פורום טיפול בכאב - עמוד 117
אבנר מן
-
כאבים בחזה צד ימין
אלירן 19/09/2015 | 02:44שבת שלום איש יקר אני אלירן בן 31 גובה 1.73 משקל 64 . היום יום שישי כמעט 3.00 בבוקר ויש לי כאבים בחזה צד ימין זה התחיל בשעה 20.00 בערב שישי ..נשימות עמוקות ממש כואב, ובכללי יש לי כאבים בכתף הימנית כבר כמה שנים וזה גם משפיע אני חושב . אני עובד כגרריסט אז זה עבודה גם פיזית כמובן ומבחינת כושר גופני יחסית אני בסדר . מעשן 3 קופסאות סיגריות ביום סתם לידע כללי .. ממה בדרך כלל נובע כאבים באיזור הזה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה ימין
מר גבעון פלד 19/09/2015 | 08:38בוקר טוב. האם אתה גם פעיל גופנית? באופן כללי כאב הכתף שאתה מתאר יכול לאורך זמן, תיארת שנים, לייצר כאב בחזה. בכל מקרה אם לא ביצעת ביקורת רפואית לאחרונה זה מומלץ לשלילת דברים מסויימים אך סביר כי זה התפשטות של נעילת שרירים שגרמה לכאב בכתף לחזה.הוסף תגובה
-
-
כאבים בצלעות
תמניה גאה 13/09/2015 | 01:40היי שלום, אתמול בצהריים התחילו לי כאבים בחזה כמו דקירות כאלו וכשהייתי עושה פעולה כמו להתכופף לפתוח בקבוק. ישר הייתי מרגישה גם דקירות באזור הגב למעלה. עם זה הרגשתי את דפיקות הלב שלי בצורה מהירה כאילו נבהלתי ממשהו.והיה לי כובד בנשימה. לקראת הערב הכאב פחת. היום בבוקר קמתי מכאבים באזור הצלעות.לא יכולתי להתיישר חזרתי לישון וכעבור שעתיים זה עבר. אני עדיין מרגישה כאבים עמומים אבל יותר בצלעות מאחורה בגב. אני בת 22 הייתי שמחה לשמוע את דעתך מה זה יכול להיות. תודה ושיהיה שנה טובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בצלעות
מר גבעון פלד 13/09/2015 | 06:05ראשית כאבים שנמצאים בתנועה, לא סטטיים קורים. אם הם נעלמים אז לרוב זו בעיה שרירית היכולה לנבוע ממספר גורמים, אם הכאב ממשיך וחוזר יש לבדוק אותו. על מנת למקד את תשובתי אשמח לדעת פרטי רקע עלייך, משקל וגובה, פעילות גופנית, סגנון עבודה והאם עשית איזה שהיא פעילות ביומיים שלושה האחרונים.הוסף תגובה
-
המשך
תמניה גאה 13/09/2015 | 10:27היי דוקטור. הכאבים שהיו לי בהתחלה היו מיתבטאים רק בתנועה כרגע אני מרגישה את הכאבים גם סתם ככה כשאני נושמת ומתגבר כשאני בתנועה הליכה וכו. אני בת 22 גובה 152 שוקלת 43. אין לי שום עבר עם תאונות או מכות. וגם בימים האחרונים אין משהו שאני יכולה להצביע עליו ולהגיד שזה קרה בגלל זה. ההפך אני בנאדם בריא אצל רופא פעם בחצי שנה. תודה על התייחסותך המהירה.הוסף תגובה
-
משהו ששכחתי
תמניה גאה 13/09/2015 | 10:36הכאבים מטבטאים במיוחד בצד ימין באזור הצלעות מאחורה.הוסף תגובה
-
משהו ששכחתי
תמניה גאה 13/09/2015 | 10:38הכאבים מטבטאים במיוחד בצד ימין באזור הצלעות מאחורה. אני עובדת בעבודה משרדית שלא צורכת ממני מאמץ גופני. אני הרוב יושבת ומקבלת קהל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים
מר גבעון פלד 13/09/2015 | 12:12תודה על האינפורמציה. האם את מבצעת פעילות גופנית?הוסף תגובה
-
-
התנפחות שפה שנפתח
דניאלה 11/09/2015 | 15:55היי אני לא יודעת לאיזה פורום אני מריכה לרשום אז אני מקווה שתעזור. לפניי שמונה שנים נפתחה לי השפה ובזמן האחרון המקון שנפתח מתנפח ודי כואב, למה זה קורה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שפה נפוחה
מר גבעון פלד 11/09/2015 | 16:14האם זה רק בימים האחרונים?הוסף תגובה
-
-
כאב
ת 10/09/2015 | 10:38שלום, כבר מספר ימים שבבקרים כואב לי ממש באזור השתן. מרגיש תמיד שאני צריכה לשרותים. ומשהו כמו כאבי מחזור וצמרמורות. וכשאני הולכת יוצאות כמה טיפות בצבע כהה מאוד. אציין שאני שותה המון. ואיני מקיימת יחסי מין. לקראת השעה 1 אחרי שאני שותה מיים מהבוקר זה נפסק, אבל כשאני מוציאה יש כאב צריבתי בסוף. מה זה יכול להיות? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב
מר גבעון פלד 10/09/2015 | 21:29זהו סוג הכאב שאינני רוצה לנסות לאבחן דרך האינטרנט אלא הייתי מבקש ממך לגשת לרופא לבדיקה.הוסף תגובה
-
-
עיקצוצים בגוף
19 07/09/2015 | 14:25היי אני בת 19 ובשבוע האחרון לאחר שהבראתי מצינון התחלתי להרגיש תחושה של עקצוצים וכאבים לא מוסברים במקומות שונים בגוף, כמו דקירות קטנות כל פעם במקום אחר, ועקצוצים בכפות הידיים אני לא לוקחת תרופות חוץ מגלולות למניעת הריון, קראתי שזה קשור למערכת העצבים וזה די מלחיץ אותי מה אפשר לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עיקצוצים
מר גבעון פלד 07/09/2015 | 20:07לצערי מצב זה כוללני מדי ואין אפשרות לאיבחון בפורום. העצה הטובה ביותר היא לגשת לאיבחון פיזי אצל רופא המשפחה שלך ומשם באם יהיה צורך יפנו אותך הלאה.הוסף תגובה
-
-
מכה בין הצלעות
שיר הראל 29/08/2015 | 02:38לפני כמה ימים קיבלתי מכה בצלעות. באותו יום המכה עברה לי. לאחר כמה ימים התחלתי להרגיש כאבין בין שתי הצלעות והם מתחזקים דווקא כשאני לא עושה פעילות. מה הסיכוי שהכאב נובע מהשריר שבין הצלעות ? העם כדי בכל זאת ללכת לקל חוות דעת רפואית ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב לאחר מכה
מר גבעון פלד 29/08/2015 | 11:12כשאתה אומר המכה עברה לי באותו יום, אתה מתכוון שלא כאב בשום מצב ותנוחה או רק שנרגע? בכל מקרה כאב שנתגבר במנוחה בצלעות הוא לרוב שרירי. ם לא עובק אירח שלושה ימים או אם מתגבר הייתי ממליץ לגשת לביקורת רפואית.הוסף תגובה
-
אני מתכוונת לזה שהמכה נרגעה
שיר הראל 29/08/2015 | 11:43המכה נרגעה לי אחרי כמה דקות והנחתי שזה סתם מכה יבשה ואין טעם ללכת לבדוק את זה. אבל עבר כבר שבוע ובד"כ כשאני בפעילות ... לא מרגישה כאב אבל במנוחה הוא ממש חזק והלילה היה לי גם קשה לישון ולמצוא תנוחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב לאחר מכה.
מר גבעון פלד 29/08/2015 | 11:47נשמע ממקור שרירי אך אני חוזר על המלצתי לגשת לברור רפואי גם לאור העובדה כי זה החל להדיר שינה ממך.הוסף תגובה
-
תודה רבה
שיר הראל 29/08/2015 | 11:49תודההוסף תגובה
-
-
כאב באזור הרקות ולחץ על שיניים טוחנות
שירה 24/08/2015 | 17:16מר פלד שלום רב, בת 58. בריאה בדר"כ. לפני כחודשיים ימים התחיל לי כאב/לחץ באזור שמאחורי האוזן אזור הראש/גולגולת בקו ישר עם קו האוזן עליון בצד שמאל, לאט החל להתווסף לי כאב ברקה בצד שמאל ולחץ על שיניים טוחנות בצד שמאל. הכל באותו צד. כעבור כשבועיים מאז החלו הכאבים הללו, התחיל לי כאב ברקה בצד ימין עם לחץ על שיניים טוחנות בצד ימין. לציין כי הלחץ על שיניים טוחנות הוא קבוע 24 שעות ללא הפסקה. גם תחושת הלחץ ברקות היום הוא כמעט רוב שעות היום ללא הפוגה אך פעם בצד שמאל ופעם בצד ימין ולפעמים בו זמנית. שוב אציין כי לחץ על השיניים הטוחנות בלבד הוא קבוע! מידי פעם יש לי כאב בגולגולת בחלק התחתון של הגולגולת בשתי העיגולים משני הצדדים של הראש כאב שמורגש גם בלחיצה. מידי פעם כאב בפנים בחלק של מסגרת הפנים. ביצעתי בדיקות MRI מח, C.T. ראש, א.א.ג., עיניים, נוירולוג, פה ולסת ולא מצאו בעיה. נשלל ארטריטיס טמפורל ע"י בדיקות דם. אטופן, אקמול, אופטלגין, ואסיוול ללא הואיל. ככה חודשיים ימים. מה לדעתך יכולה להיות הבעיה? האם בעיה בשרירי הלעיסה יכולה להיות המקור אף על פי שאין לי בעיה מכנית נבדק ע"י צילום פנורמי. האם בעיה בשרירי הלעיסה יכולה להמשך זמן כה רב וללא שיפור עם אסיוול שלקחתי 5 מ"ג למשך שבוע ימים? לא חורקת שיניים וכו'. אין כאבי צוואר או שכמות. מה לדעתך עוד ניתן לבדוק? והאם בכל זאת יכול להיות משרירי הלעיסה? גם כשאין גורם נראה לעין שיכול להסביר זאת? אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ברקות ובשניים
מר גבעון פלד 25/08/2015 | 11:55האם יש כאב או נוקשות צווארית?הוסף תגובה
-
כאב ברקות ולחץ על השיניים
שירה 25/08/2015 | 21:34מר פלד שלום רב, לא במיוחד, יש בשכמה הימנית קצת חוסר נוחות לחץ, וכן לחץ קל מאד בצוואר מצד ימין. רוב כאביי התחילו בצד שמאל, הלחץ על השיניים הוא די מורגש במהלך כל שעות היום והלילה. מה דעתך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ברקות ובשניים
מר גבעון פלד 26/08/2015 | 13:54את מתארת כאבים היכולים לנבוע מנקודות טריגר פעילות בשרירי הלעיסה אך יותר מתקבל על הדעת מנסיוני כי גם אלו תופעות "לווין" ולא עיקר הבעיה. לרוב תופעות מעין אלו ללא תגובה לכדורים חזקים כאסיוול מקורן בשרירי צוואר וגב עליון כגון מפנה הצוואר, שריר המעלות, הטרפז, תת בריחי ועוד. עבודה נכונה וממוקדת יכולה להקל על תסמיני הכאב. על מנת לוודא כי אכן המקור הוא זה יש לגשת למטפל מתחום השיקום האורטופדי.הוסף תגובה
-
-
כאב ממושך בחזה ימני תחתון
גיא 21/08/2015 | 12:47שלום רב, אני בן 22 מעשן פה ושם שותה אלכוהול גם לפעמים גובה 1,75 משקל 85 קילו לפני כשנה חודשים התחיל לי כאב עדין וחלש בעת עישון או שתיית אלכוהול הפסקתי לעשן ולשתות ונעלם הכאב אחרי כמה חודשים ניגשתי ליום סיירות שהוא יום פיזי ביותר ריצות עליות בלי הפסקה במהלך היום הייתי מצונן ומשתעל היה לי קשה לסיים אותו וכשסיימתי הלכתי עם החברים לשתות סירה מיד אחרי הרגשתי את אותו כאב שחודר מהבטן העליונה לגב חשבתי שאולי סתם ממאמץ יתר מאז אני מלווה בכאבים האלה שלא עוזבים אותי כשאני שוכב הרגשה של משהו מפריע כשאני רץ קשה לי.. כשאני מרים משהו כואב. חשוב לי לציין כי עברתי סידרת בדיקות דם בדיקות רטגן חזה אולטראסאונד בטן עליונה גאסטרוסקופי וקולונסקופי ct בטן עליונה וכל אלה חזרו תקינות אך הכאב אינו מרפה ושום משכך כאבים לא עוצר בעדו אשמח לדעת מה קורה איתי תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב מתמשך בחזה תחתון
מר גבעון פלד 21/08/2015 | 16:05רציתי להבין האם הכאב הוא תמידי, אותו דבר כל הזמן ולא משנה אם אתה בפעילות, מנוחה, עמידה, ישיבה או שכיבה?הוסף תגובה
-
לא
גיא 21/08/2015 | 16:08לפעמים אני לא מרגיש אותו אבל אני יודע שהוא קיים לפעמים הוא בא ככה סתם ולפעמים בתנועה שאני עושה מרגיש כמו משהו מציק בפנים מעיק..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב מתמשך
מר גבעון פלד 22/08/2015 | 04:30האם יש לך בעיות או כאבי בטן בכלל ויותר ספציפי לאחר ארוחות? (יציאות רכות, גזים, כאבי בטן וכו)הוסף תגובה
-
כן
גיא 22/08/2015 | 13:41יש לי רגישות שנהייתה לי בזמן האחרון כל מה שכתבת הם תופעות שחוזרות כבר במשך 4 חודשים יחד עם זאת לאחר כל הבדיקות שעשיתי הרופא גאסטרו אומר שאין לי בעיה במערכת העיכול והביא לי הפנייה למרפאת כאב יכול להיות שהוא טועה?הוסף תגובה
-
חשוב לי להוסיף
גיא 22/08/2015 | 13:49חשוב לי להגיד כי זה לא קורה לי כל הזמן אחרי ארוחה כשאני מתמלא עד 0 מקום אני מרגיש את הכאב דוקר ומציק וכשאני גם בבוקר אני מרגיש כאילו משהו מקובץ לי שם ואז זה עובר עם הזמן חשוב לי להגיד שזה לא קורה כל בוקר וכל ארוחה אבל בהחלט יש פעמים שזה קורה..,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בחזה
מר גבעון פלד 22/08/2015 | 23:17ישנם מקרים בהם בעיות גב משפיעות במספר אופנים על הבטן העליונה ועל החזה. הפנייה למרפאת כאב היא מצוינת והייתי במקביל ניגש לבדיקה ואיבחון על ידי מטפל בשיקום אורטופדי.הוסף תגובה
-
תודה רבה רק עוד דבר אחרון
גיא 23/08/2015 | 05:41שכחתי להוסיף שכשאני שוכב על הבטן אני יכול להרגיש בברור את מקור הכאב כמו גולה כואבת זה יכול להיות ממקור אחר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בחזה
מר גבעון פלד 23/08/2015 | 09:42עשית מספיק בדיקות שאמורות לשלול נושא בטני ולמרות שאפשר להמשיך ולחפש אהייתי ממשיך בהמלצתי.הוסף תגובה
-
תודה רבה
גיא 23/08/2015 | 11:19תודה רבה לך על המענה ועל היעוץ כל הכבוד על המענה המהירהוסף תגובה
-
-
כאבי בטן מתמשכים כבר שנתיים
מוטי 20/08/2015 | 10:27שלום. אני סובל כבר שנתיים מכאבי בטן נורא חזקים אשר נמשכים לאורך כל היום, אני נכנס לשירותים בערך 8-10 פעמים ביום, גם מיד לאחר אוכל וגם אם לא אוכל כלום יום שלם אני עדיין צריך לרוץ לשירותים. עשיתי בדיקות (US, CT, גסטרו, קולונוסקופיה, שיקוף מעיים, בדיקות דם, צליאק), ומה שנמצא זה חיידק הליקובקטר ובקע קטן בסרעפת. קיבלתי את הטיפול המשולש, לאחר מכן עשו לי בדיקת נשיפה ונמצא תקין אבל עדיין סובל מכאבים ממש חזקים. אחרי כל יציאה בשירותים יש רגיעה של חצי שעה בלבד ואז שוב הכאבים ממש חזקים שוב. אני משתדל לאכול כמה שפחות כי זה רק מחמיר לי את הכאב, יש לי ירידה חדה במשקל (5-6 ק"ג). רופא מסויים אמר לי שאולי מדובר במעי רגיז, נתן לי טיפול עם כדורים וחיידקים טובים, זה עזר לי בערך ליומיים ושוב חזרו הכאבים. ניסתי גם נאטורפתית יחד עם דיקור סיני, הדבר לא עזר בכלל. אני ממש סובל ואני כבר לא יודע לאן לפנות עם זה. אשמח לעזרה או הפנייה למקומות הנכונים. תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בטן מתמשך
מר גבעון פלד 20/08/2015 | 11:41אשמח לפרטי רקע עלייך, גיל, משקל, גובה, פעילות גופנית וכו בנוסף כל בעית כאב בעבר הקשורה לגב, ישבן או בטן גם אם לא מהותית.הוסף תגובה
-
-
כאבים במעלה החזה במשך כשנה
עדי 16/08/2015 | 22:28פני כשנה התאמנתי בשיעור עיצוב בתרגילי בטן סטטית וכנראה שאימצתי את השרירים יותר מידי למרות שלא חשתי בכך באימון עצמו. מיד אחר כך חליתי בדלקת גרון עם שיעול יבש כבד עד כדי כאב שורף בבית החזה. מאז אני עם כאבים שהולכים וחוזרים ולא מרפים אבל הם תמיד שם. הכאבים הם כאבים חודרים ושורפים במרכז בית החזה העליון שמקרינים לעמוד השדרה לחוליות העליונות ולמפרקי הכתף. המקום רגיש למגע וכואב כשנוגעים או מפעילים שרירים. באותה תקופה הכאבים היו מאוד חזקים וחייתי על משככי כאבים. הייתי לוקחת משהן כל 4 שעות (נורופן, אקמול, איבופן) הכאבים היו חזקים עד כדי כך שהעירו אותי בלילה. עשיתי בדיקות רנטגן של החזה, עצם החזה, MRI תעלה ועמוד שדרה גבי. כל הבדיקות יצאו תקינות לקחתי 10 ימים ארקוקסיה 90 מ"ג, Xefo, איבופרופן 400 מ"ג, וימובו, ועכשיו שוב מטופלת בארקוקסיה 120 מ"ג למשך 15 יום. קיבלתי גם זריקה לשריר של DIPROSPAN (10+4)MG 2ML שממש עזרה והעלימה את הכאב אבל לצערי רק לשלושה שבועות. הייתי אצל ראומטולוג, אורטופד וכירורג אך הכאב לא עוזב אותי. אף אחד מהם לא ממש יודע מה הבעיה. אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות כדי לטפל בבעיה ולא רק לשכך כאבים אשמח לחוות דעתך? ?ומה הטיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה
מר גבעון פלד 17/08/2015 | 13:00לדעתי יש פה שילוב של נעילת נקודות טריגר ובכך גם שרירים ושיעול שהצטרף מייד לאחר החמיר את המצב. כמובן יש לבחון אותך פיזית ולראות כי אכן יש תגובה של מערכת הרקמה הרכה אך לאור תאורך אני מעריך כי זה המצב. הייתי ממליץ לך לפנות למטפל מתחום השיקום האורטופדי וכמה שיותר מהר, חבל על הסבל.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
פלדנקרייז
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
-
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
דיקור (אקופונקטורה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס