פורום טיפול בכאב - עמוד 5
אבנר מן
-
קליקים וכאבים בחזה ובכתף
עזרא 05/10/2020 | 12:06היי, כבר זמן מה (מעריך ששנתיים) שיש לי קליקים בחזה (כמו של מפרקי האצבעות) שלפעמים מלווים בכאב ולפעמים לא. יש לציין כי בנוסף יש לי כאבים וקליקים בכתף שמאל (כתף שנפרקה בהיותי פעוט) ואני לא בטוח אם הכתף נמצאת במקומה. ז"א- אני חושב שהיא קצת "קדימה מידי" כיוון שכאשר אני מזדקף- אני צריך למשוך אותה מעט לאחור. לפעמים יש נימול של יד שמאל (בעיקר כשאני מניח אותה בתנוחה מסויימת או ישן עם יד מעל לראש). אשמח לקבל ייעוץ ועזרה. * מתאמן בחדר כושר * מבלה שעות מרובות בישיבה מול מסך מחשב. תודה רבה וחג שמח !הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קליקים וכאבים בחזה ובכתף
מר גבעון פלד 06/10/2020 | 08:02האם עברת תאונות, נפילות או שברים במהלך החיים?הוסף תגובה
-
קליקים וכאבים בחזה ובכתף
עזרא 07/10/2020 | 00:52לאהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קליקים וכאבים בחזה ובכתף
מר גבעון פלד 07/10/2020 | 07:36מערך השרירים והרקמה רכה בגופנו מהוות גם מערכות הגנה ועלולות לייצר עומסים ודלקות באמצעות נעילה של מערכות טריגרים שאכן עלולות לייצר שינוי יציבתי כפי שתיארת בכתף. תוכל לפנות לאיבחון וטיפול אצל מטפלים מתחום השיקום האורטופדי או איזון רקמות רכות על מנת לבדוק אם ניתן לפתור את האמור.הוסף תגובה
-
קליקים וכאבים בחזה ובכתף
עזרא 10/10/2020 | 00:18תודה רבה !הוסף תגובה
-
כאבים בקדמת בית החזה
Naor Elian 21/07/2024 | 09:57עזרא אני סובל בדיוק מאותו דבר כבר כמה שנים אשמח שתיצור אותי קשר אם מצאת פתרון לבעיההוסף תגובה
-
-
כאב בצלעות ימין כתוצאה מנפילה
משה 02/11/2013 | 17:48אני בן 65, הבוקר נתקלתי בחצר שלי בצינור וכתוצאה נפלתי, קיבלתי מכה חזקה מאוד בצלעות ימין והכאב חזק מאוד. אינני מרגיש שבר כל שהוא (לא יודע אם ניתן להרגיש שבר צלע במישוש), כל מאמץ ולו הקטן ביותר מעצים את הכאב, שיעול, שכיבה, מעבר ממצב ישיבה לשכיבה וחוזר. בקיצור, כואב.אני קורא שאין למעשה מה לעשות, האומנם???הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בצלעות מנפילה
מר גבעון פלד 02/11/2013 | 19:54אכן נשמע כאילו שברת או סדקת צלע. רצוי לבצע בדיקה אצל רופא המשפחה אך יש מה לעשות. אפשר להחיש את האיחוי ולהוריד כאב על טיפול טיפול בקינזיוטיפ. גישת טיפול שמטפלת ברקמות חיבור ויכולה להוריד את הכאב ולהאיץ את האיחוי. בנוסף ניתן באמצעות שימוש בקרח עטוף במגבת (למניעת כווית קור) לשים על המקום הכואב לחצי דקה ולהסיר לדקה וכך לחזור על הפעולה חמש-שש פעמים. זה יקל על הכאב.הוסף תגובה
-
תודה רבה
משה 02/11/2013 | 23:13תודה רבההוסף תגובה
-
מכה חזקה בעצם החזה
אפרת 30/05/2023 | 09:21לפני כשבוע נפלתי וקיבלתי מכה חזקה בעצם החזה, שללתי שבר אך עדיין יש לי כאבים חזקים שלא מאפשרים לי לעשות פעולות בבית וכן מאד קשה עם השינה. האם ניתן להקל במשהו? כמה זמן לוקח למכה כזו לחלוף? והאם מנוחה יכולה לעזור?. מציינת שאני בת 63 שנוהגת לעשות ספורט כמה פעמים בשבוע. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מכה בעצם החזה
מר גבעון פלד 31/05/2023 | 09:32בוקר טוב. שלילת השבר חשובה. מכות בעצם החזה יכולות להשאיר חותם של כאב גם בשינה ונשימה לאורך שבועות. ניתן להעזר בקרח, בעדינות כפי שהסברתי בתגובה הקודמת וניתן לגשת לאבחון וטיפול מתחום הטריגר פוינטס להקל על הכאב.הוסף תגובה
-
מה זה טריגר פוינס שענית לגבר שנפל בין 65
ליה 17/07/2024 | 22:30אני נתקלתי בסלע ועפתי קדימה נפלתי על החזה הכאב בצד שמאל בצד הכי שמאלי מלמטה של שד שמאל. בת 56 עודחודשיים בריאה טיפה מלאה עושה הליכות לא מעשנת דיאטות כל החיים. בקיצור מה שתיאר פה ממצב שינה לישיבה כואב ושוכבת על הגב ממש כואב על הצד כואב אבל פחות מאשר שוכבת על הגב רציתי לישאול אחרי כמה זמן עובר הכאב. נראה לי שיש סדק. לא עשיתי צילום מפחד קרינה. רוצה לעשות א.ק.ג ליתר בטחון. מה אתה ממליץהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים
מר גבעון פלד 19/07/2024 | 11:47קודם כל תודה על המידע שפירטת זה קריטי על מנת לתת איזשהוא מענה שהוא גם כך קשה בפורום. לגבי שאלתך טריגרים הם מרכזים עצביים הנמצאים ביו או על רקמת החיבור והשריר. הם חלק מהמערכת האוטונומית, הלא רצונית ומשמשים בעיקר במערכת הגנתית. לגבי המקרה שלך... האם הכאב בצלעות?הוסף תגובה
-
-
כאבים באיזור הצלעות והגב
טלז 13/07/2024 | 06:25שלום, לאחר אימון התחילו לי כאבים בגב באיזור השכמה הימנים ומתחתיה) לאחר מנוחה של כמה ימים כאב הגב פחת ונשאר כאב באיזור הצלעות(בצד ומאחור באותו האיזור שהיה כאב הגב). הכאב עז יותר לאחר מנוחה. כואב גם במישוש עמוק של האיזור. לאחר שבוע מנוחה הכאב ממש פחת אבל אימון נוסף וחזר שוב. מה זה יכול להיות? האם אפשר לזרז החלמה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים באיזור הצלעות והגב
מר גבעון פלד 14/07/2024 | 10:34תצורת הופעת והעלמות הכאב מאפיינת מקור של רקמה רכה ויותר נכון טריגר פוינטס. מציע לך לגשת לאיבחון וטיפול בגישת הטריגר פוינטס או איזון רקמות רכות מאחר שהופעת הכאב לאחר אימון נוסף מצביעה על נקודה נעולה שלא משתחררת במנוחה ועלולה להמשיך ולחזור.הוסף תגובה
-
-
דקירות צוואר בצד שמאל כולל חזה בצד שמאל
נייל 05/07/2024 | 21:12הי מה קורה לפני תקופה 4 חודשים התחלתי להרגיש תחושת מחנק בגרון עשייתי כל מני בדיקות אמרו שהכל תקין, הרגשה הזו לפעמיים נעלמת לפעמיים מתגברת תאמת זה דבר מתסכל ומשפיע על איכות חיים בנוסף לזה מרגישה שיש לי כאבים בחזה כמו דקירות בצד שמאלי עשייתי אקו לב והכל תקין חשוב לציין בלילה שאני יישנה לא מרגישה כלום עד שאני מתעוררת ומתחילה את היום שלי אז אני מתחילה להרגיש את כל מה שציינת למעלה חשוב לציין גם שאני אמא לתינוק בן שנה ו4 חודשים והוא תמיד נמצא איתי בבית וכל הזמן אני מרימה אותו לא יודעת אם זה משפיע אבל אשמח להתייחסות ולתת לי תשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דקירות צוואר בצד שמאל כולל חזה בצד שמאל
מר גבעון פלד 07/07/2024 | 08:40בוקר טוב. האם יש בעבר או בהווה רקע רפואי של בעיות או נטילת תרופות? האם היו תאונות או נפילות משמעותיות? אודה גם למעט פרטים של גיל, גובה ומשקל ולבסוף האם כל המתואר בא והולך כלומר האם זה תחושה קבועה כל הזמן 24 שעות ביממה או שהתחושות משתנות במהלך היממה או בחילופי תנוחות?הוסף תגובה
-
דקירות
נייל 09/07/2024 | 18:51הי תודה רבה על ההתייחסות תאמת זו הרגשה לפעמיים נעלמת לפעמיים זה מתגבר דקירות בחזה אותו דבר חשוב לציין שזה בחזה בצד שמאל העליון ולפעמיים מרגישה את זה יותר אחרי שאני אוכלת ומרגישה יותר טוב בזמן מנוחה ולפעמיים מרגישה את הדקירות גם בזמן מנוחה לפני יומיים עשייתי בדיקת דם כללית והכל תקין תאמת לפעמיים זה מכניס אותי ללחץ כי זה ממש בצד השמאל למרות שעשיתי בדיקות אקו ואאג והכל תקין לגבי משקל 63/166 אשמח להתייחסות אולי יש מצב שזה כאב של שריריםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דקירות
מר גבעון פלד 10/07/2024 | 07:54תודה על המידע. חשוב כפי שעשית לשלול אפשרויות לבביות ולעשות בדיקות תקופתיות. כצם נדידת הבעיה והזמניות שלה שהיא באה ונעלמת מצביעה לרוב על בעיה ממקור שרירי ורקמה רכה בכלל. תינוקות לרוב מוסיפים מתח וגם עומס על מספר טריגרים שעלולים לייתר את מה שאת חשה. ממליץ לך לפנות לטיפול מתחום הטריגר פוינטס או איזון רקמות רכות.הוסף תגובה
-
-
דקירות עזות בירך שמאל
יואבי 20/10/2012 | 19:00מעל חודש וחצי. תחושה שמתחילה ב"הירדמות" בצד שמאל של הירך ועובר לדקירות שמתחזקות אם אני לא יושב או נח. בעמידה והליכה זה מתגבר עד כדי כאבי תופת , שריפה של ממש. רופא המשפחה אומר שזה יעבור ואקח כדור נגד כאבים.....אבל זה לא עובר ולא משתפר רק נהיה חמור יותר. בתודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בירך שמאל
מר גבעון פלד 20/10/2012 | 20:30אינני יכול לתת לך אבחנה על סמך התאור. על מנת לנסות לתת תשובה באינטרנט הייתי שמח לדעת: בן כמה אתה? מה גובהך ומשקלך? האם אתה פעיל ספורטיבית? באיזה סוג עבודה אתה עובד? האם אי פעם בעבר גם בילדות סבלת מכאבים בגב או רגליים? שברת משהו? או כל בעיה שהכאיבה ליותר מיום יומיים. האם אתה נוטל כדורים כלשהם או סובל מבעיות רפואיות? והאם לפני שהתחילו הכאבים קרה משהו, פיזי(אפילו ברמת פספוס מדרגה) או נפשי. גבעוןהוסף תגובה
-
"דקירות" בירך
יואבי 20/10/2012 | 21:26ראשית המון תודה על ההתייחסות המהירה. אני בן 55 1.67 סמ' גובה ומשקל 98....שמנמן....אני נוהג לשחות בבריכה כפעמיים בשבוע חצי שעה עד 40 דקות, בעברי הרחוק הייתי מאוד פעיל ספורטיבית אבל כבר הרבה שנים לא ממש...אני מורה בתיכון, רוב היום עומד והולך. מעולם לא סבלתי מכאבים כאלו או אחרים, הבריאות שלי מאוד תקינה בדרך כלל, מעולם לא שברתי משהו בגופי ואני לא רגיל לכאבים. לא הייתה לי בעיה כלשהי בעבר וכאמור אין לי בעיות רפואיות ואני לא נוטל כל תרופה. לא זוכר שקרה משהו חריג לפני שהתחילו הכאבים, הם פשוט הופיעו, די בהדרגה, בהתחלה אחרי הרבה זמן הליכה או עמידה הרגשתי צורך לנוח וכיום אני מרגיש את הכאב גם במנוחה {אבל סביר} ככל שאני הולך יותר או עומד הכאבים מתעצמים והופכים בלתי נסבלים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים ודקירות בירך
מר גבעון פלד 20/10/2012 | 21:55מהנתונים מסתמן כי הבעיה היא מערכת שרירי גב תחתון וישבן הגורמים לכאבים אותם אתה מתאר כולל הקרנות היכולות להכאיב כדקירות והקרנות עד כף הרגל. הייתי ממליץ לך לגשת לטיפול בסגנון של שיקום תנועתי.הוסף תגובה
-
דקירות הולכות וחוזרות בירך שמאל למטה
שרה 08/06/2024 | 09:21מה אני כשיכולה לקחת להרגיעהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דקירות הולכות וחוזרות בירך שמאל למטה
מר גבעון פלד 08/06/2024 | 17:25לא הבנתי את השאלה. האם את שואלת מה לקחת? אם כן זה לא הפורום המתאים. אם את שואלת מה לעשות אנא פרטי כמה שיותר מידע כמו שאני תמיד מבקש כאן בפורום ואשתדל לתת לך כיוון מדוייק בהתאמההוסף תגובה
-
-
שלבקת חוגרת
גילה 06/06/2024 | 12:47הי. אבא שלי בן 87. לפני כשנה חלה בשלבקת חוגרת באיזור עין שמאל. מאז סובל מכאבים חזקים וגירודים. מקבל ליריקה ואפלומיצין אך עדיין סובל. לאיזה רופא צריך לפנות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלבקת חוגרת
מר גבעון פלד 06/06/2024 | 20:42שלום רב. לרוב אלו רופאי פנימאי אך יש כאלה עם התמחויות במחלות זיהומיות .הוסף תגובה
-
-
כאבים בחזה
נועה 31/05/2024 | 13:14היי אני יודעת שאולי זה מוזגם:( אבל אני לחוצה ואם אוכל לקבל תשובה כללית אשמח, אני בת 28 ללא רקע של מחלות, לא מתאמנת, מספר ימים יש לי כאבים בחזה, שמקרינים לגב לכתף ליד וגם לרגל, בנוסף יש לי חולשה , היום שישי הלכתי לרופאה ועשיתי א.ק.ג. שיצא תקין, היא הפנתה אותי גם לצילום חזה , אבל סגור ואני נאלצת לחכות , האם זה מצב מסכן חיים? ומה יכולה להיות הבעיה שלי? אולי זה קשור למזגנים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בחזה
מר גבעון פלד 31/05/2024 | 13:47הי. ראשית זה אף פעם לא מוגזם לשאול. שנית טוב שערכת בדיקות לשלילת בעיות לבביות. ולבסוף האם בעת עליית2 קומות במדרגות או פעילות גופנית זהה כאשר הלב מואץ יש לך תחושת של לחץ בחזה, כאילו שמו עליו משקל?הוסף תגובה
-
-
stimwave
לי 31/05/2024 | 08:49אשמח לדעת מה יעילות השתלתstimwave. זו האופציה האחרונה שלי לטיפול אחרי ניתוח מסובך בברך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
stimwave
מר גבעון פלד 31/05/2024 | 09:09לטעמי היעילות לא ברורה. קיימים דיווחים סותרים לצערי כולל התיחסות למנכל קודם של החברה שהורשע לפני מספר חודשים בשימוש בחלקים מזויפים ולא עובדים בחלק מהמקרים למטופלים מסויימים: https://www.medtechdive.com/news/stimwave-ex-ceo-guilty-fake-implantable-device-component/709677/ אינני יודע מה המצב אצלך ומה ניסית, לפי השאלה שלך כנראה הרבה ניתן לשלוח כאן תאור של הזמן, הכאב, מתי ואיך החל, מה ניסית ואנסה למקד את תשובתי מעבר למכשיר שעליו השאלההוסף תגובה
-
-
בלט דיסק כאבים
מורן 30/05/2024 | 20:48שלום אני בת 29 ויש לי בלט בדיסק בגב התחתון L4 L5 אני סובלת מכאבי גב תחתון מעל לעשור והתחלתי פיזיותרפיה ואני כבר לאחר 3 טיפולים, בנוסף עושה תרגילים שעשיתי גם לפני ושמה כל ערב כרית חימום (כל זאת בהמלצת הפיזיותרפיסט). כאבי מתסכלים כיוון שהם מקרינים לרגל ימין בעיקר איזור אגן, מפרק ירך וברך וגם קרסול. כרגע, אינני אופטימית כיוון שהשינוי שאני חשה שואף לאפס ואני רוצה להיות ריאליסטית ולשאול- במידה והפיזיותרפיה לא עוזרת, מה השלב הבא? ניתוח? אשמח לעזרה/ עצות/ תשובות. תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בלט דיסק כאבים
מר גבעון פלד 31/05/2024 | 08:57שלום רב. אשמח לדעת כמה זמן יש לך את הכאבים. האם הם מורגשים באותם מקומות כל הזמן או משחקים ממקום למקום במהלך היממה האם הכאבים משתנים בין עמידה-ישיבה-שכיבה-הליכה האם היית פעילה גופנית לפני הזיהוי של הבלט והאם יש בעיות רפואיות אחרות בעבר או בהווה בהתאמה אנסה לכוון אותך לפי שאלתךהוסף תגובה
-
-
דורבן
נחמה 29/05/2024 | 20:11יש לי דורבן והאוטופד נתן לי מדבקות בוטרנס 5 השאלה שלי היכן מדביקים את המדבקה ברגל שיש את הדורבן או במיקום שכואב תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דורבן
מר גבעון פלד 29/05/2024 | 20:48המדבקה משחררת חומר שנספג לדם. הי אמורה לספק החלשה של הכאב לכ 7 ימים באם אין רגישות ניתן להדביק בכל מקום לא רגיש אך מומלץ בסמיכות לאזור הכאב כסממן רגשי....הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
דמיון מודרך
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
-
מונחים קשורים
-
סומטי
-
מיינדפולנס
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס