פורום פסיכותרפיה - עמוד 7
הדרך של רונית תעסוקה: 2023-2024 ועד היום ספקית משרד הבטחון ומרכז חוסן עד היום ומתנדבת בתחילת המלחמה עם מתחם מפונים. 2014-2024 ועד היום עצמאית, בעלת מרכז לפסיכותרפיה אינטגרטיבית וטיפול בחרדה טראומה וטראומה מורכבת התמכרויות וחולי כרוני. 2003-2015 - עובדת סוציאלית במרכז הרפואי ע"ש א. וולפסון, תפקידים: מרכזת אלימות במשפחה ותקיפות מיניות, וועדות להפסקת הריון, מרפאת סוכרת נעורים ומבוגרים, מרפאה בריאטרית- כולל העברת סדנאות תמיכה בתוך ומחוץ לביה"ח למבוגרים וילדים וטיפול בהפרעות אכילה. טיפול נמרץ ילדים. בעבר: התפתחות הילד, מחלקה פנימית, מחלקת נשים ואם ועובר ומרפאת מג"ן (מטבולית גנטית נוירולוגית - ילדים), וכן כחלק מדרישת התפקיד פעילה בכוננויות בהם עובדת במרכז לנפגעות תקיפה מינית של ביה"ח, ילדים בסיכון, טראומות, אירועים רבי נפגעים, אבל פתאומי ועוד. 2013 - קבלת תעודת הכרה משרד הבריאות ועדה לאלימות במשפחה. מחקר בתחום המצב הנפשי של חולי סוכרת. 2010-2023 ועד היום- מלמדת NLP CBT MINDFULNESS ודימיון מודרך 2012-2023 ועד היום קליניקה פרטית- טיפול בעיקר בהפרעות אלמ״ב חרדות וטראומות. 2010-2011 - מדריכה סטודנטים לעבודה סוציאלית מכללת תל-חי. 2008-2010 – מדריכה סטודנטים לעבודה סוציאלית אוניברסיטה ת"א 2002-2003 – עובדת סוציאלית במרכז הרפואי סוראסקי מחלקה פנימית 2001-2002 עובדת סוציאלית בשירות למען הילד, איחוד משפחות פליטים, Brent Children Social Services, Wembley, London, England 2000-2001 עובדת סוציאלית במרכז הרפואי ע"ש א. וולפסון מחלקות: פנימית, א.א.ג, אורולוגיה, עיניים, סוכרת, וכן כחלק מהתפקיד פעילה בכוננויות בהם עובדת במרכז לנפגעות תקיפה מינית של ביה"ח, אלימות במשפחה, ילדים בסיכון, טראומות, אבל פתאומי ועוד.
לחץ נפשי ענת 21/05/2015 | 11:51שלום רב.יש לי בעיה שלפעמים,לא כל הזמן,אני מבינה דברים לא נכון,בין עם זה בדברים אישיים,או במקום העבודה,ואז אני נכנסת ללחץ נפשי,בנוסף אני גם חושבת אובססיבית,רציתי לדעת מה אני יכולה לעשות באותו רגע שהלחץ מתחיל איך אני מתגברת על לחץ נפשי,ומחשבות אובססיביות.בלי טיפול פסיכיאטרי,תודה וחג שמח.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לחץ נפשי ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 24/05/2015 | 07:44לענת שלום אני מברך אותך על כך שאת מתגברת על הקשיים שלך ללא טיפול פסיכיאטרי. אם את רוצה לשכלל את יכולותיך להתמודד עם לחצים או אפילו להימנע מלהיכנס ללחץ אני ממליץ שתתענייני בגישה התנהגותית קוגניטיבית (פרטים רבים באתר שלמרפאת היבטים או בערוץ סרטוני ביוטיוב של מרפאת היבטים) או לשקול אפשרות של לקיחת קורס בשיטת ה- MBSR . יש סרטון אודות השיטה הזאת בפייסבוק של מרפאת היבטים בהצלחההוסף תגובה
התנדבות אילנה 19/05/2015 | 19:14שלום רב.לפני שבוע התחלתי להתנדב למען קשישים אחרי ששנה אני בלי מסגרת ועבודה.השבוע היה מצויין.אבל מצד שני הרגשתי מעמסה כי אני גם פעם ראשונה מתנדבת,וגם שנה אני בלי מסגרת ועבודה.עברתי חיים לא קלים בשנים האחרונות,ואני שמחתי שקיבלו אותי.אבל בגלל שאני לא רגילה הרגשתי מעמסה וכמעט נכנעתי.הלכתי למנהל בבכי ואמרתי לו שאני רוצה לעזוב והוא אמר לי בכעס שאני עושה טעות בגלל שהוא טוען שאני עובדת מצויינתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
המשך התנדבותאילנה 19/05/2015 | 19:35למרות זאת המנהל התפשר איתי שאני כן אמשיך בהתנדבות,ואני ממשיכה כרגיל.אבל רציתי לומר שאני מרגישה שבגלל שבכיתי ואמרתי לו בהתחלה שאני רוצה לעזוב,למרות שאני ממשיכה אני מרגישה שעשיתי שם רע לעצמי,שעשיתי טעות,למרות שזה רק התנדבות,רציתי לשאול מה אני עושה אם התחושות הרעות,ומה ההבדל בין עובד למתנדב?אשמח לתשובה,חג שמח.הוסף תגובה
תשובת מומחה התנדבות ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 19/05/2015 | 19:51ניכר במה שכתבת נטיה לחשוב בשחור לבן וקצת נטיה לראות אסונות איכן שאין אסונות הייתי מציע לך להתעניין בגישה פסיכולוגית הנקרית טיול התנהגותי קוגניטיבי את יכולה להכנס לאתר של מרפאת היבטים ולצפות במיני הרתאות בערוץ יוטוב של היבטים גם לקרוא ספר "בוחרים להרגיש טוב" יכול לעזור בינתיים חשבי שהחיים זורמים והאערוע הוא רחוק מלהיות כל כך משמעותיהוסף תגובה
תודה רבה ד"ר מרצ'בסקיאילנה 19/05/2015 | 20:03על העזרה המהירה,ומאחלת לך חג שבועות שמח.הוסף תגובה
פלוטין וסחרחורת אלי 18/05/2015 | 12:59לד"ר שלום רב אני מקבל למיקטאל במינון 200 ( בבוקר 100 ובערב 100) ומקבל פלוטין במינון 40 ( בבוקר 20 ובערב 20) זה חודשיים וחצי . אולם לאחרונה התחלתי להרגיש בסחרחורת . האם זו סימן שהתרופה התחילה לעבוד ? האם זו תופעת לוואי של התרופה ( הפלוטין)ותחלוף עם הזמן ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פלוטין וסחרחורת ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 18/05/2015 | 15:19תופעות לוואי יכולות לקרות. סחרחורת איננה תופעה כל כך שכיחה של פלוטין. אני מציע שבמידה שזה יימשך תלכי לרופא המשפחה שידריך אותך האם יש צורך בבדיקה של רופא אף אוזן גרון או אורטופד (ע"ש צווארי).הוסף תגובה
כבר אין לי כח עצובה 14/05/2015 | 14:04דוקטור שלום. אני נמצאת במצב מייאש לחלוטין. אני סובלת מחרדות ודכאונות, ושום תרופה לא מתאימה לי. הפסיכיאטרית שלי המליצה על ערכה גנטית להתאמת תרופות בשם נוירופרמגן. לפי מה שהיא אומרת הערכה תתאים לי תרופה בדיוק ותאפשר לי לחוש הקלה במהירות. האם תוכל להסביר קצת על הערכה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כבר אין לי כח ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 18/05/2015 | 15:18זה שנים רבות שהפסיכיאטריה בפרט והרפואה בכלל אוסף מידע אודות הקשר בין גנים לבין תגובה לתרופות. יש תקווה של "רפואה מותאמת אישית". דהיינו התאמה של תרופות על פי מבנה גנטי. התחום הזה נקרא פרמהקוגנטיקה ויש בו תקווה למתן טיפולים מתאימים יותר. זה באופן כללי. מה זה אומר למקרה שלך אינני יודע, אינני מומחה בתחום חשוב זההוסף תגובה
חרדות שחזרו אלי 13/05/2015 | 14:34שלום, אני מטופלת בציפרלקס 10 מג מעל 5 שנים עקב התקפי פאניקה.הרגשתי מצויין במהלך השנים מלבד פעם או פעמיים של נפילות עקב מחלות קלות . אני מאוד היפוכונדרית ולכן כל שינוי בריאותי מורגש בנפש. אני הייתי חודש עם נזלת , ליחה ושיועלים ורופאת משפחה נתנה לי אנטיביאטיקה זינט,(ברוכיטיס שלא טופל) תחילה פחדתי תופאות לווי מאנטיביאטיקה הזאת שמעולם לא לקחתי, לאחר מכן פחדתי שחליתי במחלה נוראית כמו מחלת ריאות סופנית (למרות שאיני מעשנת) או משחפת (למרות שכולם הסבירו לי ששיעול עם ליחה ירוקה ונזלת אינם תסמינים של שחפת), בקיצור אני עם חרדות קשות , חוסן תאבון וקשי שינה. איך אני יוצאת מזה? בבית יש לי 3 ילדים ובעלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדות שחזרו ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 13/05/2015 | 15:55זאת לא תופעה נדירה שמצבי חרדה חוזרים למרות טיפול תרופתי, במיוחד כאשר הטיפול נמשך כמה שנים. מה שעליך לעשות זה פשוט, תגשי לטיפול. הטיפול יכול לכלול שיחות בגישה קוגניטיבית התנהגותית וגם שינוי הטיפול התרופתי או העלאת המינון, בתאום עם רופא פסיכיאטר מטפל. בהצלחההוסף תגובה
סיפור העצוב על אבא שלי ובקשה לעזרה יוליה ז׳וק 10/05/2015 | 11:51שלום, לאבא שלי היה מיקרו אירועה מוחי. עשו לו סיוטי מוח ולא מצאו שום דבר. רק ב-MRI מצאו משהו ורופאת המשפחה שלחה אותו לבית חולים סורוקה כי זה קרוב למקום המגורים. אבל קודם לכן היה לו קרע ברשתית העין. עשו לו ניתוח. הניתוח הצליח ועברו חודשיים מאז. העין עדיין לא רואה טוב, כלומר הוא רואה דברים אבל לא יכול לראות אותיות ולקראו. בבית חולים סורוקה לאין ששלחה אותו רופאת המשפחה לא היה מספיק רק תשובה מ-MRI. והם עשו לו עוד בדיקות. ולא מצאו שום דבר. אבא שלי היה בבית חולים שבועיים בבדיקות. כל אותו זמן הוא קיבל אספירין כמדלל דם וציפרלקס ״למצב רוח״ כמו שאמרו האחיות וחילקו את התרופה הזאת לכל החולים במחלקה. בזמן שכיבה בבית חולים הוא קראה דברים בטלפון שלו ובדיחות. בדיחה אחת נראתה לו כזאת מצחיקה שהוא התחיל להיחנק מצחוק ואיבד הקרה. כאשר התעורר הוא היה על הרציפה (כלומר נפל), בשלול דם של עצמו והשפה התחתונה שלו נקרעה. הוא קם על הרגליים והלך לבקש עזרה. בסוף עזרו. אבל זה שהוא חסר הקרה לא ידועה כמה זמן והמוח שלו לא קיבל כל אותו זמן חמצן יכול להיות שהשפיע עליו. את השפתו לא תפרו כי פחדו יתחיל לרדת לו דם בגלל האספרין. את האספרין הפסיקו אחר-כך. כעבור כמה זמן אמא שלי (אישתו) לקחה אותו מבית החולים למרות שהוא עוד לא סיים את שהיתו בבית החולים ו״טיפול״ בציפרלקס. שפתו נרפאה לו אבל נשארה צלקת. בבית התחיל לו דיכאון נוראי כי אין לו תאבון לאוכל. הוא מכניס את האוכל בכוח לעצמו. לא מעניין אותו שום דבר ואף אחד כולל הילדים והנדחים שלו. הוא נהיה חלש מאוד. שותה המון מים. תמיד חם לו ולא מרגיש לא קור, לא עייפות. יושן בכושי 3 שעות בלילה ואולי קצת בצהריים. הוא לא מצליח לעשות שום דבר בבית. כי המוטוריקה שלו ניפגעה. יש לו גם טיקים (התקוצויות רנדומליות של הרגליים), הוא מרגיש חלקי את היד והרגל שמואל. כאשר הוא יושן ותלוי על איזה צד אז אותו הצד הוא בכושי מרגיש בבוקר. אם הוא יושן על הגב, אז הגב הוא מרגיש בכושי בבוקר. הוא לא יכול לשבת במקום. הוא צריך כל היום ללכת וכמו שאמרתי לא מרגיש עייפות. חוץ מכל זה עכשיו יש אותם סימפטומים בעין השניה שהיתה בריאה לו כמו בעין עם הניתוח ומה שהיה לו לפני הניתוח. כלומר הוא עכשיו רואה כתם ענק לפניו וגם כל מיני בועות קהות. הוא כל כך התייש מכל המצב הזה שלו ולא מאמין ברפואה ובעצמו, מפחד להתעוור שכל פעם באה לו להתאבד. אנחנו פשוט שומרים עכשיו עליו ולא נותנים לו לעשות זאת וגם יחד עם זאת משנעים אותו ללכת לכל מיני רופאים. אנחנו כבר לא יודעם מה לעשות. היאם כל הבעיות שתיארתי ניתנות לריפוי? ולאיזה? אבא שלי אגב בן 57.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סיפור עצוב על אבא שלי ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 13/05/2015 | 15:53תודה ששתפת את הפורום. אין לי יותר מדי מה לייעץ לכם, פרט לכך שתלכו לרופא נוירולוג (לא פסיכיאטר, אלא נוירולוג) ונסו לקבל ממנו הכוונה על מה צריך לעשות. כדאי ללכת לרופא יועץ פרטי ולקבל את מלוא תשומת הלב שמגיעה לו לאותו הביקור הכינו מראש כל תעוד רפואי שיש לכם עליו. הנוירולוג יוכל לכוון אתכם לכיוון הטיפולי הנכון. שיהיה בריאהוסף תגובה
חזרה לשמחת חיים איילת 07/05/2015 | 13:41שלום,ןחג שמח.עברתי משבר לא קל בשנה האחרונה בגלל תאונת דרכים של חבר קרוב כרגע הוא בשיקום ומרגיש יותר טוב,אבל אני מרגישה שאיבדתי את שמחת החיים שלי.אני בדרך כלל הייתי בחורה שמחה והכל ואני רוצה לחזור לזה,רציתי לדעת איך לחזור לעצמי ולמי אני יכולה לפנות שיעזור לי חוץ מפסיכיאטר.תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שמחת חיים ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 08/05/2015 | 08:10תודה על פנייתך לפורום. אני מברך אותך על רצונך העז לא לוותר על שמחת החיים. המשיכי לא לוותר. מבחינה מקצועית יש מגוון של אפשרויות שיכולות לעזור לך להגשים את המטרה הזאת. באופן כללי יש שני משתנים שמשפיעים עליך: משתנים שמורידים שמחת חיים, כמו למשל חשיבה שלילית או הפחתת הפעילות וגורמים שמעלים את שמחת החיים, דהיינו הגברת הגישה האופטימית, ריבוי פעילויות חיוביות, פעילות גופנית, אהבה וכדומה. את יכולה לתקוף את הבעיה משני הכיוונים, או להחליט לעשות דברים מהנים בכח בהתחלה. במסגרת זאת קורס של מדיטציה וקשיבות יכול מאוד להועיל. או לגשת לטיפול פסיכולוגי להבין מהם הגורמים שמפחיתים את שמחת החיים. במקרה כזה למעשה כל טיפול פסיכותרפי יכול לעזור לך: טיפול התנהגותי קוגניטיבי, טיפול דינאמי קצר מועד, טיפול בין אישי או אחרים. לסיכום, הרבי בלעשות דברים (ושקלי ללמוד מדיטציה וקשיבות) וגשי לשיחות טיפוליות, לא כך חשוב באיזה שיטה. יש טיפולים כאלה גם בקופות החולים, גם בשירות הציבורי וגם במגזר הפרטי. וודאי מראש שהמטפל/ת שתבחרי עובד בשיטות יעילות ולא יגרור אותך לטיפול ארוך מועד יקר וחסר תועלת.הוסף תגובה
תודה רבהאיילת 09/05/2015 | 13:17על תמיכתך,שבת שלום.הוסף תגובה
דיכאון עקב חוסר תעסוקה נילי 03/05/2015 | 11:19שלום רב.לפני כמה חודשים עזבתי את עבודתי עקב פיטורין,אני מחפשת עבודה ועד עכשיו לא מצאתי וזה הכניס אותי לדיכאון,חוץ מלשבת באינטרנט או רואה טלוויזיה אין לי שום תעסוקה וזה מייאש אותי אני מאוד אודה לך עם תוכל לתת לי טיפ ולעזור לי בהרגשה הדיכאונית וחוסר תעסוקתי אני מאוד אודה לך על העזרה תודה רבה לך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
המשךנילי 03/05/2015 | 11:24למרות הייאוש והדיכאון אני עדיין ממשיכה לחפש,אבל שוב אני רוצה תעסוקה לצאת כמה שעות מהבית פשוט אין לי בשביל מה לקום בבוקר.שוב תודה על העזרה ויום טוב.הוסף תגובה
תשובת מומחה דיכאון עקב חוסר תעסוקה ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 03/05/2015 | 13:51לנילי שלום. את מסבירה היטב מה הבעיה, לא כל כך ברור מה את שואלת או מבקשת מהפורוםהוסף תגובה
תשובהנילי 03/05/2015 | 14:00רציתי שאולי תיתן לי טיפ או עצה איך להתגבר על התחושה הדיכאונית שאני מרגישה עקב הדיכאון מחוסר תעסוקה,איזה כלים אפשר להתמודד שיש תחושת אי נוחות בגוף.מקווה שהסברתי את עצמי בסדר,ותודה רבה לך על תמיכתך.יום נעים.הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 03/05/2015 | 15:34הטיפ הכי טוב שאוכל לתת לך, זה לראות דברים בפרופורציה, להעסיק את עצמך כמה שאת יכולה בפעילות מהנה (גם אם לא כרוכה בעלויות, כמו פעילות גופנית) ובעיקר להמשיך לראות את כל הדברים הטובים שיש לך בחיים לצד הבעיה התעסוקתית ומבלי לזלזל בה.הוסף תגובה
תודה רבהנילי 03/05/2015 | 15:55לך על התמיכה והעצה הקלת עלי שיהיה לך שבוע טוב.הוסף תגובה
דיכאון בשעות הערב שלי 27/04/2015 | 13:35שלום לך ד"ר מרצ'בסקי שמי שלי והייתי שמחה מאוד ומבקשת עם תוכל לעזור לי בעקבות משהו שמפריע לי,וזה דיכאון בערב.בשאר היום אני מתפקדת,עובדת,מרגישה מצויין אבל בעיקר ברגע שמתחילה השקיעה ושעת הערב אני מתחילה להרגיש מועקה.והייתי רוצה לפתור את הבעיה הזאת.אני מאוד אודה לך על עזרתך,תודה רבה ומאחלת לך יום טוב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דיכאון בשעות הערב ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 01/05/2015 | 11:05תודה שפנית לפורום לא מוכרת לי אבחנה ספציפית שמתאפיינת ב"דיכאון בשעות הערב". במחלת הדיכאון טיפוסי יותר שהדיכאון קשה יותר בשעות הבוקר. הייתי ממליץ לך לפנות לאיש מקוצוע (לא חייב להיות פסיכיאטר) ולברר יחד איתו מה הגורמים שגורמים לרגש דיכאוני בשעות הערב. בהמשך תוכלי לפעול בהתאם להבנת הבעיה. בהצלחההוסף תגובה
חרדה חברתית אנונימית 08/04/2015 | 22:02חג שמח.אני סובלת מחרדה חברתית,עם אני רוצה לבטא את עצמי כלפי מישהו וזה מעצבן אותי קשה לי להתבטא זה נישאר אצלי בלב וזה מכניס אותי לדיכאון.מה אני עושה כדי להיפטר מזה? ולמי כדאי לפנות? תודה רבה ושוב חג שמח.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדה חברתית ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 14/04/2015 | 19:54התשובה היא קצרה - עושים טיפול CBT לבד או בעזרת מטפל. מידע נוסף בתר של מרפאת היבטים או באתר של האיגוד לטיפול קוגניטיבי התנהגותי WWW.ITACBT.CO.ILהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
חרדה, הפרעת חרדה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פסיכותרפיה בודהיסטית
-
עיסוי רפואי
-
הרפיית שרירים הדרגתית
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
סומטי

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםרפלקסולוגיה
בפורום רפלקסולוגיה ניתן להתייעץ עם גב' צילה סמל רצון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפלקסולוגיהפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...

אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
צילה סמל רצון
נוירואקטיב - טיפול נוירופידבק ללא תרופות ב-ADHD, חרדה וקשב