פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 122
ד"ר נבות גבעול 4.9 ( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון. יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים. בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא. נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל תחומי טיפול של ד''ר גבעול: - שתלים דנטליים - השתלות עצם - הרמת סינוס - עקירות כירורגיות - עיוות במפרקי הלסת הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב: https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
עקירה טופז 13/03/2014 | 15:43עברתי לפני כמעט 6 שבועות עקירה ועדיין יש רגישות / כאב קל האם זה הגיוני מדובר בשן שהיתה בה דלקת חריפה / אפילו סדק התחיל. והאם הכאב יותר חזק אחרי אכילה הגיוני ? כאילו שנכנסים חתיכות קטנות קצת נתפסות במקום זה מגביר את הרגישות? שבוע הבא אני בכל מקרה אהיה אצל הרופאה שתעיף מבט אבל האם זה הגיוני או מה כדאי לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עקירה ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 20/03/2014 | 19:24כן, בהחלט יתכן שתהיה רגישות או שיהיה כאב אם אוכל נכנס לאתר העקירה. בדיקה על ידי הרופאה תבהיר מה הבעיה.הוסף תגובה
מבנה וכתר לשתל מעיין 10/03/2014 | 00:00רציתי לשול מי עושה את המדידות וההרכבה לשתל של המבנה והכתר וגם הסרת התפרים הרופא שעשה את התקנת השתל או הרופא הכללי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מבנה וכתר לשתל ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 20/03/2014 | 19:23שתי האפשרויות קיימות. יש רופאים שגם משתילים וגם משקמים את השתל בעזרת מבנה וכתר, ויש כאלה שמבצעים או את ההשתלה או את השיקום (מבנה וכתר). מאחר ואני לא יודעת מי זה שטיפל בך, נראה לי שהכי נכון לשאול את הרופא שלך.הוסף תגובה
שאלה בקשר לשן שעקרו. שירה 05/03/2014 | 14:09שלום עקרו לי שן לפני חודש . בינתיים הייתי צריכה חידוש ואתמול עשו לי , ואני מרגישה רגישות/כאב חשבתי שזה בשן שאמורה לעשות את החידוש והרופא גילה שזה עדיין כאב קל / רגישות במקום העקירה , ואחרי החידוש ששמו את הכתר הזמני אפילו טיפה יותר , יכול להיות שהכתר הזמני מציק למקום העקירה ולכן זה כואב ? זה הגיוני אחרי חידוש טיפול שורש. אני יודעת שהמקום עדיין לא נסגר אבל זה הגיוני ואפשר לעשות בינתיים משהו להקל ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שאלה בקשר לשן שעקרו ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 20/03/2014 | 19:21שלום שירה, מאחר ומדובר במספר שינים ואיזורים שיכולים לגרום לכאב, נראה לי שהכי נכון לפנות לרופא שטיפל בך. צריך לראות אותך ואת הצילומים של האיזור כדי לתת לך תשובה אמיתי ונכונה.הוסף תגובה
עקירת שיניים תוחנות ליטל 03/03/2014 | 21:20שלום לך, אני שלושה ימים אחרי עקירת 2 שיניים תוחנות, ויש לי כאבי ראש עצומים בצד של העקירה רציתי לדעת האם זה תקין או חריג אני ממש לחוצההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עקירת שיניים טוחנות ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 04/03/2014 | 09:16בוקר טוב ליטל, זה קורה, אבל זה דורש בדיקה אצל הרופא שביצע את העקירות. לצערי, כאבים לאחר עקירה הם תופעה נפוצה מאד, אבל לאחר 3 ימים יכול להיות גם שמתפתחת תופעה הנקראת ״מכתשית יבשה״, שהיא תוצאה של תהליך ריפוי לא תקין, ולכן הכי טוב לפנות לרופא שביצע את העקירה או למומחה בכירורגית פה ולסתות.הוסף תגובה
השתלות בכל הלסת התחתונה טובה 24/02/2014 | 14:24אני צריכה השתלות בכל הלסת התחתונה. האם עושים את כל השתלים באותו יום או שעדיף לחלק את הטיפול? אני חוששת שלא אעמוד בפרוצדורה כל כך גדולה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה השתלות בכל הלסת התחתונה ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 25/02/2014 | 15:40זו שאלה כללית מדי. חשוב לדעת האם יש צורך בביצוע עקירות באותו היום, וחשוב לדעת מהי תוכנית השיקום, והאם הרופא המשקם רוצה לבצע העמסה מיידית על גבי השתלים באותו יום. אם אין תוכנית להשתמש בשתלים מיד ("העמסה מיידית")", ניתן לחלק את הפרוצדורה לשתי פגישות, ובכל פעם לבצע שתלים בצד אחד.הוסף תגובה
לסת תחתונה בולטת קדימה מירית 23/02/2014 | 14:11לבן שלי שהוא בן 15 יש לסת תחתונה בולטת קדימה. האם אפשר לעשות עם זה משהו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לסת תחתונה בולטת קדימה ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 23/02/2014 | 16:21שלום מירית, בהחלט ניתן לעשות הרבה במקרה כזה, ואולם הרופא המוביל שצריך לקבוע מה ואיך הוא מומחה בתחום ישור השיניים (אורתודונט). זאת, מכיון שצריך לקבוע האם באמת הלסת התחתונה בולטת קדימה או שאולי הלסת העליונה אחורית מדי, ובהחלט כדאי לשקול שיטות שאינן כירורגיות לפתרון לפני ששוקלים כירורגיה. מומחה בכירורגית פה ולסתות יכלל כשותף לטיפול רק אם יוחלט שיש לבצע ניתוח שבו מבצעים הזזה אחורה של הלסת התחתונה, או הזה קדימה של הלסת העליונה או תיקון במראה הסנטר וכו'.הוסף תגובה
עקירת שן שירה 21/02/2014 | 17:28שלום עקרו לי לפני 3 שבועות שן טוחנת , והיום הייתי אצל שיננית גם . ובקרוב אמורה להמשיך בטיפולים אבל אמרה לי שמקום העקירה עדיין לא התרפא / נסגר האם זה הגיוני אחרי 3 שבועות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עקירת שן ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 21/02/2014 | 21:15שלום שירה. כן, זה בהחלט יתכן, ואם אין לך כאבים סביר להניח שמדובר בתהליך ריפוי טבעי. יחד עם זאת, אם את חוששת, עדיף לחזור לרופא שעקר את השן ולודא שאכן מדובר בתהליך ריפוי רגיל.הוסף תגובה
עקירת שןשירה 21/02/2014 | 21:33עכשיושנע כשיו זה כבר לא כואב אבל רציתי כמה זמן אני בדרך! לוקח עד שהמקום נסגר?הוסף תגובה
תשובת מומחה עקירת שן ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 21/02/2014 | 21:56הדבר תלוי בגודל המקום. רקמה רכה נסגרת בד"כ בתוך שבועיים-שלושה, אבל משך זמן של עד חודשיים עדיין נחשב זמן סביר לסגירה מלאה של אתר העקירה.הוסף תגובה
עקירת שןשירה 21/02/2014 | 22:03מדוברשן דובר על שן 46 שהייתה מאוד מודלקת? האם במצב של שן שהייתה מודלקת הזמן הוא ארוך יותר?הוסף תגובה
תשובת מומחה עקירת שן ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 21/02/2014 | 22:46האמת היא שזה יותר קשור לגודל של אתר העקירה, ואם בוצעה פתיחה כירורגית של המקום. אני מציעה שתפני לרופא/ה שעקר/ה את השן, משום שהם ידעו לתת לך את התשובה הכי נכונה למצבך.הוסף תגובה
לעקור את שיני הבינה מני 20/02/2014 | 18:52אמרו לי שאני צריך לעקור את שיני הבינה שלי, אבל שום דבר לא כואב לי. יש סיבה לעשות את זה מוקדם או ששווה לחכות עד שתהיה בעיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לעקור את שיני הבינה ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 20/02/2014 | 23:59שלום מני, בהנחה שיש אכן סיבה טובה לעקור את שיני הבינה, תמיד כדאי לעקור אותן מוקדם מאשר לחכות עד שתהיה בעיה. הסיבה לכך היא, שבעת העקירה יש להפעיל על השן כוח. אם השן עששתית ("רקובה"), היא נשברת לרוב בעת העקירה - דבר המסבך את העקירה ודורש לא פעם להגדיל את הפרוצדורה לכדי ניתוח של האיזור. בנוסף, אני יודעת שאף פעם אין "זמן טוב" לביצוע עקירות, אבל תמיד עדיף לעשות את זה כשלוח הזמנים שלך מתוכנן מאשר כאשר תוקפים אותך כאבים.הוסף תגובה
יש לי בליטות של עצם בחיך העליון באמצע ליאורה 19/02/2014 | 18:52יש לי בליטות של עצם בחיך העליון באמצע. האם זה נורמלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה יש לי בליטה של עצם בחיך העליון באמצע ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 20/02/2014 | 01:05שלום ליאורה, בליטת עצם באמצע החיך העליון היא נפוצה מאד ונקראת "טורוס פלטינוס" בשפה המקצועית. בליטה כזו היא אינה פתולוגית ואינה מצביעה על מחלה ו/או על גידול. אבל, מאחר ובלי לראות אותך זו רק הערכה כללית, כדאי לך לגשת לרופא שיניים או מומחה לכירורגית פה ולסת שיאמת שזו אכן התופעה.הוסף תגובה
עקירת שן בינה נטלי 18/02/2014 | 15:31רופא השיניים שלי הפנה אותי לכירורג פה ולסת לצורך עקירת שן בינה. הוא אמר לי שהשורשים הם סביב העצב. מה הבעיה במקרה כזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עקירת שן בינה ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 18/02/2014 | 17:27שלום נטלי, אני מניחה שמדובר בלסת התחתונה. הבעיה היא שבעת העקירה עלולים לפגוע בעצב הראשי העובר בתוך הלסת. התוצאה של נזק כזה היא תחושת "הרדמה" בחצי השפה התחתונה ובחצי הסנטר לכל ימי חייך. זוהי פגיעה ממשית שיש למנוע אותה בכל מחיר. ולכן, נדרשת אבחנה טובה הכוללת צילום CT. מומחה לכירורגית פה ולסת ידע מה לעשות במקרה כזה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עקירת שן בינה
-
ניתוח חניכיים
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום

ד"ר פבל ווסקובויניק רפואת שיניים
5.0 ( 7 חוות דעת )
"ברצוני לשתף אותכם על חוויה יוצאת מן הכלל לא הרגשתי טיפול בשיניים לאורך כל הדרך מקצוען אמיתי כולל אלונה אסיסטנטית שמשלימה אותו לסיכום ממליץ בחום לבצע טיפול אין מה לחשוש בהצלחה"

ד"ר גל פרנקל רפואת שיניים
רופא בכיר במחלקה לכירורגית פה ולסת, המרכז הרפואי איכילוב, תל-אביב
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת

ד"ר נבות גבעול