דלג לתוכן

תת-סוכר בדם

היפוגליקמיה | Hypoglycemia
המומחים של Infomed מסבירים:
רמת הסוכר באדם בריא נעה בטווח צר של 150-60 מ"ג/ד"ל, למרות שינויים משמעותיים בצריכת סוכר וניצולו. תת-סוכר דם (תת-סוכר בדם) מוגדר כערך סוכר בדם הנמוך מ-50-45 מ"ג/ד"ל. המקור העיקרי לסוכר בגוף הוא המזון. בזמן צום, רמת הסוכר בדם נשמרת על ידי שני תהליכים: א. פירוק של מאגר סוכר המצוי בכבד הקרוי גליקוגן; ב. יצירת סוכר מחדש בעיקר בכבד ופחות בכליה; תהליך זה קרוי גלוקונאוגנזה. ההורמון העיקרי האחראי על ויסות רמת הסוכר בדם הוא האינסולין. הוא מוריד את רמת הסוכר בדם, וכאשר רמת הסוכר יורדת אל מתחת ל-80 מ"ג/ד"ל הפרשתו נפסקת. כאשר רמת הסוכר יורדת ל-70-65 מ"ג/ד"ל מופרשים מספר הורמונים שפעילותם נוגדת את פעילות האינסולין. בשלב ראשון מופרשים גלוקגון ואדרנלין המעודדים פירוק גליקוגן ויצירה מחודשת של סוכר, מעלים על ידי כך את רמת הסוכר ומונעים תת-סוכר בדם. בהמשך, מופרשים גם הורמון הגדילה וקורטיזול שפעילותם איטית יותר וממושכת.

ד"ר יואב מיכוביץ
ד"ר מיכה רפופורט

האנציקלופדיה הישראלית לרפואה
הוצאת ידיעות ספרים 2007



  • תת-סוכר בדם תסמינים

    סף רמת סוכר בדם שלאחריו מופיעים תסמינים שונה מאדם לאדם. לדוגמה, אצל חולים עם אירועי תת-סוכר בדם נישנים הסף עלול לרדת. וכן עשוי הוא לעלות אצל חולי סוכרת לא מאוזנים שערכי הסוכר הממוצעים שלהם גבוהים מהמקובל. מצב זה קרוי תת-סוכר בדם יחסי. ההגדרה המדויקת של תת-סוכר בדם כוללת שלושה מרכיבים: 1. תסמינים אופייניים לתת-סוכר בדם; 2. רמת סוכר נמוכה בדם הנמדדת בו-בזמן; 3. היעלמות התסמינים לאחר עליית רמת הסוכר בדם.

    התסמינים האופייניים לתת-סוכר בדם מחולקים לשניים: 1. ירידה ברמת הסוכר לערכים סביב 55 מ"ג/ד"ל, מלווה בתופעות כגון חרדה, הזעה, רעב, רעד, חיוורון ודפיקות לב מואצות; 2. המשך הירידה ברמת הסוכר אל מתחת ל-50 מ"ג/ד"ל גורם לשינויים בהתנהגות, הכוללים: בלבול וירידה במצב ההכרה עד למצב קיצוני של פרכוס ואף למוות. תופעות אלו הן תוצאה של ירידה באספקת הסוכר למוח.



המומחים שלנו לפנימית ומשפחה

משפחה
ד"ר יעל מליניאק
4.9
( 39 חוות דעת )
"טיפול מספק, מקצועי ויסודי עם הקשבה והבנת מצבי.."
קראו עליי עוד
משפחה
ד"ר טטיאנה פצ'יוני מומחית ברפואת המשפחה פנימית וכללית
קראו עליי עודלקביעת תור
פנימית
פרופ' חוליו וינשטיין מנהל המחקר בסוכרת וגם יו"ר וועדת הלסינקי במרכז הרפואי ע"ש א. וולפסון
קראו עליי עוד
לכל המומחים שלנו לפנימית ומשפחה>

המומחים של Infomed עונים על שאלות:

מאמרים בנושא תת-סוכר בדם

האם אפשר לגדל תינוק טבעוני?
האם אפשר לגדל תינוק טבעוני?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

איגוד רופאי הילדים ומשרד הבריאות מאמינים שכן. מסמך שפרסמה וועדה משותפת מפרסם הנחיות רשמיות לתזונת תינוקות במשפחות ... לכתבה המלאה

באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו