פורום נטורופתיה - עמוד 27
ברוכים הבאים לפורום נטורופתיה! כאן תמצאו מידע מהימן, מענה מקצועי לשאלות, ושיח פתוח בהנחיית מומחית בתחום, רעות מוקדס, אשר מטפלת בנטורופתיה וארומתרפיה, ובפרחי באך, ונרות הופי. בנוסף רעות מתמחה ברפואה משלימה, הרבליזם קליני, והינה יועצת לתזונה טבעית ומומחית לירידה נכונה במשקל.
רעות מוקדס
טיפול נטורופתי בדיכאון ורד 22/01/2018 | 20:41ערב טוב. אני סובלת כבר הרבה זמן מדיכאון במה טיפול נטורופתי יכול לעזור במצבי דיכאון? אשמח לתגובה מהירה ועם אפשר עם את יכולה לתת לי עצה ממש קטנה מה לעשות בשעת מועקה ודיכאון חזק בבית באותו רגע מה כדאי לי לעשות שיכול לעזור במשהו שקשור לנטורופתיה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול נטורופתי בדכאון גב' ריקי וסרמן 22/01/2018 | 22:36ורד שלום, הטיפול הנטורופתי בדיכאון מתמקד בתזונה וצמחי מרפא. לא בכל מצב, נתן לטפל בבעיה. מטפל מוסמך לרוב מכיר את גבולות המקצוע ואם הבעיה מצריכה התערבות וטיפול של פסיכולוג, או פסיכיאטר- הוא יפנה אותך ויאמר לך. לצורך כך, יהיה עליך לפנות למטפל, אשר יאבחן את מצבך. אם הדיכאון היה קל הייתי מציעה לך כמה דברים. אך כפי שאת מתארת אותו, מומלץ וחשוב לפנות : לרופא המשפחה או למטפל מוסמך. תוכלי לפנות עכשיו לעמותת ער"ן (ייעוץ חינם). פועל 24 שעות ביממה (אפשר בטלפון, או דרך אתר האינטרנט של העמותה) בריאות וכל טובהוסף תגובה
המשך לתגובתי על דיכאוןורד 23/01/2018 | 08:47בוקר טוב ריקי. אם הדיכאון היה קל אשמח בכל זאת אם יש לך להציע דבר אחד או שתיים כי כתבת לי שהיית מציעה לי הייתי מאד שמחה לדעת אפילו דבר אחד או שתיים מה לעשות? מה היית מציעה לי? אולי זה יוכל לעזור לי בינתיים עד שאמצע טיפול. אם את מסכימה אני מאוד אודה לך ואשמח. יום נפלא ותודההוסף תגובה
אשמח מאוד למענהורד 23/01/2018 | 12:22תודה רבההוסף תגובה
אשמח לטיפ אחד או שנייםורד 23/01/2018 | 16:34לגבי ההצעה מה לעשות לגבי דיכאון קל גם בכל זאת. ממש תודההוסף תגובה
תשובת מומחה תגובה נוספת גב' ריקי וסרמן 23/01/2018 | 20:03ורד שלום, כשאדם מודע לדכאון שלו, זה כבר משהו חיובי. * כדאי לשהות בחברת חברים/משפחה. * לצאת מהבית לפעילות ספורט, או אפילו צעידה של שעה באוויר צח. * לבדוק מצב של וויטמין B12 ואם הUT ברמה נמוכה או אפילו בינונית - להוסיף תוסף "קומפלקס ויטמיני B. * חליטות כמו לבנדר, מליסה. צמחי מרפא למשל "אדפטוגנים", כדאי בלווי מטפל מוסמך. בריאות וכל טובהוסף תגובה
ורד היקרהזוהר 24/01/2018 | 09:10כאחד שסובל ממאניה דפרסיה קלה עם דיכאון די גבוה, ולאחר שניסיתי תזונה נכונה וויטמינים בדיקת רוק ששלחתי למעבדה בארה"ב היחידה בעולם ששם רושמים בדיוק מה חסר בגוף , בדיקה שעלתה לי 2400 שקל ולא שווה אגורה ולאחר שחיפשתי כל פיתרון אפשרי, החלטתי כדורים פסיכיאטרים והשיפור עצום. נכון יש תופעות לוואי אלה ואחרות ,אבל היחס תועלת עם דיכאון נמוך יותר ופחות עצבני החלטתי זה דרך חיים ואין מה לעשות. דעי לך שזב לא סוף העולם ואני כן יודע שמרגישים שזה סוף העולם ורוצים להיפטר כבר מההרגשה הזאת. אף רופא או פסיכיאטר לא יבין ולא ירגיש מה שאת עוברת. לסיכום המלצה אישית לפנות לפסיכיאטר שיתאים לך כדור נכון.(לעיתים לוקח זמן עד שמוצאים את הכדור המתאים). הגיל שלי הוא 54 ככה שיש עדיין מזור לדיכאון. בהצלחה לך יקירה.הוסף תגובה
תודה רבה זוהרורד 24/01/2018 | 09:57אני אחשוב על זה תודה על ההצעה והאכפתיות אני מאוד מעריכה את זה אני גם מאחלת לך שתרגיש טוב ובהצלחההוסף תגובה
תשובת מומחה תגובה להודעתה של ורד גב' ריקי וסרמן 24/01/2018 | 10:26זוהר שלום, אני מסכימה אתך לחלוטין. כל בעל מקצוע ובמיוחד מטפלים ורופאים מתחומים שונים צריכים להכיר במגבלות המקצוע שלהם. זאת הסיבה שהודעתי הראשונה היתה : "לא בכל מצב, נתן לטפל בבעיה... ואם הבעיה מצריכה התערבות וטיפול של פסיכולוג, או פסיכיאטר- הוא יפנה אותך ויאמר לך..." תודה. בריאות וכל טובהוסף תגובה
תגובהורד 27/01/2018 | 09:43הגעתי למסקנה ששניכם צודקים ואני מודה לכם על כך. שבת נפלאההוסף תגובה
נשירת שיער קיילי 20/01/2018 | 11:10שלום רב, אני בת 36, ברקע טרשת נפוצה , ניוטרופניה ואנמיה קלה מטופלת. כבר חצי שנה יש נשירת שיער רצינית ואני רואה שיש נסיגת שיער בקדמת הראש, והקרקפת ממש משתקפת כבר. אני לוקחת כורכום, ויטמין d, b12 (לטרשת נפוצה) ברזל (לאנמיה) לפני חודש וחצי התחלתי ליטול msm אבל לא רואה שיפור הנשירה שתי שאלות : 1. האם בסדר ליטול את כל תוספי התזונה האלו יחד? 2. האם יש עוד תוספי תזונה שיכולים לעזור לנשירה? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נשירת שיער גב' ריקי וסרמן 22/01/2018 | 10:55קיילי שלום, תוסף מזין את השיער/שורשי השיער ברכיבים שחשובים לצמיחתו. אולם, לפעמים עקב פטרת על הקרקפת, ו/או ליקויים בזרימת הדם, "החומרים" לא חודרים לשיער. ראשית, כדאי להיות יותר סובלניים וליטול התוסף לפחות חודשיים-שלושה. כדי לדאוג לזרימת דם טובה יותר - תעסי בעדינות את הקרקפת (ללא קרם או עם קרם "יעודי"). גם דיקור סיני יכול לעזור, לזרימה טובה יותר. בריאות וכל טובהוסף תגובה
חומצה אלפא ליפואית קלרה 16/01/2018 | 21:52שלום, לאישה סוכרתית בת 85 הומלץ ליטול חומצה אלפא ליפואית. שמעתי שתוסף זה יכול לפגוע בהמרת הורמון בלוטת התריס T4 ל-T3. האם זה נכון גם באנשים ללא בעיה בבלוטת התריס ואם כן, האם עדיף להימנע מנטילת התוסף. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חומצה אלפא-ליפואית גב' ריקי וסרמן 19/01/2018 | 19:46קלרה שלום, חומצה אלפא-ליפואית הינה נוגד חמצון היעיל במצבים של נזק חמצוני, סינדרומים מטאבולים ועוד. סביר להניח שתוסף זה, הומלץ בגלל כאבים נוירופתים או מניעתם. בעית ההמרה בין T3 - T4 נכונה באנשים שיש להם תת, או עודף פעילות בלוטת התריס ולא לכלל האוכלוסייה. לתוסף זה יש התוויות נגד נוספות ומומלץ לקרוא היטב מידע , לפני נטילתו. בריאות וכל טובהוסף תגובה
פרוביוטיקה נחמה 16/01/2018 | 21:45שלום, האם נטילת פרוביוטיקה עלולה לעורר דלקת בלבלב באנשים שסבלו בעבר מדלקות כאלו? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פרוביוטיקה גב' ריקי וסרמן 17/01/2018 | 15:22נחמה שלום, עד כמה שידוע, דלקת בלבלב אינה נגרמת מפרוביוטיקה. דלקת בלבלב יכולה להגרם מיתר שומנים, אבנים או דלקות בכיס המרה, צריכת אלכוהול ותרופות שונות. בריאות וכל טובהוסף תגובה
גלי חום וגיל המעבר רותי 09/01/2018 | 12:33אני סובלת מזה כשנה מגלי חום חוסר שינה ומצבי רוח משתנים כתוצאה מגיל המעבר. הייתי אצל רופא גניקולוג שפתר לי את הבעיה עם מדבקות הורמונליות. ואז הפיעו לי גידולים בכבד שלאחר מכן הוסבר לי שמקורם הוא בהורמונים . וכמובן הפסקתי קראתי בספר שטיפות מאקה עוזרות ולכן התחלתי לקחת את המנה הרשומה על הבקבוק בהקלה מסויימת בהתחלה היום למרות המאקה אין שיפור המצב שלי קשה אין לי מצב רוח אני לא ישנה וסובלת מגלי חום קיצוניים הצילוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גלי חום גב' ריקי וסרמן 11/01/2018 | 09:59רותי שלום, ברפואת הצמחים מקובל, להעזר בכמה צמחים, כאשר כל צמח, נותן זווית טיפולית שונה. כמו-כן, חשוב להתאים את הצמחים לצרכי המטופל. אני ממליצה לך לפנות לנטורופת המתמחה בצמחי מרפא באזור מגורייך, כדי שיוכל לתת לך מענה "התפור" לצרכי גופך. וזאת מכוון שיכול להיות שיחד עם חוסר האיזון ההורמונלי השחלתי, יש חוסר איזון גם במערכות גוף אחרות. כמו-כן, נטורופת יוכל לתת לך טיפים והמלצות שונות לשיפור מצבך הבריאותי, גלי החום, מצב הרוח, הפרעות שינה ועוד. אשמח לעזור. בריאות וכל טוב ריקי וסרמן 054-7403374 http://atidbariclinic.infomed.co.il/הוסף תגובה
מינון כמוסות נר הלילה חן 08/01/2018 | 19:26שלום, בגלל נטייה לאקנה אני רוצה להתחיל לקחת נר הלילה ששמעתי עליו רבות וטובות. קניתי מינון נמוך של 675 מ"ג. האם כדאי פעם או פעמיים ביום? והאם חשוב מתי מתחילים לקחת? (מבחינת מחזור). קצת רקע על עצמי: בת 36 עם מחזור סדיר (אבל מאד ארוך). תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כמוסות נר הלילה גב' ריקי וסרמן 09/01/2018 | 16:56חן שלום, מינון כמוסות מומלץ - רשום לרוב על גבי אריזת המוצרים. מינון של 675 מ"ג- כפי שרשמת, אינו נחשב לגבוה (תלוי גם במינון הפנימי של כל החומצות שבכל כמוסה). אם המינון לא רשום על האריזה, את יכולה ליטול 2-3 פעמים בשבוע 2 כמוסות ביום: 1 בבוקר/1 בערב. דרך אגב , למחזור ארוך - כמה משמעויות: 1 ) ההפרש בין מחזור למחזור יותר מ-35 יום. 2) כל מחזור בין 7-10 ימי דימום. 3 ) לרוב , מחזור ארוך הוא גם "כבד"= הרבה דימום. אם יש לך דימום רב/ימי דימום רבים, אני ממליצה שתבדקי אצל גניקולוג את מצב השחלות (אם אין ציסטות/מיומות ) + מצב הורמונאלי כללי (באמצעות בדיקות דם הורמונאליות). בריאות וכל טובהוסף תגובה
אנזימי עיכול קורין 07/01/2018 | 14:18שלום, רציתי לדעת האם בשימוש באנזימי עיכול לתקופה של 3 חודשים יש חשש שהגוף יפתח תלות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אנזימי עיכול גב' ריקי וסרמן 09/01/2018 | 16:40קורין שלום, אנזימי עיכול נועדו לאנשים שיש להם מחסור באנזימים, או בזמן אכילת ארוחות כבדות (למשל בליל הסדר), וכמובן כשמערכת העיכול חלשה ואינה מאפשרת פירוק יעיל של המזון, טרם עיכולו וספיגתו במעיים. השאלה, מה מטרתך בנטילת אנזימים ? ומדוע את זקוקה להם ? כל רכיב שהגוף יקבל מבחוץ באמצעות תוסף, הוא לא יתאמץ לייצר אותו באופן טבעי/ בעצמו. לכן, אם אינך זקוקה לו באמת, כדאי להשתמש בו רק בארוחות כבדות ולהגביר ירקות/עלי תבלין שישמשו במקום תוסף חיצוני. בריאות וכל טובהוסף תגובה
בעיית שיער בן 20 יוסי 07/01/2018 | 13:52שלום אני בן 20 ולאבא שלי יש קרחת ולי מתחיל מפרצים רציתי לדעת מה אפשר לעשות בנידון. המליצו לי לקחת פטריות הקורדיספס. האם זה באמת יעיל ואם לא מה מומלץ לקחת תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נשירת שיער גב' ריקי וסרמן 09/01/2018 | 16:30יוסי שלום, נשירת שיער נחשבת לתופעה גנטית. אך גנטיקה אינה הגורם היחיד, אלא גם הרגלי תזונה/חפיפה/מצב הקרקפת ועוד. כדי לענות תשובה אחראית, חשוב לדעת גם : 1 ) מה מצב המינרלים בגופך (ברזל, אבץ ועוד) ? 2) מצב עור הקרקפת. האם יש פטרת/עור יבש וכו' ? בלי קשר לתשובותיך, ממליצה דווקא לפנות למטפל ברפואה הסינית. הנ"ל יאבחן הגורם וימליץ על טיפול: יש כמה פורמולות "פטנט" סיניות המועילות לנשירת שיער (גברי). גם דיקור סיני + עיסוי הקרקפת יכולים להועיל להזרמת דם לקרקפת, דבר המאפשר "הזרמת" חומרים מזינים לשיער. בריאות וכל טובהוסף תגובה
כולסטרול גבוה ברונכיט כרוני והשמנת יתר אושרית 07/01/2018 | 10:40שבוע טוב אני סובלת מכולסטרול גבוה ברונכיטיס כרוני והשמנת יתר על איזה טיפול את ממליצה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כולסטרול גבוה, ברונכיט והשמנת יתר גב' ריקי וסרמן 07/01/2018 | 15:12אושרית שלום, הנושאים שציינת בהודעתך, מורכבים מידיי כדי "לטפל" בהם באמצעות האתר. וזאת מכוון שהנך סובלת ממחלות רקע. אני ממליצה לך לפנות לנטורופת באזור מגוריך, אשר ימליץ על תזונה, פעילות גופנית וצמחי מרפא המועילים לעודף כולסטרול וברונכיט. מן הסתם, ברגע שתחילי לאכול תזונה הנכונה לצרכי גופך, תהיה גם ירידה במשקל. בריאות וכל טובהוסף תגובה
שאלה לילך 31/12/2017 | 16:53קניתי תה סירפד מיובש מחנות טבע ושאלתי היא כמה זמן אפשר לשמור אותו במקרר כלומר עד מתי התוקף? ושאלה נוספת כמה פעמים אפשר לשתות ממנו והאם מסננת סגורה יעילה יותר ממסננת פתוחה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תה סרפד גב' ריקי וסרמן 02/01/2018 | 08:07לילך שלום, מינון של צמחים: בחליטה, כמוסות, או אבקה - תלויים בסיבה שלשמה נוטלים הצמחים. לא רשמת , מדוע בחרת ליטול עלי סרפד. באופן כללי - אם מדובר בעלים בתפזורת: כף-שתיים - 2/3 פעמים ביום זה מינון סביר. תוקף העלים אמור להיות רשום על האריזה. אם זה בתפזורת - זאת בעיה, כוון שלא יודעים כמה זמן העלים שהו בחנות. אם את מכינה החליטות מראש ליום שלם, כדאי לכסות או לשמור בתרמוס. למסננת עצמה אין משמעות. בריאות וכל טובהוסף תגובה
תגובהלילך 02/01/2018 | 17:41יש לי אנמיה המוגלובין 7, ולכן החלטתי לשתות תה סירפד כי הבנתי שיש בו ברזל . עלים מיובשים לכוס זה כפית או שתים הבנתי נכון ?הוסף תגובה
תשובת מומחה אנמיה ותה סרפד גב' ריקי וסרמן 07/01/2018 | 15:05לילך שלום, טיפול באנמיה ברמה כזו, דורש בירור מקיף למקור הבעיה. עלי סרפד - זה נחמד, אך לא יגרמו לעליה משמעותית של הברזל וגם לא בפרק זמן מהיר כנדרש במצבך. לעומת זאת תוסף ב"נוזל" הכולל גם ויטמין C, יאפשר ספיגה מהירה וטובה יותר (תוכלי לבחור מוצר צמחי יעיל איכותי לרוב גם לא גורם לעצירות). יחד עם זאת, המנעי ממזונות או נוזלים המכילים חומרים המונעים ספיגת ברזל, כמו למשל : קופאין, מזונות המכילים סידן , מוצרי חלב ועוד. בריאות וכל טוב ריקי וסרמןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
השמנה
-
גלי חום
טיפולים וניתוחים קשורים
-
דמיון מודרך
-
טיפול בחרדה, טיפול בחרדות
בדיקות קשורות
-
תבחין מימן בנשיפה
תרופות קשורות
-
אסטריול
-
פלובסטטין
מונחים קשורים
-
נוטרן 2
-
ברי ברי

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםרפלקסולוגיה
בפורום רפלקסולוגיה ניתן להתייעץ עם גב' צילה סמל רצון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפלקסולוגיה

ד"ר עמנואל אטלי
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
צילה סמל רצון