פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 23
פרופ' ננסי אגמון-לוין פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאימונולוגיה קלינית ואלרגיה. משמשת כמנהלת המכון לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה, מרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומר תחומי עיסוק עיקריים - מחלות אוטואימוניות: כגון זאבת (לופוס), תסמונת הנוגדנים האנטיפוסופוליפידים ואחרים - הריון ומחלות אוטואימוניות ואלרגיות - אימונולוגיה של פוריות - מחלות מערכת החיסון: כגון אורטיקריה (סרפדת), אנגיואדמה, חסר חיסוני - מחלות אלרגיות בילדים ובמבוגרים
אטופיק דרמטיטיס וחיסון נגד פפילומה עדי 19/05/2024 | 16:22פרופסור שלום. סליחה אם השאלה ששאלתי מופיעה פעמיים- לא הייתי בטוחה שההודעה הקודמת שכתבתי עברה. בתי בת 12 אמורה לעבור חיסון נגד פפילומה, והיא אובחנה עם אטופיק דרמטיטיס שידועה כמחלה אוטואימיונית. האם יש מניעה להתחסן? תודה רבה ושבוע טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת פרופ' ננסי אגמון-לוין 26/05/2024 | 22:19הי עדי - אכן כבר עניתי וזאת היתה התשובה ובהקשר לחיסונים 3 נקודות א. אין המלצה להימנע מחיסונים בילדים הסובלים מדרמטיטיס אטופית. בכלל ומחיסון הפפילומה בפרט. ב. הסיכון לזיהום בנגיף הפפילומה הוא ככל הנראה מוגבר בחולים עם דרמטיטיס אטופית ג. לכל תרופה או חיסון עלולים להיות תופעות לוואי וזה בסדר להתעניין ולשאול ולהחליט בהתאם אם רוצים להתחסן - מציעה שתתיעצי עם רופא הילדים ו/או רופא האימונולוגיה/אלרגיה המטפל בבתךהוסף תגובה
ירידות שמיעה אוטואימוניות סוגירידה נעמי 19/05/2024 | 10:57שלום מאובחנת במחלת אוזן פנימית אימונית האם בירידות שמיעה אוטואימוניות סוג הירידה יכולה להיות משולבת גם עיצבית וגם הולכתית ע״י הולכתית באוזן הפנימית ולא התיכונה? אני בטוחה ב100% שהירידות שמיעה שלי הן משולבות עצבית והולכתית אבל רופאים לא רואים כלום באוזן התיכונה וגם בדיקות השמיעה לא תופסות את הירידת הולכתית ולדעתי הולכתיות מתרחשת עקב בעיה באוזן הפנימית שאחר כך מובילה לירידה עיצבית האם זה הגיוני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ירידת שמיעה אוטואימונית פרופ' ננסי אגמון-לוין 26/05/2024 | 22:18שלום נעמי המנגנון האוטואימוני פוגע לרוב במרכיב העצבי פגיעה יכולה להיות משולבת עם יש בעיה נוספת. לגבי בדיקות השמיעה - לעיתים נדרשות בדיקות שמיעה "מורחבות" עם טווחי שמיעה רחבים יותר בכדי להעריך את מידת הנזק - במקרים אלה כדאי לפנות למכון שמיעה באחד מבתי החולים הגדולים להערכההוסף תגובה
WBC נמוך ממושך יאיר 15/05/2024 | 20:29שלום דר אגמון אני סובל מWBC נמוך במשך שנתיים (3.5-4.0, נורמה 4.5) וגם crp מוגבר קלות 5-10 (נורמה 5) ולא מוצא את הסיבה לכך ואני חושב שזה גורם לי לדלקות חוזרות בדרכי נשימה העליונות כי האף שלי והאוזניים סתומים רוב הזמן עשו לי מח עצם שיצא תקין, בדיקות דם למחלות אימוניות תקין, קולנסקופיה וביופסיות תקין, בדיקת אקסום גם תקין. ניסו לתת לי סטרואידים למשך שבוע וזה עלה לתקין בסביבות ה7 וכשהפסקתי זה שוב ירד בהדרגה מה זה יכול להיות האם הגוף שלי מתמודד עם מחלה ויראלית/חיידק כרוני או שזה משהו אימוני שלא עלו עליו? תודה והמשך ערב נעיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לויקופניה - WBC נמוכים ותחלואה אימונית פרופ' ננסי אגמון-לוין 18/05/2024 | 20:29שלום יאיר WBC - זה השם הכולל לכל התאים הלבנים בדם , אולם הם מורכבים ממספר קבוצות נויטרופילים, לימפוציטים, אאוסינופילים ועוד. חסר כזה יכול להיות ביטוי לזיהום - אך אם הוא ממושך סביר שמדובר בבעיה אחרת. ירידה ברמה של כל אחת מהקבוצות נגרמת מסיבות שונות ואם הקבוצה הפגועה היא הנויטרופילים הסיבה יכולה להיות נויטרופניה אוטואימונית (היא תגיב מצוין לטיפול בסטרואידים כפי שתארת) , אם זה הלימפוציטים צריך לאפיין את החסר וותת הקבוצות של הלימפוציטים וכך הלאה. חסר של תאים לבנים יכול להיות קשור לזיהומים חוזרים - אך זה כמובן מאוד כוללני . חשוב לציין כי מעבר ל"חסר עצמו" חשובה גם הרמה כלומר האם החסר קל או חמור. לסיכום צריך לאפין את החסר (כלומר איזה תת קבוצה, איזה חומרה וכדומה) ובהתאם הערכה האם צריך טיפול (יש טיפול סגולי לכל חסר) ו/או אנטיביוטיקה מניעתית ו/או אחר.הוסף תגובה
רמת הערכים של WBCיאיר 18/05/2024 | 21:34תודה על ההסבר דר צירפתי את הערכים כשאני ללא סטרואידים האם זה יכול להיות זיהום? כמובן שאי אפשר לאבחן אותי דרך האינטרנט אך בכל זאת אשמח לשמוע את דעתך LARGE PLATELETS-DIF:PLUS STABS %-DIF:7% WBC :3.00 LYM: 29% NEUT:54.5% MONO:11% NEUT.abs:1.65 LYMP.abs:0.85 NEUTROPHILS%-DIF :53% MONOCYTES%-DIF:6.1% LYMPHOCYTES %-DIF:25%הוסף תגובה
כאבי רגלים.... . אני 18/05/2024 | 20:35שלום פרופסור, אני מאובחנת בזאבת. כל השבת ,ובכלל הזמו האחרון סובלת מכאבי רגליים. מרגישה שהם שוקולות ..משקל כבד . גם לאחר שינה ממושכת. מאד מהר מרגישה כבדות של הרגלים. ותהיתי האם זה גם חלק מהתופעות של הלופוס ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כבדות ברגליים וזאבת פרופ' ננסי אגמון-לוין 18/05/2024 | 20:42שלום לך כן, לפעמים כבדות ברגליים קשורה למחלת הזאבת. לא, לא סביר שתלונות המופיעות רק בשבת ... קשורות לזאבת (הזאבת לא מבחינה בין ימות השבוע) ולכן כדאי לבדוק אפשרות שהגורם הוא אחר.הוסף תגובה
כבדות ברגלייםאני 18/05/2024 | 21:07תודה, פרופ'. לא . התופעה מופיעה כל השבוע... לא רק בשבת.הוסף תגובה
נוירופתיה וזאבת עדי 17/05/2024 | 16:54שלום פרופ, רציתי לשאול- אני מאובחנת ב sle/scle עדיין לא ממש ברור לי. ובשנה האחרונה יש לי תופעות של נימלולים תחושה לא נעימה ומגרדת של מהבד של המכנסיים בחלק האחורי של הברך . ועוד.. הלכתי לנויורולוג בחשד לנוירופתיה. שאלותיי- א. מה הטעם לאבחן נוירופתיה, אם בכל מקרה אין לזה טיפול? ב. האם נוירופתיה יכולה להתקדם למצב של אי תחושה בכף רגל ? זו מחלה שיכולה להחמיר ? ג. והאם הנוירופתיה היא עקב הלופוס ולפיכך יש לשנות את הטיפול התרופתי ללופוס ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נוירופתיה וזאבת פרופ' ננסי אגמון-לוין 18/05/2024 | 20:32שלום עדי התלונה שאת מתארת יכולה להיות גם ביטוי לבעיה בעור - ונדרשת בדיקה ובתשובה לשאלותיים א. בוודאי שיש טעם לאבחן נוירופתיה, ובוודאי שיש טיפול (אפילו טיפולים) לנוירופתיה. ב. כן נוירופתיה יכולה להתקדם, אבל כדאי קודם כל לבדוק שמדובר בנוירופתיה לפני שמתחילים לדאוג. ג. כן לופוס ומחלות אוטואימוניות מהמשפחה של זאבת (למשל שיוגרן), וגם מחלות אימוניות אחרות קשורות בהופעה של נוירופתיות מסוגים שונים. וכן, לעיתים זה יכול לכוון לטיפול מוגבר / משולב - אבל שוב כדאי קודם כל לאבחן ואחר כך לתכנן.הוסף תגובה
המשך - נוירופתיהעדי 18/05/2024 | 20:48כן, אז הנוירולוג אמר שזה נראה לו נוירופתיה ע"פ התיאור , ורשם לי ליריקה. ושלח אותי לבדיקת erg . כרגע יש לי חוסר תחושה/תחושה רדומה בכף רגל. ואני חוששת שזה יתקדם.הוסף תגובה
מחלות אוטואימיוניות וחיסון לפפילומה עדי 18/05/2024 | 13:38ד"ר שלום, בתי אמורה לעבור חיסון בבית הספר נגד וירוס הפפילומה. יש לה אבחנה של אטופיק דרמטיטיס. ממה שקראתי, חיסון לפפילומה עלול לעורר מחלות אוטואימיוניות. האם ניתן להתחסן בחיסון זה ללא חשש? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אטופיק דרמטיטיס - היא מחלה אימונית-אלרגית , לא מחלה אוטואימונית. פרופ' ננסי אגמון-לוין 18/05/2024 | 20:40ובהקשר לחיסונים 3 נקודות א. אין המלצה להימנע מחיסונים בילדים הסובלים מדרמטיטיס אטופית. בכלל ומחיסון הפפילומה בפרט. ב. הסיכון לזיהום בנגיף הפפילומה הוא ככל הנראה מוגבר בחולים עם דרמטיטיס אטופית ג. לכל תרופה או חיסון עלולים להיות תופעות לוואי וזה בסדר להתעניין ולשאול ולהחליט בהתאם אם רוצים להתחסן - מציעה שתתיעצי עם רופא הילדים ו/או רופא האימונולוגיה/אלרגיה המטפל בבתךהוסף תגובה
חששות SLE . אני 11/05/2024 | 22:42שלום פרופ' אגמון מאובחנת ב SLE, עם חששות כל הזמן להתפתחות פגיעה כלייתית. האם ניתן לנבא פגיעה כלייתית? האם קיימת שכיחות גבוה יותר בזמנים מסוימים או באכלוסיה מסוימת ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זאבת ופגיעה כלייתית פרופ' ננסי אגמון-לוין 13/05/2024 | 08:38שלום לך ראשית אני רוצה לומר שהיום היכולת שלנו לטפל בפגיעה כלייתית הנגרמת בשל זאבת הוא הרבה הרבה יותר טובה, גם באופן מיידי וגם לטווח הארוך - אז אפשר "לקחת נשימה". כן ישנם כמה מדדים המנבאים סיכון יתר לזאבת של הכליה - אבל צריך לזכור שביולוגיה היא לא מתמטיקה - כלומר, במחלות בכלל וזאבת בפרט (שזה ביולוגיה) - הכללים נכונים אבל לא מכסים 100% מהאפשרויות (לא מתמטיקה) . לעומת זאת כל מטופל/ת היא 100% ולכן הכללים חשובים אבל ..... מספר גורמים הקשורים בהופעת זאבת של הכליה לדוגמא מחלה המאובחנת בגילאים צעירים מאוד - גיל ההתבגרות למשל 5 השנים הראשונות למחלה לעומת מחלה ותיקה יותר נוכחות הנוגדן מסוג ANTI DSDNA - בעיקר אם הוא עולה בכמותו, רמות משלים נמוכות חלבון בשתן העדר (מי שלא לוקח) טיפול מונע (פלקוויניל) ועוד אז מה עושים א. מפסיקים לדאוג (זה לא עוזר) ב. עושים הערכה סיכון אישית וועוד יותר חשוב מעקב רציף כל 3-4 חודשים על מצב הכליות, השתן, בדיקות הדם וכו ג. לוקחים באופן סדיר טיפול מונע כזה שיפחית סיכון לפגיעה כלייתית ד. ואם כבר יש פגיעה כלייתית - כפי שאמרתי יש לנו היום טיפולים מצויינים במשלבים שונים הנותנים מענה לבעיה זו.הוסף תגובה
זאבת והפסקת טיפול. טלי 11/05/2024 | 22:46שלום פרופ' , אני מאובחן בזאבת בת 35 מטופלת בציקלסופרין 200 מ"ג, הטיפול עוזר לי באופן חלקי. והתופעת לוואי שבעיקר מפריעה לי זה- שיעור יתר.. בזמן האחרון הפסקתי את הטיפול לחודש , כמובן שמייד התפרצה לי פריחה בכל הגוף ועוד תופעות ... שאלותיי: א. אם עדיין מנקרת אצלי השאלה אם יש לי זאבת או לא...התפרצות פריחה לאחר הפסקת טיפול מאושש את האבחנה? ב. האםזה עלול לגרום לי לנזק הפסקות טיפוח האלה ? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זאבת והפסקת טיפול ..... פרופ' ננסי אגמון-לוין 13/05/2024 | 08:30שלום טלי אנסה להתייחס לשלש נקודות בשאלתך א. אכן ציקלוספורין גורם לתשעורת יתר - ולעיתים זו סיבה להחלפת הטיפול (לא להפסקתו) - ו/או להפחתת מינון - אז בהחלט צריך להתייעץ עם רורפאת הזאבת שלך לגבי טיפול זה . חשוב לציין כי התשעורת הפיכה עם הפסקת הטיפול - וכדאי להמתין עם טיפולים קוסמטים וכו... ב. הפסקת הטיפול גרמה להתלקחות התפרחת - אז התשובה בגוף השאלה - את צריכה טיפול ! ג. מהנתונים הרשומים מעלה אינני יכולה לחוות דעה האם מדובר בזאבת, שכן ציקלוספורין הוא טיפול טוב למחלות אוטואימוניות של העור בכלל - גם מחלות שאינן זאבת. השאלה הזו מנקרת הרבה פעמים להרבה חולות וחולים - וחשוב לשבת עם מומחה ועם כל הנתונים ולהבין כמה מדויקת האבחנה.הוסף תגובה
ביולוגי ומנייר (בטהסטין) (לת) נועה 12/05/2024 | 15:28היי כתבתי כאן קודם האם אפשר לקבל רמסימה ולקחת גם בטהסטין למנייר מקבלת בעקבות קרוהן תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
ביולוגי מנייר ומשתן נועה 06/05/2024 | 00:06האם בטיפול ברמסימה ניתן לקחת משתן (דיזותיאזיד) עבור המנייר שלי? והאם אני עלולה לחוות שיפור במנייר בעזרת הרמסימההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
ביולוגי מנייר ומשתן נוסףנועה 08/05/2024 | 19:10ובטהסטין למניירהוסף תגובה
תשובת מומחה תרופות ומנייר פרופ' ננסי אגמון-לוין 11/05/2024 | 21:02שלום נועה אין דיווח על אינטראקציה בין רמסימה (השם הגנרי הוא אינפליקימאב) ובין דיזותיאזיד . אינני יודעת מדוע את מקבלת רמסימה ? האם זה בגלל השמיעה ? - יש תת קבוצה קטנה של מנייר אשר היא אוטואימונית שבה יתכן ורמסימה יכול לסייע.הוסף תגובה
מקבלת רמסימיה עבור קרוהןנועה 11/05/2024 | 21:31מקבלת עבור קרוהן האם מותר גם בטהסטין?הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
אי ספיקת כבד
-
הפטיטיס G
בדיקות קשורות
-
בדיקת ויטמין B12
-
הורמון TSH
תרופות קשורות
-
זפירלוקאסט
-
אלפאספט
חיסונים קשורים
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
מונחים קשורים
-
אוורת צפק
-
אוקסלוזיס

פורומים נוספים בתחום
פורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)פורוםמחלות לב נשים
בפורום מחלות לב נשים ניתן להתייעץ עם ד"ר אביטל פורטר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות לב נשים
פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל
ד"ר אביטל פורטר