש להימנע מנהיגה.אלכוהול
לא צפויות בעיות מיוחדות.דווח לרופא במקרה של
- מחלת כליה
- מחלת כבד
- ספירת דם נמוכה
- תגובה אלרגית לתרופה זו
- הריון
- הנקה
תופעות לוואי
תופעות לוואי
תופעות הלוואי יכולות לכלול פריחה וגירוי בעור. גרד. במקרה כזה יש ליידע על כך את הרופא. תופעות לוואי נוספות כוללות: בחילה והקאה, כאבי בטן, עייפות, כאבי ראש וסחרחורת.
יש להפסיק את הטיפול ולפנות מיידית לרופא במקרים של: קשיי נשימה ובליעה, התנפחות של הפנים, השפתיים, הלשון או הגרון, גרד חמור בעור בליווי אדמומיות או שלפוחיות מורמות- מצבים העשויים להעיד על תגובה אלרגית.
בשימוש חיצוני, באופן לא שכיח, ייתכנו יובש בעור, גירוי בעור, תחושת צריבה באזורים המטופלים. מדובר בתופעות לוואי מתונות וחולפות במהירה בדרך כלל.
פרטי תגובה עם תרופות אחרות
בשימוש חיצוני: אין למרוח תכשירים רפואיים נוספים על האזור המטופל.
ריפאמפין: מגביר את פינוי טרבינאפין, ולכן פוגע ביעילות הטיפול.
סימטידין: מקטין את פינוי טרבינאפין מהגוף, ולכן מעלה את רמות התרופה בדם. יש לבדוק חולים אשר מקבלים תאופילין, אמינופילין או ציקלוספורין, לתגובה מוגברת או חלשה יותר של תרופות אלו יחד עם טרבינאפין.
השפעת שימוש ממושך
לא צפויות בעיות. מומלץ לבצע בדיקות לתפקוד הכבד.לטיפול ב
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
שאלות ותשובות
- בעקבות צילום ריאות (עקב חשד לדלקת ריאות) נראה (ע"פ רופא הילדים ולא ע"פ רופא הרנטגן) כאילו בלוטת התימוס מוגדלת. האם ישנן סיבות לגידול בבלוטה, האם הן קשורות לדלקת ריאות והאם צריך לבצע בדיקות נוספות ? אני חייב לציין שכנראה אין דלקת ריאות
- אני סובל מפחד קל מחושך מגיל צעיר. עד היום לא טיפלתי בבעיה. לאחרונה עברתי מקום עבודה ואני בתפקיד מאוד תובעני (סמנכ"ל בחברה גדולה). בחודשים האחרונים נוכחתי שאותם פחד וחרדה מתחילים להופיע גם במצבים אחרים שקשורים למקומות סגורים. לפני כחודש וחצי נסענו לטיול בספרד ובשלושה הימים האחרונים נכנסתי לחרדה נוראית. כשחזרתי לארץ התחלתי בטיפול פסיכולוגי כאשר המצב אובחן כדיכאון קל וחרדה. רופא המשפחה המליץ על פקסט 20 מ"ג. לקחתי בתחילה שני חצאי כדור בהפרש של 12 שעות ובאותו זמן הייתי בתוך הפניקה ולא ברור לי מה זה עושה לי. אחרי יומיים לקחתי בערב כדור שלם. בבוקר כשקמתי מהמיטה הייתה לי פתאום הרגשה נוראית שאני הולך למות, התמוטתי ונשכבתי על הרצפה. חזרתי מייד לרופא המשפחה והוא אמר להפסיק את התרופה. מאז עבר חודש. אני איכשהו מתפקד אבל מצבי לא טוב - שינה גרועה, חשש מתמיד ומועקה. שאלות: 1. האם אותה התממוטטות יכולה להיות קשורה לתרופה? 2. האם כדאי לנסות שוב לקחת את התרופה? 3. המלצות נוספות!
- עברתי הריון חוץ-רחמי. קיבלתי זריקת מתותרקסאט לפני 19 ימים. בדיקת הבטא האחרונה עומדת על 10. האם האיסור לקיים יחסי מין תקף עד שהתוצאה תהיה אפס ממש? נאמר לנו שצריך להימנע מכניסה להריון במשך חודשיים לאחר הטיפול. האם הכוונה היא לחודשיים ממתן הזריקה, או חודשיים מהתאפסות ערכי הבטא?
- האם יש סכנה כלשהי בנטילת כדורי טרבינאפין (לאמיזיל) ? האם ניתן לקחת את הקרם במקום את הכדורים, והאם יש לו אותה השפעה ?
- אני בת 41. אבקש לדעת מהו ההבדל בין התרופה אומפרדקס הנמכרת רק באישור רפואי, ואומפרדקס Z, אותה ניתן לרכוש בבתי המרקחת ללא אישור רופא. מהשוואה קצרה שערכתי בעלונים המצורפים לשתי התרופות, החומר הפעיל, 20 מ"ג של אומפראזול, זהה בשתיהן, ובכל זאת, לאחת נדרש מרשם רופא ולשניה לא.
- בבדיקה רקטלית ווגינלית נתגלה אצלי חיידק MORGANELLA MORGANII. אני בשבוע 36 להריוני. מהו החיידק הזה ? האם יש סכנה לעובר ?
- לחברי יש קונדילומה, הוא טיפל אצל רופא עור בצריבה בחנקן. היבלות הופיעו לפני כ- 4 חודשים. אני הייתי אצל גינקולוג לפני כחודשיים לבדיקה שיגרתית, האם אני צריכה לקבוע תור נוסף כעת על מנת לאבחן האם נדבקתי במחלה? (קיימנו יחסי מין לאורך כל התקופה פרט לתקופת הטיפול).
- אני בן 72. בידי הימנית ובציפורניים, וכן בציפורני אצבעות הרגליים, יש לי פטרת. רופא עור התלבט אם להמליץ על שימוש בתרופה טרבינאפין מאחר שבגופי נותרה כליה אחת לאחר שהשנייה הוסרה עקב גידול ממאיר. עם זאת, בדיקות הדם האחרונות נמצאה רמת קראטינין של 1.2 ואי
- מה זה ציור אינטרסטיציאלי בריאות? ומה זה אומר אם זה מוגבר? מה זה בועות תת-פלאורליות ומה זה אומר שהודגמו שינויים פיברוטיים תת-פלאורליים?
- אני בהריון בשבוע החמישי + 5 ימים. ההריון ספונטאני ורצוי. מאז שנודע לי שאני בהריון קיימתי פעם אחת יחסי מין, ולאחר מכן ביצעתי בדיקת שתן - ובתרבית נתגלה החיידק אי. קולי, ולשם כך אני נוטלת צפורל 500 מ"ג 3 פעמים ביום למשך שבוע, והיום הוא היום החמישי של הטיפול. היום בבוקר אני ובעלי לא יכולנו להתאפק, אמנם לא קיימנו יחסי מין מלאים, אך הוא החדיר לי אצבע לנרתיק כדי שאגמור. האם יכול להיגרם מכך נזק לעובר, הן מבחינת הפעולה המכנית והן מבחינת החרפת הזיהום? חשוב לציין שמלבד השתנה תכופה, אני לא חווה סימפטומים של צריבה בדרכי השתן, אין הפרשות מיוחדות, למעט כאבי בטן, שהבנתי שהם נורמליים בתחילת הריון.