פורום טיפול בכאב - עמוד 116
אבנר מן
-
עזרה בבקשה אני אובד עצות.
שלומי מור 04/10/2015 | 01:37בידיוק ביום האחרון של אוגוסט השנה ב31.8.2015 בעת רכיבה על אופניים בכביש פניתי פנייה שמאלה במהירות הכביש כניראה היה רטוב החלקתי על צד שמאל החלקה יפה.. ניחבלתי בברך ובטן תחתונה היה שיפשופים ודם אך זה עבר לי וזה לא הבעייה בכלל. מה שקרה זה באותו רגע מהנפילה הרגשתי כאבים בחזה שקרה משהו בחזה בול באמצע איזה 4-5 ס"מ מתחת לגרון שם הרגשתי קרה משהו {אך דם או איזה שיפשוף לא היה בכלל בחזה} בקיצור עשו לי צילום רנגטן רגיל וגם זה אני בספק עם הסתכלו שם יסודי ואמרו תקין . אני בטוח שקרה משהו למה חלפו חודש ימים ואין שיפור בכאבים אני מרגיש תכאב שם ברבה תנועות כמו למשל שמותח תידיים קדימה או מרים ידיים למעלה או מתעתש קצת מרגיש והכי הכי כואב אם מנסה להזיז תחזה ימינה או שמאלה הכאב הוא ממש באמצע בול 4-5 ס"מ מתחת לגרון .מה אני יכול לעשות אם זה ומה אתה מעריך לפי כל התיאור הזה שקרה לי שם.. האם גם זה מסוכן שאני ממשיך כרגיל עובד אם זה אשמח לתשובה מפורטת.. תודה רבה וחג שמח.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב מנפילה
מר גבעון פלד 04/10/2015 | 08:59האם יש כאבי צוואר? האם יש תחושת נוקשות בצוואר או בחזה או בגב עליון? האם בבליעה של אוכל יש כאב?הוסף תגובה
-
תשובות והסברים :
שלומי מור 04/10/2015 | 22:24אכן כאבי צוואר יש לי כבר איזה שנתיים וחצי הרבה הרבה לפני הנפילה הזאת וכן צד שמאל שלי נוקשה הצוואר אבל ואני יגיד שוב זה אני סובל כבר איזה שנתיים וחצי מקליקים בצוואר ולפני הנפילה לא היה לי תחזה כך. אז זה לא שאלה מתאימה לפתרון הבעייה כרגע. בבליעה האמת אני לא מרגיש . וגב גם לא איזה משהו מיוחד . מה שאני מרגיש במיוחד זה אמרתי אם אני מזיז ימינה שמאלה תחזה כאב עצום עצום באמצע שם 5 ס"מ מתחת לגרון . או אם אני נגיד מוציא ליחה מהפה ואז יורק חזק אז מרגיש תכאב ביריקה. או אם אני מותח תגוף אחורה שיושב על כסא אז גם מרגיש כאב חזק וגם שיש התעטשות אז מרגיש מעט תמקום ואמרתי הכאב זה איזה 5 ס"מ מתחת לגרון בול באמצע החזה .. מיד אחרי הנפילה הרגשתי כזה שקרה שם משהו היה כואב {אך לא היה שם כמו שאמרתי שום סימן שריטה אפילו } היה רק בבטן תחתונה מצד שמאל וברך שמאל. אני חושב קרה לי שם משהו כי כבר חודש עבר מאז שזה קרה ואני מרגיש ממש אותו כאבים . אה וגם ניסיתי לשחק פינג פונג שולחן וגם בתנועות מסויימות שהזזתי תידיים ותגוף במשחק הרגשתי תכאב מהמקום הזה והיה קשה מה זה מרמז כל זה אפילו שצוחק אבל צחוק ממש ממש חזק אז גם מרגיש תמקום מה זה מרמז שיש שם כל התיאור הזה שאני רשמתי... והאם אני מזיק לעצמי שמתקפד רגיל אם זה... מה הפיתרון שלי מה אני יכול לעשות..?? למה רופאים אין לי מה ללכת אתה מבין הרבה יותר חבל לי על הזמן ועל הכסף עשו לי רגטן סתם קרינה אמר אין כלום{בספק אם אסתכל יסודי בכלל} וזרק אותי... מה נעשה. תודה רבה מר גבעון פלד. ממתין להסבר מעמיק.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב מנפילה
מר גבעון פלד 05/10/2015 | 18:40השאלות ששאלתי היו על מנת לראות אם היה משהו בעבר ואכן היה. שום דבר כמעט למעט תאונה או טראומה לא קורה בבת אחת בגוף ולעיתים, כמו שלפי דעתי במקרה שלך, הנפילה מעוררת דברים שקיימים בגוף פרק זמן. לדעתי לאחר שעשו לך צילום ולא זיהו דבר אכן אין שבר או בעיה גרמית (עצם) אך עלולה להיות בעיה באחד השרירים הצוואריים או שרירי חזה עליון כגון שריר המעלות שעלול לייצר כאבים כפי שאתה מתאר ובתנועות שאתה מתאר. ראשית אינני כול להיות מדוייק מאוד דרך האינטרנט לצורך כך אין מנוס מלבדוק אותך פיזית אך הייתי ממליץ לך לגשת ליבחון אצל מטפלים מתחום השיקום האורטופדי. שנית לא הייתי רץ לאמר כי לא התיחסו אלייך מאחר והרופאים שבדקו אותך חיפשו שינויים גרמיים.הוסף תגובה
-
אז האם זה מסוכן לחיות כך
שלומי מור 05/10/2015 | 21:31האם זה מסוכן להמשיך לחיות כך אז אם קליקים בצוואר מצד שמאל נוקשה כבר מעל שנתיים וכעת גם יש בחזה העליון השאלה המסקרנת שלי האם לבד יעבור הנושא של החזה כל מה שרשמתי בנושא החזה שקרה מהנפילה רופאים אני לא הולך השאלה שלי איזה דברים אני יכול לעשות לעזור או לטפל בזה ? מה אפשר לעשות...? חום קור תרופות כדורים אנערף מה אפשר תרגילים וכ'... תודה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול
מר גבעון פלד 06/10/2015 | 13:01כפי שציינתי לדעתי עלייך לגשת לאיבחון וטיפול אצל מטפלים מתחום השיקום האורטופדי. אין בזאת סכנת חיים אך כאב אינו משהו שצרחך לחיות עימו. כל הקור/חום וכו רק יקלו רגעית לא יפתרו את הכאב.הוסף תגובה
-
-
כאבים בחזה בצד ימין (לת)
לירון 06/10/2015 | 12:54שלום, מזה כחודשיים אני סובלת מכאבים בחזה בצד ימין. בהתחלה הכאב הורגש רק בזמן נשימה בשכיבה בתנוחות מסוימות וחשבתי שמדובר בשריר תפוס. לפני כשבועיים חליתי בברונכיט מלווה בקוצר נשימה. מאז הברונכיט עברה אך אני עדיין מתקשה לנשום לעיתים קרובות והכאב הולך ומתגבר ומורגש בנשימה ובמאמץ בכל תנוחה. בזמו שהייתי חולה עשו לי צילום חזה שיצא תקין (הצילום לא כלל צילום צדדי בצד ימין). קבעתי תור לצילום נוסף בצד ימין. האם יש בדיקות נוספות שעלי לעשות? מה יכול לגרום לכאבים מתגברים לאורך תקופה כל כך ממושכת? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
כאב מתחת לחזה בצד ימין
יונה 01/10/2015 | 21:25יש לי כאבים מתחת לצלעות בצד ימין, זה התחיל לפני כיומיים ואתמול זה כאב בערך כל היום, יש לציין כי פספסתי שעות שינה וכאשר ישנתי שעתיים הכאב נעלם, אבל היום הוא חזר וכשאני מבצע פעילות גופנית כלשהי ודופק לבי מואץ הכאב עולה. אני בן 19הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב מתחת לחזה ימין
מר גבעון פלד 02/10/2015 | 07:38האם אתה פעיל גופנית?הוסף תגובה
-
כאב מתחת לחזה בצד ימין
יונה 03/10/2015 | 12:31אכן לא מזמן התחלתי להתאמן בחדר כושר אבל זה לא הפריע לי אזהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב מתחת לחזה ימין
מר גבעון פלד 03/10/2015 | 18:26לעיתים בתחילת תוכנית אימון תוך כדי הגברת האימון נוצר כאב בצד ימין בעיקר בעת פעילות אירובית אך גם מעבר לכך. אם זה נמשך יש לגשת לבדיקות, לרוב אחרי מספר ימים הגוף המאזן.הוסף תגובה
-
-
כאבים בגב בתחתון בצד ימין
דנה 28/09/2015 | 20:48שלום, יש לי כמעט כחודש כאבים עזים בצד ימין שבין הגב התחתון לישבן. מרגישה שיש קליק שרוצה לצאת ולא משתחרר וגם כשיש קליק הכאב לא חולף רציתי לדעת ממה זה נובע ומה יכול להועיל לי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בגב ימין תחתון
מר גבעון פלד 28/09/2015 | 21:00האם יש כאב בתנועה הבאה: כאשר את עומדת ומתכופפת הצידה ימינה או שמאלה, תוך הקפדה לא לרכון קדימה!הוסף תגובה
-
כאבים בגב בתחתון בצד ימין
דנה 28/09/2015 | 21:34אכן יש כאב כאשר אני עומדת ומתכופפת ,כאב חד בהתחלה חשבתי שזהו שריר תפוס אך הכאב אינו חולף כמעט כחודשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בגב תחתון ימין
מר גבעון פלד 28/09/2015 | 21:41זהו כנראה טריגר נעול בשריר שנקרא מרובע קטן וממוקם בגב בין הצלע התחתונה, לעמוד השדרה ולעצם האגן. נקודת הטריגר לא משתחררת על ידי עיסוי, מתיחה, פעילות גופנית או מנוחה כך שפרק הזמן שאת מדברת עליו אינו יוצא דופן. הצעתי היא לגשת לטיפול אצל מטפל מתחום הטריגר פוינט טראפי.הוסף תגובה
-
-
כאבים קטנים בצד ימין
דור 27/09/2015 | 20:01שלום, יש לי כאבים קטנים מתחת ממש צמוד לצלעות(מתחתיהן). אין לי התקפות ואני מתפקד כרגיל, אוכל כרגיל, יכול גם לרוץ. אבל עדיין ישנם כאבים קטנים שמציקים לי. יכול להיות שרק נתפס לי שריר? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים קטנים?
מר גבעון פלד 28/09/2015 | 15:03אין אפשרות לענות ללא מידע. איך הכאב מורגש, האם יש גם במנוחה, האם יש כאב בנשימה עמוקה, נתונים אישיים והאם יש בעיות רקע.הוסף תגובה
-
מענה לשאלתך
דור 28/09/2015 | 15:09הכאב מורגש כמו ששותים או אוכלים לפני ספורט, הכאב הידוע לכל חובבי הספורט. במנוחה, אין כאב כלל, רק כשאני הולך הכאב קצת מורגש, ללא התקפות ואני לא נאנק מכאבים. אין כאב בנשימה עמוקה כלל וכלל. גובה: 1.72 משקל: 61 הייתה לי דלקת לבלב שכנראה התפרצה מזיהום מסוים (שירותים ציבוריים). שהיתי בבית חולים במשך שבועיים והייתי רק בצום, עשו לי בדיקת אולטרסאונד ו - MRI אך לא התגלה שום דבר והכל היה תקין לחלוטין. זה קרה בדיוק לפני שנה, אך זה בכלל לא אותם כאבים וגם לא באותו מקום כלל.הוסף תגובה
-
מענה לשאלתך
דור 28/09/2015 | 15:11הכאב מורגש כמו ששותים או אוכלים לפני ספורט, הכאב הידוע לכל חובבי הספורט. במנוחה, אין כאב כלל, רק כשאני הולך הכאב קצת מורגש, ללא התקפות ואני לא נאנק מכאבים. אין כאב בנשימה עמוקה כלל וכלל. גובה: 1.72 משקל: 61 הייתה לי דלקת לבלב שכנראה התפרצה מזיהום מסוים (שירותים ציבוריים). שהיתי בבית חולים במשך שבועיים והייתי רק בצום, עשו לי בדיקת אולטרסאונד ו - MRI אך לא התגלה שום דבר והכל היה תקין לחלוטין. זה קרה בדיוק לפני שנה, אך זה בכלל לא אותם כאבים וגם לא באותו מקום כלל. אני אדם בריא בדרך כלל , לא נוטל תרופות ולא כדורים. עושה ספורט על בסיס קבוע של 5 - 6 פעמים בשבוע (לפעמים אפילו כל יום). יכול להיות שזה בגלל שאני לא נח מספיק?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בצד ימין
מר גבעון פלד 28/09/2015 | 15:18מתאורך אינני יכול לומר בוודאות מספקת מה המקור, אך עקב הבדיקות שעברת (למרות הזמן שחלף) סביר להניח כי אכן מדובר בשריר שננעל, לא נתפס, בעקבות נעילת נקודות טריגר. על מנת לוודא יש לגשת לאיבחון מתחום השיקום האורטופדי.הוסף תגובה
-
שאלה ברשותך
דור 28/09/2015 | 15:21שריר שננעל מה זאת אומרת? זאת אומרת שאני צריך פשוט מנוחה? (מחר בכל זאת אני הולך לרופא, אך שריר שננעל מה זה אומר? רק מנוחה?)הוסף תגובה
-
כאבים קטנים בצד ימין
דור 28/09/2015 | 15:33קראתי מתגובה אחרת שהגבת למישהי בפורום מהו שריר שננעל (נקודת טריגר). תודה רבה על המענה המהיר, חג שמח והמשך יום נעים.הוסף תגובה
-
-
לחצים בחזה בצד ימין
מילי 27/09/2015 | 08:42בעלי מתלונן על לחצים בחזה בצד ימין כמה ימים כבר , והיום התחיל לכאוב לו הכתף מאחורה .. מה צריך לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה ימין
מר גבעון פלד 28/09/2015 | 14:59שאלות בסגנון זה אינן יכולות להענות, אני צריך רקע ומידע על מנת לנסות ולתת לך תשובה הולמת ורואיה עד כמה שאפשר בפורום. האם הוא פעיל גופנית? מה משקלו וגובהו והאם הוא בריא באופן כללי?הוסף תגובה
-
-
מודאגת
חנית 25/09/2015 | 22:11שלום לך.בתי בת 9 גובה ומשקל תקינים.בריאה מאוד.מאז יום כיפור מתלוננת על כאב בצד שמאל בזמן נשימה עמוקה. זה קרה בסוג של גלים לאורך היום.נתנו משכך כאבים ואתמול הגענו לרופאה .הרופאה שאלה על שיעול וחום ואין שום דבר מלבד התלונה ששורף לה..בדקה ריאות הכל תקין.עשתה סטורציה יצאה מעולה..זה ממשיך ואנחנו כעת בחו"ל בטיול מתוכנן. היא מעט יותר הכילה היום את האכב אך אני אכולת דאגה...מה זה ומתי זה יסתיים אם הכל תקין?הרופאה אמרה שיתכן וזו התקררות (בערב יום כיפור היתה הרבה על אופניים והיתה רוח)אנא תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בצד שמל
מר גבעון פלד 28/09/2015 | 14:57ראשית סליחה על זמן המענה אך הייתי בחופש. בכל מקרה לאור הבדיקות שעשיתם סביר להניח כי המקור הוא שרירי אך לשם כך אבקש לדעת האם הכאב ממשיך רק בנשימה עמוקה או שגם בתנועות חדות ואם כן באילו.הוסף תגובה
-
-
הידבקות
P 26/09/2015 | 08:19היי, אם לחבר שלי היה עבר מיני ושכב בפעם האחרונה לפני שנתיים ועשה בדיקות גם בפעם האחרונה לפני שנתיים ויצא נקי,לא שכב מאז. ולי לא היה כל עבר מיני מלבדו ולאחרונה(לפני חודשיים) התחלתי ליטול גלולות ומאז אנו לא מקיימים עם קונדום והוא גומר בפנים.בפעם האחרונה ששכבנו אז יומיים אחרי התחילו לו הפרשות צהובות ולי אין תסמינים. רציתי לשאול האם יש סיכוי שהוא הדביק אותי ראשון במחלת מין כלשהיא אף על פי שלא שכב עם אחרות מאז? כלומר הגיוני שתחילה הוא הדביק אותי או שייתכן גם ההפך? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הדבקות
מר גבעון פלד 28/09/2015 | 14:55שלום וסליחה על הזמן שעבר אך הייתי בחופש. בכל מקרה זה אינו הפורום המתאים ובמקרה שלך הייתי ממליץ לך ייעוץ אצל יוצת, רופא או כל מי שיכול לייעץ לך מקצועית ואישית.הוסף תגובה
-
-
משחת הרדמה(עמלה)
דנה 25/09/2015 | 14:38היי,נראה שנדבקתי במחלת מין שנקראת זיבה ולכן עליי לבצע כמה זריקות לאיבחון.יש לי פחד עז מחיסונים,זריקות,בדיקות דם. בפאניקה או דברים שקשורים לרפואה או דם אני מתעלפת. השאלה שלי היא: מפני שאני חייבת לבצע כמה זריקות ואני מפחדת מאוד,האם אוכל לפני כל זריקה לשים זמן מה לפני משחה שמרדימה את המקום(עמלה) ואז לא ארגיש כלום? בת 16.5 והולכת לבצע אותן לבד ולכן מאוד מפחדת. תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בת 16
מר גבעון פלד 25/09/2015 | 20:04צר לי לשמוע ולא משנה למה כי את צריכה לעבור תהליך כלשהוא לבד. הייתי שמח שתמצאי חבר, חברה, ידיד, בן משפחה שיוכל להיות איתך. בכל מקרה תיידעי את הרופא המטפל כי את לבד ותבקשי שיסבירו לך כל מה שמבצעים , למה והאם זה יכאב. לבסוף תבקשי שיבצעו כל מה שניתן על מנת שלא יכאב לך ושתצאי עם כל המידע על מה עברת וחשוב מכך ממה להימנע על מנת לא להגיע למצב זה שוב. אני מקווה שאת ניגשת למרפאה של קופת החולים ואני בטוח כי במקרה כזה הרופא יתחשב ויעשה הכל על מנת להקל על התהליך. בכל שאלה או מחשבה תרגישי חופשי לפנות אלי.הוסף תגובה
-
המשך
דנה 25/09/2015 | 20:09אוקי תודה רבה לך!! אבל האם אוכל למרוח לפני כן משחת הרדמה על אותו אזור?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הרדמה
מר גבעון פלד 25/09/2015 | 20:12לא הייתי מורח שום דבר בלי לשאול את הרופא המטפל.הוסף תגובה
-
-
ארקוקסיה
אבי 16/09/2015 | 22:26שלום , רציתי לשאול על כדור בשם ארקוקסיה , כעוסק בספורט חובבני (אומניות לחימה וחדר כושר) , נטלתי אותו בעבר פעמיים – כל פעם משך שבוע , בפציעות שונות בהמלצת אורטופד. חייב לציין שהוא עזר לי בצורה נפלאה. היום אני עם דלקת (חוזרת) בשריר במקרב , במהלך היום כאבים שבאים והולכים – התחיל לי לפני מספר ימים. בעבר לפני שנתיים בעיקבות אותה פציעה, הייתי מטופל בארקוקסיה כפי שציינתי למשך שבוע ולאחר מכאן התחלתי טיפול פיזיותרפי למשך חודשיים – שלושה ורק לאחר מכאן חזרתי בהדרגה לאימונים. השאלה שלי בקשר לכדור הזה היא למה בכל כתבה רושמים שהוא מאוד מסוכן ויש כאלו שאפילו רשמו שהוא הוצא משימוש ? האים באמת מסוכן ליטול אותו ? נתונים: בן 36 , עודף משקל קל . תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ארקוקסיה
מר גבעון פלד 19/09/2015 | 14:39ככל כדור יש עימו תופעות לוואי. השאלה היא עד רמה הוא עוזר לעומת הסיכון שבו. לא הייתי ממליץ להמשיך וליטול אותו ללא הבחנה, הייתי ממליץ לל לעבור איבחון תנועתי, יציבתי ומנסה לפתור אל הדלקות והכאבים החוזרים ללא הכדור.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיה
-
עיסוי רפואי
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
-
מונחים קשורים
-
דיקור (אקופונקטורה)
-
מיינדפולנס
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס