פורום טיפול בכאב - עמוד 4
אבנר מן
כאב עמום בצד שמאל מתחת לחזה דולי 20/09/2024 | 12:33לאחרונה סובלת מכאב עמום מתחת לחזה שלעיתים מתפשט לכיון הגב בנשימה הכאב פוחת כשאני ממלא את הריאות הכאב עובר! יש לציין שאני בת 72 ובגיל 12 עברתי ניתוח עקמת צד שמאל הוא הצד החלש והמכופף לאחרונה גם מרגישה שהעקמת יותר משפיעההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב מתחת לחזה בצד שמאל דנה רובין 20/09/2024 | 14:34היי דולי, חשוב להדגיש שאני לא יכולה לספק אבחנה רפואית, ותמיד מומלץ להתייעץ עם רופא לגבי כאבים חדשים או מתמשכים. עם זאת, אוכל לספק לך מבט הוליסטי על המצב שלך, כאב צד שמאל של הגוף שלנו מעיד על משהו שקשור לקשר עם אמא (גם אם היא כבר לא בחיים) או לבית שלנו, זה העולם הפנימי. (צ'אקרת הלב): ממוקמת באזור החזה ומקושרת לאהבה, חמלה ואיזון רגשי. חוסר איזון בצ'אקרה זו יכול להתבטא בכאבים באזור החזה. (צ'אקרת מקלעת השמש): ממוקמת מתחת לחזה ומקושרת לביטחון עצמי וכוח אישי. חוסר איזון כאן יכול להתבטא בכאבים באזור הבטן העליונה. מרידיאן הריאות: עובר דרך החזה והיד. חסימה במרידיאן זה יכולה לגרום לכאבים בחזה ובעיות נשימה. מרידיאן הלב: עובר גם הוא דרך החזה. חסימה כאן יכולה להתבטא בכאבים באזור החזה. מרידיאן שלפוחית השתן: עובר לאורך הגב. חסימה במרידיאן זה יכולה לגרום לכאבי גב. המלצה: נסי לשים יד על הלב ויד על הטבור ולומר " זה בטוח עבורי להינות מהחיים" .. עשי זאת כמה פעמים ביום, ואשמח שתעדכני אם חל שיפור. כאב לא מופיע סתם הוא סימן לטפל ברגש או אירוע שלא התייחסנו אליו כשהוא קרה גם אם זה מלפני 70 שנים ואנחנו לא זוכרים אותו. ממליצה לא להתעלם מכל סוג של כאב. מוזמנת לפנות אלי באופן אישי ואוכל לעזור לך במקרה הזה.הוסף תגובה
שאלה לגבי תרופות לכאב מאיר 15/09/2024 | 19:02הי דוקטור רציתי לשאול העם יש קשר בין קנאביס לרמות סרוטונין גבוהות במח ועם כן מה מהחומרים גורם לזה הסי בי די או THC השמח לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תרופות לכאב דנה רובין 16/09/2024 | 11:07היי ראשית אני מטפלת אנרגטית שמתמחה בכאב ובגורמים לכאב ולא ולא דוקטור. אני מתייחסת לכאב מנקודת מבט הוליסטית ומה יצר אותו מלכתחילה ומהחקירה הזו הכאב פשוט נעלם לצמיתות. לכן לא אוכל לענות על השאלה שלך שעוסקת במשהו שאני לא מתמחה בו. תודה ובהצלחה.הוסף תגובה
מה הכוונה ב"טיפולי הסננה"? גל 13/09/2024 | 22:37שלום, התחלתי במרפאה כאב ויש לי תהיות אם אכן הופנתי לטיפול עפ"י מה שסוכם. בהפנייה לטיפולים כתוב "טיפולי הסננה" - מה זה אומר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפולי הסננה הם טיפולים רפואיים שכוללים הזרקת חומרים (כגון סטרואידים או משככי כאבים) לאזור הכאב דנה רובין 14/09/2024 | 10:59שלום, טיפולי הסננה ('הזרקות') הם טיפולים רפואיים שכוללים הזרקת חומרים (כגון סטרואידים או משככי כאבים) לאזור הכאב, במטרה להפחית את הדלקת והכאבים. הזרקות אלו נועדו להקל על הכאב לטווח קצר עד בינוני, והן פועלות על ידי חסימת מסלולי הכאב בגוף. לא ציינת מה בדיוק כואב לך כך שהמענה שאני יכולה לתת לך הוא מאוד כללי. מנקודת מבט הוליסטית, כאב הוא אות הזהרה של הגוף שמשהו לא עובד כמו שצריך, אני ממליצה להתבונן בטיפול הזה כחלק מתהליך שלם. לצד התמיכה הפיזית שמספקת ההזרקה, את יכולה גם לנסות לעבוד על ריפוי ממוקד בסיבות לכאב, המקור הרגשי או האנרגטי שלו. כאב יכול להצטבר בגוף כתוצאה מחסימות אנרגטיות או חוויות רגשיות שלא עובדו עד הסוף. כמו כן, גישה זו אינה מחליפה יעוץ רפואי - את מוזמנת לשאול את הרופא שטיפל בך מהי תוכנית הטיפול שהוא הציע לך, להבין אותה לעומק, האם זה פתרון קבוע או משהו שכל תקופה צריך לבצע. מההיכרות שלי עם הגוף ומהדרך שבה אני מתייחסת לכאב זו שפה שהגוף מנסה להשתמש בה כדי להעביר לנו מסר - זו גישה שאפשר לבחור לנסות אותה במקביל לטיפול בתרופות ומשככי כאבים אין סתירה ביניהם. אני גם אשתף שאני סבלתי ממחלה שקוראים לה אנדומטריוזיס - כשאני בדקתי דרכים הוליסטיות לטפל בכאב שהמחלה הזו יצרה בחיי נעלמו לי הכאבים לצמיתות. תרגישי טוב.הוסף תגובה
ורטיגו גלגול29 12/09/2024 | 10:14אשמח לדעת ולעזרה מה עושים עם ורטיגו. מתבטא בסחרחורת, בחילה, אי שווי משקל, כובד בצד שמאל של הראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה יתכן שצ'אקרת הכתר שלך "הסתבכה" עם צ'אקרת העין השלישית + צ'אקרת העין השלישית חסומה דנה רובין 12/09/2024 | 14:00שחררתי לך (טיפול מרחוק) את החסימה - לא חקרתי למה זה נגרם, לשם כך נדרש מפגש מעמיק כדי שזה לא יקרה שוב. אשמח אם תעדכני לגבי שיפור (לרוב השיפור מיידי) ורטיגו, המתבטא בסחרחורת, בחילה, חוסר שיווי משקל וכובד בצד מסוים של הראש, יכול להיות מקושר למספר גורמים הוליסטיים, כולל חוסר איזון בצ'אקרות או בזרימת האנרגיה בגוף. בהסתכלות הוליסטית, תסמינים אלו עשויים להיות קשורים לאיזון הפנימי שלך, רמות מתח, חסימות אנרגטיות, או חוסר איזון בצ'אקרות מסוימות. צ'אקרות שיכולות להיות קשורות לורטיגו: צ'אקרת הכתר (סאהסררה): ממוקמת בראש העליון, והיא קשורה לחיבור רוחני, תחושת שלמות ושקט פנימי. חוסר איזון בצ'אקרה זו עלול להוביל לתחושות של חוסר התמצאות, בלבול, ואובדן שליטה פנימית – תסמינים שיכולים להתבטא גם פיזית כורטיגו. צ'אקרת העין השלישית (אג'נה): ממוקמת בין הגבות, היא קשורה לאינטואיציה, ראייה פנימית ומחשבה בהירה. כאשר צ'אקרה זו אינה מאוזנת, עלולות להופיע בעיות בקשב ובריכוז, תחושת חוסר מיקוד פיזית ונפשית, שעלולות להתבטא גם כסחרחורות ואי שיווי משקל. צ'אקרת הגרון (וישודהא): קשורה לתקשורת והבעה עצמית. חוסר איזון בצ'אקרה זו יכול להשפיע על האוזניים ושיווי המשקל, כיוון שהיא אחראית גם על הביטוי והזרימה האנרגטית באזור הראש והגרון. המלצות לטיפול הוליסטי בורטיגו: מדיטציות ותהליכי נשימה: תרגילי נשימה עמוקים יכולים לעזור בהשגת איזון פנימי והרגעה של המערכת העצבית. מדיטציות הממוקדות בצ'אקרת הכתר והעין השלישית יכולות לעזור לפתוח חסימות אנרגטיות. דיקור סיני: יכול לעזור בשיפור זרימת האנרגיה ובהפחתת סימפטומים של ורטיגו על ידי איזון המרידיאנים בגוף. יוגה ומיינדפולנס: תרגול יוגה המתמקד בתנוחות שיווי משקל ומודעות לגוף יכול לעזור לאזן את האנרגיה ולהפחית תחושות של סחרחורת. טיפול בקריסטלים: קריסטלים כמו אמטיסט (לאיזון העין השלישית) או קוורץ קריסטל (לחיבור לצ'אקרת הכתר) יכולים לעזור באיזון האנרגיות סביב הראש. ארומתרפיה: שמנים אתריים כמו לבנדר או נענע יכולים להרגיע ולהפחית את תחושות הבחילה והסחרחורת. איזון תזונתי והידרציה: שתייה מספקת ואכילה מאוזנת חשובים מאוד לתמיכה בגוף. אם הסימפטומים נמשכים או מחמירים, חשוב לפנות לייעוץ רפואי כדי לשלול מצבים רפואיים נוספים.הוסף תגובה
ורטיגוגלגול29 12/09/2024 | 14:14תודה דנה, יש שיפור משמעותי!!! הבחילות עברו לחלוטין. הטבה בסחרחורת ובשיווי משקל. תודה רבה לך!הוסף תגובה
הקלה בכאב קובי 11/09/2024 | 09:58שלום לך, אני סובל מכאב בקצות הידיים והרגליים, בגלל מחלת מפרקים שבה אני מטופל. האם יש דרך להקל על כאב זה, שלא על ידי כדורים? תודה לך כבר מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה יש דרך להקל על כאבים בקצוות היידים והרגליים דנה רובין 12/09/2024 | 09:55קובי, קודם כל תודה שפנית אלי לעזרה! עצם זה שאתה מוכן להפתח לדרכים טבעיות מאוד משמחת אותי ואשמח לעזור לך. אתחיל בזה שלא נדרשת אמונה רק רצון אז הכל בסדר 🙏. בגוף שלנו עוברים ערוצים אנרגטיים שהרפואה הסינית קוראת להם מרידיאנים. יש להם מסלולים מאוד מוגדרים בגוף וכל מרידיאן מצביע על תפקוד אחר בגוף, שחרור מרידיאן תקוע לא רק עוזר לשחרר את הכאב שאתה חש אלה גם רגשות שמזוהים עם המרידיאן הזה ויש גם הקלה רגשית. על מנת שאוכל לרשום לך איזה תרגיל תוכל לבצע לבד ( לא מסובך ) אבקש ממך לרשום לי אם מדובר בצד ימין או שמאל ואם יש אצבעות שכואבות יותר.הוסף תגובה
כאבים בחזה בעקבות נפילה אנה 07/08/2024 | 02:29לפני שישה ימים נפלתי ובמהלך הנפילה קיבלתי מכה מאוד חזקה בחזה מקן ציור. במהלך הנפילה הקן עף קדימה ונכנס לי ממש בין הצלעות מתחת לשד השמאלי. לקח לי כמה דקות טובות עד שהצלחתי להחזיר נשימה ולקום. בכמה ימים שלאחר מכן כאב לי בתזוזה, לנשום עמוק, להשתעל, לשים חולצה וכל מה שהצריך ממני תזוזה של האיזור היום, שישה ימים אחר כך הכאב החמיר מאוד. מרגיש כמו שריפה של כל צד שמאל של החזה וכואב לא משנה מה אני עושה עד רמת להתעורר בלילה מכאבים. אני יודעת שמכה באיזורים כאלה לוקח זמן להחלים אך האם יכול להיות שיש נזק פנימי יותר שכדאי ללכת לבדוק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בחזה בעקבות נפילה מר גבעון פלד 07/08/2024 | 12:57אכן אלו אזורים שהכאב יכול להימשך זמן. האם יש כאב חד בנשימה עמוקה?הוסף תגובה
כאב בצלעות ריקי 28/07/2024 | 09:24שלום. בת 61 . עם אוסטיופורוזיס. מאד פעילה גופנית. כתוצאה מפעולה מסויימת נכנסה לי פלאטת עץ בצלע ימנית מתחת לחזה. היה כאב קל בלבד. היום 3 ימים אחרי, הכאב הולך ומתגבר. לא יכולה להרים יד לגובה ואף קשה להתלבש. מאד כואב בשכיבה והכי כואב בקימה ואחרי. מציינת שיש לי תופעה חוזרת של רגישות יתר באזור הצלעות ומתנועה לא נכונה יכול להתפתח כאב שימשך אף 10 ימים. בעבר אף סדקתי צלע מסויימת( לפני 20 שנה ) . מה עלי לעשות כדי להפיג הכאב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בצלעות מר גבעון פלד 28/07/2024 | 19:50האם יש כאב בנשימה עמוקה?הוסף תגובה
קליקים וכאבים בחזה ובכתף עזרא 05/10/2020 | 12:06היי, כבר זמן מה (מעריך ששנתיים) שיש לי קליקים בחזה (כמו של מפרקי האצבעות) שלפעמים מלווים בכאב ולפעמים לא. יש לציין כי בנוסף יש לי כאבים וקליקים בכתף שמאל (כתף שנפרקה בהיותי פעוט) ואני לא בטוח אם הכתף נמצאת במקומה. ז"א- אני חושב שהיא קצת "קדימה מידי" כיוון שכאשר אני מזדקף- אני צריך למשוך אותה מעט לאחור. לפעמים יש נימול של יד שמאל (בעיקר כשאני מניח אותה בתנוחה מסויימת או ישן עם יד מעל לראש). אשמח לקבל ייעוץ ועזרה. * מתאמן בחדר כושר * מבלה שעות מרובות בישיבה מול מסך מחשב. תודה רבה וחג שמח !הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קליקים וכאבים בחזה ובכתף מר גבעון פלד 06/10/2020 | 08:02האם עברת תאונות, נפילות או שברים במהלך החיים?הוסף תגובה
קליקים וכאבים בחזה ובכתףעזרא 07/10/2020 | 00:52לאהוסף תגובה
תשובת מומחה קליקים וכאבים בחזה ובכתף מר גבעון פלד 07/10/2020 | 07:36מערך השרירים והרקמה רכה בגופנו מהוות גם מערכות הגנה ועלולות לייצר עומסים ודלקות באמצעות נעילה של מערכות טריגרים שאכן עלולות לייצר שינוי יציבתי כפי שתיארת בכתף. תוכל לפנות לאיבחון וטיפול אצל מטפלים מתחום השיקום האורטופדי או איזון רקמות רכות על מנת לבדוק אם ניתן לפתור את האמור.הוסף תגובה
קליקים וכאבים בחזה ובכתףעזרא 10/10/2020 | 00:18תודה רבה !הוסף תגובה
כאבים בקדמת בית החזהNaor Elian 21/07/2024 | 09:57עזרא אני סובל בדיוק מאותו דבר כבר כמה שנים אשמח שתיצור אותי קשר אם מצאת פתרון לבעיההוסף תגובה
כאב בצלעות ימין כתוצאה מנפילה משה 02/11/2013 | 17:48אני בן 65, הבוקר נתקלתי בחצר שלי בצינור וכתוצאה נפלתי, קיבלתי מכה חזקה מאוד בצלעות ימין והכאב חזק מאוד. אינני מרגיש שבר כל שהוא (לא יודע אם ניתן להרגיש שבר צלע במישוש), כל מאמץ ולו הקטן ביותר מעצים את הכאב, שיעול, שכיבה, מעבר ממצב ישיבה לשכיבה וחוזר. בקיצור, כואב.אני קורא שאין למעשה מה לעשות, האומנם???הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בצלעות מנפילה מר גבעון פלד 02/11/2013 | 19:54אכן נשמע כאילו שברת או סדקת צלע. רצוי לבצע בדיקה אצל רופא המשפחה אך יש מה לעשות. אפשר להחיש את האיחוי ולהוריד כאב על טיפול טיפול בקינזיוטיפ. גישת טיפול שמטפלת ברקמות חיבור ויכולה להוריד את הכאב ולהאיץ את האיחוי. בנוסף ניתן באמצעות שימוש בקרח עטוף במגבת (למניעת כווית קור) לשים על המקום הכואב לחצי דקה ולהסיר לדקה וכך לחזור על הפעולה חמש-שש פעמים. זה יקל על הכאב.הוסף תגובה
תודה רבהמשה 02/11/2013 | 23:13תודה רבההוסף תגובה
מכה חזקה בעצם החזהאפרת 30/05/2023 | 09:21לפני כשבוע נפלתי וקיבלתי מכה חזקה בעצם החזה, שללתי שבר אך עדיין יש לי כאבים חזקים שלא מאפשרים לי לעשות פעולות בבית וכן מאד קשה עם השינה. האם ניתן להקל במשהו? כמה זמן לוקח למכה כזו לחלוף? והאם מנוחה יכולה לעזור?. מציינת שאני בת 63 שנוהגת לעשות ספורט כמה פעמים בשבוע. תודההוסף תגובה
תשובת מומחה מכה בעצם החזה מר גבעון פלד 31/05/2023 | 09:32בוקר טוב. שלילת השבר חשובה. מכות בעצם החזה יכולות להשאיר חותם של כאב גם בשינה ונשימה לאורך שבועות. ניתן להעזר בקרח, בעדינות כפי שהסברתי בתגובה הקודמת וניתן לגשת לאבחון וטיפול מתחום הטריגר פוינטס להקל על הכאב.הוסף תגובה
מה זה טריגר פוינס שענית לגבר שנפל בין 65ליה 17/07/2024 | 22:30אני נתקלתי בסלע ועפתי קדימה נפלתי על החזה הכאב בצד שמאל בצד הכי שמאלי מלמטה של שד שמאל. בת 56 עודחודשיים בריאה טיפה מלאה עושה הליכות לא מעשנת דיאטות כל החיים. בקיצור מה שתיאר פה ממצב שינה לישיבה כואב ושוכבת על הגב ממש כואב על הצד כואב אבל פחות מאשר שוכבת על הגב רציתי לישאול אחרי כמה זמן עובר הכאב. נראה לי שיש סדק. לא עשיתי צילום מפחד קרינה. רוצה לעשות א.ק.ג ליתר בטחון. מה אתה ממליץהוסף תגובה
תשובת מומחה כאבים מר גבעון פלד 19/07/2024 | 11:47קודם כל תודה על המידע שפירטת זה קריטי על מנת לתת איזשהוא מענה שהוא גם כך קשה בפורום. לגבי שאלתך טריגרים הם מרכזים עצביים הנמצאים ביו או על רקמת החיבור והשריר. הם חלק מהמערכת האוטונומית, הלא רצונית ומשמשים בעיקר במערכת הגנתית. לגבי המקרה שלך... האם הכאב בצלעות?הוסף תגובה
כאבים באיזור הצלעות והגב טלז 13/07/2024 | 06:25שלום, לאחר אימון התחילו לי כאבים בגב באיזור השכמה הימנים ומתחתיה) לאחר מנוחה של כמה ימים כאב הגב פחת ונשאר כאב באיזור הצלעות(בצד ומאחור באותו האיזור שהיה כאב הגב). הכאב עז יותר לאחר מנוחה. כואב גם במישוש עמוק של האיזור. לאחר שבוע מנוחה הכאב ממש פחת אבל אימון נוסף וחזר שוב. מה זה יכול להיות? האם אפשר לזרז החלמה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים באיזור הצלעות והגב מר גבעון פלד 14/07/2024 | 10:34תצורת הופעת והעלמות הכאב מאפיינת מקור של רקמה רכה ויותר נכון טריגר פוינטס. מציע לך לגשת לאיבחון וטיפול בגישת הטריגר פוינטס או איזון רקמות רכות מאחר שהופעת הכאב לאחר אימון נוסף מצביעה על נקודה נעולה שלא משתחררת במנוחה ועלולה להמשיך ולחזור.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עיסוי רפואי
-
דמיון מודרך
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
סומטי

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס