פורום פסיכותרפיה - עמוד 5
הדרך של רונית תעסוקה: 2023-2024 ועד היום ספקית משרד הבטחון ומרכז חוסן עד היום ומתנדבת בתחילת המלחמה עם מתחם מפונים. 2014-2024 ועד היום עצמאית, בעלת מרכז לפסיכותרפיה אינטגרטיבית וטיפול בחרדה טראומה וטראומה מורכבת התמכרויות וחולי כרוני. 2003-2015 - עובדת סוציאלית במרכז הרפואי ע"ש א. וולפסון, תפקידים: מרכזת אלימות במשפחה ותקיפות מיניות, וועדות להפסקת הריון, מרפאת סוכרת נעורים ומבוגרים, מרפאה בריאטרית- כולל העברת סדנאות תמיכה בתוך ומחוץ לביה"ח למבוגרים וילדים וטיפול בהפרעות אכילה. טיפול נמרץ ילדים. בעבר: התפתחות הילד, מחלקה פנימית, מחלקת נשים ואם ועובר ומרפאת מג"ן (מטבולית גנטית נוירולוגית - ילדים), וכן כחלק מדרישת התפקיד פעילה בכוננויות בהם עובדת במרכז לנפגעות תקיפה מינית של ביה"ח, ילדים בסיכון, טראומות, אירועים רבי נפגעים, אבל פתאומי ועוד. 2013 - קבלת תעודת הכרה משרד הבריאות ועדה לאלימות במשפחה. מחקר בתחום המצב הנפשי של חולי סוכרת. 2010-2023 ועד היום- מלמדת NLP CBT MINDFULNESS ודימיון מודרך 2012-2023 ועד היום קליניקה פרטית- טיפול בעיקר בהפרעות אלמ״ב חרדות וטראומות. 2010-2011 - מדריכה סטודנטים לעבודה סוציאלית מכללת תל-חי. 2008-2010 – מדריכה סטודנטים לעבודה סוציאלית אוניברסיטה ת"א 2002-2003 – עובדת סוציאלית במרכז הרפואי סוראסקי מחלקה פנימית 2001-2002 עובדת סוציאלית בשירות למען הילד, איחוד משפחות פליטים, Brent Children Social Services, Wembley, London, England 2000-2001 עובדת סוציאלית במרכז הרפואי ע"ש א. וולפסון מחלקות: פנימית, א.א.ג, אורולוגיה, עיניים, סוכרת, וכן כחלק מהתפקיד פעילה בכוננויות בהם עובדת במרכז לנפגעות תקיפה מינית של ביה"ח, אלימות במשפחה, ילדים בסיכון, טראומות, אבל פתאומי ועוד.
אובדן של חברה טובה טל 01/08/2015 | 19:31שלום שמי טל אני בת 48,ולצערי היום בבוקר נודה לי שחברה הכי טובה של הרבה שנים ניפתרה.קשה לי לקבל את זה ולעקל את זה,ואני מרגישה חוסר רצון ללכת מחר לעבודה.משפחתי אמרה לי שאני צריכה להמשיך בשגרת החיים שלי למרות הכאב.רציתי לדעת איך מתמודדים עם אובדן אני לא מפסיקה לבכות,ובנוסף איך חוזרים לשגרה במצב כזה?תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אובדן חברה ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 02/08/2015 | 06:12אבדן מובל לעבודת אבל. זהו תהליך נורמלי שמאפשר פרידה מ"אובייקטים" אהובים. מה שמשפחתך אומרת זה נכון, אך לא לטוח הזמן הקצרצר הזה. את בהחלט יכולה להרשות לעצמך להתאבל עליה, לבכות, לשבת שבע עם המשפחה שלה וכל דבר אר שתקל עליך את תהליך האבל, גם אם תקחי יומיים חופש לא יקרה שום אסון. תהליך כזה לטווח קצר יכול להקל על הפרידה ולמנוע תופעות נוספות בעתיד. אז לכי עם הלב שלך.הוסף תגובה
תודה רבה המשךטל 02/08/2015 | 19:09שלום ד"ר מרצ'בסקי.מחר ההלוויה אני מדברת על זה בלי סוף וכבר אני מרגישה שאני רוצה לחזור לחיים נורמלים ושמחים להפסיק להתעסק בזה.מה אני עושה כדי לחזור לחיים נורמליים ולהפסיק להתעסק ולדבר עם ההורים שלי על זה?זה משגע אותי ואת ההורים שלי.אני רוצה לחזור לחיים נורמלים.תודה רבה על תמיכתך וערב טוב.הוסף תגובה
תשובת מומחה אבדל חברה ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 03/08/2015 | 05:21זה שאת רוצה לחזור לחיים הנורמלים זה הכיוון של תהליך אבל. דרך אגב אני לא בטוח שאת יצאת מהחיים הנורמלים. מוות זה חלק מהחיים - זה נורמלי למות וזה חלק מהחיים. זרמי עם הרגשות שלך לפחות עוד כמה ימים וקרוב לודאי שהן יביאו אותך לתהליך אבל בונההוסף תגובה
מאוכזבת בגלל חוסר אהבה של בן זוג סיגל 22/07/2015 | 22:14יש לי בעיה עם תעזור לי אני מאוד אודה לך.שמי סיגל ואני עברתי את גיל 30 לא נשואה נמצאת בחוסר זוגיות וזה מייאש אותי.החיים שלי בריאים,אני עובדת יש לי חברות לפני הרבה שנים עברתי שתי פרידות קשות מבני זוג.ויש לי גם חרדת נטישה,זאת הסיבה שאני מפחדת למחוייבות,אבל מצד שני אני מרגישה שקשה לי בלי אהבה.זה גם מדכא אותי.אשמח לעצתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
המשךסיגל 22/07/2015 | 22:16אשמח לקבל עזרה איך מתמודדים עם חרדת נטישה,ומה עושים עם הדיכאון הזה.תודה רבה מכל הלב.הוסף תגובה
תשובת מומחה מאוכזבת בגלל ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 23/07/2015 | 07:48לסיגל שלום, תודה שפנית לפורום. את מציגה תופעה חשובה ורחבה של מציאה ואחזקת זוגיות לאורך זמן ומשמעותה לאושר האישי. אין ספק שקשר זוגי חם, אוהב ומכיל הוא רצוי וגם בריא, על פי רוב המחקרים. יחד עם זאת, לא רצוי ולא בריא לראות בדבר מה כדבר מרכזי שאי אפשר בלעדיו. כאשר אנו רואים דברים או צרכים כדבר ש"אי אפשר בלי זה...", אז נכנסים למצב של היאחזות יתר באותו הדבר, מצמצמים את טווח הקשב שלנו לקלוט היבטים אחרים של העולם ונוטים לראות רק את ההיבטים השליליים של המציאות. בסופו של דבר אנו עלולים לתת לתופעת התסכול על כך שחסר לנו משהו משמעותי, לחלחל למעמקי הדימוי העצמי שלנו ולייחס את אי ההצלחה למשהו מרכזי בעצמנו. למה אני מאריך בכך? כי אני מבחין בפער מאד גדול בין בשתי הפניות שלך. בראשונה את מדברת על כך שהחיים שלך מלאים אבל מציינת ש"קשה לך בלי...", בשנייה את מדברת על "דיכאון,. ובכן התחלת הפתרון הוא להיצמד לגרסתך הראשונה. אי מציאת אהבה יציבה עד כה הינה תופעה מתסכלת ואפילו גורמת לתחושת קושי, אך איננה "סיבה" לדיכאון. מה מקום המצומצם מתוך הפורום הזה יכול לתת לך שתי הצעות: הראשונה הקפידי להמשיך לראות בבעיה הזאת כבעיה, אך לא כאסון. הקפידי להמשיך לראות את זה בפרופורציות הנכונות ולנהל חיים מלאים כמה שיותר, לצד קיומו של התסכול. ההעה השנייה, בדקי בעיניים אובייקטיביות ומלאות חמלה את התופעה עצמה של אי קיום הזוגיות. נסי לנתח את הגורמים האובייקטיביים הגורמים לבעיה וחפשי באדינות ובלי הלקאה עצמית, האם יש משהו לשפר בהתנהגות שלך, במראה שלך, בגישה שלך לגברים ולזוגיות. התייחסי לבעיה כאל בעיה, נתחי אותה, קבעי לעצמך יעד ובני תכנית פעולה כיצד להגיע לאותו היעד. בבואך לקבוע יעד, חשוב שתקבעי יעדים מדידים ומציאותיים. קחי בחשבון שציפיות יתר, לפעמים הופכים לבומרנג. יש ספר נפלא של אהרון בק שתורגם לעברית ואולי יכול לכוון אותך. שם הספר "אהבה אינה הכל". בהצלחה גם בגידור הנזק הרגשי שהבעיה גורמת וגם בפתרונה לגופה של האהבה.הוסף תגובה
דרכים להקלת משבר ולחץ נפשי לימור 18/07/2015 | 12:09שבת שלום ומבורך.בזמן האחרון אני סובלת מלחצים נפשיים,בעבודה וגם בחיים האישיים.בגלל הלחצים האלה נכנסתי למשבר נפשי ואני כל כך רוצה לחזור לחיים שמחים ונורמלים.שאלתי היא איזה טכניקות אני יכולה לעשות כדי להירגע.תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דרכים להקלת משבר ולחץ נפשי ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 19/07/2015 | 08:53ללימור שלום, תודה שפנית לפורום. השאלה שלך היא כללית מדי, אך אוכל לענות כך: לחץ הוא מעולם לא דבר אובייקטיבי, כל אירוע בחיים יכול להתפס על ידינו כ"לחץ" או בצורה אחרת, למשל כאתגר. מעבר לכך גם כאשר אנו תופסים אירוע כ"לחץ", אנו יכולים לווסת את תגובתנו לאותו האירוע המלחיץ על ידי סדרה של פעולות מחשבתיות ומעשיות: להמשיך לראות דברים בפרופורציות, לראות את הצד החיובי של הדברים, לתפוס פרספקטיבה של זמן, למשל מה אני אחשוב על המשבר הזה בעוד חמש שנים?, לא לעשות הכללות ולא להשליך מדברים שקוראים על דימוינו העצמי. בצד המעשי, מאד חשוב לשמור על שגרת חיים, על שגרת האכילה, פעילות גופנית ושינה, לדבר עם אנשים, להוציא את זה החוצה ולגייס משאבים סביבתיים שיכולים להקל על ההתמודדות עם האירוע. באופן כללי העקרונות של הגישה קוגניטיבית התנהגותית יכולים מאד לעזור. על כך תוכלי לקרוא בחומרים של אתר מרפאת היבטים ולצפות בסרטונים שבערוץ היוטיוב של "היבטים". כדאי גם להיכנס לאתר של פרופסור מולי להד של מרכז "משאבים" בקרית שמונה, יש גם שם מה ללמוד על הנושאהוסף תגובה
פחד מפחד טלי 08/07/2015 | 12:27אני סובלת מחרדות סביב מצב הבריאות , הכל התחיל לפני כ- 6 שנים לאחר לידה 3 בקיסרי, לחץ דם עלה ל135/85 ונאמר לי להמשיך לבדוק בבית, כמו כן אימא שלי הלחיצה אותה גם שזה נורא גבוה , חזרתי הביתה עייפה , מפוחדת וכואבת , התחלתי לבדוק ולחץ דם עלה ממדידה למדידה עד הגעתי ל 170/110 , חזרתי לבית חולים , שם הייתה העליה נוספת ל180/115 , בירורים ,בדיקות הכל תקין ואז כודרים נגד לחץ דם שעזרו אבל מצאתי את עצמי מודדת את לחץ דם 100 פעם ביום , זה היה יוכל להיות 10 פעמים בחצי שעה ובסופו של דבר עליית לחץ דם עם הכדור נגד לחץ דם, שוב עליית מינון ואז לאחר 4 שעות במדידה לחץ דם היה תקין 120/80 אבל הדופק היה 164, ישר חרדה נוראית, חשבתי שאני הולכת לקבל התקף לב , כאשר הגעתי לבית חולים ההדופק כבר ירד ,בדיקות תקינות ולחץ דם שוב גבוה , נתנוי לי מרשם לעוד תרופה נגד לחץ דם ,אבל כאם הגיון הבריא שלי אמר -זה לא לחץ דם - זה פחד מלחץ דם , חזרתי הביתה, הפסקתי לקחת את התרופות נגד לחץ דם , הלכתי לרופאת משפחה וביקשתי תרופה הרגעה , נתנה לי טרנקסל פעמיים ביום ואו פלא... לחץ דם 115/75. עד היום אני לי יודעת האם קפיצת דופר ל- 165 היה כתופעת לווי ממנת יתר של כדורים נגד לחץ דם שלמעשה הייתה חרדה ולא לחץ דם או זה היה התקף פאניקה.אומנם, טרנקסל עזר לי להגיע לרמות תקינות של לחץ דם אבל לא הייתי רגועה נשפית והמשכתי לבדוק את עצמי שוב ושוב וכמובן לחץ דם ודופק היו עולים, בסופו שלי דבר נכנסתי לדכאון וחרדות חזקות מאוד, הגעתי לפסיכיאטר, התחלתי טיפול בציפרקלס 10 מ"ג ליום, טיפול ביאופיבדק,CBT וnlp.יצאתי מהמצב הזה לגמר'ה , זרקתי את מודד לחץ דם וחייתי חיים שמחים וטובים עם כדור אחד בלבד של ציפרקלס 10 מ"ג. לאחר שנתיים עשיתי חיסון נגד שפעת העופות ולמחרת קיבלתי ום גבוה מאוד, מיד נלחצתי שחיסון עובד בצורה לא תקינה , שוב כנסנתי לסרטים ודכאון , אך התברר במקביל לחיסון פשוט חליתי בסטריפטוקוקים, מיד פניתי לספכייאטר, מיד הגדל מינון של ציפרקלס ל- 15, שוב CBT, NLPולאחר חודש - חזרתי למינון הרגיל שלי של 10, הרגשתי מצויין והיה שקט לעוד 3 שנים. לפני חודשיים חליתי בברונכיטיס עם שיעול מאוד לא יפה וליחה בכמויות מסחריות , למרות שרופא אמרה לי שזה ברונכיטיס הייתי חייבת להיכנס לאינטנט ולמצוא שזוהי מחלת ריאות סופנית או שחפת, לאחר שיחות חוזרות ונשנות עם צוות הרפאוי הם הצליחו לשכנע אותי שאם אני לא מעשנת אז אין שום סיכוי למחלת ריאות סופנית ומחלת שחפת היא מחלה מאוד נדירה ולמרות שסבא של חברים של ילדים שלי חלה בה - הסיכוי אחלה בה גם הוא 0 כי אפילו אישתו שישנה איתו באותה מיטה לא נדבקה.פחדתי שחיידק אולי קיים אצלי אבל כיוון שב- NLP למדתי שמחשבות שלנו יוצרות מציאות ואני פוחדת משפחת ולא יכולה להשטלת על הפחד הזה אז הוא יעיר לי את החיידק שיכול להיות וקיים אצלי כבר 30 שנה במצב רדום ואני אחלה במחלה הזאת ואז אני אגיע לבית חולים ושם ימדדו לי לחץ דם שבטח יהיה בשמיים ושוב הכל מהתחלה עם חרדות ודכאון.לאחר אנטיביאוטיקה נגד ברונכיטיס השיעול עדיין היה ואני לא יודעת אם זה היה שאריות של המחלה או פסיכוסומטי אלב בערבים כאשר הייתי רגועה לא התשעלתי.לאט לאט שיעול נעלם ואיתו הפחדש מהשחפת, אבל נצמדתי לדופק , אני בודקת אותו כל 10 דקות, אם הוא תקין אני רגועה אבל ל- 10 דקות בלבד ואז אני צריכה לבדוק שוב מה איתו, כי אם הוא יתחיל לעולת אני צריכה לעצור התקף פאניקה בזמו כדי לא להגיע לבית חולים כי אחרת ימדדו לי שם לחץ דם ושוב הוא יהיה בשמיים ואני אתחיל הכל מהתחלה.ואם דופק שלי לא תקין אז נכנסת לחרדה יותק גדולה ומודדת כל 5 דקות. אני שוב בטיפול מוגדל של ציפרקלס 15 מ"ג לאחר התייעצות עם פסיכיאטר שלי, שוב בטיפול CBT,הפחד שמחשבות שלנו יוצרות מציאות כפי למדתי ב- NLP מלחיץ אותי, אני משגעת את הילדים שלי עם המדידות שלי, את הבעל שלי, לא מסוגלת להתרכז , תאבון ירוד (יש ימים ויש ימים),שינה גרוע(בין 3-7 שעות בלילה)ואני לא מצליחה להכריח את עצמי לא למדוד דופק כי לדעתי זה נותן לי בטחון שאני לא אגיע לבית חולים, אם אני לא מודדת אני מרגישה איך החרדה שלי עולה , ממש רעד באיזור הלב.מה לעשותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פחד מפחד ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 08/07/2015 | 13:03תודה ששתיתף אותנו בסיפורך, לא ברור מה את שואלת, אך נראה לי שהתשובה לשאלה "מה לעשות" היא המשיכי בטיפול שבו את נמצאת.הוסף תגובה
פחד מפחד המשךטלי 08/07/2015 | 14:56השאלה שלי איך לצאת מהלופ הזההוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 08/07/2015 | 17:16נראה שיש לך הרבה ניסיון טיפולי ומטפלים שטפלו בך לאורך זמן. אני מניח שאותם המטפלים יכולים להציע לך דרכים לנסות להתגבר על הבעיות. אם את לא מרוצה מספיק מהטיפולים שקבלת עד כה עומדות בפנייך שתי אפשרויות: או לנסות טיפול אחר, במקרה כזה הייתי מציע לך לחזור לטיפול CBT במקום אחר מאלו שטופלת עם הצלחה מועטה, או לעשות טיפול CBT בעופן עצמי, בשיטה של עזרה עצמית. יש היום הרבה דרכים להיעזר ולעשות טיפול עצמי. יתכן שהגישה של טיפול עצמי תהיה יותר יעילה עבורך כי אז תצפי מעצמך לשנות את דרכי החשיבה החרדתיים. יש מקרים שלהיות בטיפולים פחות מועיל כי המטופל מסתמך על המטפלים במקום להסתמך על עצמו ובסופו של דבר האדם היחיד שבאמת יכול להושיע את המטופל זה המטופל עצמו. באופן כללי חרדה היא בסה"כ טעטוע של הראש ולא תופעה "אמיתית" מה שקורה זה שאדם מכריז על סכנה במקומות שלא קיימת בהם סכנות ואז מופעלת אמוציית הפחד שמתבטאת באופן גופני. בהצלחההוסף תגובה
עומרית אובססיביות 08/07/2015 | 12:54שלום.לפני כמה שנים עברתי הטרדה מינית מבחור שהתאהבתי והוא ניצל את זה עקב האהבה שלי אליו ואני שקועה באובססיה של פחד להתקרב לגברים או להתאהב בהם אני יודעת שיש כאלה שרוצים אותי ואני נרתעת אני גם הייתי בטיפול פסיכיאטר,עכשיו יש לי פסיכולוג אבל רציתי לשאול עם יש עוד דרכים להיעזר חוץ מפסיכולוג,תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
המשךעומרית 08/07/2015 | 12:56אולי יש אתרים באינטרנט שאני יכולה גם להיעזר? אגב אני בת 22.תודה.הוסף תגובה
תשובת מומחה עומרית ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 08/07/2015 | 12:59קיימת אופציה נוספת שזה מערך המרכזים לטיפול בנפגעי פגיעה מינית של משרד הרווחה.הוסף תגובה
תשובת מומחה עומרית ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 08/07/2015 | 13:00קיימת אופציה נוספת שזה מערך המרכזים לטיפול בנפגעי פגיעה מינית של משרד הרווחההוסף תגובה
שאלה מירית 05/07/2015 | 21:37איזה כלים לחיזוק אפשר לקבל שנמצאים בדיכאון הרבה זמן?מה הכלים שיכולים לעזור כדי לצאת מדיכאון?אני מתכוונת לכלים מעשיים,תודה רבה וערב נעים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שאלה ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 06/07/2015 | 07:35הכלים שיכולים לעזור הן לקוחות משתי גישות עיקריות - או גישת ה- CBT, עליה את יכולה לקרוא בספר נפלא שנקרא "בוחרים להרגיש טוב" או בספר "מחשבות ורגשות", או באתר של מרפאת היבטים, או מגישת המדיטציה, בגישה זאת, שמאד יכולה לעזור, הייתי מציע לך לשקול אפשרות של השתתפות בקורס שנקרא MBSR, זאת סדנה קבוצתית בת 8 מפגשים שמעבירים לפי סטנדרט בין לאומי, תוכלי למצוא כתובות לכך באינטרנט. בהצלחההוסף תגובה
אני מאוד מודה לךמירית 06/07/2015 | 08:12יום נעים.הוסף תגובה
איך לחזור לשגרה אחרי דיכאון ממושך גיא 03/07/2015 | 07:23שלום.אני סבלתי מדיכאון ממושך,ועקב עזרה ותמיכה אני מרגיש יותר טוב. אבל עדיין לא חזרתילשגרה.מה אני צריך לעשות כדי לחזור לשגרה,אגב אני לא עובד כרגע.אני מודה לך מאוד.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דיכאון ממושך ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 03/07/2015 | 09:12לעשות תכנית יומית ולעבוד על פיה. אם אתה לא מצליח בכוחות עצמך, אתה יכול לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפנייה ליחידה לטיפול יום. שהות שם במשך חודש חודשיים, יכול מאד לעזור לך כגשר חזרה לחיים הרגיליםהוסף תגובה
בקשר לתוכנית יומיתגיא 03/07/2015 | 09:29אשמח לדעת למה התכוונת לעשות תוכנית יומית עם אתה יכול לתת לי דוגמא,תודה.הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 04/07/2015 | 19:38לקבוע סדר יום עם פעילויות שתבצעי לפי היומן שקבעת וללא קשר למצב הרוח שלך. נסי להכניס לתוך סדר היום כמה שיותר פעילויות שפעם היית נהנית מהןהוסף תגובה
בקשר לcbt לירון 03/07/2015 | 16:11שלום.אני סובלת מדיכאון והציעו לי להיות מטופלת בcbt אשמח לקבל מידע על cbt אם כדאי לי ללכת ואם יש אתר באינטרנט לקרוא על cbt אשמח אם תפנה אותי לאתר.תודה,ושבת שלום.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בקשר ל- CBT ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 04/07/2015 | 19:36ללירון שלום, תודה שפנית לפורום והחלמה מהירה, יש אין סוף אתרים כאלה. הייתי מציע שתפני לאתר של מרפאת היבטים www.hebetim.co.il שם תמצאי מידע רב על CBT וגם ערוץ סרטונים ביוטיוב שמסביר על השיטה. התחילי בסרטון ששמו CBT explanationהוסף תגובה
מחשבות אובססיביות אילנה 02/07/2015 | 15:16שלום רב.כבר כמה ימים שאני יושבת בבית ומוצפת במחשבות אובססיביות על אנשים מפורסמים.אני עברתי משברים לא קלים אם גברים שיצאתי או שרציתי אותם,אז כדי להקל על עצמי אני מפנטזת על מפורסמים.זה נשמע הזוי אני עקב זה הייתי בטיפולים פסיכיאטרים אבל משום מה זה לא עזר לי.הייתי שמחה אם יש לך הצעה אחרת חוץ מטיפולים איך לצאת מזה.תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מחשבות אובססיביות ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 03/07/2015 | 09:10נסה ליעזר בספר ששמו "להתגבר על מחשבות טורדניות" של דויד קלארק ומחבר אחרהוסף תגובה
התמכרות לתרופות פסיכיאטריות אנונימית 01/07/2015 | 13:52שלום הייתי המון שנים בטיפול פסיכיאטרי ועקב זה התמכרתי לכדורים פסיכיאטרים ממש כמו שלוקחים סמים.אני חושבת שהטיפול שנותנים לפגועי נפש לקחת כדורים זה עבירה פלילית.אנשים מתמכרים לזה.רציתי לשאול למי אני יכולה לפנות,כדי שיפסיקו לחלק כדורים.הכדורים האלה זה כמו סמים.אודה לך על תגובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התמכרות לתרופות פסיכיאטריות ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 01/07/2015 | 19:08תודה על הפנייה, אינני יודע מה זה להיות מכור לתרופות פסיכיאטריות, רוב התרופות הפסיכיאטריות לא ממכרות. יתכן שאינך זקוק לתרופה ואולי יתכן שמינונים שהינך מקבל אינם מתאימים. על כל פנים התשובה לשאלתך היא ברורה, הכתובת לשינוי טיפול פסיכיאטרי זה פסיכיאטר. אם אינך מרוצה מהרופא המטפל שלך, שמורה לך הזכות לפנות לחוות דעת שניה לרופא אחר. בהצלחההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
חרדה, הפרעת חרדה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פלדנקרייז
-
חשיפה ממושכת - טיפול בהפרעה פוסט טראומטית
-
טיפול בהתקפי חרדה
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
סומטי

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםרפלקסולוגיה
בפורום רפלקסולוגיה ניתן להתייעץ עם גב' צילה סמל רצון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפלקסולוגיהפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...

אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
צילה סמל רצון
נוירואקטיב - טיפול נוירופידבק ללא תרופות ב-ADHD, חרדה וקשב